‘Syndroom’ van De Roon, Halsema en Gordon achtervolgt Joël Veltman

Woensdag, 11 september 2019 om

Menig Oranje-fan ziet in de rechtsbackpositie de achilleshiel van het Nederlands elftal. In de afgelopen twee overwinningen tegen Duitsland (2-4) en Estland (0-4) speelden Denzel Dumfries en Joël Veltman als rechtsback, maar beiden konden niet iedereen overtuigen. Henk Spaan vindt dat vooral Veltman vaak onnodig hard wordt aangepakt in de media.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

98 reacties (laatste reactie door janta)

Helemaal niet onterecht maar volstrekt logisch. Meest onsympathieke speler bij het NL elftal. Ligt alleen maar te janken, vertoont onsportief gedrag, en is daarbij ook niet goed genoeg voor het NL elftal. Tja, dan ben je gewoon kanonnenvoer voor criticasters. De zwakste schakel wordt nou eenmaal het vaakst aangepakt, en terecht natuurlijk. Hij brengt ook altijd het minste. Als hij daarbij ook nog onsympathiek is is het vrij normaal dat hij wordt aangepakt.

11 september 2019 om 11:44

Jij snapt het, het gaat bij hem vooral om de randverschijnselen. Als verdediger mag je wel wat mer je mannetje staan, hij doet dat door altijd geel te pakken maar dat vind ik onkunde. En een klein tikje bij hem is meteen het einde van de wereld.

11 september 2019 om 12:21

Die actie tegen sparta was ook echt waanzinnig, ik kijk heel wat voetbal maar zo iets had ik nog nooit gezien. Dat gaat heel wat verder dan gewoon alles doen om te winnen en fanatiek zijn.

11 september 2019 om 12:30

Waanzinnig treurig ja

11 september 2019 om 11:55

Ik denk dat jij hem eerder afschrijft op zijn randverschijnselen dan daadwerkelijk zijn statistieken. Ik vind het wel grappig, zowel Bosz, Koeman als Ten Hag zullen het wel verkeerd zien en alle andere 16 miljoen bondscoaches zullen het wel weer bij het rechte eind hebben. Je zou eens het artikel van VI van twee jaar terug moeten lezen, waarom Bosz voor Veltman koos en bijvoorbeeld niet (zoals iedereen graag zag) voor Tete. En ja, ik vind ook dat Veltman af en toe rare manieren heeft, maar dat gebash op zijn kwaliteiten zonder onderbouwing is ook echt heel erg simpel.

11 september 2019 om 12:13

@ Giesburts Zelfs tegen Estland werd Veltman weer het bos in gestuurd en had handen en voeten nodig om zijn aanvaller af te stoppen resulterend in geel. Daarna ontsnapt hij zelfs nog aan rood. Een beetje lullige scheidsrechter had Veltman zomaar een tweede gele kaart kunnen geven toen hij weer veel te roekeloos inkwam op een van de Estse aanvallers. Hoe kan dat tegen een tegenstander als Estland gebeuren? Omdat hij gewoon niet goed genoeg is. En dat heeft dan volgens Spaan goed gespeeld. Dit is niet serieus te nemen. Tegen aanvallers van niveau regio Gelderland nog bijna tegen rood aanlopen.. Dan probeer je als journalist echt de boel te misleiden. Veltman kun je verdedigend op geen enkele manier vergelijken met de verdedigende kwaliteiten van Dumfries. Die kun je een verdedigende boodschap laten doen tegen Duitsland, Frankrijk, Engeland. Er komt geen muis doorheen. En tegen die landen kan hij ook nog eens gevaarlijk opkomen als hij maar niet als rechtsbuiten wordt opgesteld (zoals tegen Duitsland). Veltman met Dumfries vergelijken is een totale mismatch. Ajax zou meteen met PSV willen ruilen.

11 september 2019 om 12:26

Spaan probeert Veltman al jaren Oranje in te schrijven zelfs als dat ten koste moet gaan van een aantoonbaar betere speler. Wat zijn motivatie daarvoor is is onduidelijk maar wel dubieus.

11 september 2019 om 12:26

Met alle respect, maar Bosz, Koeman en Ten Hag verkozen/verkiezen ook allen een 18-19 jarig talent ten koste van Veltman. Eerst Tete, toen Mazraoui en nu waarschijnlijk Dest. Veltman mag telkens op komen draven als er ineens geen andere keuze meer is. Dat mag dan ook wel benoemd worden. Persoonlijk interesseert z'n gedrag me niet. Z'n gebrek aan concentratie en z'n domme fouten des te meer. Veltman is leuk als back-up bij Ajax, maar in Oranje moet er meer geeist worden dan spelers van het niveau Veltman. Als je tegen Estland je handen al vol hebt als back, kun je het eigenlijk wel schudden.

11 september 2019 om 12:39

@giesburts ik heb die analyse van die gozer van de VI gezien en dat heeft me echt niet van gedachten kunnen veranderen over de kwaliteiten of de meerwaarde van Veltman. Veltman is misschien een nuttige stand in voor Ajax maar dat hij er nu in staat in Oranje komt natuurlijk ook door het slechte spel van Dumfries want eigenlijk is hij imo geen Oranje niveau. ik weet niet hoe Janmaat het doet bij Watford maar mits in vorm zie ik die liever dan Veltman of Dumfries op dit moment

11 september 2019 om 12:51

@holland8, Jij maakt hier een grapje toch? Je gaat me toch niet echt vertellen dat je Dumfries verdedigend beter vindt dan Veltman? Dumfries is aanvallend een iets beter dan Veltman, maar verdedigen kan hij echt niet. Ik quote: "die kun je een verdedigende boodschap laten doen tegen Duitsland, Frankrijk, Engeland". Ik neem aan dat je de laatste wedstrijd tegen Duitsland dus niet hebt gekeken? Verder stond Veltman gewoon zijn mannetje in de kwartfinale champions league tegen Juventus, terwijl hij net terug was van een blessure. Dat zie ik Dumfries hem niet nadoen.

11 september 2019 om 12:53

@Sirius, 'maar in Oranje moet er meer geeist worfen dan spelers van het niveau Veltman'. Dat is toch juist het hele probleem? We hebben niemand die momenteel boven het niveau van Veltman zit.

11 september 2019 om 12:56

@Sirius Tete werd al snel uit de basis gespeeld door Veltman, dus da tklopt niet. Mazraoui speelde alleen maar omdat Veltman geblesseerd was en Dest speelt nu omdat Ten Hag Veltman gebruikt als centrale verdediger. Buiten dat werd Dumfries tegen Duitsland compleet weggespeeld en notabene vervangen door Promes!!

11 september 2019 om 12:58

@peerberwers Dumfries werd helemaal niet weggespeeld tegen Duitsland. hij liet aanvallend helemaal niks zien en daarom werd hij gewisseld maar verdedigend is hij volgens mij geen moment in de problemen geweest tegen die Duitsers. vervolgens komt Veltman erin tegen Estland die vervolgens ook aanvallend helemaal niks heeft gebracht dus die krijgt dan ook kritiek om dezelfde reden dat Dumfries die kreeg maar mensen willen van die kritiek dan weer iets persoonlijks maken omdat het toevallig over een speler van hun favoriete club gaat

11 september 2019 om 13:10

@Japie, waarom zou een back aanvallend wat moeten brengen tegen Estland. Een back zou aanvallend juist wat moeten brengen tegen Duitsland en de ruimtes gaan bespelen die er komen. Wat heb je aan een back die hoog op staat tegen een Estland die de bus parkeert, het nog drukker maken op het veld en zorgen voor nog minder ruimtes.

11 september 2019 om 13:17

@sergiogreene tja, zo kan je alles wel in een bepaalde speler zijn voordeel praten. Duitsland speelde hetzelfde als Estland tegen Oranje en dat was alles achterin dicht gooien en gokken op de counter

11 september 2019 om 13:58

@sirius: Tete brak door als rechtsback toen Veltman RCV stond. Pas toen Tete geblesseerd raakte ging Veltman naar RB en daar bleef hij bij Ajax ook de voorkeur krijgen boven Tete, ook toen laatstgenoemde weer terug was van zijn blessure. Mazraoui brak door op RB omdat Veltman langdurig geblesseerd was en deed het er prima. Maar juist toen hij geschorst was in de CL was Veltman terug van zijn blessure en pakte zijn kans. Nu met het vertrek van De Ligt is hij zelfs nodig terug op RCV en is hij in wezen de beste optie op beide posities. En tegen Estland had hij zijn handen niet vol als back. Kreeg één gele kaart, is nooit in een positie geweest dat een zichzelf respecterende scheids hem een tweede zou hebben kunnen geven. Sowieso is die hele beeldvorming van Veltman als rode kaarten pakker schromelijk overdreven. In het NL elftal kreeg hij er nog nooit één. Hij pakte tot nu toe in totaal 6 rode kaarten, 2 in de competitie, 2 in de CL, 1 in de EL en 1 in de beker. Daar deed hij 263 wedstrijden over. Ongeveer één per 44 wedstrijden. Dat is zeker bovengemiddeld, maar het wordt dan aangegrepen om te stellen dat hij rood pakt omdat hij het niveau niet aan kan.vergelijk dat voor de grap met wereldtopper Sergio Ramos. Die haalde tot nu toe 25 rode kaarten in 822 optredens. Ongeveer één per 33 wedstrijden. Kan die het niveau dan ook niet aan?

11 september 2019 om 17:13

@ Siriustete weg omdat hij niet aan spelen kwam doordat Veltman rechtsback werd (tete was de vervanger/opvolger van van Rhijn en door de komst Sanchez werd Veltman rechtsback).mazraoui speelde omdat Veltman geblesseerd was en de aangetrokken vervangers niet voldeden, na zijn rentree vorig seizoen kwam hij in 14 van de 17 wedstrijden die Ajax nog speelde in actie en dit seizoen lijkt Veltman dit seizoen i.i.g altijd in de basis te staan, of rechts centraal of als daar iemand anders staat (zoalsl schuurs) als rechtsback en daarmee lijkt hij voorlopig boven Dest en Mazraoui te staan in de pikorde.dus i.i.g Bosz en Ten Hag kwamen steeds uit bij Vetlman, misschien door een gebrek aan beter maar de keuze viel toch op hem.en ook Koeman kwam nu toch uit bij Veltman, en dit zal ongetwijld deels komen doordat Dumfries uit vorm is, Tete niet voldoende speeld, Karsdorp nog niet wedstrijd fit genoeg is voor Oranje en Janmaat wel in de PL maar zeker niet bij een (sub) top club speelt. Veltman is natuurlijk geen wereldtop, maar hij kan er niets aan doen dat zijn concurenten niet beter (in vorm) zijn dan hij is (laat staan dat die wel top zijn).

11 september 2019 om 17:34

@peerberwers Dumfries is inderdaad verdedigend een paar klassen beter dan Veltman. Ook in de laatste wedstrijd tegen Duitsland maakte Dumfries verdedigend geen fout integenstelling tot De Ligt en Blind die er verdedigend lustig op los blunderden. Aanvallend had Dumfries in die wedstrijd zeker een aantal matige acties. Dat lijkt me duidelijk, maar verdedigend niet. En laat Veltman maar lekker tegen Frankrijk of Engeland verdedigen. Dan hoeft Oranje al niet aan de wedstrijd te beginnen want je krijgt er gegarandeerd meer tegen dan je zelf kunt scoren.

11 september 2019 om 12:29

Je onderstreept het punt van Spaan alleen maar. Veltman was tegen Estland geen uitblinker, maar ook zeker niet één van de minste spelers. Toch krijgt hij wel de meeste kritiek. Pröpper speelde een stuk minder goed, bracht NL in de beginfase nog flink in de problemen met een knullig slechte pass. Maar omdat die meer publiekslieveling is, hoor je er eigenlijk niemand over. Nu geeft je hyperbolische reactie al aan dat je waarschijnlijk niet het type bent waarmee ik een inhoudelijke genuanceerde discussie aan kan gaan. Jij vindt Veltman onsympathiek. Ik vind het persoonlijk veel onsympathieker dat types zoals jijzelf blijven bashen op een speler die daar redelijkerwijs geen aanleiding toe geeft op basis van zijn (enigszins recente) prestaties.

11 september 2019 om 13:31

@passionforpink volgens mij kreeg Propper in de media gewoon een aantal keer een ovoldoende voor zijn spel in de wedstrijd tegen Estland dus hoe je daarbij komt weet ik niet

11 september 2019 om 14:06

@japie_krekel:zeker kreeg Pröpper van de meeste media een onvoldoende voor zijn optreden. Maar hier op VZ heb ik nog geen topic gezien dat iemand riep dat we hem nooit meer moeten opstellen. Ik zie hier geen mensen los gaan op het slechte optreden van Pröpper. Had De Roon exact hetzelfde gedaan, dan was hij door de mangel gehaald in 5 verschillende artikelen.bij Veltman is dat zelfs nog extremer, want die krijgt al bakken stront over zich heen als hij een (krappe) voldoende speelt. Zelfs in de wedstrijden in de voorronde CL van Ajax waar hij structureel één van de beteren was, werd hij er hier op VZ stelselmatig uit gepikt en neergezet als dissonant. Als het om Veltman gaat, kunnen heel veel mensen gewoon niet meer objectief kijken en begint het schuim al uit de mond te druipen als ze hem zien of horen. Dat is wat Spaan benoemt en daar heeft hij dus helemaal gelijk in.

11 september 2019 om 14:22

@passionforpink Dumfries heeft echter hetzelfde probleem als Veltman hoor. verdedigend altijd wel stabiel maar aanvallend net als Veltman van geen enkele meerwaarde en die krijgt daarom ook dezelfde kritiek te verwerken als Veltman. ik denk daarom niet dat het iets persoonlijks is maar dat beide spelers worden afgerekend op hun beperkingen omdat we weer graag een back zien die zowel kan verdedigen als aanvallen. Propper speelt idd ook niet altijd goed maar die heeft bewezen van meerwaarde te kunnen zijn voor het Nederlandse elftal. van een speler als Veltman weet je eigenlijk al dat hij niet veel beter kan als wat hij nu laat zien en veel mensen vinden dat te weinig voor Oranje

11 september 2019 om 14:47

Klopt wel dat in de discussie Dumfries/veltman op RB de clubvoorkeuren een duidelijke rol spelen. Persoonlijk ben ik gecharmeerd van Veltman die eigenlijk nooit door de ondergrens zakt. Maar Dumfries heeft met name in de wedstrijd tegen Frankrijk wel goede dingen laten zien. En als de bondcoach voor hem kiest, snap ik dat best.dumfries is meer een powerhouse, bestrijkt de hele flank, gooit er nog wel eens een goede voorzet uit vanaf de zijkant. En met name in samenspel met ploeggenoot Bergwijn laat hij nog wel eens leuke dingen zijn, die kunnen een goed tandem vormen. Maar zijn basistechniek is zeer matig, hij mist voetbalintelligentie en ik vind hem verdedigend ook minder dan Veltman. Veltman is in de eerste plaats een verdediger. Verdedigend de beste back die we hebben, maar niet een speler die de hele flank bestrijkt. Wel beter in positiespel en heeft een betere inspeelpass/lange bal. Maar vind hem vooral tot zijn recht komen tegen de betere tegenstanders, tegen een land als Estland zou ik misschien juist eerder kiezen voor een aanvallende back. Karsdorp als die zijn niveau voor langere tijd weer laat zien of tot die tijd Promes. Van Pröpper vind ik trouwens niet dat je kan stellen dat die zich duidelijk heeft bewezen in Oranje. Is nooit onbetwist basisspeler geweest. Buiten een goede rol in het tweeluik tegen Bulgarije valt het erg mee/tegen wat hij heeft laten zien. Dus als we niet met twee maten zouden meten zouden we nu hem massaal gefileerd hebben op VZ ipv Veltman.

11 september 2019 om 15:32

@passionpink dat is het inderdaad. speel je tegen een tegenstander waartegen je verdedigende zekerheid moet inbouwen dan kan Veltman zeker van waarde zijn maar als je het initiatief wil nemen heb je meer aan een aanvallende back, die helaas nu even niet beschikbaar zijn of iig niet in vorm zijn. Dumfries vind ik wel weer bruikbaarder als Veltman tegen een snelle wendbare aanvaller zoals een Douglas Costa, Sane of Gnabry bv. Propper is niet onbetwist maar heeft zeker wel eens 7 of een 8 gescoord waar Veltman meestal maximaal een 6 haalt. daar zit denk ik het verschil maar dat Veltman er nu bij is omdat er even geen goede alternatieven zijn dat vind ik wel terecht. hij is nu de meest constante rechtsback dus hij zit er terecht bij. of hij Oranje echt naar een hoger niveau tilt is weer een ander verhaal

12 september 2019 om 11:34

@japieenk dat we het erover eens zijn dat in het huidige Oranje Veltman terecht bij de selectie zit. Soms is hij de beste keus, terwijl afhankelijk van de tegenstander en situatie soms andere spelers (bv Dumfries) in de basis zouden moeten staan. Ben alleen niet zo met je eens dat Veltman maximaal een 6 haalt. In Oranje kan dat wel kloppen, maar bij Ajax scoort hij meestal een 7 of 8. Objectief gezien is het bij hem niet vaak een magere voldoende. Dan vind ik het verschil met Pröpper in dat opzicht te klein om het te benoemen. Veltman is niet een uitblinker die een enorme impact heeft op hoe het hele team voetbalt. Frenkie, Memphis en Van Dijk hebben dat wel. Wijnaldum en De Ligt soms ook. Veltman trekt niet anderen mee omhoog in het niveau. Wel presteert hij zelf stabiel, eigenlijk altijd tussen de 6 en de 8 en ben dus wel blij om hem erbij te hebben.

11 september 2019 om 12:59

Joel speelt zich bij elke trainer in de basis, ook na een zware blessure. Maar 'is niet goed genoeg'. wat een gelul. Je weet gewoon precies wat je aan hem hebt en verzaakt zelden. Verder is dat onsportieve imo ook zwaar overdreven.

11 september 2019 om 13:23

@amsterdam123 toch zijn ze denk ik bij Ajax ook weer niet zo heel overtuigd van zijn kwaliteiten anders had je niet Kristensen en Orejuela gekocht en Tete, Mazraoui en Dest op die positie uitgeprobeerd. dat die het dan minder deden als Veltman waardoor hij er weer in kwam wil dat niet meteen zeggen dat het een goede back is of Ajax moet het totaal verkeerd zien door steeds andere spelers op die positie uit te proberen

11 september 2019 om 14:53

In de beschaafde mensenwereld beschermen de sterksten de zwakkeren. De zwakkeren uitzoeken om ze aan te vallen, is roofdierengedrag en uitermate laf. Dat jij dat normaal en zelfs terecht vind omdat je persoonlijk iets tegen iemand hebt, pleit niet bepaald voor je. Wat mij betreft ben je dan ook vooral zelf onsympathiek en de zwakste schakel. Het meten met twee maten, waar jij je schuldig aan maakt, zou je het Robbensyndroom kunnen noemen, om dicht bij Spaan te blijven. Die liet zich ook om de havenklap vallen terwijl hij amper werd aangeraakt en toonde daarmee ook onsportief gedrag. Maar omdat hij in het pulletje valt, wordt hem dat niet aangerekend. En dat is dus gewoon huichelachtig.

Daar heeft Veltman het ook zelf naar gemaakt. Het is gewoon een vervelend mannetje en kwalitatief is hij ook niet zo goed. Dan ben je al snel het mikpunt van kritiek. Hij kan op zich wel meekomen met dit Oranje maar hij maakt het elftal niet sterker en aanvallend brengt hij gewoon helemaal niks.

11 september 2019 om 12:02

Ach van Bommel was toch ook een vervelend mannetje? En zo zijn er tal van spelers op te noemen die vervelend zijn. Maar een deel komt er mee weg en een ander deel wordt er op aangepakt. Ben je goed dan is het "slimheid en sluwheid" hoor je niet bij de spelers die er boven uit steekt is het "vervelend en naar gedrag".

11 september 2019 om 12:13

Vind ik niet te vergelijken. Veltman is gemeen en onsympathiek. Van Bommel was hard en soms vuil, maar geen geniepige speler zoals Veltman. En daarnaast zat er kwalitatief ook een wereld van verschil tussen die twee natuurlijk, wat ook meeweegt in wel of geen kritiek.

11 september 2019 om 12:23

Van Bommel heeft dan ook bij Barcelona, Bayern en AC Milan gespeeld, terwijl Veltman niet verder komt dan schommelen tussen bank en basis bij Ajax. Een speler met zo'n CV heeft veel meer krediet dan een speler die moeite heeft zich staande te houden. Verder is er nog wel een verschil tussen het gedrag van Van Bommel en Veltman, al beoordeel ik Veltman vooral op z'n niveau en niet op z'n gedrag.

11 september 2019 om 12:27

Van Bommel niet geniepig, dat is de grap van de dag. Zelf uitdelen als een stoere vent maar het hardste piepen als hij werd aangeraakt en de hele wedstrijd janken bij de scheids. Veltman is moeder Theresa vergeleken bij van Bommel.

11 september 2019 om 12:32

@sirius Dat is dus precies wat ik zeg. Ben je goed en kom je bij topclubs te spelen kom je er mee weg. Anders ben je gewoon een naar mannetje voor iedereen die geen fan is van de club waar de speler voor speelt. @benzema ik vond van Bommel net zo goed onsympathiek. Die man kon ook het halve veld over rennen om bij de scheidsrechter om kaarten te vragen. En nu hij trianer is valt hij constant de 4de official lastig.

11 september 2019 om 15:05

Dat soort reacties is typerend voor mensen die met twee maten meten en zich voornamelijk laten leiden door hun onderbuik. Van Bommel was tien keer zo gemeen als Veltman en datzelfde gold voor iemand als Jan Wouters. Bij de een wordt dat uitvergroot en bij de ander gebagatelliseerd, afhankelijk van of iemand wel of niet in het pulletje valt. Over Robben hoor je ook zelden iemand, terwijl die het maken van een schwalbe in de loop der jaren tot een ware kunst heeft verheven. Maar Robben is een grote speler en dan gelden kennelijk andere normen voor onsportief gedrag.

11 september 2019 om 15:26

@scepticus38 ik ben het met je eens hoor. ik ben ook geen Veltman fan maar dat is meer omdat ik het een hele beperkte verdediger vind en niet om zijn gedrag maar mensen oordelen nu eenmaal zo. Memphis word ook vaak afgerekend op een hoed, het showen van zijn dure auto of zijn nieuwe rapclip. allemaal dingen die niks met zijn sportieve prestaties te maken hebben maar die mensen toch graag meenemen in hun beoordeling over zo een speler

11 september 2019 om 16:33

@scepticus38 Dat komt vooral omdat voetbal-volgend Nederland kon juichen voor Robben, Van Bommel, Nigel de Jong enzovoort. Veltman is niet belangrijk voor Oranje, volgens velen kwalitatief een gebrek aan beter en dan zijn het eigenlijk alleen de supporters van de club die voor hem juichen. Dat zal waarschijnlijk inderdaad een rol spelen. Dat neemt echter niet weg dat Veltman voor Oranje kwalitatief geen aanwinst is en vooral een risicofactor. Dat heeft niets met z'n gedrag te maken en des te meer met z'n kwaliteiten en beslissingen in het veld.

Goh, Spaan neemt het op voor een ajacied, wat verrassend! Veltman was maandag gewoon slecht, dat mag best gezegd worden. Bij Ajax heeft hij zich goed herpakt, maar maandag was het gewoon pover. En hij had er zo maar met rood afgekund. Met 3-0 voor, in zo'n wedstrijd. Als die kaart was gevallen, had Spaan hem dan ook zo verdedigd?

11 september 2019 om 12:11

Mee eens. Hij speelde ook matig en dat mag ook gewoon gezegd worden. En de onnodige kaarten gezien de stand idem dito. En ja, dat vrijwel iedereen zo over hem denkt, dat heeft hij toch echt aan zichzelf te danken. Ik denk ook dat de rechtsbackpositie het meest ter discussie staat van alle posities in Oranje (anders rechtsbuiten). En dan ook nog twee van die akelige mannetjes met maniertjes in het veld die om die plek mogen strijden. Want ook Dumfries heeft zo'n akelige houding in het veld (vind ik). Alleen pakt hij niet zo vaak "onnodige" gele kaarten.

11 september 2019 om 12:19

Probleem is wel dat Veltman altijd even hard bekritiseerd wordt, of ie het nou verdient of niet. Maandag vond ik hem ook niet sterk, mat sommige mensen zoeken gewoon altijd de kleinste dingetjes om elke wedstrijd weer over Veltman te kunnen zeiken.

11 september 2019 om 12:45

@shorty1991 die stelling van dat mensen naar kleine dingetjes zoeken uit een of andere aversie tegen Veltman vind ik echt altijd onzin. misschien de mensen die thuis kijken en niks met hem hebben wel maar de media gaat dat niet zitten doen. Dumfries en Blind speelden tegen Duitsland niet best en kregen daar toch ook gewoon kritiek op? Cillissen, De Ligt en Memphis kregen tegen Portugal kritiek enz. je geloofd toch zelf niet dat iedereen bij de media nu 90 minuten naar Oranje gaan zitten kijken om elke actie van Veltman te kunnen bekritiseren? als hij goed speelt zullen ze dat ook gewoon benoemen

11 september 2019 om 12:47

Tja, het is gewoon zo dat hij het er meestal zelf naar maakt. Als Robben een keer valt door een duidelijke overtreding, zegt ook iedereen in eerste instantie dat het een schwalbe is. Spelers maken het er vaak zelf naar.

11 september 2019 om 14:05

@japie; dan ga je er vanuit dat de media objectief is, maar het zijn ook maar mensen die clicks moeten opleveren of kijkcijfers moeten behalen. Neem bijvoorbeeld een Derksen; die zou zo nu en dan schoorvoetend best eens toe kunnen geven dat Veltman 'redelijk' gepresteerd heeft... om hem in het volgende relaas weer 5 minuten lang af te branden op basis van oude koeien. Valentijn Driesen bij de Telegraaf kunnen we nu ook niet bepaald objectief noemen ten opzichte van Ten Hag? Zo kunnen we nog wel even doorgaan.

11 september 2019 om 14:28

@ijsmuts ik geloof daar niet zo in. wel dat misschien een paar uitzonderingen als Derksen, Spaan en Driessen niet objectief zijn maar niet dat alle media in Nederland samen spannen tegen een Veltman om die in een negatief daglicht neer te zetten. Dumfries krijgt namelijk dezelfde kritiek als Veltman bij Oranje, is dat dan ook een persoonlijke hetze? kijk ook naar Memphis die misschien nog wel minder geliefd was als Veltman en daar zijn alle media nu lyrisch over omdat hij indrukwekkend speelt. ook op hun mening over Babel komen ze nu terug. uiteindelijk bepalen je prestaties op wat voor manier je beoordeeld word en de maatstaf bij een nationaal elftal als Oranje ligt nu eenmaal een stuk hoger dan wat Dumfries en Veltman op dit moment laten zien

11 september 2019 om 16:25

Japie, die media waar jij het over hebt, die dan wel objectief zouden zijn, die geven best regelmatig een voldoende waarna Veltman door de rest weer belachelijk wordt gemaakt. Die media kunnen er dan niets van, geven onrealistische cijfers etc. Ik zeg niet dat hij het af en toe niet verdient, maar als het een beetje slecht gaat, is het voor veel mensen gewoon een reflex om meteen naar Veltman te wijzen. In de periode dat Manolev continu week in week uit belachelijk werd gemaakt was ie ook niet wekelijks de slechtste van het veld. Blinds eerste periode bij Ajax kreeg hij het continu te verduren, bij Oranje zelfs vaak nu nog. Ik vind het te gemakkelijk om alle kritiek als terecht te bestempelen als het continu dezelfde jongens zijn die kritisch benaderd worden. Moet je eens kijken hoeveel belachelijk slechte wedstrijden Wijnaldum heeft gespeeld met Strootman naast zich, toch zijn er nu vrij weinig mensen die in hun relaas continu Wijnaldum moeten betrekken als het minder gaat. Maar goed ik kan hier een eindeloze discussie over aan gaan, dat heb ik de afgelopen maanden al vaker gedaan in Veltman topics. Blijkbaar vindt een groot deel van Nederland het fijn dat ze wekelijks dezelfde zondebok af kunnen kraken, nou ja prima dan.

11 september 2019 om 16:29

Ik heb het ook niet over samenspannen. Ik heb het over menselijkheid. Deze 'analisten' schrijven vermakelijke observerende en beschouwende stukken. Daar zit altijd een menselijk aspect in verweven, dat samenhangt met de al ontstane beeldvorming. Ik ben het dan ook niet met je eens dat eenieder dezelfde kritiek krijgt en Dumfries zeker niet dezelfde hoeveelheid als Veltman. In dit geval worden beiden redelijk afgekraakt, maar Veltman zal toch echt structureel bovengemiddeld moeten gaan presteren wil hij ooit nog de harten van de fans en journalisten veroveren. Terwijl Dumfries behalve zwak spelen nog niemand 'kwaad' heeft gedaan.overigens denk ik dat je met een Derksen en Driessen al een flink percentage van de voetbalvolgers heb gedekt die hun mening meer dan mede af laten hangen van de mening van deze mannen.

11 september 2019 om 16:30

Sorry maar Delay werd nooit op z'n kwaliteiten beoordeeld, puur vanwege z'n uitstraling. Dat geeft juist aan hoe triest lang mensen vasthouden aan een bepaald vooringenomen beeld van mensen. Bij Ryan Babel heeft het heel z'n carrière moeten duren voordat met het niet meer over z'n gebrek aan kwaliteit of z'n rode haar had. Ik wil ook nergens beweren dat Veltman of Babel grootheden zijn die meer lof zouden moeten krijgen, ik pleit alleen voor gematigdere en onverdachte kritiek in plaats van dom oude koeien uit de sloot te blijven halen.

11 september 2019 om 16:38

@ijsmuts dat Derksen invloed heeft wil ik nog wel geloven maar met Driessen valt dat best mee denk ik. bovendien zijn het niet wij als toeschouwers die de spelers de cijfers geven of beoordelen maar meestal de analisten en de media. bij Oranje word ook iets bovengemiddelds van je verwacht omdat je het beste hoort te zijn op je positie wat je land te bieden heeft. dat is Veltman misschien wel maar je kan niet iedereens niveau in ogenschouw nemen, je kijkt of een speler Oranje echt sterker maakt. ook een Promes bv word al tijden bekritiseerd omdat hij niet met regelmaat van meerwaarde is voor Oranje @shorty1991 ik ben wel met je eens dat spelers beoordeeld moeten worden op hun recente prestaties maar ik moet eerlijk zeggen dat ik Dumfries niet goed vond spelen tegen Duitsland, net zoals ik Veltman niet goed vond spelen tegen Estland dus als er dan wat kritiek komt op basis van die wedstrijden snap ik dat wel

11 september 2019 om 13:08

Waarom Spaan met zijn gekleurde voorkeur een column krijgt is mij een raadsel. Als ik fan gerelateerde onzin wil lezen dan kijk ik wel op de voetbalzone reacties .

Wat een vergelijking... Ja Veltman was beter tegen Estland dan Dumfries tegen Duitsland. Vergelijk de tegenstanders en je weet genoeg. En ondanks dat Estland veel slechter is vond ik Veltman ook nu echt niet overtuigend. Wil niet zeggen dat ik wel gecharmeerd ben van Dumfries, de rechtsbackpositie is gewoonweg een achilleshiel. Als je de rest van het team kijkt is een speler als Veltman toch ook gewoon pure armoede. En we moeten nu ook niet doen alsof het een sympathieke gast is ofzo, met die actie tegen Sparta als toppunt. Spaan slaat, zoals gewoonlijk, weer meters naast de plank. Geef die man geen podium meer.

11 september 2019 om 12:21

Dat het allemaal veel beter kan op de rechtsachterpositie ben ik met je eens, maar ik vind het zeker geen achilleshiel. In de afgelopen interlands is er nauwelijks tot geen gevaar gesticht door tegenstanders vanaf die kant. Het is wel de plek waar het vaakst zand in de aanvallende motor gestrooid wordt. Voor de rest ben ik het helemaal met je eens.

11 september 2019 om 12:52

@mt87 het meeste gevaar komt van de linkerkant idd meestal maar daar komt wel weer meer voetbal vandaan. rechts is het juist verdedigend wel stabiel alleen is het voetballend weer minder

11 september 2019 om 12:54

Naja, in de andere wedstrijd tegen Duitsland vielen alle goals vanaf onze rechterkant en zag het er ook zwak uit. Deze keer was het ook niet veel soeps tegen Duitsland vanaf de rechtsbackpositie en tegen Estland is het redelijk vanzelfsprekend dat er nauwelijks gevaar is.

11 september 2019 om 13:38

@azchelsea, dat is waar. Tegen Sane en die snelle back van de Duitsers schutterde de rechterkant inderdaad. Wat ik mij herinner stond De Roon toen ook te hoog en werd Frenkie volledig geneutraliseerd door Goretzka. In de tweede helft werd dat enigszinds rechtgezet door Koeman, die simpelweg tactisch overklast werd door Low. In die wedstrijd ging wel meer mis, maar toen was de rechterkant (niet alleen de back) echt de achilleshiel inderdaad.

Het is geen slechte speler, ook niet top, maar het is wel gewoon een draak van een kerel. Maandag ook weer, sta je met 0-3 voor tegen Estland, maakt hij weer twee smerige overtredingen waar hij gewoon voor uit het veld gestuurd zou kunnen worden. Rare gast blijft het.

Mensen reageren wat sterk op Vetman, maar dat is logisch want hij is echt een bijzonder onsympathieke speler in het veld! In de interviews vind ik hem niet vervelend of stoor ik me niet aan wat hij zegt, maar op het veld is hij gewoon echt strontvervelend.. Dat vind ik wat anders dan bij Halsema, waar door bepaalde mensen uit bepaalde sociale lagen al vantevoren besloten is dat ze een rampzalig slechte bm zou worden!

We hebben gewoon niks beters. Dumfries, Veltman of Karsdorp is lood om oud ijzer. Gewoon kiezen wie er op dat moment het beste in vorm is. Gelukkig is dat maar 1 positie, waarbij het niveau ondermaats is, dus eigenlijk niks aan de hand en we moeten het niet te groot maken.

11 september 2019 om 12:43

Gelukkig is de back-positie dan ook geen sleutelpositie in je elftal. Er zijn zat elftallen (wereld)kampioen geworden met backs die er niet bovenuit sprongen. Het is vooral belangrijk dat er een back staat die weet wat hij wel en niet kan en in dienst van het elftal kan spelen. Natuurlijk is een uitstekende back een goede plus, maar ook met backs die 'met het niveau meekunnen' kan je als elftal hoge ogen gooien, zolang de sleutelposities maar goed bezet zijn.en zeker gelet op de sleutelposities hebben we het in Oranje gewoon erg goed staan. Virgil, De Ligt, Frenkie, Wijnaldum en Depay, dat zijn toch wel uitstekende spelers waar we voorlopig nog heel wat jaren mee vooruit kunnen!

Ik vind het appels met peren vergelijken, Dumfries speelde tegen Duitsland, Een kwalitatief sterker voetbal land dan Estland, Ik begrijp de keuze van Koeman wel, Veldman vind ik een statische speler en Dumfries een aanvallende speler, En ja het is maar wat je wilt hebben als coach, Risico nemen of voor saai en degelijk, En beide wedstrijden goed gespeeld van allebei

Spaan die in de bres springt voor een Ajax speler, verrassend... Het argument dat hij aanhaalt vind ik ook niet heel sterk. Trainers komen namelijk pas bij hem uit als de alternatieven niet voldoen. Op zich is Veltman geen slechte back, maar voor Oranje mag/moet je meer verwachten. En dat hij eerder kritiek krijgt dan een andere heeft er wellicht mee te maken dat het een verschrikkelijk onsympathieke speler is.uiteindelijk denk ik dat de meeste voetballiefhebbers het er wel over eens kunnen zijn dat Veltman in Oranje armoede is. Dat hij wordt geselecteerd heeft vooral te maken met een gebrek aan goede concurrenten met wedstrijdritme.

11 september 2019 om 15:15

"trainers komen namelijk pas bij hem uit als de alternatieven niet voldoen". Dat is de essentie van een selectieprocedure en geldt net alleen voor Veldman, maar voor iedere speler. Of denk je soms dat Koeman Memphis ook in de spits had gezet, als hij over Lewandowski had kunnen beschikken?

11 september 2019 om 15:23

@scepticus38 maar je snapt wat hij bedoeld denk ik. Memphis heeft aangetoond Oranje sterker te maken waar een speler als Veltman dat nooit heeft laten zien in Oranje

11 september 2019 om 22:12

Er zit wel degelijk een verschil tussen een kans krijgen door deze te verdienen met prestaties en een kans krijgen omdat je concurrenten falen of uitvallen.

Henk Spaan die de stem van het volk pretendeert te vertolken. Nou wordt ie helemaal mooi. Dan heb ik er nog wel een: Het Syndroom van Spaan. Naar een gemankeerde columnist die alleen nog ergerniswekkende onzin kan uitspuien om in de picture te blijven, want van voetbalverstand is er geen sprake en de laatste spijker die deze brabbelbak op de kop heeft geslagen kan de roestplekken al lang niet meer verbergen. Het syndroom is ook van toepassing op Aad de Mos en Valentijn Driessen, en ze hebben het allemaal verdiend. Maar Spaan was de eerste! Manmanman

11 september 2019 om 12:30

het valt me nog erg mee dat hij zichzelf niet noemt in het rijtje Halsema, Timmermans en de Breij.

Henk Spaan is dan ook niet bepaald objectief in deze. Tegen Estland is het als back een stuk moeilijker om door de mand te vallen dan tegen Duitsland. De rechtsback is al een hele poos een zwak punt in Oranje, dus zo vreemd is het dan ook weer niet dat trainers bij hem uitkomen. Echter zegt het ook genoeg dat Veltman over het algemeen de concurrentiestrijd verliest van knapen van 18-19 jaar die op dat moment net debuteren bij Ajax. Dat benoemt Spaan echter niet.

11 september 2019 om 15:37

"echter zegt het ook genoeg dat Veltman over het algemeen de concurrentiestrijd verliest van knapen van 18-19 jaar die op dat moment net debuteren bij Ajax. Dat benoemt Spaan echter niet." Dat benoemt Spaan niet omdat het de grootst mogelijke onzin is. Veldman heeft een zware kruisbandblessure gehad waarvan hij terug heeft moeten komen. Voor die blessure was hij gewoon basisspeler en sinds hij weer helemaal hersteld is, speelt hij ook weer met grote regelmaat.

11 september 2019 om 16:29

Hij verloor de concurrentiestrijd met Tete en speelde na z'n blessure alleen omdat Mazraoui een schorsing en een blessure kreeg. Enfin, in Oranje speelt hij alleen als er blessures, schorsingen of geen opties meer zijn. Verder speelt hij nu in het centrum bij Ajax, en waarom? Omdat de spelers die hoger in de pikorde staan nu verkast zijn naar het middenveld.

"de columnist van Het Parool vond Veltman tegen Estland beter spelen dat Dumfries tegen Duitsland. De verdediger van Ajax begreep volgens Spaan de opdracht om 'hoog' te staan zonder de verdediging te verwaarlozen." en daarom vind ik het al geen eerlijke vergelijking. kijk eens naar het verschil in kwaliteit en weerstand tussen beide landen. natuurlijk durf je tegen Estland hoger te staan dan tegen Duitsland waar een verkeerde keuze meteen een tegengoal kan zijn

11 september 2019 om 12:43

Die vergelijking gaat mank. Dumfries stond ook constant hoog en het was steeds een middenvelder (volgens mij de Roon) die dan de backpositie overnam.

11 september 2019 om 15:43

Het gaat helemaal niet om het "hoog staan" maar wat je ermee doet. Dat Veldman dat tegen Estland beter heeft gedaan dan Dumfries tegen Duitsland, staat buiten kijf. Dat dat gemakkelijker is tegen Estland dan tegen Duitsland, is evident, maar ook Promes deed het in de 2e helft tegen Duitsland beter dan Dumfries en dat is helemaal geen back. Dat Veldman het tegen Duitsland minder zou hebben gedaan dan Dumfries lijkt me dan ook sterk, maar aangezien hij niet tegen Duitsland heeft gespeeld is dat niet meer dan een aanname. Maar datzelfde geldt voor het omgekeerde en dus is dat geen valide argument.

Tja Henkie Spaan en Ajaxieden.... laat me vooropstellen Dumfries speelde aanvallend een beroerde pot... maar verdedigend heeft hij niks weg gegeven. Daarnaast is het ook een verschil of je tegen Estland speelt of tegen Duitsland. En dan kan het ook nog schelen of je de Roon naast je hebt of dat je Propper naast je hebt.

Veltman is een ideale twaalfde man , en die zijn heel belangrijk in een team. Je kunt hem altijd inzetten zonder je echt zorgen te hoeven maken. Doet gewoon zijn ding, welliswaar met te veel overtredingen . In neeerland wordt wel eens vergeten dat de basis taak van een verdediger gewoon verdedigen is. Het is natuurlijk geen Van Dijk of zo, maar voor Ajax een uitermate nuttige kracht , zeker omdat hij op 2 plekken inzetbaar is zal hij altijd minstens 15 wedstrijden spelen. En voor oranje ook, want ik weer op dit moment niemand die beter is op dit moment

11 september 2019 om 12:55

@pprins maar als het puur om het verdedigende aspect gaat waarom werd Dumfries dan zo hard aangepakt tegen Duitsland omdat hij net als Veltman aanvallend niks bracht? verdedigend gezien deed Dumfries het namelijk helemaal niet slecht tegen Duitsland maar van een back word nu eenmaal meer verwacht als alleen verdedigend je mannetje staan in het moderne voetbal

11 september 2019 om 13:33

Ik ben toch nog altijd van mening dat de eerste taak van een back nog altijd verdedigen is. Daarom vond ik ook Dumfries tegen Duitsland niet zo slecht als wordt beweerd. Bij Dumfries ziet het er wel enorm onbeholpen uit en dat is makkelijk belachelijk te maken . Maar een back die zijn man uitschakelt krijgt van mij altijd al een 6 hoor . Desalniettemin hoop je voor oranje wel op een RB die ook aanvallend en opbouwend wat betekent , maar als je die niet hebt dan stel je dus dunfries of Veltman op , waarbij mijn voorkeur dan naar Veltman gaat omdat die nog wel een en ander kan met een bal. Ik zal Veltman niet de hemel inprijZen of zo , maar denk dat het gewoon een erg nuttige speler is om je team te hebben

11 september 2019 om 13:40

@pprins dan snap ik je punt wel idd. zelf zie ik liever Dumfries en niet omdat ik hem nou veel beter vind dan Veltman maar hij is sneller en fysiek sterker wat ik wel een voordeel vind. de Dumfries zoals we hem zagen tegen Frankrijk was een geweldige back maar hij heeft dat niveau al heel lang niet meer gehaald helaas. uiteindelijk zie ik zelf liever een Janmaat of Karsdorp omdat ik dat completere backs vind maar dan moeten ze eerst in vorm zijn dus dat is waar ik op hoop

11 september 2019 om 14:18

Veltman en dunfries zijn mijns inziens allebei niet zo erg hoor om op te stellen omdat ze hun mannetje wel uit kunnen schakelen. ik Zie ook liever Karsdorp of Janmaat maar Karsdorp is in ieder gebal nog mijlenver verwijderd van fit en vorm : Janmaat weet ik eerlijk gezegd niet hie dienhet het laatste jaar doet . Die Dest heb ik wel veel vertrouwen in voor de toekomst , maar laat die eerst maar meer ervaring opdoen en dan moet hij nog kiezen voor NL.

11 september 2019 om 15:30

Iedereen heeft zo zijn persoonlijke voorkeur. En dat heeft vrijwel altijd te maken met de club die iemand aanhangt. Het is dan ook nauwelijks een verrassing dat jij de namen van Karsdorp en Janmaat noemt. Maar per saldo is het lood om oud ijzer en maakt het qua niveau helemaal niets uit of je Dumfries, Veldman, Tete, Hateboer, Karsdorp of Janmaat op die positie neerzet. Ze zijn allemaal al eens een keertje langs gekomen en er is er tot nu toe geen 1 geweest die een onuitwisbare indruk heeft gemaakt. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat Koeman iedere keer een andere speler op die positie neerzet, terwijl hij juist een coach is die veel aan dezelfde namen vasthoudt.

11 september 2019 om 15:37

@scepticus38 ik ben vrij objectief hoor. je hebt me ook niet horen zeggen dat De Vrij, Vilhena of Berghuis in de basis van Oranje moeten toch? er zijn namelijk betere alternatieven beschikbaar voor hun posities. ik ben zelfs van mening dat ik liever Donny Vd Beek zou zien als De Rhoon in de basis. het verschil met Karsdorp en Janmaat is dat die ook aanvallend wat kunnen brengen waar Veltman alleen verdedigend van waarde kan zijn. ik zeg niet dat ze perse beter zijn als Veltman maar ik vind ze wel meer allround als Veltman. ze hoeven er van mij ook niet nu in want gezien hun huidige vorm worden ze terecht gepasseerd voor Veltman. alleen als ze weer in vorm komen en echt goed gaan spelen hoop ik wel dat ze er weer bij zitten zodat je ook wat aanvallende kwaliteit hebt op die rechterflank. de backposities zijn het zorgenkindje van Oranje dus het is idd puzzelen voor Koeman. Blind is aan de bal sterk maar verdedigend niet best als back. Veltman en Dumfries zijn verdedigend sterk maar aanvallend weer heel matig. deze posities zijn echt de achilleshiel van dit Nederlands elftal

11 september 2019 om 16:24

"... verdedigend gezien deed Dumfries het namelijk helemaal niet slecht tegen Duitsland maar van een back word nu eenmaal meer verwacht als alleen verdedigend je mannetje staan in het moderne voetbal ". Noch Dumfries noch Daley Blind stonden tegen Duitsland op de backpositie. NL speelde met 3 verdedigers ( Blind, De Ligt en Van Dijk ) en feitelijk dus zonder backs. Dumfries en Promes moesten de gehele flanken bestrijken en stonden continu veel te hoog om als back te kunnen worden aangemerkt. En deden dat de eerste helft niet naar behoren. Daar viel ook dat doelpunt uit. Dat ging pas beter toen Babel en Promes van flank waren gewisseld en ook het inbrengen van Malen was daar debet aan. Promes stond in de eerste helft voor De Jong, die vooral in het centrum was te vinden. Die wisselwerking verliep heel slecht, waardoor er voortdurend gaten vielen omdat Promes zijn mannetje teveel liet lopen. In de 2e helft stond Promes achter Malen en dat ging hem veel beter af. Voor de wisselwerking tussen Babel en De Jong gold hetzelfde. Promes wist zich de 2e helft redelijk te herpakken na de omzettingen en wellicht was Dumfries dat ook gelukt als hij niet Babel maar Malen voor zich had gehad. Maar dat zullen we nooit weten. Het probleem is dat er vaak over voetballers wordt geoordeeld alsof ze een individuele sport beoefenen, terwijl het in werkelijkheid om een teamsport gaat. Als spelers niet met elkaar matchen, zie je het heel vaak mis gaan en spelers die doorgaans heel betrouwbaar zijn, fouten maken die je niet van ze gewend bent. Dat zie je bijvoorbeeld aan de samenwerking tussen De Ligt en Dumfries, die niet altijd even soepel verloopt. De Ligt en Veldman gaat veel beter samen en dat zou voor een coach aanleiding kunnen zijn om Veldman op te stellen als het verschil niet te groot is.

Ik zou het eens proberen met blind als rechtsback. Die heeft daar in zijn korte Groningen tijd ook gespeeld en deed dat heel aardig. Dan kan Ake mooi als linksback.

De prestaties van Veltman tegen de nummer 100 van de wereldranglijst waarbij de sterspeler een oude CV bij Cagliari is vergelijken met de prestaties van Dumfries tegen een topland als Duitsland. Vanaf dat stuk kon ik het al niet meer serieus nemen.

Nou ja zeg, hoezo verdient Gerard Joling het wel? Dat is toch gewoon een fantastische vent. Altijd vrolijk en doet nog geen vlieg kwaad.

Veltman is een prima verdediger, zeker niet minder dan Dumfries of Karsdorp. Heeft ook afgelopen seizoen in de CL laten zien dat hij mee kan op dat niveau. Voor het Nederlands elftal is het echter te hopen dat er een rechtsback doorbreekt die op het absolute topniveau meekan, dus bij Juve, City of Liverpool. Tot die tijd zullen volstaat Veltman prima.

De discussie is toch eigenlijk meer mbt hier en daar gemeen spel? Deed ie tegen Estland ook weer een paar keer. Zit ik altijd wat dubbel in om eerlijk te zijn. Net wat extra’s doen om te winnen is prima, hets over de grens ook, maar echt gemeen zoals op de voet tackelen duidelijk niet. En ja, dat vind ik ook als een PSV-er het doet.

Henk Spaan weer hoor, ons geletterde intellect. Als Martin van Waardenberg in het AD een Feyenoorder in Oranje zou beschermen had het net zo objectief geweest. Alleen is het bij Martin altijd met humor en zelfspot, bij Spaan is het éã©n brok zelfoverschatting.

Veltman heeft al heel wat trainers versleten in zijn loopbaan en het vreemde is, allemaal hadden ze of hebben vertrouwen in hem. Het probleem is dat hij de schijn tegen zich heeft maar iedere jaar weer en ook in de CL, gaat hij weer met uitstekende statistieken naar huis. Ik volg hem al jaren en ben nog steeds een fan van hem, omdat hij spijkerhard kan zijn als het moet en dat kan je vragen aan Lozano en Elia, die nog steeds slecht slapen als zijn naam genoemd wordt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2213 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Woensdag 5 augustus
James Rodríguez ruilt Real Madrid in voor Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren