Feyenoord kampt met probleem na verbroken ‘belofte’: ‘Ironisch, hè?’

Donderdag, 5 september 2019 om

Joël Zwarts ruilde Feyenoord deze zomer in voor een dienstverband bij Excelsior. De spits is dit seizoen goed begonnen met twee doelpunten in vier competitiewedstrijden voor de Kralingers. Zwarts wist uiteindelijk niet door te breken bij Feyenoord, dat deze zomer aan de speler liet weten dat hij definitief uit De Kuip mocht vertrekken.

"Natuurlijk is het een teleurstelling, want je wil bij een grote club slagen", zegt Zwarts in gesprek met FOX Sports. "In het begin was het zeker een teleurstelling, maar daar kan je niet te lang in blijven hangen. Je moet een nieuwe club vinden. Excelsior kwam op mijn pad", aldus Zwarts, die heeft meegekregen dat Feyenoord nu met de blessure van Nicolai Jörgensen, het pensioen van Robin van Persie en de verhuur van Dylan Vente een spitsenprobleem heeft.

"Ironisch, hè, dat ze nu een spits tekortkomen? Het is voor hen een probleem om op te lossen, voor mij is het zaak om bij Excelsior mijn ding te doen." Zwarts gaf in een eerder stadium aan dat Feyenoord de optie in het contract nog wilde verlengen, maar uiteindelijk besloot de Eredivisionist dit toch niet te doen. De spits baalt nog altijd van de gang van zaken.

"De optie in mijn contract werd niet gelicht, terwijl ze eerst zeiden dat die wel gelicht zou worden", aldus Zwarts, die stelt dat er sprake was van een mogelijk meerjarig contract. "Een dag voor het gesprek werd mijn zaakwaarnemer gebeld met de boodschap dat het niet doorging. Het was een verrassing. Ze hadden het beloofd. Het was de insteek om nog één jaar bij Feyenoord te blijven en alles te geven, maar het mocht helaas niet zo zijn."

Highlights: Ajax O19 - Feyenoord O19 | Super Cup
Meer video's


Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door fr_jc)

Als je het interview ziet, en je ziet die grijns bij zijn uitspraak, dan vraag ik me toch af of die jongen wel zelfreflectie heeft. Je kan het ook vanuit een ander opzicht bekijken: Feyenoord geeft een blinde rechtsbuiten de voorkeur in de spits boven jou. Deze jongen kan net mee in de Kkd. Volg de KKD op de voet, en in de wedstrijden dat ik deze jongen heb zien spelen snap je heel goed waarom Feyenoord niet doorwilde met hem.

5 september 2019 om 16:05

Dat zie je wel vaker en ik moet er altijd wel om lachen. Dat je toevallig de positie speelt waar een team behoefte aan hebt betekent niet meteen dat je ook in aanmerking komt voor speeltijd. Er bestaat namelijk ook nog zoiets als het gewenste niveau hebben...

5 september 2019 om 16:18

Alleen is in dit geval het gewenste niveau hebben schijnbaar geen vereiste als je ziet hoe Narsingh het invult. Dat had Zwarts echt wel wat beter gedaan. Niet dat Zwarts op dit moment wel het niveau van Feyenoord heeft overigens. Ik snap die grijns best wel. Eerst de belofte krijgen dat je mag blijven, daar komt men op terug en nu valt er een gat op jouw positie. Een hele menselijke reactie na zo'n behandeling.

5 september 2019 om 16:58

Ja, maar dat gat zou ook niet opgevuld worden door Zwarts. Dan eerder door Bannis.

Ja heb liever ( als je toch geen spits koopt of huurt) bannis achter Jorgensen dan hem veel groter talent.

Als hij echt goed genoeg zou zijn voor Feyenoord zou hij wel door een andere Eredivisieclub opgepikt zijn met zijn transfervrije status. Het zegt genoeg dat die allemaal geen interesse hadden en hij nu bij Excelsior speelt.

5 september 2019 om 17:38

Marocberkane, AZ wilde hem ook hebben en ik heb ook vernomen dat ADO belangstelling had. Zwarts heeft voor Excelsior gekozen omdat hij daar jaren in de jeugd heeft gespeeld en een goed gevoel bij die club heeft

6 september 2019 om 10:32

Heb nergens gelezen dat AZ interesse had, lijkt me ook sterk.

6 september 2019 om 12:01

Oh, jij hebt het nergens gelezen. Dan is het niet waar. Google maar

Het is gewoon zo stom dat ze hem hebben laten gaan! Zwarts heeft alles wat een moderne spits nodig heeft. Snelheid, body, een hard schot, kopkracht, veelzijdigheid en dreiging voor het doel met de bal aan de voet. Nog los van het feit dat je nu zonder spits zit was hij gewoon een speler die je er prima bij kon hebben, z'n invalbeurtjes kon geven en die er zou staan wanneer nodig. Kost niets, komt van Varkenoord.. Echt bizar en tekenent voor de periode onder van Geel.

5 september 2019 om 16:19

Zie jij in hem meer potentie dan in Vente en Bannis?

5 september 2019 om 16:33

Hij mist wat wat Vente heeft en dat is inzicht, goeie looplijnen zodat hij vaker vrij voor de goal/scoringspositie komt. Aan de andere kant mist Vente wat Zwarts heeft, fysiek, koppend vermogen en enigzins zijn schot.
Wat @marocberkane al schreef, 'als hij zo goed was als gedacht had hij in de ed gespeeld'.

5 september 2019 om 17:02

@FR_JC dat is ook een beetje mijn idee inderdaad, hij is absoluut niet slecht maar heeft op dit moment niet het niveau om het eerste te halen

5 september 2019 om 18:52

Ik zie in hem veel meer dan Vente ja. Vente is niets, wordt niets. Bannis is een stuk jonger, maar is zeker een high potential, net als Belarbi. Maar voor nu was Zwarts het beste geweest. Vente verhuren, Bannis als 3e spits en Zwarts als backup voor Jorgensen.

5 september 2019 om 18:53

FR_JC heb je weleens op de looplijnen van Vente gelet? Die loopt continue de verkeerde kant op. Hij blijft ook continue achter zn man staan bij een voorzet ipv ervoor komen. Nee als iemand geen looplijnen heeft dan is Vente het wel (jammer genoeg)

5 september 2019 om 19:31

Wazza

Een stuk verder heb ik al gereageerd maar zal hier toch even een reactie op geven.

Dat Vente achter zn man blijft staan dat klopt maar deels, dat licht in de lijn van zijn spel, vanachter zijn man volgden juist zijn looplijnen als een van onze aanvallers de bal had. Hij liep dan juist op dat moment weg van zijn man, dat inzicht gevolgd met looplijn vind ik Vente zijn voornaamste kracht in zijn spel.
(probeer hem nu maar eens te zien als hij speelt, dan zal ik dat doen met Zwarts )

5 september 2019 om 16:24

Dat klinkt als de perfecte spits... vreemd dat er dan weinig tot geen interesse was voor deze jongen ondanks zijn transfervrije status....

14 wedstrijden bij Dordrecht 6 goals...
11 wedstrijden bij Jong Feyenoord 5 goals...

5 september 2019 om 18:04

@chavezzz

niet zo heel indrukwekkend toch die statistieken? laten we zeggen dat je tegen een sterkere weerstand in de Eredivisie dan heel waarschijnlijk nog iets in rendement om laag gaat en dan is 3 of 4 keer scoren in 14 wedstrijden best karig

5 september 2019 om 16:53

Moet zeggen dat ik hem niet zo vaak heb zien spelen, maar dit is toch niets bijzonders. Oke, we hebben nu helemaal geen spits, maar dan had je beter Vente kunnen houden.

5 september 2019 om 17:20

Als ik dit zo lees moet ik denken aan Locadia, is Zwarts daarmee te vergelijken?

5 september 2019 om 17:44

TVL11, dat is een uitstekende vergelijking. Hij heeft inderdaad veel weg van Locadia, alleen dan is hij linksbenig en is er iets minder potentie (verwacht ik)

5 september 2019 om 18:56

Vind ik wel TVL11, Bobiku29 ook al zegt. Daarnaast vind ik hem juist wel een goede potentie hebben, te meer omdat Locadia vaak nog wat te log is en Zwarts juist echt een atleet is.

5 september 2019 om 17:27

@wazza

als ik naar de kwaliteiten kijk die jij hem hier toedicht hebben we met de nieuwe Ronaldo te maken. als die jongen echt al die eigenschappen beheerste had Feyenoord hem echt nooit weg gedaan

5 september 2019 om 17:41

Japie, de mate waarin jij het interpreteert, ligt bij jezelf. Wat Wazza zegt klopt. Dat zijn de kwaliteiten van Zwarts. Wil niet zeggen dat Zwarts ze zodanig beheerst dat het een wereldtopper wordt, want dat is alleen hoe jij zijn woorden interpreteert

5 september 2019 om 17:48

@bobiku29

hij noemt 90 procent van de kwaliteiten die een Europese topspits in huis heeft, alleen techniek mis ik in zijn verhaal. als die Swarts echt op al die vlakken die net genoemd werden heel goed zou zijn dan kan ik iig niet begrijpen wat hij bij Dordrecht doet en waarom hij niet op zijn minst in de top van de Eredivisie speelt

5 september 2019 om 18:18

Bobiku

Hij bezit de kwaliteiten die @wazza beschrijft? Hoe kom je erbij vraag ik me af. Ik heb die jongen redelijk vaak gezien op het veld en hij mist gewoon essentiële onderdelen in zijn spel. Inzicht maar meteen gelijk als 1e, dat heeft hij namelijl niet. Als je geen inzicht hebt zal je ook geen dreiging voor de goal hebben. Veelzijdigheid, in welk opzicht vraag ik ook al af, omdat hij een hard schot heeft, kan koppen of omdat hij op meerdere posities uit de voeten kan (welke buiten de spits)? Ik heb het iig nooit gezien. Zoals ik al beschreef zou Vente en Zwarts in één persoon een geweldige spits maken echter Zwarts, zoals hij nu is komt in nogal wat aspecten gewoon tekort. Als Feyenoord (trainers en staff) enigzins een vernoeden hadden dat hij voor onze club een goeie spits (nu of toekomst) had kunnen worden had hij nu nog onder contract gestaan.

Ps. Ik wens hem wel een pracht van een toekomst toe en hoop voor hem dat hij mijn ongelijk bewijzen kan.

5 september 2019 om 19:00

Uiteraard ben ik het met Bobiku29 eens haha maarreh, wij hebben hem allebei dus vaak zien voetballen en hebben allebei een andere mening. Veelzijdigheid, die jongen kan op de flank en in de spits uit de voeten. Toen Vente centraal stond stond hij vaak linksbuiten en als Vente gewisseld werd ging hij de spits in. Inzicht heeft ie zeker wel. Weet niet of je hem nu nog volgt maar de vorige wedstrijd waar ie er 2 geloof ik maakte was daar een voorbeeld van. Dat zie ik Vente in de verste verte niet doen. Het is geen Ronaldo, het is geen Messi, maar voor Feyenoord was het een uitstekende vervanger geweest en was ons probleem opgelost.

5 september 2019 om 19:22

Uiteraard Wazza! dat moge duidelijk zijn, zo me verbazen als dat niet zo zou zijn

Nee, toegeven dat ik hem niet meer volg, simpelweg omdat hij niet meer traint of speelt (zag hem enkel op trainingen en sommige wedstrijden) en ik geen aandacht meer vestig op hem, en die wedstrijd ook niet gezien heb.

De veelzijdigheid waarover je spreekt, ja ook ik heb hem op de flank gezien, ik vind hem daar uitermate zwak in de potjes die ik hem daar zag op deze positie, uitermate verwonderlijk dat we naar dezelfde jongen kijken en compleet van mening verschillen idd (zeker niet erg, voer voor een leuke discussie) Op de flank heb ik hem zga niet diep zien gaan op een enkele keer na, hij leest het spel daar niet goed genoeg voor, 'inzicht'. Het inzicht waar jij over schrijft, heeft hij dan ook niet, dat is ook niet aan te leren, je hebt t of niet. Zelfde geld voor als hij als spits speelt, wat hij ook gewoon is.

Vente (niet zeggende dat ik hem een goeie spits vind), heeft hele goeie looplijnen, echter werden ze vaak niet benut of gezien door o.a Berghuis simpelweg omdat ze Vente niet begrepen hoe hij liep of zou lopen. Ik denk dat daar dan ook weinig (te) op getraind zal zijn hoe hij liep en waarheen. Vente zijn instinct is dan ook vele male hoger dan Zwarts imo, enkel mist hij tot op heden scorend vermogen, iets wat Zwarts dan weer meer bezit ivm betere kop en schot.

Lang verhaal kort, nog Vente, nog Zwarts hebben het om de spits van en voor onze club te zijn. Beiden op eigen spel.

Met mijn bescheiden kennis is een mondelinge afspraak gelijk aan een schriftelijke afspraak, dis Zwarts lijkt hier maar wat te zwammen.

5 september 2019 om 17:02

“De optie in mijn contract werd niet gelicht, terwijl ze eerst zeiden dat die wel gelicht zou worden", aldus Zwarts, die stelt dat er sprake was van een mogelijk meerjarig contract. “Een dag voor het gesprek werd mijn zaakwaarnemer gebeld met de boodschap dat het niet doorging.“

Er stond slechts een gesprek gepland. Het was volgens Zwarts beloofd, dat de insteek was om te praten over een verlenging van een jaar. Meer niet.

Als Feyenoord besluit om het gesprek te annuleren en definitief afscheid te nemen, dan is dat hun goed recht. Ze zijn niks verplicht, ook al had Zwarts het idee dat er een toezegging was gedaan

Als je bedoelt dat een mondeling contract gelijk is aan een schriftelijk contract, dan begrijp ik je punt, maar daarbij hier geen sprake van. Een toezegging is geen bindende afspraak.

Er stond enkel een afspraak in agenda om te spreken over een mogelijke verlenging. Dat ging niet door.

tuurlijk staat een mondelinge afspraak nog niet gelijk aan een daadwerkelijk contract. juridisch kan een mondelinge afspraak wel bindend zijn, maar in het arbeidsrecht moet je echt een contract hebben.

Zogenaamd je gram halen, terwijl hij waarschijnlijk nu niet eens een basisplek zou hebben bij Feyenoord. Deze jongen heeft bijna alles wat een topspits moet hebben, redelijke lengte, kracht, een hard schot. Jammer dat handelingssnelheid en voetbal inzicht niet of nauwelijks aanwezig is. Zijn ook twee dingen die moeilijk te verbeteren zijn.

5 september 2019 om 19:02

Handelingssnelheid ben ik met je eens. Dat is ook wel een dingetje, maar hij kan het onmogelijk slechter gedaan hebben dan Vente. Zwarts is een stuk slimmer en kruipt graag voor z'n man, iets wat Vente nooit doet. Dat kan je ook inzicht noemen toch?

5 september 2019 om 20:22

Ik denk inderdaad dat hij het beter zou doen dan Vente. Vente komt gewoon te kort voor senioren voetbal. Ik zie Zwarts als een type Manu, als invaller in de laatste 15 minuten kan je hem er in gooien, bij gebrek aan beter. Kan door zijn fysiek en onvoorspelbaarheid iets teweeg brengen, maar bezit niet het gewenste niveau om vaste basisspeler te zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ109
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Maandag 16 september
Manchester United heeft een concessie moeten doen in de contractonderhandelingen met David De Gea. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren