Tweede kans voor John Stegeman bij PEC Zwolle na ‘indrukwekkend verhaal’

Maandag, 9 september 2019 om

John Stegeman heeft maandag zijn excuses gemaakt aan het voltallige personeel én de spelersgroep van PEC Zwolle. De trainer van de Eredivisionist raakte in opspraak nadat bekend werd dat hij donderdagavond met drank op een auto-ongeluk veroorzaakt heeft.

"John heeft vanmiddag aan het voltallige personeel zijn achteraf toch indrukwekkende verhaal gehouden, hoezeer het hem spijt en hoe hij aangedaan is door wat hij uiteindelijk wel zelf veroorzaakt heeft", zegt Visser tegenover RTV Oost. "Hetzelfde hebben we gedaan met de spelersgroep. Dat is ook onderdeel van zijn straf, dat hij rekenschap en verantwoording aflegt aan de mensen waar hij dagdagelijks mee werkt en leiding aan geeft."

Daarmee is de gifbeker nog niet leeg voor Stegeman. "We hebben vanavond een sponsoravond, waar John zijn selectie gaat presenteren. We vinden dat hij daar ook aan de meer dan 350 sponsoren moet uitleggen hoe hij zichzelf en de club in zo'n ingewikkeld parket heeft gebracht. Dat wilde hij zelf en wij vonden ook dat hij dat moet doen", aldus Visser.

Stegeman reed donderdagavond met zijn auto tegen een lantaarnpaal en een boom. Uit onderzoek van de politie bleek dat de oefenmeester drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol in zijn bloed had. PEC Zwolle heeft Stegeman, die het zelf 'een ontzettend domme actie' noemde, een boete gegeven voor het incident. Zijn rijbewijs is ingevorderd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door klich)

Mmmm, altijd een dubbel gevoel bij die zogenaamde spijt. 3x de toegestane hoeveelheid dan is dat hoogstwaarschijnlijk niet de eerste keer geweest dat hij met drank op achter het stuur stapt.

9 september 2019 om 19:11

Waar komt de wijsheid vandaan als je gepakt wordt met 3x de toegestane hoeveelheid dan het niet zijn eerste keer was? Misschien is het totaal geen drinker en ging hij één keer in zijn leven een keer los. Weet jij veel. PEC, laat die boete toch lekker achterwege en laat het straffen aan de/het politie/OM over. Iedereen maakt wel eens een fout. Mijn baas straft mij toch ook niet als ik met me auto tegen een paal rij terwijl ik gedronken heb?? Beetje een slecht voorbeeld eigenlijk want ik ben eigen baas, maar goed het gaat om het idee😜

9 september 2019 om 19:13

En al zijn collega s hebben natuurlijk een taxi naar huis genomen

9 september 2019 om 19:16

Je zegt het zelf al, je bent eigen baas. Maar zodra je in loondienst ben kan je minstens een preek van je werkgever/directeur verwachten wegens dronken achter het stuur stappen in de auto van de zaak en dat je elke dag opgehaald moet worden door een collega om je elke dag heen en weer te chauffeuren naar de zaak.

9 september 2019 om 19:18

Kleine toevoeging: je bent ook niet verzekerd als je met drank op tegen een ander object aan knalt dus dan is jouw werkgever helemaal niet blij en zal hij hoogstwaarschijnlijk nog een betalingsregeling met je gaan treffen.

9 september 2019 om 19:22

Nee....dan krijg je in Nederland een taakstraf! En daar zal je evt werkgever op zn zachtst gezegd niet blij mee zijn

9 september 2019 om 19:39

Auto van de zaak had ik nog niet over nagedacht. Dat is een goede. Maar ik zou zeggen regel zelf maar vervoer. Ja vrouwke of een taxi. Dat is toch zijn eigen probleem hoe hij op de club komt?

9 september 2019 om 19:42

@Jeroen iemand die zich strikt aan de regel houdt wat betreft alcohol en autorijden gaat niet ineens ruim (3x toegestane hoeveelheid) de fout in. Dat is geleidelijk omhoog geschroefd omdat het de voorgaande keren ook "goed" is gegaan. Het klopt dat dit mijn wijsheid is een misschien zit ik er naast.

9 september 2019 om 19:51

Niet iedereen heeft een auto van de zaak

9 september 2019 om 19:51

Het zou wel heel toevallig zijn dat hij bij de eerste keer dat hij teveel drinkt direct een ongeluk heeft. Daarom. En Stegeman is trainer van PEC. Hij heeft een voorbeeldfunctie. Hiermee geeft PEC het (zwakke) signaal af dat dit gedrag niet wordt geaccepteerd. Dit keer liep het gelukkig goed af...

9 september 2019 om 20:20

@Lebowski: de actie van Stegeman is natuurlijk heel fout. Maar jij gaat een stukje verder. 3x de toegestane hoeveelheid is dus 6 glazen bier. Dan moet je natuurlijk niet gaan rijden en gelukkig heeft hij zichzelf alleen gehad. Maar hoe kom je er ik dat hij dit vaker heeft gedaan? Mensen die hier om ontslag roepen, vind ik belachelijk. Ja, deze actie is heel fout maar iedereen maakt fouten en hij heeft gelukkig alleen zichzelf maar ermee gehad. Dus spijtbetuiging en zand erover.

9 september 2019 om 20:39

4ever4Ajax, precies, ben het helemaal met je eens. Onzin dat hij dit vaker gedaan heeft omdat hij nu 3x te veel had. Puur giswerk. Straf uitvoeren en zand erover.

9 september 2019 om 21:02

Natuurlijk is het giswerk, maar anderzijds ook naïef om klakkeloos aan te nemen dat hij voor het eerst de fout in gaat, dat meteen fors doet en dan ook nog eens brokken maakt.

9 september 2019 om 21:21

Ik neig ook naar Lebowski, als het nooit gebeurt en je drinkt 1x zoveel te veel, dan pak je toch een taxi of chauffeur? Tuurlijk heeft Lebowski geen bewijs (en ik ook niet), maar het is een onderbuikgevoel. Dit lijkt een gevalletje vaker en eens gaat t mis. Door dat biertje teveel of dat t minder goed valt. Maar als je weet dat je rijdt en nooit drinkt, dan drink je ook voor mijn gevoel niet ineens 3x te veel. On: straf van Zwolle ok. Ontslag valt wat voor te zeggen, maar vind ik persoonlijk te zwaar. Hij mag vaak met dr billen bloot voor heel veel mensen bij PEC. Lijkt me heel pijnlijk.

Heerlijke timing zo'n avond met de sponsoren de dag nadat de trainer met alcohol op achter het succes een ongeluk heeft gehad 😂

Ik vraag me af wat er indrukwekkend is om ladderzat achter het stuur te kruipen, daar is geen geldige reden voor. Als hij de boom eerst raakt kan het leven ook zomaar voorbij zijn.

9 september 2019 om 20:40

Ladderzat van 6 biertjes? En nee, zijn actie is heel erg fout natuurlijk. Maar mensen als jij gaan er helemaal een sensatie van maken. Iedereen maakt wel eens fouten en gelukkig heeft hij alleen zichzelf ermee gehad. Maar ga niet zo enorm sensatiemakende onzin schrijven zeg.

Vind het echt belachelijk, met zo functie moet je het voorbeeld geven voor de maatschappij. Je werkt bij een BVO waar een topsportklimaat gecreëerd word. Daar hoort een drinkende trainer niet bij. Enorme sukkel. Zwak gehandeld van Zwolle maar het duurt en kost meer een nieuwe trainer. Daarom mag hij blijven. Draait niet om principes bij Zwolle. Treurig!

9 september 2019 om 19:32

Ag man... Dat gedoe over voorbeeldfunctie. Iedereen heeft een voorbeeldfunctie. We moeten ons allemaal gedragen, maar soms gaan we wel eens over de schreef en dat hoeft niet gelijk je baan te kosten. Daar heeft helemaal niemand wat aan. We zijn allemaal niet vlekkeloos. Justitie is er voor om je te straffen, niet je werkgever.

9 september 2019 om 19:36

Dat is helemaal kul, iedereen een voorbeeldfunctie. Een trainer van BVO is een uithangbord van vereniging. Dus zeker een voorbeeldfunctie en daar hoort niet dit soort gedrag bij. Dat jij het normaal vind zegt meer over jou!

9 september 2019 om 19:48

Ik keur af wat Stegeman gedaan heeft, maar tegenwoordig heb je wel heel snel een voorbeeldfunctie hè? Persoonlijk vind ik een voetbaltrainer nou niet echt de maatstaaf voor de rest van de maatschappij.

9 september 2019 om 20:42

Een voetbaltrainer bij de D'tjes (bestaat niet meer, ik weet het) die zichzelf een avondje klemzuipt heeft toch ook een voorbeeld functie ? Of een bestuurslid die wordt gezien met een dame van lichte zeden ? Prof voetballers doen niets anders dan zuipen, h**r*r*n en snel rijden met hun bolides.(en terecht) Zullen we die 70% dan ook maar uit hun functie verheven ? Dan houden we geen Profvoetbal meer over joh.

11 september 2019 om 19:30

@nl_modric, Omdat anders het profvoetbal niet meer bestaat moeten we het maar toelaten? Lijkt me beetje vreemd. Gister bij Voetbalpraat, kwam maduro ook dat zulke zaken in zijn contracten stonden. Dat hij dan op staande voet ontslagen wordt. Voetballers die zulke doen moeten naar mijn mening gewoon eruit getrapt worden enige oplossing. Want anders lost het nooit op.

11 september 2019 om 19:31

@PSV-Zwolle Dus jij vind iemand van een BVO die maatschappelijk betrokken is in de regio een drinkende rijdende trainer moet hebben? Je hebt inderdaad snel een voorbeeldfunctie als je in de voetballerij werkt.

Zal die ook zoveel spijt hebben gehad als die veilig thuis was gekomen dan had die het waarsschijnlijk de volgende keer weer gedaan. Totaal geen medelijde mee en goed straffen nu heeft hij een boom en paal geraakt had net zo goed een mens kunnen zijn.

Indrukwekkend verhaal? Deze man had 3 x de toegestane hoeveelheid gedronken. Ja das wel indrukwekkend voor een trainer bij een professionele voetbalclub die 100 % inzet en toewijding van zijn spelers eist. Gelukkig is het bij blikschade gebleven, maar de beste man had ook een andere auto kunnen raken of een fietser of een kind. Man man man wat een onvolwassen gedrag. Deze man was na zijn plotselinge vertrek bij Go Ahead Eagles al niet meer serieus te bemen én behoorlijk in aanzien gedaald. Nu is hij duidelijk de zwakste schakel en past er maar 1 straf vanuit de club en dat is ontslag. Tot ziens!

9 september 2019 om 19:52

Als jij teveel gedronken hebt en een ongeluk veroorzaakt, heeft jouw baas geen reden tot ontslag. Stom, maar wel een prive zaak. Behalve een eventuele auto van de club. Die is 9nverzekerd en die schada zal betaald moeten worden.

"Wie niet elke dag vol gas kan of wil geven moet zijn spullen inleveren en kan vertrekken". Aldus Stegeman na de eerste competitiewedstrijd. Nou vol gas geven kan hij iig voorlopig niet meer. Dus......spullen inleveren en ophoepelen!!!!

Dat wordt een behoorlijk pijnlijk avondje dan. Sta je mooi voor lul tegenover 350 sponsors. En terecht ook. Met zoveel alcohol op rijden is levensgevaarlijk. Geluk dat het nu lantaarnpaal was.

9 september 2019 om 19:50

ach, onder die 350 sponsors zit zeker een kwart die het zelf ook doet. en dan hou ik het percentage denk ik nog laag aan. dus dat voor lul staan zal nog wel meevallen denk ik.

Spijt dat ie gepakt is. Hij zal het nu echt niet meer doen. Alsof ie toen ie instapte niet al wist dat ie fout was. Ik vind je alleen nog maar een slappere zak als je zo je spijt gaat betuigen.

We moeten ook niet gaan overdrijven hij zit zwaar fout. Maar het betreft een 1 zijdig ongeluk, waarbij er dus geen andere mensen betrokken zijn geraakt. De schade een kromme paal en een auto total loss. Dat kan echt niet, maar er vanuit gaande dat het zijn eerste en tevens laatste keer is, heeft het OM genoeg middelen om hem te straffen. Wat extra maatschappelijke projecten doen voor PEC en klaar. Ik zou er echt een drama van maken als er onschuldige slachtoffers bij betrokken waren. Nu os jet materiële schade, zeer slechte actie en je kan en moet het niet doen, maar klaar.

9 september 2019 om 20:45

Achter het stuur met drank op doe je natuurlijk niet voor één keer. Het is alleen hopen dat hij hiervan heeft geleerd. Iets zegt me (vooral door de Media-aandacht) dat hij het niet weer zal doen.

Ff lekker na borrelen vanavond. Ot, direct de laan uitsturen.

Ze hadden hem er natuurlijk gewoon uit moeten gooien. Met te veel drank op achter het stuur kruipen kan echt niet. Wat mij betreft zou daar ook altijd verlies van je rijbewijs en een celstraf op moeten staan. Levensgevaarlijk egoïstisch gedrag.

9 september 2019 om 19:53

Eens, maar geen reden voor ontslag. Tenzij je chauffeur bent van beroep. En dat is hij dus niet

Hij moet zelf opstappen. Geen discussie mogelijk!

John soms zit het wel is Stegeman!

Ja allemaal leuk en aardig. Maar iedereen hier die in de horeca werkt ziet elke dag mensen met teveel drank in de mik wegrijden. Drank is een drugs die in onze cultuur gewoonweg veel te geaccepteerd is. Wat zeg ik ingeburgerd..... Als je niet drinkt ben je al snel saai of een partypooper. Het zit dieper dan meneer stegeman die dus net als elke alcomobilist lijd aan zelf overschatting. Goed dat de werkgever maatregelen neemt, niet goed dat hij hier als een soort martelaar word gepresenteerd omdat hij een babbeltje klaar heeft.

10 september 2019 om 11:48

Benieuwd hoe de sponsoren reageren. In hoeverre hebben zij inspraak in het beboeten, dan wel het evt ontslaan van de trainer?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
16.PEC Zwolle10-13
17.VVV-Venlo9-25
Voor de complete stand: Eredivisie

5 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Maandag 18 november
Arsenal is bereid om Granit Xhaka in januari naar Borussia Mönchengladbach terug te laten keren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren