Keuze Ajax-opponent nu al gekraakt: ‘Geen benul van eer en ethiek’

Donderdag, 12 september 2019 om 14:46Rian Rosendaal • Laatste update: 15:01

Valencia zette Marcelino woensdag op straat en nog dezelfde dag werd Albert Celades aangesteld als diens opvolger in het Mestalla. Oud-doelman Santiago Cañizares zet slechts een dag later al vraagtekens bij de aanstelling van Celades, die in zijn optiek niet over de vereiste ervaring beschikt voor het trainen van een club op het hoogste niveau.

“Celades heeft geen flauw benul van wat de woorden eer en ethiek daadwerkelijk inhouden”, stelt Cañizares in gesprek met Radio Marca. “Hij heeft tot nu toe alleen maar op een lager niveau getraind en had helemaal geen uitzicht op een baan in LaLiga. Als je dan vervolgens een contract tekent bij Valencia, dan gooi je werkelijk al je principes overboord.” Celades zette woensdag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2021 bij los Che en maakt zijn debuut als trainer in het uitduel van Valencia met Barcelona van zaterdag.

Celades was in het recente verleden onder meer bondscoach van Jong Spanje en assistent-coach bij Real Madrid, de club die hij ook als speler diende. Sinds zijn ontslag bij de Koninklijke in oktober, als gevolg van het wegsturen van toenmalig hoofdtrainer Julen Lopetegui, zat de 44-jarige oefenmeester zonder werk. “Celades weet door zijn achtergrond helemaal niet waar hij aan begint bij Valencia. Ik denk dat hij voor een onmogelijke klus staat, want Valencia staat er momenteel beroerd voor”, voegt Cañizares daaraan toe.

Volgens eigenaar Peter Lim is Marcelino ontslagen omdat hij geen aandacht schonk aan de jeugdopleiding van Valencia, wat volgens Cañizares weer klinkklare onzin is. “Dat argument slaat nergens op en het is ook niet eerlijk, want volgens mij zijn alle doelstellingen onder Marcelino gerealiseerd. Zijn ontslag is echt een grove schande.” Marcelino veroverde met Valencia afgelopen seizoen de Spaanse beker en reikte in de Europa League tot de halve finale. Daarnaast werd een toegangsbewijs voor de Champions League in de wacht gesleept, met Ajax als een van de tegenstanders in de groepsfase.


Poll

Snap jij dat Albert Celades door Valencia is aangesteld als trainer?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door bvbrunschot)

Gevalletje "het waren 3 fantastische weken" (in zijn geval hooguit 3 maanden)

Wat een debiele opmerking van die keeper, dat je je principes overboord gooit als je een contract tekent op een hoger niveau. Hoe kun je anders stappen zetten en jezelf bewijzen op een hoger niveau. Of het de juiste beslissing van en voor de club is dat zal de tijd natuurlijk moeten uitwijzen, maar het is echt onzin om hier die nieuwe trainer van te beschuldigen.

12 september 2019 om 18:48

Ja precies dat. Ik heb dat stukje echt ff twee keer moeten lezen omdat ik dacht dat ik iets gemist zou hebben. Het kan een slechte vertaling zijn vanuit het Spaans (en dat het daar wel goed klinkt met misschien een gezegde ofzo) maar zoals wij het lezen slaat Canizares toch aardig de plank mis met z'n eer en ethiek. Ik

13 september 2019 om 21:34

Heb het idee dat er meer achter zit, of de quote is ergens tussenuit geknipt of good old Cani heeft wat meer kennis over de man.

14 september 2019 om 12:55

Het is inderdaad goed mogelijk dat het uit zijn verband is gerukt, of misschien zoals Wazza hierboven al aangeeft dat het een kwestie is van een foutieve vertaling. Zoals het er nu staat is het in ieder geval een domme opmerking

Zal wel leuk zijn als het opeens een succes wordt, was assitsent van lopetuige misschien gaat die aanvallend spelen maar José Mourinho was ook een trainer van Barça B en zijn speelstijl is bekend. Ik verwacht persoonlijk dat dit een grote mislukking zal worden en hij er al uitligt voor dat de kerstman komt.

12 september 2019 om 15:24

Maar was mourinho geen succes dan?

Misschien niet netjes, maar vanuit het belang van het Nederlands voetbal kan me de bestuurlijke onrust bij Valencia niet groot genoeg zijn met de wedstrijden tegen Ajax in het vooruitzicht.

12 september 2019 om 15:27

Klopt een heerlijk stuurloos team. Ongemotiveerde spelers. En een coach die het niet onder controle heeft. Dit ziet er goed uit. Alle procentjes helpen.

12 september 2019 om 15:37

Enige die ik dit niet gun is Cillessen. Maar goed, misschien zelfs voor Ajax wel goed als de trainer hem net in dat tweeluik passeert voor een mindere keeper om er voor de rest van het seizoen toch achter te komen dat het de beste keeper is uit de selectie

Wel mooi om te zien dat de directe concurrenten van ajax en psv onrust hebben

Het kan aan de vertaling liggen, maar volgens mij weet die knakker zelf niet precies wat de woorden eer en ethiek inhouden. Een baan aannemen die ver boven je competenties lijkt te liggen heeft er namelijk niets mee te maken. Maar goed, deze man was dan ook goed in het tegenhouden van ballen. Daar moet je niet van verwachten dat ie daarom ook gelijk de zin en onzin van het leven doorziet.

12 september 2019 om 18:51

Met een afzichtelijk blond kapsel haha. Maar inderdaad, het zal wel aan de vertaling liggen. Anders zet ie zichzelf een beetje voor l*l want dit is gewoon een rare uitspraak.

Is dat zo dan dat ie geen aandacht aan de jeugd gaf? Ik weet dat Soler en Lato het toch best aardig deden en dat ook Feran Torres af en toe meedeed. Of is dat ze vertekend beeld?

12 september 2019 om 15:58

Mag lato ook wel is bij ons doen dan

Met zulke opmerkingen gun je de nieuwe trainer wel succes, iemand afbranden die gewoon een mooie kans pakt kom op zeg.vind het nog steeds dom van Valencia hoe het is gegaan met Marcelino die heeft gewoon het maximale uit de groep gehaald.

Dit is wel een hele domme uitspraak. Dan wil ik weleens weten hoe Canizares dacht toen Guardiola coach van Barcelona werd, toen Mourinho coach van Benfica en zo kunnen we wel even doorgaan. Die hadden ook nog nooit op het hoogste niveau gecoacht. Als je op basis daarvan ook nog eens begint over "eer" en "ethiek", ben je wel erg gefrustreerd en subjectief.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Valencia

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
18.Sevilla00
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
O. AldereteVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Valencia.

Spanje
0 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 5 augustus
Als Harry Kane wordt verkocht aan Manchester City, denkt Tottenham Hotspur aan de komst van Philippe Coutinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren