Carel Eiting: ‘Ik ben het niet zat, maar het maakt het wel heel erg lastig’

Woensdag, 4 september 2019 om

Carel Eiting werd in januari geopereerd aan zijn knie, waarna een revalidatieperiode van ruim een halfjaar volgde. De 21-jarige middenvelder van Ajax was in de voorbereiding op het nieuwe seizoen bijna geheel fit, toen een terugslag in de revalidatie hem wederom enkele weken aan de kant hield. Dinsdag stond Eiting voor de eerste keer weer op het veld, in de oefenwedstrijd van Ajax tegen FC Utrecht (3-3).

“Het voelde goed, maar het was ook heel zwaar”, liet Eiting, die wist te scoren in de vriendschappelijke ontmoeting met Utrecht, na afloop weten tegenover Ajax TV. “Ik heb de afgelopen tijd keihard getraind, maar zo’n wedstrijd is toch iets heel anders. De eerste 20 tot 25 minuten ging het goed, daarna werd het snel heel zwaar. Nu ben ik behoorlijk stijf en ook moe.”

Highlights: Ajax - FC Utrecht

De terugslag in juli was een flinke tegenvaller voor Eiting, maar de jonge middenvelder blijft desondanks met optimisme naar de toekomst kijken. “Ik ben het niet zat, maar het maakt het wel heel erg lastig. We hebben nu voor een bepaald plan gekozen om weer fit te worden en daar sta ik volledig achter.” Eiting wil echter niets overhaasten. “Ik moet niet te snel gaan. Ik wil zo graag. Samen met de mensen om mij heen moet ik nu goede keuzes maken. Af en toe een stapje terug, dan weer twee stapjes vooruit.”

Eiting wil eerst weer volledig fit worden, daarna is het zaak om trainer Erik ten Hag te overtuigen van zijn kwaliteiten. “Tuurlijk wil ik dat dit mijn seizoen wordt, maar dat wil iedereen, ik wil dat elk jaar”, benadrukt de jonge Ajacied, die niet bang is voor een nieuwe terugslag. “Ik ga niet bij de pakken neerzitten. Ik doe waar ik invloed op heb, dat is zo sterk mogelijk terugkomen. Vandaag (dinsdag, red.) was een belangrijke stap.” Eiting stond eerder dit jaar maanden buitenspel als gevolg van de knieoperatie, waardoor waakzaamheid geboden is. “Het belangrijkste is mijn knie. Je wilt graag, maar je moet goede keuzes maken.”


Poll

Zie jij Carel Eiting slagen bij Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

39 reacties (laatste reactie door ikea)

Bij Groningen hebben afgelopen week al twee uit spelers uit de Ajax jeugd op het middenveld gestaan, dus misschien wil Carel in hun voetsporen treden Zou hem overigens wel een goede versterking vinden voor in de breedte aangezien Warmerdam eigenlijk een linksback is. Hij kan dan mooi de strijd aangaan met lundqvist en Matusiwa voor een basisplaats. Een verhuurperiode zou een goede optie voor Eiting, Ajax Ãâ©n Groningen.

4 september 2019 om 13:39

Ik merk uit de tekst op dat ie nu met een traject bezig is om in Ajax 1 te komen. Daarnaast zie ik geen reden waarom we Eiting weg zouden laten gaan. In mijn ogen moet hij het voortouw gaan nemen van de generatie Gravenbergh, Noa & Ekkelenkamp etc. op het middenveld. Nee alleen voor Groningen is dat een goede optie..

4 september 2019 om 13:45

De kans dat hij zich op dit moment bij Ajax 1 in de basis speelt lijkt mij niet erg groot. Elke talent wordt een dergelijk traject belooft, maar hoeveel er van krijgen ook daadwerkelijk speeltijd. Ik acht het aannemelijker dat hij het gros van zijn minuten bij Jong-Ajax zal moeten wat maken wat beneden het niveau van die jongen is. Bij Groningen heeft hij veel meer kans op speelminuten op eredivisie niveau wat mij beter lijkt voor zijn ontwikkeling dan wedstrijdjes tegen Almere en De Graafschap.

4 september 2019 om 13:50

Ik denk dat de kans juist wat groter is nu dan verder in het seizoen, ETH is nog opzoek naar zijn ideale samenstelling op het middenveld en in de voorbereiding stond Carel een paar keer in de beoogde basisopstelling. Waarom zou je dan het risico nemen om verhuurd te worden en uit zicht te raken of te blijven en de trainer daadwerkelijk te overtuigen? Ik snap je gedachtegang maar ik denk dat dit een make or break it seizoen is voor Carel.

4 september 2019 om 13:55

Zoals al wordt aangegeven is de kans juist nu groot. Nu ook vooral we CL spelen en we dus aardig wat belangerijke wedstrijden krijgen. Genoeg kansen om je in de basis te spelen en te laten zien of ie het niveau aankan. Dit wordt idd zijn jaar om te laten zien of ie het niveau aankan en dan zien we wel weer. Je moet natuurlijk wel eerst de ambitie hebben om bij een topclub te slagen daarna zien we wel weer.

4 september 2019 om 14:14

Ik heb het idee dat Eiting onderaan de pikorde gaat belanden, zeker omdat hij net terug komt van een blessure. Het idee van blijven en vechten voor je plaats begrijp ik aan de andere kant wel, zeker omdat ze hem bij Ajax het idee zullen geven dat hij alle kans gaat krijgen zich te bewijzen. Als een verhuurperiode bij Groningen er niet in zit hoop ik dat hij zich bij Ajax in de basis vecht. Zo’ n nederlander uit de eigen jeugd is veel sympathieker dan al die “grote” aankopen op het middenveld. Als hij de concurrentiestrijd verliest is het misschien alsnog een optie voor ons in de winter. Tegen die tijd zal hij zijn rol in de selectie van Ajax beter kunnen beoordelen. Hopelijk kunnen we net als vorig jaar goede zaken doen in de winterse transfermarkt

4 september 2019 om 14:25

Ik schat Eiting hoger in de pikorde dan een Marin. Dan zit je eigenlijk al tegen de basis aan aangezien Blind in de laatste linie hoort en Mazroui samen met Dest de rechtsback positie mag gaan uitvechten. Denk dat de winterse periode meer zal afhangen in hoeverre we overwinteren in Europa dan de lijn die Carel zal trekken, maar we gaan het zien.

4 september 2019 om 14:50

Ik kan me eerlijk gezegd niet voorstellen dat Eiting boven Marin die minimaal 12,5 miljoen gekost heeft staat. Baseer je dat op jouw inschatting van de kwaliteiten van de twee spelers of op uitspraken en acties van Ten Hag?

4 september 2019 om 14:59

Ik baseer het meer op actuele ontwikkelingen. Marin speelt nu gewoon nog niet lekker in het Ajax-systeem dat zie je aan alles wat je die jongen doet. Eiting heeft hierin gewoon een duidelijk voorsprong in. Daarbij, een speler die 12,5m kost heeft geen garantie dat ie er gelijk staat.

4 september 2019 om 15:10

Ik ben het met je eens dat een speler die 12,5 miljoen heeft gekost geen garantie is alleen door zijn prijskaartje. Dit is ook wel te zien aan het nog wat tegenvallende spel van Marin. Eiting is natuurlijk ook geen zekerheidje en bij tijwfel makkelijker aan de kant te zetten dan de speler die jij net even voor 12,5 miljoen hebt gehaald. Dit maakt het natuurlijk wel moeilijker voor Eiting om zich in de basis te spelen als hij niet ''duidelijk'' beter is.

4 september 2019 om 15:46

Als je er heel platweg naar kijkt.. bij wie denk je dat er meer winst dan uiteindelijk te halen valt? Right! maar dat is mijn kijk daarop.
12,5m is natuurlijk een aanzienlijk bedrag, maar Ajax zit nu in een positie (vooral nu CL weer gehaald is) dat ze dit soort bedragen makkelijk kunnen overzien. Het is een investering, maar als je kijkt naar hoe ETH selecteert dan weet je dat ie niet zozeer naar prijskaartjes kijkt en meer naar kwaliteiten (zie Magallán).

4 september 2019 om 16:07

Djeezun, waar heb jij t over? Gravenbergh is een groot talent, Lang (of Noa zoals jij hem noemt) en Ekkelenkamp zijn spelers die op hun 22e het niveau van AZ hebben. Eiting komt uit de lichting van o.a. Fosu Mensah, hij is ruim 5 jaar ouder dan Gravenberg, totaal niet de zelfde generatie. Daarnaast Eiting kan behoorlijk goed voetballen maar hij is blessure gevoelig en ik twijfel of hij wel met druk om kan gaan, we gaan t zien.

4 september 2019 om 16:36

Ik zeg ook niet dat ie uit dezelfde generatie komt als de heren die je opnoemt. Ik stel alleen dat Eiting deze lichting gewoon op voortouw moet nemen op het middenveld als hij zijn lijn van ontwikkeling omhoog vindt. Wat Lang of Ekkelenkamp betreft moeten we het nog maar zien. Ben zelf meer gecharmeerd van Lang, maar we gaan het zien op den duur.

Blessures zijn altijd vervelend maar ik vind deze jongen ook gewoon tekort komen. Ajacieden hemelen hem vaak op maar hij heeft op mij nooit indruk weten te maken.

4 september 2019 om 13:38

Ben het denk ik met je eens. Alhoewel blind ongeveer eenzelfde type is. Eiting, goede pass, techniek, inzicht is aanwezig. Alleen moet drastisch aan zijn handelingssnelheid, normale snelheid en felheid werken. Gaat allemaal in 1 tempo ook. Als ze hem dat nog kunnen aanleren dan zie ik genoeg mogelijkheden anders zal het hem niet worden

4 september 2019 om 13:42

Grappig, ik zie juist vaak anderen hem omlaag praten terwijl deze jongen - mits fit - een basisplek kan veroveren in Ajax 1. Het is te hopen dat hij vrij blijft van blessures want Eiting is een technisch vaardige speler, met een goed inzicht en een heerlijke pass in het linkerbeen. Die jongen komt er echt wel

4 september 2019 om 13:50

Helemaal mee eens, Eiting viel echt zwaar door de mand tegen PSV (3-0) waar hij Perreiro op zijn rechterbeen afdekt. Verder is hij ook gewoon te traag voor het spel van Ajax. Aardige jongen, intelligent ook maar hij komt qua potentie nu net te kort. Veel te traag en hij is ook niet echt fel in de duels.

4 september 2019 om 13:51

Dat ophemelen van Eiting valt reuze mee volgens mij. Hij maakte in de CL kwalificatie vorig jaar een goede indruk, maar er werd door velen toch wel een kanttekening geplaatst bij zijn (handeling)snelheid

4 september 2019 om 14:13

Eiting kwam er in bij zijn debuut en gaf meteen het hele team aanwijzingen. In elke jeugdselectie is hij aanvoerder geweest. Dit word een hele grote.

4 september 2019 om 14:43

Daar heb ik heel veel twijfels over. Dat hij aanwijzingen geeft is leuk en ik heb dan ook weinig twijfels over zijn inzicht, maar ik vind hem voetballend te licht voor die positie.

Nou vind ik hem nog wel beter dan een De Wit of Ekkelenkamp, maar dat zegt meer over die laatste twee. Eerlijk gezegd verwacht ik dat hij uiteindelijk dezelfde weg gaat bewandelen als De Wit, Cerny en Sierhuis.

5 september 2019 om 00:43

Ik vind dit mijn absolute favoriete speler van Ajax en mocht ik de coach zijn zou hij, indien fit, altijd basis staan. Heb zelf niks met Ajax en voel eerder affectie jegens de club dan sympathie dus in die zin telt dat niet. Heb juist het gevoel dat Ajacieden hem erg omlaag praten.

Ondanks dat hij weinig in Ajax 1 heeft gespeeld zie ik het wel zitten in deze jongen. In mijn optiek zou hij de Frenkie rol kunnen overnemen op het middenveld. Tuurlijk hij mist de specifieke kwaliteiten van Frenkie zoals de zuivere dribbel en de daarbij behorende versnelling maar hij heeft overzicht, een goede pass en een goede kop erop. Hij moet nog aan veel dingetjes werken om daadwerkelijk basisspeler te worden maar dat zijn geen onoverkomelijke dingen. Ik weet dat eiting graag uit de duels blijft en dat is ook deels zijn kracht aan de bal maar zonder bal zal hij aggresiever moeten zijn en meer duels proberen aan te gaan ondanks zijn geringe fysiek. Al met al zie ik het wel zitten in deze jongen en denk ik dat hij met wat vertrouwen prima kan groeien in zijn rol pp het middenveld.

4 september 2019 om 13:52

Hij kan de Frenkie rol niet overnemen omdat hij een totaal andere speler is. Dus dat gaat helemaal niet, Eiting is ook gewoon niet sterk genoeg in de duels wat Frenkie dan weer wel is. Hij mist zoals je dan ook opnoemt de kwaliteiten die nodig zijn voor dit. Tevens is zijn handelingssnelheid gewoon te laag voor huidig Ajax

4 september 2019 om 14:11

@acepluto ik denk dat je me niet helemaal begrijpt. Met het overnemen van de Frenkie rol bedoel ik te zeggen dat hij het spel kan bepalen door zijn passes en door net voor de verdediging altijd de vrije man te zijn. Hij heeft het inzicht en de pass om dit te kunnen doen. Ikzelf weet ook wel dat deze jongen niet dezelfde kwaliteiten heeft als Frenkie maar ik denk wel dat hij het een soort gelijk kan invullen dmv van het spel versnellen/vertragen, aanspeelbaar te zijn en de pass vooruit te geven. Tuurlijk word dit iets anders ingevuld maar ik denk wel dat Eiting met zijn kwaliteiten in deze rol kan groeien.

4 september 2019 om 16:34

Verkeerd begrepen @JohansMokum, excuses. Alsnog denk ik dat hij niet eens over de kwaliteiten beschikt om onder druk te voetballen op Europees niveau. Dan gaat het gewoon een balletje terug speler worden bijvoorbeeld. Eiting zag er alleen goed uit vorig jaar tijdens de kwalificatie, maar heel Ajax speelde toen goed. Op zijn positie heb je liever iemand met snelheid en felheid. Ik denk dat een Gravenberch dit zou kunnen - met een Martinez/Alvarez ernaast - doen. Ik hoop dat Eiting mij ongelijk bewijst maar als je hem ziet spelen gaat het allemaal toch gewoon te traag...

Snap niet dat hij niet verhuurd is. Had makkelijk gekund. Hij komt toch nog steeds enorm tekort voor de basis.

4 september 2019 om 15:41

Waarschijnlijk omdat ze het niet met je eens zijn dat hij enorm te kort komt.

4 september 2019 om 15:45

Eiting? Hou heel snel op. Die heeft 1 a 2 goede wedstrijden gespeeld, verder niet. Ik gun die jongen het beste hoor, maar hij is gewoon niet goed genoeg voor Ajax. Deze jongen moet lekker naar een Groningen, AZ misschien nog. Geen slechte teams maar ook geen topclub. Als hij daar kan presteren is een stap hogerop altijd weer een optie.

Ik zag meer in Dani de Wit dan in Eiting, al hadden die beide een andere rol op het veld.

Het pakt voor Eiting nu leuk uit dat ons middenveld nog niet staat, bovendien zijn Lasse en Frenkie weg. Maar ik moet er toch niet aan denken dat Eiting straks tegen Valencia in het veld staat. Wel moet ik weer toegeven dat ik liever Eiting dan Mazraoui op het middenveld zie, maar dat is persoonlijk.

Ik hoop echt dat hij zijn kansen gaat krijgen en deze ook gaat grijpen, want controlerend valt het op het huidige middenveld een beetje tegen. We hebben nu Martinez en Alvarez staan wat verdedigend gewoon hartstikke prima is. Alleen voegt dit middenveld aanvallend en in de combinatie nog vrij weinig toe.

Alvarez kan op het middenveld spelen, maar naar mijn mening niet het middenveld van Ajax. Ik zie hem dan ook graag een plek naar achter schuiven en op RCV staan. Hij is in mijn ogen te log, te kleurloos en te veel een verdediger voor het Ajax middenveld. Martinez mag van mij wel blijven staan omdat hij veel bewegelijker is, een redelijke actie heeft en ook goed kan passen.

Dan heb je nog Marin. Ik wil hem nog niet afschrijven, maar hij moet duidelijk nog even inkomen. Laat hem maar wennen en gun hem invalbeurten. Daarnaast hebben we niet veel controlerende middenvelders meer over. Je kan er Blind of Van de Beek neerzetten, maar dan haal je beide spelers van hun sterkste positie af.

Daarom hoop ik dat Eiting laat zien wat hij kan. Hij kan de link zijn tussen de verdediging en aanval. Ik zie in hem meer een opvolger van De Jong dan elke andere middenvelder die wij hebben. Hij moet het alleen wel laten zien en fit blijven. Hij heeft het in de jeugd super gedaan, maar nu moet hij stappen gaan zetten, want anders speelt hij over één of twee jaar bij een Groningen of Heerenveen (ook niet verkeerd overigens).

4 september 2019 om 14:16

Ben het deels eens met je betreft de indeling op het middenveld, maar we mogen ook eens inzien dat Ajax een luxe positie heeft om ook op het middenveld eens duelkracht neer te zetten ipv een middenveld dat meer (voetbal)technisch ingesteld is. Denk dat daar ook meer de kracht in ligt bij deze selectie. Het is nog maar afwachten hoe dit seizoen zal lopen voor Eiting, maar ik schat in dat Marin nog iets te vroeg ingebracht is.

4 september 2019 om 14:24

Het is ook mooi om te zien dat er inderdaad wat duelkracht is bijgekomen op het middenveld, maar dit moet niet de leidende draad gaan worden. Het is fijn om een Alvarez en Martinez als blok op het middenveld neer te zetten wanneer we in Europa een voorsprong moeten verdedigen in de laatste minuten, maar om een wedstrijd op die manier te beginnen heeft niet mijn voorkeur.

Het Ajax middenveld hoort in mijn ogen uit te blinken in het voetbal en niet in duelkracht. Het voetbal mis ik bij Alvarez op het middenveld. Verdedigend vind ik hem wel zeer sterk en ik ben dan ook erg blij met zijn komst, maar ik hoop wel dat hij snel naar achter gaat.

4 september 2019 om 14:28

Hoop dan ook van harte dat Eiting het gemis van Schöne, ja je leest het goed, kan opvangen aangezien ik Schöne meer als opvanger voor Frenkie zag.
Eiting moet imo het voetballende aspect gaan overnemen van Schöne en Martinez het vuile werk laten opknappen.

Voor mij de meest onderschatte speler van Ajax op dit moment. Ik denk dat wanneer Eiting weer helemaal fit is en een aantal weekenden achter elkaar speelt, zeker een van de verassingen kan worden dit seizoen. Ik vind zijn inzicht en eindpaas echt heel sterk!

Carmel is, mits fit, een prima voetballer en heeft meer voetballnde capaciteiten dan wat nu op het middenveld staat . Met Martinez naast hem vormt een ideale combi in mijn ogen en is de ideale. Vervanger van Lasse.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax2432
2.Vitesse2212
3.Feyenoord2112
4.PSV2014
5.FC Twente1812
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
Q. PromesAanvaller93
A. OnanaKeeper90
D. TadićAanvaller97
L. TraoréAanvaller96
AntonyAanvaller84
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

5 fans
Middenvelder, 22 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 25 november
Romelu Lukaku wordt door Real Madrid gezien als de toekomstige opvolger van Karim Benzema. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren