PAOK-hooligans dringen Olympiacos-academie binnen en vallen spelers aan

Dinsdag, 10 september 2019 om

Griekenland is momenteel in de ban van een schokkend incident dat plaats heeft gevonden in de jeugdacademie van Olympiacos. De Griekse topclub heeft een opleidingsschool in Thessaloniki, de thuisstad van aartsrivaal PAOK Saloniki. Hooligans van die laatstgenoemde club, eerder tegenstander van Ajax in de voorronde van de Champions League, zijn de academie met geweld binnengevallen.

Ongeveer honderd relschoppers vielen jonge voetballers, de meeste rond de vijftien jaar oud, aan en dwongen ze om hun Olympiacos-tenues en alle bezittingen met hun clublogo, waaronder sporttassen en ballen, af te staan. Vervolgens keerden de hooligans terug naar het Toumbastadion, de thuishaven van PAOK, waar de gestolen producten in brand werden gezet, zo is te zien op een opgedoken video.

Schokkende beelden uit Griekenland!

PAOK-hooligans steken Olympiacos-spullen in de fikBekijk de video

Het hoofd van de academie, Giorgos Chochlakis, werd bij de invasie geslagen met een metalen voorwerp toen hij zijn zoon probeerde te beschermen. De politie is een onderzoek gestart naar de ongeregeldheden, die door de vele camera's op het terrein goed zijn vastgelegd. De verwachting is dan ook dat het identificeren van de daders slechts een kwestie van tijd is. PAOK zelf heeft nog niet gereageerd op het incident.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door binny)

Vreselijk! Indien geïdentificeerd, allemaal een stadionverbod voor het leven en een fikse geldboete. Wat een barbaren, dit heeft niks met voetbal te maken!

10 september 2019 om 15:00

Geldboete? De gevangenis in met die lui. Triest volkje

10 september 2019 om 15:04

Kinderen eenvallen en dan maar een boete krijgen? Deze mensen hoor je op te sluiten.

10 september 2019 om 15:04

Geldboete alleen? De idioten gaan een jaar geen daglicht zien!

10 september 2019 om 15:05

Waarschijnlijk had een groot deel van deze halve zolen na de wedstrijd tegen Ajax al een stadionverbod moeten krijgen. Volgens mij is er toen vrij weinig gebeurd. Na wat Googlen zie ik dat zelfs de directeur van Paok een stadionverbod heeft nadat hij met een pistool in holster het veld op liep. Na al dit soort incidenten moet je zo'n club gewoon verbannen van alle vormen van competitie voetbal...

10 september 2019 om 18:28

Naja als je ziet tussen wat voor idioten de directeur zit opgescheept. Dan begrijp ik prima dat hij gewapend rondloopt😂

10 september 2019 om 15:06

Ik mag hopen dat op mishandeling van een minderjarige een hogere straf staat dan een geldboete. Stelletje hersenloze gasten!

Misselijkmakend en verwerpelijk. Geen andere woorden voor deze tokkies die onschuldige kinderen aanvallen. Ik hoop dat alle daders kunnen worden geïdentificeerd en dat er hoge straffen worden uitgedeeld.

Mijn hemel. Griekse fans zijn echt een verschrikking. Elke keer weer een goede herinnering aan het feit dat er een hoop debielen vrij rondlopen.

Wow.. die mensen daar zijn niet goed! Stadion verbod en een celstraf, dit is gewoon echt naar.

Wow dit is wel echt extreem heftig, dit had ook zeker wel een pushmelding mogen hebben. Maar ongelofelijk zeg, dat je wilt vechten tegen olympiacos ben je al van de zotte, maar om het jeugdcomplex binnen te dringen ben je wel heeeel zielig! Kinderen een trauma opgelopen alleen maar voor status en olympiacos is wat geld kwijt, zeer triest. Als ze zo graag willen vechten neem dan een voorbeeld aan Rusland, zoek een leuk grasveldje op en vecht daar (dan ben je ookal niet goed hoor, maar dan heb je teminste geen onschuldige te pakken), maar dit is echt te triest voor woorden, zeer benieuwd naar de consequenties!

Wat een afschuwelijke supporters dat PAOK zeg. Die zitten ook nog steeds elk facebook bericht van Ajax te vergallen met die reacties. Echt misselijke lui met 0,0 zelfreflectie.

Werkelijk waar, het dieptepunt van het hooliganisme. 15 jarige spelertjes aanvallen en alles afpakken club gerelateerd. Eencellig is nog teveel gezegd en geschreven, woorden die uk wel zou willen aanwende leveren me.een ban op dus laat ik het hier maar bij. Een nieuw dieptepunt in Griekenland is bereikt.

Off topic: waarom heeft Olympiacos een academie in Saloniki?

10 september 2019 om 15:17

Vroeg ik mij ook al af. Ligt zo ongeveer aan de andere kant van het land. Maar misschien daarom juist, om ook daar jeugdspelers aan te trekken.

10 september 2019 om 15:43

Tja, misschien daarom de aanval? Het is sportief wel een bedreiging dat de beste spelers uit je eigen regio in de opleiding van een andere club terecht komen die een paar honderd kilometer ver weg is. Stel dat PSG een school in Amsterdam neerzet en daar alle talenten naartoe lokt. Dat zouden ze bij Ajax ook niet leuk vinden. We kennen de aanleiding van deze gebeurtenis niet. Misschien hebben mensen van PAOK in de lokale media daar hun beklag over gedaan? (Ik ben ook maar aan het speculeren en keur het verder niet goed maar heb het vermoeden dat het dieper en verder gaat dan zomaar een aanval).

10 september 2019 om 16:30

Ik vroeg me dit ook af. Is dat zoiets als Ajax die in Rotterdam een academie zou hebben? Apart, maar uiteraard is geweld niet goed te praten. Het blijft maar een spel.

10 september 2019 om 16:56

Ajax heeft een opleiding in Rotterdam, genaamd Sparta...

Dan moet er toch wel echt iets mis zitten in je hoofd hoor. Zodra je kinderen gaat aanvallen en dwingen om hun shirt af te staan omdat het van een andere club is..dat hooliganisme nog bestaat geeft toch wel aan dat we in Europa nog genoeg gevaarlijke gekken hebben.

Ik vind dat jullie allemaal nog veel te lief zijn. Als er ooit een reden is om een club op te heffen is het dit wel! Klaar! Daarnaast moeten de daders van deze zieke actie de gevangenis in en 7 dagen per week als taakstraf souvenirtjes voor de fanshop van Olympiacos maken.

10 september 2019 om 15:48

Wettelijk onmogelijk. Je zal altijd een aantoonbaar verband moeten vinden. Dan zou ik bij wijze van spreken in jouw naam ook rottigheid kunnen uitsteken. Stel jij hebt ruzie met je buurman en ik sla hem half dood om jou terwille te zijn zonder dat je me hier opdracht toe hebt gegeven. Dan kan jij toch ook niet worden gestraft?

Met zoveel haat naar een andere club kan je geen clubliefde meer hebben. Dit zijn notoire criminelen die alleen bestraft moeten worden met de gevangenis en levenslang verbod voor toegang tot voetbal (wereldwijd!).

10 september 2019 om 17:00

Juist wel, een ziekelijke, destructieve liefde.

PAOK, AEK en verscheidene fan groepen van griekse clubs zijn echt het uitschot van de wereld. Ook in de basketballerij slaat het soms flink uit pan. Ongelooflijk hoe inept er word ingegerepen door de Griekse Bond. Ik hoop dat ze de meeste fans kunnen indentificeren en flinke celstraffen/boetes kunnen opleggen. Overigens lijkt het me duidelijk dat PAOK een paar wedstrijden zonder publiek zal gaan spelen.

Be-lache-lijk! Hoe kun zo diep triest zijn om kinderen aan te vallen op basis van clubsvoorkeur...? Het is niet de eerste keer dat deze club negatief in het nieuws komt, en misschien wordt het eens tijd voor keiharde maatregelen. De club oprollen heeft geen zin, want dit soort mannen zijn puur uit op geweld en zullen dat ook zonder hun club blijven doen. Tijd dat alle daders een paar jaar de cel in gaan.

10 september 2019 om 18:58

De club mag zelf ook wel aangepakt worden. Openlijk en officieel de integriteit van de scheidsrechter en UEFA in twijfel trekken, geen ene vorm van verantwoordelijkheid of excuses voor dit incident. En een criminele gewapende voorzitter die gewoon doodleuk aan kan blijven na tal van incidenten. Zelfs voor Griekse begrippen is dit een zieke club die hard aangepakt moet worden

Och het is weer raak in het mooie Griekenland. Ze zijn blut, de hele EU mag continue bijspringen, je gaat op jonge leeftijd met pensioen en de voetbalclubs zijn zo corrupt als de pest. Dit PAOK toch ook man, kansloos volk! Ik had ze graag uit de EU zien gaan, er komt nooit goed nieuws vandaan.

10 september 2019 om 16:04

Vrij kansloze reactie, het geeft ook duidelijk aan dat je geen idee hebt hoe het er in Griekenland aan toegaat.

Wanneer voetbal een reden voor je wordt om onschuldige kinderen aan te vallen weet je hoe zielig je bent...

Die zijn echt helemaal de weg kwijt. Jongeren aanvallen?!?! Mag toch hopen dat hier minstens een gevangenisstraf opstaat? Hopelijk met een flinke boete, stadionverbod voor het leven en wie weet wat nog meer

Merkte het vorig jaar al bij AEK en nu weer bij Paok, in Griekenland hebben die hooligans veels te veel tijd om dit soort dingen te doen, bij jeugdspelers nog. Gekken! Zijn de politie ook bang voor dit soort jongens?

10 september 2019 om 18:00

Denk politie daar zelf zo corrupt is als een hoedje. Zag je inderdaad bij AEK ook, stonden erbij en keken erna. Passende straf is gewoon volgens mijn, uitsluiten en verwijdere uit de competitie. FIFA/UEFA moet hier ook iets aan doen, is gewoon niet normaal meer hoe daar aan toe gaat.

Ik mag hopen dat die jeugdspelers later stuk voor stuk een hattrick maken tegen PAOK. Wat een stel hersenloze ***********

PAOK is er alleen als de kippen bij om te klagen over de arbitrage, UEFA en 'racisme'. Ongelofelijk sneue club. De club heeft zich voor heel Europa ongelofelijk voor schut gezet door zelfs met een officieel statement te gaan klagen over loepzuivere strafschoppen, die criminele voorzitter en nu weer met die 'supporters' van ze. Wat mij betreft heerlijk dat ze zelfs de Europa League niet gehaald hebben. Dat ze niet eens via de makkelijkste manier hun spijt betuigen, verantwoordelijkneid opnemen of iets in die richting voor dit incident zegt al genoeg over hoe die club in elkaar zit

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PAOK Saloniki

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
D. LimniosAanvaller183
K. ŚwiderskiAanvaller179
Léo JabáAanvaller60
José CrespoVerdediger152
Voor de complete selectie: Clubpagina PAOK Saloniki.

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren