PSG bereidt zich voor op rentree Neymar na gesprek met ultra’s

Woensdag, 11 september 2019 om

Neymar staat voor zijn rentree in het shirt van Paris Saint-Germain. De Braziliaanse buitenspeler speelde dit seizoen nog geen wedstrijd voor zijn Franse werkgever. Na een zomer vol transferperikelen is de kans groot dat hij zaterdag in het Parc des Princes tegen Strasbourg (17.30 uur) weer op het veld verschijnt. De clubleiding van PSG heeft er achter de schermen alles aan gedaan om de recordaankoop van 222 miljoen euro een warm welkom te laten krijgen.

Neymar had deze zomer zijn zinnen gezet op een vertrek uit Parijs. Real Madrid en Barcelona hadden naar verluidt interesse en met name laatstgenoemde club deed er veel voor om hem terug naar Spanje te halen. Waar de selectie van trainer Thomas Tuchel zich voorbereidde op het nieuwe seizoen, sloot Neymar pas later aan. Om uiteenlopende redenen zat de Braziliaans international nog niet bij de wedstrijdselectie. Hoewel Neymar ontbrak in de eerste thuiswedstrijden, hadden de fans van PSG het op hem gemunt. Met spreekkoren en spandoeken werd duidelijk gemaakt dat hij niet meer geliefd was bij de achterban.

Tot een transfer kwam het uiteindelijk niet en met een doorlopend contract zijn speler en club voorlopig aan elkaar verbonden. Nu Neymar weer volledig fit is, zal Tuchel zaterdag weer een beroep op hem kunnen doen. Om nieuwe scheldpartijen te voorkomen, is de clubleiding van Paris Saint-Germain in gesprek gegaan met de harde supporterskern, zo weet El Mundo Deportivo. PSG wil een terugkeer van Neymar zonder problemen en de supporters lijken mee te werken. In de laatste thuiswedstrijd tegen Toulouse (4-0 winst) werd Neymar al met rust gelaten.

Waar Neymar nog wacht op zijn rentree in het shirt van PSG, heeft hij na zijn blessure zijn eerste minuten namens Brazilië weer gemaakt. Tegen Colombia (2-2) begon hij vanuit de basis en was hij goed voor een doelpunt en assist. Vannacht kwam hij tegen Peru (0-1 verlies) na ruim een uur spelen als invaller binnen de lijnen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

30 reacties (laatste reactie door antonieajax)

Mits in normale doen heeft PSG er een top-3 speler bij van de wereld. Neymar, Mbappe, Cavani, Icardi, Di Maria, Draxler, Sarabia het is niet te zuinig wat PSG daar op kan stellen. Ook het middenveld is nu meer in balans met de komst van Herrera, die jongen van Everton en Paredes. Als Tuchel geen problemen krijgt met de vedettes zie ik PSG als een van de topfavorieten voor de CL.

11 september 2019 om 09:21

Ik absoluut niet, echt nog niet bekant 🙈😂

11 september 2019 om 09:33

Het is juist het probleem. Als Cavani er naast staat door Neymar en Icardi tja dan is het vragen om dat hij gaat muiten. Geldt natuurlijk voor alle andere spelers ook. Dit is een explosieve selectie wat ze de kop gaat kosten. Denk dat Neymar helemaal uitgekotst word door het publiek en terecht. Je zult maar in de fabriek werken voor je kaartje en vervolgens weten dat hij zijn geld vangt met niets doen en niet willen spelen voor de club. verschrikkelijk nare vent ook Barca of Real moet die mentatliteit toch niet willen binnenhalen. Of hij rolt door met veel theater of hij wil niet spelen

11 september 2019 om 10:02

@xajacfa ik snap de aankoop van Icardi eerlijk gezegd niet echt. Cavani is een geweldige spits en beiden opstellen word lastig voor Tuchel met Neymar en Mbappe ook nog in je selectie. ik neem aan dat hij niet met vier pure aanvallers gaat spelen

11 september 2019 om 11:13

Misschien met Neymar op 10? Anders zou ik het ook gek vinden. Als Cavani, Neymar of Icardi op de bank belandt is het echt vragen om chaos. Had als PSG zijnde inderdaad ook geen Icardi gehaald.

11 september 2019 om 12:55

Dat lijkt me inderdaad toch ook prima mogelijk? Alleen is het dan eigenlijk wel belangrijk dat je daarachter 2 middenvelders hebt die echt een slot op de deur zijn. Echter, Verratti is volgens mij ook vrij aanvallend ingesteld en hem zullen ze ook echt niet op de bank gaan zetten. Maar indien PSG ervoor kiest om met 2 verdedigende/controlerende middenvelders te spelen, is het best mogelijk om ze alle 4 op te stellen. In de Champions League zal er dan inderdaad gerouleerd moeten worden in de belangrijkste wedstrijden, maar zoiets is toch inherent aan een topclub? Manchester City beschikt ook over heel veel uitstekende aanvallers die niet allemaal tegelijk kunnen spelen. Daar gaat het rouleren tot heden ook nog vrij aardig.

Gesprekken of geen gesprekken met de supporters. Neymar krijgt vast geen warm onthaal na deze zomer.

11 september 2019 om 09:52

@maus123 dat is zo maar je weet hoe het werkt, op het moment dat hij weer de sterren van de hemel speelt is alles weer vergeven en vergeten. supporters zijn over het algemeen vrij opportunistisch

Misschien ligt het aan mij want ik vind het raar dat achter de schermen er alles aan gedaan word om meneer Neymar zich welkom te laten voelen. Dezelfde man die niks te maken wilt hebben met de club en die bv. als hoogtepunt in zijn carriere aangeeft een 6-1 overwinning op Psg.

11 september 2019 om 09:19

Het probleem is een beetje dat Neymar en PSG nog minimaal een halfjaar aan elkaar 'vast' zitten. Neymar is bovendien een speler die tot de top 5/10 van de wereld hoort (de meeste zullen zelfs top 3 zeggen, na Ronaldo en Messi). Dan moet je gewoon een oplossing proberen te vinden met elkaar. De oplossing om Neymar niet meer te laten spelen zal eigenlijk alleen maar verliezers kennen, daarom proberen ze nu tot een verzoening met hem te komen.

11 september 2019 om 09:22

Ze zullen iets moeten doen om de man van 600 miljoen zich thuis te laten voelen. De fans zullen 'misschien vergeven' maar nooit vergeten. Ik denk dat Neymar zn borst nat kan maken.

11 september 2019 om 09:55

@fr_jc dat lijkt me niet hoor. toen hij bij Barca vertrok was hij persona non grata daar en nu wilden heel veel Barca supporters hem afgelopen seizoen weer heel graag terug zien. bij spelers van de buitencategorie worden sommige dingen nu eenmaal eerder door de vingers gezien wat op zich ook wel logisch is want dit soort spelers kunnen je aan de grote prijzen helpen

11 september 2019 om 10:04

Japie, Enerzijds draag je een goed punt aan dat de Barca fans hem wel zouden kunnen vergeven en hem weer terug willen zien op het veld in Camp Nou. Anderzijds is er bij PSG natuurlijk veel meer gebeurd ten aanzien van club en fans. Uitspraken die hij heeft gedaan, het eigenlijk niet meer willen spelen in het shirt van PSG en de lijst kan verder ingevuld worden. Natuurlijk is Neymar van de buitencategorie, maar als hij zich niet anders op gaat stellen, PSG niet aan prijzen gaat helpen buiten de titel dan zal het negatieve hoogtij gaan vieren omtrent zijn persoon. En neem het ze eens kwalijk.

11 september 2019 om 10:13

@fr_jc ik zal het ze idd zeker niet kwalijk nemen want als je zoveel salaris krijgt van je club en je hebt daar met je volle verstand getekend dan moet je je gewoon volledig inspannen en inzet tonen. ook al heb je het daar niet naar je zin, zorg dan gewoon dat je zo goed speelt dat er wel een club bereid is om je daar voor een absurd bedrag weg te kopen want in het voetbal worden de transferbedragen toch met het jaar hoger en hoger

11 september 2019 om 09:53

@robinozaurus een investering van 220 miljoen die geloof ik 50 miljoen per jaar verdiend die wil je natuurlijk goed houden lijkt mij. anders gooi je aardig wat geld weg

11 september 2019 om 10:06

Maar is dat niet gelijk het probleem? Omdat iets zoveel geld kost en verdiend moet iedereen maar braaf het gedrag accepteren/vergeten en vergeven?

11 september 2019 om 10:15

@robinzozaurus dat is zeker een probleem alleen clubs werken dit zelf in de hand. kijk naar een Bale bij Real. die speelt nu weer goed maar toen Real hem in eerste instantie wilde lozen was er geloof ik alleen een club in China die bereid was zijn salaris over te nemen. op deze manier leg je eigenlijk alle macht bij de spelers. het gedrag van Neymar vind ik ook niet correct maar stel je zet hem vanaf nu op de tribune dan verlies je echt heel veel geld als club want zijn transferwaarde zal afnemen en dat salaris wat hij krijgt is ook geen bescheiden bedrag

11 september 2019 om 10:16

Zo raar is dat niet. De club wil absoluut de Champions League winnen en de aanwezigheid van een gemotiveerde Neymar verhoogt hun kansen aanzienlijk. Niemand heeft er wat aan als Neymar op de tribune wegkwijnt. Neymar niet en psg niet. Psg handelt zoals elke club uiteraard puur uit eigenbelang, en verwelkomt hem na zijn theater niet met open armen omdat ze hem zo'n geweldig sympathiek persoon vinden. Ze verwelkomen hem omdat ie goed kan voetballen.

Het beste wat Neymar nu kan doen is PSG de CL bezorgen. Als dat hem lukt is de gouden bal 2020 voor hem. Een speler als Neymar hoort minimaal 1 keer in zijn loopbaan de gouden bal te winnen.

11 september 2019 om 09:59

@joosieboosie het is niet onmogelijk maar het zal lastig worden die prijs te winnen met spelers als Messi en Ronaldo die nog actief zijn

11 september 2019 om 10:18

Als hetvvan Dijk lukt dit jaar zou het voor Neymar ook geen enkele probleem moeten zijn. Ik vind trouwens maar niets als een verdediger zo'n grote prijs wint.

11 september 2019 om 10:29

Virgil is speler van het jaar van Europa. De beste verdediger. De CL gewonnen met Liverpool. Als Neymar de CL niet wint met PSG komt hij niet in aanmerking voor.... En waarom zou een verdediger m niet moeten kunnen krijgen? Modric verdiende m toch ook als middenvelder.

11 september 2019 om 10:40

@joosieboosie ik eigenlijk ook niet maar Van Dijk vind ik een mooie verdediger en geen houten klaas maar dit zal ook komen omdat het een Nederlandse speler is want niemand gaat naar het stadion om een verdediger in actie te zien denk ik ik kan me een keer herinneren dat Dieter Eiltz van Duitsland tot beste speler van het EK werd benoemd. dat kon ik toen ook niet begrijpen

11 september 2019 om 10:25

Voorlopig is vorig jaar Ajax veel dichter bij de CL winst geweest dan PSG ooit daarvoor. Ze hebben een dure selectie, maar in Europa wil het nooit echt lukken.

11 september 2019 om 10:42

@wanny dat is zeker waar en City komt ook elk jaar niet voorbij de kwartfinale. het toont aan dat je met geld veel kwaliteit koopt en misschien de nationale competitie kan domineren maar dat Europees voetbal toch weer van een heel ander niveau lijkt te zijn

11 september 2019 om 10:57

Ach, PSG ging eraf tegen Barca door 2 penalty's. Bayern ging eraf tegen Real door discutabele beslissingen. De lijst is lang voor invoering van de VAR. City ging eraf tegen Tot door een cm buitenspel en VAR... er komt gewoon meer bij kijken om de CL te winnen dan een selectie van vele topspelers.

11 september 2019 om 11:08

@fr_jc toch kreeg City ook een onterechte penalty mee tegen de Spurs die Aguero miste dus dat VAR moment vind ik te verwaarlozen. PSG kreeg een onterechte penalty tegen tegen United maar die hebben toen ook een hoop kansen gemist en lieten Lukaku wel erg makkelijk scoren. uiteindelijk hadden ze het toch redelijk in eigen hand allemaal maar hebben ze het gewoon laten liggen

11 september 2019 om 11:16

Japie, Je mist de context uit mijn reactie. Punt is dat er gewoon meer komt kijken bij het winnen van de CL dan enkel een selectie bestaande uit de beste spelers en vele honderden miljoenen.

11 september 2019 om 11:27

@fr_jc dat klopt, succes is niet altijd te koop. PSG en City hebben op papier geweldige selecties staan maar vooralsnog lijken ze toch iets te missen om serieus mee te doen in de CL. of dat de tactiek is of dat er wat ontbreekt in hun selecties dat weet ik niet

11 september 2019 om 13:06

Laten we het niet groter maken dan het is. Wat Ajax heeft bereikt in de CL had ook PSG kunnen bereiken. Het kwartje viel gewoon de verkeerde kant op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.RC Lens102
8.Angers9-2
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
P. KimpembeVerdediger50
Ander HerreraMiddenvelder50
Pablo SarabiaMiddenvelder50
Á. Di MaríaMiddenvelder41
J. DraxlerMiddenvelder41
I. GueyeMiddenvelder40
M. VerrattiMiddenvelder40
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

1281 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Paris Saint-Germain 2 0 1 1
2019/2020 Paris Saint-Germain 15 13 3 1
2018/2019 Paris Saint-Germain 17 15 2 0
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
Laatste voetbalnieuws

PSG tovert op bezoek bij Kaj Sierhuis en lijkt op de weg terug

Paris Saint-Germain heeft de weg omhoog gevonden. De ploeg van trainer Thomas Tuchel was zondagavond met 0-2 te sterk voor Stade Reims, waar Kaj Sierhuis negentig minuten op de bank bleef,...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 30 september
Tottenham Hotspur krijgt concurrentie van Fulham in de strijd om Milan Skriniar. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren