Feyenoord-debuut Marcos Senesi lonkt ondanks gemiste training

Donderdag, 12 september 2019 om

Marcos Senesi kan zich opmaken voor zijn debuut in het shirt van Feyenoord. De Argentijnse verdediger is namelijk speelgerechtigd, zo maakt de Rotterdamse club donderdagmiddag bekend. De 22-jarige centrumverdediger werd vlak voor het sluiten van de transfermarkt aan de selectie van trainer Jaap Stam toegevoegd.

Senesi kwam voor circa zeven miljoen euro over van San Lorenzo. Hij zette zijn handtekening onder een vierjarig contract in De Kuip. Hij keerde daarna terug naar zijn vaderland, om met Argentinië Onder-23 in actie te komen tegen Bolivia (5-0). Tegen Jong Colombia kwam hij niet in actie.

De talentvolle verdediger heeft nog niet getraind met zijn nieuwe ploeggenoten. Hij keerde donderdag terug uit Zuid-Amerika en maakte op het trainingscomplex van Feyenoord al wel kennis met zijn nieuwe team. Mogelijk traint hij vrijdag voor het eerst mee met de selectie van Stam.

Ook Renato Tapia kwam donderdag terug van zijn interlandverplichtingen. De Peruviaans international speelde in de nacht van dinsdag op woensdag negentig minute mee in de met 0-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Brazilië. De middenvelder trainde donderdag ook nog niet mee.

Feyenoord krijgt zondagmiddag om 14.30 uur bezoek van ADO Den Haag. Beide ploegen hebben zes punten, al heeft ADO een wedstrijd meer gespeeld.


Poll

Verwacht jij dat Marcos Senesi zondag in de basis staat bij Feyenoord?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door hangover96)

Gezien de beperkte middelen heeft Feyenoord toch een heel behoorlijke selectie op poten weten te zetten. Als Jorgensen weer terug is zie ik ze wel weer een goede reeks neerzetten. Het zal er met AZ om spannen wie 3e wordt.

12 september 2019 om 15:46

Feyenoord wordt gewoon derde. Eerst dacht ik nog even tweede. Maar PSV is toch echt sterker en de selectie is breder. Ik voorspel Ajax 1 PSV 2 Feyenoord 3. AZ 4. Het leuke is iedereen speelt nu Europees. Spannend om te zien hoe de teams hiermee omgaan. Ajax is dat eigenlijk wel gewend. PSV ook een beetje. Maar voor Feyenoord zal dit toch nieuw zijn. Heel goed team maar bij blessures een kwalitatief te smalle bank mijns inziens. Maar mits fit kunnen ze van iedereen winnen.

12 september 2019 om 16:01

Feyenoord is zelfs kampioen geworden toen ze Europees speelde dus hoe is voor Feyenoord nieuw?

12 september 2019 om 16:35

Twee of drie jaar geleden alweer. Dit is een ander team dat vorig jaar zich niet eens plaatste. Als ze straks beker Europees en competitie spelen wil ik het nog wel eens zien. Ik denk dat PSV een veel bredere selectie heeft.

12 september 2019 om 17:32

De ironie. Van een "ander team" spreken, maar wel dit team, dat op veel plekken en qua speelstijl to-taal veranderd is, afrekenen op de prestatie van een ander team uit het seizoen 2018-2019 waar Van Bronckhorst ook nog eens aan het roer stond. Wel consequent zijn dan, anders kun je beter niks zeggen.

12 september 2019 om 15:47

Vind Psv ook daar tussen passen. Niets beters dan az of Feyenoord. Ze hebben alle drie bepaalde linies wat zwak is. Denk dat er een strijd voor de tweede plek komt.

12 september 2019 om 15:58

@wehave PSV heeft wel veel meer scorend vermogen in de ploeg dus die zie ik gewoon tweede worden. ze kunnen Bergwijn, Lammers en Malen in de spits neerzetten. wij zijn totaal afhankelijk van de blessuregevoelige Jorgensen. als we volgend jaar een spits kunnen aantrekken die 20 plus goals kan maken dan kunnen we met Feyenoord wel weer een keer tweede worden denk ik

12 september 2019 om 16:00

Bergwijn in de spits is net zo hopeloos als Bergwijn op 10 momenteel... met Lammers hebben ze wel een betere spits achter de hand, maar verder lan Feyenoord PSV wel challangen.

12 september 2019 om 16:07

@peter_selie ik weet het niet. in de Eredivisie komt Feyenoord dit seizoen tot nu toe erg moeizaam tot scoren. van Narsingh hoef je niet veel doelpunten te verwachten want die heeft nooit veel gescoord dus als je scorende vermogen moet op dit moment komen van Larsson en Berghuis

12 september 2019 om 16:13

Japie, Jorgensen is bijna terug. Hopelijk voor ons blijft hij langdurig heel. Narsing joef je idd geen scorend vermogen van te verwachten echter gezien de EL voorrondes kunnen er meer scoren als Steven en Larsson.

12 september 2019 om 16:43

@fr_jc: Het is inderdaad hopen op een lange terugkeer van Jorgensen. Maar het feit dat het 'hopen' is geeft wel aan dat het allemaal nogal een gok is. Berghuis zie ik er wel 10+ maken, maar de anderen niet. Probleem in de eerste wedstrijden zonder spits is dat Feyenoord ook extreem weinig kansen creeert. Er zijn maar een paar ploegen die minder gevaar stichten.

12 september 2019 om 17:08

@IJsmuts, je hebt statistisch gelijk. Echter neem ik in overweging erbij dat we nu een veel betere verdediging en middenveld hebben waardoor er meer kansen zullen worden gecreëerd omdat ze niet bang voor de omschakeling hoeven te zijn. We hebben snelle cv's en vlot aanvallend middenveld. Aangezien Stam met druk vooruit wil spelen... ja, Jorgensen, altijd een twijfel geval fysiek gezien. Hoop dat we nog een spits halen in de winter, heel karig momenteel. Bannis zal wel minuten krijgen maar is er nog lang niet wat ik wel had gehoopt.

12 september 2019 om 18:00

Larsson, Jorgensen, Berghuis, Kokcu, Toornstra, Fer zijn allemaal wel spelers die scorend vermogen hebben. Bovendien staan er nu, in tegenstelling tot vorig jaar, backs die aanvallend veel brengen. Ik zie het wel goedkomen. Larsson zal er niet ineens 20 maken, maar 10 kan haalbaar zijn. Als Jorgensen en Berghuis er samen 30 maken, heb je het goed voor elkaar. Peter_Selie en Japie_Krekel, zijn jullie broers? Allebei ook zo'n foto van een gladde BN'er

12 september 2019 om 18:45

@bobiku29 hahaha nee, ik zat zelf ook met verbazing te kijken toen ik voor het eerst zijn profielfoto zag wat betreft Feyenoord. ik vind dat we een heel goed elftal hebben staan dit jaar maar ik hoop toch wel snel op de terugkeer van Jorgensen. een goede spits is toch wel cruciaal in je elftal, dat hebben we vorig jaar gezien met Tadic en Luuk De Jong die heel belangrijk waren voor hun clubs. stiekem hoop ik op een verassing van Feyenoord (2e plaats) maar dan hebben we echt een scorende spits nodig in de basis

12 september 2019 om 15:48

Vooral naar deze Senesi ben ik wel benieuwd. Als die zo goed is als beweerd wordt, is het weer een speler die Feyenoord na één of meer goede seizoenen kan verkopen voor een flink bedrag. Dat heeft de club nodig om op langere termijn nog mee te kunnen komen. Waar AZ steeds de hoofdprijs pakt voor spelers die vertrekken en de gaten meestal prima opvangt met nieuwe jeugdspelers, zet Feyenoord toch nog vaak in op oudere spelers die zich bewezen hebben bij de subtop of het (veelal op huurbasis) terughalen van de "verloren zonen" zoals Karsdorp. Die kunnen dan evt leuk presteren, maar tenzij ze zoveel serieus verschil maken dat Feyenoord er verder mee komt in Europa of mee kan doen voor plek 1, levert het weinig op voor de lange termijn. Met Senesi als aankoop en Kokcu uit de jeugd hebben ze spelers met de potentie om voor veel geld weg te gaan. Als ze Tapia kunnen verlengen (na alles was is gebeurd acht ik de kans klein) is dat ook een speler die voor miljoenen weggekocht zou kunnen worden. En anders Berghuis die als sterspeler nog wel serieus geld op kan leveren als er op redelijk korte termijn een geinteresseerde club met een zak geld aanklopt.

12 september 2019 om 16:02

@passionforpink mee eens! ik ben blij dat ze eindelijk scouten wat ik al jaren aangeef als de grootste oplossing om financieel weer stappen vooruit te maken. natuurlijk zal niet elk buitenlandse talent een succes worden maar als je naar Ajax en PSV kijkt lijkt het slagingspercentage op die buitenlandse spelers wel een stuk hoger dan als je spelers uit de Eredivisie haalt

12 september 2019 om 16:37

Ik geloof dat Feyenoord voor 60% eigenaar is. Bijna de helft van de transfer zal naar zijn oude club gaan.

12 september 2019 om 18:08

Volgens dichtbetrokken bronnen is Feyenoord voor 80 á 85% eigenaar van de eigendomsrechten.

12 september 2019 om 20:03

Bij PSV misschien maar bij Ajax is het slagingspercentage van de tropische verrassingen behoorlijk laag. Grootste verschil is dat Ajax zich flops als Orejuela en Cassierra wat beter kan veroorloven.

12 september 2019 om 15:59

Zet even de beste 11 van Feyenoord en de beste 11 van AZ... ben wel benieuwd wie AZ allemaal heeft die beter zijn dan Feyenoord... Feyenoord is op bijna iedere positie beter en het zal erom spannen met AZ? Eerder strijden met PSV...

12 september 2019 om 16:05

@peter_selie ik ken niet alle spelers van AZ maar Koopmeiners en Stengs zouden makkelijk mee kunnen bij Feyenoord en een Idrissi is zeker niet minder als een Larsson. over het hele elftal genomen vind ik Feyenoord idd wel meer kwaliteit hebben. Haps, Berghuis, Fer en Karsdorp zijn sowieso beter als wat er bij AZ speelt op die posities. Ie en Senesi moet ik meer in actie zijn maar ik ga er vanuit dat die ook beter zijn als wat AZ achterin heeft lopen

12 september 2019 om 16:08

AZ heeft me Idrissi - Boadu - Stengs een hele getalenteerde voorhoede. Koopmeiners en ook Midtsjo zijn echt geen koekenbakkers op het middenveld. Op CV is AZ wel wat zwak bezet. Svensson is dan wel weer een prima back die bij Feyenoord ook aan de back zou kunnen komen en Wijndal een groot talent. Bizot vind ik minstens gelijkwaardig en gezien zijn huidige vorm wellicht zelfs beter dan Vermeer. Het verschil is vooral dat AZ met veel talent speelt en Feyenoord momenteel met oudere of in ieder geval ervaren spelers.

12 september 2019 om 16:29

Berghuis is duidelijk beter dan Stengs, ik zou Idrissi ook zeker niet willen, en het is nog maar kijken waar Koopmeiners dan zou komen te spelen bij Feyenoord. Wil niet zeggen dat Feyenoord op alle posities beter is, maar ik zie niet zo veel spelers die Feyenoord nu beter zouden maken. In potentie wel natuurlijk (stengs, Boadu, die Koopmeiners evt.)

12 september 2019 om 17:58

Hahahah, toch nog stiekem een sneertje gooien? Feyenoord wordt gewoon minimaal 3de, en mocht iedereen fit blijven, dan zie ik ons zeker ook nog 2de worden.. Feyenoord heeft een meer dan uitstekend team, vooral de basis, en het grootste minpunt is natuurlijk dat er maar één spits staat.

12 september 2019 om 18:30

Als Feyenoord 2e wil worden dan mogen ze even beter hun best doen. Met 6 punten uit 4 wedstrijden ga ze dat echt niet redden

12 september 2019 om 19:24

Ja, gelukkig duurt een seizoen 34 wedstrijden.

De verwachtingen zijn hoog gespannen bij mijn club omtrent Senesi maar ook naar het toch relatief gezien nieuwe team. Gezien onze middelen hebben we toch een geweldige prestatie neergezet als je ziet welke spelers we hebben aangetrokken en hoe het ervoor staat nadat we ten dode waren opgeschreven. Ie, Senesi, Fer, Tapia (terugkeer), Sinisterra en in mindere mate Narsing (imo) allemaal toegevoegde waarde. Het seizoen kan dan ook vanaf nu gaan beginnen. Met credits voor Sjaak Troost Toegevoegd is dat ik niet denk dat Senesi zondag al zal spelen, laat hem eerst even een aantal dagen acclimatiseren en wennen aan de groep.

12 september 2019 om 18:50

@fr_jc dit is inderdaad het eerste jaar in lange tijd dat ik heel tevreden ben over het aankoopbeleid. Narsingh vind ik dan niet zo heel bijzonder en we missen een goede reserve spits maar je kan met weinig geld niet alles in 1 keer oplossen dus al met al gewoon prima gehandeld van Feyenoord afgelopen transferperiode. wel alleen hopen dat Fer en Karsdorp dit jaar fit blijven want in de breedte zijn we nog niet heel sterk

12 september 2019 om 19:22

@japie Het is ook een hele tijd geleden dat we andere mensen aan het roer hebben gehad. Van Bodegom kun je daarvoor bedanken en aan Sjaak Troost de eer. Uiteraard met veel hulp van world soccer consult, Stam en Rob. Inderdaad jammer dat we geen spits hebben kunnen halen, maar dat is niet anders. Ook Rome is niet in 1 dag gebouwd. Ben blij dat we zo'n goeie groep hebben na een paar beroerde jaren. We hebben een stijgende lijn ingezet en hopelijk blijft dat zo in de toekomst.

12 september 2019 om 19:31

@fr_jc ik vind ook dat het er nu allemaal een heel stuk beter uitziet qua beleid. deze mensen lijken er idd veel meer kijk op te hebben. als supporter heb je nu eindelijk weer een beetje het vertrouwen terug dat Feyenoord weer langzaam stappen vooruit kan gaan maken. onder het beleid van Van Geel gingen we steeds verder achteruit

Mooi man, ik heb er zin in om die Senesi te zien spelen, hoor echt veel goeds over hem en ben blij dat we weer wat Zuid Amerikaanse toppers in de Eredivisie erbij hebben.ik denk niet dat Feyenoord kan mee doen om de titel, vooral ook omdat het begin van het seizoen vrij stroef is gegaan en er zeker nog veel op elkaar moet ingespeeld worden, maar al met al heb je met een fitte selectie best een goed team dat zeker toch wel moet kunnen winnen van Young Boys of Rangers bijvoorbeeld.

12 september 2019 om 16:17

Mee strijden om de titel zal moeilijk worden. Strijden met AZ en PSV moet mogelijk zijn gezien ons huidige elftal. Winnen van Young Boys zal een zware opgaaf zijn maar ben hoopvol gestemd. Rangers kijk ik echt naar uit en denk dat we daar kunnen winnen.

12 september 2019 om 16:26

Rangers en Young Boys moet je gewoon van kunnen winnen. Porto is niet meer sterk zoals ze waren daar kan je thuis best gelijk tegen spelen. Met deze poule is een 2e plek gewoon haalbaar.

12 september 2019 om 17:00

Young Boys denk ik dat je je erin vergist. Met overmacht kampioen. Porto is never easy, Portugese ploegen nooit. Rangers heb ik goede hoop uit en thuis.

12 september 2019 om 17:53

Porto is gewoon een maatje of 2 groter dan Feyenoord.kijk naar dat team man, daar zitten echt wel goede spelers tussen.

12 september 2019 om 17:58

Precies binny, Young Boys acht ik een hele zware opgave maar toch een kleine kans en Porto zga onmogelijk.

12 september 2019 om 20:00

Ohja want Napoli was zelfs 5 x groter dan Feyenoord en daar wonnen we toen ook van. Porto is echt niet meer zo goed.

12 september 2019 om 20:01

Young boys heeft een uitschieter gehad net als toen wij kampioen werden. Heb ze in de Play-offs CL gezien en die waren echt niet best hoor. Alleen Sow is in potentie een goede speler. Vind Young Boys wel meevallen hoe goed ze zijn.

12 september 2019 om 21:31

Gaat het u deze nou echt om 'groter' Sander?, ik denk van niet. De bal is rond, er kan altijd van alles gebeuren op het veld. Maar Porto is gewoon een serieuze goeie ploeg, overschatting van ons kunnen is geen realiteit daar we nog geen zicht hebben op hoe wij zelf zullen spelen . Young Boys is een sterk spelend team wat Basel op 20 punten achter zich hield afgelopen seizoen. Dus tsja, ga er maar aan staan. Kansen heb en zul je altijd krijgen en ook ik ben hoopvol gestemd, echter wel realistisch naar de kracht van de tegenstanders.

12 september 2019 om 16:27

Van wat ik heb gelezen is die Senesi inderdaad een vergelijkbaar talent als Lisandro Martinez van Ajax. Ook is het in de Argentijnse selectie onder 23 vaak stuivertje wisselen tussen die 2 wie er nou basis staat. Mocht hij echt ongeveer gelijkwaardig zijn aan Martinez dan is dit echt een absolute versterking voor Feyenoord! Ik ben benieuwd dus.

12 september 2019 om 16:38

Martinez was aanvoerder. Weet niet of senesi speelde?

12 september 2019 om 17:04

Volgens mij was het bij de meest recente interland juist zo dat Senesi basisspeler was en dat Martinez op de bank begon. De wedstrijd ervoor was het juist andersom. Dit is in ieder geval wat ik heb meegekregen van iemand hier die de wedstrijden had gevolgd.

12 september 2019 om 17:20

Het is inderdaad stuivertje wisselen. Ze hebben de pech dat ze allebei linksbenig zijn (in mijn ogen moet het gewoon mogelijk zijn om ze beide op te stellen, maar goed). Zijn beide te goed om op de bank te zitten.

12 september 2019 om 18:46

Ja precies. Zo'n duo lijkt me echt uitstekend voor een nationaal elftal -23. 2 linkspoten moet gewoon kunnen. Weet niet wie die rechter centrale verdediger van Argentinië is? Maar als Senesi/martinez echt significant beter is horen ze beide natuurlijk gewoon te spelen.

12 september 2019 om 19:12

AntonieAjax Op Elfvoetbal staat een mooi artikel, vergelijking op alle fronten, ook statisch vergelijk.

Waarom zou Senesi al spelen zondag? Lijkt me dat je even nodig hebt om aan je nieuwe team te wennen. Voorlopig staat het ook prima met Ié en Botteghin.

12 september 2019 om 18:13

Onder de supporters die ik vandaag sprak is er geen één die denkt dat hij zal spelen zondag. Laat hem eerst even wennen aan het team en spelers, acclimatiseren en meetrainen.

12 september 2019 om 19:10

Naja als die zondag speelt (of het slim is is de vraag) maar dan weet e iig hoe is om voor feyenoord te spelen en is die voor rangers er klaar voor. Alleen de vraag is of je het risico wil nemen dar hij slecht speelt en je punten verliest.

12 september 2019 om 19:32

Slim zal dat niet zijn, daar waren we ( anderen en ik) het wel over eens. Hij heeft dan misschien een kleine zaterdag training mee gedaan en zal nog niets van Stam, spelers en tactiek weten. Om deze reden denken we dat hij niet mee zal spelen. Maar je weet het natuurlijk nooit, een goeie speler begrijpt per direct wat er gedaan moet worden. We zien het wel zondag wie er staat op het veld.

De geluiden zijn erg goed, dus ik kijk er ongelooflijk naar uit om hem in actie te zien voor Feyenoord. Wat mij betreft kan het hem ook gerust direct opstellen, samen met Ie. Laat die twee maar zo snel mogelijk aan elkaar wennen. Met een goede serie wedstrijden, enige aansluiting bij de top 2 en met een beetje geluk Europese overwintering kan het gewoon een mooi seizoen worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
L. FerMiddenvelder30
O. KökçüMiddenvelder30
S. BerghuisAanvaller33
J. BijlowKeeper30
R. BoženíkAanvaller30
B. LinssenAanvaller30
J. ToornstraMiddenvelder20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

9 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 27 september
Sheffield United wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van de begeerde Rhian Brewster. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren