Ryan Babel sneert naar De Grote Vier: ‘Zij wilden allemaal nummer één zijn’

Dinsdag, 10 september 2019 om

Ryan Babel heeft zijn geluk bij het Nederlands elftal helemaal hervonden. De aanvaller van Galatasaray is onder bondscoach Ronald Koeman opgebloeid en beloonde dat maandagavond met twee doelpunten tegen Estland (4-0 winst). Volgens Babel is het Oranje van nu een stuk eensgezinder dan in eerdere periodes.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

134 reacties (laatste reactie door ronaldogoat7)
10 september 2019 om 00:14

Zij hadden exceptionele kwaliteiten. Als je die hebt ben je altijd meer egoïstisch dat hebben alle grote sterren. Dit is idd meer een team met in potentie sterren die het nog moeten laten zien. De grote 4 was op jonge leeftijd al zo vreselijk goed dat was echt niet normaal. Robben bij psv of Sneijder zn laatste jaar bij Ajax dat was niet normaal, zo bepalend. Ben benieuwd waar deze lichting zal eindigen.

10 september 2019 om 00:23

Ze hadden inderdaad allemaal exceptionele kwaliteiten en nu ze gestopt zijn kunnen we wel een lijstje maken van degene die het meest heeft laten zien voor club en land: 1.robben 2.van Persie 3. Sneijder 4.van der Vaart Thank you legends!

10 september 2019 om 00:28

Vd Vaart op 4 is duidelijk. De top 3 vind ik lastiger. Ze zijn allen op hun eigen manier belangrijk geweest. In 2004 was Robben de man. In 2008 waren ze allen goed. In 2010 was Sneijder de man. In 2014 waren Robben en Sneijder fantastisch. Ik neig dus naar van Persie op 3. Robben was een speler naar mijn hart, maar ook Sneijder was fantastisch!

10 september 2019 om 00:31

Rvp op 2? Waarom? Geen CL en maar 1 titel. Waarom is vdv eigenlijk 1 van de grote 4?

10 september 2019 om 00:36

Robben en Sneijder beide bepalend in een CL (finale) en die ook gewonnen, maar puur talent is Robben de betere. Robben was zonder al die blessures categorie Messi/ronaldo geweest. Idd rvp op 3.

10 september 2019 om 00:41

Ach hou op man. Sneijder heeft misschien dan wel meer laten zie in Oranje dan van Persie. En dit kwam ook mede omdat hij beter in de groep lag en daardoor ook beter uit de verf kwam. Maar als het gaat om clubverband en de gehele carriã£â£ã¢â£ã£â¢ã¢â¨reverloop dan wint van Persie. Hij heeft jaren goed gespeeld en gescoord bij Arsenal en de laatste jaren nam hij de club op sleeptouw als aanvoerder. Vervolgens was hij de grote man toen Man U hun laatste titel pakte in 2013. Sneijder z'n piek was relatief kort in de jaren 2009-2011. Wel jammer, want hij haalde toen een heel hoog niveau. De periode daarvoor en ook daarna vond hem geen worldclass player. Puur als voetballer vind ik van Persie ook beter. Zijn techniek, first touch en shot is weergaloos. Simpelweg heeft hij ook meer talent dan Sneijder.

10 september 2019 om 00:42

Omdat die gast vreselijk goed kon voetballen. Niet voor niets goldenboy geweest!

10 september 2019 om 01:16

Van der Vaart en Sneijder zijn geen legendes in de voetbalwereld. Ook Van Persie is dat in mijn ogen niet helemaal.

10 september 2019 om 01:37

Sneijder 2 jaar lang 1 van de beste middenvelder zo niet de beste van de wereld.sowieso een Legend

10 september 2019 om 01:46

2 jaar is te weinig om een legend te zijn.

10 september 2019 om 06:50

Alsof Van Persie zo lang heeft gepiekt. Zijn beste periode was ook niet heel lang. Het waren vooral zijn laatste 2-3 seizoenen met Arsenal en het eerste seizoen met United dat hij echt heel goed was, maar na het kampioenschap met United ging het heel snel met het verval. En je zegt zelf voor club en land. Sneijder heeft voor land wel meer betekent dan RvP. Ja, van Persie werd all time topscorer, maar op eindtoernooien heeft hij nooit de prestaties geleverd wat Sneijder tijdens het WK2010 heeft laten zien.

10 september 2019 om 07:09

Ieder z’n mening toch?! 2010 kun je moeilijk ontkennen dat Wesley de beste van de wereld was. Van Persie heeft ook jarenlang tussen bank en basis gespeeld bij Arsenal.

10 september 2019 om 07:17

Qua talent en pure technische kwaliteiten staat Rafael bij mij op 1. Hij heeft er helaas iets minder mee gedaan dan de rest.

10 september 2019 om 07:18

Als je die vraag moet stellen, heb je hem nooit zien spelen. Of je snapt niet zo veel van voetbal, dat kan ook.

10 september 2019 om 07:21

" Van Persie heeft ook jarenlang tussen bank en basis gespeeld bij Arsenal."Dit is echt een grove leugen. Van Persie begon bij Arsenal praktisch als jeugdspeler en moest er een beetje ingroeien. Dat heeft ongeveer een half seizoen geduurd. Daarna altijd onbetwiste basisspeler geweest, tenzij hij niet fit was, wat helaas te vaak is gebeurd.En dat Van Persie er even in moest komen bij Arsenal is geen schande met Bergkamp en Henry als aanvallers...

10 september 2019 om 07:21

Eens met super stick. Ik vond Van der Vaart ook het grootste talent van de vier. Had het meeste spelinzicht en de meest aanleg op jonge leeftijd. Zag het spel beter dan de andere drie. Was ook een echte spelmaker die het team beter liet draaien. Ik heb ook altijd gevonden dat Oranje veel beter en creatiever voetbalde met Van der Vaart op tien dan met Sneijder op tien. Van der Vaart had naast zijn geweldige inzicht en techniek ook altijd heel erg veel oog voor zijn teamgenoten. Echt een ego heb ik Van der Vaart itt de andere drie ook nooit gevonden. In ieder geval niet in het veld. Helaas ontbrak bij Rafael, voor zover ik dat kan beoordelen, de intrinsieke motivatie om alles uit zijn aanleg te halen. Ook leek zijn lichaam niet gemaakt te zijn voor topsport. Bij de Spurs moest hij vrijwel altijd vroegtijdig gewisseld worden, omdat hij zijn conditie niet op peil kreeg. Iets wat Jordy Clasie ondanks veel inzet ook al bijna zijn hele carrière last van heeft. Sneijder was een geweldige ego die met een beetje ruimte altijd voor het schot ging. Voor een tien heeft hij ook een belachelijk laag aantal assists gehaald in zijn carrière. En zijn gehuil voor de camera bij de NOS omdat hij geen afscheidswedstrijd kreeg vond ik echt beschamend. Wat liet hij zich toen kennen zeg. Heeft 1 topseizoen gehad bij Inter en Oranje waardoor hij herinnerd wordt en heeft daar eigenlijk de rest van zijn carrière op geteert.

10 september 2019 om 07:23

Sneijder was in mijn optiek de meest egoïstische. Wilde absoluut het mannetje zijn. Speelde RvP vrijwel nooit vrij. Vaak alleen op zo’n manier dat RvP niet anders kon dan kaatsen. Robben speelden zoals hij altijd speelt. Veel voor eigen succes, maar dat deed Robben ook bij Bayern. Komt ook dat hij als linkspoot op rechts staat. RvP maakte veel ruimte voor hem. Mijns inziens de meest begaafde en technische voetballer van de 4. RvP had altijd veel kritiek. Veel Ajacieden zagen liever Huntelaar, maar die kan niet voetballen (alleen scoren) waardoor de andere minder rendeerden. Vele vergeten dat bijv. een Van Basten maar 1 toernooi in Oranje goed heeft gespeeld. Van reservebank naar basisspeler. Daarna ook niet meer. Dat geeft aan hoe moeilijk de spitspositie in Oranje is. VdV had de beste kunnen zijn, maar heeft het minst als sportman geleefd en daardoor het minst uit zijn carière gehaald. Kan mij het wel vinden in de volgorde.

10 september 2019 om 07:34

Dat Van Persie niet langer consistent was had te maken met blessures. Net als bij Robben. Alleen om later leeftijd had Robben op eens minder last van blessures. Ik denk dat het feit dat Pep zijn trainer was hem ook enorm heeft geholpen.

10 september 2019 om 07:41

4fRedondo Ben helemaal met jou eens. Vooral over wat je zei over Sneijder. Ik heb nooit begrepen omdat meerdere mensen dat niet zag. Sneijder was echt een egoist voor een nummer 10. Tijdens het wk in Zuid Afrika was duidelijk te zien dat hij van Persie oversloeg. Volgens mij was er zelfs een stat waarop te zien was dat RvP de meeste meters heeft gemaakt. RvP heeft altijd beter gespeeld als hij een echte spelmaker achter zich had zoals een Fabregas bij Arsenal of in minder mate omdat hij meer een spits was Rooney en van der Vaart bij NL elftal. De assist op Van Persie's enige goal op wk2010 was gegeven door? Je raadt het al, door Van der Vaart

10 september 2019 om 08:10

Scotsman, dat van Van der Vaart z’n conditie klopt niet helemaal. Klopt, hij werd vaak vroegtijdig gewisseld, maar dat lag niet zozeer aan z’n conditie. Hij had namelijk in 60/70 minuten doorgaans meer kilometers gelopen dan de meeste spelers na 90 minuten hadden. Wellicht dat hij dus niet goed kon doseren, maar dat is een ander verhaal.

10 september 2019 om 08:32

Nummers tien lopen meestal meer kilometers dan de rest. Dat is met Silva en Eriksen bijvoorbeeld ook meestal zo. Dat hoort erbij als je als spelmaker speelt en altijd aanspeelbaar moet zijn. Dan moet je heel erg veel vrijlopen. Veel spelmakers hebben het lichaam van een marathonloper. Daar heeft Van der Vaart nooit echt het lichaam voor gehad. Helaas. Het heeft zijn niveau wel enigszins afgeremd.

10 september 2019 om 08:48

Haha dude je maakt je zelf belachelijk. Wat heeft van Persie laten zien in clubverband wat Sneijder niet heeft gedaan? Hoeveel keer zij beide kampioenen geworden en hoe vaak heeft van Persie CL gewonnen door ook nog eens een van de beste spelers van het toernooi te zijn. Het is dat FIFA verkiezingen vriendjes politiek is anders was Wesley in 2010 gewoon voetballer van het jaar geweest!

10 september 2019 om 09:36

Precies dit.. dat we(pers) vdv zo benoemen zegt misschien meer over het kwaliteit toentertijd.. in 98 had je pas spelers lopen die zichzelf als 'grote' mogen classificeren.

10 september 2019 om 11:05

"Haha dude je maakt je zelf belachelijk. Wat heeft van Persie laten zien in clubverband wat Sneijder niet heeft gedaan" De Premier League drie seizoenen op rij aan gort gespeeld?

10 september 2019 om 00:21

Niet perse gelogen, maar wel een eigen waarheid. Babel voetbalt nu meer met zijn eigen vriendjes, dan toen. Depay is toch wel het toonbeeld van een egoïstische voetballer. Zolang je functioneert binnen het team en je eigen rol goed invult is daar verder niks mis mee. Die jongens van toen zijn 2e en 3e op fantastische WK’s geworden. Ik sluit niet uit dat we dat kunnen evenaren met deze generatie, maar we moeten het nog wel bewijzen

10 september 2019 om 00:27

Is dat zo? Hij is toch een stuk ouder dan de meeste dus in hoeverre dat zijn eigen vriendjes zijn?

10 september 2019 om 00:27

Niet mee eens. Ik kan me nog heel goed de egoïstische acties van Robben herinneren dat tot irritaties leidde; altijd eerst voor eigen succes / oogkleppen op. Wat dat betreft geeft Depay de ballen echt wel vaker. Hij probeert het wel eens van afstand, maar in mijn ogen gunt hij de bal heel vaak aan een ander. Een eigengereide jongen maar zeker niet egoïstisch!

10 september 2019 om 00:30

Depay het toonbeeld van een egoistische voetballer noemen. Wauw. Op basis van wat? Al die passes die hij verstuurt? Of misschien 15 assists in 25 interlands? Het feit dat hij altijd geniet van spelen in Oranje en de goals van andere spelers met hen meeviert? Het feit dat hij goed in de groep ligt? Ga toch weg met dezelfde afgezaagde kritieken op Depay. Als er 1 iemand momenteel goed in dit team past is hij het wel.

10 september 2019 om 00:42

@ruudos, leeftijd maakt niet zoveel uit. Vaak gaan dezelfde types graag met elkaar om. Vaak jongens uit dezelfde regio, zelfde hobby's etc. Babel heeft wss meer overeenkomsten met iemand als Depay dan sommige andere leeftijdsgenoten. Hij lijkt meer eerlijk gezegd eerder iemand die met de jongere generatie gaat playstationen dan in een kaartgroepje zit en klaagt dat de jonge generatie niet meer kaart

10 september 2019 om 00:56

Depay toonbeeld van egoistische voetballer? Wat een onzin. De man zoekt vaak genoeg zn medespelers op. Af en toe probeert hij(net als meerde) een afstandsschot als ie er goed voorstaat.

10 september 2019 om 08:48

‘Depay is toch wel het toonbeeld van een egoïstische voetballer’ Hahaha. Robben is de definitie van een egoïstische voetballer (en ben geneigd te roepen dat hij dit ook als persoon kan zijn). Mensen als jij laten zich verblinden door het feit dat Robben een goede voetballer was en omdat jij je gevoelsmatig meer kunt identificeren met Robben (of een van de zogenaamde grote vier), dan met Depay (‘en z’n eigen vriendjes’). Maar ga hier niet, zeker niet zonder enige achtergrond, verkondigen dat Depay het toonbeeld is van een egoïst. Wat heeft hij allemaal gedaan waardoor jij hem als een egoïst wegzet en vergelijk dit is met Robben en bijvoorbeeld van der Vaart... Die twee hadden genoeg macht en konden zich daarom zo mis-/ gedragen (ik ben benieuwd of Marco van Basten hierover een boekje opendoet, aangezien hij niemand spaart...).

11 september 2019 om 20:53

Ik kan me inderdaad beter identificeren met die anderen, dan met Depay. Niet omdat Depay een buitenlandse achtergrond heeft (want dat wil jij graag horen), maar omdat Depay een ontzettend domme jongen is. Daarnaast hoef je zijn sociale media maar matigjes te volgen om te weten hoe enorm hij aan zelfverheerlijking doet en dat hij ontzettend veel geeft om geld en status. Gelukkig heeft hij inmiddels door dat hij zonder team zelf geen resultaat behaalt en vind ik hem van absolute meerwaarde voor dit Nederlands elftal. Ik zal dan ook (zonder schaamte) hard juichen als hij de winnende scoort in een belangrijke EK-wedstrijd!

10 september 2019 om 06:16

Geen woord van gelogen. Babel was toen niet de nummer 5 om mee te doen in deze strijd. Nee, hij had een hele andere strijd, samen met lange Frans en baas b uitvechten wie de beste rapper was. Ieder dus z'n eigen strijd.

10 september 2019 om 00:33

Voetbalzone is toch onderdeel van de telegraaf mediagroep?

10 september 2019 om 03:07

Nee, Voetbalzone is onderdeel van de Perform Group.

10 september 2019 om 09:30

Ah ok. Zie nu idd dat telegraaf het wou overkopen in 2013 maar dat dat toen niet gelukt is.

Ik kan Babel wel begrijpen dat dit echt zo was, 1 kapitein op een schip is al meer dan genoeg.

10 september 2019 om 08:39

Naast die 'grote 4' had je dan eigenlijk ook nog Huntelaar die alle records in de Bundesliga aan gort begon te schieten. En die was ook nooit echt zeker van een basisplek. En dan ook nog 'mannetjes' als Van Bommel en jongens die na een korte periode dat ze het goed hadden gedaan zich ook al vedettes waanden, zoals Van der Wiel en Affelay. In 2012 liep het deels daardoor denk ik mis. Dat en het feit dat precies toen een aantal spelers ook net over the hill aan het raken waren. Ego's en mentaliteitsproblemen hebben ons wel vaker in de weg gezeten. Daar stonden we/staan we in het buitenland ook naast ons mooie voetbal om bekend. WK '74 met 'het zwembadincident', de muiterij van de spelersgroep rond WK '90, Gullit die niet meewil naar '94, Davids die naar huis wordt gestuurd in '96 en de wereldvedettes die zich niet eens plaatsten voor 2002. Bijna iedere generatie steekt zoiets weer de kop op. Hopelijk zijn deze jongens wat verstandiger.

10 september 2019 om 12:32

Helemaal met jou eens, kleine toevoeging Jan Van Beveren en Cruijff, als die 2 wel met elkaar door 1 deur hadden gekund had Nederland nu 2 wereldtitels gehad...

10 september 2019 om 14:12

Heel goed voorbeeld inderdaad. Misschien zijn 2 wereldtitels wat overdreven, maar ik durf ook te stellen dat één van die WKs gewonnen zou zijn als daar geen wrevel had gezeten.

11 september 2019 om 17:59

Het grootste verschil met toen is de verdediging. Als we in de tijd van de grote 4 ook maar de helft van de kwaliteiten van van Dijk/ de Ligt hadden gehad, dan hadden we op zn minst 1 titel gepakt. Aanvallend hebben we nu veel minder kwaliteit dan toen, maar nu klopt de samenstelling gewoon beter. Nu zijn de grote 4 met van Dijk, De Jong, Wijnaldum en Depay als meest bepalende spelers, verdeeld over alle linies.

Dit is geen sneer maar een best sterke analyse van iemand die het van dichtbij heeft meegemaakt.

10 september 2019 om 00:42

Dat heb je perfect gezegd Sven, voetbalzone maakt hier zomaar een titel van! Als iemand het kan weten is het Babel wel.

We moesten ons team eerder rond robben bouwen, beste Nederlandse speler die ik ooit live heb zien spelen

10 september 2019 om 00:23

Dat betekent dat je nog jong bent, ik heb gelukkig van Basten, Gullit en Bergkamp zien spelen dat niveau heeft hij nooit aangetikt. Ben het niet met je eens, Robben was eerst heel vaak geblesseerd, goed maar veel meer met zichzelf bezig. Die fase dat hij de band van Sneijder overnam was het moment dat alles om hem draaide en hij zijn verantwoordelijkheid nam. Dat had niet eerder gekund, dat gebeurde imo op het juiste moment.

10 september 2019 om 01:06

Wat een onzin.. in de categorie “vroeger was alles beter”. Bergkamp was altijd mijn favoriete speler en een pure baas. De andere 2 minder bewust meegemaakt, maar wel veel van gezien. Robben past prima in het rijtje beste spelers aller tijden en heeft zeker het niveau aangetikt van de spelers die jij benoemt. Hij voor oranje en al zijn clubs van grote en beslissende waarde geweest, knokte zich naar elke blessure in notime weer naar topniveau en was een waar boegbeeld voor het Nederlandse voetbal. Een geweldenaar.

10 september 2019 om 01:22

Gullit, van Basten en Bergkamp zouden gewoon bij Madrid mogen blijven.

10 september 2019 om 02:57

Het waren dan ook niet de voetbalkwaliteiten van Robben die leidden tot zijn vertrek vanuit Madrid. Robben was een geweldenaar pur sang en heeft misschien wel evenveel betekend voor het Nederlands voetbal als jouw genoemde spelers.

10 september 2019 om 05:17

Heeft niks met vroeger te maken! Door te refereren naar de grote 4 ga je al terug de tijd in. CS. Smalling heeft Robben live zien spelen en vond dat het beste ooit. Ik heb die andere 3 ook live zien spelen en ik vind dat die daar weer boven staan ballon d'or winnen, ek etc. Gewoon klassen beter net als dat Cruijff daar weer boven staat op eenzame hoogte. En om het allemaal nog leuker te maken ik vind Ronaldinho de beste ooit die ik ooit gezien heb. Beter dan Messi en Ronaldo maar dat geeft niks is maar een mening, een gevoel...geen onzin ;-)

10 september 2019 om 09:17

Het is ook gewoon appels met peren vergelijken. Andere tijd, ander type voetbal. Bergkamp was bijvoorbeeld een klassieke '10'. Die zag je in de tijd dat Robben voetbalde steeds minder. Henry noemde hem geloof ik de beste voetballer waarmee hij heeft samengespeeld en die heeft ook nog met Messi en Ronaldinho (als ik me niet vergis) samengespeeld. Dat zegt wel iets. Anderzijds heeft Robben de CL gewonnen en is hij zowel 2e als 3e geworden op een EK met Oranje. Dat lukte Bergkamp dan weer niet.

10 september 2019 om 09:42

Hoe kom je erbij dat Bergkamp een klassieke 10 is? Bergkamp heeft voornamelijk altijd in de spits gespeeld of kort achter de spits, ook wel de valse 9 genoemd. Bij een klassieke nummer 10 denk ik meer aan een Pirlo in zijn beste dagen.

10 september 2019 om 09:44

Robben was goed, maar omdat er bij gebrek aan meer kwaliteit in het elftal leek dat die beter was dan die eigenlijk is, vind ik hem een klasse minder dan een Gullit Rijkaard Basten. Maar meer een iets betere versie van Boudewijn zenden

11 september 2019 om 20:42

Daarom moest Bergkamp weg bij Inter Milan, haha! Robben was goed genoeg voor Real. Alleen werd er doorgeselecteerd. Als Messi en Ronaldo er niet waren, dan was Robben mogelijk de beste speler ter wereld. Ook de 3 namen die jij noemt waren minder dan Messi en Ronaldo!

10 september 2019 om 07:33

Oranje heeft jarenlang op Robben geteerd maar dat heeft geen enkel resultaat opgeleverd. De rest van het elftal speelde daardoor namelijk poep. Robben had geen persoonlijkheid om teamgenoten op sleeptouw te nemen en daarom waren de teamgenoten niet gemotiveerd om in zijn dienst te spelen. Robben gaf de bal namelijk nooit terug. Ook niet als je er beter voor stond. Dan ben je er al snel klaar mee. En dat kan ik me goed voorstellen.

10 september 2019 om 13:41

WK finale, WK halve finale, 12x landskampioen, wereldkampioen clubteams... nee, eigenlijk kan Robben er geen kl#ten van. Grootste probleem was echter de blessuregevoeligheid. Maar los van dat: Hoeveel vleugelspelers ken jij die de kapitein van het veld zijn? Ik kan me daarin een donderspeech op het WK overigens nog wel goed herinneren..

Ik vind juist dat we bij het WK van 2014 door de goede teamspirit zo ver zijn gekomen (en een ontketende Arjen Robben hielp ook natuurlijk), maar ik vind dit verder een beetje onnodig van Babel om zo over je ex-collega's te praten

10 september 2019 om 00:27

Ja en nee, het was meer van Gaal met zijn tactiek van 5 verdedigers. Idd iedereen werkte voor elkaar maar dat gebeurde ook in 2010. Op 1 of andere manier is er nu ook een soort rust en juist omdat er geen superster is lijkt het alsof ze elkaar alles gunnen en ook oprecht blij zijn voor de ander.

10 september 2019 om 00:57

Babel heeft het over het WK van 2010 met van Marwijk.

10 september 2019 om 01:25

Ik denk dat hij van der Vaart terug wil pakken omdar die hem beledigt heeft toen hij die kans miste tegen Duitsland. Ook denk ik dat tijdens die periode hij zich niet gewaardeerd voelde.

10 september 2019 om 07:53

Heeft denk ik met de titel te maken, want dit is toch geen sneer naar die vier?

Na niet echt eens met wat hij zegt. Robben en RVP gunde elkaar alles in 2014 bijvoorbeeld (al weet ik dat hij refereert naar 2008/2010). Verder konden vd vaart en Sneijder ook goed samen alleen rendeerde beide het beste op 10 wat nog weleens moeilijk was. Dat team was vooral aanvallend kwalitatief zoveel beter dan wat er nu loopt dat het echt niet uitmaakt dat dit team meer een “team” is. Het is ook weer niet zo geweest zoals bij Frankrijk het ooit was dat men elkaar in de haren vliegt.

“Er is er niet een die er met kop en schouders bovenuit steekt”. Nou Virgil van Dijk stijgt er naar mijn mening wel echt bovenuit met daarachter Frenkie, de Ligt, Memphis en Gini. Ik denk dat het verschil eerder zit in karakter. Het team heeft wel wat vedettes, maar die zijn net anders qua instelling als de grote vier destijds. Daarnaast waren de grote vier allen aanvallers of aanvallende middenvelders, waardoor ze iets vaker met elkaar geconfronteerd werden (als in goals en positioneel). Hier is de kwaliteit wat meer verdeeld; VVD en de Ligt in de verdediging, Frenkie en Gini op het middenveld en Memphis voorin.

10 september 2019 om 10:45

Jep ons huidige oranje heeft echt een geweldige as. Als straks op de flanken iets meer komt te staan, heb je echt een mooi team. Het verschil in karakters is inderdaad duidelijk merkbaar ivm vroeger de grote vier

Welke sneer? Of de sneer dat dit elftal het beter doet dan toen? Dan zeg ik:Ja! Verdediging is nu veel beter en het team speelt ook beter samen, ja

10 september 2019 om 00:24

En nog steeds hebben we 2 eindronden achter elkaar gemist. Het EK gaan we wel halen en ik hoop dat we leuk presteren, maar toen werden we 2e en 3e op een WK. Laten we dat niet vergeten!

10 september 2019 om 01:28

Toen was de grote vier er nog toen de eind toernooien werden gemist. Vooral omdat men te lang door ging met hun.

10 september 2019 om 09:50

Ja maar nu moeten we niet doen net of we dat met heel denderend voetbal deden, vond dat meer geluk dan wijsheid en enorm veel leunen op momenten van Robben-sneijder... Vind dat dit team een veel betere fundering heeft met betere verdediging en veel betere verdeling qua kwaliteit in alle linies. Dat was toen stuk minder

Babel heeft wel een punt, van persie en Sneijder hebben de nodige akkefietjes gehad en ook met een ‘buitenstaander’ als Huntelaar ging het niet altijd even soepel. Robben was dan nog de sympathiekste van de 4 denk ik

Toch had ik liever het team met die ego's. Ik mis nu toch die creatieve spelers Te meer omdat je bovenop die 4 ook nog bommel, Gio, n. de jong, Huntelaar en Kuijt had Aan de andere kant... hadden we toen Vvd en de ligt maar

Meneer scoort eens en krijgt direct praatjes. Dat waren tenminste speciale spelers en jij bent gewoon een middelmatige aanvaller. Nergens voor nodig omdat erbij te halen meneer Babel.

10 september 2019 om 00:26

Wat een gelul... Dit zijn toch geen praatjes? Dit is hoe hij het ervaren heeft en daar kan ik me wel iets bij indenken. Heeft totaal niks met zijn eigen kwaliteiten te maken. Feit is wel dat je foto geweldig bij je analyse past!

10 september 2019 om 09:01

Dat is grappig dat jij dit uit je tengels weet te persen. Ryan Babel is nooit de type geweest die ‘praatjes’ had. Over het algemeen is hij altijd realistisch geweest en praat hij mensen niet naar de mond.Hij heeft over de periode onder Bert van Marwijk gewoon gelijk. En gezien het feit dat hij die vier gasten van zeer dichtbij heeft meegemaakt, zal hij het echt wel beter weten dan een onwetend, talentloze Voetbalzone leunstoelanalist als jij. Of doe en weet jij het beter dan die middelmatige aanvaller Ryan Babel?

niet een die er met kop en schouders bovenuit steekt is natuurlijk niet waar. Van dijk De Jong De Ligt en Depay zijn de beste spelers van dit team met Van dijk die daar bovenuit steekt. misschien is het nu meer een team maar ze zullen het succes van de grote 4 niet evenaren 2 grote finales geen nations League.depay of Robben Robben was 3 klasse beter Van der vaart was een van de grootste talenten die Nederland ooit heeft gehad. Sneijder speelde een geweldig wk en won de CL met Inter Van persie was een geweldenaar in de Premier League voor Arsenal en Man U. Van dijk (is er misschien al) en Frenkie kunnen zig misschien ooit tussen die 4 scharen kwa prestaties en talent Depay en de Ligt komen te kort

10 september 2019 om 00:21

Depay is op deze leeftijd misschien niet zo ver als die 4 maar de Ligt is minstens zo ver als zij toen. Laat de idd wat povere start van zijn seizoen geen maatstaf zijn..... Goldeboy, aanvoerder, 2 finales etc, etc

10 september 2019 om 01:33

Als ze Europees kampioen worden hebben ze wat groters neergezet dan de grote vier. Welke 2 finales trouwens?

10 september 2019 om 03:55

Finale Nations league, finale europa league. Kom op, je hebt toch onder een steen geleefd?

10 september 2019 om 04:15

Ben het verder eens met de stelling dat de Ligt een talent van buitencategorie is, maar met alle respect EL finale is voor de dit soort categorie spelers geen grote finale.

11 september 2019 om 06:43

nations league is geen echt finale net zoals de Europa League dat zijn troost prijsjes als je niet goed genoeg bent voor de grote prijzen

11 september 2019 om 06:44

ek en wk finale

Winnaars maken je team kampioen. Niet het elkaar over de bol aaien en paaien. Leuk en aardig maar als we vroeg op het EK er uit worden geknikkerd dan wil ik babel nog wel even herinneren aan zijn woorden.

En de media begrijpt maar niet waarom mediatraining zo belangrijk wordt gemaakt en dat men niet met hen wilt praten. Een sneer? Hou toch op.

Je moet wel een team zijn als je de WK-finale wilt bereiken. Zeker met een niet meer dan degelijke verdediging in die tijd.

10 september 2019 om 14:55

Centraal achterin wel. Van Bronckhorst en Van Der Wiel waren op dat moment meer dan uitstekende backs.

Hoewel je het verkeerd zou kunnen opvatten, denk ik dat hij hier een punt heeft! Hoewel Robben uiteindelijk de allerbeste van de grote 4 is gebleken, waren het idd van nature meer ego’s. Sneijder was een baasje, Robben ging heel vaak voor zijn eigen actie wat zorgde voor irritaties, Van der Vaart en Van Persie hadden denk ik niet direct een klik / heeft lang geduurd voordat zij elkaar het echt gunde... Het elftal nu lijkt oprecht een vriendengroep te worden/zijn. In elk geval de bepalende spelers van dit moment (Van Dijk, De Ligt, Frenkie, Wijnaldum, Depay) lijken stuk voor stuk goed met elkaar te kunnen opschieten. En Babel kan het weten omdat hij beide generaties van dichtbij heeft meegemaakt (al is hij er natuurlijk ook een tijd niet bij geweest). Laten we hopen dat het zich uitbetaald. De vreugde in het team straalt vanaf... ook mede door de aanpak van Koeman (en rustige leiderschap van Van Dijk). Wat is het toch weer leuk om het NL’s elftal in actie te zien!

10 september 2019 om 00:30

In 2014 was er toch ook een mooie sfeer? Daar was Babel dan weer niet bij trouwens.van Gaal heft toen natuurlijk ook iedere speler speeltijd gegeven, dat draagt daar wel aan bij, wat dat betreft heeft Babel een punt.

10 september 2019 om 03:06

Van Persie heeft altijd een goede klik gehad met Van Der Vaart. Sterker nog van Persie speelde vaak beter met VdVaart op 10 in tegenstelling tot Sneijder die vaak voor eigen succes ging. Met Robben had hij een goede klik. Het was met Sneijder dat hij een minder klik had met dieptepunt de vrije trap incident.

Wat een titel. Babel sneert totaal niet en constateert iets zonder enige vorm van negativiteit. Stemmingmakerij, erg jammer. Wel mooi hoe Babel in dienst van het elftal kan spelen. Lijkt me een bescheiden, vriendelijke kerel

Zie dit eerder als een compliment voor de huidige groep dan als een sneer naar de groepen in het verleden. Je probeert juist positief te zijn voor het team waar je nu speelt.

Dat komt komt nog wel ook deze generatie zal het verprutsen door hun ego's net als in 78, in 90 en in zoals boven staat te lezen in de generatie van de grote 4. Nederlanders kunnen goed voetballen door hun creativiteit maar op hun gegeven moment zit hun ego's hun in hun weg.

Vond 2010 minder kwaliteiten hebben dan de generatie van 70/80 en 90 en daarom vond ik de prestatie groter omdat ik het idee had juist dat ze meer een team waren dan bij die generaties. Helaas was Spanje 1 van de beste teams ooit en waren ze op dit moment ook nog op hun hoogtepunt en toch hielden we het 117 minuten vol. Spijtig. Had anders uit kunnen pakken maar zoals altijd bij ons misten we weer net dat beetje geluk.

10 september 2019 om 14:55

Vanaf het middenveld hadden we op elke positie een topspeler of enorm talent en bovendien was Stekelenburg op dat moment nog fenomenaal. Het is dan ook jammer dat jongens als Elia, Stekenburg en Van Der Wiel niet het maximale uit hun carriere hebben gehaald. Echter was het centraal achterin een ramp met Europese middelmaat.

De naam de "grote vier" is verzonnen door van Persie. Dit deed hij om de indruk te wekken dat hij anderen ook net zo groot vond als zichzelf maar in werkelijkheid wilde hij de grootste zijn. Hoe onwerkelijk het ook klinkt maar als Nederland Europees kampioen word met een beslissende Babel dan hoort hij gewoon bij de grootste Nederlandse voetballers allertijden. Puur vanwege een prestatie van formaat die niemand aan heeft zien komen.

Er zal vast een kern van waarheid inzitten. Aan de andere kant werden we in 2010 juist 2de met vechtvoetbal en leek er toen wel een team te staan dat voor elkaar wilde strijden. Maar daarna kwam weer 2012 toen heel duidelijk iedereen voor zichzelf speelde inderdaad. Toch hadden we met die generatie een paar prachtige toernoeien en dat moeten we met deze generatie nog maar afwachten.

Je begint je toch af te vragen waarom ajax deze zomer Promes voor veel geld heeft gekocht ipv Babel. Wat heeft die gozer twee heerlijke potten voetbal gespeeld deze week.

Niet geheel mee eens. Robben is alles behalve arrogant en egoïst. De overige 3 wat meer, waarvan alleen Sneijder het recht van spreken heeft. RvP heb ik altijd niet zo heel veel bijzonders gevonden. Hij was alleen bij Arsenal echt goed

10 september 2019 om 07:41

Ik vraag me soms echt af of mensen die Robben geen egoïst vinden weleens de tv aan hebben gezet als Oranje speelde. Toen Robben als enige van de top vier over bleef speelde heel Oranje zaad omdat iedereen er klaar mee was dat alle ballen op Robben moesten en ze de bal nooit terug kregen. En Van Persie nooit iets bijzonders? Dan heb je eind jaren nul en begin jaren tien geen Engels voetbal gekeken. Van Persie speelde de halve Premier League aan gort wat ook nog het laatste kampioenschap van United opleverde.

10 september 2019 om 09:01

ik zegt toch? bij Arsenal? bij Manu was alleen zijn 1e jaar goed.

10 september 2019 om 10:39

Dan was hij bij United toch ook echt goed? Van Persie was de man die ze kampioen heeft gemaakt en het was misschien wel zijn beste seizoen van zijn carrière. Wat laag niveau weer zeg...

10 september 2019 om 14:49

Robben is qua speelstijl een egoist, maar legt wel zijn ziel en zaligheid in wedstrijden en z'n ploeg. Verder was Oranje in die tijd niet slecht vanwege Robben, maar ondanks Robben. Er was een acuut gebrek aan kwaliteit op essentiele posities en Robben was de enigste die wat liet zien. Bovendien was Robben in die tijd langdurig geblesseerd, dus je kunt echt niet stellen dat Oranje slecht speelde dankzij hem.

Leuke woorden van deze B artiest. De enige reden waarom hij nu redelijk speelt en positief opvalt is omdat het grootste gedeelte van het team geen behoorlijk niveau heeft. De Jong en De Ligt zullen er wel komen maar de rest is maximaal Europese subtop niveau en daaronder. In de jaren waarin alle spelers van het NL-elftal in de Europese Top speelde zou Babel inderdaad hooguit een sparringspartner zijn, sterker nog.. Dan was die niet eens mee geweest.

10 september 2019 om 07:50

Wat lul je man, Finale Nations League, 2-4 winst op Duitsland na 2 keer achter te hebben gestaan, nee er is echt geen niveau dan hoor

10 september 2019 om 07:52

En leuk dat je Virgil van Dijk bij de subtop zie 👍🏼

10 september 2019 om 08:49

Excuus, van Dijk vergaat ik te noemen. Daarnaast, wat lul je? 2-4 winst op Duitsland, goh.. Knap, uiteraard maar dat maakt het team geen team met Top Spelers. Individueel zijn er slechts 3 van de wereldtop!

10 september 2019 om 09:06

Haha, dit soort praatjes. Een ander een B-artiest noemen, omdat hij inhoudelijk gelijk heeft en daarmee iets heeft geroepen wat jou niet aanstaat, terwijl je zelf niet meer bent dan een talentloze leunstoelanalist. Waar heb jij allemaal gevoetbald dat jij hem als B artiest wegzet.

10 september 2019 om 09:15

Wat is dat voor een irrelevante vraag? Mag ik geen mening hebben over de kwaliteiten van een speler van het NL-Elftal? Ik weet niet hoe lang jij het voetbal al volgt maar blijkbaar niet lang genoeg om de vergelijking in kwaliteit juist te kunnen beoordelen tussen het gros van de huidige spelers en die van pak en beet 10 en 20 jaar geleden. Babel is absoluut B garnituur, geen speler die je normaal gesproken beter zou moeten maken. Bewijs lijkt me zijn carrière verloop wel vind je niet? En nu snel naar school jij!

Er loopt zeker wel een ego rond in de vorm van Memphis Depay

Wat een onzin. Op de eindtoernooien van 2006, 2008, 2010 en 2014 stond er echt een hecht team waarin iedereen zijn ego opzij zette en voor elkaar door het vuur ging. Babel zat er in die periode vaker niet dan wel bii, dus is in de eerste plaats niet de persoon om dit te zeggen en in de tweede plaats waarschijnlijk gewoon gefrustreerd omdat hij toen niet geselecteerd werd.

10 september 2019 om 14:47

Hij zegt er wel duidelijk bij dat het zijn beleving was. Dat wil dus niet zeggen dat die beleving ook de correcte weergave is. Ik kan bijvoorbeeld wel geloven dat Sneijder, Robben, Van Persie en Van Der Vaart zich belangrijk voelden. Echter heb ik nooit het gevoel gehad dat het geen team was, al snijdt de opmerking van Babel wel degelijk hout. Sneijder heeft het meerdere keren aan de stok gehad met Van Persie met betrekking tot vrije trappen en het EK van 2012 was ook een ramp waarin er sterke geruchten gingen dat er problemen waren binnen de selectie.

Heeft Driessen de regie over genomen bij VZ? Wat een kansloze titel. Helemaal de manier waarop jullie dit artikel op social media brengen is echt van bedenkelijk niveau.babel zegt niks geks en valt niemand aan. Hij vergelijkt enkel de situatie van toen en nu. Meer niet. Jammer dat er meer van gemaakt moet worden.

Redondono5, wou maar dat iedereen zo'n realiteitszin kon tonen in plaats van klakkeloos in de lucht hun eigen mening lanceren, , of niet?7 , er waren toen heus wel trubbels onderling , maar die werden redelijk goed onder controle gehouden door strenge afspraken met staf, dat Babel gefrustreerd zou zijn geweest vind ik gelul, Babel is jaren jonger dan genoemde spelers en wist zijn plek vantevoren, teleurgesteld zou jij ook zijn geweest als het jou was geweest, of niet?

Lui die twijfelen of discusseren of RVP bij de grote 4 hoort hebben echt niet opgelet in de klas. Topscorer aller tijden bij het Nederlands elftal. Topscorer in de zwaarste competitie ter wereld. Weergaloze doelpunten gemaakt bij al z’n clubs. 🙈

Ik begrijp dat de Feyenoorders van Persie bij de top zetten maar ben ik het niet mee eens , maar oke ieder zijn mening . Vind dit net als bij VI op tv dat als er een Feyenoordspeler voor de goudenveter werd genomineerd hij de meeste stemmen kreeg. Op een gegeven moment werd het lachwekkend .

Graag met Oranje alsvolgt spelen: Cillissen Karsdorp (Dest) - Virgil - de Ligt - Ake Blind Frenkie-Wijnaldum Van de Beek (valse spits/ nr. 10) Depay-Babel Karsdorp moet dan wel weer fit zijn en zijn vertrouwen terug hebben. Mooie opstelling waarmee je zomaar Europees Kampioen kunt worden. Gewoon 4 spelers van de buitencategorie, de rest is simpelweg ook erg goed, met enorm veel potentie.

Als je net twee eindrondes bent misgelopen, is het niet vreemd dat spelers hun ego opzij zetten. Verder is het natuurlijk zijn beleving, dus dat kan hij vinden. Echter vond ik met name Sneijder, Van Persie en Robben elkaar uitstekend complementeren. Van Der Vaart vond ik toch altijd in de schaduw staan van die drie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2217 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
F. de BoerVerdediger
S. de VrijVerdediger
H. HateboerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

86 fans
Aanvaller, 33 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Kurt Zouma kan Chelsea inruilen voor Leicester City of Everton. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren