Derksen hekelt keuze Makkelie: ‘Daar staat de doodstraf op homoseksualiteit’

Maandag, 2 september 2019 om 21:44Demen Bulbul

Danny Makkelie was afgelopen weekeinde niet actief in de Eredivisie, omdat hij als videoscheidsrechter (VAR) optrad in een wedstrijd in de competitie van Saudi-Arabië. De KNVB-arbiter fungeerde als VAR bij de competitiewedstrijd tussen Al-Fateh en Al-Nassr en toucheerde volgens Johan Derksen een lucratieve vergoeding voor die activiteit.

Derksen onthult dat Makkelie liefst 10.000 euro kon bijschrijven na zijn avontuur afgelopen weekend in Saudi-Arabië. De flamboyante analist vindt echter dat het de scheidsrechter had gesierd als hij niet was afgereisd naar het land en wijst daarbij op diens vermeende geaardheid. "Naar verluidt is scheidsrechter Danny Makkelie homoseksueel. Dat vind ik totaal niet relevant", begint Derksen maandagavond bij Veronica Inside.

"Hij gaat echter om de haverklap een wedstrijd leiden in Saudi-Arabië voor heel veel geld. Dat gunnen Jaap Uilenberg en de Nederlandse scheidsrechterscommissie hem blijkbaar. Maar in dat land staat de doodstraf op homoseksualiteit. Als je hand in hand loopt, krijg je 450 stokslagen op het marktplein", stelt Derksen.

Dit bericht bekijken op Instagram

Vanavond VAR bij de wedstrijd Al Fateh vs Al Nassr // Scheidsrechter Hategan uit Roemenië // Saudi Professional League // Saudi Arabië. Tonight VAR in the match Al Fateh vs Al Nassr // Referee is Hategan from Romania // Saudi Professional League // Saudi Arabia. #var #saudiprofessionalleague #saff #videoreferee

Een bericht gedeeld door Danny (D.D.) Makkelie (@dannymakkelie) op

"Dan denk ik: Makkelie, als je nou enig karakter had, dan zou je zeggen: die tien ruggen wil ik wel in mijn zakken steken, maar die ga ik niet in zo'n land halen. Een homofiele scheidsrechter gaat niet naar het ergste land tegen homofielen ter wereld", zo betoogt Derksen, die het naar eigen zeggen 'in het verhaal relevant vindt' om de vermeende geaardheid van Makkelie ter sprake te brengen. "Ik vind het opzienbarend dat hij daar naartoe gaat."Gerelateerd

Meer sportnieuws

51 reacties (laatste reactie door sirius)

Derksen we weten het ondertussen wel, je houd niet van het Midden-Oosten. Je hoeft niet elke keer weer te roepen dat het slecht is en dat mensen er niet heen moeten, niemand neem jou meer serieus. Je praat zoveel zonder iets te zeggen, werkelijk waar niet normaal.

2 september 2019 om 21:58

In dit geval heeft hij gewoon gelijk. Als je als homo in een dergelijk land gaat fluiten voor de knaken, hoeft die persoon iig nooit meer te klagen over ongelijkheid. Want het is blijkbaar alleen belangrijk als het hem uitkomt.

2 september 2019 om 22:14

Maar Makkelie heeft nooit gezegd dat hij homo is, laat staan dat hij ergens over klaagt. Dat beweert Derksen.

2 september 2019 om 22:30

Ach, Derksen rijdt diesel en die diesel komt heus niet enkel uit Noorwegen maar ook uit bv Rusland en het Midden-Oosten. Aardolieproducten zitten tot in shampoo aan toe, zou Derksen dat allemaal boycotten?
Hij is zelf verre van vies van zakken vullen, laat een ander dat dan ook lekker doen.

2 september 2019 om 22:44

Kohaku, om nou Diesel uit het Midden-Oosten te gaan vergelijken met een wedstrijd fluiten die je uit principe als homoseksueel niet zou moeten doen omdat daar idiote sancties opstaan wat de vrijheid van mensen in gevaar brengt is wel een verschilletje he?

2 september 2019 om 23:54

Tsja, diezelfde diesel maakt de regio zo stinkend rijk dat ze nog wegkomen met moderne slavenarbeid ook. Maar daar hoor je er maar weinig over. Waar trek je de grens van hypocrisie? Derksen maakt zichzelf echt belachelijk imo

3 september 2019 om 00:15

Wat een idiote vergelijking, daarnaast gaat het niet eens om het zakken vullen maar om morele principes.

2 september 2019 om 22:31

@arsenalfanehv
Jij praat alsof de hele wereld het met jou eens is, Derksen heeft gewoon een punt. In de hele wereld gebeuren slechte dingen en ja we doen zaken met S.A voor olie maar er is niks mis mee om uit principe daar niet heen te gaan, het gaat niet alleen om homoseksualiteit, mensen met een andere religie worden daar gestenigd, mannen, vrouwen, kinderen, gastarbeiders worden uitgebuit en S.a. is een oorlog aan het voeren in Yemen waar dagelijks burgers worden gedood dus hij zegt wel degelijk iets.

2 september 2019 om 23:25

Ooh SA voert oorlog met Yemen, dat conflict ligt waanzinnig gecompliceerd, een stuk gecompliceerder dan in de media verschijnt. Daarbij moeten wij toch niet over oorlog beginnen. Dan zou je ook niet meer naar de VS, Engeland of Frankrijk moeten. De hele Irak oorlog is de meest zinloze oorlog die ooit gevoerd is, Irak is binnengevallen toen Saddam Hoessein dreigde de olieprijzen flink te verhogen. Met als gevolg duizenden burgerslachtoffers, omgekomen soldaten aan beiden kanten en een van de meest cultureel rijke landen van de wereld totaal met de grond gelijk gemaakt. Nogmaals, ik wil de Wahabbistische beleid in SA helemaal niet verdedigen. Maar kom op, we zijn honderden jaren moordend en plunderend de wereld over getrokken, we hebben toevallig een Verlichting meegemaakt en nu gaan we de wereld opvoeden over "mensenrechten", lachwekkend.

Kinderen en gastarbeiders worden ook in Zuid-Amerika, Afrika of het Verre-Oosten uitgebuit, hoezo hoor je als het hierover gaat toch alleen maar SA of Qatar? Hoezo hoor ik dit argument nooit als iemand in China of Colombia gaat voetballen?

2 september 2019 om 23:36

''kinderen en gastarbeiders worden ook in Zuid-Amerika, Afrika of het Verre-Oosten uitgebuit,''

Precies en in het laatste geval ook nog eens omdat wij alles zo goedkoop mogelijk willen en geen euro meer willen betalen.

2 september 2019 om 23:43

Wat dacht je van die Poolse vrachtwagenchauffeurs hier? Omdat wij Nederlanders alles zo goedkoop in de winkel willen hebben liggen.

2 september 2019 om 23:53

Nee hoor. Omdat de werkgevers graag goedkope arbeidskrachten willen.

3 september 2019 om 08:35

Een Poolse vrachtwagen chauffeur is geen Nederlandse arbeidskracht. De Poolse kasmedewerkers bijvoorbeeld wel.

3 september 2019 om 21:14

@Rug Klopt allemaal wat je zegt maar om af en toe principieel te zijn is niks mis mee, ik word er ook misselijk van als Máxima gezellig zit te babbelen met de Saudische kroonprins terwijl een maand eerder journalist Kashoggi in stukken is gezaagd in opdracht van de Saudische overheid waar deze prins zo'n beetje de directe baas van is. Dan kunnen we het natuurlijk hebben over politiek in Colombia, mensenrechten in China en vrachtwagenchauffeurs in Polen enz enz, toch mag je ook wel eens laten zien dat niet alles kan en normaal is.

2 september 2019 om 22:36

Ach joh, Derksen moet je niet serieus meer nemen. Midden Oosten wel veroordelen, terwijl hij pro Amerika is. Ook laatste paar weken weer lekker in het nieuws, maar daar hoor je hem nooit over. Ik bagetalliseer het overigens niet wat er in het Midden Oosten plaatsvind, maar als er een iemand redelijk hypocriet is, dan is het Derksen wel. Ik vind Derksen best een grappige gozert en kan af en toe grappen maken op de juiste momenten, maar over voetbal en over politiek zevert hij verschrikkelijk de laatste paar jaren. Echt pijnlijk om te zien, net als Aad.

Nu wil ik niets goedpraten met betrekking tot mensenrechten en dergelijke, maar dat soort zaken staan toch volledig los van een wedstrijd die Makkelie leidt als VAR in zo'n land, bovendien voor veel geld?! Als dat de strekking van een discussie mag zijn, kunnen we elke beslissing koppelen aan elk land en z'n tekortkomingen. Dan mag je tegenwoordig niets meer. Makkelie moet zelf weten wat hij doet met de risico's van dien. Verder valt het waarschijnlijk dus wel mee met die doodstraf daar, want volgens mij leeft Makkelie nog steeds...

2 september 2019 om 22:00

Maar welk risico loopt hij dan? Ook ik wil deze "mensenrechten" schendingen niet bagataliseren, maar Makkelie loopt natuurlijk geen enkel risico. Verder heb je helemaal gelijk zodra van Basten in Rusland met Poetin op de foto gaat dan is hij van mening dat sport en politiek strikt gescheiden moet blijven, tenzij het even niet in zijn eigen normatieve systeem past. Dan doet dat argument er opeens blijkbaar niet meer toe. Ik zou Makkelie goed kunnen begrijpen dat hij daar vanuit persoonlijk oogpunt liever niet komt, maar om dan als moraalridder dat gedrag maar te veroordelen is erg makkelijk en goedkoop.

3 september 2019 om 15:42

Ik heb geen idee wat die risico's zijn, aangezien ik niet precies weet hoe de regelgeving in dat land is en in hoeverre ze daar de mensenrechten schenden. Ik bedoelde dus ook niet specifiek dat er risico's zijn, maar dat als ze er zijn, Makkelie daar maar mee moet omgaan. Hij kiest er zelf voor dat te doen en zal vast wel op de hoogte zijn van de behandeling daar.

Zit deze kerel nou in het voetbal of in de politiek? Wat een vermoeiende eikel zeg!

2 september 2019 om 22:33

Nu lopen er wel erg veel mensen opeens verontwaardigd te doen hier. Veronica Inside (of welke naam het door de jaren heen heeft gedragen) is altijd een programma geweest waar een wat breder spectrum aan onderwerpen aan bod komen dan alleen voetbal. In dit geval is het gewoon voetbal gerelateerd, omdat het over een ED-scheidsrechter gaat. Daarnaast wordt het programma dikwijls verweten een homofobe tendens te verspreiden. Wat dat betreft heeft Derksen hier gewoon een terecht punt, je reinste vorm van hypocrisie. Dat het wel gewoon Makkelie zijn zaken zijn, is irrelevant. 90 procent van de tv-programma's vult zijn inhoud met het bespreken van andermans zaken.

Ook wordt er wel heel veel geciteerd op voetbalzone van wat er in het programma besproken wordt. Dit betekend dat voetbalzone dan ook zijn inhoud zou vullen met niet-voetbal-gerelateerde items, en Derksen iets teveel aandacht geeft. Als je het programma op tv niet (wilt) volgt, zou je er dan in principe ook weinig van meekrijgen. De laatste tijd springt iedereen wel erg vaak op elk kuchje wat uit hem komt, waardoor hij overal breed uitgemeten wordt in de media.

3 september 2019 om 08:39

Maar Makkelie is nooit "uit de kast gekomen" of heeft er zelf nooit wat van gezegd. Op dit moment zijn het dus roddels van Derksen en nieteens de waarheid. De laatste tijd wordt vooral breed uitgemeten omdat hij met nonsens komt. Amerika is net zo slecht bezig als SA, maar daar zegt hij nooit iets over.

3 september 2019 om 09:10

"je reinste vorm van hypocrisie"

Kun je uitleggen wat hier precies hypocriet is?

En ja je kunt het voetbalgerelateerd noemen, omdat het om voetbalgerelateerde mensen gaat. Maar ik vind het onzin om te roepen dat spelers niet voor Turkije moeten kiezen om de politieke situatie, en nu dus ook scheidsrechters niet voor Saudi om politiek beleid daar.

2 september 2019 om 22:36

Zit er voor zichzelf.

Derksen, ga je alsjeblieft bezig houden met voetbal! Je komt alleen nog maar in het nieuws met je belachelijke stokpaardjes homoseksualiteit en alles wat niet-Nederlands is bashen. En o ja, iedereen die zich niet aan de heilige journalistieke vrijheid onderwerpt mag het ook ontgelden. Het is een ouwe zuurpruimen geworden, bah. Groot gelijk dat Makkelie een zak geld ophaalt, hij kan in z’n eentje lastig heel Saudi-Arabië veranderen als VAR toch?

Ik vind het gek dat derksen elke keer moet roepen dat makkelie homo is terwijl hij zelf nooit publiekelijk uit de kast is gekomen (als ik het goed heb). Niet dat het mij wat uit maakt, maar je hebt genoeg supporters die daar wat over gaan roepen als hij een fout maakt tegen hun club. Als hij dat prive wil houden dan vind ik het niet netjes dat derksen dat op de tv moet roepen.

2 september 2019 om 21:58

Derksen blaat inmiddels van alles en nog wat om relevant te blijven. En om zich relevant te blijven voelen gaat hij zichzelf in z’n eerlijkheid continue moeten overtreffen. De meeste mensen leren op een gegeven leeftijd wat fatsoen is en dat het beter is om af en toe je gedachtes voor je te houden. Deze man is het spoort compleet bijster geraakt.

Misschien valt het wel.mee met die hetze on dat land tegen homo's , of zouden ze niet weten dat ze een homofiele scheidsrechter aanstellen voor de VAR. Of is die misschien helemaal niet homo. Er zijn wel.meer landen waar wat mis is , als Derksen het zo belangrijk en dat men niet naar zulke landen moet gaan, dan zou die elke uitzending daar wel iemand kunnen benoemen die in een fout land werkt

Daar heeft Johan wel een punt. Wanneer er in het programma maar ook iets gezegd wordt wat onder de mom van een grap over homofilie gaat dan zijn de rapen gaar. Maar wanneer een homo (onder voorbehoud) daar heen gaat om ordinair zijn zakken te vullen vind ik het 2 tandjes erger.

2 september 2019 om 22:13

Dus niemand mag eigenlijk naar dat land omdat iedereen homo is onder voorbehoud.
Makkelie is geen Homo en Johan is weer onzin aan het praten.

3 september 2019 om 00:30

Onder voorbehoud heb ik er neer gezet, omdat ik geen bewijs heb dat Makelie homo is. Zo moeilijk is het toch niet om te begrijpen. En ja ik vind het nogal hypocriet wanneer er mensen op hun teentjes getrapt zijn als er een grap over homo's gemaakt word terwijl men niks zegt over een (vermeende) homo die doodleuk zijn zakken gaat vullen in een anti-homo land.

3 september 2019 om 08:42

Er is ook geen bewijs dat Makkelie homo is. Met andere woorden, jij bent dus ook homo onder voorbehoud omdat ik geen bewijs heb dat jij geen homo bent. Hij heeft niets gezegd over zijn eigen geaardheid, op dit moment is hij dus geen homo. Dus is er niets hypocriet aan wat Makkelie doet.

Tja niet iedereen verdient een half miljoen per jaar met het wekelijks afkraken van mensen he. Sommige moeten het met heel wat minder stellen terwijl ze daar een stuk harder voor moeten werken zoals de scheidsrechters.

2 september 2019 om 22:40

Scheidsrechter is een parttime functie met een prima vergoeding. Zo hard hoef je daar nou ook weer niet voor te werken. Het is natuurlijk wel een rotbaan, maar dat terzijde. Suggereren dat Johan Derksen nooit ergens voor heeft gewerkt is natuurlijk lariekoek.

Overigens vindt-ie zelf ook dat wat zij bij VI doen niet echt geldt is werk, maar als een beetje lullen aan tafel met wat gasten. Das ook het mooie. Het interesseert hem geen reedt wat mensen van hem vinden. Hij kraakt iemand af, die is totaal gepikeerd en kraakt hem terug af en dat doet hem niets. Dat is hun geheim. Iedereen in de voetballerij neemt zich zelf oh zo serieus. Kijk alle boze reacties onder iedere scheet die Valentijn Driessen laat. Prachtig.

2 september 2019 om 23:25

Scheidsrechters in Nederland hebben amper vastigheid. Een zielige vergoeding van paar honderd euro, verder wordt je per wedstrijd betaald. Een blessure en een maand eruit betekent meteen dat je amper loon krijgt. Al die km's en geconcentreerd blijven en een hele bak ellende vind ik wel degelijk hard werken. En dan wordt je op nationale tv ook nog eens uitgemaakt voor homo.

2 september 2019 om 23:40

Scheidsrechter zijn is een leuke bijbaan, maar in het dagelijks leven is hij agent. Dat is gewoon hard werken en geen vetpot. Dan is een verzorgd tripje naar Saoedie-Arabie om 10.000 euro op te strijken om 90 minuten VAR te spelen wel aantrekkelijk.

3 september 2019 om 08:45

Dat is zo'n onzin dat het hem niks doet. "Wat persoon X over mij zegt boeit mij helemaal niet, maar ik moet er wel even op reageren". Als het je niet boeit, reageer je er niet op. Die Derksen zet gewoon een facade op voor zijn publiek. En je weet dat scheidsrechters ook gewoon in top conditie moeten zijn, toch?

Iedereen loopt op Derksen te bashen maar hij heeft imo gelijk. In SA heb je niks te zoeken, geld is heel verlokkelijk maar als je enig normbesef hebt dan ga je daar niet heen. Niet alleen Makkelie maar ook een Van Marwijk. Of je nou hetero of homo bent. En in dat laatste geval is het ook nog eens schijnheilig. Overigens geldt wat mij betreft hetzelfde voor Israel, die nemen het ook niet zo nauw mbt de mensenrechten. Jordi Cruijff en Peter Bosz zaten ook fout. Geld is geld maar in de voetballerlij kunnen dat soort types ook elders verdienen.

2 september 2019 om 22:34

Nederland is ook niet heilig als het op mensenrechten aankomt. Op heel veel landen is wat aan te merken maar daar hoor Derksen niet over. Mensenrechten en de VS gaan ook niet samen, dan zal Derksen daar ook over moeten klagen.

2 september 2019 om 22:36

Drl80
100% met je eens en dan hebben we ook nog Ronald de Boer die Quatar loopt te promoten terwijl bij de bouw van de stadions de arbeiders worden uitgebuit en er door slechte werkomstandigheden er ook een groot aantal mensen zijn omgekomen. Geld is prachtig maar principes hebben is veel belangrijker.

3 september 2019 om 00:02

Ik denk dat dat ook wel een beetje is waar de schoen wringt. Ik ben geen moslim en beschouw mezelf agnostisch atheist, daarom zit ik dus niet zo te praten (voordat ik weer wordt weggezet als iemand die in de slachtofferrol kruipt). Echter heb ik wel het idee dat de islamitische landen het toch net even iets sneller verkeerd doen bij Derksen. Ik heb Derksen nog nooit een kritische noot horen kraken over de mensenrechten in Israel, wat letterlijk een apartheidsstaat is of China, de onbetwiste nummer Ãæ’ã¢â©ã£â£ã¢â©n als het gaat om mensenrechtenschendingen. Derksen verschuild zich altijd achter Amnesty, wel hier, dit is volgens Amnesty de lijst met de 10 plekken die zich het meest schuldig maken aan mensenrechtenschendingen in 2018:
10. Usa
9. Venezuela
8. Yemen
7. Turkije
6. Syria
5. Rusland
4. Saudi Arabia
3. Myanmar
2. Eu/australie
1. China

Oftewel, DE organisatie die zich wereldwijd onbevooroordeeld inzet voor de mensenrechten die stelt dat EU zich veel meer zorgen moet maken om mensenrechtenschendingen dat bijvoorbeeld een Saudi Arabia. En we hebben het over Qatar, dat een land die niet eens op de lijst voorkomt. Ik denk dat Saudi Arabia misschien nog maar eens moet overwegen of ze wel olie willen verkopen aan de EU of Australie, die zo de mensenrechten aan het schenden zijn.

3 september 2019 om 00:38

Rugu, dat lijstje ga je zeker toch niet serieus nemen he? Hoeveel journalisten zitten hier vast zonder vorm van proces? Ik kan nog wel een land opnoemen die lager op het lijstje staat waar het schijnbaar heel normaal is. Je hebt zelf een vlag van Brazilië bij je naam staan, ik kan mij verhalen herinneren over 'dingen die opgeruimd moesten worden' voor het WK in 2014. Geen enkel land is heilig en ja er is veel mis in de wereld, maar ik geloof niet dat Nederland slechter af is dan Myanmar bijvoorbeeld.

3 september 2019 om 00:42

Ik heb het lijstje er even bij gepakt en gekeken waarom EU en Australië op die plek terug te vinden zijn. Dit komt door de inhumane en onethische manier waarop deze twee gebieden met de vluchtelingencrisis om zijn gegaan. Zelf noemen ze ‘a problem to be deflected rather than human beings’ als de voornaamste fout. Naast dat ik vind dat er wel degelijk fouten zijn gemaakt in het beleid, heeft de EU wel enigszins het probleem helpen bestrijden. De andere landen op de lijst voeren al jaren een onethisch beleid en staan er allemaal voor beperking van vrijheid van meningsuiting, ernstige discriminatie en ga zo maar door, niet te vergelijken dus.

3 september 2019 om 00:48

Oh nu krijgen we het "journalisten zitten vast zonder vorm van proces". In Turkije heeft er een paar jaar geleden een een staatsgreep plaatsgevonden en is de democratie op een schandalige wijze ondermijnt. Hierom is nog steeds de noodtoestand van kracht. Hetzelfde als bijvoorbeeld in Frankrijk, waar ook iedereen zonder enige vorm van proces vastgezet mag worden. Erdogan heeft lange tenen en is rancuneus dat klopt, maar het feit dat daar mensen zonder proces mogen worden vastgezet heeft ook wel een achterliggende reden.

Oh omdat iemand zei dat "dingen opgeruimd moesten worden" mag ik geen vlag van Brazilië tonen? Ik heb zelf geen band met het land Brazilië, ik was er toevallig op vakantie in de tijd dat ik dit account opende en heb een voorliefde voor Zuid-Amerikaans voetbal.

Verder heeft niemand het over Nederland toch? We hebben het over de EU, dat is een heel groot verschil. Ik ben zeker geen tegenstander van de EU, maar je kan toch niet ontkennen dat zei zich de laatste jaren op industrieele schaal schuldig hebben gemaakt aan mensenrechtenschendingen. Dat is niet mijn persoonlijke mening, dat zijn gewoon harde feiten.

3 september 2019 om 00:57

Ik weet niet waar je slechter af bent als native in Saudi Arabie of China waar je niet openlijk voor je mening mag uitkomen of als vluchteling op een Grieks eiland. Beperkte vrijheid van meningsuiting zou voor ons heel heftig zijn omdat wij het gewend zijn, ik betwijfel of men het daar ook zo ziet, men weet immers niet beter. Wij hebben nogal snel de neiging om alles te verachten wat we niet kunnen begrijpen. Ik ben blij dat ik in Nederland woon begrijp me niet verkeerd, maar zoals ik hierboven al aangeef. Wij hebben een paar honderd jaar geleden een Verlichting gehad en zijn "onze" mensenrechten opeens heel belangrijk gaan vinden, andere regio's in de wereld hebben hun eigen ontwikkeling doorgemaakt en houden hun eigen morele codes erop na. Niet perse slechter of beter, anders. Ik geloof best dat het voor een vrome Wahabist in Saudi Arabia veel prettig leven is dan in het "ordinaire en losgeslagen" Westen.

Dat is natuurlijk lekker makkelijk praten wanneer financieel al binnen bent zoals Johan Derksen voor de rest van je leven. Scheidsrechter zijn is een leuke bijbaan, maar normaal gesproken zeker geen vetpot. In het dagelijks leven is hij agent, ook al niet een baan waar je bijzonder goed betaald krijgt. En dan krijg je de kans om op een geheel verzorgd tripje 10.000 euro te verdienen door 90 minuten VAR te spelen.

Ik begrijp de kritiek helemaal, maar ik denk dat ik (ondanks dat ik de kritiek volledig deel) voor 10.000 euro bereid was mijn mening en statement lekker voor me te houden en lekker dat geld op te strijken. En ik denk dat heel wat Nederlanders die rond modaal verdiennen en zeker daaronder precies hetzelfde zouden doen.

Makelie heeft het zelf niet eens bekend gemaakt en Derksen ''out'' hem gewoon maar even. Dat is dus het niveau van Derksen. Misschien brengt hij zelfs Makelie hiermee in gevaar en zullen supporters het gebruiken om hem ermee verrot te schelden als hij een keer tegen ze fluit. Ik kan wel snappen waarom hij het verborgen hield. Het lijkt mij ook een persoonlijke levenskeuze om uit de kast te komen wanneer jij dat wilt.

Of stel je voor dat hij helemaal niet eens homoseksueel is en Derksen hem hiermee in een bepaalde hoek wil duwen. Ik vraag mij ook af wie zijn bron is mbt zijn geaardheid. Heeft misschien zijn lieve Basje Nijhuis lopen lekker? Die houdt er wel van tegenwoordig om naast tv persoonlijkheden aan te schuren.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

In de wandelgangen

Maandag 25 januari
Na Bayern München heeft ook Borussia Dortmund belangstelling voor Florian Neuhaus. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren