Pochettino komt terug op vertrekwens Eriksen: ‘Hij is gelukkig bij ons’

Donderdag, 12 september 2019 om

Christian Eriksen is gelukkig bij Tottenham Hotspur, zo vertelt manager Mauricio Pochettino in de Engelse media in aanloop naar de wedstrijd van aanstaande zaterdag tegen Crystal Palace. De ex-Ajacied gaf aan het begin van de afgelopen transferperiode aan dat hij toe was aan en nieuwe uitdaging. Hij werd gelinkt aan Real Madrid, maar tot een transfer kwam het niet.

De Deens international speelt sinds 2013 voor the Spurs en won de afgelopen zes jaar geen enkele hoofdprijs. Na de verloren Champions League-finale tegen Liverpool dacht Eriksen dat het tijd was voor een nieuwe stap in zijn loopbaan. Behalve Real Madrid werd ook Manchester United genoemd als geïnteresseerde partij. Ondanks zijn vertrekwens speelt Eriksen dit seizoen gewoon weer voor Tottenham. Volgens Pochettino heeft de Deen er geen problemen mee dat hij bezig is aan zijn achtste seizoen in Londen. “Hij heeft nooit gezegd dat hij hier niet gelukkig is. Hij is altijd gelukkig geweest”, wordt de manager geciteerd door de BBC.

“Zoals ik voorafgaand aan de wedstrijd tegen Arsenal heb aangegeven, beschikt hij over de juiste instelling. Daarom heb ik hem laten spelen in die wedstrijd en zal ik hem blijven selecteren”, vervolgt Pochettino. “Christian is een erg belangrijke speler voor ons en we waarderen hem zeer. Hij is blij en als hij kan spelen, dan speelt hij. Het is niet zo dat we andere beslissingen gaan nemen omdat zijn contract afloopt. Ik neem mijn beslissingen op basis van de prestaties.” Het huidige contract van Eriksen bij Tottenham loopt in de zomer van volgend jaar af. Omdat hij over een aflopende verbintenis beschikt, mag hij in januari in gesprek met belangstellende clubs. Naar verluidt zijn Juventus en Atlético Madrid geïnteresseerd.


Poll

Verwacht jij dat Christian Eriksen het seizoen afmaakt bij Tottenham Hotspur?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door adzevedo)

Dit wordt natuurlijk gewoon gezegd omdat Eriksen hoe dan ook nog minimaal een halfjaar vast zit aan Tottenham. Het enige wat hij nu kan doen is weer alles geven voor Tottenham, wie weet dat hij in Januari of in de volgende zomerperiode wel een transfer naar de absolute top kan maken!

12 september 2019 om 17:57

Of: ik vraag me iets af, (maar kan hier ook gekoppeld worden aan Eriksen), maar kan niet iedereen zijn contract af kopen (zoals Neymar), maar nu tijdens de periode dat er geen transfers mogen plaatsvinden? Dan word je transfervrij en kan je dus gaan en staan waar je wilt. Alleen mag je niet Europees spelen voor je club, maar wel gewoon competitie. Ben benieuwd of iemand dit weet? Bvd.

12 september 2019 om 18:49

Ik denk dat dat opzich wel moet kunnen, maar dan moet er wel een gelimiteerde afkoopsom in het contract staan. Daarnaast zijn die bedragen meestal ook gigantisch hoog en is niemand echt bereid om dat bedrag op tafel te leggen (uitzonderingen daargelaten). Daarnaast is het voor sommige competities verplicht om een spelersselectie in te dienen, volgens mij geldt dat sowieso in Spanje en of dat in Engeland ook geldt weet ik niet.

Of: ik vraag me iets af, (maar kan hier ook gekoppeld worden aan Eriksen), maar kan niet iedereen zijn contract af kopen (zoals Neymar), maar nu tijdens de periode dat er geen transfers mogen plaatsvinden? Dan word je transfervrij en kan je dus gaan en staan waar je wilt. Alleen mag je niet Europees spelen voor je club, maar wel gewoon competitie. Ben benieuwd of iemand dit weet? Bvd.

12 september 2019 om 18:15

Wat ik in ieder geval wel weet is dat Neymar een afkoopclausule van 222 miljoen in zijn contract had staan. Bij Eriksen heb ik er geen weet van dat hij een afkoopclausule heeft..

12 september 2019 om 23:23

Is een werknemer een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangegaan en is daarin niet bedongen dat de overeenkomst tussentijds opgezegd mag worden, dan kan de werknemer niet met een opzegtermijn van een maand volstaan. Opzegging moet dan plaatsvinden tegen het einde van de arbeidsovereenkomst. Zegt een werknemer voortijdig het dienstverband op, dan moet de werknemer de schade betalen aan de werkgever. Deze schade kan de werkelijke schade zijn die de werkgever heeft geleden door het voortijdige einde aan het dienstverband. Veelal zal de werkgever er voor kiezen om een fictieve schadevergoeding te vragen, namelijk de schadeloosstelling die gelijk is aan het loon dat anders aan de werknemer was betaald. Het niet betaalde loon over de voortijdige opzegging, kan de werkgever als schadevergoeding vorderen. Dat is de situatie in Nederland in ieder geval, in andere landen zal er ongetwijfeld een zelfde regeling zijn.

14 september 2019 om 18:18

Maar Curajo, dat betekent dus dat t kan?!

Hij is zelfs zo gelukkig dat hij met veel plezier zijn contract bij Spurs gaat uitdienen om daarna transfervrij in Turijn, Barcelona, Madrid, Munchen, Manchester of Parijs te tekenen. Of Spurs daar ook zo gelukkig mee is, terwijl ze deze zomer tientallen miljoenen konden vangen is maar de vraag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Tottenham Hotspur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
H. LlorisKeeper20
B. DaviesVerdediger20
M. DohertyVerdediger20
E. DierMiddenvelder20
P. HøjbjergMiddenvelder20
T. NdombèléMiddenvelder20
Lucas MouraMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Tottenham Hotspur.

1015 fans
Middenvelder, 28 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 september
Sheffield United wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van de begeerde Rhian Brewster. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren