‘De Telegraaf heeft veel contact met een groep binnen Ajax met die gedachte’

Dinsdag, 3 september 2019 om

Erik ten Hag ontbrak maandagavond op het feest van het Voetballer van het Jaar-gala. De trainer van Ajax had geen zin om ‘gezellig te doen met mensen die suggestief zijn’, waarmee hij doelde op De Telegraaf. Het dagblad organiseert immers het voetbalgala, in samenwerking met de spelersvakbond en de Eredivisie-clubs, en is tevens de krant die Ten Hag al geruime tijd op de hak neemt.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

80 reacties (laatste reactie door giannini)

De Telegraaf is niet de werkgever van Ten Hag. Waarom zou hij zich dus wat aantrekken van die roddelpers daar?

3 september 2019 om 08:11

Omdat een medium als De Telegraaf zijn machtpostitie als ‘nieuwsbrenger’ bewust misbruikt om de publieke opinie te bespelen met valse middelen en doelen. Als individu sta je daar machteloos tegenover. Je begint immers altijd met een achterstand.

Zo’n krant kan onzin lanceren wat het wil, in de hoop dat het volk het neemt voor zoete koek. Het leed is daarmee al geschied, nog voordat het lijdend voorwerp zijn weerwoord heeft kunnen geven.

Als je er niet op reageert, dan gaat de meute er vanuit dat waar is. Reageert je wel, dan denkt men ook dat een kern van waarheid in zit, omdat het onderwerp zich geroepen lijkt te voelen zich te moeten verdedigen.

Blijft over de mogelijkheid om tot een boycot over te gaan. Dat heeft echter weer als nadeel, dat daarmee de machtspositie van het medium versterkt wordt. Je geeft ze daarmee het monopolie om eenzijdig roddels verspreiden zonder verdere tegenstand.

Zo’n ongelijke strijd is niet tot nauwelijks te winnen en brengt enkel onrust en tweespalt, wat uiteindelijk natuurlijk ook het doel is van zo’n medium. Het onderwerp wordt tegen zijn zin en wil meegezogen in een wereld van roddel en achterklep.

3 september 2019 om 08:27

Dit doen ze heel vaak pro ajax en nu is het een keer tegen ajax en dan zijn alle poppen aan het dansen.

Gaat meneer Ten Hag de Calimero uit hangen, wat een slap geval die vent.

3 september 2019 om 08:33

Wanneer heeft het krantje voor het laatst pro Ajax geschreven dan?

3 september 2019 om 08:38

Telegraaf pro Ajax? In de middeleeuwen zeker?

3 september 2019 om 09:00

@buitenspelval, het enige wat ten Hag of Ajax kan doen is het tegendeel bewijzen van wat er allemaal beweert wordt. Daarvoor was gisteren de perfecte gelegenheid. Toen Frenkie, Matthijs en Dusan mochten speechen had ik gehoopt dat er misschien een klein specifiek dankwoordje naar Erik zou gaan.

3 september 2019 om 09:33

@afcavosje

Dat is een keuze, maar ook een gevoelsmatige, persoonlijke keuze, die aan hem is lijkt mij. Ik begrijp en respecteer het wel dat hij ervoor koos om weg te blijven en niet in te gaan op de insinuaties en suggestieve berichtgeving.

En met zo’n specifiek dankwoordje gaat men uiteindelijk alleen maar mee in het niveau van De Telegraaf: een spelletje moddergooien, iets waar het niet vies van is. Je kunt zo’n speech ook opvatten als olie op het vuur gooien, iets waar de rioolkrant al halsreikend naar uit zal hebben gekeken. Ze zoeken en vinden toch altijd hun eigen interpretatie en laten dat vervolgens een eigen leven leiden. Denk ook niet dat de spelers er behoefte aan hebben te worden meegetrokken.

Ik vind de keuze van Ten Hag om niet te gaan een legitieme keuze. Elk nadeel heeft zijn voordeel, om met een illustere voorganger van Ten Hag te spreken. Hij kan het toch nooit goed doen. Liever zo dan maar en zijn gevoel volgen.

Het tegendeel bewijzen kan hij het beste doen met klinkende, sportieve resultaten. Daar is hij het afgelopen seizoen al ver in gevorderd.

3 september 2019 om 10:11

@afcavosje

vooral Tadic. die Hendriks moest echt uit hem trekken wat hij Van Ten Hag vond en daar reageerde hij amper op

3 september 2019 om 08:16

Duurt nog ff en dan is het hopelijk klaar! De Telegraaf heeft geen inside info meer bij Ajax en hebben al meerdere keren laten zien dat ze onbetrouwbaar zijn. Hetzelfde is bijvoorbeeld Henk Spaan gebeurt. Horen we nu ook niks meer van. Een trainer aan alle kanten met de grond gelijk maken terwijl je 2 prijzen pakt en op een haar na de CL finale niet haalt. Want die Lucas kun je wel laten schieten he Driessen. Echt lachwekkend!

3 september 2019 om 10:13

@gunnerfan

elke club ter wereld heeft een lek dus dat lijkt me onmogelijk. al zou je die gasten verbannen uit het stadion heb je nog steeds een telefoon waar je elkaar mee kan bellen

ik vind het nieuws niet zo schokkend ook dus ik snap niet waarom iedereen in rep en roer is. volgens De Telegraaf zijn er bij Ajax een paar mensen die elkaar niet mogen maar dat heb je bij elke club ter wereld. als je met 30 man werkt (spelersgroep en technische staf) heb je altijd wel wat mensen die elkaar niet mogen, daar ontkom je niet aan. ik snap daarom niet eens waarom De Telegraaf dit als nieuws ziet maar die zullen dat wel doen omdat ze hun krant moeten zien te vullen

3 september 2019 om 10:20

Pure frustratie van de Telegraaf. Geen scoops meer. Transfer nieuws vaak later dan VI of AD. Ajax en dan vooral overmars en vd Sar houden hun mond vaak dicht. Dit was in het verleden wel anders. Tja en wat doe je dan als je nieuws moet brengen? Dingen verzinnen. Het scoort het verkoopt. En winst behalen is toch waar het om draait. De Engelse tabloids doen dat al jaren. Niks mis mee. Maar geloof gewoon niet alles.

3 september 2019 om 11:56

Hij trekt zich er ook niet veel van aan. Hij kiest er alleen voor om niet naar hun feestje te gaan. Ik besteed mijn vrije tijd ook niet aan het bezoeken van feestjes van mensen die vervelend tegen mij doen. Dus waarom zou Ten Hag dat wel doen.

Ajax moet de telegraaf boycotten en laten zien dat ze achter Ten Hag staan. Die Driessen lult maar wat en stookt daarmee het vuurtje op. Ik walg van die vent, bah.

3 september 2019 om 07:37

Kan niet helaas, TG is officiële mediapartner. Contract is net verlengd tot 2023. TG betaald voor exclusieve mediarechten, zou Ajax ze boycotten is het contractbreuk. Wel is het mogelijk om vanuit de directie van ajax aan te geven dat je een andere vertegenwoordiger vanuit TG wil, maar dat zou ik als Ajax pas doen bij smaad/laster. Men vergeet nog wel eens dat je het hier over 2 bedrijven hebt, niet over een krantje en een voetbalclubje.

3 september 2019 om 07:48

Misschien een idee om te kijken hoe je onder dat contract uit kan komen dan. Ik zou met mijn bedrijf niet samen willen werken met een media"partner" die stelselmatig bezig is om onrust te zaaien. De Telegraaf zou er vast veel voor betalen maar welllicht doet een andere krant dat ook. Ajax heeft geld zat om het contract af te kopen (kan me niet voorstellen dat dit meer dan 4 miljoen waard is). Ik zou dat een prachtig gebaat richting ten Hag vinden.

3 september 2019 om 07:59

Wat een onzin! Ze schrijven wat je niet bevalt dus boycotten maar ... Beetje Trumpiaans als je mij vraagt. Veel mensen beseffen niet dat zo'n krant veel contacten heeft binnen zo'n club en zelfs binnen de spelersgroep. Valentijn en de Telegraaf zullen best eens mis zitten maar om ALLES permanent af te doen als valse informatie, omdat die je niet bevalt is wel héél makkelijk. Men redeneert alsof het altijd gemoedelijk en kunbaya is bij Ajax. Het rommelt altijd en goh waarom zou dat zijn? Precies omdat voldoende mensen naar de pers lekken, zie de Bergkamp/Keizer drama, De Revolutie etc.

3 september 2019 om 08:11

Het Cruijfkamp lekte veel naar de pers. Van het huidige Ajax bestuur en de huidige selectie zou ik niet zo snel mensen op kunnen noemen, hooguit Daley Blind. Denk dat de meeste profs binnen Ajax eigenlijk schijt aan de pers hebben om het zo te zeggen en lekker met plezier hun werk doen.

3 september 2019 om 08:13

Savano,

En dat is toch precies de reden waarom je zo'n krant niet zou moeten willen in je club? Ik ben geen fan van Ajax maar ik ben gewoon verbaasd dat de Telegraaf zo aan t stoken is binnen die club. Het begint gewoon zielig te worden.

Dan is die Trump toch niet zo heel achterlijk.

3 september 2019 om 08:32

En jij denkt dat 'het probleem' daarmee is opgelost, ahahaha hoe naief kun je zijn? Ga je dan ook alle medewerkers screenen op contacten? Jij schieuwt Stasi technieken overduidelijk niet *zucht*

3 september 2019 om 08:44

Boycotten heeft weinig zin, want dan zuigen ze wel weer iets uit hun duim. De krant zal toch vol moeten. Het is natuurlijk wel triest dat EtH met Ajax 2 prijzen pakt en bijna de finale CL en er nog steeds bakken kritiek komt van Driessen, maar om het hardst roepen dat er geen sprake is van een hetze.niet serieus te nemen die man.

3 september 2019 om 10:20

@gerard13

ontevreden spelers, dus de spelers die weinig tot geen minuten maken hebben nog wel eens de neiging om te lekker naar de pers hoor

3 september 2019 om 11:58

Zo'n boycot moet je ook helemaal niet doen. Zonder van de energie. Ten Hag kiest de enige juiste route: geen aandacht aan besteden, en al je energie steken in het uitoefenen van je eigen vak.

Iedere fan weet dat het nooit rustig is bij Ajax. Dat was vroeger niet zo, nu niet en ook niet in de toekomst. Dat accepteer ik ook. Wat mij echt boos maakt is dat een aantal mensen het niet kunnen laten om zelfs in goede tijden hun gif richting Ten Hag te spuwen. Valentijn Driessen en Johan Derksen zijn alleen maar uit op sensatie en een man kapot maken. Zeker Driessen gedraagt zich als een man men een specifieke agenda. Een agenda die Frank Wielaard heel mooi beschrijft. Driessen wil wat het kost de trainer weg hebben. Ten Hag past niet in het profiel van een zeer bekrompen groepje. Daarom hebben ook Overmars en v.d Sar de wind van voren gekregen. Het is zo duidelijk wat Driessen aan het doen is, en het is achterbaks en smerig.

Ze hebben het er steeds over dat ten hag tegen kritiek moet kunnen maar dit heeft toch niks met kritiek te maken. Dit is zoeken naar viezigheid en manieren om hem tegen te werken

3 september 2019 om 08:05

Helemaal mee eens. Gisteren sloeg Genee de spijker op z'n kop: als de prestaties goed zijn ben je het aan je stand verplicht of komt het door de geweldige tactiek van Alfred Schreuder, valt het een keer tegen is het allemaal de schuld van Ten Hag. Ze zitten aan z'n stoelpoten te zagen, en de volledige Ajax achterban zit niet te op hun negativiteit. Daarbij zit die Driessen er altijd volledig naast met zijn voorspellingen, wat hem zo ongeloofwaardig maakt. Die man moet zichzelf echt eens achter de oren krabben.

Zou het ook niet zo kunnen zijn, dat de Telegraaf op bepaalde punten het wel juist ziet en dat Ten Hag zich wellicht ook iets van de niet aflatende kritiek zou kunnen aantrekken? Nu lijkt het wel of de journalisten van de Telegraaf alleen maar onzin uitkramen en dat Ten Hag een feilloze trainer is. En waarom zou Valentijn Driessen Ten Hag kapot willen maken?

3 september 2019 om 07:18

Misschien heeft de Telegraaf wel gelijk, maar het feit dat er irritatie van de fans richting een krant ontstaat is wel heel veelzeggend. Ik bedoel prima als je achterlijke dingen schrijft, prima als je kritisch bent maar op een gegeven moment wordt het gewoon sneu. De Telegraaf op dit moment is gewoon een hele sneue krant en dat is best zonde want de Telesport vond ik altijd leuk om te lezen. Sinds ik iets beter kijk valt het me op dat Driessen vaker het onderwerp van gesprek is dan dat de inhoud van het artikel dat is en dat het eigenlijk zelden tot nooit in positieve zin is. Dat vind ik echt extreem laakbaar en om die reden weiger ik ook de krant nog te lezen.

Als ze bij de Telegraaf gelijk hebben, harstikke leuk voor ze maar er is meer nieuws dat wel de moeite waard is om te lezen en ook nog enigszins respect opbrengt voor de medemens. Breng dat lekker..

3 september 2019 om 07:24

Kritiek is prima, al is die vaak wat ongenuanceerd “Ten Hag is helemaal de weg kwijt, want hij wijzigt zijn team op 8 plaatsten”. Waar slaat dat op? Ze winnen toch nog steeds? Daarnaast roepen ze dingen (zogenaamde onenigheid van Ten Hag met spelers waarbij de spelers dit zelf ontkennen). En zo zijn er elke week wel aantijgingen. En die optelsom maakt het dat het wel wat weg krijgt van een hetze, ja...

3 september 2019 om 11:25

@giannini

wanneer heb jij voor het laatst een speler horen zeggen ik vind mijn huidige coach maar een flapdrol?

3 september 2019 om 11:35

@Japie, dus als een speler het ontkent, klopt het niet en als hij niets zegt, klopt het nieuws wel. Zie je zelf niet hoe krom dat is? De krant wint dus altijd ondanks leugens.

Edit: ik denk dat je Ziyech nooit kan verwijten dat hij niet eerlijk is.

3 september 2019 om 14:02

@kyle66

dat zeg ik niet maar dat een speler ontkent zegt helemaal niks. hoe vaak hebben we niet gezien dat een speler zogenaamd tevreden is over een coach totdat zo iemand ontslagen word en dezelfde speler hem helemaal gelijk maakt met de grond in een interview

4 september 2019 om 13:33

Dus jij denkt dat Ziyech en Tadic hebben bijgetekend terwijl ze het niet kunnen vinden met of de visie van Ten Hag? Er was toch niet echt sprake van een spoedig vertrek van Ten Hag toch?
Het gaat erom om er onwaarheden worden verspreid en daarnaast waarom je dit zou doen in een situatie die resultaat technisch gewoon prima is.
De lichaamstaal van zowel Ziyech als Tadic zijn in zijn geheel niet afwijzend richting Ten Hag, sterker nog, zelfs positief. Daarnaast laat Ziyech ook mondeling nog weten dat het totaal niet aan de orde is. Hoe zie jij dan in godsnaam een bevestiging van die beweringen van De telegraaf/valentijn Driessen?

3 september 2019 om 08:48

Hier zou je best gelijk in kunnen hebben, maar de Telegraaf schiet haar doel voorbij, door op deze manier een hetze te voeren tegen Eth.

3 september 2019 om 09:46

@birotor

Gisteren in Voebal Inside zei Genee het heel treffend, als Ajax wint in de CL, zoals van Real, dan is de voormalig assistent Schreuder (ex trainer Twente, vraag maar aan de Twente supporters hier hoe hij was) ineens een taktisch genie. Dan heeft Ajax ondanks Ten Hag gewonnen. Als Ajax verliest, dan ligt het aan Ten Hag.

Zelfs als Ajax zich plaatst voor de CL groupsfase dan is de berichtgeving dat Ten Hag totaal in paniek is.

Ten Hag doet het gewoon volgens Valentijn en Derkssen nooit goed. Bij winst is een ander die geprezen moet worden, bij verlies ligt het aan Ten Hag.

3 september 2019 om 11:02

Speedyafc

Om je verhaal, waar ik het volledig mee eens ben, kracht bij te zetten: de periode onder Schreuder bij Twente was het meest verschrikkelijke ooit, die periode vond ik zwarter dan de degradatie. Schreuder had de beschikking over prima spelers zoals Corona, Ziyech maar wist daar het meest waardevolle voetbal ooit mee op de mat te leggen en bovenal: dodelijk saai, laf en verdedigend terwijl de selectie dat niet was. Ik geloof dat we 10e werden. Een tactisch genie is Schreuder dus allesbehalve.

Smerige en onethische krant die Telegraaf, dat heb ik altijd al gevonden en al helemaal na die Tripoli vliegtuigramp. Smerig tuig is het.

3 september 2019 om 12:02

@birotor

Welk deel van die niet aflatende kritiek zou hij zich moeten aantrekken dan? Die kritiek gaat vaak over randzaken. Onzin als zijn accent enzo. En met de voetbalinhoudelijke zaken heeft Ten Hag allemaal gelijk gekregen, en zat de Telegraaf er gewoon snoeihard naast.

Jij gaat mee in het frame van de Telegraaf; als je iets maar zo vaak mogelijk herhaalt, dan zal er wel een kern van waarheid in zitten. Maar wat mij betreft is dat niet zo.

Ik geloof Valentijn Driessen met zijn kritische blik.

3 september 2019 om 07:20

Hij zit er anders best vaak naast.dus ik vraag me af waar je geloof vandaan komt.

3 september 2019 om 09:40

Dan ben jij de enigste! Het is geen kritiek van Valentijn maar een persoonlijke hetze.

3 september 2019 om 09:47

Dus jij gelooft dat het slim was die Moura maar te laten schieten want die scoort nooit. Dat je niet hoeft af te reizen naar Real want Ajax werd er toch uit geknikkerd?

Dat Schroeder een taktisch genie is. Ondanks dat ie het bij Twente niet goed deed. Ondanks dat geen enkele club hem destijds als hoofdtrainer wilde? Je gelooft dat het toeval is dat Ten hag het gewoon goed deed bij Go Ahead en bij Utrecht?

3 september 2019 om 10:51

Heerlijk sarcasme

Het nare van die gasten (V. Driessen en J. Derksen) is dat ze zelf iets creeeren cq. verzinnen (o.b.v. zogenaamde betrouwbare bronnen). Bijvoorbeeld dat spelers niet net Ten Hag kunnen opschieten. Dat wordt dan verkondigd als ‘de waarheid’ en goede journalistiek. Maar als er door andere reporters dan journalistieke wederhoor wordt gedaan, zoals aan een vermeende speler in kwestie, Ziyech, op de man af vragen of dat zo is, waarbij hij heel rustig en geloofwaardig antwoordt dat de relatie prima is, noemen ze dat ‘flut’ journalistiek.... Dus zomaar iets roepen zonder bron te melden is beter dat de mensen zelf te laten antwoorden... Nadeel is gewoon dat ze op hun podium (Telegraaf en Voetbal Inside) alleen maar meepraters aan het woord laten...

3 september 2019 om 07:23

De waarheid zit dan ergens in het midden. Ziyech zal nooit zijn trainer voor de camera afvallen. Maar de roddels van binnenuit kunnen ook van iemand anders zijn die alleen zijn eigen onvrede vals gebruikt in naam van Ziyech en Tadic.

3 september 2019 om 07:30

Kan ik in meegaan, maar dan vertelt alle lichaamstaal die je recentelijk ziet, toch wel een heel ander verhaal. Spelers die ontevreden zijn over hun trainer, houden zich dan eerder afzijdig en gaan niet al lachend lopen juichen met en armen heen slaan om de trainer, toch?

3 september 2019 om 07:45

Ziyech is de meest eerlijke speler op de Nederlandse velden. Eerlijk over vertrek wens,eerlijk over niveau van de competitie. Dan kan hij ook echt wel zeggen als hij ontevreden is over de tactiek, dat doen spelers toch wel vaker?

3 september 2019 om 10:23

@giannini

ik weet niet of Ziyech hem mag maar gisteren was het wel opvallend dat Tadic een beetje er omheen aan het draaien was toen Helene hem vroeg naar wat hij vond als Ten Hag als coach. hij ging daar amper op in. nu kan dat toeval zijn hoor en hoeft dat niet perse wat te zeggen maar het viel wel op

Alweer de verwijzing naar "die Tukker", meestal in een negatieve context. Dat zou hij eens bij Zyech moeten doen. Hem steeds die Marokaan noemen. Dan had hij heel links Nederland achter zich aan. Nee het heeft weinig met journalistiek te maken..

3 september 2019 om 11:06

Lachen he, het kan me persoonlijk als Tukker niets verrotten wat ze in het Westen van ons vinden, misschien typeert ons dat ook wel, maar wel heel bijzonder dat zijn afkomst er telkens bijgehaald wordt.

"Het is en blijft een bot, eigenwijs boertje als je dat erin wilt zien. Het is verleidelijk om daar steeds over te beginnen. En zo beginnen de pesterijtjes op het schoolplein bij een gemiddelde groep 6 van de basisschool. Driessen is ongeveer dat niveau dus.

3 september 2019 om 07:25

Een trainer dien je primair af te rekenen op resultaten. Die lijken me toch niet slecht. 1/2 finale CL, de dubbel nationaal. Dit seizoen supercup, de maand augustus afgesloten als koploper met nu al een voorsprong in doelpunten en de CL groepsfase gehaald. Zou niet weten wat hij beter had kunnen doen. Veel goals, resultaten, zilverwerk. Nee het is niet netjes om ETH nu af te zeiken.

3 september 2019 om 08:02

Ja maar dat kwam natuurlijk door die geweldige Schreuder die zijn mond wel eens voorbij praatte bij de pers en daardoor likken Valentijn Driessen en Johan Derksen zijn billetjes af want dan konden ze zeggen dat het wel goede journalistiek was.
Ten Hag toptrainer! verdient veel meer respect van de buitenwereld dan dat hij krijgt. Beste Ajax coach dit millenium.

Ik vind dat eigen Tukker argument zo"n onzin. Frank de Boer komt uit West-Friesland, ook een regio die nogal bekend staat om eigenwijs en stugheid, maar omdat Frank een Ajax achtergrond had was het prima. Het is gewoon de Telegraaf die geen ingang bij hem heeft en dat vinden ze maar niks dus blijven ze aan zijn stoelpoten zagen.

Als krant moet je ook gewoon je bronnen geven. Of in de vorm van foto's emails, appjes, of mensen. Als je je lek nog niet wil prijsgeven moet je wachten met je verhaal. Nu zijn het gewoon leugens en verzinsels, fake news. Logisch dat alle Ajacied dat irritant vinden. Op Voetbalzone zal je geschorst worden als je provoceert zoals Valentijn Driessen en hij is hoofd van een krant. Met 'die tukker' speel je denigrerend op de man. Daarbij elke Ajacied vind dat ten Hag niet naar dat gala moet gaan, en hij vertegenwoordigt Ajax, dus niet gaan. Telegraaf moet gewoon melden wie het lek is en anders bestaat het lek niet en dan moeten ze stoppen met leugens.

3 september 2019 om 09:02

Als krant hoef je de bronnen nooit te geven, daar zijn al aardig wat rechtzaken over gevoerd, er zijn zelfs al journalisten 'gegijzeld' hierom. En als het tot een rechtszaak komt is de uitspraak veelal in het voordeel van de krant.

3 september 2019 om 10:52

Begrijpend lezen aub. Bronnen als in bewijs dien je gewoon te geven als waardige nieuwsbron, niet letterlijk volgens de wet maar dat claim ik ook niet. Je bent idd niet verplicht om aan te geven waar je bewijs vandaan komt. De telegraaf draagt geen bewijs aan en dus is de kans aanwezig dat het fakenews, leugens en kolder is. Ze zijn niet wettelijk verplicht om hun bron aan te geven, maar als journalisten heb je ook de opdracht je verhaal te onderbouwen met bewijs. Kortom als Schreuder lekt, dan hoeven ze hem niet te vermelden, maar kunnen ze wel data verzamelen zoals screenshots van een App groep, foto’s van ruzies, boze e-mails, etc.

Wat die Valentijn Driessen allemaal voor een complete onzin uitkraamt is toch te gek voor woorden. Hoe zal hij het nou vinden als er elke dag over hem geschreven wordt dat ie er niks van bakt, dat ie uitgekotst wordt intern, dat zn collgags liever met Mike Verweij omgaan en dat andere mensen nog zieltjes gaan winnen om ook op tv nog even door te gaan met afbranden afzeiken etc etc. Nergens maar dan ook nergens op gebaseerd dat deze zogenaamde zelfbenoemde "sportjournalist " Erik Ten Hag ongelooflijk afmaakt en afzaagt in de pers en media.
Ten Hag heeft een unieke prestatie geleverd vorig jaar met het overleven van drie voorrondes CL tot aan de halve Finale CL met schitterend voetbal ook nog nota bene. Niet gestolen, miezerig of met een lucky , maar met gedurfd voetbal vol branie en bluf met unieke resultaten. Daarnaast na jaren een kampioenschap en de beker naar Amsterdam gehaald. Respect voor Ten Hag selectie , staf en bestuur. maar nee niet voor Valentijn. Ook niet nadat Ajax weer twee voorrondes heeft overleefd en weer CL voetbal gaat spelen en weer gaat knokken in deze miljoenenbal. Heerlijk, iedereen heeft er zin maar Valentijn niet. Het succes kwam door Schreuder, spelers hebben niks met Ten Hag, die Tukker dit en dat. Wie denkt DIE Valentijn wel niet dat ie is. De Telegraaf vindt dit fantastisch en dan tijdens de CL wedstrijden zonder schaamte met een camera ploeg een microfoon onder je neus gaat duwen in de Supportershome in de hoop dat er eentje zn geduld verliest en dat zooitje in mekaar poeiert. Dan met grote koppen in de krant verongelijkt gaan doen dat journalisten beschermd dienen te worden. Bah! Keihard boycotten die vieze griezel met zn media vriendjes.

En ik heb uit bronnen dichtbij deheer Driessen vernomen dat hij vroeger kinderen sloeg als hobby. Is niet zo, maar ik hoef mijn anonieme bron toch niet prijs te geven dus kan mij het schelen.

Man man wat een kleuters zitten hier toch ook, lijkt wel alsof velen van jullie teveel op social media zitten waar alles een complot tegenwoordig is.

Het beroerdste is dat Driessen deze aandacht heerlijk vindt, nu denkt dat hij ertoe doet en hij in zichzelf is gaan geloven. Lachwekkend voor zo'n joker toch haha ? Zou die pipo helemaal niet serieus nemen. Maar Ten Hag moet daar dan juist niet wegblijven. Dat was toch een heerlijk podium om die telegraaf op hun eigen feestje eens flink af te branden...

De Telegraaf zuigt heus niet alles uit hun duim. Ze gooien het er te dik op misschien maar het is wel altijd op waarheid berust. En waarom zou je geen kritiek op Ten Hag mogen hebben ? Ondanks het succes vorig seizoen was er het nodige op aan te merken. Als er reden tot kritiek is moeten we dat kunnen aangeven. En dat is precies wat de Telegraaf doet. Door weg te blijven bevestigd Ten Hag dat de Telegraaf het bij het rechte eind heeft. Dit is vlucht gedrag.

3 september 2019 om 10:42

"ondanks het succes vorig seizoen was er het nodige op aan te merken"

Noem eens wat op dan. Na 5 jaar weer kampioen, halve finale CL en alle binnenlandse prijzen gepakt met het mooiste voetbal van Nederland. Daarboven op spelers een podium gegeven (cl), waardoor Ajax de absolute hoofdprijs kon vragen voor haar spelers, waardoor Ajax nu financieel een gapend gat heeft geslagen met haar concurrentie. Leg mij eens precies uit, wat een andere trainer beter had gedaan dan ? Volgens mij heb je onder een steen geleefd het afgelopen seizoen, anders zou je niet met dit soort onzin aankomen.

Huh Driessen die Ten Hag verdedigd ten opzichte van journalisten van de telegraaf??? Verder hoor je alleen dat Ten Hag er niet was en maken ze daar ophef over, maar waar was Vn Bommel? Die was ook afwezig en daar wordt dan niks van gezegd. Ook zijn pupil (Luuk de Jong) viel in de prijzen. Misschien had hij wel een goede reden om afwezig te zijn, maar zo zie je maar hoe selectief de kranten (vooral de telegraaf) zijn om 1 iemand zwart te maken omdat die hun niet aanstaat en "niet bij ajax zou passen"

@raubaht

Er wordt toch niet beweerd dat er helemaal geen kritiek geleverd op ten Hag mag worden geleverd?
Hoe kan je nou trouwens beweren dat de telegraaf het bij het rechte eind heeft omdat ten Hag geen zin in figuren heeft en dat 'feest' aan zich voorbij heeft laat gaan.
Ten Hag heeft de beslissing genomen om niet te gaan, je kan het er mee zijn of niet, maar hij heeft in ieder geval n beslissing genomen.

3 september 2019 om 10:25

@gunsmoke

omdat Ten Hag natuurlijk ook anders kan reageren, hij maakt het nu zelf wel erg groot ook allemaal. je kan ook met een brede glimlach zeggen "ja hoor, jullie informatie klopt. ik en mijn selectiespelers vliegen elkaar elke dag in de haren". wat wil je als journalist dan nog verder zeggen?

3 september 2019 om 10:44

Probeer maar eens normaal te blijven, wanneer er 2 jaar lang ongefundeerde kritiek jouw kant op komt. Dat er onenigheid is binnen de selectie, dat zal heus wel kloppen. Dat is namelijk bij iedere selectie, want je hebt met haantjes te maken. Bij een Madrid, Barcelona, Juventus of Bayern Munchen is ook niet alles hosanna.

3 september 2019 om 11:30

@nl_modric

ligt er ook een beetje aan hoe gevoelig je bent. een Beenhakker of Hiddink bv zouden hier niet van wakker liggen denk ik. die zouden gewoon stoicijns verder gaan waarmee ze bezig zijn.

3 september 2019 om 11:57

Nu wel ja Japie, nu ze bejaard zijn. Als je denkt dat Beenhakker in zijn goede tijd over zich heen liet lopen dan ben je niet goed wijs. Die had de Telegraaf meteen bij de strot gepakt.

3 september 2019 om 14:07

@nl_modric

Beenhakker had zo een gala niet ontweken. die was expres gegaan en had met zijn charisma en een paar scherpe, komische opmerkingen die mensen op hun plek gezet

3 september 2019 om 15:54

@japie
Dat is toch precies wat Ten Hag doet: stoicijns verder gaan met waarmee hij bezig is. Namelijk trainen van Ajax. Dat Beenhakkers en Ten Hag daarin een eigen stijl hebben, is toch prima.

De mooiste grap is nog wel dat de telegraaf altijd als rioolblad wordt gezien door iedereen maar als het negatief over Ajax is dan zijn ze ineens heel erg goed geinformeerd en klopt het ineens wel... Blijkbaar hebben er ook weer veel mensen gisteren naar vi gekeken. Ik zie weer allemaal mensen met dezelfde mening als Derksen. Jemig wat triest!

Wat een sterk stukje journalistiek zou zijn, is als iemand eens kan blootleggen hoe de lijntjes lopen tussen de Telegraaf en Ajax. Ben benieuwd of iemand zich daaraan wil branden.

Tja, als die groep bestaat binnen Ajax dan zou ik ze het volgende willen adivseren : pas je aan of vertrek. Ajax is (en hoort) geen sekte te zijn van oud spelers en Amsterdammers, maar een prachtige voetbalclub voor iedereen die openstaat voor ideeen en impulsen van buitenaf. En dan maakt het geen snars uit of je bij Feyenoord hebt gespeeld of dat je een rasechte Tukker bent. Iedereen die onze club verder kan helpen en ondersteunen is van harte welkom.

Het probleem met deze krantjes en de bijbehorende medewerkers, is dat ze niet meer nieuws plaatsen over het daadwerkelijk presteren van de trainer. Als er een wedstrijd niet goed gaat en er valt een heleboel aan te merken over de tactiek of de opstelling etc, dan gaat het over alles behalve dat. Dan is het een eigenwijs boertje. Dan ligt hij overhoop met spelers. Dan heeft hij afspraken met blind niet nagekomen etc etc... Maar nooit wordt er een keer uitgelicht dat er op het veld verkeerde keuzes zijn gemaakt. Daar wordt ik zo moe van. Die Driessen.. ik zou per god niet weten of die man verstand heeft van voetbal. Als ik een stuk van hem lees over een wedstrijd, gaat het nooit over de wedstrijd. Hij schrijft over een wedstrijd altijd op een manier dat je er nooit uit kan halen of hij de wedstrijd wel gezien heeft of puur op youtube beelden afgaat.

Hij zegt in een eerder stuk dat hij enkel op feiten gebaseerde dingen schrijft, maar nu gaat het ineens over zijn presentatie en voorkomen? Het aantal keren dat deze man puur willekeurig iets heeft geroepen dit jaar, maar dit totaal niet in de buurt komt van realiteit, is inmiddels ontelbaar geworden. Het is te genant dat dit soort mensen nog een podium krijgen. Ik doe waarschijnlijk fanatiek mee eraan, want ik reageer er ook op. Maar deze man gaat inmiddels gewoon normen en waarden voorbij. Dit is puur en enkel roepen om het roepen. En als iemand iets terugroept, dan wordt het nog erger.
Driessen en Derksen.. als die een idee hebben, dan wordt alles uit de kast gehaald hiervoor en hierover.. waar of verzonnen, dat maakt niet uit. Nu hebben ze samen een idee, dan merk je direct wat er gebeurd.

Een krant boycotten. Aanpassen of vertrekken. Is Ajax het afgelopen jaar soms overgenomen door Donald Trump? Ze zijn wel echt van suiker daar in de hoofdstad. Slecht nieuws verkoopt kranten. Het enige dat je kan doen, is de krant niet lezen, dan houden ze vanzelf op. Blijkbaar is er voldoende markt voor gezeik over Ajax, en logisch, want buiten Amsterdam ziet iedereen Amsterdammers graag in hun hemd staan.

Toen Donny op het bankie zat lekte hij ook via Sjaak alles naar de Telegraaf. Er zitten er altijd wel een paar die lekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax95
5.PSV73
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
N. ÜnüvarAanvaller
E. ten HagUnknown
A. OnanaKeeper30
E. ÁlvarezVerdediger30
D. BlindVerdediger30
S. DestVerdediger30
N. MazraouiVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

1 fan
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 29 september
Valencia is favoriet om Daniele Rugani te strikken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren