Giovanni van Bronckhorst aan de slag bij Manchester City

Maandag, 9 september 2019 om

Giovanni van Bronckhorst vervolgt zijn loopbaan bij Manchester City. De ex-trainer van Feyenoord is volgens De Telegraaf aan de slag gegaan bij de Manchester City Football Group. Hij maakte deze stap al voor zijn zomervakantie, maar wilde daar niet eerder over naar buiten treden. In Manchester krijgt de voormalig Oranje-international de kans om zich binnen de totale organisatie van de City Group verder te ontwikkelen als trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door ikweetalles07)

Ik gun het hem, dit is ook opzich een nieuw ervaring die hij opdoet, waardoor hij in de toekomst meerdere kanten op kan?

Hij gaat dus op snuffelstage. Als er bij een van die clubs een trainer wegvalt kan hij misschien instappen. Maar dit lijkt mij toch niet wat hij voor ogen had toen hij stopte bij Feyenoord.

9 september 2019 om 07:32

Waarom niet? Hij kwam duidelijk aspecten te kort in zijn trainerschap. Nu kan hij zich in de luwte ontwikkelen. Uitstekende keuze

9 september 2019 om 08:27

Omdat hij vier jaar hoofdtrainer is geweest van een serieuze club in een serieuze competitie. Hij heeft meerdere prijzen gewonnen met die club. Dan neem ik aan dat je graag een stap omhoog maakt. Er zijn niet veel trainers die hem dat na kunnen zeggen. Kortom dit is toch niet wat hij voor ogen had?

9 september 2019 om 08:32

Misschien dat je het op een veel bredere manier moet bekijken dan 'trainerschap'. Ik denk dat hij zich bij City op alle fronten in en om het voetbal zal gaan ontwikkelen, in de zin van bestuur tot trainer?

9 september 2019 om 08:36

Misschien heeft hij wel aanbiedingen gehad maar heeft hij deze afgewezen. Lijkt me voor geen enkele trainer slecht om in de keuken van Manchester City te kunnen kijken....

9 september 2019 om 08:46

@Moridin....dit is juist precies wat ie nodig heeft. Kijk even naar frank de boer. Volkomen mislukt in de jaren na Ajax. Laat gio zich maar goed ontwikkelen daar. Is alleen maar goed. Hij is nog jong dus heeft nog vele trainersjaren voor zich en op deze manier leert ie een hoop bij wat ie later weer kan gaan gebruiken. Het maakt hem alleen maar een betere trainer. Dit is een hele goede keuze van hem. Of jezelf ontwikkelen of de kans om volledig door het ijs te zakken zoals bij frank gebeurde. Je ziet namelijk dat die paar jaar in Nederland eigenlijk weinig ervaring oplevert. Top keuze van Gio

9 september 2019 om 08:48

Zeker, maar je zou toch denken dat zijn status iets te groot is voor snuffelstages in Singapore en China. En ik zou denken dat hij dat zelf ook vindt. Hoofdtrainer in pl of bundesliga was logischer geweest. Die kwamen blijkbaar niet, maar dit is niet een stap terug, maar drie. Dan wordt je toch liever trainer van Standard Luik of Malaga?

9 september 2019 om 09:06

Moridin je loopt hier wel lekker te beoordelen zonder dat je precies de inhoud van zijn functie en de plannen daarmee weet he? Is toch een mooie kans om bij zo'n grote organisatie, die inderdaad niet iedereen zomaar die kans geeft, de hele wereld over te vliegen en overal achter de schermen te kijken, te leren, te observeren, te delen en wie weet in de toekomst een mooie rol ergens krijgen.

9 september 2019 om 09:07

@Moridin, Ik denk dat hij zich meer wil ontwikkelen dan in een andere club stappen als trainer, momenteel. Natuurlijk is hij kampioen geworden en bekers gepakt. Maar naderhand heeft hij heel veel over zich heen gehad. Zodoende denk ik ook dat hij even rust wil, en op alle gebieden wil kijken en zich ontwikkelen 'bestuur tot trainer'. Nu hij die kans krijgt kan hij overal ter wereld een kijkje nemen. City kan hem daarbij helpen, zo'n groot wereldwijd instituut. Vind het een verstandige keus.

9 september 2019 om 10:44

Serieuze club in een serieuze competitie? Kom op zeg. Als je de stap wil maken naar de top 4 competities kom je gewoon tekort vanuit de Nederlandse competitie. Geweldige keuze van m

9 september 2019 om 07:46

Hoezo noet? Vond het buiten het kampioenschap heel karrig wat ie liet zien. Snap dat clubs daar niet zo warm van worden. Voor hem is dit een mooie mogelijkheid om zich beter te ontwikkelen

9 september 2019 om 08:39

Hij heeft dezelfde spelopvatting als de Boer en van Marwijk (en nog vele andere trainers) eerst de verdediging op orde en dan voorzichtig aan wat aanvallend gaan denken. Basisspelers (te) lang vertrouwen geven. Van Bronckhorst heeft het uitstekend gedaan met de spelers die voorhanden waren, het spel was weinig spectaculair maar Feyenoord had nou ook niet echt een spectaculaire selectie.

9 september 2019 om 08:59

@barcalover123 hij moest natuurlijk ook wel met heel karig materiaal werken

9 september 2019 om 10:47

Buiten het kampioenschap karig. Hmm ..jaja. Dat is een beetje het zelfde als “Ja jij bent dan wel als coach van Letland wereldkampioen geworden , maar verder was het karig. Man, een coach die met die selectie kampioen werd verdiend een standbeeld ! Daarna werd de selectie zo karig dat zelfs een combi van Pep , van Gaal en wie dan ook, hier niet meer dan de 3e plaatsen uit zou halen die Van Bronckhorst deed . En dan nog even 2 keer de beker ook.

9 september 2019 om 08:00

Ik zou niet weten waarom niet? Als trainer ga je er namelijk niet slechter van worden, dus dit kan alleen maar goed uitpakken voor Gio.ik denk dat er veel trainers wel met hem zouden willen ruilen.

9 september 2019 om 08:32

Ik vind het anders een perfecte stap. Soms is een stap terug later twee stappen vooruit.

9 september 2019 om 08:59

Maar wat hij daar dan doen? Beetje rondkijken? Klinkt allemaal erg vrijblijvend. Dit moet toch ergens toe leiden?

9 september 2019 om 12:00

Je hebt echt een heel verkeerd beeld van de City Group als je denkt dat die voor de lol even vol in de ontwikkeling van Van Bronckhorst gaan investeren. Die wordt natuurlijk gewoon klaargestoomd voor een functie daar.

9 september 2019 om 08:44

Voor zijn ontwikkeling is dit zeker een mooie stap voor hem. Zijn voorgangers F d Boer en Cocu hebben het (nog) niet gered in het buitenland. Alleen bosz presteert goed

9 september 2019 om 10:53

Dat is inderdaad wel het verhaal in het kort als je zo tussen de regels door leest.

9 september 2019 om 12:02

Je hebt denk ik een verkeerd beeld van de City Group als je denkt dat die een beetje vrijblijvend vol in de ontwikkeling van Van Bronckhorst gaan investeren. Die wordt gewoon ingewerkt voor een functie daar. Wellicht niet als hoofdtrainer, maar ik heb in Gio altijd een kundig directielid gezien. Die zie ik op relatief korte termijn nog wel Hoofd Jeugdopleiding of TD worden daar. Wellicht niet gelijk bij Man City maar wel op termijn. En dan heeft hij een hele mooie functie te pakken. Als hoofdtrainer is het niet per se een natuurtalent.

Hele slimme zet, top instituut in alle opzichten

9 september 2019 om 07:53

En zonder pep?

9 september 2019 om 08:35

Hoezo zonder? Pep en Giovanni zijn vrienden, die zal heus wel vaker met Pep aan tafel gaan zitten en ook een kijkje in de keuken nemen bij hem en zodoende leren, is maar een aaname mijnerzijds.

Kan heel interessant worden omdat ik in Gio toch meer een bestuurder zie in de toekomst. Als je dan de mogelijkheid om in zowel keukens te mogen kijken, dan wordt je daar nooit slechter van

Goede investering. Kom je even binnen met 4 bekers en een schaal om je verder te ontwikkelen als trainer. Correct me if I'm wrong.

9 september 2019 om 08:38

Precies mijn gedachte, Gio wil op alle fronten leren en zich ontwikkelen. Prima keuze als die kans zich voordoet bij zo'n groot instituut imo.

Goede zet, van beide partijen.even in de luwte werken bij een grote organisatie. Gio heeft ervaring in NL als trainer, heeft prijzen gepakt als trainer en als voetballer heeft hij zich meer dan bewezen. Genoeg voetballers, die na successen in NL, het niet gelijk in het buitenland kunnen waarmaken.na een moeilijk jaar, waar hij denk ik ook privã© beschadigd is. De kaars was waarschijnlijk uit/het kunstje werkte niet meer, dat zie je bij de beste trainers.altijd respect voor deze man gehad.

Wtf. Waarom zou je zoiets überhaupt willen. Hij gaat op stage...

9 september 2019 om 09:29

Waarom niet trainer in nederland. Az was een goede club geweest voor hem. Maar stage bij city is niet echt een goede stap vind ik. Hij zal ze reden vast wel hebbem dus ben benieuwd waarom.

9 september 2019 om 09:45

Je leert meer bij man city dan bij Az hoor.

9 september 2019 om 09:46

Gio zal het wel even gehad hebben met een trainerschap in Nederland denk ik zo. Heeft heel veel bakken met stront over zich heen gehad het laatste jaar.

9 september 2019 om 10:46

Trainen bij AZ of leren bij een topclub om jezelf verder te ontwikkelen; die keuze lijkt me snel gemaakt

Wat gaat ie nou precies doen? Rondkijken. ?

9 september 2019 om 10:26

Zichzelf verder ontwikkelen als trainer en eventueel leren over de hoe en wat bij een andere (prominente) functies binnen een voetbalclub. Niets mis mee toch?

9 september 2019 om 10:31

Op zich zeker niet nee. Zeker niet bij Man C. Klinkt alleen nogal vaag . Wat doet hij nou concreet

9 september 2019 om 10:50

Ja het feit dat het nogal vaag klinkt is niet de schuld van v bronckhorst, maar van de halve informatie die vz levert

9 september 2019 om 12:00

Dat klopt. Hoewel die info min of meer gecopy paste lijkt van get AD. Nou ja hij zal vast leuke dingen doen daar voor een mooi salaris .

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester City

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
FernandinhoMiddenvelder10
Gabriel JesusAanvaller11
R. SterlingAanvaller10
N. AkéVerdediger10
Ferran TorresAanvaller10
S. CarsonKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester City.

135 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 september
Ajdin Hrustic ruilt FC Groningen in voor Eintracht Frankfurt, dat circa één miljoen euro neerlegt voor de middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren