‘Heerenveen moet zich niet rijk rekenen met aantrekken Doan van Hau’

Woensdag, 11 september 2019 om

Het zal voor SC Heerenveen nog niet zo makkelijk worden om de komst van Doan Van Hau commercieel uit te buiten, zo stelt Chris Woerts tegenover Voetbal International. De Friezen namen de Vietnamese linksback onlangs over van Hanoi FC en zagen hun Facebook-volgers in een klap vervijfvoudigen. Toch tempert Woerts de verwachtingen in commercieel opzicht.

De uitzendrechten van de Eredivisie werden na het aantrekken van Van Hau verkocht aan een Vietnamees televisiekanaal. Volgens Voetbal International profiteert Heerenveen daar echter niet direct van: de tv-inkomsten worden verdeeld over alle achttien clubs volgens de afgesproken verdeelsleutel. Bovendien wordt de Eredivisie al uitgezonden in 160 landen en zullen de tv-inkomsten geen enorme impuls krijgen van de verkoop aan Vietnam.

Volgens Woerts, die als commerciële man werkte voor Feyenoord, is Vietnam marketingtechnisch een lastig land. "Er liggen mogelijkheden, maar die zijn minder groot dan in China en Japan", aldus de zakenman. "Het is een communistisch land dat zich wil associëren met het Westen, maar in tegenstelling tot Japan en China is de markt van multinationals en grote bedrijven beperkt. Ik zou geen Vietnamees merk kunnen opnoemen."

Mogelijk kan Heerenveen wel wat verdienen aan het feit dat de wedstrijden van de Friezen in Vietnam uitgezonden gaan worden. "Wat ik me wel kan voorstellen, is dat er aan Vietnamese bedrijven boarding wordt verkocht, al zit je dan nog met de tijdverschillen", zegt Woerts. "Als Heerenveen 's avonds speelt, is het daar 's nachts. Alles wordt gecontroleerd door de overheid, waardoor het heel moeilijk is geld uit het land te exporteren. Heerenveen moet zich niet rijk rekenen."

De winnende treffer van Ritsu Doan voor Japan tegen Turkmenistan
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door isco24)

Heerenveen betaalt 0 euro voor hem. Geen salaris en geen huursom. Het is dus commercieel gezien altijd een goeie zet, aangezien er heel veel shirts worden verkocht en vast nog veel meer oplevert

11 september 2019 om 18:39

Jazeker. Al die Vietnamezen komen naar Friesland om in de fanshop een shirt te kopen.. Geloof je het zelf? Zeg dat 5000 man dit doen, heb je als Heerenveen zijnde zo’n 40.000 euro verdiend. Poeh poeh. Dat wordt er in 1 avondje NAC al weggedronken..

11 september 2019 om 19:27

Alsjeblief niet zeg, gelukkig hebben ze in Vietnam ook internet en kunnen ze dat prachtige shirt online bestellen.

11 september 2019 om 20:19

Met een gemiddeld maandloon van ong 150 euro zullen er niet al te veel mensen zijn die een shirt kunnen kopen. Gros van de bevolking moet rondkomen van ong 2 euro per dag...

11 september 2019 om 23:52

Een shirt kost voor een volwassene minimaal 60 euro (weet niet precies hoeveel). 60 × 5.000 = 300.000 euro. Dat is wel wat meer dan Die 40.000 dan jij noemt. Daar kan je wel wat meer mee hoor..

12 september 2019 om 00:20

Als jij mij even dat linkje doorstuurt voor een shirt van 8 euro zou ik heel blij zijn. Een nieuw shirt met naam betaal je al zo 80 euro voor

12 september 2019 om 08:34

Klopt, alleen vangt Heerenveen max 8 euro per shirt.zelfs Real Madrid en Bayern (hoogste shirtverkoopdeal bij Adidas) vangen 'maar' max 15 euro per verkocht shirt.heerenveen zal geen betere deal hebben dan Madrid en Bayern. Ik heb misschien zelfs hoog ingezet.

11 september 2019 om 18:41

Hoe oud is deze voetballer? Als hij ouder is dan 21 kost die al 5 ton aan salaris en tekengeld?

11 september 2019 om 18:54

Hij kost niks. Via deals die heerenveen in vietnam heeft gemaakt betalen we zijn salaris enz niet.

13 september 2019 om 10:59

Zie nieuw nieuwsbericht, daar gaat je geld.

11 september 2019 om 18:45

Het ‘verdienen aan shirtverkoop’ is een gigantische misconceptie. Grootste deel van de shirtverkoop inkomsten gaan naar de kledingsponsor, die betaalt om clubs om de shirts te mogen produceren maar strijken vervolgens zelf een groot deel van de inkomsten op. Inkomsten van deze transfer zullen toch echt via een andere commerciële route moeten gaan of door de speler zelf in waarde te laten stijgen.

11 september 2019 om 23:59

In dit geval denk ik dat hooguit Ali Express aan de shirtverkoop gaat verdienen.

12 september 2019 om 00:49

Andere inkomst is dat de nieuwe shirtsponsor naar verluidt uit Vietnam komt. Dat was natuurlijk zonder deze deal nooit gebeurd.

Niemand die dat verwacht, leuk die FB likes maar je hebt er weinig aan. Mocht hij echt kunnen voetballen dan is ie volgend jaar weg want dan is t voor veel clubs aantrekkelijk . Mocht ie niet kunnen voetballen dan blijft ie ook niet want dure jongen, minstens 1,5 mln aankoop. Misschien krijg je per ongeluk een leuke naam en kun je nog s wat talent aantrekken uit die regio, heeeel misschien komt er iets meer uit voort dan alleen paar wedstrijdjes in ZO Azië. That’s it. Niemand heeft hoge verwachtingen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 20 september
Sadio Mané kan een nieuw contract tot 2025 tekenen bij Liverpool. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren