Vitesse baalt na deal van acht miljoen euro: ‘We stonden voor het blok’

Woensdag, 4 september 2019 om 11:48Yanick Vos • Laatste update: 12:06

Vitesse verkocht op de slotdag van de transfermarkt Vyacheslav Karavaev voor een bedrag van acht miljoen euro aan Zenit Sint-Petersburg. Technisch directeur Mo Allach baalt van het late vertrek van de rechtsback, voor wie de club uit Arnhem geen vervanger heeft kunnen aantrekken. In gesprek met de Gelderlander geeft hij aan te balen van het vertrek van de Russische verdediger.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door marsipulani)

Regeren is vooruit zien. Als duidelijk was dat er rond Karavaev het een en ander speelt, dan zorg je toch dat er een back-up plan is mocht hij last-minute verkocht worden? Ik vindt dit gewoon nalatig handelen.

4 september 2019 om 12:15

Als je in 24uur een vervanger moet hebben en nummer 1 &2 blijken om uiteenlopende redenen niet haalbaar te zijn, wat doe je dan? Je bent ook afhankelijk van andere. Nu hebben ze geld voor volgende window en heeft de jeugd nu de kans om zich aan te bieden dus tja.

4 september 2019 om 12:40

Je nummer 1 en 2 had je dus niet op die lijst moeten zetten als je je goed voorbereid had dan weet je begin Augustus al wat die spelers zouden kosten en streep je ze van de lijst. Je schaduwlijst moet een reële lijst zijn. Ajax kan ook wel zeggen als Tadic vertrekt dan hebben we een schaduwlijst met Messi en Neymar en als Tadic dan de laatste dag vertrekt dan zeg je helaas genoemde 1 en 2 waren niet haalbaar we hebben er alles aan gedaan....nee anticiperen dat moet je op voorhand doen maar wel met een reële verwachting en doelstelling.

4 september 2019 om 12:49

Allemaal leuk en aardig, maar begin augustus is niet te vergelijken met de laatste dag van de transfermarkt natuurlijk.

4 september 2019 om 13:14

Vitesse is een club die spelers moet verkopen om zwarte cijfers te kunnen draaien (woorden van Allach). Dan weet je dat je tot het einde van de transferwindow alert moet zijn. Het kan dan niet zo zijn dat je op het laatst overvallen wordt door een dergelijk bod.

4 september 2019 om 13:51

Je zegt het al dat ze moeten verkopen om gaten in het budget te dichten. Dus er zal sowieso weinig geld over zijn om alsnog een goede aanwinst aan te kopen. Het probleem is wel dat je uiteindelijk jezelf dusdanig uitholt waardoor je op termijn ook bijna geen grote verkopen meer kunt doen.

Als je zo afhankelijk bent van uitgaande transfers lijkt het me verstandiger om het ambitieniveau wat bij te stellen. Lijkt me een kwestie van tijd voordat dit een keer misgaat en dan zijn de gevolgen niet te overzien. Blijkbaar steken de Russische suikeroompjes geen geld meer in Vitesse om de gaten te vullen. Blijkbaar hebben ze de witwasmachine uit Arnhem niet meer nodig.

4 september 2019 om 12:20

Hier ben ik het volledig mee eens hoor, heb zelf ook flink zitten balen bij PSV door de late transfers centraal achterin terwijl al lang duidelijk was dat met Schwaab onze enige competente laatste man zou vertrekken.

Maar ik heb hier het idee dat men er echt niet meer vanuit ging dat er iemand zou vertrekken. Zenit had zich al lang niet meer gemeld voor Karavaev sinds de winter. Gok dat men ervan uit ging dat niemand meer ging vertrekken. Je kan moeilijk jongens gaan benaderen terwijl er niks om je spelers speelt. Uiteindelijk ging de transfer van Karavaev in een stroomversnelling waardoor Vitesse in 24 uur een speler moest overtuigen om naar Nederland/arnhem te komen en om tot een contractvoorstel te komen. Dat is echt een stuk lastiger dan men op forums soms doet geloven

4 september 2019 om 13:23

Vitesse heeft niet de financiële middelen om iemand zomaar te halen om een vertrek van een speler in te dekken. En zou ook slecht zijn om een speler te halen waar je zelf niet 100% achter staat. Geef de jeugd de kans en kijk alvast naar spelers die je misschien tijdens de winterstop kan aantrekken, als die jeugdspeler tekort komt.

4 september 2019 om 13:29

In dit geval is er veel meer aan de hand dan niet vooruit zien. Allach geeft aan dat zulke transfers nodig zijn om ieder jaar de tekorten te kunnen dekken. Dan gaat er structureel al iets fout, want blijkbaar geeft Vitesse meer uit dan dat er binnenkomt als zij geen uitgaande transfers doen. Als ik Allach was zou ik mezelf eens te rade gaan of hij niet eens een andere koers zou gaan varen. Kostenplaatje omlaag brengen is een goed begin. Dan kan Vitesse in de toekomst wel zulke bedragen weigeren!

4 september 2019 om 14:03

Maar jayFRare die middelen hebben ze niet, om al eerder spelers aan te trekken. Dat zeht ie toch. Anders hadden ze dat natuurlijk echt wel gedaan. Dus het is een beetje kort door de bocht om Mo daar op aan te spreken. Bij een topclub kan je dat verwachten en dan kunnen ze dat risico wel dragen mocht een bepalende speler toch blijven. Maar als je al krap bij kas zit en dan op de laatste dag toch moet capituleren dan begrijp ik zijn verhaal heel goed. Stel hij was niet gegaan en ze hadden wel al een speler aangetrokken voor het geval dat, dan heb je eventuele uitgaven aan een transfer en sowieso salaris, dat kan dus blijkbaar niet. Mensen praten makkelijk alsof iedere TD de middelen heeft als Overmars maar vergeten daarbij dat alle mislukkingen/verliezen van Marc Ajax geen pijn doen financieel omdat de kas dik en dik gespekt is.

Tja, je laat een begenadigd voetballer gaan, maar krijgt er een prachtige som geld voor terug. Helaas wel aan het einde van de transferperiode dus lastig om daar nog vervanging voor te regelen. Verstandig dat ze geen paniekaankoop hebben gehaald..

4 september 2019 om 21:05

Wallace Oliviera, transfervrij en ex-vitesse. Kent de club. Prima rechtsback en heeft nog aardig restwaarde om door te verkopen. Alstublieft Meneer Allach.

4 september 2019 om 21:07

Al had Allach snel kunnen handelen en Diks kunnen huren.

Ja goed gehandeld. Geen paniekaankoop gedaan.

Sorry, maar als er al lange tijd interesse is, dan heb je toch een lijst met spelers die er klaar voor zijn om die plek in te vullen?

In mijn ogen is dit hard falen van de TD. Ik heb laatst een documentaire over Sunderland gezien en daar werd een transfer binnen een paar uur geregeld.

4 september 2019 om 12:28

Ja want Sunderland is natuurlijk een goede standaard als het gaat om het runnen van een club.

4 september 2019 om 15:31

Dat zie je mij toch nergens zeggen? Ik zeg alleen dat daar een transfer binnen een paar uur geregeld werd.

Als Allach dus zijn werk goed had gedaan, dan hadden zij een schaduwlijst met vervangers moeten hebben en ofwel die had makkelijk binnen 24 uur binnen gehaald kunnen worden!

Is er geen jeugdspeler die door kan schuiven of anders een transfervrije speler? Voor Vitesse is dit een prachtig bedrag natuurlijk

4 september 2019 om 13:07

Helaas, bij Jong-Vitesse spelen volgens mij nu vooral hele jonge backs die er nog lang niet klaar voor zijn. Nu hebben we maar 5 verdedigers in de eerste selectie, waarvan 1 geblesseerd.

4 september 2019 om 16:28

Maar juist de backpositie is wel een plek waar je ook middenvelders kan laten spelen.

Er lopen zat transfervrije spelers rond, zomaar eens wat namen:
Giulio Donati (mainz tot 2019), 29 jaar
Ignazio Abate: (milan tot 2019), 32 jaar
Maxi Pereira (porto tot 2019), 35 jaar
Eli Dasa (mac. Tel Haviv tot 2019), 26 jaar

4 september 2019 om 12:25

En jij denkt dat spelers als Abate en Pereira in Arnhem komen voetballen?

4 september 2019 om 12:37

Na Lee Cattermole acht ik alles mogelijk

Nee maar zonder grappen, Donati en Dasa zie ik nog wel als realistisch, De andere 2 zijn onhaalbaar, tenzij die geniale Slutsky weer een bepaalde verre connectie met één van deze 2 heeft

4 september 2019 om 12:26

Die gaan natuurlijk ook voor een eredivisie-loontje spelen bij Vitesse.

Was al maanden duidelijk dat hij ging vertrekken. Daarnaast maar 1 linksback in de selectie die nu geblesseerd is.. 5! Verdedigers om dit seizoen mee in te gaan. Daarnaast nog wel spits nummer 47 aantrekken.. én een geblesseerde keeper! Dramatisch beleid weer van mijn club.

Wat een slap verhaal van Mo !

Het was bekend dat Kara - Serero - Linssen bij de vertrekkende spelers zouden horen. Gelukkig is onze aanvoerder nog gebleven. Maar dan heb je wel een lijstje met alternatieven achter de hand. En daar ontbreekt het aan, Vitesse komt de laatste jaren altijd uit op een aantal exotische huurspelers.

Mo houdt van controle. Maar waarom op de laatste transferdag nog wel een aanvaller en een geblesseerde doelman aantrekken terwijl de onderbezetting juist in de achterhoede en op het middenveld is.

Eens; voor Vitesse is 8 miljoen een bijna niet te weigeren bod. Alleen het gebeurt wel op de laatste dag.

Voor Julian is het mooi dat hij nu aan de bak mag. Maar doe nu niet of er van te voren al alle vertrouwen in hem was, want hij stond gewoon wissel. Ik denk dat hij het kan om onze nieuwe rechtsback te worden, alleen hij zal nog wat scherper moeten worden en Eredivisie ervaring, maar dat krijg je alleen maar met speeltijd.

4 september 2019 om 12:45

Precies, snap de komst van Dicko niet echt, maar van die doelman al helemaal niet. Gaat op 'onze kosten en tijd' revalideren hier en kan dan mooi weer naar Londen toe. Haal dan even snel een verdedigend talentje op bij Chelsea als huur zou je zeggen..

Ik voel me als ik dit soort bedragen hoor steeds meer bedrogen met het fooitje wat we voor Doan hebben gekregen.

Toen Vitesse in de zomer van 2010 werd overgenomen door Jordania, had ik echt wel de verwachting dat zij een structurele groei zouden doormaken.

Er is geïnvesteerd in trainingscomplex Papendal, met de verwachting hiermee Eredivisie waardige jeugdspelers te genereren.
Misschien dat Buitink onder deze noemer valt, maar voor de rest zie ik Vitesse (nog) weinig vruchten plukken van deze investering in Papendal.

Nu 9 jaar later heeft Vitesse substantiële transfers nodig om haar begroting sluitend te krijgen, waardoor het lijkt of zij op te grote voet leven.

Ik draag de club Vitesse een warm hart toe, maar dit soort beleid gaat zonder de daarbij behorende resultaten(Europees voetbal) niet lang goed gaan vrees ik.

4 september 2019 om 13:34

Dat zou, zoals ik bovenstaand al aangeef, de eerste prioriteit van Mo Allach moeten zijn: ervoor zorgen dat men geen transfers mee nodig heeft om tekorten te dekken. Uit dit stukje tekst vind ik dat nog het meest schrijnende probleem, maar hij doet alsof het vertrek van Karavaev het grootste probleem is. De beste man lijkt me ook totaal niet geschikt voor de job, maar dat is mijn mening.

4 september 2019 om 16:42

Mitchell van Bergen hoort hier in mijn ogen ook bij, al speelt ie dan niet meer bij vitesse

Misschien Danny Simpson proberen te halen. Hij is transfervrij volgens mij en heeft PL ervaring. Hij zal echter de nodige knaken kosten.

4 september 2019 om 13:35

Knaken die ze niet hebben.. Als je ziet dat deze transfer nodig is om tekorten te dekken, kan je geen torenhoog salaris voor Vitesse begrippen gaan uitdelen.

Prima. Zet drie keepers op doel van wie er twee goed kunnen koppen. Pasveer ervoor en we hebben geen verdedigers nodig . Die geblesseerde keeper vind ik wel een sympathiek gebaar, dat zal Vitesse niks kosten, eerder wat opleveren, in elk geval goodwill. Verder snap ik het ook wel. Maar je zou wel eens een beetje middellange termijn verhaal willen horen over het beleid met de financiële mogelijkheden en onmogelijkheden. Het Gelredome nog kopen nu het van de provincie mag?? Ik blijf zeggen: voorlopig staan we bovenaan, nog anderhalve week op zijn minst. Het vertrek van Karavaev vind ik wel heel jammer, prima speler en ik gun hem een prima carrière.

WAT EEN ONZIN! je wist in mei al dat Buttner zou vertrekken en je met Clarck slechts 1 (beperkte) vervanger had. Hoe kan het dat je dan geen speler aantrekt? Hiernaast wist iedereen dat de kans 99% was dat Kara zou vertrekken...dan moet je gewoon al 2 opties klaar hebben staan. Compleet gefaald en dit geeft Slutsky (compleet terecht) de mogelijkheid om altijd naar de smalle selectie te wijzen indien het slecht gaat. Nog nooit een TD gezien die het niet lukt om in 4 maanden tijd een geschikte speler te vinden, al was het slechts huur! Wat een amateur!

Blijkbaar zijn we van het aantrekken van spelers als: Serero, Büttner, Matavz, Linssen, Doekhi en op huur: Mount, Clark-Salter, Miazga, Odegaard afgezakt naar het aantrekken van overbodige spitsen en geblesseerde keepers. Met het verwachtingspatroon dat het aantrekken van bovenstaande spelers schept, vind ik dat we kunnen spreken van een teleurstellende transferzomer.

Mo je moet je kapot schamen met dit slappe excuus! Je had overal op voorbereid kunnen zijn omdat het er allemaal al aan dat te komen! Je hebt altijd een back-up lijst liggen mocht er iets gebeuren op transfer gebied. Waarom in godsnaam tijd verspillen in een aanvaller die we niet nodig hebben en een keeper waar we niks mee kunnen? Had beter gezocht naar paar verdedigers en een middenvelder, anders heb je straks alleen nog maar kinderen op de bank zitten van de A1

Wat een kolder verhaal ga eens goed scouten man je had allang talentvolle jonge verdediger en middenvelder erbij moeten hebben! En dan aankomen met een spits toch te lach wekkend eigen talent ook nog in de weg staan wat een dom beleid! En straks buitink verkopen aan Heerenveen want hij krijgt geen kans

Mooi, elk nadeel heeft zijn voordeel. Tja we zijn nu bijna verplicht om jeugd op te stellen. Musaba voor het middenveld, en er spelen 19 en 20 jarige in de verdediging. Gewoon een kans geven. Bij Ajax, PSV worden ook 17- 18 jarige erin gegooid. Doorontwikkeling dan gaan we maar op ons bek en worden we een x 10 of 11e. Nu heb je de kans om jonge gasten te brengen uit je eigen opleiding. Vitesse krijgt nog meer een eigen gezicht en zien wat het brengt. Gewoon, durven en brengen anders de hele opleiding opdoeken... als ze gewoon met schijt het veld opgaan zie ik dit als meest positieve verbetering van dit jaar . Beter als weer een type Theelander Karami of Beerens kopen. Of paniek aankopen.

Mo en slutsky wisten beide dat Vitesse dit seizoen moest gaan verkopen om weer in balans te komen. Prima. Ik begrijp alleen niet dat je zo vroeg karami laat gaan. Had wat langer gewacht met de verhuur optie. Ik ben geen karami fan, maar deze speler heeft wel wat meer vlieguren dan de jeugd. Ik neem aan dat Foor dit jaar een paar keer als verdediger opgesteld gaat worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7366
2.PSV6134
3.AZ6128
4.Vitesse5618
5.Feyenoord5429
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PasveerKeeper280
M. WittekVerdediger281
L. OpendaAanvaller288
O. DarfalouAanvaller278
R. BazoerMiddenvelder254
A. BrojaAanvaller259
O. TannaneAanvaller257
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

3 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 23 april
Beerschot heeft de optie tot koop in het huurcontract van Zakaria Bakkali niet gelicht. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren