Ajax krijgt slechts 833 kaarten voor CL-duel vanwege verleden

Woensdag, 11 september 2019 om

Ajax mag slechts 833 kaarten verkopen voor de wedstrijd tegen Chelsea op dinsdag 5 november in het kader van de groepsfase van de Champions League. De Amsterdamse club meldt woensdagmiddag dat de lokale autoriteiten in Londen dit besloten hebben naar aanleiding van de ongeregeldheden met Ajax-supporters in Europa in het algemeen en in Groot-Brittannië in het bijzonder.

Eind vorige week werd Ajax in kennis gesteld dat het voornemen was geen Ajax-supporters toe te laten bij wedstrijden van Ajax in Groot-Brittannië. Afgelopen maandag was een afvaardiging van Ajax op eigen verzoek aanwezig bij een ingelast overleg in Londen over de organisatie van de betreffende wedstrijd, zo geeft de Eredivisionist aan.

Woensdag is besloten dat het onderste gedeelte van het uitvak van Stamford Bridge beschikbaar wordt gesteld aan Ajax. Dit betekent dat slechts 833 supporters van Ajax de wedstrijd bij kunnen wonen in Londen. Naast Chelsea neemt Ajax het in de groepsfase van de Champions League ook op tegen Lille OSC en Valencia, dat woensdag trainer Marcelino op straat zette.140 reacties (laatste reactie door thijmen84)
11 september 2019 om 18:08

Ach kon je verwachten. Elke keer weten die kansloze zich niet te gedragen. Vind het vervelend voor onze mannen op het veld maar niet voor de herseloze die zich keer op keer misdragen.

11 september 2019 om 18:11

Helaas zijn "de hersenloze" niet iedereen die naar een voetbalwedstrijd wil gaan. Gewone supporters worden hier juist mee gestraft. Gelukkig heb ik nog geen reis geboekt, maar sommige anderen helaas wel. De kans op een kaartje is wel heel klein nu.

11 september 2019 om 18:14

Dat ben ik met je eens maar daar kijkt de stad Londen niet naar. Die kijken naar de laaste maanden/jaren en dan kan je niet ontkennen dat de slechte van de groep die afreist het verkloot voor de rest.

11 september 2019 om 18:25

Idd Ajax kan ook er voor kiezen om te registeren en zo jou weren voor de toekomstige wedstrijden mocht je eigen misdragen maar goed, het moet maar allemaal over de rug van de gewone supporter die kan genieten van een voetbalwedstrijdje en niet de halve tribune sloopt voor een beetje “sfeer”

11 september 2019 om 18:34

Dat is het risico als je al een reis boekt zonder dat je een ticket hebt geboekt. Helemaal als je een club achterna wil reizen waarvan de supporters zich structureel misdragen.

11 september 2019 om 19:11

Waarvan een (klein) deel van de supporters zich misdragen. En het dus verprutsen voor de rest.

11 september 2019 om 19:31

Waarom spreekt "de rest" zich dan niet openlijk uit tegen dit soort misstanden. Is de druk vanuit die verprutsera zo groot dat niemand zijn mond open durft te doen? Ik voel een interessant onderzoekje aankomen....

12 september 2019 om 00:15

Pffff. Ik zie het anders prima voor me. Het vervelende is dat ik zelfs bij PEC van die malloten naar het gezinsvak zie foeteren, schelden en schreeuwen. Randdebielen heb je overal helaas....

12 september 2019 om 00:41

Logisch dit. Moeten ze wat doen aan die mafkezen

dan ook maar 833 kaarten voor chelsea in de Arena lijkt me....

11 september 2019 om 18:01

Lees je even in voordat je dit soort opmerkingen plaatst. Chelsea wilde Ajax het maximale aantal kaarten geven maar het bestuur in Londen heeft dit geweigerd en dit aantal naar voren geschoven. Zou idioot zijn om daar Chelsea supporters voor te straffen of de club aangezien zij er niks aan kunnen doen. De autoriteiten wilden eigenlijk helemaal geen fans laten komen. Overigens was de reden hiervoor het wangedrag van Ajax supporters in eerdere Europese wedstrijden dus misschien moet je de reden ook wat dichter bij je eigen club zoeken..

11 september 2019 om 18:10

Engelse supporters in het buitenland is inderdaad geen goede combinatie. Alleen vind ik dat een andere discussie omdat het hier om Nederlandse fans gaat. Het is toch te idioot voor woorden dat er elk jaar wel gezeik is met fans van onze Clubs wanneer er Europees gespeeld wordt? En ja, dit is een heftige reactie die vervelend is maar daar hebben ‘we’ zelf aanleiding toe gegeven. Dan kunnen we wel schande gaan spreken van dit besluit maat laten we er eens voor zorgen dat er niets te klagen valt over ons en ons gewoon gaan gedragen.

11 september 2019 om 18:30

In Amsterdam vallen er nu al elk weekend gemiddeld 20 Engelse sjakies ergens een gracht in, dat zijn ze al gewend. Londen staat scherp op alert en wil alle risico’s waarschijnlijk vermijden. Ik kan me erin vinden dat het wat vergezocht is, maar in een tijd dat je stad al doelwit van terreur is geweest en je overal je ogen voor moet openhouden zit je niet te wachten op voetbalsupporters die fonteinen komen slopen en zwervers gaan pesten.

11 september 2019 om 20:23

Dat waren ironisch genoeg geen Ajacieden maar PSV en Feyenoord supporters...

11 september 2019 om 20:57

Nou.....even ter herinnering iets wat dr laatste keer dat Ajax in Londen speelde: vier mannen zijn door de rechtbank in Londen veroordeeld tot een gevangenisstraf. Zij waren betrokken bij rellen rondom de wedstrijd Tottenham Hotspur-Ajax, in de halve finale van de Champions League.dat meldt BBC News. Een van de relschoppers sloeg een agent op zijn achterhoofd en probeerde een andere agent met een vliegende tackle te raken. Hij is veroordeeld tot 28 weken cel.

11 september 2019 om 18:02

Niet meedoen aan dat soort kinderachtig gedoe en je gewoon professioneel opstellen als club.

Wat je wat ik niet kan snappen. Dat wij in Nederland ons zelf beschouwen als de meeste beschaafde van Europa we zijn superieur aan andere dat denken we. Maar op het gebied van voetbal kunnen onze supporters zich niet altijd netjes gedragen. Dan heb ik het over iedereen Ajax PSV Feyenoord altijd wel gezeik. Het is van de zotte dat in Nederland Feyenoord Ajax niet kan bijvoorbeeld. Terwijl in Duitsland iedereen door elkaar zit bij toppers en ik schat de Duiters agressiever in dan wijzelf. In Engeland elke Derby zonder problemen. Ben ik nu heel kritisch beste leden? Ik heb het gevoel dat we ons steeds midragen in het verleden. Na een aantal sancties leren we het wel en het gaat ook beter. Maar ik snap deze beslissing.

11 september 2019 om 18:06

Ben je wel op de hoogte van de historie van misdragende supportersgroepen? Zitten werkelijk overal in Europa.Van Zagreb tot Warschau. Van Londen tot Rome.Van Marseille tot Istanbul. Van Moskou tot Genk.Je kunt ze overal vinden en tegenkomen.

11 september 2019 om 18:10

Als de supporters de terreur nu eens buiten de stadions zouden houden hebben de clubs er geen last van. Maar in Nederland gaan de supporters tijdens de wedstrijd klieren en dan krijgt de club straf.

11 september 2019 om 20:31

Eigenlijk is het denk ik ook andersom. Je hebt bepaalde mensen die graag in groepsverband rellen en rotzooi schoppen. Sommige sluiten zich aan bij Satudarah, anderen bij een harde kern van een voetbalclub. Het supporter zijn is niks anders dan toegeven aan bepaalde (mannelijke) oergevoelens. Zie bijvoorbeeld die Polletje. Ajax en andere clubs moeten gewoon keihard moeten optreden tegen die soort lui en het zo onaantrekkelijk mogelijk maken in rotzooi te schoppen. Stadionverboden, registraties, etc. Blijven genoeg echte harde kern supporters over die het houden bij 90 minuten op de stoelen staan zingen en grote spandoeken ophangen.

11 september 2019 om 18:13

In Duitsland wordt ook genoeg gevochten hoor. Vaak uitvakken die clashen met de politie. Dortmund dat laatst nog Schalke fans aanviel. En zo zijn er nog vele voorbeelden. Leuk dat de pet en sjaals door elkaar lopen maar dat kan in Nederland ook gewoon. Het is een kleine groep die dat niet kan. In Engeland is het alleen zo rustig omdat er extreem strenge wetgeving was en (bijna) niemand lang wil gaan zitten voor een voetbalwedstrijd. Voordat er zo streng opgetreden werd was is het in Engeland ook gewoon een puinhoop. In Nederland stelt het juist helemaal geen zak voor als je het op Europees gebied bekijkt. Volgens mij heb je weinig verstand van de hooligan wereld...

11 september 2019 om 18:20

Ik heb er niet heel veel verstand maar het is meer een gevoel. Je zegt strengere wetgeving wat zijn de verschillen dan oprechte vraag ben benieuwd.

11 september 2019 om 18:25

Bestrafte hooligans moeten zich tijdens wedstrijden bijvoorbeeld melden bij de autoriteiten. Dit om te voorkomen dat ze alsnog naar een wedstrijd gaan. Bij internationale wedstrijden mogen ze het land niet uit. Daarnaast hele forse geldboetes van duizenden euro’s en jarenlange stadionverboden. Bij zware overtredingen worden er zelfs celstraffen uitgedeeld. Ook hangen er in de Engelse stadions veel meer camera’s dan in bijvoorbeeld Nederland waardoor opsporen een stuk makkelijker is.

11 september 2019 om 18:47

@tilburg, ik zou je echt inlezen. Engeland is namelijk helemaal niet het goede voorbeeld dat het pretendeert te zijn. Het probleem is alleen veel minder prominent in de media en in de stadions. Althans in de hogere divisies. Je kan je daarover ook afvragen of dat überhaupt iets met de wetgeving te maken heeft. Aangezien de prijzen voor seizoenkaarten overeenkomen met maandsalarissen, zou dat ook wel eens een factor kunnen zijn. Maak de prijs voor één seizoenkaart bij Ajax, Feyenoord of PSV eens boven de 1000 euries, let dan eens op wat voor publiek dat je oplevert.

11 september 2019 om 18:52

Buiten wedstrijden om blijven hooligans natuurlijk altijd wel actief. Dat is ook bijna niet tegen te gaan. Zoals je zegt is dat ook vooral de bedoeling van de politiek, zolang het maar niet in het nieuws of openbaarheid komt denken zij. Feit blijft wel dat het rondom wedstrijden in de PL gewoon erg meevalt qua hooliganisme (en dan bedoel ik in het stadion en rondom het stadion).

11 september 2019 om 19:02

Her gebeurd ook in de stadions. Misschien minder dan vroeger. Belangrijkste vrrschil is dat ze het niet meer laten zien.

11 september 2019 om 18:34

Voeg daar maar Utrecht, ADO, GAE, Graafschap etc aan toen. Wel moet ik zeggen dat Ajax suplorters zich laatste 3 seizoenen wel prima gedragen hebben. Enkel op wat vuurwerk kunnen betrappen

11 september 2019 om 18:43

Je hebt nogal wat incidenten gemist dan, haha.

11 september 2019 om 18:34

Voeg daar maar Utrecht, ADO, GAE, Graafschap etc aan toen. Wel moet ik zeggen dat Ajax suplorters zich laatste 3 seizoenen wel prima gedragen hebben. Enkel op wat vuurwerk kunnen betrappen

11 september 2019 om 20:35

Bij het Nederlands elftal gaat het altijd goed terwijl bij het Engels nationale elftal regelmatig fout gaat. Verder zijn er zat wedstrijden in Nederland waar de supporters prima door elkaar kunnen zitten alleen wordt dat nooit uitgeprobeerd.

Ach kon je verwachten toch. Al die kansloze die zich keer op keer niet kunnen gedragen. Vind het vervelend voor onze mannen op het veld maar niet voor de herseloze die continu rotzooi trappen overal.

Ik begrijp het wel. Het is de laatste jaren gewoon veel te vaak raak rondom wedstrijden van Ajax. Hoop dat dit jaar de wedstrijden zonder gezeik kunnen verlopen, net als de Europese wedstrijden van Feyenoord. Wij staan er ook nog niet zo florissant op.

11 september 2019 om 18:10

We moeten ook niet net alsof doen alsof dit alleen bij ons gebeurt. Het gebeurt namelijk overal in Europa.

11 september 2019 om 18:36

Ja maar bij sommige clubs gebeurt het de laatste jaren net wat vaker dan bij anderen. Ajax is daar spijtig genoeg één van.

11 september 2019 om 19:28

Zo vreemd is dat niet. Ajax kwam ver in Europa de laatste jaren waardoor ze ook meer tegenstanders tegen kwamen en daar zaten ook clubs tussen die Ajax niet goed liggen qua supporters zoals Dinamo Zagreb, Standard Luik, Panathinaikos, AEK Athene, Juventus. Toen Ajax die clubs had geloot kon je al verwachten dat het niet goed zou gaan met de supporters van beide kanten.

11 september 2019 om 20:34

Hahaha dit is wel echt een mooi staaltje recht praten wat krom is. Het zal ook nooit eens aan de supporters zelf liggen.

11 september 2019 om 23:37

Je noemt bijna alle tegenstanders op man, haha! Zal het dan niet gewoon aan de Ajax supporters liggen?

12 september 2019 om 12:06

Nee hoor. Bepaalde supportersgroepen liggen elkaar gewoon totaal niet. Net alsof wanneer Celtic en Rangers tegen elkaar moeten spelen dan weet je al van tevoren dat de supportersgroepen een hekel hebben aan elkaar.Of wanneer Arsenal tegen Tottenham moet liggen beide supportersgroepen elkaar ook niet. Ligt dat dan ook aan die clubs?

Voor dat iedereen loopt te bashen op Chelsea, kijk je eigen mensen er eens op aan. Zij hebben dit veroorzaakt. Actie reactie. Maar nee Londen en Chelsea zijn de boeman. De pot verwijt de ketel..

11 september 2019 om 18:17

Niet zo hypocriet doen. Misdragende supporters zitten overal. Niet 1 club perse moet naar zichzelf kijken maar alle misdragende supporters van welke club dan ook.

11 september 2019 om 18:23

Je kunt je ook afvragen waarom 1 duel in Groot-Britannie van ruim 4 jaar geleden de maatstaf is voor dit besluit. Tegen Celtic uit is er een boel rotzooi getrapt vanuit onze achterban. egen Man United, Man City, Aston Villa en Arsenal ging het prima. .

11 september 2019 om 18:38

Huh waar heb jij het over? Afgelopen april liep het nog aardig uit de klauwen tegen de Spurs. Die rellen daar waren niet mals. Spelen in dezelfde stad he?

11 september 2019 om 18:59

Er zijn inderdaad wat incidenten geweest heb ik begrepen. Vooral na de wedstrijd. Maar volgens mij had dat vooral te maken met mensen die zonder kaartje naar Londen afgereisd waren. Daar kun je maar weinig aan doen. Als ik aan rellen denk dan zit ik in gedachte eerder bij trips naar Hamburg, Marseille, Warschau en Athene.

Nu worden dus weer de normale supporters de dupe. En snap de autoriteiten ook niet. Door deze maatregelen wordt het 10x lastigere om de meute onder controle te houden. Nu zullen er juist nog meer supporters die kant op reizen. Je kunt beter 3000 man in het stadion hebben zitten dan daarbuiten.heb niet het idee dat ze het daar begrijpen. Of tegen die tijd zijn ze uit de EU en wordt het schier onmogelijk om uberhaupt het land binnen te komen

11 september 2019 om 18:40

Dus als ik jou goed begrijp moet Ajax beloont worden vanwege het wangedrag van z'n supporters? Dat is wel een mooi staaltje turning the tables.

12 september 2019 om 18:25

Nee hoor het gaat niet om belonen. Het gaat om crowd control. Precies de boodschap die door frietmet wordt benoemd. Chelsea zelf wilde een nog groter deel aan kaarten beschikbaar stellen vanwege de populariteit onder ajax supporters. Helaas besluiten de autoriteiten anders. Er zullen dus heel veel mensen zonder kaartje afreizen naar Londen waardoor het een stuk lastige gaat worden voor de autoriteiten. Dit is kenbaar gemaakt door zowel Chelsea en Ajax. Enige oplossing zal zijn dat er een samenscholingsverbod gaat komen maar dat gaat ws nooit gecontroleerd kunnen worden daar Londen een grote stad is.

11 september 2019 om 19:26

Je hebt hier wel degelijk een goed punt. Waarschijnlijk zijn er al duizenden vliegtickets en overnachtingen geboekt door Ajax supporters; als je dit pas regelt op het moment kent dat je een wedstrijdkaartje hebt, dan gaat de prijs van hotel en vliegtuig 4 keer over de kop. Normaal gesproken boeken heel veel mensen direct na (of tijdens) de loting alvast de reis en verblijf, en reist men dus sowieso af naar de stad ongeacht of je een kaartje hebt. De kans is dus zeer reëel te noemen dat er dadelijk 2000 Ajax supporters tijdens de wedstrijd het en det in Londen zitten. Dit is voor de autoriteiten natuurlijk veel lastiger te beheersen dan dat er 2500 in het stadion zitten

Heel raar dit: Chelsea en Engelse clubs staan zelf bekend als verschrikkelijk uit publiek. Dus wij 833 kaarten jullie 832... lekker dat uitvak ook half leeg!! Of helemaal geen uit publiek bij beide wedstrijden kunnen de raddraaiers die wij ook wel degelijk hebben een keer goed nadenken want die 833 kaarten komen juist bij die gekken terecht kan ik je nu al vertellen😔

Dit is echt teleurstellend, tegen Spurs gingen er 3000 fans mee en dat ging prima in het uitvak. Het enige duel waarbij het de laatste 15 jaar echt is misgegaan dat is tegen Celtic uit in 2015 toen het fors mis liep. Dus hoezo komt men nu tot het besluit dat Ajax gelimiteerd moeten worden?

11 september 2019 om 18:25

Als jij vindt dat het tegen Spurs prima ging ben jij er duidelijk niet geweest, Ingang van het uitvak werd gewoon bestormt, waardoor er veel meer supporters in het vak zaten dan er plaatsen waren. Voorafgaand aan de wedstrijd en na afloop zijn er ook nog rellen geweest, waarbij er met stoeptegels is gegooid en agenten gewond zijn geraakt. Veroordelingen voor celstraffen van 28 en 20 weken zijn er geweest, maar Adzevedo schaart dat onder het kopje prima. En ja ik was er wel, dus ik kan er over oordelen.

11 september 2019 om 19:20

Ik ben er niet geweest, geen kaarten meer beschikbaar helaas. Wat ik begreep waren de incidenten vooral het werk van een groepje wat (grotendeels) zonder kaartje was afgreisd naar Londen en in sommige gevallen gezien hun stadionverbod niet eens in aanmerking daarvoor kwam. Van de bestorming van de ingang heb ik niks meegekregen, wel van wat er na afloop is gebeurd met het stenen gooien en de ruzie met agenten. Misschien dat ik te laconiek over deze incidenten heenstap, omdat een incidentvrije Europese trip amper bestaat en ik de situatie de laatste jaren wel eens heftiger uit de klauwen heb zien lopen.

11 september 2019 om 20:23

Ben flink wat Europese trips geweest met AZ en heb nog nooit problemen ondervonden. Zelfs in londen met 3000 man tegen arsenal een lange tijd terug was er geen vuiltje aan de lucht. Waarom dat niet bij andere clubs kan is mij een raadsel.

Haha, het zal wel terecht zijn. Maar zullen we die Engelse idioten ook lekker buiten onze mooie landgrenzen houden? Die zorgen al jaren voor de meest vreselijke overlast. Kunnen ze lekker allemaal thuis blijven. Wel erg jammer, ik kan altijd wel genieten van dat Ajax uitvak. Sfeervol.

Een land die supporters weert en zelf supporters Europa instuurt en zelf ook niet kunnen beheersen. Ik begrijp het sentiment, maar vind het een foute beslissing. Zou dan ook gewoon geen Chelsea supporters in Amsterdam tolereren, gelijke monniken, gelijke kappen.

11 september 2019 om 18:52

Bekijk het eens buiten voetbal-perspectief. Binnenlandse wedstrijden in Engeland gaan nu al jaren goed door zero tolerance, elke supporter weet dat het gewoon heel snel afgelopen is wanneer je je kop verkeerd laat zien. Dat kun je echter niet van buitenlandse supporters verwachten, zeker niet wanneer het slechts een paar maanden geleden nog gedoe was bij Tottenham-Ajax. In een tijd waarin je stad elk moment waakt voor terreur en recentelijk meermaals slachtoffer is geweest, zit je toch niet te wachten op misdragende voetbalsupporters? Ajax-fans hebben zich in april mogen tonen aan Londenaren en dat was niet optimaal, dan zijn dit de gevolgen.

Wanneer gaan ze nu gewoon eens invoeren dat uit supporter niet meer mee kunnen? Scheelt een hele hoop beveiliging en geregel en kunnen ze het hele stadion verkopen aan eigen supporters. Nu krijg je toch een vorm van verschil dat Ajax uit amper supporters mee mogen nemen maar Chelsea mag wel het hele uit vak vullen.

11 september 2019 om 19:29

Het heeft toch geen zin om Chelsea supporters te straffen voor het feit dat vanaf hogere hand besloten wordt dat Ajax supporters maar beperkt mogen komen? Daar kan Chelsea ook niet zo heel veel aan doen helaas.

Jammer dat er toch altijd een groepje kanslopen tussen zitten die het voor het grote deel verpesten. Je kunt het London moeilijk kwalijk nemen dat ze preventieve maatregels hiervoor nemen

Dit is wel jammer dat het op deze manier moet.Maar dat hebben de supporters toch aan zich zelf te danken. Met altijd dat ruzie maken & verniel van andermans spullen.

Top, karma voor die kneus van vorig jaar Misschien volgende keer maar geen journalisten slaan voor de camera.

12 september 2019 om 00:37

Geloof t of niet, dat soort gasten zijn juist de eersten die krtn hebben...

Verstandig!! I.p.v. het gecontroleerd in het stadion te hebben. Hebben zij ze liever op straat! Succes politie Londen!

Dan geen enkele Engelse fan toelaten, want zij zijn altijd een zekerheid je bij opstootjes en vechtpartijen zodra ze over de grote plas zijn.....

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zondag 27 september
Sheffield United wil vooralsnog niet voldoen aan de vraagprijs van de begeerde Rhian Brewster. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren