PSV ziet basiskracht wegvallen met breuk in rechterhand

Zondag, 8 september 2019 om

PSV lijkt het voorlopig te moeten stellen zonder Érick Gutiérrez. De middenvelder heeft dit weekeinde tijdens de training van Mexico een breuk in zijn rechterhand opgelopen, zo weet het Eindhovens Dagblad te melden. Gutiérrez zal op korte termijn geopereerd worden. Niet duidelijk is hoelang hij vervolgens uit de roulatie zal zijn.

De blessure van Gutiérrez is bevestigd door de Mexicaanse voetbalbond, die laat weten dat de middenvelder in onderling overleg met PSV onder het mes zal gaan. De kwetsuur volgt voor de middenvelder kort na een hoogtepunt, want in de nacht van vrijdag op zaterdag had hij nog weten te scoren in de met 0-3 gewonnen vriendschappelijke wedstrijd van Mexico tegen de Verenigde Staten.

Gutiérrez werd een jaar geleden voor ongeveer acht miljoen euro door PSV overgenomen van Pachuca en kende een moeizaam debuutjaar, met slechts vijf basisplaatsen in de Eredivisie. Dit seizoen heeft de middenvelder zich echter in het elftal van trainer Mark van Bommel weten te spelen. Hij verscheen in elf duels in alle competities binnen de lijnen; alleen in de strijd tegen Ajax om de Johan Cruijff Schaal kwam hij als invaller het veld in.

Interview | ‘Mijn droom is bij PSV voor de hoogste transfersom ooit te vertrekken’
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door bommmel)

en met een breuk in de hand kunnen we niet meer voetballen tegenwoordig?

8 september 2019 om 00:10

We weten natuurlijk niet wat voor een breuk het is, maar voetballen met een fix ex lijkt mij nou niet zo handig...

8 september 2019 om 00:26

Met de arm in een mitella en de hand in het gips is het lastig voetballen. Een genezing van breuk in de hand heeft sowieso rust wat nodig. Erop vallen lijkt me ook niet echt bevorderlijk. Nog afgezien van een mogelijke operatie voor het plaatsen vsn een plaatje of pen. Daarnaast lijkt me een contactsport, dus nee, voorlopig is voetballen er even niet bij.

8 september 2019 om 00:57

Doan op het middenveld?

8 september 2019 om 01:08

Afellay een keer fit zeker?

8 september 2019 om 10:11

Affelay heeft al 90 minuten gespeeld tegen Keulen.

Weer een domper voor PSV. Hij speelt dit seizoen ijzersterk op het middenveld.

8 september 2019 om 00:32

Nou dat valt ook nog mee dat ijzersterk

8 september 2019 om 01:08

Oogt ijzersterk als je het vergelijkt met Rosario, maar dat is echt om te huilen. Maar ben zeker tevreden met Guti.

8 september 2019 om 01:27

Dat ijzersterk viel wel mee, helemaal als je in acht neemt dat RKC, ADO en een ploeg met Noorse houthakkers niet echt een serieus referentiepunten zijn.

Sneu voor die jongen vind hem de laatste weken onze beste speler op het middenveld, maar een breuk in je hand kan je toch gewoon voetballen

8 september 2019 om 05:00

Ik vind deze opmerkingen altijd zo dom. Natuurlijk doe je tijdens het voetballen de meeste dingen met je voeten maar dat wil niet zeggen dat je je handen helemaal niet gebruikt. Bij het rennen gebruik je ze constant en bij het breken van je val. Je moet niet willen riskeren dat je hand nog verder naar de mallemoer gaat want dan ben je nog verder van huis.

Lekker is dat kan er ook nog wel bij in de aankomende belangrijke periode tegen Sporting en Ajax. Krijgen we weer hetzelfde statische middenveld met Rosario en Hendrix pffff wordt weer afzien

8 september 2019 om 00:08

Gebroken hand kan je gewoon spelen volgens mij

8 september 2019 om 00:12

Net na de operatie niet hoor. Heb ik ook gehad na een paar weken 3 a 4 gaat het wel weer, maar ligt er ook aan hoe erg de breuk was.

8 september 2019 om 01:38

Hangt van het botje in kwestie af en de breuk. Het is mogelijk, maar voor goed herstel is soms rust vereist.

Oeh, dat zou een aderlating zijn. Was net heerlijk in vorm.

Auuuuu, een aderlating begon steeds meer vorm te krijgen. Hoop niet dat hij er lang uit is. Vbommel kennende zal hendrix, zijn plek innemen. Hoop stiekem dat hij met de punt naar achter zal gaan spelen. Rosario met voor hem ihatarren en bergwijn en op de flanken bruma en valse vleugelspeler malen komend vanaf links en mitrogol in de punt. Zou naar mijn mening beter passen met dit materiaal

Oh nee toch, het duo Hendrix-Rosario kan weer in ere hersteld worden..

Weer wordt mijn stelling van kwalificatie aan het eind seizoen in toernooi vorm onderschreven hier! Speler wordt betaald door zn club en is een in het technische plaatje en dan valt hij weg.. niet bij jou maar bij een nationale bond en je hebt als club niks te vertellen! Ik ben Ajacied maar geniet meer van PSV-Ajax op volle sterkte! Hoop dus dat het mee valt en hij de wedstrijd haalt maar vrees met vreze

8 september 2019 om 00:57

Vaak zijn veel spelers aan het einde van het seizoen kapot, dan spelen ze vaak ook niet meer op hun sterkst in kwalificatiewedstrijden die soms naar een ticket voor deelname kunnen leiden. Spelers gaan later op vakantie, sluiten later aan bij de clubs en missen voorbereidingen. Blijft een ingewikkeld probleem.

8 september 2019 om 09:57

Daarom moet de hele internationale kalender ook op de schop en competities naar maximaal 16 ploegen beker toernooien zoals in Nederland naar maximaal een wedstrijd per ronde.... de belasting van de spelers moet omlaag kijk ook maar naar prestaties op grote toernooien van Engeland en spelers daar actief maken vaak een uitgebluste indruk!

Leek toch langzaam zijn draai te vinden bij PSV en had zijn basisplek te pakken. Inmiddels Hendrix voorbij en vooral Rosario is het mikpunt van de discussie. Guti is misschien niet de oplossing van het vraagstuk op het middenveld, maar zeker niet het probleem. Hij voegt in ieder geval meer voetbal toe op het middenveld. Dan komt dit wel vervelend uit zeg. Hopelijk herstelt hij spoedig.

Zwaar kl*te dit. De belangrijkste speler voor onze opbouw en de enige speler wie naar voren denkt, hopelijk kan hij wel gewoon spelen met een breuk in z'n hand.

8 september 2019 om 07:55

Voorlopig staat Gutti wel even aan de kant, minimaal een maand. Zoals ook al aangegeven hierboven zou het niet erg fijn zijn als hij valt en zn val op moet vangen en het daarmee nog erger maakt dan het al is.

Persoonlijk jammer voor hem maar goed voor Mark. Nu kan hij Guti en Rosario vervangen door Thomas en Afellay.

8 september 2019 om 07:15

Het is maar wat je goed noemt. Als je overlopen wil worden moet je zeker met Thomas en Afellay gaan spelen. Thomas heeft pas een half uur gespeeld na zijn blessure en ook Afellay is d'r nog niet klaar voor. Daarnaast vond ik Guti steeds beter gaan spelen de afgelopen weken, jammer dat hij er nu weer even uit ligt.

Beterschap. Ik zie het duo Hendrikx en Rosario weer in ere hersteld worden op het middenveld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Jong PSV


46 fans
Actuele wedstrijden

1 fan
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren