Update: Frankrijk moet vrezen voor straf na geblunder met volksliederen

Dinsdag, 10 september 2019 om 16:45Demen Bulbul • Laatste update: 16:52

De EK-kwalificatiewedstrijd tussen Frankrijk en Albanië is zaterdagavond zeven minuten later dan gepland begonnen. De aftrap van de interland moest worden uitgesteld, omdat vlak voor de aftrap niet het volkslied van Albanië, maar het volkslied van Andorra door de speakers van het Stade de France in Parijs schalde.

De fout leidde tot verwarring én boosheid bij de spelers van Albanië. Wat mogelijk bijdroeg aan de boosheid was het feit dat de stadionspeaker in het Stade de France ook nog eens excuses maakte 'aan de supporters van Armenië'. De Albanese spelers weigerden de wedstrijd in gang te zetten en eisten dat alsnog eerst het juiste volkslied afgespeeld zou worden, melden diverse internationale media.

Nadat dat was gebeurd, kon de Spaanse scheidsrechter Jesús Gil Manzano de wedstrijd alsnog in gang zetten. De wedstrijd tussen Frankrijk en Albanië is zaterdagavond overigens voor beide teams van groot belang in het kader van de EK-kwalificatiereeks. Frankrijk staat na vier groepsduels tweede met negen punten; Albanië pakte in net zoveel wedstrijden zes punten.

Update 10 september 16.45 uur - Frankrijk moet vrezen voor straf na geblunder met volksliederen
De Franse voetbalbond (FFF) moet vrezen voor een straf naar aanleiding van het geblunder met de volksliederen voorafgaand aan de interland tussen Frankrijk en Albanië (4-1). L'Équipe schrijft dat de tuchtcommissie van de UEFA zich over de zaak gaat buigen, omdat de wedstrijd zeven minuten te laat begon. Volgens de reglementen van de Europese voetbalbond is het niet toegestaan om een wedstrijd te laat te laten aftrappen, waardoor de FFF een waarschuwing óf een boete kan verwachten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door sirius)

Sorry hoor, maar dit kan niet. Misschien iets voor een verborgen camera programma of zo. Een fout met het volkslied is al erg genoeg en daarna gaat de speaker ook nog grof in de fout. Snap de boosheid van de bezoekers.

10 september 2019 om 17:58

Al erg genoeg? Een weldenkend persoon beseft dat het een foutje is en gaat gewoon over tot de orde van de dag. Het is maar een volkslied. Er zijn wel ergere dingen waar je je druk om kunt maken. Het interesseert mij niet eens als ze "deutschland uber alles" zouden spelen in plaats van het "wilhelmus" en ik ben toch vrij patriottisch ingesteld.

10 september 2019 om 19:48

Ag. Mensen doen te moeilijk. Per ongeluk een fout deuntje is niet het einde van de Wereld. Vind dit gewoon grappig.
Het zou pas triest zijn als ze hier een boete voor zouden geven.

Ik kan hier echt smakelijk om lachen, vooral de excuses vervolgens, hilarisch! Voor de fans van de betreffende landen ongetwijfeld vervelend, maar ja, ook weer niet het einde van de wereld.

7 september 2019 om 21:33

Jij kan er om lachen, ik vind het erg amateuristisch en het vervolg vind ik zelfs respectloos. Het is niet de amateurs waar we naar zitten te kijken.

7 september 2019 om 21:53

Zowel amateuristisch als respectloos kan grappig zijn. En dan nog, hoe idioot nationalistisch moet je zijn als je hier zwaar aan tilt. Juist dat de Fransen, het meest chauvinistische volk ooit, het fout doet. Tja, ik vind het echt heel erg grappig. Ik kan er niets aan doen.

7 september 2019 om 21:56

Je hoeft er niet idioot nationalistisch voor te zijn. Wij zouden er ook niet om kunnen lachen als ineens het volkslied van Luxemburg klinkt als wij tegen Duitsland spelen. Althans, de meerderheid dan. Hoewel ik het wel respectloos en amateuristisch vind, zou ik me er niet al te boos over maken. Maar over het algemeen zijn volken uit de Balkan vrij troste volken. Dus die vinden dat wel belangrijk en worden er wel boos om, meer dan wij er boos om zouden worden.

7 september 2019 om 22:02

Als de Duitsers gisteren Ons Heemecht hadden gespeeld had ik daar net zo smakelijk om gelachen. En als ze daarna 2-4 op de broek hadden gekregen had ik er nog harder om gelachen. Kom op zeg, een liedje wordt verkeerd ingestart. Als je nationalistische gevoel daarvan al een opdoffer krijgt dan is het echt treurig met je gesteld. Dan is je trots ook geen donder waard.

7 september 2019 om 22:42

Andere culturen zijn nou eenmaal door andere dingen boos, verdrietig, blij, noem maar op. Ik vind dat je nu anderen veroordeelt op basis van hoe jij het zou vinden, je mag best wel wat meer rekening houden met andere meningen. Dat jij het zo ziet is verder prima he, daar niet van. Maar om anderen treurig te noemen omdat zij hier wel last van hebben, vind ik ver gaan. Een Nederlander, Chinees, Italiaan en Albanees reageren nou eenmaal allemaal anders hierop.

8 september 2019 om 00:05

Eerlijk, ik piste net ook even in m’n broek van het lachen hoor Baardgrasmus.

10 september 2019 om 19:50

En waar mensen werken worden fouten gemaakt. Ongeacht hoe groot de organisatie is. Scheidsrechters,spelers,productie,managers etc. Iedereeb maakt fouten.

10 september 2019 om 17:56

Ik kan natuurlijk niet voor een ander spreken, maar het zou mij eerlijk gezegd ook een worst zijn als ze een ander volkslied spelen in plaats van het Wilhelmus. Wat mij betreft mogen ze die gedateerde volksliederen sowieso wel afschaffen. Die Albanezen doen alsof het einde van de wereld is.

11 september 2019 om 09:15

Zal inderdaad voor de een anders liggen dan de ander maar dat je zo zwaar tilt aan een volkslied vind ik wel ietwat zorgelijk. Getuigt van weinig ruimdenkendheid in mijn ogen.

Ik vind het echt vernederend. Met als slagroom op de taart ze Armenië noemen. Hoe denigrerend naar een heel volk toe is dit? Hoe onbelangrijk ze worden gemaakt door de Fransen..

Man man dit is echt schandalig! Misschien moet Albanië dan maar hetzelfde doen. De volkslied van Senegal afspelen ofzoiets. Dit is toch wel echt belachelijk voor woorden.

7 september 2019 om 21:51

Doe dan maar Duitse volkslied, zijn Fransen wel bekend mee.

7 september 2019 om 22:12

Hahaha dat zou je ook kunnen doen!

11 september 2019 om 09:17

Ik vind het niet zo schandalig hoor, maar dit zou wel een geweldige manier zijn om ze terug te pakken.

Ik vind dit echt absurd. En dat het volkslied dan fout gaat, is al erg genoeg, maar hoe krijg je het voor elkaar ze dan Armenië te gaan noemen? Dat kan toch niet per ongeluk zijn? Het zal vanuit de UEFA helaas niet mogelijk zijn, maar hier moet je Frankrijk eigenlijk voor straffen. Er staat toch zo’n beetje overal het woordje “respect” waar een UEFA logo staat, dit is precies het tegenovergestelde.

Alleen maar omdat deze 3 landen allemaal met een A beginnen? Gewoon terugpakken door in de thuiswedstrijd tegen Frankrijk het volkslied van Finland te spelen en daarna excuses aan te bieden aan de supporters van de Filipijnen.

7 september 2019 om 23:34

Ik hoop echt dat ze dit doen. Dan lig ik echt in een deuk haha

Typisch... Frankrijk kan een straf verwachten, helemaal eens, maar niet voor het afspelen van het verkeerde volkslied, maar voor het later beginnen van de wedstrijd... Want stel je voor dat je iets tegen de UEFA-regels doet...

10 september 2019 om 17:37

Een straf uitdelen kan alleen na het overtreden van een wet/regel. Jij kunt het typisch vinden, maar ik vind het geheel logisch en volgens onze rechtstaat dat men gestraft gaat worden op grond van dat wat men overtreden heeft. Het lijkt mij heel sterk dat er in de wet van welk land dan ook, of de regelgeving van de UEFA, staat dat je niet een verkeerd liedje mag afspelen. Ik weet niet welk punt je duidelijk wilt maken met je suggestieve reactie, maar wat de UEFA hier doet is gewoon volkomen logisch. Wat daar zo typisch aan is weet ik dan weer niet, want vaak doen de UEFA en FIFA juist onlogische dingen.

10 september 2019 om 18:59

Typisch omdat de UEFA altijd moord en brand schreeuwt als t over t overtreden van haar regels heeft en de mond vol heeft over respect in de voetballerij, maar de kop in t zand steekt als er racisme in t spel is of, in dit geval, een verkeerd volkslied gedraaid wordt. Dat kun jij a-typisch of suggestief vinden maar dat heeft in mijn ogen ook met (gebrek aan) respect te maken.

Snap de rest van je betoog wel over wetten en regels, daar niet van, maar een straf om een paar minuten later te beginnen is t straffen voor t gevolg, niet voor de aanleiding. Dat vind ik typisch.

Is dit serieus? Een boete omdat je per ongeluk het verkeerde volkslied draait. Sorry hoor, maar ze slaan wel een beetje door. Wat interesseert het mij nou als het Belgische volkslied wordt gespeeld bij een wedstrijd van Nederland. Totale onzin en de UEFA doet dit puur om de kas te spekken als ze overgaan tot het uitdelen van een boete.

10 september 2019 om 18:02

Daarom krijgen ze de boete ook niet, dat is voor het te laat beginnen.

Nou vanavond wordt pas echt een succes als ze het volkslied van Albanië afspelen bij de Banketbakkers van Andorra en excuses maken aan Azerbeidzjan dan ga ik helemaal stuk

Fransen zijn algemeen wel een beetje wereldvreemd. Ik zit hier al een paar weken in Frankrijk en moest vaak uitleggen dat ik als Belg Nederlands spreek en geen Frans of Duits. Het ging er bij die mensen moeilijk in en dachten dat ik een grap maakte. Maar dit is natuurlijk echt wel onprofessioneel.

11 september 2019 om 09:21

Fransen hebben het inderdaad wel aardig hoog in hun bol van zichzelf maar kan me niet voorstellen dat ze dit bewust doen. Gewoon lichte Franse arrogantie dat ze zich slecht voorbereiden op de komst van Albanië gok ik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 26 november
Chelsea heeft Nicolás Tagliafico op het oog als vervanger van de langdurig geblesseerde Ben Chilwell. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren