Cijfer in De Telegraaf na zege Oranje zorgt voor verbijstering bij FOX Sports

Zaterdag, 7 september 2019 om

Georginio Wijnaldum wordt na de 2-4 overwinning die het Nederlands elftal vrijdagavond boekte op Duitsland in het kader van de EK-kwalificatiereeks alom bewierookt. De Oranje-international heerste met name in de tweede helft op het middenveld en was met een treffer en een assist ook nog belangrijk in de doelpuntenproductie van Nederland. Kees Kwakman heeft genoten van het spel van Wijnaldum en is vol verbijstering over het cijfer waarmee De Telegraaf diens optreden zaterdagochtend beoordeelde.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Georginio Wijnaldum verdiende ... een 6,5 voor zijn optreden tegen Duitsland


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door martinarody)

Hoger dan een 6,5 was wel verdiend geweest. Maar buiten zijn goal en assist om vond ik hem niet bepaald opvallend spelen.

7 september 2019 om 18:35

Lees je eigen reactie ff terug

7 september 2019 om 18:44

Want als je een assist geeft en scoort, hoef je de rest van de wedstrijd geen bal meer te raken?

7 september 2019 om 18:55

Waarom dan toch hoger dan een 6.5 is wat er dan ook bedoeld word op je eigen reactie.

7 september 2019 om 18:56

Volgens mij heb jij een andere pot gezien lol! Plus laat onopvallend (maar oh zo goed) nou precies gini zn kracht zijn. 🤦🏽‍♂️

7 september 2019 om 18:57

Volgens mij volg jij geen voetbal elke speler begint met de cijfer 6, goal telt als 1.7 a 2 punten en assist 1 a 1.5 en aangezien hij betrokken was aan 2 doelpunten waardoor nl won verdient hij natuurlijk boven de 8.5. Zelfs als hij heel slecht speelde en een goal en assist maakte zou hij boven een 7 moeten uitkomen

7 september 2019 om 20:18

Dat slaat natuurlijk nergens op. Ook als je scoort kan je een slechte wedstrijd gespeeld hebben.

7 september 2019 om 19:02

Ik heb meer het idee dat zijn werk jou gewoon niet opgevallen is... Een speler als Depay moet opvallen in een wedstrijd om goed te spelen. Een Frenkie viel buiten zijn goal om ook niet op, maar is zo ongelofelijk belangrijk in het druk zetten, zodat de lopende spelers van Duitsland niet bereikt worden. Een wedstrijd als deze staat of valt bij de uitvoering van die taken.

7 september 2019 om 20:11

Ben ik niet met je eens. Bij Frenkie valt het juist op wat hij doet zonder bal. Aan de bal zie je ook zijn tempo en diepte bepaling. Gino zag ik ergens in minuut 42 voor het eerst na het volkslied en speelde net als de rest een goede 2e helft. Maar waar Frenkie de verdedigende middenvelder is en De Roon de sloper (moet zijn), daar wordt van Wijnaldum creativiteit, aansluiting en gevaar verwacht. En juist dat lukt hem in oranje net te weinig, vind ik.

Zoveel mensen zoveel meningen. Af en toe onnavolgbaar. Maar we hoeven het niet eens te zijn. Ik ben het overigens oneens met De Telegraaf in deze.

7 september 2019 om 19:06

Verschillende meningen, oke, maar waarom zou je in godsnaam de rol van Wijnaldum bij Liverpool meenemen in het oordeel van Wijnaldum bij het Nederlands elftal, zoals Van Tiggelen doet? Dat is gewoon krom, want Liverpool legt de nadruk op omschakeling en druk zetten, terwijl Nederland speelt op balbezit en gevaarlijk wil worden tussen de linies.

7 september 2019 om 20:12

Dat is toch exact de logica. Hij vergelijkt de Wijnaldum die geroemd wordt door zijn spel bij Liverpool met de Wijnaldum bij oranje. Die laatste is in zijn ogen beduidend minder. Ik deel zijn mening.

7 september 2019 om 20:23

Onder Koeman en met Frenkie erbij begint Wijnaldum pas een beetje te draaien in oranje. Daarvoor moest de creativiteit van hem afkomen, maar daar is hij de speler niet voor, dus liep het eigenlijk voor geen meter. Zijn spel bij Liverpool is nooit bij Oranje te uitten, want ze spelen niet vanuit de omschakeling. Ik denk dat Wijnaldum pas bij het toevoegen van een creatieve 10 (Ihataren hopelijk) pas echt tot zijn recht komt als 8. Tot die tijd lijkt het me beter om wijnaldum op zijn taken in oranje te beoordelen ipv te hopen dat hij datgene brengt wat hij bij Liverpool doet. Daar is hij overigens ook niet ononstreden.

8 september 2019 om 07:16

Eens. Maar voerde hij zijn taken dan zo goed uit dat hij meer dan een 6,5 verdient? Het lijkt me niet dat Koeman hem jet veld in stuurt met de opdracht De Roon na te doen. In de 2e helft zag je wat wel de bedoeling was

Wijnaldum speelde een geweldige wedstrijd en bekroonde zijn prestatie met een technisch goed uitgevoerde goal waarbij nogmaals duidelijk werd hoe goed hij conditioneel is. Wat mij betreft verdient hij minimaal een 8.

7 september 2019 om 18:47

Dan verschillen we toch van mening in deze. Gini was zeker in de 1e helft onzichtbaar. Ik heb vanmiddag nogmaals de wedstrijd gezien en werkelijk 1x zijn naam horen noemen 'onzichtbaar'. Dat hij in de 2e helft alles weer goedmaakte toen er gewisseld was en hij veel meer zichzelf was maakt het niet zo dat hij een geweldige wedstrijd speelde.... maar de goal was prachtig uitgevoerd en toonde inderdaad hoe sterk hij conditioneel is. Ps. Bewijst ook hoe sterk hij mentaal is, topper!

7 september 2019 om 22:15

Zijn eerste helft was inderdaad minder opvallend. Maar dat geld voor het hele elftal. Zowel Wijnaldum als De Jong vond ik veel dwingender spelen in de tweede helft. In balbezit, maar ook bij balverlies.

8 september 2019 om 08:29

Precies het punt wat ik dus aanstip, eerste helft was het hele elftal niet goed, zo ook Gini niet die welgeteld 1x aan de bal is geweest. Toch word er geschreven dat hij 'de hele wedstrijd' goed speelde, dat is wat ik dan ook betwist. Eerste helft waren enkel (met name) Depay en Frenkie goed. 2e helft na de wissels werd Gini dan ook vele malen sterker in het elftal met afsluiter van dat geweldige stiftje als assist en het lopen en afmaken van de goal uit de geweldige draaiende voorzet van de voet van Memphis.

Ik heb me verbaasd over vrijwel alle cijfers. Het lijkt wel of Adri van T na de eerste helft al in de auto terug is gestapt.

Een 6,5 voor zijn assist en goal is terecht. Voor de rest heeft hij voornamelijk verstoppertje gespeeld. Belachelijk hoe vaak hij niet aanspeelbaar is geweest in situaties waardoor anderen in de problemen komen.

Wijnaldum speelde misschien niet groots of wat dan ook, maar speelde wel gewoon een goede wedstrijd en verdiend wel hoger dan een 6,5. In mijn ogen eerder een 7,5.persoonlijk vind ik wel dat Wijnaldum onder Koeman echt wel stappen vooruit heeft gemaakt bij het Nederlands elftal (net als heel het Nederlands elftal). Eerst vond ik altijd dat Wijnaldum best wel vaak afwezig was qua spel, maar dat is nu wel anders aangezien je hem qua spel wel meer ziet en ook verschillende belangrijke goals heeft gemaakt.ook vind ik dat Babel echt wel lof verdiend. Hij wordt vaak afgeschreven en vaak lees en hoor ik reacties dat Babel niet meer opgeroepen moet worden voor het Nederlands elftal, omdat hij niet van het juiste niveau is en ook niet de jongste meer is maar zelf vind ik Babel echt wel serieus van waarde voor het Nederlands elftal, want hij kent zijn rol en hij vervuld zijn rol ook echt gewoon goed.niet alleen gisteren, maar toch al meerdere interlands gezien waarin Babel gewoon prima speelde en serieus wel van waarde was voor het Nederlands elftal.

Prima, maar dan moet je de ligt, dumfries, promes en blind een 0 geven. Dan zn de houdingen weer hersteld. Btw, het viel mij gister op de bijdrage van psv en ex spelers. Dit oranje kleurt een en al psv en dat zegt meer dan goeds over de ontwikkeling van de club psv. Dumfries was aanvallend niets, maar ik roep ook al paar maanden hier dat hij bij psv niet moet aanvallen. Prima verdediger, een pitbull die oranje achterin nodig heeft. Tot een paar meters over middenlijn moet zn territorium worden.

7 september 2019 om 18:54

Blind op basis 2e helft een 4 overal. Dumfries hieven we niet over te discussiëren zo slecht. Promes vond ook ik niet meer als een 3 waard. De Ligt vond ik niet slecht maar Zeker niet goed dus een 5. Malen, en Depay... duidelijke goede cijfers.

7 september 2019 om 20:08

Snap niet zo goed wat je bedoelt met goede ontwikkeling van PSV? Bedoel je de jeugdopleiding? Want er speelde weinig spelers die uit de jeugdopleiding van PSV komen. Alleen depay heeft een groot deel uitgemaakt van de jeugdopleiding van PSV. Of bedoel je de huidige PSV spelers? Want dumfries was de enigste en de slechtste. Of bedoel je gewoon de spelers die bij PSV gevoetbald hebben? Dat waren er 5 incl wissels. Dat zou betekenen dat ze ooit goede aankopen hebben gedaan. Mja wel verspreid over heel wat jaren. Dus snap nog niet wat je bedoeld

7 september 2019 om 20:18

Ik wou net min of meer hetzelfde zeggen. Zijn trouwens 5 (ex)spelers van PSV. Van je grote liefde Ajax 6 stuks...

7 september 2019 om 20:29

Wie doen het allemaal goed van (ex) ajax? Frenkie. Of speelt justin Kluivert de pannen van het dak op de bank? Geen suggestieve vragen stellen aub.

7 september 2019 om 21:05

Lol. Voor mij is het geen wedstrijdje verplassen hoor. Het zou je alleen goed doen af en toe die gigantische rood/witte bril (geen Spartaanse) af te zetten. Al ben ik bang dat het daarvoor te laat is.

Speelde wijnaldum de hele wedstrijd zoals kwakman zegt, of enkel de tweede helft zo? Ik heb nika gezien, dus vandaar.

7 september 2019 om 19:56

Alleen de 2e helft, zo ook op meerdere topics door velen geschreven enkel hebben sommige op dit topic een geweldige hele wedstrijd gezien....

Wijnaldum kan inderdaad heel goed voetballen. Ook in de kleine ruimte kan hij voetballen. Maar het is toch ook wel een speler liver niet aan het bal komt als het allemaal heel spannend wordt. Het is een mentaal dingetje gok ik.. Gisteren in de tweede helft tegen Duitsland had hij er geen last van in ieder geval.vind het vooral mooi hoe hij zich heeft ontwikkeld in Engeland. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Klaassen die kakte daar helemaal in. En dat terwijl de meeste veel meer van hem verwachte dan van Wijnaldum.. voor onduidelijke redenen.

Als je de uitslag weg denkt was het ook gewoon niet goed wat we gezien hebben. Eerste helft was het erg slecht, laag baltempo met veel slordigheden we hadden zomaar 2/3-0 achter kunnen staan terwijl Duitsland ook verre van goed speelde. De tweede helft begin je ook gewoon slecht en eigenlijk tot aan de 1-1 en de wissels was niet heel goed. En daarna werd Duitsland afgetroefd op werklust (wat ook een kwaliteit is) en niet op voetballend gebied.Ik vind de euforie ook weer erg overdreven.

Iedereen een 8 joh, maakt het uit. Allemaal voldoende! Behalve Dumfries en de Roon Grapje, Dumfries en de Roon krijgen ook voldoende. De rest krijgt onvoldoende

Wijnaldum speelde zoals Frenkie bij Barca hoort te spelen. Sterk in de kleine ruimte en aanvallend aanwezig. Verdiende daarom minimaal een 7,5

Maar Kees, het is dan ook Adri van Tiggelen, je weet wel die eenvoudige verdediger die zich na het EK 88 zo belangrijk ging vinden, nog nét niet vond dat Nederland dankzij hem kampioen was geworden en daardoor mede de oorzaak van de afgang op WK 90 was. En díe man geeft nu cijfers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 13
2208 fans
Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa

243 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Liverpool 8 1 0 0
2018/2019 Liverpool 35 3 3 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
2015/2016 Newcastle United 38 11 1 0
Laatste voetbalnieuws

Wijnaldum bluste brandje bij Liverpool: ‘Waarom wilde hij jou slaan?’

Liverpool maakt voorlopig een uitstekend seizoen door, maar binnen de selectie van manager Jürgen Klopp is ook weleens onenigheid. Zo ontstak Sadio Mané na afloop van de gewonnen Premier League-wedstrijd tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Lionel Messi is geen fan van Junior Firpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren