FC Twente strikt ‘komeetachtige snelheid’: ‘Deze club stond op mijn lijstje’

Maandag, 9 september 2019 om

Queensy Menig is speler van FC Twente. De Tukkers melden maandagmiddag via de officiële kanalen dat de aanvaller een contract voor twee seizoenen met een optie voor een derde jaar heeft getekend. Menig komt transfervrij over van Nantes, dat onlangs brak met de aanvaller, die eerder in de Eredivisie actief was voor PEC Zwolle.

"Er ontstond wat financiële ruimte nadat Tom Boere, Jelle van der Heyden, Jeroen van der Lely en Alex Laukart op de laatste dag van de window vertrokken", legt technisch directeur Ted van Leeuwen uit. "Toen Queensy zijn contract bij Nantes net voor het einde van de window ontbonden had, hoefden we niet lang na te denken."

"Met zijn komeetachtige snelheid is hij van het type speler dat perfect bij dit FC Twente past. Hij kan als vleugelflitser zowel op links als op rechts uit de voeten. Goede leeftijd, Ajax-achtergrond, scorend vermogen en veel snelheid", aldus de sportbestuurder. "En FC Twente past ook prima bij hem. Queensy heeft weinig gespeeld vorig seizoen en zal dus ritme en inhoud moeten opbouwen."

Menig is met zijn nieuwe club. "FC Twente is een mooie club, een van de clubs die op mijn lijstje stond wanneer ik in Nederland terug zou keren. Een aantal jongens bij de club ken ik al; met Wout Brama heb ik bij PEC Zwolle gespeeld en met Joël Drommel en Calvin Verdonk bij Jong Oranje. Ik ben blij hier te zijn, in een vertrouwde omgeving, weer lekker voetballen. Ik kijk er naar uit."

De uitreiking van de Gouden Kampioensschilden bij FC Twente.
Meer video's

Poll

Een goede aanwinst voor FC Twente?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door vak104)

Als komeetachtig snel beschreven worden, maar dan nog niet eens de snelste in de selectie zijn (Zekhnini) Haha. Maar serieus, een welkome versterking, al betwijfel ik wel of hij veel aan spelen toe zal komen. Met Aitor, Nakamura en Zekhnini heb je eigenlijk al 3 basiswaardige vleugelspelers.

9 september 2019 om 16:26

Menig kan ook in de spits spelen. Een leuke speler, denk ook wel een aanwinst voor Twente. Gaan het meemaken!

9 september 2019 om 16:28

Ja maar Aitor heeft nog een contract tot en met volgend jaar, hopelijk kunnen ze hem nog verlengen voor een additionele jaar zodat ze een mooi bedrag nog kunnen ontvangen, terwijl Nakamura en Zekhnini gehuurd zijn van respectievelijk Gamba Osaka en Fiorentina. En volgens mij hebben ze geen optie tot koop in het contract gezet. Menig is transfervrij, kent de competitie, en kan wel een waarde zijn. Daarnaast denk ik niet dat alle drie de vleugelspelers zonder kleerscheuren het jaar uitkomen, dan is zo n jongen als Menig wel handig om erbij te hebben en wellicht hun uit de basis te spelen als hij het een beetje goed doet.

9 september 2019 om 17:46

Nakamura is gehuurd voor twee jaar, met een optie tot koop. Als er financieel weer wat meer ruimte is en hij presteert goed, zullen ze hem definitief overnemen.

9 september 2019 om 18:45

De kans zit er dik in dat ze dan niet het buiten EU salaris kunnen betalen.

11 september 2019 om 13:26

Geldt niet voor japan

Menig is toch vooral een hardloper met een ook beetje techniek. We hadden dan wel maar 3 buitenspelers maar een Zerrouki liet in de voorbereiding zien ook wel mee te kunnen. Hoop dan ook dat het niet ten koste gaat van de kansen voor jeugdspelers. Puur voor zijn snelheid is hij ook niet nodig want we hebben Zekhnini al. Misschien doet hij het goed en kunnen we hem nog eens verkopen voor een paar centen. Dat is het gokje wel waard.

9 september 2019 om 16:21

Maar Zerrouki is van origine een middenvelder dus ik denk niet dat Menig die in de weg zal lopen. wel met je eens dat de jeugd de kans moet krijgen, maar iets zegt me dat Garcia de jeugd nog zat de kans zal geven. Tot nu toe alleen Roemeratoe die nadrukkelijk de kans krijgt, maar ook Zerrouki gaat denk ik zijn kansen nog wel krijgen later dit seizoen als we hopelijk veilig voor degradatie zijn.

9 september 2019 om 16:40

Het middenveld is al best goed bezet. Denk dat daar behalve Roemeratoe niet veel jeugdspelers in aanmerking komen voor speeltijd. In de oefenwedstrijden die ik gezien heb vond ik het Zerrouki op linksbuiten het best leuk doen. Als op een gegeven moment er toch gewisseld moet worden en Menig ingebracht wordt in plaats van een jeugdspeler als Zerrouki denk ik dat Menig wel in de weg loopt. Ben het wel met je eens dat Garcia naar de jeugd lijkt te kijken, al zie je dat nog niet terug in bijvoorbeeld de ingebrachte wissels. Moet er wel bij zeggen dat we ook nog geen wedstrijden hebben gespeeld waar ruimte was om te experimenteren met jeugd.

9 september 2019 om 20:16

Uhm,komeet achtig snel?zal toch wel meevallen deze jongen doet alles op zn motor met een karige technieke en loop.zich vaak dood .twente had betere buitenspelers in jong met aardige techniek wat is daarmee gebeurt.dan met deze speler komen.aanzetten

Denk niet dat deze jongen veel minuten gaat maken dit seizoen. Met Zekhnini, Nakamura en Aitor hebben we hele goede buitenspelers in huis. Menig zal vooral gehaald zijn voor de breedte. Mooi dat hij als wapen zijn snelheid heeft, ben daar persoonlijk wel fan van.

Als ik moet uitgaan van het laatste wat ik van hem heb gezien, dan komt die naar mijn mening tekort voor dit Twente. Ik vind ze momenteel leuk spelen en denk niet dat Menig beter is dan de huidige vleugelspelers. Als die gehaald is voor de bank kan ik het wel enigszins begrijpen.

Logisch dat je bij dit soort spelers uitkomt als je weinig tot niks te besteden hebt. Echter heeft deze speler nooit echt indruk op me gemaakt en valt dat scorend vermogen ook wel mee. Denk zelfs voor Twente een speler voor in de breedte of als er uit een keer volledig op de counter gespeeld moet worden.

Spoeling wordt zo weer wat dikker, goed bezig weer Ted! Denk dat hij uitstekende toevoeging zal zijn, misschien eerst als wissel.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Frank de Boer raakt Josef Martínez mogelijk kwijt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren