Vriendin van Kevin Jansen van tribune verwijderd in Iran: ‘Ik was heel erg bang’

Woensdag, 11 september 2019 om 07:47Rian Rosendaal • Laatste update: 12:36

Dat vrouwen in Iran niet welkom zijn in voetbalstadions heeft Madelon Bosman onlangs aan den lijve ondervonden. De vriendin van Kevin Jansen werd op 30 augustus van de tribune verwijderd toen ze de middenvelder van Gol Gohard Sirjan FC wilde zien spelen in de uitwedstrijd tegen Saipa.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

83 reacties (laatste reactie door migi)

Ik neem toch aan dat als je daar gaat voetballen, dat je je toch wel een beetje inleest als het gaat om mensenrechten? Volgens mij is ze nog redelijk goed vanaf gekomen. Maar ach, zijn salaris zal wel dikke prima zijn.

11 september 2019 om 08:14

Staat toch letterlijk in de tekst dat ze van deze ‘regel’ op de hoogte was.On: als Westerling kan je ervan vinden wat je wilt, maar als dat nu eenmaal de regels zijn in Iran dan heb je je daar aan te houden (hoewel ik in dit geval prima snap dat je er vanuit gaat dat het geregeld is - verkeerd ingeschat door het bestuur). Of het dikke salaris daar tegenop weegt of niet dat mogen ze zelf bedenken.

11 september 2019 om 08:33

@Maykel24, mensen die in Nederland komen wonen hebben zich ook aan onze regels te houden. Helaas is de racismekaart hier veel te vaak geldig...

11 september 2019 om 09:10

@maykel24: “One has not only a legal but a moral responsibility to obey just laws. Conversely, one has a moral responsibility to disobey unjust laws.” wat mii betreft hoef je dus zeker niet aan discriminerende wetten te houden. Het heeft wel gevolgen als je dat doet, maar ze moeten niet denken in iran dat het normaal is wat ze doen.

11 september 2019 om 09:57

Omdat je Engelse tekst quote wil het niet direct zeggen dat het allemaal zomaar klopt. Ik vind het ook een domme wet, maar neemt niet weg dat je je hieraan zou moeten houden. Uiteraard snap ik het van haar wel als het bestuur meldt dat het kan. Maar dat jij bepaalt wat in Iran normaal is gaat me wat ver. Voor hen is een hele hoop wat wij in Nederland doen niet normaal.

11 september 2019 om 10:05

Poe... Is dit ff een lastige en voer voor filosofen... Want aan wie is het om te bepalen wat juist/rechtvaardig is en wat niet? Wij westerlingen? Als je ziet hoe lang wij er over gedaan hebben om te staan waar we nu staan, is het nogal wat om, zodra wij zover zijn, een verandering op korte termijn te vragen van iemand anders... klinkt zelfs behoorlijk hypocriet...

11 september 2019 om 10:15

@Leonidas81, misschien iets meer in de geschiedenis van Iran verdiepen. Die zijn op dit gebied de laatste 50 jaar er juist op achteruit gegaan...

11 september 2019 om 10:29

Iran was voor de machtsovername door geestelijk leider ayatollah Khomeini eind jaren 70 zeer westers georiënteerd en verreweg het meest progressieve land in het Midden-Oosten. Onder Sjah Mohammad Reza was er daarvoor nog vrijheid van meningsuiting, na de machtsovername van de ayatollahs was het over met die vrijheid en werd het land in een religieus keurslijf geperst (niet bedoelt als woordspeling). Iran is is onder dit bewind ver teruggeworpen in de tijd, waar vrijheid ooit een vanzelfsprekendheid was, heeft het plaats moeten maken voor onderdrukking en beperking in doen en laten. Wanneer wetten en plichten mensonvriendelijk zijn en vooral bedoeld om te onderdrukken en het uiten een vrije mening en gedragingen onevenredige, zware bestraffing tot gevolg heeft, zelfs lijfelijk, dan kan er wat mij betreft niet meer van rechtvaardigheid worden gesproken. Onderstaande bericht van nos.nl van vandaag, zegt wat mij betreft ook wel voldoende: “Een Iraanse vrouwelijke voetbalfan is maandag overleden nadat ze zichzelf vorige week voor een rechtbank in brand had gestoken. Ze had gehoord dat ze een gevangenisstraf van zes maanden zou moeten krijgen omdat ze in maart had geprobeerd een voetbalstadion te betreden, vermomd als man.” Wie twijfelt aan de rechtvaardigheid van religieuze wetgeving in Iran, zou na het lezen van dit bericht toch wel redelijk overtuigd moeten zijn geraakt van de onrechtvaardigheid lijkt mij.

11 september 2019 om 10:49

@ADO, die is op zich prima bekend hoor dus pas op met je aannames ;-) Maar wat mij betreft haal je twee dingen door elkaar. Namelijk hoe Iran zich de laatate 50 jaar (niet) ontwikkeld heeft en ons vermogen/recht daar iets van te zeggen gezien onze eigen geschiedenis op dit vlak. Waarmee ik zeker niet wil zeggen dat ik het (met mijn eigen normen en waarden) eens ben met wat daar gebeurt. En dat zou dus voor mij reden zijn om daar nooit en te nimmer naartoe te gaan zolang het zo is.

11 september 2019 om 10:51

Dat hangt ervan af uit welk perspectief je kijkt. Ze hebben het namelijk vrij goed voor elkaar als je naar de rest van de regio kijkt. Die landen hebben zich als speelbal laten gebruiken door andere machten. Iran is relatief stabiel en is baas in eigen huis. Wil niet zeggen dat alles goed is daar natuurlijk, maar zo simpel is het allemaal niet.

11 september 2019 om 11:22

@MetternichEconomisch en qua autonomie heeft Iran het mischien goed voor elkaar en is er relatieve stabiliteit in vergelijking tot omliggende landen, maar de discussie gaat hier volgens mij meer over de gevolgen van de strenge, religieuze wetgeving en de daaruit voorkomende beperkingen van basale mensenrechten en in bewegingsvrijheid, vanuit het perspectief van de bevolking gezien. Fijn dat het zo goed gaat met de stabiliteit en zelfstandigheid als land, maar wat zijn de directe gevolgen van de strenge wetgeving voor de inwoners?

11 september 2019 om 14:58

@scheidsrechterIk lees vaak jouw teksten en weet dat je tot op een bepaalde hoogte redelijk bent. Over deze kwestie zit je er helaas naast. De Sjah was niet alleen maar wat jij schetst. Er was in Iran helemaal geen vrijheid van uiting van je religie en vrouwen werden op straat gemarteld (met stokslagen achtervolgd en geslagen) wanneer ze bijvoorbeeld met een hoofddoek liepen. Wat weet jij van de zwarte vrijdag waar meer dan 5000 Iraniers door de sjah in de demonstraties tegen zijn regime zijn afgemaakt.Het is spijtig dat je met selectieve informatie komt. Het past nu in het plaatje wat van Iran door de meeste media wordt geschetst. Iran is zeker niet het nummer 1 land op mensenrechten. Maar naar de omstandigheden die er in het Midden Oosten zijn (en hoe ze politiek door iedereen worden bestreden(vaak ten onrechte en met dubbele moraal (zeker als er door bepaalde omringende landen daar goed geld voor wordt betaald) ) is Iran, en zijn de Perzen daar, best een open minded land. Ik ben van mening dat je een te kort door de bocht standpunten inneemt over het land, haar recente geschiedenis, en haar standpunten. Ik denk dat je je best wel eens zou schrikken als je de andere lezing zou meekrijgen. Jouw geschetste verhaal is de schil van de vrucht, en mist dus waar het echt om draait in de afgelopen jaren. Alleen ga ik hier nu geen geschiedenis lessen geven.

11 september 2019 om 08:14

Verschrikkelijk land. Ik snap oprecht niet waarom je in die hoek van de wereld zou willen voetballen, maar het zal inderdaad wel met salaris te maken hebben.

11 september 2019 om 09:33

Het land en zijn inwoners op zich zijn niet verschrikkelijk, het autoritaire bewind en de streng religieuze wetgeving is verschrikkelijk. Qua cultuur, gastvrijheid en vriendelijkheid bij de bevolking is het een prachtig land. Mijn zwager en zijn dochter hebben er deze zomer een rondreis gemaakt en waren erg enthousiast; ze werden spontaan op bruiloften en andere familiaire feestelijkheden uitgenodigd, mensen waren behulpzaam, open en vriendelijk. Ik ken zelf ook wat gevluchte Iraniërs en kan niet anders zeggen, dat het overwegend prettige mensen in de omgang zijn. Je kunt de bevolking niet verantwoordelijke stellen voor autoritaire machthebbers. Of je er voor kiest om daar te werken, is een tweede. Zelf zou ik er ook niet voor kiezen te werken in een land, waar de bevolking zo onderdrukt wordt. Zelfs niet voor een miljoen.

11 september 2019 om 09:37

Hypocriet geleuter noem ik dat.wanneer de wat oudere al volgevreten voetballer met de nodige miljoenen op de bank daar op oudere leeftijd nog zijn zakken nog eens extra gaat vullen dan geven de meeste mensen hem allemaal groot gelijk. Nu gaat het om Kevin Jansen van wie de meeste mensen nog nooit hebben gehoord en dan is het raar.

11 september 2019 om 09:59

Terwijl het juist voor de Kevin Jansens van deze wereld heel logisch is. Of in Nederland voetballen en er misschien nog naast, maar zeker na je carrière blijven werken of een paar jaar naar zo'n land en hier de rest van je leven financieel de vruchten van plukken.

11 september 2019 om 10:55

Ik ken genoeg westerse vrouwen die daar een mooie tijd hebben gehad. Persoonlijk ga ik liever naar zulke landen dan naar een suf eiland zoals Ibiza, laat staan Berlijn of Londen. Hoe kun je nou oordelen of iets verschrikkelijk is als je er niet bent geweest? Mensen zeggen dat al over Rusland bijvoorbeeld, ik heb er toevallig even gewoond en hoe makkelijk mensen oordelen met beperkte en gekleurde kennis (nieuws, krant, journaal) is stuitend. Ga ernaartoe, probeer goed en fout uit te zetten, wees nieuwsgierig en probeer te begrijpen ipv te veroordelen en je komt juist terug als een wijzer mens.

11 september 2019 om 11:02

Precies dit. Probeer te begrijpen ipv te veroordelen met je westerse kaders. Maar oordelen is makkelijker en kan je vanuit je luie stoel doen met IPad op schoot...

11 september 2019 om 11:42

Ach ja, iedereen staat vrij om soms een oogje dicht te knijpen. Maar wees tegelijkertijd niet blind voor het leed van een onderdrukte bevolking. Dat is geen kwestie van veroordelen in westerse kaders, maar meer een kwestie van het uitgaan van fundamentele mensenrechten, democratische normen en waarden. De macht bij autoritaire overheden ligt vaak niet bij het volk en om hun politieke en religieuze macht te waarborgen, kiest men doorgaans bewust voor een beleid, waarin de bevolking beperkt wordt door strenge wetgeving en zware straffen. Onderdrukte bevolking uit zich vaak niet zo graag openlijk op straat met kritiek op het heersende regime. Je kunt de sfeer wel proberen te ervaren door naar dat soort landen te gaan, maar je zal het toch altijd ervaren als buitenstaander en nooit het echte , dagelijkse leed van het volk voelen.

11 september 2019 om 11:45

Net alsof je een 'beter' perspectief hebt op de situatie als je er op reis bent geweest. 'ik ken genoeg westerse vrouwen die daar een mooie tijd hebben gehad.' Dus? Ken je ook burgers van dat land die worden ingegraven en met stenen worden bekogeld met een langzame en pijnlijke dood tot gevolg?

11 september 2019 om 12:29

Sorry, maar nu suggereer je dat het daar prima leven is. Ook voor vrouwen, terwijl die zich aan primitieve godsdienstige regels moeten houden. Een foutje, zoals in een auto rijden, hoofddoek niet op of een stadion bezoeken en je gaat de bak on, krijgt een lijfstraf of wordt gestenigd. Nee, erger nog. Door dit te schrijven zeg je dat nazi Duitsland een prima land was en het de joden hun eigen schuld wad om daar te wonen. Islam, christendom elk geloof en overtuiging met zulke discriminerende wetten zijn gewoon onderontwikkeld en daar moet hard tegen gestreden worden.

11 september 2019 om 13:46

Simpel, bijna niemand heeft meer moreel besef. Denken alleen maar aan geld en zichzelf

Ik snap niet dat mensen uit Nederland in zo'n vrouwonvriendelijk land willen werken. Ooit was Iran de bakermat van de beschaving, daar is helaas niets meer van over.

Wat is de wereld toch raar soms. Stel je voor dat je vindt dat vrouwen niet naar voetbal mogen. Echt te debiel voor woorden.

11 september 2019 om 08:17

Hoezo te debiel voor worden? Dat het niet normaal in de westerse wereld is betekent niet dat het debiel is. Die mensen leven daar in een heel andere cultuur met een hele andere mindset, andersom zullen zij het waarschijnlijk net zo debiel vinden dat er bij ons wel vrouwen in het stadion zitten..

11 september 2019 om 08:23

Het is wel debiel,aangezien er al jaren protesten zijn in iran zelf van vrouwen en mannen tegen hun debiele regels. We kunnen het helaas niet meer vragen aan die 30 jarige iraneese vrouw die haar zelf in de fik heeft gestoken omdat ze 2 jaar de bak in moest omdat ze een voetbalwedstrijd had bezocht die is namelijk overleden.

11 september 2019 om 08:24

dit is gewoon niet te verdedigen, vanuit welke religie of standpunt dan ook.dit is gewoon middeleeuws.iemand niet toelaten tot een voetbalwedstrijd op basis van geslacht.....

11 september 2019 om 08:26

Sorry hoor, maar dit vind ik echt een te debiele opmerking voor woorden. Dit is toch gewoon discriminatie? In mijn optiek valt discriminatie nooit goed te praten. Of vind je de oerwoud geluiden wat in stadions in Italië te horen (mijn thuisland) ook niet raar? Dit is namelijk voor sommige Italianen (helaas) ook normaal. Maar ach, dat valt in jouw optiek dan vast ook te verantwoorden, aangezien Italianen generaties lang niet gewend zijn aan van oorsprong Afrikaanse personen.

11 september 2019 om 09:08

Dan is de cultuur en de mindset achterlijk. Dit is pure ongelijkheid en separatistisch gedrag.

11 september 2019 om 09:13

@real madrid: wat een onzin zeg, ongelooflijk. Mensenrechten schendende wetten zijn altijd debiel, maakt niet uit wat voor een cultuur het is. Wij lopen in het westen daar op vooruit en mogen best anderen op hun vingers tikken. Vind je het voor noord korea ook normaal om mensen te onderdrukken omdat het hun cultuur/mindset is?

11 september 2019 om 09:28

Tuurlijk is dit debiel. Er is zelfs vrouwenvoetbal in Iran, ze hebben zelfs een nationale vrouwenploeg. Maar vrouwen mogen dus nog steeds niet aanwezig zijn in een voetbalstadion? Hoe leg je dat uit? Worden de wedstrijden van de vrouwenploeg gespeeld op een dakterras of wat?........

11 september 2019 om 10:05

Omdat het in een andere cultuur is, betekent het nog niet dat het niet debiel kan zijn. Gewoon een debiele cultuur blijkbaar. Prima dat ze daar vinden dat het hier achterlijk is, maar we zitten hier niet op voetbalzone.iran.com dus dat doet er niet toe.ik kan me niet voorstellen dat je daar als voetballer met je vrouw heen gaat. Überhaupt was ik niet in zo'n land gaan werken, het getuigt namelijk wel van een vreselijk egoisme tegenover je vrouw om haar mee te nemen naar zo'n achtergesteld land. Dat regime daar is compleet gestoord, daar moet je je vrouw/vriendin niet dwingen om heen te gaan.

11 september 2019 om 10:48

Het is ook debiel dat je als man zijnde alleen maar met mannen in het stadion wilt zitten. Het is toch fijn dat naast het voetbal ook af en toe naar vrouwen kunt kijken.

11 september 2019 om 13:23

Wat een idioot ben jij. Dus vrouwen in Iran moeten zich houden aan de regels van een dictator? Zoek maar eens even op over de 'blue girl'. Veel mensen in Iran vinden het belachelijk dat vrouwen niet welkom zijn. Jij vindt dus dat vrouwen zich er maar bij neer moeten leggen dat ze niet welkom zijn? Enige manier om verandering te brengen in dat land is om die regel te overtreden, dan krijg je pas aandacht van de media en het buitenland.

12 september 2019 om 10:06

Het betekent wel degelijk dat het debiel is. Een cultuur waar vrouwen minder zijn dan mannen is debiel, minderwaardig, achterlijk, niet meer van deze tijd en verdient in alle vormen het predicaat debiel.

11 september 2019 om 08:18

Gisteren is de vrouw gestorven nadat ze zich in brand had gestoken omdat ze zich vermomd had om een wedstrijd te bekijken... hele andere wereld daar aangaande vrouwen en voetbal.

11 september 2019 om 12:36

Migi helemaal eens, compleet debiel, middeleeuws en achterlijk standpunt van dat land. Toevallig de docu 'onze man in Teheran' een aantal jaren geleden gekeken, heel interessant land en in veel opzichten echt prachtig maar die opvattingen die daar heersen zijn soms echt stuitend. Daar blijf ik als westerling zover mogelijk vandaan. Overigens verbied ik mijn vriendin ook om mee te gaan naar wedstrijden van Twente, maar om dat bij wet te verbieden gaat me net te ver. Ze mag gerust in een ander vak aan de overkant zitten. :D

"maar nam toch de gok". Compleet van het padje af deze mevrouw; https://www.aljazeera.com/news/2019/09/iran-blue-g...

11 september 2019 om 08:17

Tja als de voorzitter zegt dat het geregeld is...

11 september 2019 om 08:41

Dat haar vriend/man daar voetbalt is al erg genoeg. Zelfde geldt voor meer landen en staten in die regio maar ja het betaald zo lekker..

Als je dit nu weet en je gaat toch proberen om de wedstrijd toch te zien je neemt gewoon een risico in dit soort landen en je bent op de hoogte van de regels en wetten daar , anders moet je er niet gaan voetballen en lekker hier blijven . En dan kunnen we wel weer zeggen dat het achterlijke landen zijn maar je speelt daar en dan moet je je aan de regels houden hoe stom die ook zijn .

Vind het nogal dom van mevrouw Bosman zelf. Niemand staat boven de wet ook zij niet als een baas van een voetbalclub dit zegt. Ze heeft zelf het risico genomen, dan moet je achteraf niet zeuren.

11 september 2019 om 08:37

Niemand zeurt, behalve jij.. k zag jou reactie hier al boven en k zeg het niet snel ma jouw oogpunt hierop is echt krom en zelfs gevaarlijk. Waarom zou je een vrouw op deze manier willen onderdrukken? Met de zelfdoding van een Iraanse vorige week is er weer enorme druk vanuit de mensen dat de wet moet veranderen, logisch ook.

11 september 2019 om 16:05

@bpreal "waarom zou je een vrouw op deze manier willen onderdrukken"uit welke zin maak je op dat ik dit goedkeur. Je zegt zelf in je reactie dat er een vrouw zichzelf om die reden heeft vermoord. Iran gaat zich niet speciaal voor mevrouw Bosman aanpassen dus is het gewoon niet slim. Ik heb niks tegen homo's maar als je in zulke landen als Iran hand in hand gaat lopen is het ook vragen om problemen toch? Begrijpend lezen is lastig zo te [email protected] waar probeer ik dit goed te praten? Ik geef aan dat het niet slim is en dat is een feit. Ik vind mensen die niet lezen maar gelijk een reactie klaar hebben [email protected] keur onderdrukking zelf zeker niet goed. Of ik het accepteer (niet goedkeur) in andere landen waar het eenmaal zo is? Ja 100%. Als ik op vakantie ga naar een Islamitisch land lees ik van tevoren ook over de normen en waarden van een land en pas ik mij daar ook aan. Zoals ik al eerder zei heb ik niks tegen homo's maar in zulke landen wel. Als ik daar dan hand in hand ga lopen met een man ben ik zelf toch niet slim bezig of wel soms? Als iemand uit Iran naar Nederland komt moet hij zich volgens jullie allemaal (ook van mij) aanpassen aan onze cultuur, als jij als Nederlander daar bent hoor je je daar aan de regels en normen en waarden te houden hoe achterlijk je deze ook vind.

11 september 2019 om 09:19

“One has not only a legal but a moral responsibility to obey just laws. Conversely, one has a moral responsibility to disobey unjust laws.”- martin luther king. hier ben ik het best wel mee ens, jij blijkbaar niet?

11 september 2019 om 09:30

Ik vind mensen met jouw mening heel angstaanjagend. Vooral omdat jij dit goed probeert te praten. Natuurlijk staat zij niet boven de wet.. Voetbal hoort sowieso mensen bij elkaar te brengen, ongeacht geslacht of ras. Voetbal is voor iedereen, niet alleen voor mannen.

11 september 2019 om 12:18

Je reacties zijn veelzeggend RealMadrid-96. Je keurt onderdrukking zelf ook goed? Of accepteer je het alleen van andere landen want het is daar nou eenmaal zo? Dat je hier nog plusjes voor krijgt vind ik overigens net zo verontrustend..

Als Johan Derksen spelers en trainers afkraakte omdat ze daar gingen werken. En dan kort uitlegde waarom het daar verschrikkelijk is. Dan was ik altijd wel naief om te denken, dat dat tegenwoordig allemaal wel zal meevallen. Maar als ik dan lees dat dit vandaag de dag nog speelt dan begrijp ik wel waarom hij er altijd fel op reageerd.

11 september 2019 om 08:35

Er zijn landen waar de vrouwen tegenwoordig wel welkom zijn op de tribune. Hier niet, mevrouw Bosman had zich ondanks het 'oké' van de voorzitter er niet heen moeten gaan. Derksen heeft wat dit betreft altijd een sterk punt gehad. Alleen hij scheert alle landen over één kam, begrijpelijk omdat hij niet weet in welke wel of welke niet, maar onjuist het hele Midden Oosten benoemd.

Joh wat een raar gedrag, als ze een wedstrijd wil bekijken in Iran, moet dat toch gewoon mogenlijk zijn.. Ze verwachten toch ook dat de rest zich aanpast aan hun, waarom zouden hun dat niet voor de rest doen dan.. Gewoon toelaten en geen geouwehoer!! Laat ze maar eens mee gaan met de tijd!!

Waar de westerse wereld vrouwen pusht in het positieve (vrouwen wk , gelijkheid salarissen/functies) wat geheel terecht! Is , werken we in deze wereld nog steeds samen met landen die vrouwen niet erkennen of gewoon lijken te haten onbegrijpelijk is dat. Dat geldt ook voor mensen die op hetzelfde geslacht vallen, die mogen / kunnen niet naar bepaalde landen want dat is gevaarlijk. Hypocriet dat er dan toch spelers en scheidsrechters heen gaan. Niet helemaal onntopic maar dit irriteert me mateloos. Vrouwen en homos haten? Mooi dan als.nederland (en de rest) gewoon dat betreffende land niet erkennen bij naam en competitie , maar nee dat is weer racisme. Het zou jullie verbazen als je naar mijn naam kijkt , maar ik ben half turks , dus voordat we weer de racisme kaart trekken (ik heb 2 namen)

Wat een achterlijk land is het ook zeg. Als speler zou je toch niet in zo'n land willen spelen/wonen, ze hebben totaal geen respect voor je vrouw.

De Fifa moet Iran uitsluiten voor het internationale voetbal. Maar kijken hoe snel de Iraanse regering een wetsverandering gelden laat. Sport en politiek moeten gescheiden blijven..... maar...als sport een positieve druk kan uitvoeren op de politiek dan moeten ze dat niet nalaten! Maar ja.... ik praat hier natuurlijk over de Fifa welke net zo corrupt is als die landen welke vrouwen onderdrukken en mensenrechten schenden (midden Oosten).

Neem aan dat je toch ook wel een club kan Vinden met een dik salaris waarbij je vrouw wel meer waard is als een varken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

SC Cambuur

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.NAC Breda7033
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
H. de JongUnknown
R. MührenAanvaller3535
G. KorteAanvaller3210
I. KallonAanvaller3011
S. StevensKeeper360
R. OratmangoenAanvaller218
Voor de complete selectie: Clubpagina SC Cambuur.

2 fans
Middenvelder, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 7 mei
Arsenal heeft een bod van 9 miljoen euro uitgebracht op Thilo Kehrer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren