Woede om fluitconcerten jegens Ziyech: ‘Dat waardeer ik absoluut niet’

Zaterdag, 7 september 2019 om 11:19Chris Meijer • Laatste update: 11:37

Marokko speelde vrijdagavond in een oefeninterland met 1-1 gelijk tegen Burkina Faso. Hakim Ziyech miste andermaal een strafschop in het shirt van de Leeuwen van de Atlas en werd uitgefloten in het Stade de Marrakech. De fluitconcerten zorgen voor woede bij bondscoach Vahid Halilhodzic, die zijn debuut maakte als keuzeheer van de nationale ploeg van Marokko.

Op het toernooi om de Afrika Cup werd Marokko in de achtste finale geëlimineerd door Benin, mede door een gemiste strafschop van Ziyech vlak voor tijd. Het publiek in het Stade de Marrakech was dat klaarblijkelijk nog niet vergeten, tot woede van Halilhodzic. “Er was één ding dat me enorm teleurgesteld heeft. Het feit dat Ziyech, een speler van ons eigen team, uitgefloten werd. Dat verdient hij niet! Hij is een geweldige jongen en een fantastische speler. Je eigen land uitfluiten is iets dat niet goed is en ik absoluut niet waardeer”, zegt Halilhodzic tegenover Arryadia TV.

“Na de uitschakeling op de Afrika Cup werd hij aangewezen als zondebok. Er werd verwacht dat Ziyech de boel zou omdraaien tegen Burkina Faso en hij was betrokken bij enkele goede schoten, maar miste opnieuw een strafschop”, schrijft het Marokkaanse Le360 Sport over Ziyech. “Hij speelt zo briljant in het shirt van Ajax, maar heeft het lastig om uit te blinken bij Marokko. Na de gemiste strafschop tegen Benin kwam er een lawine aan kritiek los. Supporters, pers en zelfs politici wezen Ziyech aan als de hoofdschuldige van het falen van Marokko op de Afrika Cup.”

“In de eerste interland van Halilhodzic was Ziyech een van de spelers die het meest in het spel voorkwam. Hij pakte de controle op het middenvelder en scoorde bijna in de beginfase”, zo vervolgt de analyse. “Fayçal Fajr, die de strafschoppen normaal neemt, liet de bal aan Ziyech, die opnieuw faalde vanaf elf meter. Hij wordt zonder twijfel beschouwd als de beste Marokkaanse speler van dit moment, maar bij de nationale ploeg lijkt hij gevangen in een vicieuze cirkel van teleurstelling. Is hij vervloekt?”


Poll

Vind jij de fluitconcerten terecht?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

123 reacties (laatste reactie door infodesk)

Wat ik niet helemaal begrijp is waarom Ziyech weer achter die penalty gaat staan. Hij mist 40% van zijn strafschoppen, dus allesbehalve een zekerheidje. Dan kan hij het beter aan iemand anders laten.

7 september 2019 om 11:50

Dan krijg je een beetje het verhaal Seedorf, die dat ook deed in Oranje. Maar misschien dacht Ziyech over een drempel te stappen zoals Tadic tegen Paok ook deed.

7 september 2019 om 12:13

Edit omdat mijn reactie nergens meer op sloeg sinds de rest verwijderd is.

7 september 2019 om 12:16

Kan je uitleggen welke zaken er dan meespeelde? Misschien heb ik toendertijd iets gemist, want ik begrijp niet waar je op doelt.

Dit zou nooit gebeuren in Marokko was mij verzekerd door leden hier op Voetbalzone. Dat een aantal mensen hem uitfloot bij Ajax was een goede reden om niet voor Oranje te kiezen zogenaamd. Zonde, hij had toch mooi gestaan bij ons op rechtsbuiten.

7 september 2019 om 11:51

@xyzz hij voelde ook weinig vertrouwen van de bondscoaches van Oranje denk ik. hij speelde zowat elke week fenomenaal bij Twente over een hele lange periode en werd nog gepasseerd terwijl spelers als Anita bv wel werden opgeroepen. dan zakt je op een gegeven moment de moed in de schoenen denk ik want wat moet je dan nog meer doen om een keer geselecteerd te worden?

7 september 2019 om 12:03

@ japie Stop eens met die onzinnige vergelijkingen te maken. Anita en Hakim zijn compleet andere spelers, en spelen ook op een andere positie. Bovendien steeg Anita ver boven zichzelf uit het laatste half jaar. Spelers die echt slagen na een overstap van een subtopclub naar een topclub zijn vrij beperkt. Is het dan zo raar dat een uitblinker van een subtopper niet direct word opgeroepen voor oranje?

7 september 2019 om 12:06

Wat mij betreft had Ziyech ook eerder een uitverkiezing moeten krijgen. En zeker Van Basten heeft zich onbehoorlijk gedragen richting Ziyech. Maar mijn bericht is een reactie op de bewering die ik regelmatig voorbij heb zien komen hier op voetbalzone dat spelers bij Marokko uitsluitend vereerd worden en nooit kritiek of fluitconcerten krijgen in tegenstelling tot hier in Nederland.

7 september 2019 om 12:09

@sportweek86 Ziyech was de beste middenvelder en het grootste talent van de Eredivisie destijds dus ja dan vind ik het ongeloofwaardig en oneerlijk om hem niet te selecteren. ik noem nu Anita als voorbeeld maar er zat voor het middenveld nog veel meer middelmaat bij. als je dan 22 man selecteert geloof ik, dan had Ziyech daar gewoon bij moeten zitten natuurlijk. een gemiste kans voor Oranje imo

7 september 2019 om 12:20

Hakim was bij Twente een vrij luie speler, waar het hele elftal in dienst van hem speelden. Jij was als bondscoach dus bereid je hele elftal af te stemmen op een speler die bij een subtopper goed presteerde? Want de hakim van toen, was absoluut nog niet klaar om als teamspeler te functioneren.

7 september 2019 om 12:20

Wel beetje eigen schuld.had hij maar eerder naar Ajax moeten gaan.1 Goede wedstrijd is dan genoeg.on: Wel lulig voor hem maar ga dan ook niet achter die bal staan als je het niet kan.

7 september 2019 om 12:33

@sportweek86 liever een luie speler met kwaliteit dan een hardwerkende speler die de middelmaat niet ontstijgt. hoe weet je trouwens zo zeker dat hij lui was? misschien had zijn coach wel gezegd richt je alleen op je aanvallende taken en de rest van het team zorgt ervoor dat jij kan excelleren. mij zou het niet uitmaken dat hij bij een subtopper speelde aangezien het duidelijk was dat hij toen al beter was dan een hoop middelmaat die wel voor Oranje geselecteerd werden. hoe kan je zou zeggen dat Ziyech niet als teamspeler kon functioneren? alleen dankzij zijn inbreng ontliep Twente toen degradatie

7 september 2019 om 11:52

Ach hij heeft met zijn hart gekozen, dus lijkt mij dat die dit voor lief neemt. Hij is het oranje shirt niet waard, aangezien hij met zijn hart kiest voor Marokko. Leuk dat het qua voetbal misschien beter is om voor Nederland uit te komen, maar ik wil alleen maar voetballers zien die zich 100% voor het shirt geven en niet liever een afrika cup spelen ipv een EK.

7 september 2019 om 11:55

@kleinegeneraa7 mij zal dat echt een worst wezen. Ziyech had dat Oranje van de nodige creativiteit kunnen voorzien dus ik vind het echt jammer dat de Knvb destijds ook niet heeft ingegrepen toen hij geheel ten onrechte gepasseerd werd. ik hoop voor hem dat hij het alsnog bij Marokko kan laten zien want ik vind het echt een hele goede voetballer

7 september 2019 om 12:01

Dan ben jij dus ook voorstander van transfers toestaan in het nationale voetbal? Je wilt toch gewoon 'echte' Nederlanders zien en niet spelers die liever voor een ander land voetballen? Leuk dat die ons kan voorzien van creativiteit, maar dat is voor mij geen graadmeter. Transfers is misschien een beetje overdreven, want hij had voor Nederland kunnen uitkomen, maar dat had accensio ook kunnen doen? Zat ik persoonlijk ook niet op te wachten.

7 september 2019 om 12:12

@kleinegeneraa7 nee daar ben ik geen voorstander van maar wel van spelers met een Nederlandse achtergrond of een Nederlands paspoort in Oranje. als je dan tot in het ongeloofwaardige gepasseerd word door onze bondscoaches dan zou ik ook zoiets hebben van bekijk het maar met dat Oranje want hoe goed ik ook presteer, ze zien me toch niet staan die bondscoaches. Ziyech werd gepasseerd waar genoeg middelmaat wel werd opgeroepen. imo sloeg dat echt helemaal nergens op

7 september 2019 om 12:18

Hij speelde die tijd overigens niet heel geweldig hoor, was niet bepaald in grootste vorm, maar dan nog? Als je daarom kiest voor een ander land, wil je dus niet voor 100% uitkomen voor Nederland, anders had die wel gewacht. Hij wist ook dat die de potentie had, dus was een kwestie van tijd.

7 september 2019 om 12:27

Ach ja, Cruijff weigerde ook voor Oranje te spelen als hij daar geen zin in had. Of als hij vond dat hij er te weinig geld voor kreeg. Ik geloof dat als Ziyech voor Oranje had gespeeld dat hij dat met 100 procent overtuiging zou hebben gedaan.

7 september 2019 om 12:29

@kleinegeneraa7 niet iedere speler heeft dat geduld. zolang van Basten assistent coach was zou hij er niet bij zitten en ik snap dat als een selectiebeleid niet meer gebaseerd is op sportieve gronden dat je dan als speler denkt laat maar zitten

7 september 2019 om 12:55

Hij heeft helemaal niet met zn hart gekozen. Marokko was zn 2e keus.

7 september 2019 om 13:15

Ik vind het toch te makkelijk. Hij speelde toen bij een subtop club en dan ben je nooit een zekerheid. Er zijn er genoeg van bijv AZ die niet geslaagd zijn met Maher als grootste voorbeeld. Ziyech en twente toen is vergelijkbaar met AZ en maher vind ik.

7 september 2019 om 13:24

@rick1o1vincent Janssen van AZ werd ook geselecteerd en dat was niet half de voetballer die Ziyech toen al was. daar heb je toch oefenwedstrijden voor? om ook dit om te kijken of dit soort exceptionele talenten kunnen aanhaken bij het niveau?

7 september 2019 om 14:28

Net of Ziyech toendertijd zo geweldig was. Is op het begin ook door de Ajax fans uitgefloten. Kijk wat er voorin rondliep bij Nederland aan kwaliteit met bijvoorbeeld Kuyt, van Persie en Robben. Waarom zou een speler van met alle respect fc Twente daar perse tussen moeten zitten? Je kan het ook anders bekijken: het is ook een teken dat Ziyech weinig affectie toont met Nederland en snel opgeeft. Had van Dijk ook maar moeten opgeven toen hij misschien (onterecht) niet werd geselecteerd voor al die jaren? Kijk waar die nu staat. Denk dat de meeste mensen (waaronder ik) sowieso geen spelers in het nationale elftal willen die niet voor de volle 100% trots is om Nederlander te zijn en het shirt wil verdedigen. Dan kiest hij maar snel voor Marokko en daarvoor mag hij nu op de blaren zitten. Lekker 1x in de 20 jaar meedoen aan een WK als het meezit..

7 september 2019 om 11:55

@xyzz: het is wel heel triest als je je loopbaankeuze laat afhangen van fluitconcerten denk je zelf ook niet?

7 september 2019 om 11:55

@xyxzz: Hmm, zou dat de reden waarom Ihattaran gisteren op instagram zowat alle berichten over oranje zat te liken? Een talentvolle voetballer die mooie dingen wil beleven in de toekomst, kiest voor oranje. Daar is geen discussie over.

7 september 2019 om 12:12

Dar was de schuld van Blind die te lui was om een keertje langs te gaan en vooral Van Basten . Was Hiddink gebleven dan had Zyech gewoon in oranje gespeeld

7 september 2019 om 12:20

Grootste fout die hij heeft gemaakt om voor Marokko te kiezen. Waar hij een goede keuze maakte door bij ajax te blijven en een pracht jaar te beleven. Had z’n trots opzij moeten zetten en voor Nederland moeten kiezen, een geweldige lichting die overal hoge ogen gooien, een paar goeie goals in het shirt van Nederland met dit team had hem echt die toptransfer bezorgd, eeuwig zonde. Niet lelijk bedoeld, maar hoe leuke spelers er ook spelen, Marokko bakt er als team vaak vrij weinig van, Ziyech is de dupe als sterspeler net als Messi bij argentinie

7 september 2019 om 13:12

Ja wat had hij mooi combineren met depay , Wijnaldum , Frenkie . Nu krijgt hij ballen van en moet hij ballen geven aan een stel houthakkers dat hem onbegrepen aanstaart . Had met NL een gooi kunnen doen naar de wereldtitel over 3 jaar , zal nu in de middelmaat van Marokko verzinken .

7 september 2019 om 13:13

Keuze marokko:Heeft een wk gespeeld eerder dat hij met nl em gespeeld heeft in marokko koningstatus voor eeuwig.Keuze oranje:Goed spelen maar nooit gewaardeerd worden 2 fouten maken en je zit op de bank en 50 procent van nl die jou en je afkomts en je geloof haat. Rara voor wie gaan ze kiezen 10 jaar geleden was het heel anders was ook minder gedoe over marokanen en islam vandaar dat veel marokaanse spelers kozen voor eu landen. maar nu ,Is er wel veel te doen om islam en marokannen in nl en dat zie die jongens ook. Dan kies je maar waar je welkom voelt en iedereen jou welkom heet en niet maar 50 procent net als in nl

7 september 2019 om 13:25

Ja hij wordt echt gewaardeerd in Marokko. Kijk maar naar de fluitconcerten en de kritische noot in de media. Nederland heeft echt een veel betere selectie, en randvoorwaarden dan Marokko daarom maken deze (Nederlandse) Marokkanen allemaal gebruik van de Nederlandse jeugdelftallen. Het is in marokka niet anders dan in NL als het marokaans elftal presteerde is hij een marokaan als het elftal niet presenteerd is hij een Nederlandse marokaan.

7 september 2019 om 13:29

Fluiten ze de koning in Marokko ook uit dan? "koningstatus"

7 september 2019 om 14:48

@infodesk Haha wat een grapjassen reageren hier toch weer. 10 jaar geleden had iedereen van het kaliber Ziyech voor NL gekozen, want de selectie was toen behoorlijk goed. In de tijd van Blind was alles kut en als je dan ook nog niet opgeroepen wordt zonder enige communicatie vanuit Zeist, ja dan ga je anders kiezen. 10 jaar gelden had je net zoveel ‘gedoe’ over Marokkanen en Islam, alleen lazen mensen toen geen krant. NU kijkt iedereen op Facebook en denkt te weten wat er in de wereld afspeelt.

7 september 2019 om 17:01

Ach Silver vroeger was het een eer om voor Oranje te spelen en had je geduld. Soms werd je gepasseerd en daarna weer opgeroepen en deed je extra je best. Nu moeten de bondscoaches op koffie bezoek om je over te halen om voor Oranje te kiezen. Ziyech kiest voor Marokko en maakt zelf die keuze. Dus geen eer om voor Oranje te spelen dus hoort ie er ook niet bij.

8 september 2019 om 01:48

Hoe kom jij er bij dat ze hem als nederlander zien als hij slecht speelt???want dat is geen 1keer geroepen . Dat jullie nederlanders zo zijn betekend niet dat iedereen zo is . In marokko word hij altijd als marokaan gezien. Is nooit anders geweest. Als die slecht speelt is die daar marokaan en als die goed speelt ook. In Nederland is dat heel anders daar is die bijna altijd een marokaan en bijna nooit een nederlander toch ?? En vind je gek dat eu landen beter zijn en betere randvoorwaarden hebben dan bv de afrikaanse landen. Waar de meeste mensen daar in afrika zich druk maken om hoe ze morgen aan eten moeten komen. Omdat in de geschiedenis hun landen zijn leeg geroofd en nog worden leeg geroofd door die eu landen met die goede randvoorzieningen .maar marokko en algerije hebben om dit moment in afrika kwa randvoorzieningen in de afgelopen 8 jaar flinke vooruitgang geboekt en die zijn echt niet minder als die van nl. Ik denk dat je gewoon praat zonder dat je weet wat er gaand3 is in afrika. Marokko heeft veel oud spelers de taak gegeven om marokko op kaart te zetten en zijn goed bezig wk gehaald. Waar nederland nog ff moeten wachten en maar zeggen dat nl beter is

8 september 2019 om 13:09

Het is een algemeen bekend gegeven dat Marrokanen zich hier buitenlander voelen, maar in als ze in Marokko zijn, ze ook als buitenlander gezien worden. Is al 10tallen keren aangegeven door Marokkanen zelf, dus wat bazel je nou? Ik kan me niet herrinneren dat Nederlanders hun eigen speler uitfluiten omdat hij een penalty mist, als je zo je "koning" behandelt, is vrij triest eigenlijk! En Afrikanen roven hun land meer leeg dan eu dat doet hoor!! Lees je in zou ik zeggen! Maar nee, lekker weer de zielpoot uithangen! En Nederland is in alles beter dan wat er bij Marokko voetbalt, maar dat weet je zelf ook wel. Leuk hoor op een wk meedoen, na 20!!!! jaar. Maar dan wel gelijk na de poule fase naar huis!

7 september 2019 om 12:57

Je bedoelde mijn reactie toch xjzzer is gefloten na de gemiste pen, Daarna niet. die trainer doelde daarop. Hii is niet hele wedstrijd uitgefloten ofzo, integedeel waren weer zijn naam aan het skanderen grote gedeelte va wedstriijd.hij is een held in marokko geloof me . Zit echt diep bij jullie dat hij maroc boven jullie heeft gekozen.hahhaha zijn al wat jaren verder en jullie kunnen maar niet wachten tot die jongen een slechte wedstrijd speelt om hem af te branden.En ja in marokko echt een held en als hij 2 pen bij oranje had gemist dan hadden ze inmiddels al zn sofinummer afgepakt. Bij marokko kan je gewoon 2 pen missen en nog een held zijn net als nu. ziyech word op handen gedrage daar . En niemand heeft hier op voetbalzone gezegd dat hij niet zou worden uitgefloten dat maak jij ervan.veel marokanen zeggen dat hij beter word behandel in marokko dan in nl en dat is gewoon waar. Ofniet????? Xjzz

7 september 2019 om 13:31

Ik herken jouw gebruikersnaam niet direct maar dit soort reacties zijn inderdaad waar ik op doelde.

Heel jammer dit voor Hakim. Met terugwerkende kracht toch eeuwig zonde dat hij niet voor het NL elftal speelt. Hij is precies het type speler wat we op dit moment nog missen.

7 september 2019 om 11:53

Het zal nooit meer gebeuren, dus wellicht handig om het te laten rusten. Ik denk overigens niet dat we Ziyech missen. We hebben meer behoefte aan 2 goede backs en een betere controleur dan Hateboer. Persoonlijk zie ik Blind het liefst als controleur.

7 september 2019 om 11:59

Blind mist echt snelheid als controleur heeft hij bij Ajax ook wel laten zien, al scheelt het natuurlijk wel als je de Ligt en van Dijk nog achter je hebt staan. Ik denk zelf dat de Roon gewisseld moet worden voor Propper is meer geschikt op die plek en de rechtsback daar moet iemand doorbreken nu is het het allemaal net niet, misschien uit nood maar Veltman dan is het verdedigend tenminste nog het beste. Maar met de komende talenten wat eraan gaat komen en de huidige groep krijgen we toch een mooi elftal en een goede bank. De tijden dat dan een Strootman geselecteerd wordt is dan ook over die voegt echt helemaal niets meer toe aan dit oranje.

Ik had laatst nog een aantal gasten hier die beweerde dat Ziyech op handen en voeten wordt gedragen in Marokko. Ik probeerde hen uit te leggen dat sinds de uitschakeling door Benin dat niet meer het geval was. Ziyech wordt nu uitgekotst door de meeste Marokkanen in Marokko. Dit krijg je als je als trotse Marokkaan (in Nederland) geen darija (marokkaans) en/of Arabisch kan verstaan. Je weet niet wat er zich afspeelt in de Marokkaanse media. Sommigen draaien nu bij en zeggen dat Ziyech misschien toch beter voor Nederland had moeten kiezen

7 september 2019 om 11:51

Dit heeft helemaal niks te maken met welke taal Ziyech spreekt, maar met het feit dat hij op belangrijke momenten cruciale fouten heeft gemaakt. De Africa Cup is iets waar in Marokko al maanden naar uitgekeken werd. Als je dan in de laatste minuut een penalty mist, meerdere grote kansen mist en gedurende het hele toernooi geen pers te woord staat is het niet meer dan logisch dat daar kritiek op komt. Dan zou in elk ander land ook gebeuren. Het is nergens voor nodig om hier een Berbers/arabisch ding van te maken.

7 september 2019 om 11:51

Valt weinig eer te halen bij Marokko. Ik begrijp dan ook niet dat deze jongens voor het land van hun ouders kiezen. 1 of 2 foutjes en je bent de boeman. Voorlopig heeft zyech wel het lef om die penalty te nemen. Jammer dat de druk vanuit de gemeenschap zo groot is en dat hij vervolgens als grof vuil behandelt wordt als hij een penalty mist. Na Zyech zullen er vast nog veel volgen, jammer, want spelers als Zyech kom je zelden tegen. Geef deze spelers de tijd en bouw het 1 en ander om hem heen en je bent spekkoper

7 september 2019 om 11:57

@davidss weinig eer? grof vuil als je penalty mist? Je bedoelt net zoiets als een Seedorf? Om niets uitgekost in NL. Welke eer kon hij halen? Kritiek op Ziyech heeft niet alleen te maken met Ziyech maar op het gedrag van het team. Ipv hard strijden voor het land (als je dan verliest, land staat achter je, zie na uitschakeling op het WK) zijn die gasten laatste tijd alleen maar bezig met waterpijpen, clubs en showen. Net zoals je hier in NL discussies kan hebben over hoed van Depay heb je daar dan ook kritiek op zulke zaken. Ziyech wordt gezien als boegbeeld van die groep. Ook hij is meer bezig met snapchat, blond verven dan presteren. Daar is kritiek op gebaseerd. Verdiep je beetje en vergelijk (zoals met Seedorf) voordat je zomaar dingen roept of claimt

7 september 2019 om 12:16

@ Mrkrillin Inderdaad in Nederland word je ook uitgefloten als je niet presteert of cruciale fouten maakt. Ik denk alleen dat er nu vooral zo gereageerd wordt omdat er steeds wordt beweerd dat er in Nederland geen waardering is en dat er in Marokko wel zoveel waardering is. Afellay heeft ook altijd waardering gehad. Alleen tijdens het EK 2012 was er kritiek op hem en zijn gedrag. Maar dat gold dat toernooi idem voor Van Persie en Huntelaar, dus dat heeft dan verder niets met zijn afkomst te maken. Dat toernooi was gewoon heel slecht en toen waren de sfeerverziekers de boemannen. (Al kreeg Van Marwijk dat toernooi ook bakken kritiek over zich heen)

7 september 2019 om 13:00

In de openingswedstrijd speelde Nederland toen fantastisch tegen Denemarken. Die wedstrijd ging echter ongelukkig verloren en toen is er iets geknakt en kwam er een zeer ongemakkelijke druk te staan op die tweede wedstrijd tegen Duitsland.

7 september 2019 om 11:51

Inderdaad ook maar sinds de afrika cup zijn de supporters een soort van anti-ziyech. Die jongen moet zich niet om die tribunemensen druk maken want als hij straks weer er 1 prikt dan gaat iedereen daar weer wat een "ongelofelijk speler is ziyech" roepen.

7 september 2019 om 11:52

Ziyech had sws vanaf het begin voor NL moeten kiezen en niet zo snel beledigd moeten voelen toen hij een x gepasseerd werd. Maar je stuk verder, heel veel zijn nog wel gek op hem. Wordt op handen gedragen. Na een wedstrijd zijn uiteraard sommige wat teleurgesteld maar dat waait weg

7 september 2019 om 11:54

Mwaa Ziyech past gewoon niet zo bij Marokko. Technisch geweldig, goede instelling en harde werker. Echter is het geen speler die fysiek de beuk erin gooit. Itt bijvoorbeeld amrabat die fysiek juist veel meer kan brengen. En laat fysiek nou een van de belangrijke pijlers zijn bij veel Afrikaanse landen. Dan verzuip je al heel snel als technische speler. Alleen absolute buitencategorie blijft dan overeind. Ziyech is heel goed, maar geen absolute buitencategorie. Babel bijvoorbeeld die technisch echt de mindere is, zie ik makkelijker slagen omdat hij wel fysieke wapens heeft. Het is gewoon geen geweldige match Ziyech en Marokko.

7 september 2019 om 12:09

Inderdaad, Ziyech is geen goede speler. Ziyech is middelmaat. Zonder Tadic zou Ziyech het afgelopen jaar niet zo goed hebben gepresteerd. En Ajax is een team met de meeste balbezit, vrije trappen, corners en schoten op doel dus als Ziyech 20 keer schiet dan schiet hij er 1tje in en dat geldt ook voor de assists uit vrije trappen en corners. Ziyech zou gewoon degraderen als hij bij RKC had gespeeld. Hij is afhankelijk van goede spelers om zich heen. Hij kan het verschil niet maken en dat heeft hij bewezen bij Marokko. Hij heeft niets laten zien op het WK en AC. Ik ben 35 jaar oud en gespierder dan Ziyech en dat met een fit for free abonnement en goedkope kipfilet. Ziyech is multi miljonair met een penthouse, kan elke dag eten bestellen, 24 uur toegang tot fitness apparaten, maar toch kiest hij ervoor om door het leven te gaan als Magere Hein. 7 kilo extra spiermassa en hij wordt 20 procent beter.

7 september 2019 om 16:02

Peter, Ziyech heeft geschitterd bij Heerenveen enTwente, bij Twente was hij bijna de enige die zo vaak bij een goal betrokken was.... hoop dat je een grap maakt.

7 september 2019 om 13:25

Fake nieuws ik ben arabisch bro word helemaal niet uitkots moet niet leugens gaan verspreiden om intressant te doen hele elftal was drama gister en dat zeiden ze ook buiten die pen speelde hij niet eens zo slecht. Maar ga vooral verder leugenaar. Ik versta alles op arabische tv waren niet te spreken over verd die niet de bal bij mid veld en aanv konden bereike door het goede snelle spelers van burkina. Dus aub hou het bij feiten leugenaar

Het is voor mij geen toeval dat ziyech nadat hij is uitgefloten in Heerenveen Twente en Amsterdam dit opnieuw gebeurd in Marokko. Zoals hierboven aangegeven mist hij veel penalty's en ook scoort hij zelden uit een vrije trap.

7 september 2019 om 12:15

Ziyech uitgefloten in Twente haha wat een grap. Hij werd zelfs nog toegezongen toen hij bij Ajax zat

Tja, het valt dus wel mee of beter gezegd tegen met dat warme bad daar. Overal op de wereld kunnen voetbalsupporters hard zijn als de resultaten tegenvallen. Kritiek is niet specifiek iets Nederlands.

Wat mensen hier vergeten is dat Nederlands elftal fans anders zijn dan club fans. Die staan achter de ploeg en gaan overal mee naartoe. Kiest Ziyech of Ihatarran voor Nederland dan worden zij ook in de armen gesloten door de Nederlanders. We zijn echt geen onaardig volk. De instagram foto van Memphis en Frankie zegt hoe de verhoudingen zouden moeten zijn in een samenleving met meerdere afkomsten en geloven. Ongeacht je afkomst, geloof zouden we allemaal moeten strijden voor ons land., want dat is wat ons verbind.

Zyech is een geweldige speler en als hij al zijn kansen wel zou benutten had hij allang niet meer in de Eredivisie gespeeld. Ik word een beetje moe van dat hij had voor Nederland moeten kiezen argument. Ook hier worden spelers uitgefloten. En het punt dat hij opnieuw achter de bal gaat staan? Dat is juist topsportmentaliteit. Niet bang zijn om te falen en als je faalt: rather die trying than try dying.

Deze man gaat nog spijt krijgen. Had eerder bij Oranje willen zien. Voor hemzelf en zijn carriere. Ik ben van Marokkaans komaf maar ik ga niet mee in dat nationalisme onzin en ik zal ook nooit degenen snappen die zijn keuze neerhalen of de mogelijkheid op 2 keuzes. Maar persoonlijk is het jammer voor hem. Als straks de vedettes in dat team wegvallen zit hij in een zure team. Zo ook Ihattaren, kan beter gewoon voor Oranje kiezen. Voor zichzelf en om in een leuke team te spelen. Nu Renard weg is, wordt het een zure tijd ben ik bang. Oranje kan zo'n Iha ook prima gebruiken.

7 september 2019 om 13:07

Niet met je eens broer Marokko speelde gisteren geen beste wedstrijd dat weten we allemaal. Maar dat heeft ook diverse oorzaken het was een oefenwedstrijd dan gaan spelers nooit voluit. Spelers gaan dan geen blessures riskeren hebben andere belangen spelen met hun clubs in Europa. CL wedstrijden El wedstrijden daar wil je als speler bij zijn bovendien de vele wisselingen helpen ook niet echt mee. Ten tweede misten Marokko gisteren de nodige spelers dat weet ook jij. Denk aan Benatia Saiss Mazraoui Hakimi Belhanda Bourabia Idrissi En Nesiry die er niet bij waren. Ten derde heeft Marokko net een nieuwe bondscoach die de spelers nog moet leren kennen. Gaf hij zelf ook aan dus al met al mag je er dan ook niet teveel verwachten vind ik persoonlijk. Verder reken je deze coach al na een wedstrijd af Renard had ook tijd nodig om iets op te bouwen. Geef deze coach dan ook de tijd voorlopig spelen we nergens om Afrika Cup halen we toch wel. Zeker nu er 24 landen mee mogen doen en gezien onze poule moet dat ook te doen zijn. WK Kwalificaties beginnen pas volgend jaar deze trainer heeft dus de tijd om het een en ander te weten.

Het valt gewoon op dat ziyech bij elke ploeg wordt uitgefloten om welke redenen dan ook,Heerenveen Twente ajax het Marokkaanse elftal....

Waarom zou je als fan je eigen spelers niet mogen uitfluiten als je teleurgesteld bent? Als het slecht is of gaat mag je dat toch kenbaar maken?

Ziyech is geen penalty nemer en dat weet het publiek ook heel goed en helemaal na dat missen tegen Benin op een cruciaal moment en toch gaat hij met zijn arrogante hoofd achter die bal staan, Tsjaaa niet gek dat de supporters hem gingen uitfluiten.

Kies voor Marokko, daar houden ze onverwaardelijk van je... Kijktie straks Duitsland Nederland terug. Dan heb je toch spijt Hakim.

7 september 2019 om 19:16

Net zoals Seedorf fantastisch werd behandeld. Bwahahaha, wat lul jij een hoop onzin. Een EK-kwalificatiewedstrijdje aandragen om de persoonlijke keuze voor een land te bekritiseren. Dan ben je niet snugger, dat kan ik je garanderen.Ondertussen heeft Ziyech een WK en Afrika Cup gespeeld, en moet Nederland nog steeds hopen dat ze zich kwalificeren voor het EK 2020. Koekoek.

Ik kan je vertellen uit betrouwbare bron dat hij spijt heeft van zijn keuze, deze is louter gemaakt omdat hij de pest er in had toendertijd. Toch zonde want ik denk dat hij echt had kunnen excelleren in het nl elftal.

7 september 2019 om 13:48

Daar heb je geen bron voor nodig.....bij het horen van dit verhaal was er maar 1 waarheid: een kort lontje, en niet willen wachten. Hij had tot 10 moeten tellen en zijn zaakwaarnemer had hem dit moeten vertellen.

Even over de wedstrijd.. Hij blijft steeds een struggle om de buitenlandse Marokkanen te laten spelen als een team. Het was vandaag gewoon weer ouderwets los zand. Het Marokkaanse elftal is net zo een team in een benefietwedstrijd. Allemaal goede spelers die een gemeenschappelijke vriend hebben, maar verder weinig met elkaar hebben. Ze komen niet uit hetzelfde land, spreken niet altijd dezelfde taal en sommigen zijn daar vooral beland omdat hun famille dat zo graag wou. De cultuur van de Nederlandse-Marokanen is niet hetzelfde als die van de Marokkanen in Marokko of die van de Franse-Marokanen. Dat is vast een pijnlijke constatering, maar je moet je toch echt afvragen of de verbindende middel wel zo sterk is al je dat zou willen geloven. Bij een voetbalclub is dat geld, maar wat is het tegenwoordig bij een nationale elftal?verder snap nog steeds niet waarom Marokko geen hulp zoek bij de franse voetbalbond om een fatsoenlijke jeugdbeleid neer te zetten. 34 mil inwoners.. Daar moet je toch echt iets mee kunnen doen. Als je nou dat energie die je steekt om buitenlandse talenten voor Marokko te laten kiezen zou steken het vinden van talentvolle mensen om het nationale jeugdvoetbal aan te pakken?

7 september 2019 om 14:03

Dat nationale jeugdvoetbal wordt al aangepakt. De Koning vond ook dat dit niet op niveau was en opende in 2008 de Acadã©mie Mohammed VI de football. Het is een enorm sportcomplex waar jongens wonen en trainen. 10 jaar na opening zitten er al 4 spelers uit die Academie bij het Marokkaans elftal, honderden in het Marokkaans profvoetbal en nog eens tientallen in Europese jeugdopleidingen. Het is zeker nog niet top, maar het begin is er.

7 september 2019 om 14:17

Goed om te horen dat ze er mee bezig zijn. Dat klinkt gelijk heel groot, maar ik denk dat je het ook op een veel kleinere schaal moet aanpakken. Misschien ook meer samenwerking zoeken met de Europese clubs, met name in jeugd opleiding. Marokko zal nu niet heel intersant zijn voor de meeste clubs, maar als Marokko eenmal een paar grote talent heeft geproduceerd komen ze zelf wel zoeken.

het antwoord waarom Ziyech anders speelt bij Marokka heeft alles met de speelstijl van Ajax en Marokko te maken. Daarnaast wordt Ziyech aan een verwachtingspatroon bloodgesteld dat hij, wat hij ook doet, het nooit goed zal doen.op een of andere manier heeft ie altijd wind op kop.

Als je al vaker een penal gemist heb snap ik niet dat je er weer achter gaat staan, kostte Marokko bijna kwalificatie WK2018 toen miste die uit bij Mali, bleef het gelijk, afrika cup Benin idem, laat gewoon iemand anders ze voortaan nemen..

Ziyech werd niet alleen vanwege het missen van die strafschoppen uitgefloten, maar hij speelde wederom bizar slecht. Eenvoudige passes gingen mis en bleef vaak veel te lang aan de bal. Mijn beeld bij Ziyech is dat hij zich veel beter vindt dan hij daadwerkelijk is. Hij gaat a la een Zidane of Pogba de bal van achter halen om vervolgens veel te lang aan de bal te blijven en deze te verliezen. Als hij gewoon als 1 van de 11 op rechtshalf oid speelt dan is het een prima speler. Maar hij heeft nu al jaren lang bewezen niet goed genoeg te zijn voor de internationale (sub)top, anders hadden al die clubs hem allang gekocht want elk jaar zet hij zichzelf weer in de etalage maar niemand wil hem.

Och och och wat zijn we allemaal kleinzerig bezig met zn allen. Toen ik de titel zag dacht ik "wedden dat de reacties weer allemaal over Ziyech en zn keuze voor Marokko zal gaan..." en jazl zitten we weer. Velen die hun grammetje halen met teksten als "zie je wel, had hij voor NL moeten kiezen, dan was dit nooit gebeurd". Heel kortzichtig allemaal... De keuze wat Ziyech inmiddels al een paar jaar geleden heeft gemaakt, dreunt nog steeds door. Hou toch een keer op man. Die jongen heeft met zijn volle verstand voor Marrokko gekozen en zoals ook bij een club kan het soms tegen zitten als je een off day hebt of je een cruciale misser hebt. Boohoo, life goes on en de keuzes die gemaakt zijn kunnen niet meer teruggedraait worden, dus de eindeloze discussies en gezwets zal dat ook nooit veranderen. Ja hij krijgt kritiek, is niet 1e keer.. Ja wellicht had beter voor NL kunnen kiezen, maar dat heeft hij niet gedaan. Alleen maar respect dat hij het gedurfd heeft om alle verantwoordelijkheden op zich te nemen, zowel als zijn keuze voor het land wat hij vertegenwoordigd als de keuzes die hij maakt tijdens wedstrijden. That's the life of a footballer.

4mio per jaar. En dan weer vanaf 11 meter missen. In Marokko fluiten ze je dan uit. Ik snap dat wel.

Even iets toevoegen en onderbouwen: Ziyach speelde geen goede wedstrijd, had moeten scoren en moet nu wel de conclusie nemen dat hij geen penalty specialist is. Die kan hij maar beter afstaan. En nog iets: Toch vrij opvallend hoeveel het Marokkaanse elftal en Ziyach's keuze daarvoor nog steeds los maakt met mensen. Lijkt bijna een obsessie. Vele malen meer reacties hier dan op bepaalde Oranje artikelen. Dat zie je ook in het artikel mbt Sinouh over Ihtarren. Alle Ihtarren artikelen maken ook heel wat los. Interessant.

Ziyech blijft groot taalent voor altijd

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
394 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

310 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2020/2021 Chelsea 21 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘De perschef vroeg zich af of ze De Ligt niet moesten beschermen’

Juventus mag dit seizoen dan nagenoeg naast alle prijzen grijpen, Matthijs de Ligt is een van de weinig lichtpuntjes in het elftal van trainer Andrea Pirlo. De jonge verdediger houdt zich...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 12 mei
Chelsea wil Miralem Pjanic uit zijn uitzichtloze situatie verlossen bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren