‘Mino Raiola bezorgt cliënt een jaarsalaris van elf miljoen euro’

Donderdag, 12 september 2019 om

Zaakwaarnemer Mino Raiola gaat Marco Verratti een nieuw en lucratief contract bij Paris Saint-Germain bezorgen, zo weet La Gazzetta dello Sport donderdagochtend te melden. Met de nieuwe overeenkomst tot medio 2024 strijkt de Italiaanse middenvelder naar verluidt jaarlijks elf miljoen euro plus bonussen op.

Raiola praat volgens bovengenoemde Italiaanse krant al enige tijd met Leonardo, technisch directeur van PSG, over een nieuwe verbintenis voor Verratti bij de Franse kampioen. De 26-jarige controleur, sinds 2012 actief in Parijs, beschikt momenteel over een contract tot medio 2021 in het Parc des Princes. Hij werd afgelopen seizoen voor de zesde keer kampioen met PSG.

Verratti liet in maart tegenover Le Parisien al weten dat hij openstaat voor een langer verblijf bij PSG. “Ik word dit jaar 27 (in november, red.). Mocht ik een nieuw contract tekenen hier, dan is dat met een looptijd van vier of vijf seizoenen”, benadrukte de Italiaan in Franse dienst. “Ik kan mijn loopbaan hier beëindigen, als de club dat wil. Wat er ook gebeurt, ik zal PSG altijd dankbaar blijven.”

Verratti had PSG in de afgelopen jaren al een keer kunnen verlaten, maar de middenvelder zei onder meer 'nee' tegen Barcelona. Hij had in 2017 wel oren naar een transfer richting Spanje, maar na een gesprek met de clubleiding van PSG besloot de 34-voudig international van Italië om toch in de Franse hoofdstad te blijven. Ook de vermeende belangstelling van Manchester United, Chelsea en Juventus leidde niet tot een voortijdig vertrek bij PSG.


Poll

Goede keuze van Marco Verratti om bij Paris Saint-Germain te blijven?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Je kunt zeggen van Mino wat je wilt, maar hij is een meester in onderhandelen!

12 september 2019 om 09:55

@PsvZwolle inderdaad! Nu hoor je *crickets* aangezien Mino er semi-positief uit komt in dit verhaal, hahaha :D ... Was er een aanvaring of liepen de onderhandelingen stroef met een club dan was het meteen 500 plus reacties waarvan 80% geldwolf en-/of onbetrouwbaar geroepen zou hebben. Mensen zijn zó

12 september 2019 om 11:09

Savanobeetje goedkoop om nu je gelijk te halen. Je weet net als ik dat Raiola meermalen op smerige wijze (via de media zoals Donnarumma) transfers heeft geprobeerd te forceren en we weten allemaal dat Raiola ook graag z'n eigen zakken zo ver mogelijk vult. En ook van deze deal met PSG wordt hij niet slechter. Prima, want parasiet spelen is zijn vak. Maar dat hij niet erg geliefd is komt niet geheel uit de lucht vallen en heeft hij vooral aan zichzelf en meerdere acties te danken. Overigens zal het hem compleet niet boeien hoe geliefd hij is, zijn bankrekening spreekt voor zich. Maar een parasiet is en blijft het.

12 september 2019 om 11:17

Uiteindelijk bezorgd de speler zichzelf een salaris van 11 miljoen door zijn talent en goede spel. Raiola weet het goed uit te onderhandelen en haalt daarmee het onderste uit de kan, maar at the end vindt PSG dat Veratti dat bedrag waard is en dat hij het verdient. Daarnaast weet Raiola er het beste voor zichzelf uit te peuren en verdient hij eveneens miljoenen aan fee met zijn bemiddelingen. Dat doet hij goed en dat is zijn goed recht als makelaar. Dat hij echter door sommigen tevens als onbetrouwbaar wordt neergezet, heeft naar mij idee een hele andere reden. Raiola wordt vaak manipulatief persoon neergezet. Hij bespeelt zijn cliënten in hun keuzes, creëert bewust vaak een onwerkbare situatie tussen speler en club, speelt clubs op slinkse wijze uit in de media en neemt vaak een aanvallende houding aan. Clubs die met hem te maken hebben gehad, omschrijven hem vaak onbetrouwbaar en spreken uit ervaring. Daar zal dan ook wel een kern van waarheid in zitten. Hij speelt smerige spelletjes, waarvan de achterblijvende club het meest benadeeld wordtWat zijn naam als geldwolf betreft: die is ook wel verklaarbaar. Jonge talentvolle spelers uit zijn stal, die net doorbreken, krijgen opvallend vaak ruzie met hun club. Raiola creëert publiekelijk een onwerkbare relatie tussen club en speler, door bijvoorbeeld te suggereren dat de trainer de speler niet snel genoeg kansen geeft of een hekel aan hem heeft, bespeelt de speler en zijn omgeving hiermee in de hoop zo’n jong talent ergens in het buitenland te droppen bij een grote club waar de kansen op doorbreken miniem zijn. Raiola verdient op deze wijze vele miljoenen, waar het om lijkt te gaan. Bouy en Kishna zijn hiervan een mooi voorbeeld. Daarmee heeft hij de geuzen naam geldwolf gekregen. Je kunt hem een geweldige zaakwaarnemer of onderhandelaar vinden, maar de karakteristieke namen, die hij heeft aangemeten gekregen, zijn niet volledig uit de lucht gegrepen. Een succesvol zaakwaarnemer is geen synoniem voor een goed mens.

Hij werd afgelopen seizoen voor de zesde keer op rij kampioen met Psg. Vz dit klopt niet Monaco is 2 jaar geleden nog kampioen geworden. check je tekst de volgende keer

12 september 2019 om 09:49

Het bericht betreft een citaat uit de Gazetto dello Sport. Op berichten uit een medium is copyright van toepassing. En daarom mag je dus niet zomaar in een tekst gaan zitten wroeten, maar moet je die in principe letterlijk overnemen. Ook als er iets in staat dat niet klopt met de feiten. Bovendien is het ook niet netjes om iemand te citeren en vervolgens iets anders op te schrijven dan hij heeft gezegd of geschreven. Ook als hetgeen dat hij heeft gezegd of geschreven, niet strookt met de feiten.

12 september 2019 om 10:09

scepticus38 Ah oke dat wist ik niet. Bedankt voor de aanvulling!!

12 september 2019 om 13:24

Maar dan neemt vz een quote over die dus niet klopt en dan vermeldt vz alsnog dus niet de waarheid. Dan kun je of beter de waarheid quoteren of geen quote gebruiken. Ergens heeft Jurre gelijk.

Ach, leuke speler, nooit buiten Frankrijk wat laten zien, laat hem maar lekker daar helemaal voor dat salaris, is niets speciaals.

12 september 2019 om 09:46

Daar doe je hem wat mij betreft toch wel een beetje tekort hoor. Deze speler heeft zeker een aantal mankementen, zoals dat hij niet heel fysiek is en vrij klein van stuk, maar het is echt een uitstekende middenvelder. Ik vind dit de beste middenvelder van PSG en eigenlijk de enige echte middenvelder van wereldklasse die ze hebben.

12 september 2019 om 10:44

Voor PSG inderdaad een prima speler, maar ik zie hun ook niet als wereldtop.

12 september 2019 om 10:50

Waarom zie je ze niet als wereldtop dan? Misschien omdat ze inderdaad nog geen echte Europese prijzen hebben gewonnen, maar puur kijkend naar de selectie kan je ze onderhand toch wel als wereldtop beschouwen? Een aanval met: Neymar, Mbappé, Cavani, Icardi en Di Maria is m.i. gewoon wereldtop. De andere linies behoren misschien niet tot de absolute wereldklasse, maar met zo'n aanval ben ik ervan overtuigd dat je het elk team ter wereld lastig kan maken.

12 september 2019 om 11:21

Precies wat jij zegt eigenlijk, aanval is wereldtop, middenveld is redelijk en verdediging is matig (als je kijkt naar wereldtop), met navas erbij hebben ze wel weer een topkeeper erbij. Plus de Franse competitie stelt natuurlijk niet veel voor.

12 september 2019 om 14:19

@yuto ze hebben imo iig wel de beste aanval ter wereld. Mbappe, Cavani en Neymar, 3 aanvallers van de absolute buitencategorie in 1 team

12 september 2019 om 15:51

@yuto ik denk dat die Franse competitie wel redelijk onderschat word. het is geen La Liga of Premier League maar wel de 5e league van Europa qua sterkte en als er daar helemaal geen weerstand was zouden niet zoveel spelers uit die competitie het allemaal redden in de absolute Europese top waar de meeste Franse spelers voor voetballen

12 september 2019 om 09:47

Goeie speler inderdaad. Maar betwijfel inderdaad of hij het zou redden bij bijvoorbeeld Real. Vind hem in de CL ook nooit uitblinken ofzo. Wel een hele goeie speler, maar denk dat de top van Ligue 1 zijn plafond is.

Marco zie ik echt heel graag bij een andere club, niks ten nadelen van Psg. Ik vind dat Marco enorm word ondergewaardeerd. Ik zie bv. Marco veel liever komen naar ons dan Pogba. Anyway, lekker contractje zo door Mino.

Ik kan me interviews herinneren waarin Verratti huilde omdat hij geen stap mocht maken. Hij zat vast in een gouden kooi. Nou, 11 miljoen en hij verlengt zijn celstraf maar al te graag! En voorlopig niet weg uit de Ligue 1.

12 september 2019 om 10:20

@glory, nee dat was zijn voormalige zaakwaarnemer. Marco heeft hem meteen aan de kant gezet en Raiola genomen. Donato Di Campli deed zo’n twee weken geleden gepeperde uitspraken over de situatie van Marco Verratti bij Paris Saint-Germain en dat is de belangenbehartiger duur komen te staan. De middenvelder laat woensdagavond via zijn Instagram-account weten dat hij afscheid neemt van Di Campli en zich aansluit bij de stal van Mino Raiola. Di Campli noemde zijn cliã«nt toen onder meer ‘een gevangene van de emir’ en voegde daar nog aan toe dat geen enkele speler die ervan droomt om de Champions League te winnen naar PSG komt. Verratti ging vervolgens diep door het stof op de officiã«le kanalen van zijn club en maakte in niet mis te verstane bewoordingen duidelijk dat hij niet achter de uitspraken van zijn belangenbehartiger stond. Die uitglijder heeft nu een staartje gekregen voor Di Campli: “ik communiceer dat de enige legitieme persoon om mijn belangen te behartigen vanaf nu Mino Raiola is. Ik wil Donato Di Campli bedanken voor het werk dat hij tot nu toe voor mij heeft gedaan, hij blijft mijn waardering houden”, laat Verratti in een korte verklaring weten.

12 september 2019 om 12:21

Dank voor de toevoeging. Blijkbaar was hij dan toch al tevreden daar of heeft hij in ieder geval nooit het tegendeel laten blijken.

12 september 2019 om 13:31

@glory, in mijn ogen kan je geen groter statement maken door je zaakwaarnemer aan de kant te schuiven en vervolgens een zaakwaarnemer aan te nemen die er bekend om staat om zijn spelers regelmatig te laten verkassen met behoorlijk wat rumoer soms. Als het dan volledig stil blijft, zegt dat voor mij genoeg.

12 september 2019 om 14:21

@glory dat geld toch voor iedere speler? Ronaldo en Messi voelen zich ook om de zoveel tijd ontevreden en ondergewaardeerd en hebben dan zogenaamd een nieuwe uitdaging in hun hoofd totdat hun vorstelijke salaris weer aanzienlijk word verhoogd

behoor je bij de betere midddenvelders op deze planeet, blijf je je grote gedeelte van je carriere bij een club als Psg. ik snap hem best hoor, bizar veel geld verdienen, zekerheid op priijzen en dat IN Europa! maar toch. een jaartje Real, City,juve zal je bekendheid en status een boost geven.

Erg jammer vind ik. Verrati lijkt me namelijk een perfecte versterking voor Real. Sowieso zou ik hem graag in de Spaanse of Engelse competitie zien. Verratti of Pogba samen met Ceballos en Casemiro is mijn gedroomde middenveld bij Madrid. Heel andere types natuurlijk maar dan pas je je speelstijl gewoon aan afhankelijk van de versterking op het middenveld. Met Pogba breng je meer kracht, diepgang en individuele flair en met Verratti meer overzicht en tactiek. In dat opzicht lijkt de laatste mij nog de beste optie aangezien dat individuele en die diepgang ook bij Ceballos terug te vinden is. Die ontbeert het enkel aan kracht.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Rennes367
4.Nantes321
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
Á. Di MaríaMiddenvelder196
Pablo SarabiaMiddenvelder162
M. VerrattiMiddenvelder140
K. MbappéAanvaller1413
K. NavasKeeper150
I. GueyeMiddenvelder131
MarquinhosVerdediger161
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

132 fans
Middenvelder, 27 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Bayern München ziet potentie in Holstein Kiel-spits Lion Lauberbach. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren