‘Portugese NOS’: Sporting Portugal denkt na over toekomst Marcel Keizer

Dinsdag, 3 september 2019 om 08:24Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 15:40

De wegen van Marcel Keizer en Sporting Portugal scheiden mogelijk. RTP, de landelijke publieke televisie- en radiozender van Portugal, verzekert dat de club uit Lissabon de continuïteit van de trainer wikt en weegt. Het bestuur van Sporting zou zich niet alleen zorgen maken over de wisselvallige resultaten van os Leoes.

RTP stelt dat Sporting verwacht had dat Keizer al attractief én efficiënt voetbal in het team zou hebben geïntroduceerd en dat daar nog geen sprake van is. De strijd om de Portugese Super Cup werd met liefst 5-0 verloren van stadsgenoot Benfica. De eerste vier competitiewedstrijden resulteerden in zeven punten: twee zeges, een remise en een nederlaag.

Keizer, vijftig jaar, werd in oktober vorig jaar aangesteld als opvolger van José Peseiro, die zijn conge kreeg. Dat gebeurde overigens op een moment dat de achterstand op koploper FC Porto slechts twee punten bedroeg en men in de groepsfase van de Europa League nog steeds uitzicht had op overwintering in Europa. Keizer tekende vervolgens tot de zomer van 2021.

Onder leiding van Keizer eindigde Sporting afgelopen seizoen als derde. De club uit Lissabon won wél de Taça da Liga en de Taça da Portugal, beide keren na strafschoppen tegen FC Porto. Na de interlandperiode wacht Sporting een uitduel met Boavista. De club uit Lissabon speelt in de groepsfase van de Europa League tegen PSV, Rosenborg BK en LASK Linz.Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door arno_p)

Ze verkopen ik weet niet hoeveel spelers en de verwachtingen zijn even hoog als toen ze er nog waren. Ik zou lekker opstappen Marcel, Dost en correia al weg, Diaby ook en waarschijnlijk mis ik er nog wat.

3 september 2019 om 08:50

Keizer zit nu al bijna een jaar bij Sporting, met welke spelers ook, hij lijkt het niet echt aan de praat te kunnen krijgen en vooral in de topduels tekort te schieten. Dost zal een gemis zijn, maar Dost wilde zelf ook heel graag weg. Thierry Correia was een jeugdproduct die pas vier officiële duels had gespeeld, waarom je hem dus hier noemt begrijp ik wat minder, Diaby is een leuke speler, maar niet de absolute sterkhouder die ze misschien vooraf in hem zagen.

Ik denk verder niet dat de verwachtingen torenhoog zijn, maar men wil wel graag dat het gat met Benfica en Porto minder groot wordt, dat lijkt momenteel gewoon een te lastige opgave voor Keizer.

3 september 2019 om 09:38

Hij heeft ook gewoon een mindere selectie. Dan mag je topwedstrijden nu eenmaal verliezen. Hij heeft het vorig jaar prima gedaan. Twee bekerzeges en een 3e plaats is het maximale. Dit jaar verkopen ze de beste spelers en moet je het doen met afdankertjes van andere clubs.

Opstappen zou ik zeker niet doen als ik keizer was. Laat ze maar betalen die Portugezen.

3 september 2019 om 09:39

Dejan. Kunnen ze nog zo graag willen, maar als ze de kwaliteit en het geld er niet voor hebben? Az en Feyenoord willen ook het gat naar de top in Nederland gedicht hebben, maar hebben ook die kwaliteit niet. Keizer heeft al goed gepresteerd door 2x in een finale 1 van de 2 clubs met meer geld en kwaliteit wel te verslaand.

3 september 2019 om 10:08

Volgens mij hebben alle drie de Portugese topclubs redelijk schulden, enkel Benfica heeft natuurlijk een mooie financiële klapper kunnen maken met de verkoop van João Felix, maar de financiële situaties zijn verder niet te vergelijken met die van de Nederlandse teams.

3 september 2019 om 10:32

Ik vergelijk de situatie niet met Nederland maar t.o.v. elkaar. Om het even te schetsen. De selectie van Benfica heeft een waarde van 310 miljoen, en heeft voor 43 miljoen transfers deze zomer gedaan. De selectie van Porto heeft een waarde van 250 miljoen en heeft voor 60 miljoen transfers gedaan. De selectie van Sporting heeft een waarde van 180 miljoen en heeft voor 23 miljoen transfers gedaan (bron: transfermarkt. Nl). Dan kan je nog zo veel willen, maar je bent gewoon duidelijk de 3e club van het land.

3 september 2019 om 08:54

Ja echt zonde. Zelfde euvel als destijds bij Ajax. De hele as werd weggekocht, had een waslijst aan blessures en de enige aankoop Wober kwam in speelronde 3 aanwaaien. Hij vloog eruit en ineens waren er aankopen mogelijk.

3 september 2019 om 10:29

Opstappen? Je stapt ergens in met bepaalde ambitie en visie.
De club heeft beperkte middelen, dus 3e worden en twee prijzen winnen is helemaal zo slecht nog niet voor deze club.

Daarnaast, opstappen is slecht voor je portemonnee... laat je dan uitkopen.

Jammer dat Keizer het niet gelukt is. Uiteindelijk heeft hij een leuke periode gehad bij Ajax en verder niet heel bijzonder allemaal. Zelf denk ik dat deze man beter past als assistent bij een topclub.

3 september 2019 om 08:45

Sporting is gewoon een paar niveautjes lager dan Porto en Benfica. Een beetje het Feyenoord van Portugal, daar mag je ook geen betere prestaties van verwachten.

PSV heeft wel geluk zeg, de enige club van nog een beetje niveau helemaal leeg gekocht en een grote puinhoop.

3 september 2019 om 08:53

Dat valt wel mee, ze hebben nog altijd een prima selectie. Hun absolute topspeler is gebleven en er staat veel talent klaar om de legen plekken op te vullen.

Bij Sporting kijken ze misschien net zo tegen PSV aan waar toch spelers zoals Lozano, Luuk de Jong en Angeliño zijn vertrokken. Aan de andere kant heeft PSV wel een speler als Bergwijn weten te houden en ontstane gaten in de selectie opgevuld met jong talent. De situatie is wat dat betreft, qua selectie- en transfers, niet heel anders dan bij Sporting.

3 september 2019 om 09:05

Het is wellicht niet zo'n grote puinhoop als Gerard13 het hier voorstelt, maar het is ook zeker geen ploeg die top draait en waar alles 100% op de rit is.

Dat hetzelfde gezegd kan worden over PSV doet niet ter zaken, het is voor PSV nog steeds mazzel dat het bij Sporting nu toch een beetje rommelt. Daar maak je meer kans tegen dan wanneer de ploeg in topvorm is.

3 september 2019 om 09:34

Dat is het zeker wel! Met de nieuwe voorzitter is het ook een drama nu! Wij als supporters laat hij stikken, en het enige wat hij wil is zijn eigen status, er wordt alleen maar middelmaat aangetrokken en de super goede jeugdopleiding laat hij links liggen!

3 september 2019 om 09:28

Ik zou maar niet te lichtvaardig denken over LASK. Basel alweer vergeten? Daarnaast zorgde Rosenborg vorig seizoen eigenhandig voor de uitschakeling van RB Leipzig. Geen teams om bang voor te zijn, maar ook zeker geen teams om te onderschatten.

3 september 2019 om 10:42

Inderdaad, echt zo'n poule waarin iedereen van elkaar kan winnen en verliezen. Ik verwacht dat ze alle vier dichtbij elkaar eindigen

Niet te vergeten dat Sporting tijdens de twee gewonnen finales ontzettend slecht speelde en eigenlijk met wat geluk de bekers wonnen.

Ik zou Keizer niet ontslaan. Zou lekker wachten tot december en dan beoordelen hoe hij het dit seizoen doet. Sporting doet nog helemaal mee door de resultaten van Porto en Benfica. Ze hebben daarnaast ook nog eens grote namen gekocht, namelijk Jese, Bolasie en een jong talent Fernando. We zullen het meemaken..

3 september 2019 om 11:02

Welk team speelt wel goed in een finale? Wat ik bedoel te zeggen is dat in een finale maar 1 ding telt en dat is winnen. Dus Keizer heeft gewoon 2 prijzen gepakt met Sporting terwijl hij zwaar de underdog was. Gewoon 3de geworden wat in de lijn der verwachting ligt. Een goed seizoen naar mijn mening.

Correct me if I am wrong, maar het was ook erg onrustig bij Sporting na dat incident met die supporters.

Nu worden er veel spelers verkocht en de middelen om zelf wat te kopen zijn bescheiden in vergelijking met de 2 teams waarmee de concurrentie aangegaan moet worden. Ook wordt hier de hele tijd gezegd dat ajax nog niet draait omdat alle automatismen erin geslepen moeten worden. Dat geldt dan voor Sporting toch net zo? Ontslaan is echt een korte termijn visie die niets gaat opleveren. Nu moet er juist aan een team gebouwd worden en een speelstijl erin geslepen worden. Als je dan het team bij elkaar kunt houden dan kun je volgend jaar wellicht voor een verrassing zorgen.

3 september 2019 om 11:58

Onzin, Sporting is helemaal niet de underdog in een finale met Porto, als je niet weet waarover je het hebt moet je misschien informeren en dat is ook het probleem van Keizer, hij kent het Portugese voetbal niet. Weet niet wat er speelt en weet niet hoe hij ermee omgaat. Keizer tijdperk was gewoon een stabiel tijdperk. Keizer heeft een normale transfer periode mee gemaakt en als je dat niet kan dan moet je geen trainer worden. porto speelde goed in de finale trouwens maar ongelukkig verkoren op penaltys. Porto heeft 6 basisspelers verkocht dus dat hele napraten hier gaat helemaal niet op. Incident met de supporters heeft hij helemaal niks mee te maken en is absoluut geen excuus. De tweede prijs is een er een die geen enkele waarde heeft dus hij heeft een noemenswaardige prijs gewonnen en dat is niet slecht maar gewoon normaal voor Sporting, helemaal niks bijzonders aan. Afgelopen weekend verloren terwijl je 5 minuten voor tijd voor staat en het Benfica verhaal erbij. Als het een uitzonderlijke trainer zou zijn zou het anders zijn maar hij voegt niets bij. Ervan uit gaande dat dit waar is he, misschien blijft ie nog 10 jaar, nergens gelezen dat het een feit is of dat het vanuit de club bevestigd is (wat niet wil zeggen dat het niet zo is)

3 september 2019 om 14:50

Sporting niet de underdog in een finale met Porto? Kun je dat onderbouwen?

Het incident met de supporters was in Mei 2018 als ik het goed heb en Keizer werd in November dat jaar trainer van Sporting, dan is dat incident zeker nog relevant want in die zomer wildenn erg veel spelers weg (ik weet niet precies wie allemaal zijn vertrokken). Nog steeds is de waarde van de selectie zoveel minder dan die van Porto en Benfica. Ook was het erg onrustig binnen de club (door dat incident) wat geen fijne werksfeer creeert. Er is een reden dat zijn voorganger uitgegooid werd.

'porto heeft 6 basisspelers verkocht dus dat hele napraten hier gaat helemaal niet op'

Was dit al tijdens die finale? Want als ik naar de transfers kijk in 18/19 hebben ze inderdaad wat grote namen verkocht (3 transfers boven de 20 mil kon ik zien op transfermarkt), maar bijvoorbeeld ook een Miltao ervoor teruggekocht.

'de tweede prijs is een er een die geen enkele waarde ' is jouw mening. Mijn mening is dat elke prijs telt. Ja deze prijs zal niet zo uitbundig gevierd worden als een kampioenschap of de eerste beker winst, maar een prijs is een prijs. Dus gewoon 2 prijzen gewonnen.

Tegen Benfica inderdaad afgedroogd, is pijnlijk, maar kan gebeuren.

Sporting is gewoon de derde club van Portugal, zeker qua selectie. Porto heeft een selectiewaarde van 254 mil, Benfica een van 310 mil en Sporting een van 185 mil. Dus hij doet gewoon wat hij moet doen en een extraatje gepakt met die bekers. Want die zijn normaal gesproken voor Porto en Benfica.

Ze willen net als Feyenoord aansluiting vinden bij top 2, dat lukt nooit.
En gaan toch belangrijke spelers weg

Goed nieuws voor ons, Sporting helemaal leeggehaald en 1 grote puinhoop.

Wat een vreselijke club zeg, dat Sporting. Heeft vorig jaar nota bene twee prijzen van de topploegen afgesnoept en is op een logische derde plek geeindigd, meer is er voor Sporting niet te halen. Vervolgens verliest hij een groot deel van zijn spelers en wordt direct afgerekend op de gevolgen hiervan. Wansmakelijk!

3 september 2019 om 10:14

Wat een vreemde reactie. Ik denk echt dat je hier te snel oordeelt zonder de hele situatie precies te kennen. Sowieso vraag ik me af waar het beeld vandaan komt dat nogal schijnt te heersen dat Sporting een groot deel van hun (top)spelers is kwijtgeraakt. Zoals al eerder aangegeven, de beste speler hebben ze weten te behouden. Ze hebben flink verkocht, maar ook goed ingekocht. Nog steeds kent het eerste elftal, inclusief verhuurde spelers, zo'n 40 man. Dat is vrij ruim.

3 september 2019 om 10:41

Wel grappig dat iemand de 'fan' van Barcelona is en zelfs FCB-Catalunya als nickname heeft met droge ogen een andere club vreselijk kan noemen maar dat terzijde. Wordt wel duidelijk wanneer je ook ziet dat je niet eens weet waarover je het hebt.

Zoals gezegd heeft ie helemaal geen groot deel van zijn spelers verloren, er zijn transfers geweest en dat is heel normaal. Ze hebben Bas Dorst verkocht die in zijn carriere bij Sporting iets van 1 keer uit een penalty heeft gescoort in de grote wedstrijden en ook met hem heeft Sporting van Benfica verloren met 5-0. Mensen denken ook dat Porto en Benfica een sellectie hebben die er met kop en schouders uitsteken maar dat is onzin natuurlijk. Keizer snapt er niet veel van, snapt het Portugese voetbal ook niet (heb ik het niet alleen over de speelwijze). Weet niet of ie mag blijven of gaan maar echt indrukwekkend is hij nooit geweest bij Sporting, verre van dus denk dat er geen Sporting fan rouwig zal zijn als hij vertrekt. Niet dat ze hem weg willen hebben maar als hij weg gaat zal het geen drama zijn.

De Portugese Nederlandse Omroep Stichting? Dat slaat natuurlijk nergens op.

Ik weet niet of dit waar is maar het zal me niks verbazen als er een kern van waarheid in zit. Overigens had ik verwacht dat Keizer zijn ontslag zou indienen, want de club hoeft helemaal geen resultaten te verwachten als ze ieder jaar de beste spelers verkopen en dan een paar mislukte huurlingen ervoor terug halen. Deze club wil zonder te investeren attractief voetbal spelen en kampioen worden. Dat gaat nooit gebeuren. Snel wegwezen daar Keizer.

Ja, lastig clubje op het moment en zit er alweer een jaar. Opzich wel goed geweest voor zijn CV met twee bekers en een plek op de ranglijst die heel erg normaal is voor Sporting met Benfica en Porto als powerhouses.

Eerst verkopen ze alle topspelers en dan klagen dat de trainer niet efficiënt is.. Wat denken ze dan zelf?
Keizer heeft naar mijn weten echt boven verwachting gepresteerd en verdient niet zo'n dolk in de rug van het bestuur. Hopelijk krijgt hij snel een nieuwe club die wel netjes omgaat met z'n staf.

3 september 2019 om 11:34

Noem de topspelers die ze hebben verkocht dan want ook met Dost verloren ze 5-0.

3 september 2019 om 11:50

Welke topspelers? En idd naar jou weten maar zoals velen hier is dat niet zoveel want hij heeft gewoon normaal gepresteerd, geen enkele toegevoegde waarde verder. Heeft met meer geluk dan wijsheid de beker gewonnen op penaltys (taca da Liga is niet noemenswaardig) Met Bas Dorst (wat geen topspeler is by the way) hebben ze ook 5-0 klop gekregen van Benfica. Verder hebben ze gewoon een goed team dus als je niet weet waarover je het hebt moet je misschien gewoon mee lezen ipv onwetend uit de hoek komen

5 september 2019 om 01:00

Bas Dost is inderdaad geen geweldenaar maar wel een veel scorende spits geweest in zijn periode; word ook niet voor niks teruggehaald naar de Bundesliga.

De vertrokken (top)spelers zijn: Raphinha, Correia, Gelson Martins, Carvalho, Rui Patrício, Podence, Demiral, Adrien Silva en Semedo.

Tevens staat Bruno Fernandes ook al met één been buiten de deur.

Naar mijn weten zijn dit echt wel goede spelers.

Keizer heeft het vorig jaar niet eens onaardig gedaan maar een club met hele hoge verwachtingen en het ziet er nu al niet goed uit. Incasseren, wegwezen en dan kan Sporting weer de volgende trainer door het putje spoelen. Nadat de aanhang nog een keer wat mensen in elkaar timmert. Goede ervaring, op naar de volgende club. Leuke vent die Keizer, vind het nog altijd schunnig hoe Ajax met hem is omgesprongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sporting Portugal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Benfica2415
2.FC Porto2315
4.Estoril187
Voor de complete stand: Liga NOS
SpelersPositieW
Matheus NunesMiddenvelder91
PaulinhoAanvaller91
AdánKeeper90
Jovane CabralAanvaller81
Tiago TomásAanvaller80
Daniel BragançaMiddenvelder60
S. CoatesVerdediger91
Voor de complete selectie: Clubpagina Sporting Portugal.

1 fan
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 28 oktober
Xavi moet de nieuwe trainer van Barcelona worden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren