‘Hij is momenteel echt van het niveau Lionel Messi en Cristiano Ronaldo’

Donderdag, 12 september 2019 om

Raheem Sterling is al enige tijd een van de steunpilaren van Manchester City en oud-speler Trevor Sinclair durft de aanvaller zelfs in een rijtje met Lionel Messi en Cristiano Ronaldo te plaatsen. Volgens de voormalige middenvelder annex aanvaller van the Citizens heeft Sterling echter nog wel een lange weg af te leggen.

“Sterling behoort in mijn optiek tot de beste spelers ter wereld”, stelt Sinclair in gesprek met talkSPORT. “Als Sterling niet minimaal 220 miljoen euro waard is, dan zou mij dat zeer verbazen. Hij is momenteel de beste speler van Engeland en de eerste speler die manager Josep Guardiola bij Manchester City op het wedstrijdformulier noteert.”

“De grote vraag is of Sterling momenteel van het niveau van Messi en Ronaldo is, ik denk namelijk van wel”, vervolgt Sinclair. “Het enige verschil is, en daar kan Sterling niets aan doen, dat Messi en Ronaldo al vijftien jaar aan de top staan. Hij is net pas begonnen, maar als Sterling zo doorgaat dan gaan de mensen hem vanzelf als de beste speler ter wereld beschouwen. En dat is volledig terecht.”

Sinclair ziet Sterling als een voorbeeldprof die zich buiten de lijnen doorgaans keurig gedraagt. “Zeker in vergelijking met andere topspelers die voor veel geld een transfer hebben gemaakt. Sterling behoort wat dat betreft echt tot de wereldtop.” De vleugelaanvaller, die in 2015 de overstap maakte van Liverpool naar Manchester City, heeft in het Etihad Stadium een contract tot medio 2023.


Poll

Ben jij het eens met Trevor Sinclair?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

58 reacties (laatste reactie door bommmel)

Is sterling goed? Ja supergoed zelfs maar om hem in het rijtje Messi en Ronaldo te zetten gaat weer te ver natuurlijk

12 september 2019 om 15:24

Eens, maar als hij deze vorm nog 2 seizoen vast weet te houden, dan zijn Mbappe en Sterling de twee opvolgers van het Ronaldo en Messi tijdperk.over 10 jaar krabben we ons nog eens achter onze oren en beseffen hoeveel geluk wij hadden om 2 enorme toppers (CR en Messi) in een tijdperk te mogen meemaken... Een unicum.

12 september 2019 om 15:47

Wat een idiote opportunisme ten top weer.... In elke tijdperk krijg je wel te maken met toppers. Cr7 en Messi zijn niet uniek in mijn ogen. Dat zijn spelers als Ronaldo7, Pele, Cruijff, Maradonna. Messi en Cr7 kun je in die categorie scharen, maar zij zijn beide niet de beste ooit. Elke tijdperk kent weer nieuwe toppers. De baby's van nu, maken in toekomst spelers als: Mbappe, Sancho, Unuvar en Felix mee. Die gaan hetzelfde niveau halen als Messi en Cr7. We moeten nu niet doorslaan. Sterling gaat het niveau van Cr7 en Messi niet aantikken.

12 september 2019 om 20:47

@zermatt Je begint over opportunisme en dan zet je vervolgens Unuvar in het rijtje met Mbappe, Sancho en Felix. Raar.

12 september 2019 om 21:41

je kan wel zeggen dan messi niet hetzelfde is met zijn land dan club maar hij is nog steeds geweldig en veel finales gehaald ronaldo is naar real madrid gegaan die kapot was en niet meer langs de laaste 16 van de champions league kwamen hij heeft dat helemaal veranderd en het was een hele nieuwe ploeg die opgebouwd moest worden al lukte het niet met de tactiek enz van de coach die man maakte alsnog een paar goals heeft maar 2 keer la liga gewonnen maar bleef strijden met messi om records en stats zeg niet dat hij een dooie team had maar je ziet wat er nu is gebeurd nu hij weg is kunnen amper goals maken real madrid is meteen verwoest alleen al als hij is et veld staat is al genoeg gaat extra op gelet worden en 2 man die hem gaan dekken messi heeft heel barca verandert klopt hele goede spelers gehad om zich heen maar je kan tog wel echt merken dat een speler niet van deze wereld is met wat hij doet maakte een sport gelijke goal als maradona toen hij 19 was al was het tegen een dooie team onzin om te zeggen dat ze niet uniek zijn mensen denken dat voetballers beter waren omdat we de gekste namen hadden met zidane ronaldo raul ronaldinho cafe r.carlos henry bergkamp enz kan de hele dag wel doorgaan maar ronaldo messi zijn zo goed dat we de rest niet kunnen waarderen kijk maar is de top 3 elke jaar staan ze der bijna maar neymar suarez waarvan je weet dat het hele goeie spelers waren staan maar 1 keer in die top 3 xavi iniesta 1 van de beste spaanse spelers ooit wonnen het zelfs niet omdat ze tog niet op die hoogte zitten ronaldinho ook magistraal maar 2 3 jaartjes maar volgehouden niemand heeft gedaan wat deze 2 hebben gedaan en vooral omdat het in deze tijd is taktiek is de grootse probleem met voetball maradona en cruijf zijn de enige waarvan ik denk die op niveau zou kunnen spelen en uitblinken op zo een level

13 september 2019 om 11:12

Are you serious?? Messi zijn statistieken zijn zelfs verbeterd ten opzichte van 5 jaar geleden..zijn passing is beter , zijn key passes ligt hoger...minder kansen nodig om te scoren dan toen...hij is alleen maar completer geworden de laatste jaren...en waarom hij bij Argentinië het niveau niet haalt volgens jou...is omdat bijv een kwalificatieroute richting een wk veel meer betere tegenstanders geeft dan een een kwalificatie voor een Ek of Wk hier!! Ze spelen standaard 2 x tegen Brazilië, Colombia,Uruguay, chili .. ..die alle 4 in de top 20 staan op de fifalijst dat zijn dus al 8 topwedstrijden terwijl een kwaloficatiepoule bij ons maximaal 2 topwrdstrijden bevat ,maar ook bijv wrdstrijden tegen Andorra of Cyprus ... waar Ronaldo bijv 11 van zijn interland goals tegen heeft gescoord ..waar Messi zijn zwakste tegenstander Peru is die 73 ste staat op de fifalijst...zie je nu een beetje in wat het verschil is...oja en diezelfde landen spelen ook nog eens om de 4 jaar de coppa libertadores!! Waar wij weer een simpele kwalificatie spelen voor een ek !! ... had Messi bijv voor Spanje gespeeld ipv Argentinië...had hij in 30 wedstrijden gespeeld waarbij de tegenstander lager stond dan Peru!! ... dat is best veel toch ? Benieuwd hoe hoog zijn rendament en statistieken dan waren geweest !! iig ver boven welke andere speler dan ook ...net zoals zijn clubstatistieken dat op dit moment ook al zijn! 4 goals minder dan Ronaldo met 118 wedstrijden minder!! Die strijd is ook wel klaar inmiddels toch??

Dat niveau ben je als je het 15 jaar volhoudt. Er zijn er zat die statistiekgewijs een jaartje met ze meehobbelen, maar om het zo lang vol te houden.. dat moeten we nog maar eens zien.

12 september 2019 om 13:08

Precies dit staat toch ook gewoon in de tekst. Deze man zegt dus niet zoveel geks als het gaat om de huidige vorm van Sterling. Maar het is natuurlijk leuker om snel te reageren zonder de inhoud te lezen.

12 september 2019 om 13:19

Ook de huidige vorm van Sterling is geen Messi/Ronaldo niveau. Salah had dat wel in zijn eerste Liverpool seizoen, maar afgelopen jaar waren zijn statistieken ook al wat minder.

12 september 2019 om 15:50

Ik zie ook wel dat het in de tekst staat wijsneus, maar mijn mening is gewoon dat je in dat geval ook gewoon de namen van Messi en Ronaldo niet moet noemen. Stel ik schiet er vnv op de training net zo veel in als Messi bij Barca doet vandaag, dan ben ik toch ook niet gelijk vergelijkbaar? Die twee zijn niet te vergelijken, voorlopig met niemand niet. Misschien Mbappe over een tijdje, maar dat moeten we dan ook nog maar zien.

Sterling heeft zich onder Guardiola echt fantastisch ontwikkeld, maar ik denk dat we hierin toch wel een beetje doorslaan. Ik denk inderdaad dat hij samen met onder andere De Bruyne één van de beste spelers van de Premier League is, maar evengoed als Ronaldo en Messi zou ik hem echt nog niet willen noemen. Een Mbappé en Neymar vind ik bijvoorbeeld kwa kwaliteit eigenlijk al beter dan Sterling.

12 september 2019 om 13:18

Persoonlijk heb ik wat meer met van Dijk, Bernardo Silva en Firmino, die erg wordt onderschat, als het gaat om de beste van de premier League. Sterling zou voor mij zelfs uit de top5 vallen van de Premier League alleen al, laat staan hem in een adem met Ronaldo en Messi noemen.

12 september 2019 om 13:26

Ik denk niet dat Bernardo Silva echt beter is dan Sterling, al is dat natuurlijk ook een geweldige voetballer. Van Dijk is natuurlijk dé smaakmaker van de Premier League, maar is wel een verdediger, daarom vind ik het iets lastiger te vergelijken. De vergelijking met Messi en Ronaldo gaat inderdaad te ver.

Sterling is natuurlijk goed maar hij is bij lange na niet op het niveau van Messi en Ronaldo. Hij is ook geen verfijnde voetballer. Hij is alleen snel maar heeft geen hele speciale techniek, als ik hem dan weer kansen zie missen tegen Kosovo dan vind ik dat zelfs zeer matig. City krijgt ook elke wedstrijd 20+ kansen dus dan is het logisch dat je veel scoort.

12 september 2019 om 12:55

En real en barca krijgen geen 20+ kansen op een match? Altijd zo grappig je kan niet zo goed zijn als ronaldo en messi. Is toch gewoon dom, ik zou ze wel is graag bij een ploeg zien die minder is. Ze hebben altijd en overal in een megaploeg gespeeld. Dus ja bewijs dan maar eens dat ze het waard zijn. Maar ja de meeste hier doen alsof ze god zijn. Moesten in hun carriere bij everton of valencia gevoetbald hebben, hadden ze nooit die statistieken gehad.

12 september 2019 om 13:08

Serieus? Het is toch logisch dat de beste voetballers bij de beste clubs spelen..

12 september 2019 om 13:09

likoze, wauw ik heb echt moeite om hier überhaupt serieus op in te gaan. Er is ook reden dat ze niet bij Everton of Valencia spelen. Omdat ze daar veel te goed voor zijn. Ook nemen Messi en Ronaldo die megaploeg elke keer op sleeptouw en zijn ze veruit de beste speler van het team. Kijk naar Real zonder Ronaldo of Barca zonder Messi. Dan zijn ze opeens niet zo goed meer. En jij vindt Sterling zeker wel net zo goed als Ronaldo en Messi? Volgens jou is Guardiola dus ook geen goede trainer want heeft alleen maar megateams getraind. Overigens heeft Ronaldo het overal laten zien en elke keer als beste speler van het team. Voetbal is nou eenmaal een teamsport dus geen 1 speler kan het helemaal zelf doen. Overigens heeft Sterling het buiten City ook nog nergens laten zien dus je argumentatie gaat sowieso niet op. Bij Liverpool was hij niet meer dan een talent..

12 september 2019 om 13:10

Ik ben het met je eens dat Ronaldo en Messi ook regelmatig een kans missen en het dus oneerlijk is om daarop gebaseerd Sterling af te rekenen. Maar je doet Messi en Ronaldo echt te kort in het tweede gedeelte. Het is namelijk niet zo dat ze het 'goed' hebben gedaan in die 'megaploegen', maar ze hebben juist laten zien nog een veel hoger niveau te hebben dan de andere spelers in die ploegen. Bovendien hebben ze dat constant, seizoen na seizoen gedaan.

12 september 2019 om 14:01

Ik bedoel ook niet dat ze het slecht gedaan hebben. Het zijn beide hele goeie voetballers. En over pep wordt altijd geklaagd dat hij bij de beste teams zit. Maar dat geld ook voor beide toppers. Vind pep een hele goeie trainer laat elke ploeg die hij coacht beter voetballen. Maakt bepaalde spelers beter. Sterling is mss nog niet niveau van beide heren. Maar zeker een topper in wording.

12 september 2019 om 15:01

Nee Liverpool en City zijn natuurlijk de kneusjes van het voetbal 😅 gewoon de Engelse top. Net waar Ronaldo ook begonnen is

12 september 2019 om 17:36

@maestro86 Niet altijd, ene Diego Maradona heeft de club Napoli op de kaart gezet. Het is wel ongebruikelijk maar het kan wel.

Dit zeiden ze ook over Salah na een goed jaar. Bale zou ook van hetzelfde niveau zijn en zo zijn er vast nog een paar op te noemen. Laat maar weer zien hoe knap het is wat Messi en Ronaldo jaar in, jaar uit presteren.

Die british people zullen het nooit afleren. Sterling is sterk bezig zeker onder pep maar aub hem niet zetten onder gasten dat 10 gouden ballen samèn hebben beetje respect aub

Typisch Britten. Alles wat van het eiland komt heeft bij voorbaat al een voorsprong, kost bij voorbaat al het 3 voudige van zijn marktwaarde en wordt heerlijk overhyped. Niets meer dan lof voor Sterling die zich onder Guardiola echt tot een topspeler heeft ontwikkeld. Maar dit niveau halen spelers als Aguero, Suarez, Hazard, Neymar, Lewandowski etc al jaren. Om hem in die categorie te scharen kan ik nog enigzins mee in stemmen. Maar om hem met de grote 2 te vergelijken is te bizar voor woorden.

"sinclair ziet Sterling als een voorbeeldprof die zich buiten de lijnen doorgaans keurig gedraagt." Vandaar dat hij een transfer naar city forceerde, nogal een dingetje geweest

Nee totaal niet. En ook Lewandowski, Neymar, Mbappe, Suarez, Salah, Hazard en Griezmann staan nog boven hem! En weet je waarom? Jarenlang constant presteren.

12 september 2019 om 13:27

Vergeet Manã© niet, dat is ook echt een topper, die staat op de belangrijkste momenten vaker op dan Salah, hij is ook wat ondergewaardeerd omdat Salah in zijn 1e seizoen fantastisch was in mijn optiek.ze zijn echter minstens gelijkwaardig aan elkaar als je het mij vraagt echter is Salah wat verfijnder en is Mane weer meer een draver en vaker beslissend met z'n doelpunten.

12 september 2019 om 14:25

Ja Mane vind ik op hetzelfde level. Maar goed daar valt over te discusseren natuurlijk.

12 september 2019 om 13:28

Mbappé presteert toch ongeveer even lang zo constant als Sterling? Beide zo'n 2 tot 3 seizoenen. Ja ik weet dat de leeftijd van Mbappé meespeelt, maar jij gaf als argument dat deze spelers al jarenlang constant presteren. Wel ben ik van mening dat Mbappé echt een speler is die serieus naar dat niveau van Ronaldo en Messi zou kunnen toegroeien.

12 september 2019 om 14:10

Ja waar Mbappe het ook in de CL laat zien door een club als Monaco naar de halve finale te loodsen plus een ijzersterk WK gespeeld. Nee Sterling vind ik absoluut niet in die categorie horen.

Pep heeft zijn talent weten te koppelen aan rendement. Wat een geweldige voetballer is deze Sterling. Echter, niveautje Messi, Ronaldo? nee sorry dat wordt hem niet. Daarnaast weet hij ook buiten het veld zich als een prof te gedragen. De manier waarop hij zich inzet tegen racisme verdient credits! Deze jongen is zowel binnen als buiten het veld sinds zijn transfer enorm ontwikkeld.

Hij is niet eens de beste bij City. Dat is de Bruyne. Aguero en Silva schat ik ook vrij gelijkwaardig in aan Sterling. Neen, fantastische speler, maar men moet eens kappen met iemand die in goede vorm steekt direct met Ronaldo of Messi te vergelijken. Sterling speelde vorig seizoen erg goed en is ook dit seizoen direct op dreef. Maar er is een verschil tussen een goed seizoen met pakweg 25 goals en wat die 2 doen. Messi en Ronaldo zijn aliens die al meer dan 10 jaar het Europese voetbal domineren en jaarlijks 50 goals scoren. Dit is ongezien. Ook toppers als Raul en Henry kwamen lang niet in de buurt van deze 2. Ze zullen niet wakker liggen van de woorden van een onnozele hals als Sinclair, maar ze verdienen wel meer respect. Trouwens, Sterling is wereldtop, wellicht top 10 qua aanvallers, maar hij is geen Messi of Ronaldo en zelfs geen Neymar, Hazard of Mbappe.

Gelijk heeft ie. Als we allemaal niet zo opgewonden doen als we Messi en Ronaldo horen, en niet naar hun verleden kijken, maar het heden past Sterling zeker bij ze in het rijtje. Mijn mening

Nee, dat is hij niet. Dat behoeft geen onderbouwing, maar ja heh, dan sta ik weer op 199 punten. Sterling doet het heel goed, maar om op het niveau van die andere twee te komen moet hij nog veel en veel en veel meer gaan scoren.

Sterling is een geweldige speler die een ongekend hoog rendement haalt in het teamspel van City maar ik vind het geen dragende speler want bij Engeland bv daar draait niet alles om hem. ik vind een Ronaldo, Messi, Salah, Neymar, Hazard van meer uitzonderlijke klasse en eigenlijk vind ik persoonlijk Sane en Mahrez ook betere voetballers maar dat zal ook een kwestie van smaak zijn. qua rendement is Sterling beter maar qua voetballende klasse vind ik die andere spelers beter

Laatste 4 weken, lees 'momenteel' is Sterling de beste aanvaller van de PL geweest. Messi en Ronaldo vallen de laatste wel mee. Dus ik vind Sterling momenteel beter dan Messi en Ronaldo. Probleem is dan wel dat hij de komende 10 jaar bij de beste moet horen om net zo groot te worden als Messi of Ronaldo. Dat is wat Sinclair zegt, dus de mensen die half lezen en weer zeggen 'never nooit niet' en 'die Engelsen' mogen het dus gaan even herlezen voordat ze hun statement herhalen onder mijn reactie

Sterling is sowieso nog niet van niveau Messi/Ronaldo, wel is het een van de beteren op dit moment. Mensen onderschatten zijn waarde vaak voor het elftal. Is een snelle speler die vaak op de goede plek staat. Ook zijn techniek is veel beter geworden. Door zijn bouw en manier van sprinten wordt zijn techniek ondergesneeuwd, omdat het wat lopmer oogt. Naast de vele goals die hij maakt heeft hij ook oog voor zijn medespelers. Een speler die bij elke ploeg van waarde kan zijn als je het mij vraagt. Ook een speler die op dit moment bij de beste 10 hoort. Daarnaast is hij pas 24 en heeft nog genoeg rek om zichzelf te verbeteren.

Toen ik de titel las wist ik al dat deze uitspraak van een Engelsman moest komen. Wij Nederlanders willen onze spelers nog wel eens ophemelen, Frenkie of de Ligt bijvoorbeeld. Die Engelsen gaan daarin nog een paar stappen verder. Totale onzin natuurlijk deze uitspraak. Goede voetballer, maar echt niet van de buitencategorie.

Niveau van Messi en Ronaldo ik momenteel niet haalbaar die twee hebben 15 bewijzen op hoog niveau. Sterling alleen zijn snelheid meer niet hahah

Sterling past in het rijtje Salah, Hazard, Mane, Sane. Spelers die top zijn. Maar toch een tandje onder het niveau van Messi en Ronaldo. Spelers die met vlagen wel het niveau kunnen aantikken zoals Salah dat het 1e seizoen deed bij Liverpool. Afgelopen seizoen was die top maar niet zo als zijn 1e seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
FernandinhoMiddenvelder20
R. SterlingAanvaller20
Ferran TorresAanvaller20
N. AkéVerdediger21
Gabriel JesusAanvaller11
L. DelapAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

99 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Manchester City 2 0 0 0
2019/2020 Manchester City 33 20 5 0
2018/2019 Manchester City 34 17 3 0
2017/2018 Manchester City 33 18 4 1
2016/2017 Manchester City 33 7 7 0
Laatste voetbalnieuws

Jamie Vardy is niet te stoppen en straft Manchester City genadeloos af

Manchester City heeft zondagavond een pijnlijke thuisnederlaag geleden. Op eigen veld ging het team van manager Josep Guardiola met 2-5 onderuit tegen Leicester City. Jamie Vardy was de grote man aan...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 1 oktober
Antonio Rüdiger gaat mogelijk op tijdelijke basis spelen bij Tottenham Hotspur. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren