John de Jong: ‘Het klopt zeker dat we toen met Pulisic bezig zijn geweest’

Dinsdag, 3 september 2019 om

Christian Pulisic maakte deze zomer de overstap van Borussia Dortmund naar Chelsea, dat een halfjaar geleden 64 miljoen euro voor hem neertelde. Het betekende een flinke winst voor die Borussen, die hem in 2015 weghaalden uit de Verenigde Staten. Het had niet veel gescheeld, of Pulisic was destijds bij PSV terechtgekomen.

“Het klopt zeker dat we met Pulisic bezig zijn geweest, maar we konden het financieel niet bolwerken tegen Borussia Dortmund. We hebben met zijn zaakwaarnemer gesproken. Uiteindelijk gaat het om timing”, zegt technisch manager John de Jong in een Q&A op de Facebook-pagina van PSV. De Jong kijkt terug op de transferperiode, waarin ook de naam van Andrés Guardado door zijn hoofd is geschoten. De Mexicaanse middenvelder verliet PSV in 2017 voor een dienstverband bij Real Betis.

“Ik heb er zeker aan gedacht. Er gaan heel veel hersenspinsels door mijn hoofd in zo'n transferwindow”, bekent de technisch eindverantwoordelijke van PSV. “Met Mark van Bommel heb ik iedere dag wel overleg over hoe we de selectie kunnen versterken. We hebben zeker aan Andrés gedacht, maar hij is nu basisspeler en zelfs aanvoerder bij Real Betis. Daardoor is hij niet echt haalbaar. Maar er zijn zoveel spelers aan wie ik denk. We moeten aan zoveel zaken denken om tot een goede samenstelling voor de selectie te komen.”

Een andere naam die eerder deze zomer aan PSV gelinkt werd, was die van Alireza Jahanbakhsh. “Rob Jansen heeft in de media gezegd dat hij nummer één target van PSV was. We hebben zeker contact gelegd met Alireza, zoals we dat met meerdere spelers doen. Het is zeker zo dat we over hem hebben nagedacht en uiteindelijk maak ik de afweging wat ik wel of niet doe. Uiteindelijk heb ik besloten om Ritsu Doan aan de selectie toe te voegen”, zegt De Jong. Hij verraste enigszins door Kostas Mitroglu op huurbasis binnen te halen.

“Kostas kennen we al heel lang, mensen denken misschien dat hij uit de hoge hoed komt. Hij maakte een grote transfer naar Fulham, maar kwam daar niet altijd aan spelen toe. Dan komt zo’n speler weer in beeld”, legt De Jong uit. Hij vertelt dat er geen optie tot koop in de huurovereenkomst is opgenomen en dat er eventueel met Olympique Marseille onderhandeld moet worden over een definitieve transfer. Ondertussen vertrok Maximiliano Romero deze zomer op huurbasis naar Vélez Sarsfield. “Romero heeft zeker nog een kans bij PSV, hij heeft een langlopend contract. Door blessures heeft hij een lastige start gehad, maar hij heeft nu de tijd en de ruimte om zich verder te ontwikkelen.”


Poll

Snap jij dat er deze zomer is gedacht aan Andrés Guardado?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

7 reacties (laatste reactie door rickardoko)

net de Mexicaanse vurigheid die wij missen en beslissende passes kan geven en een duel kan winnen. Direct aanvoerder waardig en kan Rosario eruit

Hij heeft gewoon voor Dortmund gekozen. PSV had hem al op proef in 2014 en ook Barça stuurde hem een uitnodiging, maar Dortmund hielp hem aan een Kroatische paspoort en daardoor kon hij al op zijn 16e overkomen in plaats van pas op zijn 18e.

3 september 2019 om 11:37

PSV heeft hem in zowel 2013 als 2014 op proef gehad. In Eindhoven gingen ze er vanuit dat hij in de winter van 2014 naar PSV zou komen maar op het laatste moment ging Dortmund er nog mee aan de haal. Helaas

Ok in een ander topic schreef ik nog dat het misschien aan VZ lag dat het leek alsof De Jong heel vaag overkwam, maar nu weet ik het zeker: het is De Jong zelf die vaag is!

Mijn hemel, tijdens de transferperiode heb je heel veel hersenspinsels en overleg je iedere dag met Markie over wie er nog gehaald kan worden? Had je dat niet even van tevoren moeten bedenken? Als je de transferperiode ingaat met een heel helder plan, dan hoef je geen hersenspinsels te hebben en iedere dag te overleggen. Dan haal je de gewenste versterking, als dat niet lukt, dan nummer twee of drie op de lijst. Overleg met Van Bommel als je alleen nummer 50 op je lijstje kan halen en dus twijfelt of het wel de gewenste versterking is. Misschien in dat geval toch maar een jeugdspeler inpassen.
Dat gezegd hebbende, ik begrijp al die transfers voor Jong PSV ook niet. Allemaal gehuurd en niet iedereen met optie tot koop. Wat ben je dan aan het doen? Dan loop je in principe toch je eigen jeugd in de weg met die ‘versterkingen’? Lekker signaal naar die jongens toe. Ja dan begrijp ik wel dat zo’n Aboukhlal de overstap maakt. Geef de jeugd vertrouwen door geen tijdelijke ‘versterkingen’ aan te trekken voor je tweede elftal

3 september 2019 om 11:12

PSV is een topclub en moet ook kwaliteit halen. Als die kwaliteit niet aanwezig is vanuit de jeugd dan moet je de markt op. Lammers is langdurig geblesseerd, daarom is Mitroglu erbij voor dit jaar. Gakpo maakt veel minuten en er staan redelijk wat spelers met een PSV opleiding in de basis of wekelijks op het veld. En als een jeugdspeler teveel concurrentie heeft dan kan en mag die kiezen voor een ander pad. Niks mis mee. Als PSV hem koste wat kost had willen behouden omdat hij exceptioneel goed zou zijn had dat gebeurd. Maar zoals ik al schreef, PSV is en blijft een topclub die moet blijven preseteren. Jeugd een kans geven is prima maar daarmee win je geen prijzen. Dat heeft Ajax 2 jaar geleden ook ingezien en zie het resultaat

3 september 2019 om 11:24

Volgens mij heb je de Jong niet helemaal goed begrepen. Na de transfer van Bruma vertelde hij al dat Bruma al jaren op het lijstje stond. Bruma koos voor andere clubs maar PSV zijn beleid is om de speler wel te blijven volgen en als de kans zich voordoet zich opnieuw meldt. Hetzelfde zagen we met een nieuwe verdediger. Die Lyanco van Torino stond hoog op het lijstje net als Alvarez die nu bij Ajax zit. Ook Baumgartl stond in het lijstje en die kwam wel naar Psv. Alles hangt af van de transfermarkt, ik kan me goed voorstellen dat je als club veel hersenspinsels hebt. Je kijkt ook of een speler daadwerkelijk binnen je team past en moet je anticiperen op het vertrek van spelers. Ik vind het beleid van PSV daarom wel logisch omdat de Jong het al een paar keer eerder uitgelegd heeft. Ik denk dat PSV met name in de breedte sterker is geworden. PSV is een topclub in Nederland, steeds meer jeugd komt in het eerste team terecht maar je kunt het niet alleen met de jeugd. Een groot talent komt ook bij PSV wel boven drijven maar wordt al voor zijn doorbraak opgepikt door een grotere club. PSV kan het zich niet veroorloven om het met talenten te doen en dan 4e te eindigen. Je hebt een mix aan talent en ervaring nodig. Aboukhlal moet ook om kunnen gaan met concurrentie en dan bedoelde hij niet jong PSV maar een geringe kans op een doorbraak in het eerste. Dat is te begrijpen met de jongens die daar nu spelen.

3 september 2019 om 11:59

Ik denk dat je dit proces veel te makkelijk ziet. Het is geen boodschappenlijstje en als toevallig een artikel niet op voorraad is je de tweede keuze kiest.

Kies je speler A dan past daar misschien D beter bij dan een speler die op plek twee op het lijstje staat. Misschien raakt een speler geblesseerd of wordt er iemand verkocht waardoor je weer iemand met andere kwaliteiten nodig hebt. Soms is een beoogde versterking niet haalbaar, werkt een zaakwaarnemer niet mee of sluit er ergens alweer een transfer window.

Het is een complex geheel en op deze manier werken ook de echte top clubs, zie bv de soap rondom Neymar of nu met Pereiro en Hendrix. Kortom je hele verhaal ligt in mijn ogen dichterbij de situatie als je gaat winkelen en niet bij een profclub.

Huren kan meer dan jeugd in de weg zitten. Als je Jong Psv op een hoog niveau mee kunt laten doen, spelers op proef (je weer nooit alles over de gemaakte afspraken), sterke spelers die andere kunnen helpen in hun ontwikkeling. Legio mogelijkheden.

Veel van je, zo niet alles, van wat je zegt is gebaseerd op aannames van een buitenstaander die totaal geen inzicht heeft in de werkelijke processen en achter de schermen weet wat er speelt. Net zoals nagenoeg iedereen hier.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4442
2.AZ4128
3.PSV3419
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
P. RosarioMiddenvelder182
C. GakpoAanvaller184
D. MalenAanvaller1411
BrumaAanvaller123
K. MitroglouAanvaller81
R. RuiterKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

6 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 18 januari
Ondanks een akkoord over een transfersom van minstens twintig miljoen euro staat de overgang van Dani Olmo naar AC Milan nog niet vast. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren