‘Ajax haakte af bij horen vraagprijs van 25 miljoen euro bij Hertha BSC’

Woensdag, 11 september 2019 om

In de zoektocht naar een verdedigende versterking keek Ajax eerder deze zomer rond in de Bundesliga. De Amsterdammers hadden het oog laten vallen op Niklas Stark, zo meldt Sport Bild. Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet, daar directeur spelersbeleid naar verluidt de gevraagde 25 miljoen euro niet op tafel wilde leggen.

Met het vertrek van Matthijs de Ligt naar Juventus gooide Ajax de lijntjes uit in Duitsland. De 24-jarige Stark kwam in beeld bij de halve finalist van het vorige Champions League-seizoen. De mandekker werd opgeleid bij 1. FC Nürnberg en brak daar door op het hoogste niveau. Op jonge leeftijd verdiende hij een transfer naar Hertha BSC, dat drie miljoen euro voor hem betaalde.

Zijn waarde is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Hij is uitgegroeid tot een vaste waarde bij de club uit Berlijn en is in beeld gekomen bij de Duitse nationale ploeg. Bondscoach Joachim Löw haalde hem bij de selectie voor de wedstrijden tegen Nederland en Noord-Ierland, maar tot een debuut in Die Mannschaft kwam het niet. Beide duels keek hij negentig minuten vanaf de bank toe.

Ajax informeerde bij Hertha BSC en kreeg een vraagprijs van 25 miljoen euro te horen. Met de interesse van Borussia Dortmund en Borussia Mönchengladbach op de achtergrond haakte de Eredivisie-club af. Uiteindelijk werd Edson Álvarez voor vijftien miljoen euro aangetrokken, terwijl eerder al de linksbenige verdediger Lisandro Martínez voor zeven miljoen euro naar Amsterdam kwam.Gerelateerd

Meer sportnieuws

20 reacties (laatste reactie door arie vink)

Ken deze speler niet zo goed, en vraag me dan ook af of Ajax 25 miljoen voor hem had moeten neertellen. Wel knap dat hij in ieder geval is opgeroepen door de bondscoach, maar dat zal er natuurlijk ook voor een groot gedeelte mee te maken hebben dat Hummels en Boateng niet meer worden opgeroepen. Wel denk ik dat dat iets te voorbarig is geweest, als je zo'n Tah nu in het elftal ziet stuntelen.

11 september 2019 om 09:35

Wat is dat toch altijd voor kulargument? Als je een speler niet kent, zou dat volgens veel mensen betekenen dat hij geen hoge transfersom waard is. Had je wel eens van Neres gehoord voordat hij naar Ajax kwam? Of van Martinez? Tagliafico?wat Boateng en Hummels betreft is Low wellicht iets te voorbarig geweest inderdaad, al snap ik zijn motivatie ervoor wel. Hij heeft echter nog meer dan voldoende prima opties voor de centrale posities. Want we kunnen op basis van 1 wedstrijd doen alsof Tah er niets van kan, maar dat is natuurlijk onzin.

11 september 2019 om 09:42

Allereerst: de spelers die jij benoemt zijn voor de helft of nog minder naar Ajax vertrokken. Het is nog altijd verstandiger om te gokken met bedragen van 12 miljoen of minder dan met bedragen van 25 miljoen. Daarnaast is dit gewoon een basisspeler, dus mocht hij het heel goed doen dan zou je vanzelf wel het een en ander over hem meekrijgen, zeker aangezien ik de Bundesliga met enige regelmaat volg. Maar als ik dan denk aan goede (talentvolle) centrale verdedigers dan kom ik eerder uit op: Upamecano, Konatã©, Elvedi, Zagadou.. Mede deze argumenten zorgen ervoor dat ik mij afvroeg of hij het geld wel waard zou zijn. Daarnaast doe ik niet of Tah op basis van deze wedstrijd er niets van kan, maar het is nog altijd fijner om een Hummels de volgende wedstrijd er dan in te kunnen brengen, in plaats van bijvoorbeeld een Ginter.

11 september 2019 om 09:49

Als je Stark niet kent kijk je echt geen Bundesliga. Al die namen die jij opnoemt zijn leuke (fifa)talenten. Stark is al een hele lange tijd basisspeler. Speelt altijd met veel vertrouwen, is snel, groot en een goede passing.

11 september 2019 om 09:54

Ik ken hem wel van naam en wist wat zijn positie was en waar hij speelde, maar had niet het idee dat hij echt een uitblinker in de Bundesliga was.maar als ik jullie zo hoor heb ik mij daarin vergist en is het echt jammer dat Ajax hem niet heeft weten aan te trekken. Want eerlijk is eerlijk: een grote, snelle betrouwbare verdediger, die ook nog eens over voetballende kwaliteiten beschikt en echt een 'kanon' zou zijn (d.w.z. dat hij er direct staat), kon Ajax echt heel erg goed gebruiken. Heel erg jammer dan!

11 september 2019 om 10:08

Natuurlijk is een speler die je niet kent geen hoge transfersom waard. Vanwege het risico, dat wel beheersbaar moet blijven. En al helemaal geen 25 miljoen. De voorbeelden die je noemt, hebben bovendien tezamen bijna net zoveel gekost als de speler waar het hier om gaat, in zijn eentje had moeten opbrengen. Dat vind ik dan ook een wonderlijk vergelijking.

11 september 2019 om 10:11

@AntonieAjax, Verdedigers hoeven ook niet echt op te vallen, een verdediger kan een heel sterke pot spelen en niemand die er iets van zegt. Tenzij het een jong talent betreft hoor je er simpelweg niet veel over. Gewoon een heel goede, stabiele verdediger die (zover ik gezien heb) zelden fouten maakt.

11 september 2019 om 10:18

@ Scepticusdat is vanuit het oogpunt van een bestuurder of verantwoordelijke bij een club natuurlijk een valide standpunt. Als die zouden beslissen dat hij dat geld waard is, dan zou het wat hen betreft niet een te groot risico zijn. Ik snap ook wel dat de namen die ik noem qua bedrag niet vergelijkbaar zijn, maar de vergelijking is zeker niet helemaal scheef. Als je kijkt naar Neres, die kwam qua transfersom toch al enigzins in de buurt van de hoogste transfersom van Ajax tot dan toe, Sulejmani. Hadden ook bijna geen leden hier ooit van gehoord,maar blijkt het geld toch dubbel en dwars waard te zijn. Nu is 25 miljoen inderdaad een ander verhaal, maar dat een speler die je als supporter niet kent geen flinke transfersom waard is vind ik onzin.

11 september 2019 om 10:20

@bbl98 dat vind ik altijd zon onzinnige redenering, je kan toch zien wanneer een speler een goede pot speelt? Of het nou de keeper, winger of materiaal man is.. verdedigende ingrepen en positionering is echt wel met het blote oog waar te nemen

11 september 2019 om 17:24

@andre-royo, Ik zeg ook zeker niet dat het niet waar te nemen is, ik zeg alleen dat je er minder snel iemand over hoort. Je hoort het des te meer wanneer een verdediger de fout in gaat, dan wordt meteen geanalyseerd wat ze verkeerd doen. Ligt ook aan de stijl van spelen, een De Ligt valt bijvoorbeeld veel meer op met zijn speelstijl dan Van Dijk. Waarom, omdat De Ligt een veel actievere verdediger is, dekt verder door bijvoorbeeld en zijn leeftijd helpt hem ook zeker mee in zijn bekendheid, het wekt verbazing. Inmiddels weet iedereen wel dat Van Dijk echt wel geweldig goed is, maar dat heeft ook lang genoeg geduurd.

Dit is een goede speler die centraal in verdediging kan spelen en ook op middenveld groot en best snel.

Pffffff het blijven toch ook mierenneukers. Zelf wél de hoofdprijs vragen voor een de Ligt, maar niet bereid zijn om een derde van deze transfersom te betalen aan Hertha BSC 🙃

11 september 2019 om 12:24

Vreselijk hé? Leg gewoon die 25 miljoen op tafel man! Weet je wat? Omdat ze zo moeilijk doen moeten ze maar 5 miljoen extra overmaken. Gewoon, omdat ze wel 86 miljoen voor de Ligt vragen en lastig doen om een bedrag voor een speler die ze waarschijnlijk niet zoveel geld waard vinden...ofzo. Dat zal ze leren.

Was een mooie aankoop geweest. 25 miljoen voor een jonge Duits international die al een tijdje meedraait in de Bundesliga is natuurlijk ook niet gek. Ajax moet zo’n bedrag inmiddels ook gewoon op tafel kunnen gaan leggen. Maar goed, ik zie ook heel veel potentie in Alvarez.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper
N. TagliaficoVerdediger
E. ÁlvarezVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zondag 9 augustus
Jürgen Klopp kijkt naar versterkingen voor Liverpool en denkt aan David Brooks. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren