Sinouh verwacht ophef rond Ihattaren: ‘Het wordt echt geen lang issue'

Zaterdag, 7 september 2019 om

Mohamed Ihattaren staat voor een lastige keuze in zijn loopbaan. De talentvolle speler van PSV werd opgeroepen voor de nationale ploeg van Marokko, terwijl de KNVB hoopt dat hij voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal kiest. Ihattaren heeft zich afgemeld voor Jong Oranje om in alle rust een keuze te kunnen maken. “Gewoon kiezen met het hart en dat is nooit goed of fout”, zegt oud-doelman Khalid Sinouh over de situatie van de aanvallende middenvelder annex buitenspeler.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

139 reacties (laatste reactie door francesco2706)

Inderdaad, hebben al genoeg goede middenvelders in de selectie. Hij is/ wordt echt niet beter dan een Vd Beek, Malen of Bergwijn die allemaal op die positie uit de voeten kunnen komen.

7 september 2019 om 10:01

Op basis van wat wordt hij niet beter? Deze jongen staat op zijn 17 al in de basis van PSV. En heeft duidelijk nog een hoop potentie. Terwijl de namen die je noemt op 17 jarige leeftijd nog niet eens bij de selectie zatten. En veel mensen nog nooit van die jongens gehoord hadden.

7 september 2019 om 19:46

Of hij wordt een 2de Adam Maher?

7 september 2019 om 10:05

Nou volgens mij zijn Bergwijn en Malen aanvallers en geen middenvelders. En sowieso Bergwijn heeft de afgelopen wedstrijden bij PSV wel laten zien dat aanvallende middenvelder niet zijn beste positie is

7 september 2019 om 10:36

In dit Nederlands elftal speel je niet met een aanvallend middenvelder, wat betekend dat tie naar de flank moet. Daar zie k hem niet beter worden dan Bergwijn en Malen.. op zijn positie wordt tie hoogstwaarschijnlijk wel een van de betere uit Marokko/Nederland. Maar voor nu zou die moeten wachten op een andere bondscoach of hij moet verdedigende kwaliteiten + agressieviteit tonen ( zoals Wijnaldum ), dan zou die op zijn plek kunnen belanden. Maar nu zie k t somber in...

7 september 2019 om 12:43

Het systeem op het middenveld staat natuurlijk niet in steen gegrift. We hebben ook jaren met Vdvaart gespeeld.

7 september 2019 om 13:34

Inderdaad. Over 4 jaar is ie 21 en hebben we een andere coach met een ander systeem. Bovendien als hij zo door gaat wordt hij beter dan alle spelers die je noemt en staat hij vast op 10 met frenkie achter hem. Een droom middenveld.

Mo volg je hart, laat je niet leiden door Media, familie, of vrienden. Doe wat jij wil, en waar jij je prettig bij voelt. Je bent een top talent.

Als de vorm die hij nu heeft, als jongen die net 17 is, een teken is dan wordt hij een hele grote. Enige nadeel is dat Van de Beek en Frenkie 66% van het middenveld zijn de komende tien jaar en ik weet niet of Ihatarran daarbij past.

7 september 2019 om 10:10

Ik denk dat die 3 juist perfect bij elkaar passen.

7 september 2019 om 10:11

Te aanvallend in mijn ogen. Zonde van de kwaliteiten van Frenkie om die als stofzuiger neer te zetten. Dat is het handige aan Gino op dit moment die kan alles op het middenveld, wat meer ruimte geeft aan Frenkie

7 september 2019 om 10:16

Passen inderdaad prima bij elkaar. Van de Beek en vooral Frenkie de Jog zijn geweldige voetballers maar deze jongen was een van de jongste debutanten van jong Oranje ooit geweest als hij was gegaan en staat te boek als absoluut toptalent. De toekomst moet het uitwijzen maar hij kan echt wel beter worden dan van de Beek of misschien zelfs de Jong, die jongens waren op hun 17de niet zo ver.

7 september 2019 om 14:17

Jij denkt dat hij "echt wel beter kan worden dan misschien zelfs De Jong"? Je bedoelt Frenkie de Jong waarvan nu al wordt gezegd dat hij over een x aantal jaren de beste middenvelder ter wereld zal zijn?Edit: soms zijn er mensen die schrijven dat Van Dijk op zijn 19e niet zo ver was als De Ligt. Dan worden ze erop gewezen dat dat argument niet telt. Maar jij gebruikt het wel?

7 september 2019 om 15:54

Misschien is Ihattarren of 7-10 jaar wel (een van) de beste aanvallende middenvelder van de wereld. Een ontwikkeling kan natuurlijk ineens stormachtig gaan dat hebben we inderdaad gezien bij van Dijk. Maar over deze jongen kan ik alleen maar positief zijn, wat hij nu laat zien is voor zijn leeftijd gewoon een bijzondere prestatie niet alleen in Nederland maar zelfs internationaal.

7 september 2019 om 10:26

Met alle respect voor Donny hoor maar het talent van Iha is niet te vergelijken met Donny. Donny heeft diepgang maar kwa techniek, inzicht en traptechniek zie ik in Iha een veel groter talent.

7 september 2019 om 10:57

techniek? Ik denk dat je even alle CL wedstrijden terug moet kijken, want Juist de aanname, balbehandeling in de kleine ruimte is zeer sterk. Techniek is niet alleen met een dribbel je mannetje voorbij spelen.

7 september 2019 om 13:12

Oak ok daar heb je een punt. Maar zo goed als mo is op jonge leeftijd zo goed waren alle andere nog niet. Alles wat jij opnoemt heeft mo en het kan alleen maar beter worden.

7 september 2019 om 16:12

Zijn twee heel verschillende spelers die beide hun waarde (zullen) hebben. Maar of deze ook in 1 nationaal elftal te bewonderen zijn, is maar de vraag. Gevoelsmatig krijg ik de indruk dat Ihattarren al gekozen heeft voor Marokko, maar de reacties vreest op zijn keuze. Al ben ik het met Derksen eens die de keuze van de in ons land geboren jongens voor het andere land dan Nederland afkeurt. Lijkt een beetje op wel de lusten, niet de lasten. Maar goed, hoe je het ook wendt of keert, het blijft ieders keuze...

7 september 2019 om 10:43

Dat is nog niet bepaald. Je hebt altijd jonge talenten die erdoor kunnen komen. Denk aan de tijd dat Sneijder en Robben doorkwamen, toen hebben ze ook grote namen op de bank gehouden. Ik denk dat spelers als Ihattaren, Gravenbergh, Simons en Unuvar dat ook zouden kunnen. Voor welke landen die gaan kiezen is bij allemaal nog niet duidelijk, al lijkt het waarschijnlijk dat Gravenbergh niet voor Suriname kiest, maar geef het tijd en wie weet wat er gebeurt. Wie had er vijf jaar geleden gedacht dat Gotze nu niet meer opgeroepen zou worden voor Die Mannschaft? Niemand. En zo zijn er genoeg andere voorbeelden.

7 september 2019 om 12:48

Suriname laat geen dubbele paspoorten toe dus spelers als Gravenberch staan niet voor een keuze (tenzij ze hun NLse paspoort inleveren wat natuurlijk niet gaat gebeuren)

7 september 2019 om 13:01

Weer iets geleerd. En nee, je Nederlandse paspoort inleveren is denk ik inderdaad niet het meest verstandige idee als je binnen de EU wil wonen.

7 september 2019 om 21:55

Van de Beek is echt geen uitgemaakte zaak hoor. In de aanval is hij top, maar het is wat mij betreft geen complete middenvelder/aanvallende middenvelder wegens gebrek aan creativiteit. Ihatarren heeft de potentie om wereldtop te worden en is pas 17. Ik zie het makkelijk gebeuren dat hij beter wordt dan Donny en daarnaast speelt Frenkie als 6 en hoeft hij daar nooit mee te concurreren.

Zolang mensen dit soort jongens Marokaan noemen terwijl deze jongen voor de onder 19 van Nederland speelt zul je altijd houden dat spelers gaan twijfelen en inderdaad voor Marokko gaan kiezen. Laats bij vi ook zegt Gijp hoe heet dat Marokkaanse jongen ook al weer terwijl ik denk je wilt toch dat dit soort jongens zich Nederlands voelen en voot het Nederlands elftal spelen? Zulke dingen hebben veel invloed op zulke jongens, meer dan wij ons realiseren

7 september 2019 om 10:46

Wat je mischien beter kan realiseren is dat het altijd bij jezelf begint. Als je jezelf in dit geval geen Marokkaan vind kan je dit gerust roepen hoor, niemand die je tegenhoudt.als vd Gijp of wie dan ook zegt die Marokkaanse jongen of wat dan ook, genoeg pers waar je duidelijk kan maken 'ik ben Nederlander'. Jij maakt er een verhaal van 1 kant van, alsof de autochtone Nederlander, of wie zich Nederlands noemt en voelt, wil dat dit soort jongens Nederlands voelen en daarvoor verantwoordelijk zijn. Totale onzin.je bent verantwoordelijk voorjezelf, verder niks.

7 september 2019 om 11:01

Wat een onzin dat hij maar aan alles en iedereen duidelijk moet maken dat hij zich Nederlander voelt. Die jongen is hier geboren, groeit hier op speelt voor Nederlandse jeugdteams, waarom moet hij dan maar uitspreken dat hij een Nederlander is? Het gaat erom dat grotendeels van de Nederlanders dit soort jongens altijd als buitenlander zullen zien en dat helpt niet mee.

7 september 2019 om 11:09

We kunnen het ook omdraaien; waarom noemen de meeste buitenlanders ons 'die Nederlanders' terwijl ze hier zelf geboren en getogen zijn? Het komt van 2 kanten.

7 september 2019 om 11:39

Laten we het inderdaad dan maar omdraaien en lekker op deze voet verder gaan en niet raar opkijken als die jongen voor Marokko kiest. Ik geef alleen maar aan dat dit soort dingen meespelen voor dit soort jongens en het niet helpt als iedereen hem een Marokaan noemt.

7 september 2019 om 12:35

Dat hoeft hij ook niet, als hij dat niet wil doet hij het niet. Maar als je ergens wil integreren en geaccepteerd worden is het vaak handig dat je dit wel doet. En of dat nou in een land is of stad or regio of werkomgeving of sportclub.het is allemaal hetzelfde, je moet bij jezelf beginnen om geaccepteerd te worden. Doe je dat niet, ook goed maar moet je niet klagen maar je kan niet verwachten dat het van de andere kant komt. Een probleem met veel mensen is dat ze eigenlijk bij beide kanten willen, is makkelijker maar eigenlijk bij beide kanten worden ze niet echt geaccepteerd. Als ik geen Marokkaan genoemt wil worden op tv dan zou ik er wat van zeggen, ik ben geen Marokkaan, ik ben een Nederlander. En het gaat er niet om dat deel van de Nederland dit soort jongens als buitenlander zien. Belangrijker is, waarom is dat het geval en hoe kan je dat veranderen?oftewel precies, begin komt van jezelf.

7 september 2019 om 13:02

Zeer juist man

8 september 2019 om 10:29

Je kunt het ook omdraaien. Zolang dit soort jongens voor Marokko kiezen zullen zij en andere in Nederland geboren jongens die openlijk aangeven meer met de Marokkaanse identiteit te hebben nooit als Nederlanders worden gezien door autochtone Nederlanders. Het is een middelvinger naar het land waar je woont, een opleiding hebt genoten en van alle overige faciliteiten gebruik maakt. Dat vinden veel mensen niet leuk.

Zolang mensen dit soort jongens Marokaan noemen terwijl deze jongen voor de onder 19 van Nederland speelt zul je altijd houden dat spelers gaan twijfelen en inderdaad voor Marokko gaan kiezen. Laats bij vi ook zegt Gijp hoe heet dat Marokkaanse jongen ook al weer terwijl ik denk je wilt toch dat dit soort jongens zich Nederlands voelen en voot het Nederlands elftal spelen? Zulke dingen hebben veel invloed op zulke jongens, meer dan wij ons realiseren

7 september 2019 om 11:33

Als hij aan vi- tafel vraagt hoe die pizza-etende keeper van Ajax ook alweer heette, dan is dat wat makkelijker om tot Verhoeven te komen.Het is niet om Itaharen neer te zetten als Marokkaan maar wat makkelijker om tot zijn naam te komen.

7 september 2019 om 11:42

Ik snap je punt ProTukker alleen hebben dit soort uitspraken meer invloed op zo een jongen dan wij ons voorstellen. Voor een Gijp is het een manier om makkelijker tot zijn naam te komen, maar voor zo een jongen kan dat een bevestiging zijn van ik word toch als Marokaan gezien

Na die belachelijke uitspraak van Koeman laatst dat Marokko ze zou betalen om voor ze te kiezen, is de kans wel toegenomen denk ik dat Ihattaren daadwerkelijk voor Marokko kiest.

7 september 2019 om 10:27

Persoonlijk denk ik dat die uitspraak er niet eens toe zal doen. Het is gewoon een gegeven dat de jongens met Marokkaanse roots allen voor Marokko kiezen de laatste tijd. Na zijn keuze zal er linksom of rechtsom wel enige negatieve aandacht komen. Dit is niet belangrijk als hij maar met zn hart en verstand voor hem de juiste keuze maakt.

7 september 2019 om 11:16

Hij zei het gekscherend als reactie op een domme vraag van een journalist... Een uitspraak en een opmerking kunnen enorm verschillend zijn. Koemand heeft al met Ihataren gesproken, dus ik denk dat hij wel een ander beeld van de man heeft dan wat wij zien in die geforceerde persconferenties.

Laat die jongen zijn keuze zelf maken, Tuurlijk is Ihattaran een groot talent, en zou ik hem in de toekomst graag in oranje willen zien, maar de ophef die er soms om ontstaat gaat wel erg voor . En dan Hoor ik bijvoorbeeld een Derksen omtrent een Kökcü en een Mazraoui zeggen van ja schande dat ze voor Turkije of Marokko kiezen omdat ze opgeleid, maar dat vind ik zo kort door de bocht, ten eerste was hij zelf niveau keuken kampioen(Dus geen nationale elftal) laat staan dat die voor zo,n keuze staat, het is natuurlijk makkelijk praten als je zo,n keuze niet hoeft te maken.

Ik vind het geen toptalent. Maar ik moet eerlijk zijn dat ik m beoordeel op wat ik in de eredivisie heb gezien en daar speelde hij leuk maar niet bijzonder. Wordt wel een beetje moe van die keuzes de hele tijd van voetballers met 2 paspoorten. Het landsbelang is niet meer de prioriteit lijkt me omdat men ook kiest wat voor de carrière het beste is. Ik denk dat je dan als voetbalbond de plank misslaat. Ik heb de oplossing niet maar het lijkt me het beste dat de keuze niet bij de voetballers ligt maar op basis van een bepaalde wetgeving.

Wat zou er eigenlijk op tegen zijn als je keuze niet definitief hoeft te zijn? Als je gewoon zou kunnen switchen. Dat haalt de druk eraf, maakt dat bij een minder succesvolle interland carrière een ander (vermoedelijk minder) land alsnog een waardevolle international kan inzetten en haalt ook de angel uit de polariserende politieke discussies die elke keer weer oplaaien.

7 september 2019 om 11:25

Of gewoon die idiote dubbele paspoort verbieden.

7 september 2019 om 11:56

Maar dat heeft meer implicaties - binnen het voetbal kan je de problemen gewoon oplossen door flexibiliteit te bieden.

7 september 2019 om 11:58

Hahah, 'gewoon' verbieden. Het is nog altijd de Marokkaanse wet die bepaalt wie een Marokkaans paspoort krijgt. Daar heeft Nederland dus helemaal niets over te zeggen.

7 september 2019 om 13:26

@marocberkane, mag ik jou vragen of je in Nederland geboren bent, of je ouders in Nederland geboren zijn, opa en oma.... met andere woorden.... van welke generatie Marokkaanse Nederlander ben jij?

7 september 2019 om 13:54

@axaj, ik ben inderdaad in Nederland geboren. Doet dat er verder toe?

7 september 2019 om 14:26

Laat die Marokkaanse wet nu in Nederland niet gelden. Van mij mogen ze wereldwijd wat dat betreft nu eens een boel veranderen. In mijn ogen zou je maximaal 2 paspoorten kunnen hebben. Dat van het land waar je het grootste deel van je eerste levensjaren doorgebracht hebt (laten we zeggen 75 van de eerste 5 levensjaren) en dat van het land waar je momenteel woonachtig bent.

Natuurlijk voor Oranje kiezen. Dan kom je te spelen tegen landen als Duitsland, Frankrijk Spanje, Italië en Engeland. Met Marokko is, op WK na die je nog maar moet zien te halen, de grootste uitdaging Nigeria, Ivoorkust, Ghana en Kameroen. Veel vaker speel je tegen voetbaldwergen als Angola, Seychellen of Togo. Bij Oranje is veel meer uitdaging te halen.

Als dat soort jongens twijfelen dan laat ze maar lekker voor marokko kiezen. Ik ben er ondertussen een beetje klaar mee. Wij zijn fucking Nederland. Een van de meest invloedrijke landen in het voetbal. We hebben de hele wereld veroverd met fris aanvallend voetbal en zijn wereldwijd bekend om onze stijl. Het is toch belachelijk dat wij bang moeten zijn om spelers te verliezen aan Marokko? Niet voor Marokko maar op voetbalgebied stelt dat niks voor vergeleken met Nederland. En los van het voetbal staan wij nog altijd in de top 5 van fijnste landen om in te leven in de hele wereld. We zijn niet perfect, hebben ook onze zwarte bladzijdes in de geschiedenis maar in de moderne tijd zijn wij absoluut geen land om je voor te schamen. Eerste met homo huwelijk, euthanasie etc. Wij zijn een prachtig land dat staat voor mooie dingen en als je twijfelt om voor zo'n land uit te komen, ondanks dat je hier geboren bent dan hou maar op met twijfelen en kies maar voor Marokko. Je moet het een eer vinden om voor NL uit te komen en uit te dragen waar wij voor staan en niet alleen omdat het je carriere goed uitkomt.

Laten we als Nederland maar de keuze voor hem maken. Ga maar voor Marokko spelen, bij Nederland ben je niet welkom. Ga maar bij dat zeer povere team van Marokko spelen en je carrière daar verpesten. Nederland heeft toch genoeg geweldige spelers en talenten dus hij zal niet gemist worden. Ook gelijk geen talenten met Marokkaanse roots meer laten spelen bij Jong Oranje want in Marokko hebben ze toch gelijkwaardige faciliteiten volgens Sinouh. Kunnen ze dus net zo goed bij Jong Marokko gaan spelen. Dat scheelt ons weer toekomstige discussies over dit onderwerp.

Door het amateuristische gedrag bij de KNVB, zie ik hem gewoon voor Marokko kiezen. Hij had nu al opgeroepen moeten worden door Koeman. Dit seizoen al zo belangrijk geweest voor Psv, beloon hem daar dan ook voor.

Het feit dat deze spelers nog steeds een moeilijke keuze moeten maken, geeft eigenlijk alleen maar in dat de integratie van bepaalde bevolkingsgroepen heeft gefaald. Dat had dus tientallen jaren geleden al beter/anders aangepakt moeten worden. Al blijft het krom dat bijvoorbeeld iemand, waarvan de familie al 3 generaties in Nederland woont, alsnog een Marokkaans paspoort kan krijgen.

Waar zijn z'n ouders eigenlijk geboren en getogen? Hijzelf is een Nederlander en op papier ook een Marokkaan. Enfin het zou mij een rotzorg wezen wat hij kiest.

Bizar waarom media de mening vragen van deze derde rangs keeper die nooit wat zinnigs zegt over voetbal.. dan kun je echt nog beter random op de Albert Cuyp vragen naar wat mensen vinden van Ihatarren en zijn keuze

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
4.PSV63
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. ZahaviAanvaller
R. SchmidtUnknown
Y. MvogoKeeper20
O. BoscagliVerdediger20
P. MaxVerdediger20
D. DumfriesVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

45 jaar
4 fans
Keeper

In de wandelgangen

Zaterdag 26 september
Atlético Madrid heeft Edinson Cavani een éénjarig contract aangeboden, met de optie op een tweede seizoen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren