‘Je kunt Manchester United nu al afschrijven voor de komende twee jaar’

Donderdag, 5 september 2019 om

Manchester United kent een tegenvallende seizoensstart, met slechts vijf punten uit de eerste vier wedstrijden. Er was aanvankelijk nog het nodige optimisme, want op de openingsdag werd met 4-0 gewonnen van Chelsea. Na puntverlies tegen Wolverhampton Wanderers (1-1), Crystal Palace (1-2) en Southampton (1-1) is het pessimisme teruggekeerd op Old Trafford en ook bij oud-speler Paul Scholes. De voormalige middenvelder is bang dat the Red Devils de komende twee seizoenen geen rol van betekenis gaan spelen in de titelstrijd in de Premier League.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het eens met Paul Scholes?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

73 reacties (laatste reactie door kustboetje)

Gaat deze club Ac Milan achterna? Van de absolute wereldtop naar een middelmatig clubje zonder enige vorm van beleid? Ik had in ieder geval Frenkie gehaald als United zijnde. Iemand die je spel kan dirigeren. Verder weet ik nou nogsteeds niet of de spelers van United gewoon niet goed genoeg zijn, of dat de oorzaak ergens anders ligt... Iemand?

5 september 2019 om 09:05

Daar heeft United iets teveel geld voor en ze profiteren van de goede competitie waar ze in spelen, dus zo ver zie ik het niet gaan, maar er moet zeker snel iets veranderen bij United

5 september 2019 om 15:26

Ik zie het ook niet heel snel gebeuren.
Maar de financiele voorsprong die ze hebben op veel clubs is alleen houdbaar als daar ook resultaten tegen over komen te staan. Als die een of 2 jaar iets minder zijn gaat dat echt geen invloed hebben. Maar ze zijn in eigen land inmiddels 6 jaar geen kampioen geworden (natuurlijk tussendoor nog wel de EL gewonnen).

Ze krijgen natuurlijk mega bedragen uit TV gelden maar dat krijgen alle clubs in de PL en die zijn daar redelijk gelijk verdeeld en ook voor een deel gebaseerd op prestaties (vorig jaar bijvoorbeeld Liverpool bovenaan met 149m£ United met 139m£ 5e in TV pot en Everton 7e met 125m£ en de nummer laatst kreeg nog 95m£), daarmee gaan ze i.i.g in eigen land dus het verschil niet maken.

Ze zitten nu helemaal bovenin de keten m.b.t. sponsor deals die samen 250 miljoen euro per jaar opleveren, maar die zijn voor een groot deel afgesloten in een tijd dat united eens in de twee jaar kampioen werd en elk jaar CL speelde. Vooral door die deals hebben ze nu een voorsprong van 100m to 200m per jaar op de overige clubs uit de top 6 in de PL (100m klinkt veel maar is maar 15%). Als die andere clubs echter wel resultaten halen gaat die kloof kleiner worden of zelfs omdraaien en dan is een AC milan scenario niet helemaal uit te sluiten.

5 september 2019 om 09:06

Leuk dat je Frenkie noemt. En misschien wilde United hem wel. Maar door het falende beleid wil op dit moment bijna niemand van naam naar United op dit moment. De Jong wilde persé naar Barcelona

5 september 2019 om 09:08

Ik snap ook niet zo goed wat ze aan het doen zijn. Honderden miljoenen gespendeerd en nu staat er nog steeds geen fatsoenlijk middenveld, geen spelers met diepgang etc. De balans is helemaal zoek.

5 september 2019 om 09:10

Inderdaad, die balans ontbreekt gewoon. Herrera vertrekt en daarvoor halen ze geen vervanger, sanchez en lukaku vertrekken en daar haal je ook geen vervanger voor. Zo heb je ook weinig breedte spelers.

5 september 2019 om 10:46

@SilverHaze het is geen FIFA19 hé ... ' Ik had Frenkie gehaald' alsof dat zomaar even gaat. Frenkie zelf moet ook willen, niet geheel onbelangrijk, daarnaast is Frenkie op het middenveld niet per definitie de oplossing hoor. United heeft een grote schoonmaak nodig en dat kost tijd. Verder helpt het ook niet als oud gedienden als Scholes constant zeiken op de club, het moraal en de sfeer worden daar niet beter op. Solskjaee moet gewoon meer tijd krijgen en prestige aankopen zoals Alexis Sanchez moeten achterwege blijven. De grote namen zullen voorlopig niet komen. Eerst structuur, een plan van aanpak en dan pas nieuw beleid invoeren. Nu gaat dit van de hak op de tak, United onwaardig.

5 september 2019 om 11:29

Het is geen fifa nee, maar af en toe zit het er dicht tegenaan hoor. Frenkie had al bijna voor PSG getekent, toen Barca toch nog in actie kwam. United is nooit concreet geweest, maar die lijken mij nergens concreet in te zijn sinds Ferguson weg is. Strategisch beleid is ver te zoeken, waardoor je al snel een real life parody op fifa bent. Lukraak spelers kopen die nooit nee zullen zeggen tegen clubnaam en salaris...

Verder met je eens hoor, er zal eerst wat in de bestuurskamer moeten gebeuren voordat er op het veld iets structureels ontstaat. Frenkie was nooit gekomen met hoe het er nu voorstaat, maar is wel een speler in de as die iets wezenlijks veranderd aan je spel. Dat is juist wat United nodig als eerst nodig heeft.

Die 4-0 tegen Chelsea was natuurlijk ook al zwaar vertekend. Het spel was helemaal niet best.

5 september 2019 om 10:30

Ja nou tegen Crystal Palace en Wolves waren ze gewoon beter en hebben ze pech. Dus als je die dan wel pakt, sta je er al een stuk beter voor.

5 september 2019 om 15:32

Pech is ook weer wat overdreven. Tegen Crystal Palace en Wolves waren ze beter, maar ze creeerden niet zozeer veel meer uitgespeelde kansen. Het was vooral blaffen en iet bijten. Je kunt wel meer balbezit hebben, maar als je er niets mee doet heeft het weinig zin.

Het probleem is niet de spelers of de status. Want het is nog steeds een onwijs grote club met potentie. Het word tijd voor de juiste mensen die het elftal gaan leiden. Met alle respect voor Solskjaer. Maar hij is te veel bezig met opvangen en razendsnel counteren. Je hebt een Coach als klopp nodig of Guardiola. Een eenheid smeden die op balbezit de tegenstander kapot speelt. Het beleid met trainers is na V Gaal die in mijn ogen te weinig tijd heeft gehad dramatisch.

5 september 2019 om 09:18

Van gaal heeft genoeg tijd gehad alleen deed er niks mee. Spel was stroperig en er gebeurde niks. Terwijl van gaal geen slechte selectie had

5 september 2019 om 10:06

Van Gaal had wel een slechte selectie, maar het waren wel allemaal spelers die hij zelf heeft gehaald. Ik ben het wel met je eens dat Louis het slecht heeft gedaan, maar een Mourinho (die enorme hoeveelheden geld mocht uitgeven) heeft het niet veel beter gedaan.

5 september 2019 om 10:23

Mourinho wist toch tenminste de champions League te halen, met een uitzonderlijk knappe tweede plaats. Het was zeker niet geweldig met Mourinho, maar hij heeft het van alle opvolgers van Ferguson toch het beste gedaan.

5 september 2019 om 10:23

Van Gaal mocht ook honderden miljoenen uitgeven, dus laten we op dat gebied niet doen alsof Mourinho daarin meer mogelijkheden had. Qua feitelijke prestaties heeft Mourinho het wel veel beter gedaan met het winnen van 3 prijzen (waaronder een Europa cup) en een tweede plaats in de Premier League. Ben de eerste om toe te geven dat het spel er onder Mourinho ook niet uit zag, maar hij heeft wel betere prestaties neergezet dan Louis van Gaal.

5 september 2019 om 11:40

Ik ben een ontzettende chauvinist, maar kom op, Mourinho heeft het echt veel beter gedaan dan Van Gaal. En het is echt lachwekkend om te zeggen dat Mourinho meer geld had.

Kijk bijvoorbeeld alleen maar even hoe erg Van Gaal Di Maria verneukt heeft bij United. Die raakte geen pepernoot omdat hij praktisch als controleur moest spelen. Daarna nog lange tijd met Blind als spelmaker geprobeerd te spelen, terwijl Blind als middenvelder gruwelijk veel handelingssnelheid tekort kwam voor de PL. Verder haalde hij ook nog voor een mega salaris Schweinsteiger die bij Bayern niet aan de bak kwam omdat hij een chronische enkelblessure had en nooit meer wedstrijdfit kon worden. Heeft niet voor niets praktisch alleen bij de reserves meegedaan bij United en Pep gaf toen in het openbaar toe dolblij te zijn dat hij van hem af was. Tot overmaat van ramp huurde bij ook nog Falcao voor een megasalaris terwijl die herstellende was van een hele zware knieblessure en geen sprintjes kon trekken. En je er dan over gaan verbazen dat mensen het spel van de ploeg te traag vinden. Dank je de koekoek. En dan loopt hij ook nog altijd overal van de toren te blazen dat hij zoveel jeugd liet doorbreken bij United. Ja hehe. Er waren op een gegeven moment 11 spelers geblesseerd (gek he als je chronisch geblesseerde dertigers haalt). Hij kon niet anders! Maar dan wel gaan lopen doen alsof het een bewuste keuze was.

Nee, met alle respect, maar Van Gaal heeft drie jaar de tijd gehad en er een zooitje van gemaakt.

5 september 2019 om 15:38

Je kunt Van Gaal wel het 1 en ander verwijten, maar ook Van Gaal had een matige selectie. Verder blijft het in m'n achterhoofd dat Moyes, Van Gaal en Mourinho alle drie geklaagd hebben over de daadkracht van de club op de transfermarkt en het materiaal dat ze uiteindelijk ter beschikking kregen. Los van het feit dat de coaches ongetwijfeld fouten hebben gemaakt, geloof ik niet dat zij de grootste oorzaak waren.

De club ligt al wat jaren op z'n gat en dat kon eerst nog gecompenseerd worden door veel geld uit te geven. Nu ook dat moeilijker wordt, zie je dat het alleen maar slechter wordt met deze ploeg als gevolg. Op dit moment wil ik niet eens zien hoe de prestaties en de selectie er over twee jaar uitzien. Bij geen enkele andere club ter wereld zou een Woodward zo lang kunnen blijven zitten met deze prestaties.

5 september 2019 om 09:21

En Klopp en helemaal Guardiola hebben dan ook weer heel veel geld nodig, dat is wel gebleken bij Liverpool en City. Ik vind het altijd een beetje apart dat sommige mensen denken dat je Pep voor een groep kunt zetten en ze spelen per definitie direct topvoetbal. Juist voor het spelletje van Pep zijn de absolute topspelers nodig.

En Van Gaal heeft alles behalve te weinig tijd gehad, er was na veel uitgeven ook simpelweg geen stijgende lijn te zijn, vergelijkbaar met Mourinho die in een dergelijk pakket zat. Alleen wij Nederlanders verliezen dan snel de objectiviteit omdat het een Nederlandse trainer betreft.

Solskjear legt de focus inderdaad op counteren, omdat hij net zoals Mourinho wel in lijkt te zien dat daar de kwaliteit van deze selectie ligt. United heeft gewoon geen spelers om het spel te maken, dat blijkt keer op keer. United is gevaarlijk als ze ruimte krijgen en van hun snelheid gebruik kunnen maken, maar een wedstrijd 90 minuten domineren en via goed veldspel kansen creëren en afmaken is een ander verhaal.

5 september 2019 om 09:38

Al werkt dat ook niet optimaal Dejan. United hinkt continu op twee gedachten en daardoor zie je de disbalans in de selectie qua spelers en speelwijze. Counteren past goed bij het grootste gedeelte van de selectie inderdaad, maar je mist dan weer bepaalde spelers die het counteren volledig mogelijk zouden maken. Op Pogba na heb je niemand die een beslissende pass kan geven in een counter, waardoor zo'n counter vaak voortijdig eindigt omdat het spel niet snel genoeg verlegd wordt. Daarnaast heb je geen goede defensieve middenvelder en geen echte lopende middenvelder. De verdediging is nu redelijk op orde en aanvallend heb je twee grote talenten. Het is allemaal net nog te onvolledig in mijn ogen.

5 september 2019 om 09:49

United heeft afgelopen jaren toch echt veel meer geld uitgegeven dan Liverpool? Spelers komen bij Liverpool en gaan beter presteren. Spelers komen bij united en kunnen er opeens weinig meer van. Dit is vaak het verschil tussen een goede of slechte trainer.

5 september 2019 om 09:53

@rayvg Dat klinkt logisch, behalve dat van Gaal en Mourinho absolute topcoaches zijn die overal gepresteerd hebben. En bij United echt heel weinig voor elkaar kregen.

5 september 2019 om 10:07

Dat is waar, heeft ook deels met het beleid te maken van united. Maar ik moet toegeven dat ik mourinho sowieso een beetje klaar vond, iets wat in het verleden werkte zal niet altijd werken, het voetbal veranderd en tegenstanders weten wat mourinho zijn plan is. Dat vond ik bij van Gaal overigens ook die zijn verassende plan met nederland wilde door trekken bij united.

5 september 2019 om 10:17

Als je niet ziet dat Pep ervoor zorgt dat hij juist de juiste spelers haalt en een duidelijke visie achter zit vraag ik me af of het wel zin heeft om te reageren.
United haalt gewoon wat namen en kijkt wat ze er van bakken. Dat 'proces' is al jaren aan de gang met o.a. aankopen als Alexis, di Maria, Schneiderlin, Pogba en Mkhitaryan en dan heb je nog de mazzel dat Pogba daadwerkelijk kan voetballen dus er af en toe nog een vleugje kwaliteit te zien is, maar verder voetballen die spelers net als het aankoopbeleid; zonder idee.

Ik durf zelfs te stellen dat een Pep met de selectie meer had kunnen presteren dan er de laatste jaren is gedaan, zeker qua spelopvatting. Met spelers als Rashford, Martial en Alexis, met daarachter een Pogba, Matic (destijds) en Mata had er 100% ander voetbal gespeeld.

Maar blijkbaar kan je (als je een van de beste ter wereld bent) niet meer bij de beste clubs werken, want dan 'kan je het alleen bij de top laten zien'. Sterker nog, toen hij naar BPL kwam zei iedereen "hij kan daar niet spelen wat hij bij Barca en Bayern deed" - De tijd heeft ons weten te vertellen dat dit zeker wel het geval is.

5 september 2019 om 10:19

En United zal de helft vd tijd toch ook echt zelf moeten voetballen, omdat teams inzakken tegen United.

5 september 2019 om 10:55

Met het geld dat United de laatste paar jaar aan troep heeft uitgegeven had Guardiola dan wel weer een veel beter team in elkaar gezet. Die koopt spelers met een idee. Bij United is het een mix van grote namen en paniek. Dan kun je er trainers uitgooien tot je een ons weegt, maar dan gaat het nooit lopen

5 september 2019 om 11:54

Inderdaad Migi, met dit soort transferperiodes ga je de komende 20 jaar niet meer aansluiten bij de top. Ze leggen steeds enorme bedragen neer voor middelmatige spelers. Dan kunnen ze nog beter ieder jaar 100+ miljoen uitgeven aan één echte topper. Van de huidige selectie zijn alleen de Gea, Pogba (ben ik totaal geen fan van), Mata, Martial en Rashford United-waardig. De overige spelers zouden nog niet opvallen bij een Degradatiekandidaat.

5 september 2019 om 10:11

FCAMSTELVEEN, ManU heeft een dramatisch beleid gehad in de honger naar directe successen. Er zit daardoor geen duidelijke structuur in de coaches die ze hebben. Ik merk ook dat er op dit moment niet veel topcoaches zijn (coaches bij topclubs) die echt aanvallend op balbezit spelen. Dat moet je namelijk erin slijpen en dat kost tijd. En tijd is op dit moment in de voetbalwereld héél véél geld. Bovendien, kampioen hoef je niet meer te worden, zolang je je maar plaatst voor de CL. Dat is voor de clubleiding eigenlijk al genoeg.

5 september 2019 om 10:17

Hoewel Klopp en Guardiola ook veel hebben besteed, zie je daar echt vooruitgang. De trainer is zo enorm belangrijk en dat is de reden waar een Arsenal en United mijlenver achter City en liverpool staan. Over 2/3 transferperiodes kunnen ze beide een beter team hebben, maar als ze met een trainer blijven zitten die kwalitatief niet kan tippen aan Guardiola of Klopp ga je het nooit redden. Bij de twee laatstgenoemde zit er vanaf dag 1 al een idee achter, ook al ging het met vallen en opstaan. Bij Arsenal en United is het al meer dan een jaar tactiekloos en ideeloos.

5 september 2019 om 15:35

Was het maar alleen de coach en consorten. Dan was Manchester United er allang bovenop gekomen. Als zo'n club goed draait, kun je zelfs een konijn voor de groep zetten en dan kwalificeer je je alsnog voor de Champions League.

Het probleem zit 'm naar mijn mening in hoe de club gerund word. Zonder een reorganisatie van de voetbaltak en het aftreden van de volledig incompetente Woodward als algemeen directeur zal het verval doorzetten, denk ik.

Al die oud spelers die kritiek hebben op de club, maar zelf hun carriere als trainer ook niet van de grond krijgen. Net als de Neville brothers. Hou toch eens op.

5 september 2019 om 10:11

Je kan toch kritisch zijn op United zonder trainer daar te zijn. Wij zijn toch ook kritisch op voetbalclubs en spelers zonder een carriere die daar toe zou leiden

5 september 2019 om 11:08

Wij zijn nog erger ons wordt niks gevraagd namelijk, maar we gaan zelf op zoek naar plekken om kritisch te zijn.

United zal nu is een keer een goed beleid op moeten zetten en elke transferperiode echt goede spelers halen die ook iets toevoegen. Hoogstwaarschijnlijk vertrekt pogba volgend seizoen en dan heb je al 3 middenvelders nodig. Misschien vertrekt de Gea ook wel. Voorin heb je amper breedte spelers. Dan kom je meteen al uit bij chong en greenwood. De backs bijv zijn wel prima en centraal achterin ook wel.

Probleem is dat de club gestopt is met investeren. Begrijp dat het frustrerend is voor de eigenaren dat hun eerdere investeringen niet gerendeerd hebben, maar de enige manier om hieruit te komen is (goed) te investeren. Met 50-80 miljoen per jaar bereik je tegenwoordig niks meer in de pl, laat staan cl. Goede td aanstellen en grof geld uitgeven dus, maar dat zie ik niet gebeuren.

5 september 2019 om 09:22

En grof investeren hebben ze nooit gedaan de afgelopen 10 jaar? Je kan beter je eigen jeugd meer gaan laten spelen en op elke linie een zeer ervaren topspeler om ze te kunnen leiden. Met alleen geld kom je er niet meer. Haal dan een vergelijkbare trainer als Klopp of Guardiola binnen eenmalig met grof geld

5 september 2019 om 09:38

@fcamstelveen Wat ze de afgelopen 10 jaar hebben gedaan is niet zo relevant. Dat benoem ik trouwens ook. Maar de laatste 2 jaar hebben ze per saldo weinig geinvesteerd voor een club van deze statuur en in deze situatie.
En de dooddoener Pep of Klopp weer. Alsof er zoveel vergelijkbare trainers rondlopen.

5 september 2019 om 09:29

Gestopt met investeren? Deze zomer nog 160 miljoen en over de laatste 5 jaar bijna een miljard uitgegeven(!). Woodward moet eruit wil United een nieuwe weg inslaan.

5 september 2019 om 09:40

@azchelsea Ze hebben vorige zomer 60m of zo uitgegeven en deze zomer netto 70m of zo. Je halve middenveld en aanval laten vertrekken en er 2 verdedigers voor terughalen werkt natuurlijk niet.
En Woodward hoeft er niet uit. Hij doet uitstekend werk aan de inkomsten-kant. Alleen moet er iemand anders komen voor voetbalzaken, wat ik ook al zei.

5 september 2019 om 09:50

Beetje makkelijk om dan over netto uitgaven te spreken Dante.. Dat je spelers verkoopt betekent nog niet dat je geen drie nieuwe spelers hebt gehaald voor een totaal bedrag van 159 miljoen. Dat je tegelijkertijd spelers verkoopt klopt, maar wel op posities die al redelijk bezet zijn. Bovendien is het netto alsnog 90,5 miljoen en niet 70 trouwens. En halve middenveld laten vertrekken? Alleen Herrara is weg en die speelde niet eens alles. Alexis speelde nauwelijks. Alleen Lukaku is een speler die je verkoopt zonder echt te vervangen. Je komt inderdaad tekort voorin qua spelers, maar daar had je in ieder geval nog wel spelers die het niveau hebben/kunnen halen. Achterin had je dat nauwelijks, dus dan snap ik dat je prioriteit meer achterin ligt. Ik snap dat je meer wilt zien, maar ik vind dat je zelf wel heel makkelijk roept: "we moeten veel meer geld uitgeven", terwijl United zeker genoeg geld uitgeeft.

5 september 2019 om 09:58

@jackie "op posities die al redelijk bezet zijn"
Herrera en Fellaini zijn weg en vervangen met Mctominay en Perreira. En Matic is haast met pensioen, althans zo voetbalt hij. Er is gewoon amper een middenveld.
Voorin lope Rashford en Martial er. De rest is jeugd of slecht. Dit is absoluut ongekend.
Dat er in de verdediging iets moest gebeuren ben ik het helemaal mee eens, en vind ik een erg goede zaak. Maar er moet nog zo verschrikkelijk veel gebeuren, en dat kan alleen met geld. Helaas, maar dat is de realiteit.

5 september 2019 om 10:04

O ik ben het ook wel met je eens dat je 'meer' geld nodig hebt om dit echt op te lossen. Alleen is het 'te weinig' uitgeven van geld niet het hoofdprobleem. Dat is de realiteit. Blind geld ergens tegen aan gooien doet United nu al 6-7 jaar en het werkt niet.

United moet een visie ontwikkelen, aan de hand daarvan een coach aanstellen die deze visie uitdraagt en hem daarin ondersteunen door spelers te kopen die in deze visie passen. Dat moet inderdaad gebeuren door middel van geld, alleen geld is slechts het middel. De visie en het doel zijn belangrijker.

5 september 2019 om 10:18

Dus eigenlijk zeggen we ongeveer hetzelfde.

"eerdere investeringen niet gerendeerd hebben"
"is (goed) te investeren"
"goede td aanstellen"

5 september 2019 om 09:32

Ze zouden juist minder geld moeten uitgeven en dan aan een paar goeie spelers. En daar jongere spelers uit de eigen opleiding/scouting bij zetten. En dan de tijd geven. Zo heeft Ferguson ook successen geboekt en je ziet het ook bij Ajax en Spurs.

5 september 2019 om 09:43

@wanny Bij United speelt meer jeugd dan bij praktisch elke andere grote club. Maar als je het middenveld en de aanval nu bekijkt en serieus concludeert dat ze minder moeten investeren, dan snap je er weinig van.
En het is natuurlijk niet zo dat er geen geld voor is. De eigenaren steken het geld in hun zak. Daar kan toch niemand voorstander van zijn.

5 september 2019 om 09:45

Die kan ik niet helemaal volgen Dante... Deze transferperiode hebben ze nog vrolijk 159 miljoen uitgegeven aan drie spelers. Was je dat toevallig vergeten? Volgens mij gaat het puur om een gebrek aan visie vanuit de leiding over waar de club heen moet en hoe ze willen spelen. Daar moet een lijn in getrokken worden en daarna moet je spelers kopen die in deze visie passen. Nu is het veelal spelers kopen op naam of aanstormend talent, zonder echt een goed beeld te hebben van hoe je als team wil spelen en wat dat van je selectie vraagt.

5 september 2019 om 09:50

Nee dat was ik niet vergeten. Maar blijkbaar ben jij wel vergeten dat ze ook een rits spelers verkocht hebben en gratis hebben laten vertrekken en niet vervangen. Er is geen middenveld en amper een aanval. Als je dan als misschien wel grootste club ter wereld netto 70-80m uitgeeft ga je nooit aanhaken.

5 september 2019 om 10:02

Dat ben ik zeer zeker niet vergeten. Netto is het trouwens 90,5 miljoen, maar dat terzijde. Kijk eens naar welke spelers je hebt laten vertrekken dan:

- Lukaku (inderdaad een goede speler die je laat vertrekken en niet vervangt)
- Herrera (nuttige squad player die je inderdaad niet hebt vervangen)
- Alexis Sanchez (raakte geen deuk in een pakje boter en speelde ook nauwelijks)
- Smalling (kwam tekort en heb je vervangen door Maguire)
- Valencia (was niet meer goed genoeg en heb je vervangen door Wan-Bissaka)
- Darmian (speelde nooit en was niet goed genoeg)
- Voor de rest zijn er een aantal jeugdspelers weggegaan die toch nooit speelden)

Als je kijkt zijn er dus 'maar' twee spelers vertrokken die ook daadwerkelijk iets toevoegden aan het team. Dus dat valt reuze mee.
De aankopen waren goed. Dus dat is het probleem ook niet.
Het probleem zit in mijn ogen in het feit dat je geen visie als club hebt. Die middenvelders en aanvallers ontbraken vorig jaar namelijk ook al. Alleen Pogba is van voldoende niveau en voorin heb je Rashford en Martial.

Hierin mis je visie en pragmatisme. Hoe wil United spelen? Welke spelers heb je daarvoor nodig? Hoelang gaat dat duren? Hoe haal je op dit moment het meest uit de selectie die niet in balans is? Vraagt dat een tactische omzetting? Welke spelers willen alles geven voor de club?
Dat zijn allemaal vragen die je kunt stellen bij United. Tactisch kun je prima rekening houden met een selectie als die van United: solide achterin, één goede middenvelder en twee talentvolle en rete snelle aanvallers. Wat is dan het beste? In mijn ogen is dat counteren. De fans willen dat misschien niet zien, maar dat is nou eenmaal zo nu.

Ondertussen kun je met de transferperiodes spelers gaan aantrekken die wel je visie ondersteunen. Dat gebeurt alleen niet in 1 transferperiode en dat vergeten ze bij United vaak volgens mij.

Uiteindelijk geeft United 159 miljoen uit aan twee posities die dringend versterkt moesten worden en 1 talent die aardig wat indruk maakt in de eerste wedstrijden. Dat is in mijn ogen absoluut niet slecht. Alleen ben jij als fan misschien wat ongeduldiger. Dat je Lukaku verkoopt snap ik persoonlijk niet helemaal, maar het is niet zo dat je op zijn positie niemand meer hebt. Daarom vind ik dat je met puur kijken naar 'netto' uitgaven iets te kortzichtig kijkt, wat snel oordeelt en te weinig de nadruk legt op het echte probleem: Wat is de identiteit van United en hoe krijg je die op het veld?

5 september 2019 om 10:21

Zou eerst eens een trainer halen die een echt idee heeft qua spel en die aanvallend voetbal naar United brengt. Pas met een goede trainer kun je gaan bouwen.

Wat een lachertje. Bij vorige trainers wist hij het altijd beter. Zijn eigen trainerscarriere zegt genoeg. Nu een maatje trainer is moeten we hem 4 a 5 transferwindows de tijd gunnen (hoeveel miljoen?).

Ik vond het spel vanaf het begin van deze trainer al niks. Puur op geluk gebasseerd won hij de eerste paar potjes en ging hij door tegen psg. Zit totaal geen idee achter wat ze doen met deze statische doe maar wat counter tactiek. Met alle respect maar ongelovelijk hoe dit soort ex profs zo 1,2,3 trainer van een club als united kunnen worden. Wat zou ik mij toch irriteren als supporter van deze club aan het spel. Tuurlijk is er veel Concurentie in de bpl en kan het zijn dat je buiten de top 3 valt. Maar de prestaties die ze nu leveren moet toch ook te doen zijn met wat attractiever voetbal, dan heb je op z’n minst nog een leuke wedstrijd gezien net als ajax onder bosz waar je geen prijs pakt maar ik mij meer heb vermaakt dan onder de boer.. De impact van een trainer word soms zwaar onderschat vind ik.

5 september 2019 om 09:44

Geen idee achter, doe maar wat, maar wel een counter tactiek? Een counter tactiek is op zich toch al een idee?

5 september 2019 om 09:59

Dat is precies het probleem, het lijkt wel alsof hij alleen zegt dat ze gaan counteren en voor de rest geen tactisch plan uitlegt en traint, Dus zonder gedachten counteren. Een beetje zoals bij de amateurs dus, die altijd zeggen “we willen 433 aanvallend voetbal spelen en we vangen ze van af hier op” en vervolgens blijft het bij deze beperkte uitleg en heeft de trainer geen idee wat nog meer. Als jij een goed uitgedacht tactische counter tactiek heb kan je ook gewoon een leuk spelend team creëren die via de counter kansen creëert en dus niet hoopt op dat ene geluksmoment vind ik.

En dan gaan ze ook nog 2x verliezen van Az...

Man Utd is momenteel toch een beetje een topclub in verval. Er is geen duidelijk beleid, geen duidelijke visie. Ze hebben de afgelopen jaren ontzettend veel geld gespendeerd en wat heeft het hun gebracht? Geen stap verder, integendeel ze lijken steeds verder weg te zakken. Als Arsenal fan durf ik vast te stellen dat Man Utd een beetje dezelfde weg als Arsenal dreigt op te gaan ( structureel top 4 maar ook niet meer dan dat) Net zoals bij Arsenal slaagt Man Utd er niet meer in om de absolute topspelers aan te trekken. Pogba was de laatste en in mijn ogen dan nog een miscast... Utd heeft zich blind gestaard op de Pogba van bij Juventus maar die Pogba had wel ene Andrea Pirlo aan zijn zijde... Ik denk dan ook dat Utd fans enkele jaren geduld zullen moeten oefenen om hun club terug aan de top van de PL te zien.

Everton en Wolves gaan ook nog boven ze eindigen.
Deze 2 clubs waren al top middenmoot en hebben uitstekend ingekocht.

Het seizoen dat United 2e werd, had er doorgepakt moeten worden.
Die incompetente td voorkwam dat met zn onzekerheid, waardoor al het opgebouwde ineen stortte en United weer opnieuw moest beginnen, terwijl de concurrenten steeds meer gingen investeren.

Ik kan me al die betweters nog herinneren die die 2 plek toch zo United-onwaardig vonden en met dat materiaal hoorde United veel beter te presteren.
Nou, we hebben het gezien, kenners!

Dat worden heel interessante potten met AZ, waar grote talenten als Stengs, Boadu, Koopmeiners zich echt in de schijnwerpers kunnen gaan spelen van de internationale top.
Destijds had PSV ook de mazzel een United te treffen wat niet meer in topvorm verkeerde, wie weet kan AZ net als de Eindhovenaren een mooi resultaat neer zetten en hier toekomstige megatransfers uithalen.

Als hij nog bij de club had gespeeld zou hij zich nooit zo negatief uitgelaten hebben. En nu het kan, doet ie dat wel. Schijnheilige

Hoe kan het dat iedereen nog vertrouwen heeft in Rashford? Die vent is niet veel beter dan een Welbeck. Renpaard zonder tactisch inzicht met nul rendement. Er zit geen groei in zijn cijfers. Het excuus dat hij geen flankspeler is gaat sinds afgelopen seizoen in de spits ook niet meer op

Hoeveel prijzen heeft Liverpool afgelopen 10 jaar gepakt???? En wordt toch ook nog steeds topclub genoemd. Die hebben ook jaren moeten bouwen naar een goede selectie met ups en downs. De grote schoonmaak is begonnen...!!!

Er zullen nog een paar goede aankopen nodig zijn inderdaad. Transferzomer viel tegen. Bissaka, Maguire en James prima aankopen, maar het had veel meer moeten zijn.

Als supporter van Man Utd wil ik graag eens mijn mening kwijt. 1) Nu we een paar gereputeerde managers gehad hebben in het post-Ferguson tijdperk zal het wel duidelijk zijn hoe goed Sir Alex de club op sportief vlak geleid heeft. Ik denk niet dat dit ooit zal geëvenaard worden, laat staan verbeterd!2) Man Utd is steeds een club geweest die zo veel mogelijk jeugd probeerde op te leiden en te laten doorstromen naar de fanions. Het was niet alleen onder Sir Alex dat dit gebeurde! Bekijk maar eens de geschiedenis van de club….. Maar echte toppers zijn er na de Fergusonperiode bijna niet meer doorgegroeid. Voor mij is er maar één en dat is Rashford. Stilaan komt er daar wel verandering in, want er zijn enkele jongeren die komende zijn. Een mindere periode lijkt daaromtrent is gepasseerd.3) Sinds de Glazers de club kochten werd het steeds moeilijker voor de managers van Man Utd. De club werd op een gans andere manier geleid, mede omdat de Glazer-familie hun investeringen om de Man Utd-aandelen te kopen mochten afschrijven op de club zelf, omdat ze 97 of 98% van de aandelen bezitten. Dit zorgde er voor dat de club van de opgebrachte fondsen geld nodig had om die put te dichten, waarmee ze nu nog steeds bezig zijn (via lening). Gevolg : minder geld om uit te geven op transfermarkt. Bij Man City, Psg, ….is het anders. Daar heb je een steenrijke zakenman die een club opkoopt als hobby en er regelmatig, naast het gegenereerde kapitaal, nog een extra bovenop doet. Kijk maar eens wat Ferguson in zijn laatste seizoenen “maar” gekocht heeft van spelers….. De trend was toen al ingezet….4) Wat Scholes zegt aanzie ik niet als gezeik op de club. Spelers als Scholes, Butt, de broers Neville, Giggs ed. zijn nog steeds begaan met de club. Die hebben hun jeugd daar doorgemaakt, hun carrière daar gemaakt en zijn vereenzelvigd met Man U en dit in de meest glorierijke periode van de club en hebben dit zelf helpen verwezenlijken! Wees gerust dat ze niet liever willen dat die periode terugkomt. De kritiek die ze geven is om beleidsmensen wakker te schudden, om via die weg een beetje druk uit te oefenen dat er zou worden bijgestuurd of veranderingen komen om de glorieuze status van de club terug te krijgen.5) Veel grote clubs kennen goede en minder goede periodes, maar als ze kunnen mee evolueren volgens de noden van de tijd, komen ze steeds terug. Geld speelt nog een grotere rol dan in de nineties en toen was het al belangrijker dan in de jaren 70. Kan een club zijn budget stelselmatig verhogen volgens wat nodig is om zijn status te behouden, komen ze steeds terug. Ook Man Utd zal terugkomen. Over drie seizoenen zou er al een serieuze verandering kunnen merkbaar zijn, indien er wat continuïteit en juist beleid komt. Vergeet niet dat Solskjaer onder Ferguson speler was, dat hij uitvoerige gesprekken met Sir Alex heeft en dat er zeker een serieuze portie van de visie van Sir Alex zal doorsijpelen in de visie van de Noor. Maar hij heeft tijd nodig, tijd om de juiste spelers aan te trekken met de juiste mentaliteit, speelstijl, denkwijze, niveau. En dit doe je niet in 1 seizoen, zeker niet als men ziet van waar men moet komen. Het systeem dat Liverpool heeft gehanteerd (en wees eerlijk, het heeft ook een tijd geduurd) is een goed voorbeeld. Eerst een sterke basisploeg vormen en daarna de breedte sterker maken door je basis te versterken. En dit is wat Man Utd nu moet doen en ik denk dat ze daarmee zijn gestart. Maar geld is niet het enige wat de betere spelers aantrekt. Ook het al dan niet spelen van de Champions’ League is een belangrijk punt. De laatste jaren is Man Utd geen certitude meer op dit niveau, waardoor je in een visieuze cirkel komt.6) De afgelopen transferperiode heb ik Man Utd op de voet gevolgd. Solskjaer had graag nog 2 extra spelers willen binnen halen van een bepaald niveau en er enkele willen verkopen maar Woodward heeft dit eigenhandig geblokkeerd. De spelers die ze nu aangetrokken hebben vind ik wel een goede zaak. Wan-Bissaka is verdedigend heel sterk, net wat ze nodig hadden en heeft nog progressiemarge. Daniel James heeft het potentieel om een hele goede speler te worden en Maguire is misschien niet de fijnste maar brengt toch wat stabiliteit centraal achterin.als Man Utd-fan hoop ik dat we nu vertrokken zijn voor de heropstanding die zich weliswaar niet vlekkeloos in 1 seizoen zal voltrekken want er is nog veel werk aan de winkel en niet alleen voor de spelers…….

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Actuele wedstrijden

Engeland
135 fans
Coach, 45 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 november
Heel Europa zit inmiddels achter Erling Braut Haaland aan, maar Manchester United is het meest concreet. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren