‘Dembélé komt niet te laat om uit te dagen, hij is gewoon een klein kind’

Woensdag, 11 september 2019 om 13:57Jeroen van Poppel • Laatste update: 13:59

Kevin-Prince Boateng blikt met niet al te positieve gevoelens terug op zijn halfjaar bij Barcelona. De 32-jarige aanvaller werd door de Catalanen een half seizoen gehuurd van Sassuolo, maar kwam slechts vier keer in actie, zonder te scoren. In Barcelona leerde de in Duitsland geboren Ghanees ook Ousmane Dembélé goed kennen.

In Spanje wordt Dembélé vaak bekritiseerd vanwege zijn gebrek aan discipline. Zo zou de 21-jarige vleugelspits regelmatig te laat komen voor trainingen en wedstrijden. "Ik zie hem nog steeds als een klein kind", zegt Boateng over de Fransman tegenover BILD. "Hij is erg rustig, praat niet veel. Je moet hem nemen zoals hij is en het kan zijn dat hij te laat komt."

Volgens Boateng doet Dembélé dat niet om te provoceren. "Er zijn spelers die te laat komen om uit te dagen, maar dat is anders met hem. Hij is gewoon een jongetje, een jongetje dat heel veel geld verdient en extreem in de aandacht staat. Van de ene op de andere dag kostte die kleine jongen 150 miljoen euro. Hij weet eigenlijk nog niet hoe alles werkt, hij wil gewoon voetballen."

Boateng, inmiddels actief voor Fiorentina, heeft spijt van zijn korte periode bij Barcelona. "Ik heb absoluut erkenning gemist", zegt de ex-speler van AC Milan en Schalke 04. "Om eerlijk te zijn was het voor mijn voetbalcarrière geen goede beslissing om naar Barcelona te gaan. Ik speelde nauwelijks, ik zat niet een beetje achter Luis Suárez, maar héél ver daarachter. Ik moest mezelf pushen om mentaal niet te breken."Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Ja dat had je vooraf kunnen verwachten als je een beetje zelfreflectie hebt, je mag toch van jezelf weten dat je Suarez niet uit de basis gaat spelen.

Oke raar dit.de titel doet vermoeden dat KPB zich negatief uitlaat over Dembele, terwijl dit niet het geval is. En wat nog vreemder is, is dat KPB serieus dacht dat ie vaker zou spelen? Het was zeker een fout om hem aan te trekken, maar hij dacht toch niet serieus dat ie vlak achter Suarez zou zitten?

11 september 2019 om 14:09

Tja barcelona haalde hem niet voor de sfeer denk ik dus snap hem ook wel. Hij heeft gewoon heel weinig minuten gekregen.

11 september 2019 om 14:41

Nee en misschien dacht Barca ook wel dat hij meer zou kunnen dan hij liet zien, maar blijkbaar viel dat ook tegen vanuit Barca-kant.Het is makkelijk om kritiek te leveren op Barca, maar hierin doen ze niks verkeerd.hebben iemand gehuurd met het idee iemand achter de hand te hebben mochten er blessures zijn, alleen voldoet deze niet zoals zij dit voor ogen hadden. Kan toch?ajax haalde bijvoorbeeld Magallan voor 9 miljoen en hij heeft nog minder minuten gemaakt dan Boateng. Magallan hoorde je echter nooit klagen, iets wat je wel mag doen als je bijvoorbeeld 9 miljoen hebt gekost. Maar hij besefte ook dat hij niet goed genoeg was. Of was hij wel voor de sfeer gehaald?soms moet je je gewoon bewust zijn van je kwaliteiten en dingen accepteren zoals ze zijn.

11 september 2019 om 14:11

Hij uit min of meer kritiek en verpakt dat in een aardig jasje. Min of meer de "media-training-versie" van kritiek. Dit soort verhalen zorgen nou niet bepaald voor een positiever beeld jegens Dembele.

11 september 2019 om 14:24

'dit soort verhalen zorgen nou niet bepaald voor een positiever beeld jegens Dembele.' Maar het is denk ik wel de realiteit. Het is denk ik geen slechte jongen die met opzet en in volle bewustzijn de mensen binnen Barcelona provoceert met zijn gedrag. Hij moet met een bepaalde druk zien om te gaan en volgens mij worstelt hij daar ontzettend mee. Ik weet niet hoe kort Barcelona op hem zit, maar ik zeg altijd, en dit roep ik een beetje uit eigen ervaring, dat clubs zich ook of meer moeten verdiepen in de type speler die zij aantrekt. Sommige speler hebben behoefte aan een bepaalde coaching en begeleiding OP maar ook Naast het veld. Transferbedragen en salaris staat hier los van, want er wordt mijns inziens te vaak gedacht dat je je maar dient te gedragen, omdat je jaarlijks 5 miljoen krijgt bijgeschreven, maar er zijn jongens die hier niet goed mee weten om te gaan. Iemand die, om wat voor reden dan ook, met zichzelf worstelt gaat bezwijken en dat moet je als club willen voorkomen. Echter heeft een speler daarin ook een bepaalde verantwoordelijkheid, want ik ken jongens die ongelooflijk koppig zijn en hulp vanuit clubs of mensen om zich heen hebben afgeslagen. Ontbreekt de welwillendheid om in jezelf te investeren, dan mag je opkrassenã¢â‚¬â¦

11 september 2019 om 14:37

Mwa, vind ik niet. Maar het is maar net hoe je het leest denk ik."hij is erg rustig, praat niet veel. Je moet hem nemen zoals hij is en het kan zijn dat hij te laat komt."ik zie dat juist als een soort verdediging naar Dembele toe om hem te beschermen.

11 september 2019 om 14:12

KPB stond even ver van de realiteit verwijderd in zn eigen beleving of gedachtengang... Dembele, ja, het is maar een knul die grote mensen schoenen moet vullen. Komt nog wel met de tijd.

11 september 2019 om 15:34

Weet je wat ik apart eraan vind is dat hij in zijn periode bij barca altijd heel positief was. Dat het een voorrecht is om bij barca te zijn en met mensen als leo te werken. Ook toen hij geen speelminuten maakten waren dat zijn woorden. Ik vraag me af of dit door journalisten zo geïnterpreteerd is of dat hij daadwerkelijk spijt heeft van zijn barca periode. Ach voor speelminuten is die niet gehaald. Maar om evt blessures op te vangen. Wel leuk dat hij t omtrent dembele gewoon benoemd.

11 september 2019 om 18:29

Hij bedoelt dat vanuit professioneel oogpunt vermoed ik. Dat hij verder positief terugkijkt op relationeel niveau is niet apart. Dat kan heel goed samen. Reken maar dat hij ten koste van alles dat barca shirt wilde dragen.

Tja, wat had je dan gedacht, denk ik dan. Eerst kritiek hebben op een jonge speler vanwege een gebrek aan discipline en volwassenheid om vervolgens zelf geen spiegel voor te houden en zeggen dat je erkenning mistte. Toch grappig om dit artikel naast het artikel van zijn komst bij Barcelona te leggen. Bovendien is Boateng niet de aangewezen persoon om kritiek te hebben op het gedrag van spelers. Die man heeft z'n hele carriere al gedragsproblemen bij clubs en was zelf pas rond het einde van z'n twintige jaren wat volwassener.

11 september 2019 om 14:15

Hij geeft toch totaal geen kritiek op Dembele? Hij geeft juist aan dat het erg moeilijk is om plots zoveel aandacht en geld te krijgen, terwijl hij zelf gewoon wil voetballen. Het is ook niet makkelijk om zo jong zoveel te kosten, verdienen, met druk om te gaan en in een vreemd land te wonen.

11 september 2019 om 15:10

Begrijpend lezen is niet aan jou besteedt, want hij neemt het juist voor hem op

Moet inderdaad professioneler gaan werken, want voetballen kan hij. Alleen ben ik er nog steeds niet uit wat zijn sterkste been is, links/rechts? Hij geeft soms de indruk dat hij beide tegelijk wil gebruiken.

11 september 2019 om 14:25

Of hij beide tegelijk wil gebruiken weet ik niet, en dat kan inderdaad een probleem zijn. Maar voor zover ik weet is deze jongen (bijna) perfect tweebenig. Zo was er eens een mooi interview met hem waarin hij beide benen als sterkste been benoemde. Het ene ging om het schieten en penalty's nemen en met het andere been kon hij volgens mij weer beter passen en dribbelen.

11 september 2019 om 16:07

Heb hem zelf nooit een penalty zien nemen maar principe is de been waarmee hij de penaltys of vrije trappen neemt de sterkste. Dat had je bij Sneijder ook. Ook 2 benig maar toch was de rechter een stuk beter. Maar heb bij dembele zo ie zo dat hij het niet moet hebben van de traptechniek.

'boateng, inmiddels actief voor Fiorentina, heeft spijt van zijn korte periode bij Barcelona. "ik heb absoluut erkenning gemist", zegt de ex-speler van AC Milan en Schalke 04. "om eerlijk te zijn was het voor mijn voetbalcarriã£â¨re geen goede beslissing om naar Barcelona te gaan. Ik speelde nauwelijks, ik zat niet een beetje achter Luis Suã£â¡rez, maar hã£â©ã£â©l ver daarachter.' ik vind het apart dat hij dit zegt. Is dit een gevalletje zelfoverschatting / gebrek aan zelfreflectie en/of heeft Barcelona hem luchtkastelen beloofd?

tja...dan moet zn salaris wellicht ook maar aangepast worden aan dat van een kleinkind.als op tijd komen op je 21e al te veel gevraagd is....wij moeten hier volgens mij vanaf onze 5e overal al op tijd komen...bij de kleuterschool, basisschool, middelbare school, sporttraining.op de kleuterschool en basisschool zitten je ouders je nog achter de broek aan, maar op de middelbare school en met sporten vanaf een jaar of 9 was het toch echt mn eigen verantwoordelijkheid.en los van een calamiteit ben ik toch nooit echt te laat gekomen. En dat geldt ongetwijfeld voor velen met mij. Ik blijf erbij dat het grootste probleem van veel voetballers hun sociale omgeving is. In plaats van dat die hen helpen hun doel te bereiken, zijn die vooral uit op eigen gewin. Mee profiteren van de rijkdom van zo'n jongen. Daardoor veranderen ze in ja-knikkers die de spelers alleen maar veren in de kont steken. Die talenten beginnen het vanzelf te geloven en leven in hun eigen werkelijkheid. Als ze dan eens wel door iemand op hun gedrag worden aangesproken, dan heb je de poppen aan het dansen. Je ziet zoveel extreem excentriek gedrag bij voetballers en daarvan is geld echt niet de oorzaak maar een middel. Er zijn ook genoeg rijke mensen die wel gewoon gedrag vertonen. Maar een groot aantal is gewoon alle contact met de werkelijkheid kwijt.

11 september 2019 om 15:05

Ik ben het met je eens, dat op tijd komen als je bakken met geld verliest is toch niet te veel gevraagd? Gebrek aan discipline. Dembele gaat misschien niet veel uit en drinkt geen alcohol, maar hij komt te laat omdat hij video spelletjes speelt. Ik speel die ook maar kom nog steeda niet te laat

Vraag mij serieus af wat er van dit soort jongens zou worden, als zij niet konden voetballen, maar gewoon een maatschappelijke carrière zouden hebben. Op tijd komen is gewoon normaal en heeft niks te maken met 'het is nog maar een jongetje die opeens 150 miljoen waard is' hij wilt gewoon graag voetballen', enz. Als hij zo graag zou willen voetballen, zou die toch juist gewoon op tijd komen? Volgens mij boeit hem, vindt hij het allemaal wel best zo en vindt hij dat mensen niet zo moeten zeuren. Had het vast ver geschopt als 'normale' burger.

11 september 2019 om 15:02

Er zijn genoeg landen in zuid-Europa waar te laat komen niet zo een heel groot probleem is.

11 september 2019 om 15:06

Bij voetbalclubs is dat wel zo. Weet zeker dat zij boetes krijgen als ze tr laat komen.

ik weet niet of dit hem gevraagd is maar waarom zou je moeten oordelen over de mentaliteit of instelling van een collega of oud collega? focus je gewoon op je eigen carriere

Waarschijnlijk de reden dat hij nog niet geslaagd is bij barca.... Ik vind hem ook zo overkomen. Ben het eens met wat kvp boateng hier zegt. Wat ik ook niet begrijp is waarom barca kvp boateng haalt om hem dan meestal niet eens bij de selectie te hebben.

Tja, bijna iedereen wilt wel ooit voor real of barca spelen, maar dat ze dan verwachten ieder wedstrijd basis te staan is gewoon te grappig voor woorden. Boateng werd gehaald als stand-in voor Suarez en met een coach als Valverde zou zelfs een geblesseerde Suarez voorrang krijgen op Boateng. Dat is nu eenmaal nadeel met zo een slechte coach die geen uitstraling heeft. Hij doet me denken aan Benitez van Real paar seizoenen terug. Ook al levert hij Barcelona de treble dit seizoen nog zal ik hem niet erkennen als een goed trainer. Al dat geschreeuw aan de zijlijn met niemand die hem serieus neemt bah.

Heeft die dat wel allemaal letterlijk gezegd? Want heb het gevoel dan zijn woorden zijn verdraaid. Gast serieus gans de wereld wist dat je niet past bij barca. Laat staan dat je ging spelen 😂 je mag dromen maar wees ook eens realistische. Je had helemaal niets te zoeken bij barca

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4939 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
3.Barcelona7947
4.Sevilla7720
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
L. MessiAanvaller3530
TrincãoAanvaller283
NetoKeeper70
Iñaki PeñaKeeper00
M. ter StegenKeeper310
Jordi AlbaVerdediger353
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

154 fans
Middenvelder, 34 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 19 juni
Tottenham Hotspur denkt nu aan voormalig Wolverhampton Wanderers-manager Nuno Espírito Santo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren