Dani Olmo wilde transfer maken: ‘Veertig miljoen is veel te hoog’

Donderdag, 5 september 2019 om

Dani Olmo werd de afgelopen transferzomer gelinkt aan Ajax, maar tot een transfer kwam het niet. Het Spaanse toptalent geeft in een interview met Sportske Novosti aan dat hij graag een stap hogerop wilde maken en dat hij ervan baalt dat het er niet van is gekomen. Zijn club Dinamo Zagreb hield vast aan de vraagprijs van veertig miljoen euro en de Spanjaard vindt dat een te hoog bedrag. Inmiddels heeft de aanvallende middenvelder annex buitenspeler een transfer uit zijn hoofd gezet en richt hij zich volledig op het behalen van successen met de Kroatische club.

“Ik heb niets te verbergen: ik wilde Dinamo verlaten omdat ik toe was aan een stap hogerop. Ik wilde naar een sterke club, het liefst uit een van de vijf grote competities”, is Olmo eerlijk. “Ik dacht dat afgelopen zomer het beste moment was om te gaan. Niet alleen voor mezelf, ook voor de club. Ik ben Europees kampioen met Jong Spanje geworden, blonk uit op het toernooi en heb een goed seizoen achter de rug. Het was het beste moment om te vertrekken en ook voor de club was het een mooie transfer geweest. Maar zover kwam het niet. Misschien heb ik niet genoeg gedaan om een transfer te maken.”

De 21-jarige middenvelder wilde graag vertrekken omdat hij zijn zinnen had gezet op het spelen van Champions League-voetbal. Uitendelijk plaatste Dinamo Zagreb zich via de voorrondes voor de groepsfase van het miljardenbal. “Ik ga nu mijn uiterste best doen om zo goed mogelijk te presteren met de club in de Champions League en Kroatische competitie. Ik ben volledig gefocust op Dinamo Zagreb en ik ben niet meer bezig met een transfer.”

Ajax was naar verluidt in de race voor Olmo, maar volgens de Kroatische krant heeft alleen Borussia Mönchengladbach een bod uitgebracht van naar verluidt twintig miljoen euro. Dat bedrag vond Dinamo Zagreb te laag. “Ik weet niet precies hoe het is gegaan. Misschien vroeg Dinamo gewoon te veel geld”, reageert Olmo, die volgens diverse media circa veertig miljoen euro moet kosten. “Ik vind dat een veel te hoog bedrag! Ik denk niet dat ik minder waard ben, maar ik speel in de Kroatische competitie en daar houden clubs ook rekening mee. Het is lastig voor een speler uit onze competitie om zo’n waarde te bereiken.”

Het huidige contract van Olmo bij Dinamo Zagreb loopt af in de zomer van 2021. De club heeft hem een nieuwe aanbieding gedaan ter waarde van 1,2 miljoen euro per jaar. Vooralsnog is er geen akkoord en heeft Olmo zijn handtekening niet gezet. “We zullen zien wat ik doe als ik terugkom na de interlandperiode. We hebben gewacht tot de transfermarkt gesloten was. We hebben met de club gesproken en onze mening gegeven. Bij Dinamo weet men hoe we denken en wat ik wil. Dus de bal ligt bij Dinamo.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

44 reacties (laatste reactie door dumbell)

Ik vind 40 miljoen dan ook weer te veel. Is gewoon een bod om clubs af te laten schrikken. Mensen die dachten dat Ajax dat wel even zou betalen voor hem zijn gek. Is wel een goede speler, maar voor 40 miljoen zoek ik wel in Zuid Amerika naar een supertalent

5 september 2019 om 07:51

Plus wilde hij in een top 5 competitie spelen..

5 september 2019 om 07:56

Ja het liefst. Neemt niet weg dat dan een club als Ajax maar ook een Benfica bijv wel degelijk een uitzondering voor hem kunnen zijn om in een andere competitie te spelen.

5 september 2019 om 08:08

Zie jij hem bij een Valencia basis staan?

5 september 2019 om 09:49

Ik snap Zagreb wel. Andere clubs krijgen het dubbele of driedubbele voor hun toptalenten en dan kan je denken zeggen dat een speler uit de Kroatische competitie nooit zoveel waard kan zijn omdat de tegenstand in die competitie flut is, dat wil niet zeggen dat hij daadwerkelijk goed genoeg is om 40 miljoen waard te zijn.

Komt bij dat Zagreb Champions League miljoenen tegemoed kan zien en daarom wellicht niet om geld verlegen zal zitten. Daarnaast liggen er kansen in de poule van Zagreb wat het behoud van Olmo belangrijk maakt.

Overigens moet Zagreb dit wel netjes oplossen door er meer geld tegenover te laten staan dat hij nog langer blijft; want hij kan elders meer gaan verdienen.

Tja Ajax vraagt 80 voor Frenkie en voor de Ligt. Is hij dan de helft minder? En zelf ziet hij Ajax blijkbaar niet zitten aangezien hij naar een top 5 competitie wilt.

5 september 2019 om 07:44

Frenkie en Mathijs hebben zich meer bewezen. Dan wordt er meer betaalt. Daar kunnen wij van vinden wat wij willen maar veranderen wij niets aan. Verder wil hij het LIEFST naar een goede club uit een van de 5 top competities. Daarmee zegt hij niet dat hij niet naar Ajax wil. Had hem graag zien komen. Denk dat 20-25 milj ook best realistisch is, maar ja, dat denk ik.

5 september 2019 om 08:04

Dan leg je nog steeds niet uit waarom die geen 40 miljoen waard is. Als een Guus Til voor een 20 miljoen gaat. Dan is 35-40 voor Olmo helemaal niet zo gek.

5 september 2019 om 08:16

Ik kan t best voor je uitleggen... Beide jeugdinternationals met veel potentie. Beide veel bepalend voor hun ploeg, en dan is de eredivisie nog sterker als de Kroatische. Als ik t zo zeg zou til meer waard zijn...

5 september 2019 om 08:22

Ik ben het enigszins met je eens. Ik weet niet wat het effect van de Kroatische competitie doet maar ik denk dat 20 a 25 mln realistisch was, maar nu Zagreb (met Olmo) zich heeft geplaatst voor de CL kan dat veranderen. Als hij het daar goed doet vind ik de 40 mln helemaal geen gek bedrag, zo ging het immers ook met Frenkie en Matthijs.

Voordeel van deze jongen is (vooral voor Spaanse clubs) dat hij Spaans is en het Spaanse nationale elftal wel zeer hoog aangeschreven staat en NL toch een treetje lager, zeker nu

5 september 2019 om 08:25

Ja ok 2x Kroatisch speler van het jaar achter elkaar, Motm in de finale van jeugd EK, en team van het toernooi. Nummer 11 op de golden boy lijst. Vorig jaar goed gepresteerd in de EL. Maar Til is idd meer waard.

5 september 2019 om 08:28

Je leest niet he, ik zei "als ik het zo zeg". Ik ben het met je eens dat Olmo meer belovender is, maar we hebben het tenslotte nog steeds over een zwakkere competitie. Mijn mening is gewoon dat hij nooit 2x zoveel waard kan zijn, en dat blijkt want niemand heeft dat voor hem neergelegd

5 september 2019 om 08:41

Wat een vergelijking. Til vergelijken met Olmo. Er is een reden dat Til naar Rusland is vertrokken. En clubs als Man U, Real en Barca Olmo willen. En nu niemand dat bedrag heeft betaald is die dat ook niet waard. Als vervolgens Felix voor 120 miljoen wordt verkocht en De Ligt voor 80 dan heeft Ajax gefaald.

5 september 2019 om 09:31

Vraag en aanbod bepaalt uiteindelijk wat de marktwaarde van een speler is. Het is maar wat een gek ervoor over heeft om te geven.

Als er een Russische club is die 18 miljoen voor Guus Til wil betalen, dan vindt die club Til 18 miljoen waard is. Maar dat betekent vervolgens niet, dat Olmo voor andere clubs 40 miljoen waard is.

De marktwerking, het aantal geinterseerden, het opbieden en de uiteindelijk betaalde transfersom, bepaalt in the end de marktwaarde. .

Voor Matthijs de Ligt bleek de marktwaarde op 75 miljoen te blijven steken, voor Frenkie de Jong bleek 86 miljoen het hoogst haalbare en voor Joâo Felix had Atletico blijkbaar maar liefst 126 miljoen over.

Ajax heeft natuurlijk ook niet gefaald met een voor De Ligt ontvangen bedrag van 75 miljoen, omdat er voor Felix voor 126 miljoen werd uitgegeven. Zoals gezegd is het maar wat een gek ervoor wil geven.

Dat geldt voor zowel voor de marktwaarde van Olmo, Til, De Ligt, De Jong en Felix.

5 september 2019 om 13:08

@buakaw: Je betrekt Til zelf bij de discussie. Dan moet je niet opeens gaan zeggen wat een vergelijking. Mocht Olmo het in de CL laten zien, dan leggen de clubs die 40 miljoen zo neer. Maar nu is hij dat nog niet waard.

5 september 2019 om 07:52

Frenkie en De Ligt hebben Ajax Europees op de kaart gezet. Deze jongen speelt in een nog zwakkere competitie dan onze Nederlandse. Dan speelt ook allemaal mee in de bedragen.

5 september 2019 om 08:45

Ja heel leuk maar Frenkie de Jong had bij zijn transfer ik Januari ook nog niet heel veel gepresteerd.

5 september 2019 om 09:01

Toen al was Frenkie enorm belangrijk in een underdog dat grote indruk in de poulefase maakte. Bovendien bij Ajax dat voor het eerst in 13 jaar weer eens overwinterde. Oja en bij het Nederlands elftal trok hij ook hij op dat moment ook al het spel naar zich toe, terwijl hij er nog maar een halfjaar speelde.

5 september 2019 om 09:21

Heel fijn maar nog geen 80 miljoen waard na een paar wedstrijden. Deed tegen Bayern niet eens mee.

5 september 2019 om 10:04

Toen was 'ie geblesseerd.

5 september 2019 om 10:53

@Buakaw

Het gaat er niet om of een speler voor een grootse prestatie in een periode daarvoor minder presteerde, minder speelde of minder dominant aanwezig was.

Het gaat erom, dat ern speler op het op het moment suprême laat zien, op het moment dat podium op z’n grootst is. Dan herken je de potentiële topper. Spelers die zich bewijzen op grote toernooien, de WK, EK of de CL, maken grote transfers.

Ze maken juist dan waar het hoogste niveau aan ten kunnen. Dat is belangrijker dan hoe hun prestaties even daar voor zijn geweest.

Je kunt wel door blijven drammen over de periode voor de halve- en kwartfinale, maar dat is nauwelijks relevant. Nog afgezien van het feit, dat hij geblesseerd was tegen Batmyern.

5 september 2019 om 11:37

Kan je wel heel boos zijn, maar ik zeg nergens dat FdJ geen 80 miljoen waard is. Ik reageer op mensen die zeggen dat FdJ dit waard is omdat hij de halve finale van de CL heeft bereikt. Wat dus helemaal niks te maken heeft met de hoogte van de som aangezien dit ruim van te voren is gebeurt. En ja het is het wel vermoeiend dat Ajacieden argumenten gebruiken voor de waarde van de spelers van Ajax spelers maar andersom niet. Ja 2x speler vh jaar bij Kroatië. Maarja het is een kutcompetitie. Een van de beste spelers op het jeugd EK, ja maar jeugd. Nummer 11 Ballon dor, ja maar De Ligt was nummer 1.Ze vragen ook geen 80 miljoen maar 40. Een bankzitter van Ajax gaat voor 20 miljoen weg. En ga nu niet met het argument komen dat het een spits is en meer oplevert. Die gedachtegang hadden jullie ook niet bij De Ligt/Felix verhaal. Etc

5 september 2019 om 08:03

Volg jij de Kroatische competitie dan? Denk dat weinig mensen hier weten hoe goed hij nou werkelijk is, want ik weet dat ook niet namelijk. Nogal een statement om te maken dat ie meer dan 40 waard is, zonder enige uitleg

5 september 2019 om 09:56

Zonder halve finale CL had Ajax nooit voor FdJ en MdL gevangen wat het gevangen heeft, maar raadt eens? Ajax heeft een halve finale CL gehaald

Hij zegt top 5 competities, maar hij zal voor CL spelende clubs die competatief zijn, zoals Benfica en Ajax, best een uitzondering willen maken. Dat geloof ik wel.

5 september 2019 om 10:33

Maar raad eens wanneer Frenkie is verkocht..

Ik heb liever stengs dan deze olmo. Olmo is op dit moment beter maar stengs is dan weer jonger.

5 september 2019 om 08:49

Scheelt maar liefst 6 maanden.

5 september 2019 om 09:05

In 6 maanden kun je veel leren

5 september 2019 om 08:56

Daarnaast is Stengs een flankspeler en Olmo een nummer 10.. Ik denk dat hij bij Ajax op het lijstje stond als Donny vertrok.

5 september 2019 om 09:09

Dus jouw criteria is eigenlijk 'maakt niet uit of hij beter is, ik wil een jonger iemand' ? Dani Olmo is niet alleen beter, maar ook veelbelovender dan Stengs.
Stengs is absoluut een groot talent, maar Olmo is hard op weg om een plek te veroveren in het Spaanse Nationale elftal.
Iets wat Stengs nog niet eens in het Nederlands elftal lukt, wat iets makkelijker is om tussen te komen dan de Spaanse.
Maar hey, Stengs is jonger dus doe mij die maar..

5 september 2019 om 09:22

Als stengs deze lijn doortrekt is hij over half jaar er wel bij. Ik denk dat ze dezelfde potentie hebben. Dam zou ik kiezen voor de Nederlandse jongen.

5 september 2019 om 10:39

Vergeet niet dat Stengs bij Az speelt... die floppen meestal bij Ajax

Ik snap Dinamo Zagreb wel. Dani Olmo heeft zich in het afgelopen voetbaljaar sterk ontwikkeld. Een goede creatieve voetballer met een doorlopend contract. Dan wordt de transfersom uiteindelijk door de club bepaald. Laten we wel wezen, 40 miljoen lijkt ontzettend veel maar als je kijkt naar wat er inmiddels aan transfersommen wordt neergeteld mag je het marktconform noemen. Clubs als Ajax en Benfica zullen echter afhaken. Hoe positief de transferbalans ook is, dit soort bedragen zijn altijd nog een behoorlijk risico.

Ik zou 60 vragen. Met de huidige marktgekte is het te verklaren ook. Dinamo heeft geld en ze kunnen 30 weigeren. Deze jongen is spaans international dus het is helemaal niet zo gek.

5 september 2019 om 09:00

Spaans internationaal, maak jij hem dat even? Moet niet gekker worden. Hij is enkel jeugd international. Bij lange na geen 40 waard. Niks in de champions league bij de grote jongens gepresteerd. In een erg zwakke competitie voetballen. Met jouw redenering zou geen enkele speler meer haalbaar zijn voor een club buiten de 10 grootste van de wereld xd

5 september 2019 om 11:46

O ja ik zie nu dat hij is afgevallen bij voorselectie. Kwestie van tijd dan. Wie is dan wel dat geld waard en waarom? De Jong heeft 1 seizoen gepresteerd en is 80 mil voor betaald kan je dat uitleggen? Ik snap de criteria niet namelijk. Ik zie dat enkel vraag en aanbod geldt

Ik snap best dat Zagreb een aanzienlijk bedrag voor hem wil hebben, ze hebben een gigantisch talent in handen. Zeker met de markt waarin de voetbalwereld zich bevindt, is het hun goed recht op 40 miljoen te mikken. Olmo is realistisch en wil zich dit jaar voor Zagreb inzetten, dus alles lijkt me prima.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Dinamo Zagreb

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Vrijdag 18 oktober
Na het wegvallen van Alexis Sánchez, zoekt Internazionale naar aanvallende alternatieven. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren