Twee onvoldoendes en drie torenhoge cijfers voor Oranje in Hamburg

Zaterdag, 7 september 2019 om

Het Nederlands elftal heeft een belangrijke stap gezet op weg naar het EK 2020. In Hamburg was de ploeg van Ronald Koeman met 2-4 te sterk voor Duitsland, een van de grote concurrenten in de poule. Voetbalzone beoordeelt de spelers van beide ploegen die minstens een helft meededen met een rapportcijfer.


Spelersrapport Duitsland - Oranje
DUITSLAND CIJFER ORANJE CIJFER
Manuel Neuer 6 Jasper Cillessen 6,5
Lukas Klostermann 6 Denzel Dumfries 4,5
Niklas Süle 6,5 Matthijs de Ligt 6
Jonathan Tah 2 Virgil van Dijk 7,5
Matthias Ginter 4,5 Daley Blind 6
Joshua Kimmich 7,5 Marten de Roon 5,5
Toni Kroos 7 Georginio Wijnaldum 8
Nico Schulz 4,5 Frenkie de Jong 7,5
Serge Gnabry 6,5 Ryan Babel 8
Timo Werner 5 Memphis Depay 8,5
Marco Reus 4,5 Quincy Promes 5

Cijfers Duitsland

Manuel Neuer: 6
Neuer moest viermaal vissen, maar op grote fouten was hij niet te betrappen. Hij had prima reddingen in huis, bijvoorbeeld op poeiers van Depay en Wijnaldum. In de passing was Neuer niet altijd gelukkig, omdat hij zich liet opjagen door de felle spelers van Oranje.

Lukas Klostermann: 6
Klostermann kwam met groot succes op na acht minuten en leidde de 1-0 van Duitsland in, ondanks dat hij zelf op Cillessen stuitte. Het was een prima actie van de back, die Promes veel te snel af was. De afstemming tussen Klostermann en zijn ploeggenoten op het middenveld liet bij tijd en wijle wel te wensen over.

Niklas Süle: 6,5
Süle speelde een goede eerste helft, waarin hij kopduels won en het spel verlegde met goede lange ballen. In de tweede helft, toen Oranje vaker in het strafschopgebied van Duitsland te vinden was, kreeg hij het moeilijker. Op grote fouten was Süle niet te betrappen in Hamburg.

Jonathan Tah: 2
Het werd een avond om héél snel te vergeten voor Tah. De verdediger grossierde in individuele fouten. De meest pijnlijke momenten waren de manier waarop hij uitgleed voordat De Jong er 1-1 van maakte, en natuurlijk zijn eigen doelpunt vlak daarna. Maar ook voor rust kwam hij in de moeilijkheden. Zo had Oranje nadrukkelijker kunnen profiteren van een zwakke pass van Tah na een halfuur, en liet hij zich vaak aftroeven door een sterke Babel.

Matthias Ginter: 4,5
Ginter wisselde zo nu en dan van positie, maar was meestal terug te vinden aan de rechterkant. Daar had hij geen makkelijke avond tegen Promes, terwijl hij in kopduels werd afgetroefd door spelers als De Ligt.

Joshua Kimmich: 7,5
Kimmich was een van de drijfveren achter de geslaagde eerste helft van Duitsland. Een wereldpass op Klostermann stond aan de basis van de 1-0; het was jammer voor Kimmich dat zijn ploeggenoot zelf niet trefzeker was en hem daarmee een assist ontnam. Na een klein kwartier volgde eveneens een prima bal op Gnabry. In de tweede helft was Kimmich wat minder opvallend, maar wel betrouwbaar.

Toni Kroos: 7
Een vrij sterke wedstrijd op het middenveld van Kroos, die zelf tot scoren kwam vanaf de strafschopstip. Hij bereidde eerder in de wedstrijd al grote kansen voor, zoals voor Reus in minuut 42 en voor Gnabry in minuut 50.

Nico Schulz: 4,5
Depay zorgde na zeven minuten voor de eerste serieuze doelpoging en hij mocht schieten omdat Schulz de bal twee keer achter elkaar zomaar inleverde. Daarna werd het er niet veel zuiverder op voor de middenvelder van Borussia Dortmund. Toen De Jong anticipeerde op een voorzet van Babel, kwam Schulz te laat: 1-1.

Serge Gnabry: 6,5
Gnabry opende de score voor Duitsland met een prima schot en bleef in de fases daarna de meest dreigende aanvaller van Duitsland. Toch had hij het wel lastig in de duels met De Ligt. In de tweede helft had Gnabry het moeilijker om zijn stempel te drukken, al was hij wel enkele keren dreigend.

Timo Werner: 5
Net als collega-spits Depay liet Werner zich veel terugzakken richting het middenveld. Hij vroeg bij zijn ploeggenoten vaak om de bal, maar kwam desondanks niet veel in het stuk voor. Na een uur werd Werner dan ook naar de kant gehaald voor Kai Havertz.

Marco Reus: 4,5
Veel ogen waren gericht op Reus, maar het was met name Gnabry die de voorhoede van Duitsland op zijn schouders droeg. Reus was niet balvast genoeg. De buitenspeler had vlak voor rust eigenlijk de 2-0 moeten maken, maar stuitte van dichtbij op Cillessen. Ilkay Gündogan was zijn vervanger na een uur spelen.

Cijfers Oranje

Jasper Cillessen: 6,5
Door zijn uitstekende redding op een schot van de vrijstaande Marco Reus bleef de schade voor rust beperkt tot 1-0. Ook bij het doelpunt kwam Cillessen met een goede ingreep op de eerste inzet van Klostermann, maar in de rebound was hij kansloos. Hetzelfde gold voor de strafschop van Kroos, toen Cillessen wat vroeg een hoek koos.

Denzel Dumfries: 4,5
Dumfries was min of meer rechtsbuiten als Oranje de bal had, maar moest duidelijk groeien op die positie. Zijn voorzetten kwamen in de eerste helft zelden aan en Dumfries werkte zich enkele keren in de nesten op de vijandelijke helft. Na de onderbreking leidde een goede voorzet van de PSV'er tot een gevaarlijk schot van Wijnaldum, maar dat was een van zijn weinige positieve bijdrages.

Matthijs de Ligt: 6
Zijn ongelukkige handsbal viel De Ligt niet zozeer aan te rekenen, maar het was wel een belangrijk moment in de wedstrijd. De Ligt speelde daarvoor een prima wedstrijd, waarin hij zowel in het eigen als in het Duitse strafschopgebied sterk was in de kopduels. Halverwege de eerste helft verlegde De Ligt het spel richting Promes met een heerlijke lange bal. In de tweede helft haalde de stopper van Juventus de bal uit de doelmond na een gevaarlijk schot van Gnabry: een zeer belangrijke ingreep.

Virgil van Dijk: 7,5
De kersverse Europees Voetballer van het Jaar was met een gewonnen kopduel van grote waarde in de voorbereiding op de 1-2. Verder speelde Van Dijk geen al te opvallende wedstrijd: hij kwam zelden in de problemen en wisselde goede lange ballen af met wat minder goede. In de lucht was Van Dijk, net als De Ligt, haast onklopbaar.

Daley Blind: 6
“We moeten zien te voorkomen dat de centrale verdedigers doordekken, want dan komt er heel veel ruimte naar je backs”, zei Ronald Koeman vlak voor de wedstrijd. Toch koos Blind ervoor om samen met Van Dijk door te dekken voorafgaand aan de 1-0 en dat was geen succes. Het gevaar ontstond via Klostermann aan zijn kant. Goede momenten waren er ook zeker van Blind: met een prima pass op Depay stond hij bijvoorbeeld aan de basis van de 2-3. Ook had hij meerdere goede lange ballen in huis.

Marten de Roon: 5,5
De Roon was aan de bal niet dezelfde speler als zonder balbezit. In duels om de bal was de middenvelder sterk, maar eenmaal met de bal aan zijn voeten pakten zijn keuzes niet gelukkig uit. Een voorbeeld was een zwakke, risicovolle pass die halverwege de eerste helft tot een gevaarlijke uitbraak van Duitsland leidde.

Georginio Wijnaldum: 8
De opbouw van Oranje liep vaak via De Jong, waardoor Wijnaldum een vrij onzichtbare eerste helft speelde. Na de rust werd zijn inbreng echter enorm, met een heerlijke assist op Donyell Malen als hoogtepunt én zijn prachtige 2-4 als hoogtepunten. Met name zijn loopactie bij het laatste doelpunt was oogstrelend. Meerdere spelers van Oranje groeiden in de wedstrijd en dat gold ook zeker door Wijnaldum.

Frenkie de Jong: 7,5
"Verbluffend koelbloedig", zo betitelde Frank Snoeks zijn houding voorafgaand aan de 1-1, en daar was geen woord aan gelogen. De Jong scoorde, juist nu hij een minder aanvallende rol had dan in de afgelopen duels met Barcelona. Het was de bekroning van een ijzersterk tweede bedrijf van De Jong. Voor rust nam hij op het middenveld meerdere goede intercepties voor zijn rekening en was hij sterk in de kleine ruimte, al leed hij ook meerdere malen onnodig balverlies.

Ryan Babel: 8
In de tweede helft ging Babel vanaf links spelen, nadat hij wisselde met Promes, en vanaf die zijde was zijn optreden opperbest. Babel bereidde op uitstekende wijze de 1-1 van De Jong voor, speelde een hoofdrol bij de 1-2 en was goed in de passing. Ook in de eerste helft speelde Babel niet slecht: zo leidde hij een vroege kans van Depay in en was hij sterk in duels met de Duitse achterhoede.

Memphis Depay: 8,5
Depay was actief betrokken bij het spel: hij probeerde veel en liet zich vaak terugzakken uit de spitspositie. De aanvaller groeide ontzettend in de wedstrijd. In de eerste helft liepen zijn acties uit op een teleurstelling en was hij niet succesvol met zijn corners en passes. De tweede helft was juist buitengewoon indrukwekkend. Depay vond zijn ploeggenoten makkelijk, leidde dreigende momenten in én was essentieel bij de 1-2, de 2-3 én de 2-4. Bij het laatste doelpunt leverde hij een heerlijke assist op Wijnaldum.

Quincy Promes: 5
Promes opereerde als soort wingback, maar het defensieve gedeelte van die functie bleek duidelijk niet aan hem besteed. De vleugelspeler had geen idee waar Klostermann zich bevond, vlak voordat de 1-0 viel. In aanvallend opzicht was Promes zo nu en dan een toegevoegde waarde in combinaties rond het strafschopgebied; met name het samenspel met Depay verliep soepel.

Koeman: 'Malen liet zien waarom ik hem terecht heb opgeroepen'
Meer video's

Poll

Ben je het grotendeels eens met onze cijfers?


185 reacties (laatste reactie door ritje)

Dumfries, Blind, de Roon en Promes verdienen de onvoldoendes naar mijn mening, en zijn ook allemaal spelers die je moet vervangen.

6 september 2019 om 22:52

Blind vond ik van die spelers nog de beste. Er zijn ook weinig goede alternatieven. Verder ben ik het wel met je eens. Ik vind het overigens wel apart dat er een groot verschil zit in het cijfer van De Ligt en Van Dijk . Speelden beide een vergelijkbare wedstrijd.

6 september 2019 om 23:03

Mee eens, ik zou Blind met wat genade een 5.5 geven. Die kwam er wat meer doorheen in de tweede helft. De Roon heeft gewoon zo weinig voetballend vermogen en die Dumfries tja, die kan niet eens een bal normaal aannemen. Het ging ook meteen beter lopen toen propper en malen erin kwamen.

6 september 2019 om 23:15

Meijer, het is niet normaal hoeveel rust Van Dijk uitstraalt als hij achterin 1 op 1 staat. Je wordt er als aanvaller gewoon zo onzeker van volgens mij. Hij lijkt alles zo goed onder controle te hebben. Lijkt moet blijkt zijn dan 😉. Daar kan De Ligt nog niet aan tippen maar gelukkig heel veel van opsteken. Vond hem verder wel goed hoor. Maar nog niet die verdedigende klasse van Van Dijk. Komt misschien nog, heeft nog wat jaartjes 😉

6 september 2019 om 23:17

Blind is een speler met een aantal basiskwaliteiten die hem goed van pas komen zoals inizicht en passing.vooral de eerste helft was hij echter zeer kwetsbaar als vleugelverdediger door zijn gebrek aan (vooral) snelheid en duelkracht.

7 september 2019 om 02:11

Ja alleen dat zijn zijn sterkstes. als je zag hoe snel Gnabry voorbij Blind was op de eerste meters vindt ik dat schrikbarend.. op zijn passing na in mijn optiek de slechtste rating voor vanavond. Maar goed zeur ik op deze mooie avond! Hup Oranje

7 september 2019 om 07:52

Blind was de slechtste man van het veld. Schuldig aan de 1-0 van Duitsland, veel ballen ingeleverd. Aanvallend nauwelijks wat toegevoegd. Alternatief met v Aanholt zit gewoon op de bank. Dat is de beste linksback die we momenteel hebben en doet het ook prima in Engeland.

7 september 2019 om 09:42

Zijn goede inspeelpass richting Depay stond hij aan de basis van de 2-3

7 september 2019 om 14:23

De as van dit NL elftal zal zijn v. Dijk, de Jong en Depay, die 3 posities zal Koeman nooit veranderen want daar draait het elftal op, maar de Roon en Dumfries moeten vrezen voor hun plek.

7 september 2019 om 16:17

Nee Depay gaat naar links. Malen in de spits

6 september 2019 om 22:56

Het viel mij op dat de communicatie tussen Blind en Promes/ Ake heel slecht was. Ze voelen elkaar slecht aan wie welke man moet dekken.

6 september 2019 om 22:57

Klopt. Die 6 van blind mag ook wel richting een 5. Man wat leverde hij wat ballen in zeg. Bij de 1-0 was hij spoorloos. Speelde alleen maar breed en terug de eerste helft.

6 september 2019 om 23:55

Bij de 1-0 stond Promes te slapen. Blind dekt door op een Duitse speler. De fout was gewoon (weer) van Promes. Een raadsel dat deze speler in Oranje mag spelen. En dat Ajax voor hem miljoenen over de balk heeft gesmeten. Daarnaast waren Dumfries en De Roon zwak. Blind kreeg een voldoende en dat was terecht. Niet sterk, maar ook niet heel zwak...

7 september 2019 om 00:07

Ja en Blind niet wil je zeggen? Die dekt door maar laat die man vervolgens compleet we weglopen en de 1-0 erin schieten. Sjokken als een bejaarde.

7 september 2019 om 02:03

Promes speelde een uitstekende tweede helft en de goal in de eerste helft was zeker niet alleen hem aan te rekenen. De hele verdediging speelde op lijn behalve v Dijk, die stond verkeerd. Daarnaast dekten de Ligt en Blind door en stond Dumfries niet naar binnen gekanteld. Van Dijk ging overigens ook in de fout bij de kans van Reus toen hij uitstapte tegen de afspraken in. Dus Promes zou wat hoger mogen scoren en v Dijk wat lager

7 september 2019 om 07:38

Wat dacht je van toen die Reus zo vrij liet.man man man . Dat heeft niets te maken met snelheid of duelkracht.stond gewoon lucht te dekken.

7 september 2019 om 07:56

Blind had Gnarby nog gewoon kunnen verdedigen, schandalig dat hij hem zo laat lopen. Natuurlijk staat promes niet goed, maar Blind kan het herstellen en doet dat niet. Juist van een speler van zijn kaliber mag je dat toch verwachten. Blind leverde daarnaast veel ballen in. Was de slechtste man van het veld. Waardeloze inzet had die. Is ook veel te traag als back. Blind een 3 is meer juist cijfer.

7 september 2019 om 16:07

Tweede helft heeft blind naar mijn inziens gewoon alles goed gedaan. Hij wordt nu afgerekend op 1 fout die hij maakt. Depay was het beste van het veld maar leverde ook veel ballen in. Je moet spelers in hun kracht gebruiken en dat deed Nederland de 1e helft niet.

6 september 2019 om 23:00

Wat voor cijfer moet je die andere drie wel niet geven, als je Blind een onvoldoende geeft. Bovendien speelde blind aan de kant van Promes.

6 september 2019 om 23:06

Probleem is dat we op de backs niet veel keuze hebben, op rechtsback hebben we wellicht karsdorp achter de hand maar die is ook net terug. Op linksback hebben we van aanholt en haps.

6 september 2019 om 23:13

Links Van Aanholt en Ake, zijn allebei prima spelers. Rechts inderdaad weinig keuze, hopen dat Karsdorp fit blijft en weer een mooi niveau haalt.

6 september 2019 om 23:12

Mee eens, maar er zijn niet veel alternatieven. De Roon kun je wel vervangen door Propper, Blind door Van Aanholt en Promes voor elke andere aanvaller, maar op de rechtsback moeten we eigenlijk maar hopen dat Karsdorp z'n vorm weer vind bij Feyenoord en fit blijft.

7 september 2019 om 15:05

Je speelt een uitwedstrijd tegen Duitsland. Heel veel druk. Je wint met 11 man je verliest met 11 man. Promes Blind en de Roon speelden gewoon prima. Dumfries had een mindere dag. Ik vind iedereen wel heel negatief. Ik snap die onvoldoendes niet. Je praat over een paar mindere acties. Ik ben. Trots op dit team. Duitsland dwingt je ook tot foutjes maken. Het is geen Estland. Een geweldige team prestatie. En ik betwijfel of eventuele vervangers het team beter maken. Kasdorp is de laatste jaren meer geblesseerd geweest dan fit. En dest is jong en speelde met USA ook niet best. De ene keer speelt die wat minder de andere keer een ander. Je moet het samen doen. Gelukkig ziet Koeman dat ook zo.

Frenkie De Jong was dit keer wel geweldig tegen Duitsland inderdaad. Kon zich dit keer wel makkelijk onder de druk uit voetballen en het spel naar zich toe trekken. Scoorde ook nog een fraaie goal. Minpunten waren overduidelijk Dumfries en Promes.Gegeven penalty na vermeend hands van De Ligt was een grote schande. Dan kunnen we iedere wedstrijd wel penalty's te zien krijgen als je daar al een penalty voor geeft. Babel was op gegeven moment subliem en niet meer af te stoppen. Al met al een gweldige overwinning, deze smaakt zeer zoet.

6 september 2019 om 23:13

Vergeet Blind en De Roon niet. Die twee waren ook slecht. De Jong, Memphis en Babel waren erg goed, terwijl Wijnaldum zich uitstekend herpakte in de tweede helft.

6 september 2019 om 23:30

Ik heb de handsbal nog niet gezien, maar de regels zijn flink aangescherpt, he?

6 september 2019 om 23:34

Niet voor dit soort situaties, alleen voor aanvallende acties. Dit was en is ook onder de huidige regels absoluut geen hands.

7 september 2019 om 00:16

mwaoh blind, was de eerste helft zwaar kut.. maar goed Dumbfries meeh, we weten nu waar onze zwaktes liggen, dumbfries, Blind en de roon

Ik dacht dat je vroeger altijd een 1 kreeg als je niet deelnam aan het examen. Hoe komt Dumfries dan in godsnaam aan een 4,5?

6 september 2019 om 23:15

Mee eens, maar hoe komt Blind aan een 6? Die had ook zeker een onvoldoende verdiend.

7 september 2019 om 14:13

Omdat hij wel deelnam aan deze wedstrijd. Hij deed vrijwel alles fout maar hij nam wel deel.

7 september 2019 om 16:20

Haha een 6 voor de moeite

Mag ik zeggen dat Cilissen op een zeker moment een geweldige 1 op 1 met Reus pakt en daarvoor zeker een punt extra moet krijgen?

6 september 2019 om 23:02

Tuurlijk. Naar mijn mening wordt Cillissen enorm ondergewaardeerd puur om het feit dat hij geen of in ieder geval zo goed als geen penalties pakt. Tuurlijk is dat een zwakte in zijn spel, maar liever een keeper die de normale ballen pakt dan die ene penalty in de zoveel wedstrijden.

7 september 2019 om 00:19

Ik had anders wel het idee dat hij dat schot voordat de 1-0 valt klem had kunnen hebben of beter weg had kunnen werken

6 september 2019 om 23:04

Zeker, anders ga je met 20 rusten en is het eigenlijk klaar. Bij de 1-0 blijftie ook goed kijken, maar is het pech in de rebound.

6 september 2019 om 23:22

Een 6.5 is inderdaad wat jkarig voor de man die ons de eerste helft er 2 (!) keer doorheen sleept.ik vind hem wel een karikatuur bij penalty's hoor.

6 september 2019 om 23:58

Ik snap de kritiek op onze keeper ook niet zo. OK, vanaf 11 meter wordt het gevaarlijk, maar daarentegen van kortere afstand steeds beter;-)).

7 september 2019 om 01:10

Afgelopen weekend pakte hij er nog eentje. Komt wel goed

7 september 2019 om 01:35

Sommige kwaliteiten heb je en sommige niet.dit gaat hij niet opeens ontwikkelen op zijn leeftijd.daar geloof ik niets van.

7 september 2019 om 13:54

Vd Sar had daar ook een handje van. Ging pas ook penalty's pakken op latere leeftijd. Zeg nu niet dat ik het ook zie gebeuren bij Cillissen, maar zeg nooit nooit

7 september 2019 om 17:50

goede pot gekeept. Misschien wat training van ervaren keeper voor pingels. Hij ligt vaak al in een hoek terwijl speler nog moet schieten

Redelijk eens met de cijfers maar wat mij betreft had Dumfries een 1 mogen krijgen. Wat was hij slecht zeg. Werkelijk ongelooflijk dat die nog opgeroepen word.

Frenkie liet een paar hele mooie dingen zien op eind.

De Ligt een 6? Speelde weer groots samen met Van Dijk. Om hem voor die ongelukkige handsbal zo'n cijfer te geven gaat nergens over.

6 september 2019 om 23:07

Handsbal was deels ongelukkig, deels lompigheid, hij was de bal totaal uit het oog verloren, VVD overkomt zoiets niet. En wat te denken van die reuzekans die Gnabry op het einde kreeg, nee daar zag De Ligt er ook niet lekker uit. Kreeg een deja vu naar zaterdagavond toen De Ligt ook al zo makkelijk naar de grond ging. Geen lekkere start van het voetbaljaar voor hem.

6 september 2019 om 23:46

de Ligt was matig vandaag. Na die handsbal maakte hij ook een verschrikkelijke fout toen het al 2-4 stond. v Dijk maakte vandaag geen enkele fout en blijft gewoon wereldklasse, de Ligt moet nog veel leren bleek ook vandaag weer. 6 is voor mij op z'n plaats, Blind had zeker niet meer dan een 5 verdiend en ik kan ook niet begrijpen hoe de Roon nog een voldoende heeft. Dumfries, de Roon en Blind waren vandaag erg slecht, de Ligt en Promes waren redelijk maar maakte veel fouten en de rest voetbalde gewoon prima.

De Ligt een 6? Speelde weer groots samen met Van Dijk. Om hem voor die ongelukkige handsbal zo'n cijfer te geven gaat nergens over.

Daley Blind een 6? Hij speelde een rampzalige eerste helft en een matige tweede helft. Hij was echt niet veel beter dan Dumfries, die overigens ook slecht speelde.wijnaldum speelde een goede tweede helft, maar hij was in de eerste helft ook slecht. Dan is een 8 wel erg overdreven. Ryan Babel een dik verdiende 8. Ondanks de kritiek speelde hij een uitstekende wedstrijd en deed weinig verkeerd. Promes is beter als back dan als aanvaller. Hij voegde werkelijk niets toe in de aanval en kan duidelijk het niveau niet aan. Overigens komt dat ook deels omdat hij kennelijk uit vorm is, want dit was ook voor Promes-begrippen slecht.

7 september 2019 om 00:22

Babel speelde de eerste helft slechter dan Wijnaldum als je het mij vraagt

7 september 2019 om 09:22

Heb Gini niet eens gezien of zn naam horen vallen in de 1e helft. Babel speelde een slechte helft maar was voor mij de 2e helft motm.

7 september 2019 om 11:22

Babel speelde wel een onbegrijpelijk balletje terug in de voeten van een Duitser waarop een uitbraak volgde. Dat soort foutjes heeft Babel regelmatig. Concentratie?

Promes een 5 geven, dan heb je er weinig verstand van, met alle respect. Hij speelde een prima wedstrijd. Vond hem zeker een 7 waard.

6 september 2019 om 23:09

Nou Jan, dan zou ik je oogkleppen maar eens afdoen tijdens een wedstrijd. Want Nederland speelde met 10 man. Promes was bij geen enkele veelbelovende aanval betrokken en deed alles verkeerd. Wat speelde hij slecht.

6 september 2019 om 23:10

Promes eerste helft dramatisch, tweede helft prima in een wat andere rol. Ik zou Promes de vaste rechtsback van het NL elftal maken. Er zijn geen alternatieven en bij Sevilla heeft hij het oke (niet super maar wel oke) gedaan als rechtsback en dat is gewoon een hoog niveau.

6 september 2019 om 23:16

Een 7 is wat te veel, maar ook zeker geen 5. Deed niet veel fout, bij de eerste tegengoal kan je nog twisten of het door Blind kwam die een gat sloeg in de organisatie of door Promes die zich wat beter had kunnen opstellen. Had in de tweede helft wel een aantal goede aanvallende impulsen.

Welk cijfer krijgt die Löw dan wel niet-10?? Wat een slechte coach is dat zeg. Eerst begint die met 6 verdedigers en na de 1-1 gooit die nogmaals 2 aanvallers eruit. Echt een tactisch onbenul. Dit heeft eerder de winst ingeluid voor Nederland dan de wissels van Koeman.

7 september 2019 om 09:24

In de 2e helft stonden er na zn wissels 6 middenvelders in vilgens mij en speelde hij 3-6-1. Löw compleet door eigen falen een zware nederlaag opgelopen.

Cijfer voor Marten de Roon is misschien iets te laag, hij doet gewoon wat van hem wordt verwacht. Hij is geen creative speler, gewoon een balafpakker meer niet. Volgende keer geen Promes en Dumfries a.u.b. Vind dat die Malen en eigenlijk ook wel die Berghuis een kans verdienen om te starten. Wat ben ik geschrokken van Tah, kan je voorstellen dat hij bijna bij Arsenal had gespeeld. Kijk de Duitse competitie niet, hopelijk is hij daar wel beter. @voetbalzone Hopelijk kunnen jullie iets doen aan de trage website, problemen bij het posten van comments, ontbreken van nieuws, etc. Dit is haast niet meer te doen.

6 september 2019 om 23:05

Een balafpakker moet lekker verdediger worden. Middenvelders moeten ook kunnen voetballen en dat kan de Roon gewoon niet.

6 september 2019 om 23:12

Dat zei je zeker ook toen hij tegen Frankrijk speelde waar hij zeker een grote bijdrage had geleverd aan de overwinning. Hij kan het echt wel, alleen vandaag kwam het niet uit. Ga maar een potje Atalanta kijken.

7 september 2019 om 00:57

Als hij echt opbouwend sterk is dan is een laag cijfer voor vandaag al helemaal terecht. Ik kan me trouwens herinneren dat ik ook tegen Frankrijk niet echt fan van de Roon was. Sporadisch een leuk balletje maar hij komt toch niet echt voor in het verhaal verder. Zoals ik al zei, een echte balafpakker moet lekker verdediger worden, doe mij maar Propper op het middenveld. Die Propper vind ik namelijk echt een fijne voetballer.

6 september 2019 om 23:12

"cijfer voor Marten de Roon is misschien iets te laag, hij doet gewoon wat van hem wordt verwacht. Hij is geen creative speler, gewoon een balafpakker meer niet" Wat een non-argument. Dan kun je ook zeggen dat het cijfer van Dumfries veel te laag is, dat is gewoon een technisch beperkte speler zonder spelintelligentie die een klein deel van zijn tekortkomingen kan compenseren met zijn wedstrijdinstelling, meer niet. Van een speler van het Nederlands Elftal mag je enige kwaliteiten aan de bal verwachten.

6 september 2019 om 23:34

Tah is normaal gesproken wel beter, maar hij heeft een valse start dit seizoen. Hij is een beetje uit vorm met vandaag als uitschieter, al hoor je mij daar niet over klagen.

Dumfries voorlopig uit de basis aub. Je ziet gelijk het verschil als die gewisseld word. Een Propper voortaan basis is gewoon stukken beter dan De Roon

6 september 2019 om 23:09

Voorlopig? Wat dacht je van nooit meer?

6 september 2019 om 23:17

@ajaxnummero1 mee eens! Karsdorp (mits weer in redelijke vorm) erin voor Dumfries. Propper of Vd Beek erin voor De Rhoon, Malen, Bergwijn of Berghuis erin voor Promes en Van Aanholt erin voor Blind. ik denk dat je dan op elke positie bent versterkt

7 september 2019 om 12:07

Van Aanholt is ook maar een beperkte linksback op basis waarvan zou Koeman hem in een keer ben er in zetten voor Blind? Lachwekkend.

Blind verdient geen voldoende naar mijn mening, speelde bijna geen ballen goed, al helemaal in de eerste helft. Verder was hij verdedigend zeer matig en veroorzaakte hij deels het eerste doelpunt door te dekken en daarna zijn man te laten lopen. Promes verdient verder wel een 6 naar mijn mening

Ik vond Depay juist ontzettend slecht. De beoordeling 'probeerde veel' wil ik graag aanvullen met "maar eindigde elke keer in balverlies". Toen Koeman het omgooide ging hij ook beter spelen. Maar als de eerste helft een 4 is, kun je nooit meer een 8,5 halen. Dat Malen de boel laat draaien in een team van, met hem vergeleken, vedette's zegt wel veel over deze wedstrijd van oranje.

Blind een 6? dat vond ik samen met De Rhoon en Dumfries veruit de slechtste speler van het veld. als die Duitsers wat effectiever waren voorin hadden we dankzij de individuele fouten van Blind met 3-0 achter gestaan in de eerste helft

6 september 2019 om 23:17

Waarom noem je De Roon consequent De Rhoon?

6 september 2019 om 23:25

ik dacht dat je het zo schreef

Een 7,5 voor Kimmich vind ik echt een grap. Goed, hij was de minst slechte Duitser, leed ook het minste balverlies. Maar op die wereldpass na vrijwel iedere bal breed of teruggespeeld. Is dat dan degelijk? Bovendien werd hij door de vreselijke slechte en warrige Portugese scheidsrechter gespaard voor een 2de gele kaart (onderuit werken Depay en wegwerpgebaar tot 2 maal toe richting grensrechter). Nee een 6,5 vergeleken met de beste spelers aan Hollandse zijde.

Dus De Ligt krijgt enkel en alleen slechts een 6,5 vanwege die volslagen belachelijke penalty die hij tegen kreeg? Ff serieus Voetbalzone.nl!En hoe verzínt voetbalzone.nl het Blind een voldoende te geven!?

6 september 2019 om 23:38

De Ligt was inderdaad gewoon degelijk. Die handsbal was vooral ongelukkig.

7 september 2019 om 08:48

De Ligt maakt gewoon een grote fout bij de 3 tegen 4. Daarnaast af en toe aan het slapen met buitenspel opheffen.

7 september 2019 om 08:48

De bijna 3 tegen 4 bedoel ik

Dumfries heeft nog een beste hoge score. Verder verdiend Promes wel minimaal een 6 hoor. Speelde niet goed, maar ook geen onvoldoende. Had eigenlijk Kluivert wel willen zien op het eind.

6 september 2019 om 23:40

Een 6? Wat moet je dan doen om als aanvaller een onvoldoende te krijgen? Bij de eerste goal van de Duitsers gaat hij zeker niet vrijuit en aanvallend heeft hij nauwelijks iets toegevoegd. Dat is in mijn boekje toch echt een onvoldoende.

Snap niet waarom Blind überhaupt een basis plaats heeft, want van Aanholt zit op de bank. Daarnaast heb je nog Aké die daar kan spelen. Blind was weer (evenals andere wedstrijden) zeer matig tot slecht. Word tijd voor vervanging.

7 september 2019 om 01:01

Hij speelt wel echt ijzersterk bij Ajax doorgaans, dus ik snap wel dat hij wat extra krediet heeft. Hij was immers één van de uitblinkers van de halve finalist van de champions league. Daar moet wel bij gezegd worden dat dat op lcv is, op lb vind ik hem ook wat minder. Maar of van Aanholt of Aké veel beter zijn weet ik ook niet. Op zich speelde Blind in de tweede helft best goed. In de eerste helft was hij vrij slecht, maar de rest deed het toen ook niet echt geweldig.

Ik heb toch wel medelijden met Promes. Hij speelt op een vreemde positie en krijgt een onvoldoende.

Dat Propper veel beter is dan de Roon is al vaker bewezen maar Koeman wilt dit gewoon niet zien. Linksachter hebben we veel betere opties voor Blind maar Koeman blijft Blind maar opstellen en hier komen elke wedstrijd weer goals uit. Dumfries is natuurlijk ook niet om aan te zien maar helaas hebben we op die positie niet beter want anders zou deze er allang staan.

7 september 2019 om 09:10

Wie zou jij op links zetten dan? Want ik zie geen betere optie dan Blind. Bovendien speelt Blind altijd minimaal een 6. Gewoon een betrouwbare speler.

Ik was ik positief verrast over Dumfries! Dat was echt top! Dat is precies wat ik iedere week wil zien in de competitie bij PSV.

Keepen is momentensport, cruciale redding van Cillessen bij 1-0, tegengoal was waarschijnlijk funest geweest. Verder solide wedstrijd, 6.5 is naar mijn mening te laag beoordeeld.

Een 7,5 ook aan Duitse kant voor die Kimmich. En dan vinden ze het gek dat er aan wordt getwijfeld of de rapporteurs van voetbalmedia als voetbalzone.nl wel echt naar wedstrijden kíjken voordat ze cijfers uitdelen.

Dumfries ga naar huis. Iedere keer weer de slechtste van het veld. Hoe kan je hem een 4.5 geven en de Ligt een 6. Dumfries verdient net als Tah ook een 2

van Dijk evengoed als de Jong? M'kay. Dat is gul. Ik zou de Ligt dan ook een hoger cijfer geven.

De coach had een nieuw systeem uit bedacht met drie man achterin en Dumfries als een halve rechtsbuiten. Daar was nauwelijks op getraind en dat zag je vooral in de eerste helft duidelijk terug in de uitvoering. Het eerste doelpunt was een schoolvoorbeeld van een situatie waarin de linkerhand niet weet wat de rechter doet. Blind dekt altijd door, bij Ajax weet men dat en is het bijna een automatisme dat zijn positie wordt over genomen als hij instapt, dat automatisme was er bij Oranje duidelijk niet. Aan het doelpunt gingen 3 persoonlijk fouten vooraf, het was duidelijk een geval van miscommunicatie. Dat had alles te maken met onwennigheid met het nieuwe systeem. Na rust hebben alle spelers naar behoren gespeeld en een dikke voldoende, ook Daley Blind en Quincy Promes, op een voor hem vreemde positie. De onvoldoendes zijn in de eerste helft verdiend en toen stak niemand er echt bovenuit. Dumfries en De Roon waren al vervangen, dus die zijn niet in de gelegenheid gesteld om zich te herpakken. De revival vond plaats nadat Babel een andere positie had ingenomen en De Roon en Dumfries waren vervangen. Je zou dus ook makkelijk kunnen stellen dat de coach de verkeerde opstelling heeft gemaakt. Achteraf oordelen is echter zo gemakkelijk dat iedereen dat kan, daar hebben ze in Friesland zelfs een spreekwoord voor: achteraf kijk je een paard in de kont. Oranje heeft over de gehele linie een prima prestatie geboekt, waarin de tweede heft duidelijk beter was dan de eerste helft. Dat is niet de schuld of verdienste van 1 of 2 spelers, maar van het hele team. Er is geen enkele aanleiding om de botte bijl uit het vet te halen, er zijn altijd opportunisten die kennelijk een compulsieve aandrang hebben om als een olifant door de porseleinkast te rennen. Ook als er geen enkel aanleiding is om dat te doen.

De Jong , wat een speler , wat een rust en zelfvertrouwen. Met afstand de beste speler. De Ligt komt wel weer , maar is nog geen Van Dijk.

Mensen die zeiden dat Babel er niet meer in hoort, nou die blijft nog wel even hoor wat een strijder! Van mij kant de man vn de wedstrijd samen met Gini.

Veel kritiek op Blind, Blind speelt nooit linksback maar bij gebrek aan betere alternatieven staat hij daar en doet hij het gewoon nabehoren.

Blind zou deze wedstrijd ook een onvoldoende moeten hebben. Door hem kwamen we op achterstand en dankzij Cillissen was de achterstand gelukkig niet hoger. Niet meer opstellen als lb.

Wat een verschrikkelijk slechte coach is het ook ,die Koeman.vantevoren kan een leek bedenken dat De Roon aan de bal veel te matig is, en je dus met hem minder bent in balbezit, minder creëert, meer fouten maakt, en je ook minder onder druk uit kan voetballen, en ook minder kan opbouwen.dumfries kan werkelijk niet voetballen, dus sowieso nooit opstellen. Wel een leuke gast, maar daar selecteer je niet op.blind is als back degelijk en niet bepaald echt van waarde.dat is vantevoren te bedenken allemaal, toch stelt deze verschrikkelijk degelijke en conservatieve coach ze op, om zijn fouten dan pas na een uur recht te zetten.ik zie hem er voor aan volgende keer gewoon weer met Dumfries, De Roon en Blind te beginnen.

7 september 2019 om 14:45

Is dit serieus? Ik zeg niet dat er bij Oranje geen verbeterpuntjes zijn, ik zelf had ook liever met Prã¶pper gespeeld, omdat hij zowel een ballenafpakker is als iemand met een goede pass. Maar ik snap wel dat Koeman eerst met De Roon begint, die heeft het tot nu toe prima gedaan. Daarbuiten: in een jaar tijd weet je tegen gerenommeerde tegenstanders de finale van de Nations League te halen én nu een top team als Duitsland in eigen huis weg te spelen. Nederland is nu in de running om 1ste van de poule te worden. Tuurlijk, hele slechte coach, die Koeman.

Als je kijkt naar de hele wedstrijd heeft iedereen het goed gedaan. Dumpvries ook tot zijn wissel babel ook tot zijn wissel. Zo kan niet iedereen het 90min goed doen het gaat om momenten. En vooral meer scoren als je tegenstander. En dat heeft oranje gedaan. En dat kunnen er maar weinig zeggen. Alleen maar kritiek hebben ze. Niemand heeft ooit in het NL elftal betere resultaten gehaald dan de heren van 88' Dus als er iemand kritiek mag hebben laat het dan een van die heren zijn van 88 zoals de coach. Voor de rest koppen dicht en genieten van al die oranje jongens ook de reserves!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren