Rigoureuze plannen KNVB wekken onbegrip: ‘Dit is de omgekeerde wereld’

Woensdag, 11 september 2019 om

De KNVB is van plan om clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie restricties op te leggen bij het opleiden van spelers jonger dan twaalf jaar. Alle profclubs hebben volgens De Telegraaf een brief ontvangen waarin de voetbalbond aankondigt het aantal spelers onder twaalf jaar te willen beperken, afstanden tussen huis en club te limiteren en restricties op te leggen aan het ’beïnvloeden van kinderen’, zo klinkt het.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

49 reacties (laatste reactie door sirius)

Ik begrijp de kritiek van Aad, maar de mensen bij de KNVB zijn professionals en zullen ook hier wel een steekhoudend argument voor hebben. Ik kan me voorstellen dat uiteindelijk het beter is voor de algehele ontwikkeling van persoon om zo lang mogelijk in die jaren in een vertrouwde omgeving te zijn. Daar moet je ook naar kijken als sportorganisatie, niet alleen op het voetbal technische aspect. Ook is het dat wellicht een betere vorming van het individu in de jonge jaren leidt tot misschien ook andere verbeteren kwaliteiten op het voetbalveld. Dit zijn dan langetermijns plannen die men heeft

11 september 2019 om 08:33

Idd, ik zie het ook van 2 kanten. Kan Aad enz. Goed begrijpen dat je talenten zo snel in je opleiding wil hebben om ze op te leiden om ze zo snel mogelijk te laten ontwikkelen. Maar om vanaf jongs af aan elke keer ver te reizen voor een training mket een kind ook veel los laten. Zeg maar weg uit je vertrouwde omgeving en weg van veel sociale contacten. Voor De Ligt, Frenkie enz. Is het goed uitgepakt en zijn topvoetballers geworden, maar er zullen ook veel spelers afvallen uit de opleiding die dan terug naar hun vertrouwde omgeving gaan. Dat terugkeren lijkt me dan erg lastig vooral om sociale contacten weer op te bouwen en daar denken de meeste mensen niet aan

11 september 2019 om 08:51

Tegenwoordig vinden die sociale contacten voor het grootste deel online plaats. Daarnaast zijn kinderen weerbarstig en passen die zich makkelijk aan. Ik vind dit een erg domme zet van de KNVB. In het buitenland denken ze niet zo. Ik voorspel dan ook een stormvloed aan hele jonge kinderen die naar bvo’s in het buitenland (PL) zullen gaan. Goed voor hun ontwikkeling zo ver weg van al het bekende, toch KNVB? Dat de KNVB dit doet is onbegrijpelijk maar ook wel weer te begrijpen omdat dit het zoveelste uitwas is van de steeds softer wordende maatschappij waarin we leven is.

11 september 2019 om 08:53

*weerbarstig niet goed gebruikt, kinderen zijn heel flexibel. **de zoveelste uitwas.

11 september 2019 om 12:19

"Ik voorspel dan ook een stormvloed aan hele jonge kinderen die naar bvo’s in het buitenland (pl) zullen gaan." Serieus? Je snapt dat op de leeftijd waar dit over gaat er geen contracten uitgedeeld mogen worden, toch? Het lijkt mij bijzonder sterk dat ouders op eigen initiatief met hun 11 jarige kind naar het buitenland verkassen omdat de kans dat hij profvoetballer wordt hã©ã©l misschien iets groter is. Bovendien is het niet zo dat er helemaal geen spelers van onder de 12 bij Bvo's mogen spelen, maar dat het aantal beperkt wordt en dat de afstanden tot het huis gelimiteerd. Dat zou betekenen dat alleen de echte toptalenten bij een BVO terecht komen en dat de allergrootste talenten niet allemaal al op jonge leeftijd bij Ajax, PSV of Feyenoord spelen. Is dat echt zo verschrikkelijk erg? Ik zie geen enkele reden waarom dit heel erg negatief zou zijn voor jeugdopleidingen in Nederland. Ik lees hier ook schrikbarend weinig over het belang van het kind. Het gaat alleen maar over wat goed is voor het Nederlands voetbal. Het lijkt mij ook gewoon niet gezond als op je 10e je hele leven is afgestemd op voetbal.

11 september 2019 om 09:31

De mensen bij de KNVB gaan uit van andere mensen die 'specialist' zijn op dit soort gebieden.. Of die vanwege dit soort expertise in dienst zijn genomen of ingehuurd zijn. Als je spelers tot 12 jaar niet meer ver laat reizen naar bepaalde clubs dan kan je net zo goed de jeugdopleiding opdoeken. In de jeugd, met goede begeleiding, wordt de basis gelegd voor spelen op groot veld en maak je de kinderen het meest technisch. Dit gebeurd dan naar de visie van de club waar je speelt. Wat mij betreft zou dit dus niet hoeven en gewoon laten zoals het is

11 september 2019 om 10:46

De argumenten die je aandraagt, houden geen steek. Welke omgeving het best is voor de ontwikkeling van een kind, hangt af van hoe die omgeving er uit ziet en niet waar die zich geografisch bevindt. Als een kind in eigen omgeving bijv. voortdurend gepest wordt en daar 150 km verderop van gevrijwaard is, is hij 150 km verderop veel beter af voor zijn ontwikkeling. Hetzelfde geldt voor een kind dat hoogbegaafd is, die is in een klas met andere hoogbegaafde kinderen veel beter af dan in een klas met kinderen die veel minder hoog begaafd zijn. Ook als die klas zich 150 kilometer verderop bevindt. Dat een andere omgeving per definitie slecht is voor de ontwikkeling van een kind, is volgens mij baarlijke nonsens, dat hangt af van het kind en zijn omgeving. Kinderen van 12 jaar worden altijd gevraagd door een club of melden zich aan via talentendagen. Die kinderen gaan met andere woorden uit vrije wil. Als hun ouders ze tegen hun wil bij hun vriendjes vandaan halen, zou het een ander verhaal zijn, maar daar is meestal geen sprake van. Deze plannen zijn dan ook het zoveelste voorbeeld van oudhollandse bedilzucht. Bovendien zijn ze juridisch volstrekt onhaalbaar en zal de bond door de rechterlijke macht worden terug gefloten als een ouder zijn kind bij een opleiding zou aanmelden en de Knvb dat zou verbieden. Ook een voetbalopleiding is een opleiding en Vrijheid van Onderwijs is een grondrecht. Ook de regel over beã¯nvloeding van kinderen is ronduit belachelijk omdat een kind niet zelf kan beslissen, maar dat aan de ouders is voorbehouden. Kinderen van die leeftijd worden nooit zelf benaderd om bij een bepaalde club te gaan voetballen, dat gaat altijd via de ouders.

11 september 2019 om 13:02

Professionals? Zijn het niet mensen welke het als trainer net niet gemaakt hebben of ongeschikt waren? Zitten er niet hoog opgeleide mensen die alleen maar vanachter een laptop dit bedenken en niet weten wat er op het veld gebeurd?

11 september 2019 om 13:07

Die zogenaamde professionals bij de Knvb hebben met de invoering van de voetbalpiramide het (zaterdag)amateurvoetbal ook deels achteruitgeworpen. Zondagclubs en Jonge BVO teams die min of meer geã¯ntegreerd worden binnen het zaterdagvoetbal; alleen positief voor die paar clubs. Onder meer dat zogenaamde weekendvoetbal heeft geleid tot veel minder toeschouwers en inkomsten voor de meeste amateurclubs. Nu dit voorstel van de Knvb. Ik kreeg al de indruk dat bij die organisatie niet de meest slimme lieden rondlopen, maar je wordt telkens weer verrast door een nieuwe stupiditeit. Jammer dat daar bijna geen mensen zitten met goed voetbalverstand...

Ik ben wel benieuwd waarom ze het willen beperken. Dat de afstanden tussen huis en club niet te groot mag zijn, dat lijkt me wel een goed punt. Maar het is voor iedereen toch belangrijk om op je eigen niveau te spelen. De beste talenten tegen mekaar te laten spelen is toch veel beter dan dat de talenten bij hun plaatselijke club elke wedstrijd er minimaal 5 scoren. Daar word niemand beter van.

11 september 2019 om 09:26

Maar dan zouden ze toch kunnen aansluiten bij een profclub dat heel dicht in de buurt ligt? Ik vind namelijk ook dat je een kind zoveel mogelijk vrij moet laten en zo veel mogelijk moet kunnen genieten van hun jeugd. Elke dag dat heen en weer reizen, vrienden kwijt zijn etc.. lijkt me toch aardig lastig voor zo'n kind. Daarnaast zijn er veel kinderen die het alsnog niet halen, waardoor dat allemaal voor niets is geweest.

11 september 2019 om 09:39

Ja sorry beetje verkeerd uitgelegd, de punten lopen door mekaar heen. Ik ben ook van mening dat ze gewoon bij een profclub moeten kunnen spelen zodat ze uitgedaagd worden op hun niveau. Maar dat ze willen dat er rekening word gehouden met reistijd van huis naar club lijkt me wel een goed punt.

11 september 2019 om 10:57

Je bent toch zelf ook ooit 12 geweest. Toen ik jong was, was ik altijd en overal aan het voetballen en waar ik dat deed en met wie maakte me helemaal niets uit. Het is complete onzin dat een kind alleen maar in zijn eigen omgeving van zijn jeugd zou kunnen genieten, dat is ook nooit wetenschappelijk bewezen. Wat wel bewezen is dat je niet ieder kind zomaar straffeloos uit zijn veilige omgeving kunt halen, maar dat dat verschilt per kind. Wat de Knvb doet, is niets anders dan het kind met het badwater weggooien en wellicht honderden kinderen hun droom om bij een grote club te voetballen onthoudt omdat er mogelijk 1 tussen zit die dat niet goed verdraagt. Terwijl je ook gewoon met een club kan afspreken dat ze de kinderen goed in de gaten houden en bij twijfel een psycholoog in de hand nemen. Een kinderpsycholoog komt er heel snel achter als een kind heimwee heeft.

11 september 2019 om 11:08

(scepticus38)ach wat kun je anders verwachten van een club die de klok wil terugdraaien en weer even het baasje wil uithangen , ik denk dat de clubs en ouders hier de dienst uitmaken en niet een stel bureaucraten zonder enig voetbal verstand , plus dat je kinderen niet kunt tegenhouden als ze echt naar een BVO willen ik heb zelf kleinkinderen bij een BVO en voetballen en studeren en al vanaf 9 jaar , ik heb nog nooit iets van negativiteit gehoord wil natuurlijk niet zeggen dat ze het eerste elftal halen maar verder is het totaal geen belasting ze weten niet beter en vinden het nog steeds leuk .

11 september 2019 om 14:29

Je kon voetballen waar je wilde maar dat was wel in je eigen omgeving en om 6 uur zat je aan tafel met de familie. Dat is iets anders dan een paar keer per week 2x een uur in een busje zitten voor een training. Daarnaast is het de vraag hoeveel zogenaamde talenten van 10 jaar het gaan redden als je bedenkt dat kinderen zich nog volop aan het ontwikkelen zijn. Wat geen talent lijkt te zijn kan later juist een goede voetballer blijken te zijn.

Zow, dit is heel rigoreus. Het komt voort uit recente onderzoeken waaruit blijkt dat talentontwikkeling enorm lastig te voorspellen is en dat je daarom zo breed mogelijk moet opleiden, zonder vroegtijdige selectie.de keerzijde is dat ik nergens bewijs zie dat het andersom wel betere resultaten oplevert. Het idee is natuurlijk leuk, maar je krijgt natuurlijk geen garantie dat de trainingen bij de amateurclubs van een dusdanig niveau zijn dat ze niet stagneren. Een kind een kind laten zijn is iets wat ik toejuich, zeker als ik zie dat jongens nu al op 6-jarige leeftijd worden gescout. Echter, 12 is heel laat. Zit natuurlijk veel naunce in wat de restricties in houden, ben benieuwd wat het plan daadwerkelijk is.

11 september 2019 om 08:51

Exact! Daarom zou ik ervoor willen pleiten dat Knvb, maar ook Bvo's, een expertise veel beter overbrengen aan trainers in het amateurvoetbal. Want het is evident dat als je goed kader hebt dat jeugdvoetbalers zich naar vermogen ontwikkelen. Dat laatste is heel moeilijk te voorspellen maar als je zorgt dat de basis goed is dan komt de betere voetballer vanzelf bovendrijven.

11 september 2019 om 17:32

Dat gebeurd natuurlijk al, best veel amateurploegen hebben officiële samenwerkingen met BVO's. Ajax bijvoorbeeld heeft met 10+ amateurverenigingen een soort samenwerking waar ook overbrengen van kennis en expertise deel van is. Denk dat daar laatste jaren echt positieve ontwikkeling rond plaats heeft gevonden.

12 september 2019 om 15:07

Het valt juist enorm tegen. BVO’s zijn heel kieskeurig in het selecteren van netwerkpartners. Als je als amateurclub niet interessant genoeg bent delen de BVO’s niets van hun expertise. De overgrote meerderheid van de amateurclubs lopen hier tegenaan. Nee, op dit terrein valt nog heel veel te winnen.

11 september 2019 om 09:12

Het klopt inderdaad dat talentontwikkeling enorm lastig te voorspellen is. De kinderen die vanaf hun 12e in een opleiding stromen hebben vaak niet veel minder kans, en soms zelfs meer kans om (verschillende onderzoeken hebben andere resultaten) om de top te bereiken. Het voordeel van vroeg scouten is dat je ze maar in huis hebt. Het nadeel is dat 80% weggegooid geld is voor de club. Voor de speler ligt het nog gevoeliger. Er kleven veel nadelen aan het vroeg instromen. Veel mentale klachten komen voor bij sporters die in de jeugd tussen 6 en 12 volle bak getraind hebben. Het is heel daarom beter (voor de algemene ontwikkeling, niet per se voor de voetbalontwikkeling) om pas echt te specialiseren na je 12e. Persoonlijk denk/weet ik dat de voetbalclubs als Ajax, PSV, Feyenoord en AZ genoeg kennis hebben om de kinderen ook kind te laten zijn en in aanraking laten komen met andere sporten. Zodat de mentale/psychologische klachten niet zullen voorkomen. Dan blijft alleen nog het sociale aspect over. Kinderen in de jeugdopleiding hebben nauwelijks vrienden buiten de voetbalwereld omdat je nauwelijks vrije tijd hebt. Maar dat zal hetzelfde zijn als de kinderen pas vanaf 12 jaar mogen instromen. Conclusie, ik snap het besluit van de KNVB niet.

Benieuwd wat de restricties precies inhouden, maar het zal een zekere mate een bescherming zijn voor de jonge mensen. Ik weet uit eigen ervaring dat er zelfs op die leeftijd al flink getrokken wordt aan sommige jongens, dus ik verwelkom deze limitaties wel.

Hangt van het daadwerkelijke plan af. “aantal spelers onder twaalf jaar te willen beperken, afstanden tussen huis en club te limiteren” Hier staat nergens dat een 7-jarig talent niet kan aansluiten bij een topopleiding. En om jeugdscouting en reizen te beperken tot de regio lijkt me weinig mis mee.

Het argument om de afstanden tussen huis en club te beperken slaat natuurlijk ook nergens op. Nederland is zo klein en de verbindingen zo goed, dat je nooit lang onderweg bent... tenzij je echt van Groningen naar Limburg gaat ofzo, zit je toch nooit langer dan 1,5 uur in de auto of trein.

Ik denk dat de knvb hier weinig gaat behalen. Wanneer ze dit plan doorzetten zullen de clubs gewoon een amateurtak van de club inbrengen en dan gaan ze gewoon om de regels heen.

"Bij de KNVB willen ze er tot twaalf jaar een speeltuin van maken. '' Pff stel je eens voor, kinderen onder de 12 die in een 'speeltuin' plezier maken. Zou verboden moeten worden! Of je hier voor of tegen bent is in mijn ogen dus vooral afhankelijk welk doel je hebt. Wil je de beste spelers, dan is dit wellicht onverstandig. Kijk je naar het gehele belang van deze kids, dan wellicht niet.

11 september 2019 om 08:56

En dit onderschrift precies wat ik al schreef, de steeds softer wordende maatschappij waarin we leven. Alsof kinderen bij een BVO op die leeftijd (-12) geen plezier hebben. Of mogen ze pas vanaf 12 geen plezier meer hebben als voorgaande zo zou zijn?

En hoeveel van die jongens redden het niet en hebben daardoor een wellicht een sociale achterstand in de maatschappij omdat ze alleen maar bezig waren met trainen en onderweg waren naar de club?

11 september 2019 om 08:58

Een sociale achterstand hebben er heel veel en met name omdat men nog amper weet hoe te socialiseren zonder schermpje er tussen. Op die leeftijd (-12) hebben ze gewoon tijd om kind te zijn. Volwassen profs trainen al niet zo veel. Kom op zeg.

11 september 2019 om 13:04

Bij die jongens is het niet alleen voetballen, eten slapen. Ze gaan ook gewoon naar school en hebben nog genoeg vrije tijd om dingen voor hunzelf te doen. Verder heeft Drl80 ook een goed punt waar ik nog iets aan toe wil voegen, want dat constante gepamper binnen de samenleving wat we tegenwoordig doen is ook niet goed voor de ontwikkeling van een kind.

Ik begrijp de insteek van de Knvb ook wel hoor, Er zijn ook talenten die niet in dit systeem kunnen worden opgenomen omdat het voor ouders niet op te brengen is,( geen auto, financieen, reistijd enz) En dan kun je ook talenten missen die wellicht als ze ouder zijn ook nog jong genoeg zijn om opgeleid te worden tot Prof voetballer. Maar ik snap de clubs die geinversteerd hebben in de opleiding ook,

11 september 2019 om 09:00

In heel NL zitten profclubs. De grootste hebben pleeggezinnen wanneer ouders hun kinderen niet kunnen brengen of niet kunnen verhuizen. Ben zelf ook geen voorstander van pleegouders in zo’n geval maar als ouders en kind dat niet willen dan kan je altijd ergens anders terecht. Als je namelijk goed genoeg bent voor de opleiding van Ajax dan kan je zeker mee in de opleiding van pak ‘m beet MVV.

"Afstand tussen huis en club beperken", gast, Nederland is klein, alles is bereikbaar. Doe even normaal man, niemand die hier om vraagt, opeens komt de KNVB met een revolutie.

11 september 2019 om 08:46

Dat leek me juist nog wel een goed punt. Als 6-jarige dagelijks 3 uur kwijt zijn aan reistijd lijkt mij ook wat overdreven. Dan is het echt alleen maar school-trainen-slapen. Dat is voor een 13 jarige al een hele opgave.

11 september 2019 om 09:01

DRL80 0 zojuistBewerken In heel NL zitten profclubs. De grootste hebben pleeggezinnen wanneer ouders hun kinderen niet kunnen brengen of niet kunnen verhuizen. Ben zelf ook geen voorstander van pleegouders in zo’n geval maar als ouders en kind dat niet willen dan kan je altijd ergens anders terecht. Als je namelijk goed genoeg bent voor de opleiding van Ajax dan kan je zeker mee in de opleiding van pak ‘m beet MVV.

11 september 2019 om 09:28

Ik kom uit een klein dorpje vlakbij Eindhoven (net een kwartiertje rijden). Jonge spelers met een beetje talent werden toen wel eens uitgenodigd om met PSV mee te trainen. Hoe vaak ik ouders wel niet heb horen klagen dat ze voor een "simpele" training al een kwartier moest rijden. Moet je eens voorstellen hoe ze reageren op pleeggezinnen.

11 september 2019 om 10:16

"doe even normaal man"? Je slaat de plank volledig mis met je misplaatste arrogantie. Ik laat even in het midden of ik het een goed plan van de Knvb vind, al kan ik alles wel waarderen waar Aad de Mos het niet mee eens is. Maar je snapt toch zelf ook wel dat een gemiddeld 12 jarig voetballertje niet in Utrecht gaat voetballen terwijl hij in Den Bosch woont? Nederland is klein? Ja, ons land is vrij klein als je het vergelijkt met onze buurlanden, uitgezonderd Luxemburg (voor ik die opmerking krijg). Maar een 12 jarige stuur je niet met de trein, laat je geen auto pakken of laat je niet anderhalf uur fietsen. We hebben het over kinderen man, niet over jij of ik die wel gewoon even in de auto stapt.

11 september 2019 om 10:38

Dan regelt de club een regio taxi, worden ze samen lekker opgehaald ongeacht de leeftijd. Als je kijkt wat China tegenwoordig aan het doen is met zijn voetbal universiteit stelt dit allemaal niks voor.

11 september 2019 om 10:59

Ff serieus. Pak je zelf weleens de trein? Genoeg 12 jarigen en jonger die de trein pakken hoor. Anderhalf uur laten fietsen zou ik persoonlijk zelf niet doen maar ik ben een fietshater maar talloze plattelandkids die dit dagelijks moeten doen hoor.

11 september 2019 om 11:29

Van Den Bosch naar Utrecht is, wat, anderhalf uur? Ik ken mensen die als kinderen werden opgehaald vanuit Rotterdam om afgezet te worden in Amsterdam. Ik ging zelf vanaf mijn 8e 40-60 minuten met het OV solo voor mijn hobby. Had mensen in de brugklas die vanuit hun dorp moeilijk lang moesten fietsen om bij een middelbare school aan te komen. Genoeg kinderen die naar exceptionele academies gingen voor sport, kunst, dans etc. gingen die daar een flinke reis voor moeten maken. Zo'n afstand is makkelijk te doen, helemaal voor de kinderen van tegenwoordig en dat is ervanuitgaande dat ze alleen gaan en niet worden begeleid of opgehaald. En dan is jouw voorbeeld ook nog eens slecht, want hoeveel kinderen van hartje Brabant gaan naar Utrecht? Met al die profclubs in hun omgeving? Meestal komen de talentjes uit de provincie zelf. Pas bij de grote clubs wilt het wel eens anders zijn, maar dat zijn uitzonderingen. En dit doen gebaseerd op uitzonderlijke gevallen, is overdreven.En dan nog, het is een vrije keuze. Je kan nee zeggen. Niemand die je dwingt om te reizen. Niemand die jouw ouders dwingt om te reizen. Dus laat dat soort beslissingen maar over aan de mensen die daadwerkelijk zeggenschap hebben over die kinderen ipv het een beetje zelf te gaan lopen bepalen.Verder mag je ook wel normaal doen met jouw opgefokte reactie, want als je dit misplaatste arrogantie vindt, dan vraag ik me af wat je van jouw eigen reactie vindt. Helemaal top zeker.

11 september 2019 om 12:21

@theroscoe ik ben het wel eens met je verhaal maar vind het Utrecht-Den Bosch wel een goed voorbeeld. Ik geloof ook niet dat het veel voorkomt maar ik denk dat die regel er dan juist zou komen voor dit soort gevallen. Elke profclub vist gewoon in zijn eigen vijver (in die leeftijdscategorie 6-12 jaar) zodat de reistijden binnen perken blijft. En niemand dwingt je ben ik ook niet helemaal mee eens. Er zijn ook genoeg ouders die echt genieten van de status 'ouder van een kind die bij een bvo speelt'. Die ook echt wel op hun kind inpraten mocht diegene willen stoppen. Zelfs bij de plaatselijke voetbalclub zie je ouders al gek doen mocht hun kind niet in het hoogste team van zijn leeftijdscategorie zitten.

11 september 2019 om 12:31

Topografie en spoorboekkennis jongens - Den Bosch-Utrecht is een half uur met de auto (en een half uur met de trein maar dan ben je natuurlijk nog niet bij de Galgenwaard)

11 september 2019 om 13:06

De Knvb denkt wel vaker iets beter te weten aan de hand van onbetrouwbare onderzoeken en argumenten die weinig inhoud bevatten. Zoals je zelf al aangeeft is alles binnen Nederland goed bereikbaar.

11 september 2019 om 14:35

Alles is goed bereikbaar maar dat is niet hetzelfde als snel bereikbaar.

11 september 2019 om 16:21

Gaat de Knvb het dan ook verbieden dat clubs jonge spelers uit Scandinavie aan zich binden? Dat gaat namelijk nog wel een aantal bruggen verder dan bijvoorbeeld een Enschedeer die naar Amsterdam komt. De Knvb probeert weer eens innovatief te zijn zonder dat het aantoonbaar een positief effect zal hebben en dat terwijl de Knvb er al niet meer zo lekker op staat sinds de afgelopen jaren.

Dit kan toch prima samen gaan. Als je zorgt dat elke profclub een gebied krijgt waarin zij de spelers onder een bepaalde leeftijd mogen scouten. Er zijn zat clubs, dus elk spelertje kan dan relatief dicht in de buurt blijven voetballen.

Ach de Knvb wil ook weer even zijn stem laten horen dat stelletje bureaucraten moet gewoon zijn mond houden en de ouders en clubs het zelf laten bepalen , clubs als Az,ajax ,psv ,feyenoord , Vitesse en dan zal ik er best een paar vergeten hebben prachtige jeugdcomplexen staan en investeren daar een hoop geld in , die hebben allemaal teams vanaf onder 9 en daar moet de Knvb met zijn poten afblijven , en zeker als ene Langeler en ene Hoogma zich er mee gaan bemoeien , en daar gaat ze ook niet lukken hoop ik .

11 september 2019 om 09:02

Precies. Langeler en Hoogma.. Sinds wanneer ach laat ook maar.. De KNVB, niet serieus te nemen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax5645
2.AZ5637
3.Feyenoord5015
4.PSV4926
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller2511
L. TraoréAanvaller92
I. El MaachKeeper00
D. KotarskiKeeper00
A. OnanaKeeper240
K. ScherpenKeeper00
Bruno VarelaKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

204 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Barcelona 26 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
2016/2017 Jong Ajax 31 6 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik werd in het diepe gegooid en Frenkies leven begon direct’

Frenkie de Jong en zijn vriendin Mikky Kiemeney verhuisden afgelopen zomer van Amsterdam naar Barcelona. Waar de Oranje-international direct een basisplaats veroverde, timmert zijn vriendin ook aan de weg. De 22-jarige...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 4 juni
Roger Schmidt heeft zijn wensenlijstje ingeleverd bij PSV. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren