NEC kan stadionhuur niet meer betalen en wacht op Fenerbahçe

Dinsdag, 3 september 2019 om

NEC kan de huur voor stadion De Goffert niet meer betalen. De club uit de Keuken Kampioen Divisie heeft een betalingsachterstand van drie maanden opgelopen, zo meldt De Gelderlander dinsdagavond. Bovendien heeft NEC niet kunnen voldoen aan een betalingsregeling die eerder met de gemeente is getroffen over de periode 2014-15, toe de club eveneens een betalingsachterstand opliep.

In totaal is NEC de gemeente Nijmegen, die eigenaar is van het stadion, een bedrag van 244.000 euro verschuldigd. Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag een ingebrekestelling, een soort aanmaning, verstuurd aan NEC. Het college heeft bovendien de gemeenteraad geïnformeerd: in toegezonden stukken aan de raad meldt de gemeente 'deze week' een onderbouwde reactie van NEC te verwachten.

Algemeen directeur Wilco van Schaik van NEC beaamt dat de club 'zware tijden' beleeft in financieel opzicht. "Dat mag niemand als nieuw ervaren. Wat er nu gebeurt, schudt hopelijk iedereen nog maar eens wakker dat we momenteel een hele harde strijd leveren. Niet alleen op het veld, maar ook op kantoor." NEC werkt er volgens Van Schaik hard aan om de betalingsachterstand in te halen, maar heeft de gemeente 'ook eerlijk gezegd dat dit een heel lastig seizoen is'.

Hoewel NEC het stadion huurt, moet het zelf opdraaien voor de onderhoudskosten van De Goffert. Die kosten zijn volgens De Gelderlander hoog, omdat het stadion verouderd is. Een ander probleem, aldus Van Schaik, is dat Fenerbahçe al maanden niet over de brug met het betalen van het resterende deel van de transfersom van Ferdi Kadioglu. Afgelopen zomer stapte de middenvelder over naar de Turkse topclub. Naar verluidt was de totale transfersom 1,4 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen kan oplopen tot 2 miljoen euro.Gerelateerd

Meer sportnieuws

43 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik wist niet dat NEC er zo slecht voor stond. Jammer, want het is naar mijn mening een mooie club. De afgelopen jaren is het met pieken en dalen, maar toch weten ze altijd weer wat 'parels' te vinden. Bovendien ben ik wel een fan van traditieclubs met een leuke uitstraling. Ik hoop dat ze de zaken weten op te lossen, want ik zie deze club graag weer terugkeren naar de Eredivisie. Daar horen ze voor mij ook thuis.

3 september 2019 om 21:04

Mooi gezegd , maar het wanbeleid van de laatste jaren gaat zijn tol kosten! Ik hoop van harte dat de club weer een beetje gaat lopen maar ik ben er bang voor

3 september 2019 om 21:09

zoekt feyenoord niet een nieuwe stadion misschien tip dit

3 september 2019 om 22:24

Feyenoord zoekt geen nieuwe stadion Feyenoord wil een nieuw stadion. Groot verschil he AZ die zocht een stadion.

Gek zeg, een betalingsachterstand is nou niet iets dat je van een Turks club zou verwachten.

3 september 2019 om 21:12

Geef mij nog een voorbeeld waarbij Fenerbahce niet op tijd heeft betaald?

3 september 2019 om 21:49

Fenerunited,

Hij heeft het ook niet specifiek over Fener. Maar er zijn genoeg verhalen bekend over wanbetalingen vanuit Turkije op zowel het gebied van transfers en salarissen. Zoals hieronder gezegd wordt is Mohktar om die reden terug gekomen. Volgens mij heeft Elia er ook wat over verteld in een interview dat ik hier laatst heb gelezen.

Dus relativeer de simpele reactie van pro2312 even en trek hem wat breder dan alleen Fenerbahce

3 september 2019 om 22:38

Algemeen bekend, als je zaken doet met Zuid-Europese clubs, lees vooral Italië, Griekenland en Turkije, beding je een BANKGARANTIE! NEC heeft dit denk ik niet gedaan, gegokt en tot nu toe verloren. Daarnaast denk ik niet dat, ook al betaald Fener het restant, dat NEC dan uit de problemen is. Jarenlang wanbeleid, jammer.

3 september 2019 om 21:14

Het grappige is dat je zelfs meerdere Nederlandse clubs hebt die failliet zijn gegaan omdat ze een betalingsachterstand hadden en dan ga je net bij zo’n artikel Turkse clubs erbijhalen terwijl Fener juist niet bekend staat om dit soort problemen. Gevalletje hypocriet doen en goedkoop scoren?

3 september 2019 om 21:25

Hoewel zo’n oneliner natuurlijk goedkoop scoren is en totaal irrelevant voor NEC zijn er de laatste jaren toch genoeg Europese schorsingen geweest voor Turkse clubs voor wanbeleid, niet betalen salarissen etc. En Mokthar kwam dit jaar nog terug omdat zijn club geen salaris kon betalen.

4 september 2019 om 01:37

Hier vergelijk je Fenerbahce met de kleinere clubs. Fener betaalt in tegenstelling tot die andere clubs juist altijd. Ik snap dan ook niet wat hier mis gaat. Wat ik overigens erger vind is dat NEC een begroting bouwt op een transfer. Op die manier wordt je financieel nooit gezond.

4 september 2019 om 10:05

Dat is toch in die zin vrij logishc? De transfer en afspraken zijn al gemaakt, dus het izjn 'verwachte inkomsten'.

Bedrijven die met contracten werken, die berekenen ook hun begroting op de al verwachte omzet vanuit hun contracten, zo kunnen ze alvast berekenen wat voor nieuwe investeringen ze kunnen doen.

Ik vind het dus niet heel onlogisch dat wanneer NEC verwacht dat ze bijv. deze zomer nog 6 ton zouden krijgen, ze deze meenemen in hun berekeningen.

3 september 2019 om 21:43

Ik vind het vooral gek dat de Fifa hier niet tegen op treed. Sluit zulk soort clubs uit voor Europees voetbal, geef ze een boete of laat de licentie intrekken. Clubs die spelers over nemen en dan niet betalen moeten gewoon gestraft worden.

3 september 2019 om 22:20

Het zal schijnbaar ook een reden hebben dat de FIFA/UEFA dus niet optreed, anders was het na jaren toch wel een keer gebeurd?

6 september 2019 om 14:47

Dat vind ik juist zo vreemd. Ze willen eerlijkheid en geen dubieuze praktijken, maar maken geen gebruik met hun machtsmiddel. Het lijkt wel of ze alleen willen straffen als ze er zelf beter van worden (geld boetes dus). Je straft ploegen veel harder door een transfer verbod of uitsluiten van een competitie of europese wedstrijden.

3 september 2019 om 22:01

Wat heeft dit te maken met Nec?

3 september 2019 om 22:32

Als Fenerbace betaalt, hebben ze geen liquide probleem meer. Dus heeft dit veel ermee te maken (en staat letterlijk in de tekst).

4 september 2019 om 01:53

Fenerbahce staat bekend als (bijna) enige club van Turkije die altijd alle salarissen van spelers netjes betaald. Dit komt ook een beetje als een verassing voor mij al gaat dit niet om een salaris. Vind dat NEC evengoed schuldig is in deze situatie, volgende keer gewoon een bankgarantie bedingen.

Dan moet Van Schaik pro-bono gaan werken. Het stadion is nog geen 20 jaar oud dus zo achterhaald kan dat ook niet zijn. Zullen ze toch weer naar Boekhoorn moeten gaan om het stadion in eigen bezit te krijgen.

3 september 2019 om 23:08

Lijkt me sterk dat het Goffertstadion nog geen 20 jaar oud is, volgens Wikipedia is het geopend in 1939.
En is het sinds 1945 de thuishaven van N.E.C.
Is in 2000 nog wel gerenoveerd.

4 september 2019 om 00:16

@penkie, ben jij weleens in de oude Goffert geweest? Dit kun met de beste wil toch niet hetzelfde stadion noemen?

Ook gewoon heel slecht beleid van NEC. Als de keuze is om of 6ton per seizoen te dokken (exclusief onderhoudskosten, dus feitelijk veel meer) of het stadion te kopen voor 6.4M dan moet je als bestuur toch maar 1 doel hebben als je verder kijkt dan de komende 2jaar? Gegokt op snel resultaat en verloren... Daarnaast overigens wel belachelijk dat het met de KNVB/UEFA/FIFA nog steeds zo kut geregeld is qua financiële garanties, rechten en straffen.

Ben bang dat het over een paar jaar is afgelopen met Nec.

3 september 2019 om 21:26

Nee hoor, NEC gaat nooit verloren. Is ook een beetje een spel natuurlijk om de gemeente wakker te schudden omdat NEC het stadion wilt overnemen.

Het is en blijft een mooie club. Het nadeek is dag de KeukenKampioen zo sterk is al 2 jaar dat terugkomen moeilijk is. Heg eerste jaar krijg je nog eredivisiegeld om te overbruggen. Jaar 2 is zelfstandig en dit is nu hegtderde jaar. Evenals Roda voorzie ik problemen. Mnr Boekhoorn pompt er ook geen geld meer in?

3 september 2019 om 22:40

Lees jij je tekst nooit terug voordat je op verzenden drukt?

4 september 2019 om 07:06

Mijn welgemeende excuses. Ik kom tot de constatering dat ik de tekst onder de autoreclame niet gelezen heb.

NEC heeft toch een miljardair als voorzitter? Wel zonde dat de club zo kapot gaat.

3 september 2019 om 22:07

Wilco van Schaik is algemeen directeur bij NEC en dat lijkt me geen miljardair.

4 september 2019 om 01:39

Als miljardair of miljonair kan je niet meer direct investeren. Anders had Fenerbahce een kapitaalinjectie van tientallen miljoenen kunnen krijgen. De huidige voorzzitter is namelijk een soort baas van een bedrijf a la Unilever. O.a. eigenaar van merken die sponsor zijn van Barca zoals Beko e.d.

Beetje raar om te doen lijken alsof het nog niet betaalde transferbedrag dit probleem erger maakt. Stadionhuur en onderhoudskosten moet je gewoon begroten, een getransferreerde speler heeft daar niks mee te maken.

3 september 2019 om 22:03

Mee eens, maar als je toch in die situatie komt, ben je al snel van dat soort factoren afhankelijk. Je kunt iets wel in begroten, maar het zal uiteindelijk ook betaald moeten worden. Als je die middelen niet hebt, kun je ook niet betalen.

Hopen dat ze dit niet de NEC om draait, nee maar zonder dollen laten we hopen dat het goedkomt..

Hebben ze in Nijmegen nooit gehoord van bankgarantie? Verder is het nog zo dat in de tijden dat ze in de eredivisie speelde er gewoon een grote rotzooi er van gemaakt is. Met een groot vreemden legioen aan spelers.

Ik vindt het raar dat je als huurder op moet draaien voor de onderhoudskosten. Mag hopen dat N.E.C. het stadion dan toch tegen een flink gereduceerde prijs huurt.

Met Wilco van Schaijk aan het roer ging het bij Fc Utrecht financieel ook niet zo best. Hij is ook wel via de achterdeur vertrokken. Ik weet eigenlijk waar hij echt goed in is als voorzitter van een BVO.

Misschien is er nog ergens een rijke Russische olie of gasbaron die een voetbalclub wil bezitten?

Maar serieus, dit zat er wel een beetje aan te komen. Volgens mij is het al sinds de degradatie een komen en gaan van directeuren, beleidsmakers enz. Een keer houdt het dan op.

Ik snap nog steeds niet dat de UEFA/FIFA geen regel heeft, dat je geen nieuwe spelers mag aantrekken/huren in welke vorm dan ook, wanneer je als club een betaalachterstand hebt bij een andere club met betrekking tot transfergelden, of een achterstand in salarisbetalingen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.NEC275
10.Telstar250
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
J. van LandschootMiddenvelder172
A. MusabaAanvaller174
J. OkitaAanvaller175
O. ter Haar RomenyAanvaller165
E. VelikonjaAanvaller102
R. WoltersAanvaller101
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

2 fans
Middenvelder, 20 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 12 december
Real Madrid wil ver gaan voor Kalidou Koulibaly, door Napoli op 120 miljoen euro geschat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren