Steven Gerrard zes dagen voor ‘Feyenoord’ woedend op Schotse bond

Vrijdag, 13 september 2019 om

Feyenoord begint de groepsfase van de Europa League volgende week donderdag met een uitwedstrijd tegen Rangers FC. De Schotse grootmacht kent geen al te gelukkige aanloop richting het duel met de Rotterdammers. Voor de interlandperiode werd er met 0-2 verloren van aartsrivaal Celtic, terwijl Ryan Jack tot ontsteltenis van manager Steven Gerrard geblesseerd raakte bij de nationale ploeg van Schotland.

Jack, die dit seizoen tot dusver elf wedstrijden voor Rangers speelde, liep tijdens een training een knieblessure op. Doordat het gewricht opgezwollen was, moest de 27-jarige middenvelder de interlands tegen Rusland (1-2 nederlaag) en België (0-4 nederlaag) aan zich voorbij laten gaan. Dat Jack tijdens zijn interlandverplichtingen geblesseerd is geraakt, zorgt voor de nodige irritatie bij Gerrard. Het is nog hoogst onzeker of de middenvelder komende zaterdag in actie kan komen, als Rangers het in eigen huis opneemt tegen Livingston.

“Helaas werd hem twee dagen na de Old Firm gevraagd om een zware trainingssessie af te werken, waardoor zijn knie is gaan zwellen. Het is een schande dat hij daardoor nu de laatste vijf of zes trainingen heeft moeten missen. Ik vind dat men onachtzaam en nonchalant is geweest. Je kan nooit, maar dan ook nooit zo'n zware training plannen nadat een speler twee dagen eerder negentig minuten heeft gespeeld. Dat heb ik althans geleerd”, zo tekent de BBC op uit de mond van Gerrard.

De manager van the Gers stelt dat de fitnesstrainer van Rangers contact heeft gehad met de Schotse voetbalbond over de gesteldheid van Jack. “De knieproblemen van Ryan spelen al een tijdje. De Schotse voetbalbond en hun medische staf zijn daarvan op de hoogte. Ik denk dat iedereen in Schotland heeft gezien dat Ryan negentig minuten heeft meegespeeld in de Old Firm. 48 uur later moest hij een dubbele trainingssessie afwerken.”

Gerrard lijkt tegen Feyenoord in ieder geval wel te kunnen beschikken over Ryan Kent. De 22-jarige vleugelaanvaller werd eerder deze zomer definitief overgenomen van Liverpool en was tijdens de Old Firm nog niet inzetbaar. “Iedere supporter die ik afgelopen zomer tegenkwam, bleef me maar vragen naar Kent. Dat we ons hebben gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League heeft zeker geholpen om zijn komst mogelijk te maken, maar deze club is ambitieus en wil terug naar de top. Het is geen geheim dat ik het shirt met rugnummer veertien voor hem apart heb gehouden, omdat ik wist dat het goed zou komen.”


Poll

Snap jij de frustraties van Steven Gerrard?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door kralinger)

Je kan wel boos zijn, maar je kan er niks aan veranderen. De interland periode is altijd gezeur, maar aan de andere kant moet je er stiekem wel rekening mee houden dat je spelers geblesseerd kunnen raken.

13 september 2019 om 09:37

Je kunt je boosheid ook verbergen en niets zeggen. Dan verandert er helemaal niets.

13 september 2019 om 10:01

De spelers zijn het kapitaal van de clubs. Als je die als bond uitnodigt (inleent van een club) voor een interland moet je er gewoon verantwoord mee om gaan. Als je een autootje huurt voor een weekend in de stad ga je er ook niet mee terrein rijden, zorg je dat ie heel terug komt. Misschien moeten we naar een systeem dat de nationale voetbalbonden een borg gaan betalen aan de clubs. Daarmee kunnen de clubs de beslessurekosten /gederfde inkomsten verhalen

13 september 2019 om 11:53

Sinds een paar jaar is er een fonds vanuit de fifa. Als een speler geblesseerd raakt tijdens een interland periode wordt zijn salaris voor een groot deel door deze pot uitbetaalt.

Ach, Rangers zijn graag boos op de Schotse bond. Die geven de Schotse bond en de (toenmaelige) SPL nog altijd de schuld van het faillissement in 2012 zonder de hand in eigen boezem te steken...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Glasgow Rangers

Actuele wedstrijden

0 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 12 november
Tahith Chong heeft ondanks zijn eerdere uitspraken al een besluit genomen over het contractvoorstel van Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren