Alex Sandro: ‘Als ik zoveel geld uitgeef op een avond, voel ik me schuldig’

Donderdag, 12 september 2019 om 22:25Dominic Mostert

Met Alex Sandro, Danilo en Douglas Costa herbergt de selectie van Juventus momenteel drie Brazilianen. In het recente verleden droegen landgenoten als Emerson, Felipe Melo, Lúcio, Hernanes, Dani Alves en Diego eveneens het shirt van la Vecchia Signora, maar er waren weinig Brazilianen die langdurig in Turijn bleven. Alex Sandro, sinds 2015 speler van Juventus, denkt te weten hoe dat komt.

"Turijn is geen makkelijke stad voor een Braziliaan, want er zijn weinig opties om plezier te maken", vertelt Alex Sandro donderdag in een interview met de Braziliaanse journalist Raiam dos Santos. "Het is een perfecte stad om in te werken, want er is geen afleiding." Het dagelijks leven van de linksback bestaat uit 'trainen en naar huis gaan', vertelt hij. "Soms ga ik 's avonds uit eten. Op vrije dagen ga ik soms naar nabijgelegen steden. Natuurlijk zijn er in Turijn wel plekken waar je het leuk kunt hebben, maar die ken je alleen als je er woont. Voor toeristen lijkt het wellicht een saaie stad."

"Ik denk dat er daarom niet zoveel Brazilianen voor Juventus hebben gespeeld in het verleden", vervolgt de 28-jarige verdediger, die negentig minuten meedeed in de eerste twee competitieduels en in de interlands van Brazilië tegen Colombia (2-2) en Peru (0-1 nederlaag). "Turijn heeft niet dezelfde aantrekkingskracht als Rome of Milaan. Juventus had ook een heel zakelijke houding, maar dat is veranderd. Steeds meer buitenlandse spelers voelen zich hier thuis. Dat was in het verleden niet altijd het geval en ik denk dat er daarom weinig Brazilianen waren die zich wisten aan te passen en langere tijd bij Juventus bleven."

Alex Sandro verliet Brazilië in 2011. Zijn jeugd bracht hij door bij Atletico Parananense. Met zijn ouders had hij het een stuk minder breed dan nu met zijn eigen vrouw en dochter. "Toen ik vijftien jaar was, verdiende ik honderd dollar per maand. De club regelde alles voor me: mijn huis, eten en scholing. Daarom gaf ik van de honderd dollar maar vijftig uit en spaarde ik de rest. Toen ik driehonderd dollar had opgespaard, gaf ik dat aan mijn ouders. Ze hebben dat geld gebruikt om het hek voor ons huis te verven", blikt hij terug. "Ik had alles kunnen kopen van het geld, maar ik wilde liever mijn ouders helpen. Nu ga ik vaak met mijn gezin op stap en besteed ik driehonderd of vierhonderd euro op een avond. Maar dan reken ik dat bedrag om naar Braziliaanse real en dan voel ik me een beetje schuldig omdat ik zoveel geld uitgeef op een avond."Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door canniggia)

Tsja en als je voor 300 euro je hek verft dan zal je ook niet bepaald in een favela wonen.

12 september 2019 om 22:50

Nee maar dat zegt hij toch ook niet

12 september 2019 om 23:06

Maar hij impliceert dat hij het voor Braziliaanse begrippen redelijk slecht had. Maar als je voor 300 euro een hek verft, wat waarschijnlijk uit context is, dan heb je het in Brazilie (relatief) toch goed

12 september 2019 om 23:30

‘Met zijn ouders had hij het een stuk minder breed dan nu met zijn eigen vrouw en dochter.’ zegt hij. Nou denk ik zelf dat hij wel een miljoentje of meer op zijn rekening heeft staan. Iets wat hij in de tijd met zijn ouders niet kon zeggen, dus hadden ze het ook een stuk minder breed dan hij het nu met zijn vrouw en dochter heeft. Met andere woorden: hij impliceert nergens dat hij het voor Braziliaans begrippen slecht had of dat hij in de favela’s woonde.

12 september 2019 om 23:38

Dat is niet eens een quote van hem, maar iets wat Vz er van maakt. Hij hangt een zielig verhaaltje op dat hij maar honderd dollar verdiende, waarvan hij weer een deel uiteindelijk afstond aan zijn ouders, om erbij te zeggen dat hij zich schuldig voelt als hij veel uitgeeft op een avond (terwijl een paar honderd dollar echt niet buitensporig is voor een voetballer). Dan insinueer je echt wel iets, maar goed, dat haal ik eruit

12 september 2019 om 23:02

Dus als je niet in een favela woont heb je het gelijk breed?

12 september 2019 om 23:11

Ik neem aan dat ze niet het volledige bedrag hebben gebruikt voor het verven van het hek?

13 september 2019 om 00:05

Want als je Braziliaan bent, moet je wel in een favela wonen om arm te zijn he...smh

13 september 2019 om 00:58

Als dit serieus hetgeen is wat jij uit zo een tekst haalt, dan vraag ik mezelf echt af in wat voor zure omgeving jij jezelf bevindt. Hij geeft aan dat hij soms moeite heeft met zijn luxe levensstijl, omdat ze het niet altijd even breed hadden.

13 september 2019 om 07:46

En als jij dit serieus gelooft ben je naar mijn mijn mening erg kortzichtig.

13 september 2019 om 02:06

Het is mooi dat iemand zijn weelde zo relativeert. Gelukkig zijn er mensen die in het mooie Nederland leven die zijn verhaal nog beter kunnen relativeren door te stellen dat hij nooit in een fevala heeft kunnen leven als een hel schilderen een paard honderd kon kosten. ZUCHT!

13 september 2019 om 06:27

Wie zegt dat dat 300 dollar heeft gekost. Hij heeft dat aan zn ouders gegeven en dat geld is gebruikt om dat hel te verven. Er staat nergens dat dat ook daadwerkelijk 300 dollar heeft gekost.

Ik ben meerdere malen in Turijn geweest, in juni nog. Ik kan echt genieten van deze stad, lekker eten, prachtige pleinen en eindeloze uitzichten op de alpen. Qua uitgaan is het misschien niet de place to he maar het leven is daar zeker niet saai. Ik ben misschien wat subjectief vanwege mijn Italiaanse roots maar voor mij is Turijn één van de mooiste plekken waar ik al geweest ben. Maar ik begrijp wel dat een Braziliaan hier anders over zou denken. Het Noorden van Italië is natuurlijk anders dan Brazilië.

12 september 2019 om 22:59

Ik kan dit volledig onderschrijven - Turijn is een schitterende typisch Italiaanse stad, maar dan in een Alpen setting. Uniek in zijn soort. Het eten is er heerlijk, het heeft een uitstraling/grandeur die aan een kleine versie van Parijs doet denken en de keren dat ik er was leefde de stad enorm. De vooroordelen m.b.t. de industrie heb ik altijd zwaar overtrokken gevonden!

12 september 2019 om 23:14

Hij zegt dan ook niet dat het een lelijke stad is maar dat er weinig te doen is. Als je er langer dan een jaar woont heb je diezelfde pleintjes wel gezien. Ben er verder nooit geweest maar als toerist/bezoeker kijk je toch naar andere dingen dan als je er daadwerkelijk woont

12 september 2019 om 23:22

Dat heb je toch overal als je ergens woont? Als ik nu in Parijs woon voor een jaar heb ik ook wel alles gezien hoor...

12 september 2019 om 23:26

Ik benadruk alleen dat jouw post het oogpunt is van een toerist en niet die van alex sandro die er woont en waar dit artikel over gaat. Vooral omdat die brazilianen vaak houden van bruisende omgevingen met veel dynamiek

12 september 2019 om 23:52

Blijf erbij dat dit een vreemde conclusie is, maar laat me graag overtuigen door het tegendeel. Misschien als Gabriel Jesus en Firmino hebben uitgelegd wat ze zo aanspreekt aan Manchester en Liverpool dat ik geloof dat het werkelijk zo is dat "Turijn geen makkelijke stad is voor Brazilianen".

12 september 2019 om 23:38

Ja t ligt echt aan m zelf. Ik ben er 1x geweest als toerist en 4 hele mooie nachten gehad met volop feest. Je moet je alleen ff inlezen

13 september 2019 om 00:52

Ben er 1x geweest, vond het niet heel bijzonder maar ook niet helemaal niks... Maar vergeleken met Rome of Milaan is het toch duidelijk een andere koek, zou 10x liever naar één van deze twee steden terug gaan dan naar Turin (met alle respect).

"Nu ga ik vaak met mijn gezin op stap en besteed ik driehonderd of vierhonderd euro op een avond." Zelfs dat klinkt voor een voetballer opvallend weinig. Verder vind ik een helder interview van Alex Sandro. Maakt zijn punt zonder neerbuigend te doen over de stad Turijn. Geen idee of het ool echt klopt.

Hoe kan het eigenlijk dat juve zo'n grote club is terwijl ze uit een vrij kleine stad komen? Milaan en rome zijn vele malen groter maar lopen vrij ver achter op juve nu.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.AC Milan6322
3.Juventus6234
4.Atalanta6133
5.Napoli5931
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Cristiano RonaldoAanvaller2725
A. RabiotMiddenvelder262
F. ChiesaAanvaller257
MorataAanvaller258
F. BernardeschiAanvaller240
W. SzczęsnyKeeper240
L. BonucciVerdediger212
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Juventus.

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 14 april
Lisandro Martínez is op de radar verschenen bij Paris Saint-Germain. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren