Beslissing van Ronald Koeman wordt in Spanje met gejuich ontvangen

Zaterdag, 7 september 2019 om

Ook in Spanje heeft men de EK-kwalificatiewedstrijd van het Nederlands elftal tegen Duitsland vrijdagavond met grote belangstelling gevolgd. Mundo Deportivo was aandachtig toeschouwer van het door Oranje met 2-4 gewonnen duel en had vooral oog voor Frenkie de Jong. De Catalaanse sportkrant concludeert zaterdag dat de middenvelder van Oranje en Barcelona tegen Duitsland andermaal liet zien op welke positie hij het best tot zijn recht komt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Frenkie de Jong ook bij Barcelona snel op zijn favoriete positie zal komen te spelen?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door juvedeef)

Frenkie z'n tijd bij Barca komt nog wel. Je kunt alleen Busquets moeilijk op de bank zetten op het moment. Er komen nog wel kansen op zijn natuurlijke positie. In de tussentijd is dit het moment voor Frenkie om zich op een andere positie te ontwikkelen, is alleen maar goed voor hem.

7 september 2019 om 19:29

Je kunt toch ook makkelijk met Buquets en Frenkie naast elkaar spelen. Frenkie speelde precies zo met Schone naast zich. Ik snap echt niet dat Valverde het niet gewoon precies zo neerzet. Dan heb je zowel Frenkie als Busquets in de favoriete positie staan. Zijn nog genoeg technische middenvelders bij Barca dan over om er 1 op '10' te zetten.

7 september 2019 om 19:48

Ik hoop dat dat moment komt als Messi weer fit is. Gewoon Dembele op rechts, Griezmann hangend op links en Suarez voor Messi. Met Busquets en De Jong heb je dan twee van de beste cvm's ter wereld die al het verdedigende werk kunnen opknappen en beiden kunnen de opbouw verzorgen.

7 september 2019 om 19:52

En dan Arthur op de bank? Die moet altijd spelen imo en ook Vueal, Rakitic, Alena en Puig moeten hun wedstrijden meepakken op het middenveld

7 september 2019 om 20:10

Je speelt dan wel heel controlerend. Ik zie barca liever wat aanvallender spelen

7 september 2019 om 20:50

@InkeMontana helemaal gelijk heb je! Dat kan makkelijk.het zelfde als Iniesta Xavi en Busquets op een middenveld zijden mensen dat het ook niet kon.

7 september 2019 om 21:55

@Jesaja: Valt reuze mee, Ajax speelde vorig jaar ook zo en maakte een recordaantal doelpunten. Met 2 controleurs spelen betekent niet automatisch dat je behoudend speelt he, zeker niet als je Dembélé, Messi, Suárez en Griezmann daarvoor hebt staan. Met zo'n voorhoede kun je eigenlijk amper controlerend spelen.

Wow huh Barca? Frenkie op 6? Je zou bijna denken dat hij daar bij Ajax ook speelde..alsof ze bij Barca niet weten dat Frenkie het best tot zn recht komt voor de verdediging. Daar is simpelweg geen plek voor op dit moment, zijn tijd komt nog wel!

7 september 2019 om 19:45

Busquets laatste man met piqué en frenkie ervoor . Raketic rechts van frenkie . Zoveel loopt busi toch niet kan ie lekker achterin gaan lopen en in bal bezit het middenveld ondefsteunen . Zoals Rijkaard bij Ajax afbouwde .

7 september 2019 om 20:00

Dan zou ik eerder De Jong verdediger zetten. Die heeft daar al ervaring en is net iets sneller dan Busquets. Tegen kleinere clubs is dat misschien best een goede optie.

7 september 2019 om 22:50

Armour ben je serieus? Dat was bij Ajax al geen succes, omdat hij geen verdediger is!

8 september 2019 om 06:49

Ik heb liever dat hij gewoon op 6 staat maar als Busquets daar speelt vind ik het best een goede optie. Tegen topclubs moet je het niet doen maar tegen kleinere teams maakt het je voetballend wel sterker. Daarbij komt ook nog dat de voetballende kwaliteiten van de Jong er beter uitkomen als verdediger dan als middenvelder die weggestopt wordt aan de zijkant.

7 september 2019 om 19:46

Busquets laatste man met piqué en frenkie ervoor . Raketic rechts van frenkie . Zoveel loopt busi toch niet kan ie lekker achterin gaan lopen en in bal bezit het middenveld ondefsteunen . Zoals Rijkaard bij Ajax afbouwde .

Je meent het, of je probeert je mening op te dringen, maar dan moet je bij Valverde zijn;-)

Valverde moet de jong en busquetes voorlopig naast elkaar zetten uiteindelijk zal de jong overblijven en zal busquetes door zn leeftijd gewoon weg vallen. Ik denk dat die twee elkaar ook een soort natuurlijk zullen aanvoelen en aanvullen!

Toch wel leuk dat Barcelona veel geld uitgeeft aan een speler als De Jong en hem vervolgens op een positie zet waar hij helemaal niet uit de verf komt. Ben benieuwd Valverde komend jaar nog een manier verzint om zowel De Jong als Busquets goed te benutten. Anders is het een vrij zinloze aankoop.

7 september 2019 om 22:34

@arnout108mee eens, Griezmann linksbuiten en Frenkie linksmidden werkt niet optimaal. dan had je net zo goed ipv die twee spelers Neymar kunnen halen

7 september 2019 om 23:58

Ik zou de jong gewoon op de bank zetten. Niet omdat hij slecht is. Maar er is maar 1 positie waar hij goed speelt. En dat is op 6. Laat hem maar de concurrentie aan gaan met busquets. Dat is veel beter dan misbruikt worden op andere posities.

8 september 2019 om 07:00

Dan hadden ze hem toch net zo goed niet kunnen kopen? Ik vind het onverklaar dat Barcelona 200 miljoen uitgeeft aan spelers die ze (nog) niet op hun beste positie opstellen. Nu staat griezemann linksbuiten en De Jong staat zonder vrijheden weggestopt op de zijkant. Het was in mijn ogen dus veel slimmer geweest om al dat geld uit te geven aan spelers die wel renderen op de posities waar ze blijkbaar spelers nodig hadden.

8 september 2019 om 09:24

De Jong kan toch gewoon leren dit jaar van de huidige beste nummer 6. Daarna kan hij volgend jaar steeds meer gaan spelen. Hier heb je namelijk niks aan. Omdat hij niet op zijn beste positie speelt. Verder eens met je stelling. Ze hadden eerder een goeie box to box nodig. Maar een talent als de Jong laat je natuurlijk niet lopen

Frenkie gaat veel leren dit jaar denk ...is een intelligente jongen …. juist op een andere positie spelen misschien het meest leerzaam ….. wordt alleen maar beter bij Barca …. vond ik gisteren al goede te zien …..leert op een hoger niveau een wedstrijd naar zich toe te trekken ….zijn spel centraal te stellen in een team …… zoals het bij Ajax vanzelfsprekend was

Lijkt me dat je niet daar binnen kan komen wandelen, en dan even Busquets zijn plekje kan over nemen of het de normaalste zaak van de wereld is. Op de links half kan hij iig minuten maken, en wennen aan een nieuwe club, land, medespelers, speelwijze enz enz. Maar iedereen incl Busquets weet dat wanneer Busquets geblesseerd raakt, of een tijd minder gaat spelen, De Jong daar op die positie komt te spelen, en denk dat als hij dan een aantal wedstrijden de kans krijgt hij hem ook pakt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 15
2220 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
T. KrulKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
S. BotmanVerdediger
F. de BoerVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

220 fans
Middenvelder, 23 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Barcelona 8 0 0 0
2019/2020 Barcelona 29 2 2 1
2018/2019 Ajax 31 3 0 0
2017/2018 Ajax 22 0 2 0
2016/2017 Ajax 4 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Niet leuk om te lezen en het is vooral vervelend voor Koeman en Frenkie’

Het is al een behoorlijke poos onrustig bij Barcelona, waar spelmaker Lionel Messi het totaal niet meer naar zijn zin lijkt te hebben. Daarnaast is er veel onvrede over de teleurstellende...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Juventus wil komende zomer een poging wagen om Donny van de Beek alweer weg te halen bij Manchester United. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren