Ploeggenoot Bas Dost mist interland door uitbundig gevierd feestje

Donderdag, 12 september 2019 om

Volgens de Oostenrijkse voetbalbond miste Martin Hinteregger de EK-kwalificatiewedstrijd van Oostenrijk tegen Polen (0-0) van maandag wegens een kuitblessure, maar de ware reden van zijn absentie kwam een dag later pas naar buiten. De verdediger kwam vanwege het iets te uitbundig vieren van zijn 27ste verjaardag te laat aan in het trainingskamp van Oostenrijk en werd daarom uit de selectie gezet.

De schuldbewuste Hinteregger kwam woensdag met een ‘mea culpa’ op de proppen. “Ik heb zaterdag mijn verjaardag gevierd en daarbij zijn grenzen overschreden”, liet de speler van Eintracht Frankfurt weten in een officieel statement. “Ik heb mijn verontschuldigingen aangeboden aan de bondscoach, de spelers en de technische staf.” Bondscoach Franco Foda wilde er woensdag niet al te veel over kwijt in de Oostenrijkse media. “Vanwege het belang van de wedstrijd tegen Polen hebben we besloten ons op het sportieve te focussen en de kwestie intern te behandelen.”

Het is niet de eerste keer dat Hinteregger de disciplinaire regels niet zo nauw neemt, want de ploeggenoot van Bas Dost bij Frankfurt kwam in 2015 al vanwege een opmerkelijk voorval in het nieuws. De verdediger bracht destijds als speler van Red Bull Salzburg een nacht op het trainingscomplex door omdat hij vanwege overmatig gebruik van alcohol de weg naar huis niet meer kon vinden.

Hinteregger haalde deze zomer wederom de voorpagina in Duitsland en Oostenrijk, want zijn vertrek bij FC Augsburg werd overschaduwd door een ander alcoholgerelateerd voorval. Er doken beelden op van een duidelijk beschonken Hinteregger, die naar verluidt de teamfoto van Augsburg liet schieten vanwege het drankgelag. De international van Oostenrijk maakte korte tijd later definitief de overstap naar Frankfurt, dat hem in de tweede helft van afgelopen seizoen al huurde van Augsburg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door breda4evah)

Toch jammer om dit zo te lezen, hij heeft al zeker drie incidenten omtrent alcohol gehad waarbij hij negatief in het nieuws is geweest. Ken de speler verder niet, maar zoiets spreekt totaal niet in je voordeel. Hopelijk gaat hij er een keer echt van leren en hoeft dit niet nog een vierde keer te gebeuren..

12 september 2019 om 13:40

Ach ja, ook niet te groot maken dat iemand een keer wat (te veel) drinkt. Zal wel regelmatig gebeuren dat spelers wel eens wat drinken. Zeker de Engelse voetballers zie je regelmatig in het nieuws komen omdat ze wat drinken of iets roken (Vardy, Rooney, Wilshere, Grealish, Crouch en laatst Drinkwater zijn daar slechts voorbeelden van). Zijn ook mensen die wel eens hun behoefte kwijt moeten. Het werk moet er niet onder lijden, al zou een speler ook wel eens thuis door zijn rug gaan of een spier verrekken. Shit happens.

12 september 2019 om 13:46

Nee, niet te groot maken dat probleem want het is al erg genoeg. Alcohol maakt meer kapot dan wij durven toegeven. ‘Het is maar...’ wordt te veel gebruikt in het geval van alcohol, en dat irriteert me enorm. Het blijft voor mij vergif, hoe mooi de fles ook mag zijn.

12 september 2019 om 14:01

Tuurlijk is alcohol slecht voor je, maar als je het met mate kan drinken is er niet zo veel aan de hand. Spelers mogen ook gewoon genieten van het leven. Als dit voor sommige spelers een biertje of een peuk is, so be it. Zolang je sportieve prestaties er niet onder lijden is er niet zo veel aan de hand lijkt me. Los daarvan is het in deze gevallen wel kwalijk. Z'n sportieve prestaties lijden er (nog) niet onder wellicht, maar hij heeft wel al 3 alcohol gerelateerde incidenten gehad waardoor hij niet aanwezig kon zijn bij verplichte teampunten. Dan moet je toch wel even in de spiegel kijken en de momenten gaan uitkiezen waarop je eventueel je biertje neemt. Je kan je verjaardag ook een dag eerder vieren of een week later bijvoorbeeld.

12 september 2019 om 14:22

Dat is ook per persoon verschillend. Een topsporter hoort inderdaad niet zoveel te drinken. Al mogen die af en toe ook gewoon genieten toch? Ik drink dagelijks en ik functioneer gewoon prima. Maar ik hoef er dan ook niet uit te zien zoals Arnold Schwarzenegger in zijn good old days.

12 september 2019 om 23:32

Millonario, tja, dat mag jij vinden. Van mij mag iemand best af en toe een drankje pakken. Het is inderdaad misschien niet top voor je lichaam, maar we mogen als mensen best soms eens onze behoefte kwijt. Vergif of niet, ik heb er weinig moeite mee als een ander er zich goed bij voelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Eintracht Frankfurt

Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Na het wegvallen van Alexis Sánchez, zoekt Internazionale naar aanvallende alternatieven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren