Voetbalminnend Turkije viert feest dankzij Tosun, Türüç én Albanië

Dinsdag, 10 september 2019 om 22:40Demen Bulbul • Laatste update: 23:03

Turkije heeft dinsdagavond geweldige zaken gedaan in de EK-kwalificatiereeks. Het elftal van bondscoach Senol Günes won zelf met 0-4 bij Moldavië en kreeg tegelijkertijd de hulp van Albanië. De Albanezen rekenden op eigen veld met 4-2 af met IJsland, waardoor Turkije IJsland met nog vier duels te gaan in Groep H nu op drie punten heeft gezet. De Turken blijven Frankrijk, dat dinsdag Andorra met 3-0 over de knie legde en eveneens vijftien punten heeft, als koploper voor in de poule vanwege een superieur onderling resultaat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door lyudmilagorstkina)

Stel Tufan niet meer op. Die jongen komt gewoon tekort, op dat klein puntje na was het een goede wedstrijd van Turkije.

10 september 2019 om 22:46

Ozan speelt juist een goed seizoen, vanwege een mindere wedstrijd moet hij dus niet meer opgesteld worden? Dit team bestaat niet uit Pogbas en iniestas dat je middenveld overvol is van kwaliteit.

10 september 2019 om 22:48

Jaa gelukkig heeft senol gunes meer verstand van voetbal. Heeft vorige wedstrijd nog Turkije gered btw

10 september 2019 om 23:07

Tufan speelde een perfecte wedstrijd. Ilfancan speelde juist geel matig.

Turkije nam dit pot duidelijk serieuzer dan die tegen Andorra. Lekkere ruime overwinning en hij smaakt zelfs beter nu Ijsland heeft verloren van Albanie. Als Turkije wint van Ijsland en Albanie dan zijn ze binnen.

We hebben 3 punten gepakt en IJsland heeft verloren tegen Albanië! Ik vond ons eigenlijk niet zo goed, maar we hebben wel 4 mooie doelpunten gescoord. Ik moet daarnaast wel zeggen dat Merih Demiral een tank is! Echt een genot om naar hem te kijken.

10 september 2019 om 22:58

Merih is een pareltje! Die gaat z.s.m een basisplaats veroveren bij Juve. Hopelijk halen we het EK en kunnen Ömur, Demiral en Söyüncu daar shinen! Trouwens wat is Irfan Can goed! Moet weg uit Turkije en bij een suptopper in Spanje/Engeland spelen.

10 september 2019 om 23:08

Je maakt een grap zeker over Irfan Can..

10 september 2019 om 23:09

Ik vond Irfan Can vandaag een van de mindere op het veld. Domme pasen veel balverlies.

10 september 2019 om 23:11

Moet je ook maar bedenken dat basaksehir irfan can voor 1,5 miljoen heeft gehaald. Ik denk persoonlijk ook dat zeki celik binnen een paar seizoenen de overstap kan maken naar een Europese topclub. Hij heeft alles wat je wil in een moderne back!

10 september 2019 om 23:12

Turkse spelers moeten vaker spelen in Europa ongeacht wie het is. We kunnen Turkse A-internationals op 1 hand tellen die in Italie/Spanje/Engeland spelen snap je, moet wel verandering in komen.

10 september 2019 om 23:19

Denk je dat hij De Ligt eruit gaat spelen? Stel dat hij inderdaad (bijna) evengoed is als De Ligt, denk ik alsnog dat Matthijs de voorkeur zal krijgen, al is het alleen vanwege zijn prijskaartje.. Of dat dan eerlijk is laat ik even in het midden, maar ik kan mij niet voorstellen dat hij boven Matthijs een basisplaats zal veroveren, of het verschil tussen beide moet echt te groot worden. In het voordeel van Demiral natuurlijk.

10 september 2019 om 23:24

Antonie, als prijskaartje de Ligts grootste troef moet zijn, dan verkijk jij je enorm op de moderne voetbalindustrie. Als Merih zich beter ontwikkelt dan de Ligt, dan staat Merih in de basis. Coutinho en Bale versterken mijn punt. Als je buiten boot valt, dan val je eruit. Of je een speedboot bent of een luxe jacht. Dat maakt niet uit. Tevens is Merih de directe vervanger van De geblesseerde Chiellini. De Ligt is rechtsbenig, dus de directe vervanger van Bonucci.

10 september 2019 om 23:25

Zeki die gaat er echt wel komen. Die zie ik volgend jaar of het jaar erna de stap naar een topclub maken. Daarnaast hebben we momenteel veel spelers die gemakkelijk in Europa bij (sub)toppers terecht kunnen komen(denk aan een Irfan, Abdülkadir Ö., Dorukhan, Güven etc.). Bovendien zijn er in U-21 veelbelovende spelers zoals Ugurcan Çakir, Altay Bayindir, Hüseyin Türkmen, Mert Çetin, Ravil Tagir, Mert Müldür (!), Orkun Kökçü, Doğukan Sinik, Ahmed Kutucu, Metehan Güçlü en Halil Dervişoğlu die allemaal in potentie spelers zijn die ofwel reeds in Europa spelen of grote kans maken door hun talent daar terecht te komen. Long story short: We moeten de focus op talentontwikkeling doorzetten en net als Nederland een export land proberen te worden.

11 september 2019 om 00:02

je vergeet misschien wel de beste van de onder 21, berat ayberk özdemir. buiten dat ben ik het helemaal eens met je.

Waarom verlies je zowat tegen Andorra? 1-0 tegen Andorra. Hoe kan je nu wel en paar dagen terug niet? 1 antwoord: concentratiestoornissen. Motivatie en oplaad problemen. Dit team moet volwassener worden en zich tegen iedereen opladen. Klaar. Deze wedstrijd maakt mij niet warmer of kouder. Turkije moet uit systeem opereren. Systematisch voetballen. Een coach die Turkije vertegenwoordigt, moet dit gewoon erin stampen. En wat was Ozan Tufan slecht. Vooral Dorukhan en in mindere mate Irfan hebben zijn belabberd spel opgevangen.

10 september 2019 om 22:54

We verloren niet zowat tegen andorra, we gingen niet goed om met de kansen ( die er overduidelijk genoeg waren net als vandaag ) + elke speler kan een mjndere dag hebben. We hoeven niet altijd negatief te zijn. We doen het eindelijk eens oke en vanaf het begjn mee om te kwalificeren ipv 4/5wed verpesten endan dat we 5 op 5 moeten maken om alsnog door te gaan.

10 september 2019 om 23:09

Tegen Andorra mag je geen offday hebben. Je moet juist kritisch zijn op momenten waarin je denkt dat je goed bezig bent. Dit team moet altijd op en top optreden tegen iedereen. Je speelt 1 toernooi in 8 jaar, dus je hebt geen luxe om een off day te hebben. Ook dit spel was niet goed. Spelers als Ozan, Deniz en Cenk laten om de haverklap de bal van hun voet glippen. Aannames zijn belabberd. Het spel bevat geen visie. Ik vind dit inspiratieloos.

10 september 2019 om 23:12

100% true

10 september 2019 om 23:48

Ik heb speciaal ingelogd om te reageren op jou, bro. Maar echt, jouw analyse kwaliteiten zijn nog slechter dan een rappende Ibrahim Tatlises. Turkije speelt de eerste keer in -jaren- één van haar beste kwalificatierondes. Al deze negativiteit is dan ook onbegrijpelijk. Vorige wedstrijd tegen Andorra stond er een dominerende, voetballend Turkije tegenover een anti voetbal, park the bus mentaliteit Andorra met elf man op eigen helft voor pak en beet 85 minuten lang. Talloze kansen gehad (waarbij terecht gezegd mag worden dat er een paar zeker verzilverd hadden moeten worden) en de overwinning op wilskracht toch nog binnen gesleept. Vandaag wederom een dominerend elftal, combinerend voetbal, aanvallend ingesteld en zoals te zien aan de statistieken op balbezit gerichte spel. Ozan Tufan was vandaag de schakel tussen de verdediging en aanval, strooide passes naar links en rechts, vooruit en achteruit en leed bijna tot geen balverlies: en jij durft hem slecht te noemen? Dorukhan en Irfan zijn -juist- tot voetballen gekomen in aanvallend opzicht mede door het knappe werk van Ozan op de centrale (dan wel wat meer verdedigende) positie tijdens deze wedstrijd. Deniz om de haverklap balverlies? Maat, waar heb jij gezeten met je hoofd? Zijn inzet vandaag was onmisbaar en zó opvallend dat ik hem zelfs in het rijtje van man of the match heb geschat. Zijn vrije trap (mede dankzij een snelle smeekbede, check de beelden) was weergaloos geplaatst en onhoudbaar voor welke keeper dan ook. Verse linker trap, rechter onderhoek binnenkant paal. Veel zuiverder kon haast niet. Faka met al die negativiteit broertje? Turkije staat eerste in de groep en heeft momenteel de grootste kans op kwalificatie in vergelijking met de andere landen in haar groep. What the F, sinds wanneer is dat slecht? Ik heb Turkije overigens nog nooit -zo- systematisch zien voetballen als afgelopen tijd. Begin echt te denken dat je sarcastisch bent. Cenk prikt er overigens ook twee in, toch merkwaardig dat je hem ook slecht vond vandaag. Zo, dat moest even eruit.

11 september 2019 om 00:17

Hey maat, wel tof dat je speciaal inlogt voor mij. Ik voel mij stiekem gevleid hierdoor. Ik heb heel veel slapende mensen uit hun bed getrokken om een reactie te laten plaatsen op VZ. Je bent niet de eerste en zal zeker niet de laatste zijn. Nu even ontopic; Je noemt woorden als wilskracht, dominantie en voetballen tegen Andorra. Als je een scheet laat in de richting van het doel met een bal in de schietlijn, dan moet dat zelf een goal zijn. Na 89 minuut droogstand een goal maken via een gebroken spelopvatting, vervolgens loopt iedereen de polonaise. Al speel je met enkel spelers van Erzurumspor, dan nog moet je Andorra oprollen met 3 goals verschil. Ozan Tufan was zo slecht als wat. Vrijwel bij elk ingespeelde pass moest hij extra kracht inzetten om de bal te controleren (met alle vrijheden om zich heen, de dichtsbijzijnde tegenstander stond op 4/5 meter afstand). Dorukhan heeft zoveel vuil werk opgeknapt om gebreken van Ozan te dekken. Door zijn trage handelingssnelheid miste hij om de haverklap de aansluiting naar de voorhoede. Check zijn balaanname in 16e minuut op de middenlijn. Een goed voorbeeld. Een 39-jarige geblesseerde Emre had veel meer toegevoegd. Deniz maakte een wereldgoal, eens. Cenk scoorde, eens. Tegen wie dan? Moldavie. Mag het? Ja. In zulke wedstrijden moet de vloeiendheid aanwezig zijn. Deze vloeiendheid kwam nauwelijks door onvoldoende basishandelingen. Tegen Moldavie kan je herstellen door grotere speelruimtes, maar tegen landen die de ruimtes kort houden (bijv. IJsland) val je door de mand. Ik ben niet zo lyrisch over dit elftal. In een ander artikel zie je een Koopmeiners kritisch zijn na een 5-1 overwinnig. Kijk dat is een realistische blik na een monsterzege. Daarom komen die jongens ver en verdwijnen onze spelers na een kwalificatieronde. Ik denk vanuit het niveau van een eindronde. Met dit spel en gebrek aan visie zal je enkel als figurant opteren op zo een eindtoernooi. Jouw opportunisme doet mij denken aan Aleyna Tilki die denkt dat ze ook als Turkucu door het leven kan!

11 september 2019 om 02:51

Ben een nachtmens, dus slapen doe ik overdag. Ongetwijfeld dat er meerdere mensen zijn zoals ik die speciaal voor jou hier neerstrijken, want goddamn, het lijkt net alsof er iemand zout heeft gestrooid op je verse wond. Zelfs Frankrijk had vandaag de eerste helft moeite met Andorra. Lees je het? Frankrijk. Die met Griezmann, Coman, Giroud, Tolisso... je kent het wel. De wereldkampioenen nota bene. Als het aan jouw ideologie lag hadden ze de eerste tien minuten al 5-0 voor moeten staan. Dit is voetbal, bro. Andorra wist zich beter op te stellen tegen Turkije, waren gefocust in de verdediging en hadden boven alles meer geluk dan wijsheid. Je weet wel, een muur gevormd van vlees zoals de Turkse commentators wel eens roepen. Hadden er in de eerste helft twee of drie erin gevlogen die dag, stond jij hier niet te zaniken over het spel. En oh ja, over de match winner gesproken, je weet wel... Waarmee de drie belangrijke punten thuis bleven. Dat was Ozan hè. Na een invalbeurt. Ik ben zeker geen opportunist, integendeel ik ben erg kritisch ingesteld en er zijn punten waar het Turkse elftal van Senol Gunes nog aan moeten werken om een serieuze contender te zijn op het EK. Maar eh, “Yiğidi vur ama hakkını yeme”... zoiets, toch? Relax papito, geniet van de zes punten die we deze week binnen hebben gesleept en drink een lekkere theetje. Aleyna Tilki kan niet eens dat scheetje zijn richting het doel, laatstaan een Türkücü. Everything’s gonna be alright.

11 september 2019 om 07:43

Ozan zit een beetje in het Manolev/Blind/Veltman scenario. Ook al speelt hij een goede wedstrijd, hij zal altijd kritiek krijgen omdat hij vroeger een vet varkentje was, en door zijn vreemde tweets in het verleden. Maar de huidige Ozan .. de huidige Ozan vind ik als een koning spelen. Tegen Andorra maakt hij de winnende, vandaag heb ik hem geen een keer balverlies zien leiden, en hij speelt ook niet altijd safe - ik heb hem genoeg lange ballen zien geven die allemaal aankwamen. Nee, Ozan is een pareltje. İk geef toe, ik heb vroeger ook zwaar op hem gehaat. Maat je moet eens de hele wedstrijd op zijn spel letten Bkorkmaz, we moeten niet vergeten dat hij ooit in de interesse stond van clubs zoals Atletico, Everton. Die jongen kan echt wel voetballen (als hij geen buikje heeft, zoals nu).

11 september 2019 om 10:46

Ik denk dat we Sergen mogen bedanken voor het feit dat hij Ozan heeft laten herinneren dat hij een voetballer is. :D

Nogsteeds niet te vreden zulke wedstrijden hoor je ook met minimaal 3/4-0 te winnen dus blij ben ik niet het spel was weer belaberd laag tempo kan echt beter duidelijk dat we okay missen en snelheid op de flanken

10 september 2019 om 23:09

Okay, Cengiz, Enes Unal, Ömur, Mor met deze vijf als belangrijke spelers kan Turkije het verschoppen op het EK 2020

10 september 2019 om 23:12

Uhmm nee

10 september 2019 om 23:20

Enes en Emre zijn inmiddels uitgegroeid tot lichtgewichten. Okay is ook niet zo uitmuntend. Enkel Cengiz (absolute superster) en Omur zijn onze toekomst.

10 september 2019 om 23:26

Mor moeten ze op afstand houden. Deze ploeg heeft geen behoefte aan zulke spelers.

10 september 2019 om 23:50

Amin, Clutch.

11 september 2019 om 00:16

Emre mor mag je sowieso thuis laten. Kip zonder kop

11 september 2019 om 07:10

Enes ? Mor ? Mor heeft afgelopen 2 seizoenen amper gespeeld en enes is een harde werker maar zeker geen killer id spits.

Werd het goede volkslied afgespeeld bij Albanie ?

Zakelijke overwinning! Slechte pot en een hele saaie wedstrijd, maakt niet uit. Zolang je blijft winnen ben ik een tevreden man.

Het is nog te vroeg voor een feestje. Eerst hopen dat frankrijk een puntje pakt tegen Ijsland en zelf moeten we winnen van Albanie en niet verliezen van ijsland. Ik hoop ook dat Senol Gunes kapt met zijn uitspraken over het limiet op buitenlandse spelers. Je hebt een hele talentvolle lichting tot je beschikking, richt je daar op zou ik zeggen.

10 september 2019 om 23:32

Clutch. Over buitenlandse limiet wordt ingefluisterd door TFF. Als je als trainer zijnde geen ruggengraat hebt, ga je daarin mee om je positie te verstevigen.

10 september 2019 om 23:48

Voor wat het waard is, Senol riep precies hetzelfde over het limiet toen hij onze trainer was. En zijn punt ging meer over het feit dat er geen criteria zijn voor de buitenlanders die worden aangetrokken. Hij heeft wel een punt overigens maar het volk is deze discussie zat.

De titel klopt ozo niet. Tis niet omdat cenk 2 heeft gescoord dat we daarom gewonnen hebben sterker nog als daar de cenk stond van de bjk periode had hij er alleen 4 gescoord. Je ziet overduidelijk dat hij vertrouwen en wedstrijdritme mist.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
356 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
U. ÇakırKeeper30
M. DemiralVerdediger30
Ç. SöyüncüVerdediger30
H. ÇalhanoğluMiddenvelder30
İ. KahveciMiddenvelder31
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.

4 fans
Aanvaller, 30 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 24 juni
Real Madrid heeft bij de zaakwaarnemers van Alexander Isak geïnformeerd naar zijn status. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren