‘Of dit de redding van Kevin Strootman is, moet nog blijken’

Vrijdag, 6 september 2019 om

Hoewel Kevin Strootman een matig eerste jaar in dienst van Olympique Marseille achter de rug heeft, komt bondscoach Ronald Koeman toch gewoon uit bij de middenvelder in zijn selecties voor het Nederlands elftal, ook weer voor de komende interlands tegen Duitsland en Estland. Voormalig Europees kampioen Wilbert Suvrijn noemt Strootman ‘een op-en-top-prof’, maar hij vraagt zich af of de Oranje-international na zijn blessures wel de oude is geworden.

"De eerste weken na zijn komst kreeg Strootman vrij veel aandacht in de media", herinnert voormalig Oranje-international Suvrijn zich de periode na de transfer van de middenvelder van AS Roma naar Zuid-Frankrijk, voor 25 miljoen euro. "De verwachtingen waren hooggespannen. Hij kwam met een groot prijskaartje om zijn nek en het meeste salaris, maar hij heeft de verwachtingen niet kunnen waarmaken.” Misschien ligt het Franse voetbal Strootman ook wel niet, denkt Suvrijn. "Het tempo ligt redelijk hoog met veel snelle, technische spelers. "

Een zomers vertrek uit Marseille bleef om uiteenlopende redenen uit en dus kreeg Strootman, 29 jaar, de kans om revanche te nemen voor zijn matige eerste jaar, onder leiding van de nieuwe trainer André Villas-Boas. Als linkermiddenvelder kreeg hij wederom veel kritiek van de media in Frankrijk, maar als controleur, ten koste van Luiz Gustavo, speelde hij verdienstelijk. De Braziliaan werd onlangs ook nog eens verkocht aan Fenerbahce.

Het lijkt er sterk op dat Villas-Boas de ideale plek voor Strootman in zijn elftal heeft gevonden. Meer wedstrijden als controleur bij Marseille lonken dit seizoen voor de Nederlander. "Of dit zijn redding is, moet nog blijken", stelt Suvrijn, die onder meer als scout werkzaam is, in gesprek met de NOS. “Maar het is wel een positieve ontwikkeling. Centraal is een betere positie voor hem. Hij heeft dan iets meer het spel voor zich en kan misschien makkelijker zijn ritme vinden.”

De laatste keer dat Strootman in de basis stond bij Nederland was in oktober vorig jaar tegen België (1-1). Hoewel hij telkens bij de selectie werd gehaald, kwam hij daarna niet verder dan een korte invalbeurt in het Nations League-duel met Engeland (3-1).Gerelateerd

Meer sportnieuws

12 reacties (laatste reactie door skede)

Zo, worden ze eindelijk wakker? Strootman is een controleur, dat klopt. Gebruik spelers dan ook in hun kracht als je het maximale eruit wil halen.

6 september 2019 om 12:35

Bij PSV en Roma had hij er altijd een breker naast staan, en ook (vooral) bij Oranje speelde hij als een natte krant met doorligplekken als 6. Het verbaast mij dus dat hij het op die positie ineens goed doet. Gun het hem wel. Maar ik heb zijn chronisch falen in Oranje altijd verdedigd met het feit dat hij een 8 is. En nog steeds vind ik dat hij voor die positie te weinig verdedigend denkt. Hij is geen sloper als Nigel De Jong, of De Roon, waardoor er per wedstrijd altijd wel 1 of 2 dekkingsfouten zijn.

6 september 2019 om 17:55

Een echte controleur, staat altijd te kijken en dekt meestal lucht

Hoezo de oude? Die jongen begon goed bij utrecht maar heeft in zijn verdere carriere er niks van gebakjen, nog nooit een aansprekende prijs gepakt of onomstreden geweest in oranje. Het enige waar hij in gegroeid in is is een irritante van bommel- imitatie

6 september 2019 om 08:27

Speelde bij PSV en in zijn eerste jaren bij Roma gewoon erg sterk hoor

6 september 2019 om 08:32

Nooit onomstreden geweest in Oranje? Van Gaal paste nota bene zijn formatie aan richting het WK omdat, zo heeft Van Gaal zelf aangegeven, misschien wel zijn belangrijkste pion geblesseerd raakte. Dat noem ik vrij onomstreden. Na zijn blessure er niets van gebakken, maar dat komt deels ook doordat hij en Wijnaldum op een middenveld totaal niet werkt.

6 september 2019 om 15:02

Strootman was voor zijn blessure ontzettend goed. Hij was 1 van de sterkhouders bij zowel Oranje als PSV en AS Roma. Je hebt hem duidelijk niet zien spelen voor zijn blessure.

6 september 2019 om 15:25

Ik heb hem duidelijk wel zien spelen, het is misgegaan bij hem toen hij een kloon van van bommel wilde worden

Wat een absoluut zwaktebod om Strootman bij de selectie van het Nl's elftal te halen. Als dit het niveau is dat Koeman beoogt, is het nog droeviger met Oranje gesteld dan ik al dacht. Geldt overigens ook voor De Roon, Veltman, Propper en Vilhena.

6 september 2019 om 15:01

Wie moet je dan oproepen? Dan zit je al snel op de categorie Koopmeiners. Die heeft nog geen ervaring op een dergelijk niveau en is minder dan Propper, De Roon, Vilhena en Strootman.

6 september 2019 om 15:45

''als dit het niveau is dat Koeman beoogt, is het nog droeviger met Oranje gesteld dan ik al dacht'' Beetje een vreemde opmerking toch? Ten eerste, hoe kom je er bij dat het droevig gesteld is met Oranje? En ten tweede, hoe kom je er bij dat 'dit het niveau is dat Koeman beoogt'? De spelers die jij opnoemt zijn grotendeels normaal gesproken geen basisspeler bij Koeman, dus hoezo 'beoogt' hij hun niveau? Ze zijn slechts wisselspeler, en volgens mij zijn ze daar kwalitatief stuk voor stuk prima voor op dit moment. Betere alternatieven zijn er simpelweg niet, maar dat maakt nog niet dat het 'droevig gesteld' is met Oranje lijkt me.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Olympique Marseille

Stand
Actuele wedstrijden

356 fans
Middenvelder, 29 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Olympique Marseille 12 1 4 0
2018/2019 Olympique Marseille 28 1 7 0
2018/2019 AS Roma 1 0 0 0
2017/2018 AS Roma 32 1 4 0
2016/2017 AS Roma 33 4 6 0

In de wandelgangen

Dinsdag 19 november
Paul Pogba weet wel waar hij in de toekomst wil spelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren