Aad de Mos ziet Oranje voor goud gaan bij komst van twee toptalenten

Maandag, 9 september 2019 om

Aad de Mos is enthousiast over de ontwikkeling van het Nederlands elftal. Oranje won maandagavond met 0-4 bij Estland en gaf de 2-4 zege van vrijdagavond op Duitsland daarmee een goed vervolg. De Mos veronderstelt dat de spelers van Oranje graag met elkaar samen spelen, maar ziet nog wel twee zwakke plekken in aanloop naar het naderende EK van volgend jaar.

"Het zijn allemaal wel teamspelers. De één misschien wat meer dan de ander, maar ze spelen allemaal graag met elkaar samen. Dat zie je aan het plezier dat ze hebben bij de één-tweetjes die ze maken. En je hebt natuurlijk een paar spelers van wereldklasse erbij en die laten het elke keer weer zien", laat de analist direct na afloop in een korte reactie weten aan Voetbal International. Hij zegt daarbij onder meer te doelen op Frenkie de Jong en Memphis Depay.

De Mos hoopt dat de KNVB alles in het werk stelt om Mohammed Ihattaren ervan te overtuigen voor Nederland te kiezen; het zeventienjarige toptalent van PSV komt immers ook in aanmerking voor een interlandloopbaan bij Marokko. "Als dat gaat gebeuren, dan hebben we er weer een speler van wereldklasse bij", denkt de analist. "Als Nederland erin slaagt om Ihattaren erbij te krijgen, dan hebben we er in de voorhoede weer een grote speler erbij. Ihattaren kan nu al meespelen. Babel en Depay zijn zekerheidjes voorin, maar je ziet dat ze aan de rechterkant toch een beetje aan het zoeken zijn."

Ook de rechtsbackpositie is volgens De Mos een zorgenkindje. Joël Veltman kon de trainer in ruste tegen Estland niet overtuigen. "Als je als Veltman zijnde zelfs in zo’n wedstrijd geel pakt, dan doe je iets niet goed. Daar moeten we zoeken naar iets beters." De Mos draagt Sergiño Dest aan: de rechtsback van Ajax maakte onlangs zijn officieuze debuut voor de Verenigde Staten, maar zou nog kunnen switchen naar Oranje. "Ik denk dat de KNVB naast Ihattaren ook werk moet maken van Sergiño Dest. Dat zou een verbetering zijn in mijn ogen", aldus De Mos, die via Twitter stelt dat Oranje met Dest en Ihattaren erbij een selectie heeft 'die gaat voor de titel' tijdens het EK.

Debutant Dest maakt indruk: 'Je voelt je gelijk thuis'
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door theworld)

Als Aad de Mos dit nu al gaat roepen, vrees ik dat we het EK helemaal niet gaan halen.

9 september 2019 om 23:56

Ihattaren is goed maar heeft de Mos nog nooit naar Unuvar gekeken? Dat is Ihattaren 3.0

10 september 2019 om 00:39

Ik had gehoopt dat we deze discussie nog even een aantal jaar zouden kunnen uitstellen. Helaas. Het wedstrijdje verplassen over Ihattaren - Unuvar is al begonnen.

10 september 2019 om 01:14

Ze zijn even goed, alleen heeft Ihattaren ook nog eens zijn lichaam mee

10 september 2019 om 02:12

@imeniaan "Ze zijn even goed, alleen heeft Ihattaren ook nog eens zijn lichaam mee" Ik heb me laten vertellen dat Unuvar significant meer goals en assists achter zijn naam heeft bij de jeugd de afgelopen seizoenen dan Ihatteren in dezelfde leeftijds categorien. Klopt dit?

10 september 2019 om 07:35

Wie? Laat die unuvar eerst eens zijn debut msken bij ajax

10 september 2019 om 08:43

Waar maak je je druk om? Dit soort onzinnige uitspraken worden alleen maar gedaan om te provoceren en als je er niet op in gaat, heeft hij er ook geen lol aan. unuvar en Ihattaren zijn beide goede spelers en wie van de twee de beste is, zal vanzelf blijken. En waarom zou er überhaupt 1 perse de beste moetenzijn?. Het is onzin om dat nu al te doen omdat ze beiden nog in de talentfase zitten en er ook andere kwaliteiten nodig zijn om de beste te kunnen worden. Pas als ze moeten ipv mogen, zal blijken of betreffende spelers over voldoende kwaliteiten beschikken om het te maken als topvoetballer. Neem een speler als Zyech, ondanks dat Ihattaren er vooralsnog alleen maar van mag dromen dat hij net zo goed is als hij, zijn er nog altijd twijfels over hem.de Mos is de vleesgeworden opportunist en laat dat ook nu weer merken. Hij is bovendien ook een opportunist die niet leert van zijn fouten en iedere keer dezelfde maakt. Eerst met Obispo die volgens hem een verbeterde uitgave van De Ligt zou zijn en nu weer met Ihattaren en Dest. Laat die spelers lekker met rust en wacht rustig af hoever ze kunnen reiken ipv ze al Oranje in te praten terwijl ze nog niet zover zijn. Dat geldt zeker voor Ihattaren. Wacht ook eerst eens af voor welk land die spelers gaan kiezen, als ze niet voor NL kiezen zijn dergelijke teksten achteraf volstrekt nutteloos geweest.

10 september 2019 om 08:49

Ik zou de inauguratie wedstrijd van het Estadi Johan Cruijff eens gaan bekijken, dan kom je vanzelf tot de conclusie dat je opmerking een hele domme is geweest. Unuvar oogt misschien fysiek niet sterk, maar is dat wel, hij schuwde geen enkel duel en bikkelde en beukte er op los in die wedstrijd, terwijl hij veruit de jongste op het veld was. En niet alleen de enige doelpunten maakte, maar ook de eerste was die een gele kaart opliep. Unuvar is net als Zyech een raspaardje dat ook het vuile werk niet schuwt en dat maakt hem tot een hele complete speler.

10 september 2019 om 08:52

Wat is nu eigenlijk je punt? Is Unuvar geen goede speler omdat hij zijn debuut nog niet heeft gemaakt? Die jongen is vorige maand net 16 geworden. Er zijn genoeg spelers die wel hun debuut hebben gemaakt en waar verder niets van terecht is gekomen. Dus waar heb je het helemaal over?

Vz switched in de laatste zin ineens even van een benodigde back naar een benodigde spits. Knap werk. Verder beetje opportuun van Aad natuurlijk. Maar de teamgeest zit er wel echt in in dit elftal. En verder lopen de landen om ons heen ook niet echt over van talent. Spanje en Duitsland zijn niet meer wat het is geweest. Alleen Frankrijk en Belgie zijn op het oog qua talent echt sterk.

9 september 2019 om 23:50

Sluit een Portugal, Italie en Engeland ( al zijn zij nooit goed in eindrondes) niet uit.

10 september 2019 om 00:09

Zo sterk vind ik België niet, is toch vooral de oudere generatie (vooral verdediging) die op zijn laatste benen loopt. Frankrijk natuurlijk wel echt enorm sterk. Mbappe en Dembele geblesseerd? Coman komt er rustig in

Ihatarren wel, Dest niet. Ik wil mensen die met trots het oranje shirt dragen. En Dest kwam al vaker uit voor USA dus voor mij hoeft hij niet.

10 september 2019 om 00:12

Dus omdat hij al voor USA heeft gespeelt zou hij niet met trots het oranje shirt kunnrn dragen. Waarom zeg je dat niet over Ihattaren aangezien hij niet blind kiest voof NL terwijl hij al met jong oranje heeft meegedaan?

10 september 2019 om 00:40

Dest is nooit opgeroepen voor Oranje dus hoe zou je hem dat nou kunnen verwijten.

10 september 2019 om 07:12

Ihatarren heb je niet nodig. Alleen spelers die trots zijn om in oranje te spelen. Je gaat toch niet smeken om hem voor oranje te laten spelen. Lekker weg laten

Dest en Ihattaren, dat is wel erg vroeg. Aad wil volgens mij vooral de eerste zijn die het roept. Dan kan hij 'ik zei het toch' zeggen wanneer ze een keer doorbreken. En als het niet uitkomt, hoor je hem niet. Zoals met Obispo en Rigo

10 september 2019 om 00:14

Bij beide moet je er vroeg bij zijn voor het te laat is, zo simpel ligt het. Puur zakelijk gezien kan je bijv Dest maar oproepen en in de 90e minuut laten debuteren zodat hij vast ligt. Wellicht speelt hij nooit meer voor oranje daarna, zoals ik zeg, puur zakelijk gezien is dat wel de beste optie.

10 september 2019 om 00:18

Ja, ik vind dat je dat niet kunt maken. Zo klinisch ga je niet met mensen om. Gewoon vrijheid geven om hun keuze te maken. Niet jezelf opdringen, dan gaat het alleen maar mis. Het is net als een vrouw versieren

Zou robben nog een aanvulling zijn geweest op dit NL elftal? Ik vraag het me wel eens af omdat dit elftal veel combineert en elkaar ballen gunt. Robben blijft ondanks zijn kwaliteiten toch een baasje die vaak voor eigen succes ging. Ik weet dat robben gestopt is maar wel in deze spelersgroep..

10 september 2019 om 00:17

Na 2014 heeft Robben het niet meer zo goed gedaan anders hadden we ons wel geplaatstl. We gingen pijnlijk ten onder tegen Bulgarije met Robben in de basis.

Frankrijk, Portugal, Spanje, Italië, België schat ik allemaal nog hoger in. Duitsland met een betere coach en tactiek ook.

10 september 2019 om 00:59

Frankrijk kan op volle oorlogssterkte 2 topteams neerzetten. Spanje heeft ook weer een uitstekende lichting, al het is vaak wel een gebrei. En België heeft een top elftal dat nu al een aantal jaren samen speelt.portugal acht ik op ongeveer gelijke hoogte. Zowel Duitsland als Italië zijn op dit moment wel iets minder dan Nederland. Duitsland heeft uiteraard met Sané erbij een absolute topaanvaller. Maar je ziet duidelijk dat de overige talentvolle spelers hun weg nog moeten zien vinden en de verdediging behoorlijk kwetsbaar is.italië mist nu nog echte vedetten. Nederland is echt groeiende naar een top team. Uiteraard moet er nog steeds het een en ander verbeterd worden en vooral in de aanval ontwikkelen hopelijk spelers als Malen, Stengs, Bergwijn en consorten zich nog verder. Maar Oranje hoeft eigenlijk op dit moment voor geen enkel land echt bang te zijn.

10 september 2019 om 01:55

Duitsland minder? We hadden ook gewoon 2-0 achter kunnen staan. Aks Sane mee had gedaan zou hij zeker een aantal kansen hebben gecreëerd.

10 september 2019 om 02:08

Haha, België. We zijn er de afgelopen toernooien wel achter gekomen wat dat niveau is, gewoon subtop. Tegen elk land van een beetje kaliber vallen ze door de mand.

10 september 2019 om 15:00

Daarom dat ze derde zijn geworden op het WK zeker? Brazilië en Engeland stellen inderdaad niks voor, niveau Bulgarije he? Het Belgische team is zeker nog beter dan het Nederlandse.

Vind het allemaal erg voorbarig van Aad de Mos en nogal opportunistisch gedacht. Ihattaren moet het eerst maar is nog maar laten zien. Los van het feit voor welk land hij gaat uitkomen.

10 september 2019 om 09:57

Zowel van Dest als ook Ihattaren komt het te vroeg. Allebei net wat wedstrijdjes gespeeld bij Ajax en PSV. Dest naar ik meen 2 en Ihattaren 3 en het zijn nu al de sterren die we missen. Belachelijk snelle conclusies die getrokken worden waarmee ik zeker niet zeg dat ze geen geweldige talenten zijn.

Bij De Mos moeit een korreltje zout nemen. Er speelde bij de jeugd van PSV toch ook een verdediger die beter was/is dan De Ligt? Als hij talenten omhoog praat is het nog maar afwachten wat er mee gebeurd.

Haha Aadje toch. Ik neem aan dat hij de Dest bedoelt die toch al 2 aardige potjes heeft gespeeld bij Ajax en daarvoor blijkbaar niet eens goed genoeg werd bevonden voor bijv jong oranje? Laat die jongen eerst maar eens over een langere periode bewijzen dat hij goed genoeg is. Ook Ihattaren komt natuurlijk net kijken en van hem is het ook nog afwachten of hij zo goed is als hij nu lijkt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 16
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

72 jaar
10 fans
Coach
SeizoenClub
2010-2010 Sparta Rotterdam
2004-2005 Ver. Arab. Emir.
Laatste voetbalnieuws

De Mos volledig overtuigd: ‘Hij hoort in de categorie van De Ligt en De Jong’

João Félix begint dinsdagavond in de basis bij Portugal, dat in het kader van de EK-kwalificatiereeks op bezoek gaat bij Litouwen. Het wonderkind van Atlético Madrid zal samen Cristiano Ronaldo de...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren