Update: Kevin Diks verlaat Fiorentina wederom op huurbasis

Maandag, 2 september 2019 om

Kevin Diks verruilt Fiorentina op de slotdag van de transfermarkt voor Aarhus, zo weet onder meer Voetbal International maandagmiddag te melden. De 22-jarige vleugelverdediger had bij la Viola nog een contract tot medio 2021, maar door gebrek aan perspectief vertrekt Diks dus uit de Serie A. Het is nog niet bekend of de overgang naar Aarhus tijdelijk of definitief is.

Diks tekende in januari een huurovereenkomst bij Empoli, maar speelde wegens blessureleed geen minuut voor de naar de Serie B gedegradeerde club. De huurdeal van de jonge verdediger bij Empoli liep nog het einde van de huidige voetbaljaargang, maar door de naderende overgang naar Aarhus is daar dus na ruim een halfjaar al een einde aan gekomen. De Deense club bezet momenteel de zesde plaats in de competitie.

De rechtsback neemt maandag in een post op Instagram afscheid van de supporters van Empoli. “Tot ziens Empoli, ik wil langs deze weg mijn excuses aanbieden aan de club en zijn supporters. Vanwege blessureleed heb ik deze geweldige club afgelopen seizoen niet mogen vertegenwoordigen. Desondanks ben ik dankbaar dat Empoli mij deze kans heeft geboden.”

Diks maakte in 2016 voor circa drie miljoen euro de overstap van Vitesse naar Fiorentina, al keerde de verdediger een halfjaar later vanwege gebrek aan speeltijd in Florence op huurbasis alweer terug in Arnhem. Enkele maanden later veroverde Diks met Vitesse de TOTO KNVB Beker, iets dat hij een jaar later ook deed als huurling van Feyenoord.

Update 2 september 22.10 uur - Kevin Diks verlaat Fiorentina wederom op huurbasis
Kevin Diks gaat op huurbasis voor Aarhus spelen. De Deense club meldt maandagavond dat men de 22-jarige vleugelverdediger voor een jaar huurt van Fiorentina. Diks verruilde in 2016 Vitesse voor de Serie A-club. Bij Fiorentina kon hij niet doorbreken en werd achtereenvolgens verhuurd aan Vitesse, Feyenoord en Empoli.


Poll

Goede keuze van Kevin Diks om naar Aarhus te gaan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

11 reacties (laatste reactie door fr_ronnie)

En zo ging de carriere als een nachtkaars uit....

Doodzonde, had toch wel wat belofte toen hij net bij Vitesse doorbrak

2 september 2019 om 19:11

Waarom precies als een nachtkaars uit? Hij gaat daar niet opeens korfballen hoor, daar wordt volgens mij ook gewoon gevoetbald.

2 september 2019 om 19:15

Omdat de Deense competitie in europa geen klap voorsteld

2 september 2019 om 19:15

Volgens mij is bij hem de kaars nooit echt aangegaan. Hij deed het okee in het begin bij Vitesse, maar eht was niet een toekomstige topper ofzo. Fiorentina is een mooie ervaring voor hem geweest, maar ik denk dat subtop Eredivisie en daaronder wel zijn niveau is.

2 september 2019 om 21:21

Welke belofte? Überhaupt ongelofelijk dat hij profvoetballer is geworden. Deze jongen kan er helemaal niets van, een schande toen die bij Feyenoord speelde, kon niet eens een bal normaal over tien meter lassen.

2 september 2019 om 23:27

Dat was ook zijn enige goede periode veel en veel te vroeg naar Fiorentina gegaan, daarna veel te weinig vastigheid gekend en dat heeft het zeker niet ten goede gegaan

Ik had wel verwacht dat ie naar vitesse ging

Had Vitesse hem niet kunnen huren als opvolger van Karavaev? Heeft het bij Vitesse toch goed gedaan en is bekend bij de club.

2 september 2019 om 20:13

moet je daar als Vitesse wel aan beginnen? De speler heeft toch wel laten zien dat dat niveau (van Vitesse) zijn bovengrens is. Dat zou betekenen dat hij elke wedstrijd op zijn tenen loopt om dat aan te tikken. Dan brand je jezelf af midden in het seizoen.

2 september 2019 om 23:27

In zijn tweede periode als huurspeler viel hij daar ook door de mand

Ooit toch best een prima back met een aardig potentieel.
Hopelijk kan hij zich revancheren en sterker terugkeren.

Hoe dan ook een mooi avontuur in Denemarken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aarhus GF

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Maandag 21 oktober
Mauricio Pochettino maakt zich zorgen over Jan Vertonghens vormdip en denkt dat de verdediger zijn snelheid begint te verliezen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren