‘Edwin van der Sar staat op ‘most-wanted list’ en kan Ajax verlaten’

Zondag, 8 september 2019 om 07:03Daniel Cabot Kerkdijk

Edwin van der Sar wordt niet voor de eerste keer met een rentree bij Manchester United in verband gebracht. Engelse media schrijven zondag dat de algemeen directeur van Ajax op de ‘most-wanted list’ van de Premier League-club staat in de zoektocht naar een technisch directeur. De oud-doelman stond tussen 2005 en 2011 bij de Engelsen op de loonlijst.

Het goede werk van Van der Sar als voorzitter van Ajax, een functie die hij sinds november 2016 vervult, en de vele contacten die hij in de loop der jaren heeft opgebouwd, maken van de 48-jarige Nederlander een ideale kandidaat voor de functie op Old Trafford. Daarnaast is hij de Nederlandse afgevaardigde bij de European Club Association (ECA), de belangenvereniging voor grote Europese clubs.

Vice-voorzitter Ed Woodward is al enige tijd op zoek naar iemand die manager Ole Gunnar Solskjaer kan helpen om de transferdoelwitten daadwerkelijk naar Old Trafford te halen. Woodward zou de voorbije maanden met oud-spelers als Rio Ferdinand en Darren Fletcher hebben gesproken, maar niemand kan tippen aan de expertise van Van der Sar.

De media in Engeland vragen zich af of Van der Sar veel voelt voor een rentree in Engeland, nu Ajax er in financieel opzicht bijzonder sterk voor staat en de club sportief gezien ook in Europa aan de weg timmert. De voormalig Oranje-international was voorheen bijna vier jaar directeur marketing van de Amsterdamse club.Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door nl_modric)

Het komt op mij nog al ongeloofwaardig over. Je zoekt een TD die moet helpen met het halen van spelers omdat dat niet lekker loopt. Uiteindelijk kom je uit bij iemand die nog nooit een speler gecontracteerd heeft, want dat zat nooit in zijn takenpakket.

8 september 2019 om 08:21

Het gaat ook om de connecties die edwin heeft staat er.

8 september 2019 om 08:26

Er staat ook dat niemand kan tippen aan de expertise van Edwin van der Sar, die tot nog toe 0 spelers heeft gecontracteerd.

8 september 2019 om 08:26

Dan verwijs ik ze graag door naar Sjaak Troost. Totale onzin natuurlijk. En zo niet, dan is die club organisatorisch nog verder van het padje dan dat ik al dacht.

8 september 2019 om 10:03

Precies. Als dit waar is zijn ze bij United volledig van het padje. Woodward vervangen vind ik dan weer een beter idee!

8 september 2019 om 10:11

@yossarianj: Dat zijn ze ook, geen enkel beleid daar. Dit is gewoon tekenend voor Man U op dit moment

8 september 2019 om 13:20

En Van de Sar zit niet naast Overmars of anders met andere directeuren van BVO’s om tafel? Ik neem aan dat het een samenspel is!

8 september 2019 om 10:45

@ Master D jij gaat er dus vanuit dat Overmars alles alleen doet? Ik denk dat VD Sar echt wel een stem heeft in de spelers die Ajax haalt. Overmars zal omdat hij verantwoordelijk is, de doorslag geven, maar ik denk Echt dat ook vd Sar al deze spelers ziet spelen voordat er een beslissing genomen wordt.

8 september 2019 om 11:23

Ik denk inderdaad dat Overmars de onderhandelingen en het contact met andere clubs en zaakwaarnemers rond transfers en contractverlengingen doet. Dat is namelijk zijn taak als directeur spelersbeleid. Dat Overmars en van der Sar contact hebben over deze zaken lijkt mij niet meer dan normaal. Echter maakt dat nog niet dat van der Sar daarin een uitvoerende taak heeft en de juiste deals maakt. Daarvoor zit toch echt Overmars er. Dan is het vreemd als United van der Sar vraagt om een functie in te nemen die hij nog nooit bekleed heeft en waar hij de uitvoerende taken nooit heeft hoeven doen.

lijkt me een mooie manier voor Edwin om z'n nieuwe carreire om zeep te helpen. United zit echt in een lastig pakket op dit moment, de beste spelers willen er gewoon niet heen op dit moment. Buiten dat is spelers aantrekken nou niet wat Edwin bij ajax gedaan heeft.als ze dan iemand willen halen, zouden ze voor Overmars moeten gaan - maar die gaat net zoals de beste spelers niet naar United.

8 september 2019 om 11:01

Man utd heeft wel super veel talent volle spelers rondlopen met rashford martial greenwood wan bissaka James Chong en mctomminay

8 september 2019 om 11:28

Over welk talent heb je het precies, want je noemt alleen aardige subtoppers, tot redelijke talenten op. Mctominay daarvoor lopen er nog 100 betere middenvelers rond op deze planeet. Rashford staat al 3 jaar stil in zijn ontwikkeling en brengt je nergens. Chong een groot drama als ie mee doet en is nog lang geen acceptabele PL-speler. Greenwood ook nog lang niet toe aan PL-voetbal. James is meer materiaal voor een middenmoter dan voor een club die top 4 moet spelen en Martial heeft United in 4 jaar ook geen steek verder geholpen.

Lijkt mij toch vreemd dat Man U in een zoektocht naar een TD bij Edwin uit gaat komen. Edwin vd Sar is dat in de verste verte niet en zou die positie niet in kunnen vullen. Natuurlijk heeft hij vele contacten, maar niet dit soort contacten. Edwin blijft gewoon voorzitter van Ajax, zit prima op zn plaats.

8 september 2019 om 07:57

Mee eens. Van de Sar is geweldig in het leggen van (sponsor)contacten en het binnenhalen van nieuwe sponsors. Maar spelers halen doet hij nooit. Dan zou United voor Overmars moeten gaan. Bovendien vind ik United op dit moment niet echt een fijne club om naar toe te gaan. Dat gezegd hebbende hoop ik dat ze allebei nog jaren bij Ajax blijven.

8 september 2019 om 08:08

Precies zoals je aangeeft Kyle, een kleine toevoeging is dat ook Overmars niet bij je club zal vertrekken, 'van pracht naar puinhoop'. Zowel Edwin als Marc worden op handen gedragen bij Ajax, daar kan geen bedrag in cijfers tegenop.

8 september 2019 om 09:33

Het binnenhalen van die sponsoren is voor 100 procent de verdienste van Menno Geelen, de Commercieel Directeur bij Ajax. Van der Sar functioneert daarbij hooguit als uithangbord. Commercieel Directeur is gewoon een vak, dat je moet leren en in de vingers hebben. Een absoluut vereiste daarvoor is dat je over een vlotte babbel beschikt en een Eskimo bij wijze ijs moet kunnen verkopen. En over die kwaliteiten beschikt Van der Sar niet. Zijn kwaliteiten liggen in het voetbal en daarover heeft hij wel meer dan voldoende kennis en kan daarom prima functioneren. Van der Sar is Algemeen Directeur bij Ajax, maar functioneert vooral als voorzitter van de Directie, het werk dat normaliter door een AD wordt gedaan, wordt bij Ajax gedaan door een Operationeel Directeur. Alleen is die een paar maanden geleden vertrokken omdat hij zich had misdragen.

8 september 2019 om 10:16

@Scepticus, ik denk dat je de waarde van het 'uithangbord' van Van der Sar onderschat wanneer je zegt dat het binnenhalen van sponsors voor 100 procent het werk is van Geelen. Net als het koningshuis zorgt een uithangbord voor de basis, de aandacht, de eerste interesse. Dat Geelen het afmaakt is iets anders.

Van der Sar is ook helmaal geen voorzitter, maar algemeen directeur. Voordat hij algemeen directeur werd, was hij commercieel directeur bij Ajax.

Ik heb de indruk dat Ajax een goed koppel heeft met deze twee en dat ze het goed met elkaar kunnen vinden.het legt Ajax in Ieder geval geen windeieren..hopelijk blijft vlappie nog even.

Mooi voor Valentijn Driessendat hij ook voor de Engelse media stukken mag schrijven.

Niet de eerste keer dat Woodward de plank misslaat. Als hij voor een TD gaat is overmars denk ik iets beter.
Als hij voor een bestuurder of opvolger gaat dan kan Van Der Sar een optie zijn

Kunnen we voor directeuren ook 50 miljoen vragen?Ajax hoeft namelijk niemand te verkopen want het loopt uitstekend.

Ik vind seedorf echt de uitstraling hebben om algemeen directeur te worden van Ajax. Hij lijkt mij ook een zeer intilligente man om samen met Marc de lange termijn visie van ajax te bepalen.

8 september 2019 om 11:21

Nee bedankt. Seedorf is overal waar hij kwam als trainer geflopt. Lijkt mij een zeer zelfingenomen man waar niet goed mee valt te samen werken.

Voor 15 miljoen mogen ze hem hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4623
2.Ajax4555
3.Feyenoord3924
4.Vitesse361
5.AZ3513
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ten HagUnknown
J. GorterKeeper00
A. OnanaKeeper00
R. PasveerKeeper160
C. RaatsieKeeper00
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

Nederland
249 fans
51 jaar
SeizoenClubW
2010/2011 Manchester United 33 0 1 0
2009/2010 Manchester United 21 0 0 0
2008/2009 Manchester United 33 0 1 0
2007/2008 Manchester United 29 0 2 0
2006/2007 Manchester United 32 0 1 0

In de wandelgangen

Maandag 17 januari
Chelsea heeft de kans om Layvin Kurzawa te contracteren laten schieten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren