Real Madrid en PSG slaan handen ineen en maken deals wereldkundig

Maandag, 2 september 2019 om 18:02Tim Siekman • Laatste update: 18:23

Alphonse Aréola is speler van Real Madrid. Paris Saint-Germain meldt dat de Spaanse grootmacht de doelman voor een seizoen huurt van PSG. Er is geen optie tot koop afgesproken. Keylor Navas bewandelt de omgekeerde weg en gaat aan de slag bij PSG. De 32-jarige doelman heeft voor vier jaar getekend in de Franse hoofdstad.

Navas gaat naar verluidt ongeveer zes miljoen euro netto per annum opstrijken. De doelman was de afgelopen jaren veelvuldig de eerste doelman bij Real, maar moest na de komst van Thibaut Courtois genoegen nemen met een reserverol. Navas, die nog tot volgend jaar zomer vastlag bij de Koninklijke, laat op de site van PSG weten uit te kijken naar zijn nieuwe avontuur.

“Ik ben verheugd dat ik heb getekend voor PSG. Ik kom met hoge verwachtingen naar Frankrijk. PSG is een prestigieuze club in Latijns-Amerika en ik ben blij dat ik dat onderdeel mag uitmaken van het avontuur dat de club een aantal jaren geleden is gestart. Ik zal er met mijn ervaringen en professionaliteit alles aan doen om PSG aan titels te helpen. Ik zal de harten van de fans in Parijs en in heel Europa proberen te veroveren”, aldus de Costa Ricaan.

Navas was vanaf medio 2014 actief voor Real, nadat de club tien miljoen euro had betaald aan Levante. De routinier won diverse prijzen met de grootmacht, waaronder drie keer de Champions League. De 88-voudig international van Costa Rica speelde in totaal 162 wedstrijden voor de Spaanse topclub, met 52 clean sheets als resultaat.


Poll

Een goede zet van Real Madrid?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

47 reacties (laatste reactie door toensie87)

Bedankt voor alles Navas. De keeper die cruciaal was voor onze CL’s. Snap niet waarom hij geen kans verdiende dit seizoen. Courtois pakt helemaal geen punten.

2 september 2019 om 18:10

Inderdaad vind Navas een veel betere keeper dan Courtois, Courtois is naar mijn mening overrated.

2 september 2019 om 18:11

Navas zou naar het schijnt het slachtoffer zijn geworden van een politiek spelletje achter de schermen. Ik weet niet meer precies hoe het zat, maar het zou er wel eens me te maken kunnen hebben dat Zidane Hazard kreeg op voorwaarde dat Courtois moest keepen of zoiets.

2 september 2019 om 18:22

Zou het? Hazard was al jaren aan het hopen op Real. Zou hij dan zoiets eisen als dat zijn transfer af kan laten ketsen?

2 september 2019 om 18:53

Dat is pure speculatie dat op niks gebaseerd is, uiteraard gaat hij daar zijn droomtransfer niet van laten afhangen en het lijkt me dan ook gewoon een fabeltje.

2 september 2019 om 19:52

Courtois wilde terug naar de stad Madrid, net goeie prestaties met België achter de rug en Pérez moest natuurlijk weer over de brug komen met een Galactico.. Hazard speelde al veel langer.

2 september 2019 om 21:48

Ja totaal niet. Gelukkig krijgen we er een jonge Areola voor terug die ook gewoon een goede keeper is. Ik hoop echt dat hij soms de kans krijgt en Thibaut uit de basis kan spelen.

Rare deal, Areola is alleen jonger dan Navas maar niet beter of betrouwbaarder. Zie het nut er niet echt van in, tenzij Navas verkocht wordt, dan is het prima om Areola er tijdelijk als 2e keeper erbij te hebben.

2 september 2019 om 18:09

Gewoon een deal voor Navas om hem te bedanken voor zijn diensten. Altijd correct gedragen en verdient dit ook want hij is simpelweg te goed voor de bank.

2 september 2019 om 18:24

True, hele goede keeper die eerder punten voor je pakt dan die overschatte Courtois. Moet gewoon zoals je zegt in de basis spelen bij een topclub. Voor Areola boeit het ook niet zoveel of hij nou op de bank zit bij Real of bij PSG.

2 september 2019 om 18:51

Nou ja, Areola komt uit de PSG jeugd, dan is een stap naar Spanje toch wel een aardige verandering.

2 september 2019 om 18:09

Navas wou eerste keeper worden en real heeft dan een 2e keeper nodig. Wel vreemd dat ze dan geen lunin dan 2e keeper hebben gemaakt en in de beker laten keepen en/of mindere wedstrijden in competitie inplaats van hem weer te verhuren.

2 september 2019 om 18:09

Navas wou eerste keeper worden en real heeft dan een 2e keeper nodig. Wel vreemd dat ze dan geen lunin dan 2e keeper hebben gemaakt en in de beker laten keepen en/of mindere wedstrijden in competitie inplaats van hem weer te verhuren.

2 september 2019 om 18:16

Omdat Lunin al verhuurd was, voor dat Navas te kennen gaf, weg te willen.

Ja maten we dachten allemaal dat het om een andere speler ging, heeft VZ weer goed voor mekaar! On: dit lijkt me een goede transfer voor beide ploegen, Arriva is toch wel boven een gemiddelde 2e keeper en Keylor Navas is toch ook een versterking voor PSG.

Tja, jammer dat Navas weg wilde maar wel begrijpelijk. Met Areola heb je een prima 2de keeper dus mocht er nog een bedrag van 15/20 miljoen aan toegevoegd zijn is het wel een goede deal.

Zoals verwacht, daar is dan de bevestiging.

Het ga je goed Keylor, wordt nu eindelijk weer de onbetwiste nummer 1 bij een topclub. Hij is gewoon beter dan Courtois, maar dat is een jongere en duurdere aankoop dus onze Belgische pipo krijgt de voorkeur. Areola voor een seizoen huren is ook uitstekend als back-up om te overbruggen tot Lunin volgend seizoen tweede keeper wordt.

Overall een behoorlijk mislukte transferwindow van Real, de verzadigde kern staat nog steeds grotendeels in de basis en er zijn minder middenvelders dan ooit in de selectie. Gister zaten er maar 4 (!!!) middenvelders in de wedstrijdselectie, wat een schande voor een club als Real Madrid.

2 september 2019 om 18:15

Als ik vanavond om 12 uur niets meer lees van inkomende transfer, dan weet ik al dat we weer een gans jaar ons gaan mogen druk maken bij nagenoeg elke wedstrijd.

2 september 2019 om 18:35

Er komt helaas niets meer bij, enorm gefaald door met name Zidane die allemaal middenvelders liet vertrekken om Pogba te kunnen halen. Nu heb je geen Pogba en een uitgekleed middenveld, chapeau.

2 september 2019 om 18:44

En elke andere middenvelder weigerde, omdat hij idd geobsedeerd was door Pogba, zelfs als al lang duidelijk was, dat hij niet ging komen, bleef hij elk alternatief afwijzen. Bedankt Zidane....

2 september 2019 om 18:58

Als hij een middenvelder moest laten gaan was het Valverde. Die vind ik minder als de vertrokken middenvelders en vind ik al helemaal geen cvm zoals Llortente en Casemiro. Ook Ceballos vind ik een in bijna alles een stuk beter als Valverde. Ook is Ceballos zeer gemotiveerd om te slagen bij Real Madrid. Dat zegt hij niet alleen maar dit laat hij ook zien, iets wat bijvoorbeeld James Rodriguez ook heeft. Maar nee meneer Zidane blijft maar met spelers als Kroos spelen die duidelijk minder of zelfs niet gemotiveerd is.

2 september 2019 om 20:02

Het is inderdaad enorm mislukt, doordat er volledig gefocust is op Pogba. Real had gewoon Bruno achter Bruno Fernandes en Christian Eriksen moeten gaan vanaf het begin aangezien Zidane het sowieso niet zag zitten in Ceballos. Dan stond er nu tenminste een middenveld met Bruno Fernandes, Casemiro en Eriksen.
Enige transfer die ik nog bevestigd zie worden is Bruno Fernandes die dan pas in seizoen 20/21 aansluit.

Volgend jaar een vervanger voor Casemiro halen (bijv. Verratti, zal heel lastig gaan). Ceballos terughalen. Spits/rechtsvoor: Mbappe zal target nummer 1 worden, een nieuwe cv (skriniar) en hopelijk een nieuwe doelman. Hopelijk gaan dan Vazquez, Varane, Nacho, Modric, Kroos, Benzema en Marcelo echt weg en sluit Hakimi aan.

Dan heb je volgend jaar James op de bank die zowel op het middenveld als rechtsbuiten kan. Hopelijk sluiten Kubo en Rodrygo dan ook aan en wordt Vinicius verhuurd of in een deal gebruikt om Mbappe binnen te halen. Ceballos mag dan gaan strijden voor een plekje in de basis.

Courtois
Hakimi
Militao
Skriniar
Mendy
Eriksen
Casemiro
Fernandes
Bale
Mbappé
Hazard
2 september 2019 om 20:21

Ben het met je laatste alinea's 100% eens, een schandalige transfer window en ben Zidane echt zat.
Als je Zidane vergelijkt met een Klopp, Guardiola, Ancelotti, Mourinho, Pochetinno, Sarri, Simone, Conte, stuk voor stuk trainers met passie, of met karakter, of die tactisch heel sterk zijn.
Allemaal met een eigen mening en die dat ook laten zien en durven te zeggen waar het op staat en niet er om heen draaien, alles wat Zidane niet is.
Vooral sinds hij terug is heb ik mij continue aan hem zitten te irriteren met z'n walgelijke achterbakse gedrag tegen spelers, ene moment wil je Bale en James totaal niet en loop je ze weg te pesten door ze weg te sturen naar een andere club, ze te kleineren door op de bank te zetten en dan nog in een interview openlijk zeggen dat 1 van hun echt weg moet en zal gaan en vervolgens krabbel je weer terug en zijn het geweldige spelers om te hebben en zijn het super belangrijke spelers , omdat je hebt gefaald tijdens de transfer window. Dan paar dagen geleden achterbaks over de transfer van Navas, aangeven dat er 1-2 bombas kunnen gebeuren, wees een kerel en zeg ja we zijn met PSG aan het onderhandelen over Navas, dit soort politiek correct antwoord en als een puppet gedragen en geen antwoord willen geven en om alles heen draaien is echt niet om aan te zien.
Ik heb Zidane ook nooit na een wedstrijd in een interview of waar dan ook analytisch gehoord over het veldspel en over tactiek horen praten en over wat hij heeft gezien.
Het is altijd de spelers (je beste vriendjes) beschermen en "overdreven positief" zijn, terwijl elk blind persoon ziet dat het middenveld overduidelijk niet meer kan, zo verzadigd, ongemotiveerd en totaal geen diepgang en dat ook de verdediging allang nieuwe impulsen nodig heeft, maar nee hoor meneertje zidane verhuurt/verkoopt alle gretige talentvolle middenvelders en laat de oude kern en blijft door gaan met een Varane die zn laatste goede wedstrijd 2016 heeft gespeeld en Carvajal die al 3 seizoenen ongeloofelijk blessuregevoelig en heel wisselvallig is.

Was het maar December, als ik me ogen sluit zie ik het al voor me, bordjes met #zidaneout, een kolkend fluitend Bernabeu die zeer ontevreden is en een achter stand van 12 punten op Barca en 14 op Atletico en thuis achterstaan met 0-2 tegen Bilbao waarbij de volgende dag Zidane word ontslagen.

Zidane is het gewoon niet, geen tactiek, begrijpt het spel niet als coach (geweldig als speler), heeft naast z'n naam niks autoritair wat hij uitstraalt, durf geen keuzes te maken en naast dit allemaal heeft hij gewoon ongeloofelijk gefaald deze zomer qua transfers, hij heeft een sabbatical van 10 maanden gehad , heeft zn huiswerk kunnen doen (zou je zeggen) heeft daarna het seizoen mogen afmaken (3 maanden ong) heeft dus 3 maanden + een hele pre-season gehad om en spelers te kopen en te verkopen en heeft met 300+ mil gewoon niet voldoende zn best gedaan en er zit ook totaal geen lijn het spel terwijl een freaking Gerrard bij Chelsea gewoon met een duidelijke visie speelt en je echt de hand van Gerrard al kan zien, echt bizar.

2 september 2019 om 20:52

Ook al ben ik het eens met praktisch heel je stuk, wil ik toch twee dingen toevoegen.

Ondanks dat ik na zijn recente beslissingen ook niet bepaald een fan meer ben van Zidane, hoop ik natuurlijk niet dat we in December al uitgeschakeld zijn voor de competitie.

Daarnaast is Lampard momenteel de trainer van Chelsea en Gerrard die van Rangers.

2 september 2019 om 21:15

Ik hoop het uiteraard niet, maar dit zie ik gebeuren, tot nu toe heb ik met alles wat ik heb gedacht of geuit gelijk gehad en heb ik al tegen mijn vrienden weken lopen zeggen dat wij punten gaan verliezen de eerste paar competitie wedstrijd en we zijn 3 speelrondes verder en we lopen al 4 punten achter op Altetico helaas.

Als Zidane geen complete aanpassingen zal doen en nou eens komt een geweldige tactische plan (laat me graag verassen) zijn we december zo goed als uitgeschakeld.

Sorry my bad indd Lampard bedoelde ik

Keylor helaas het slachtoffer geworden van de aankoop van Perez.( Courtois ). Doodzonde, Keylor is beter dan Courtois. Keylor verdiend een hoop respect. Maar wordt aan de kant geschoven alsof die geen aandeel had in die succes periode tussen 2016 en 2018. Dit waren ongetwijfeld de twee bomba's waar Zidane het over had vrijdag. Nog een landgenoot erbij. Helaas de verkeerde. Wat zal zo Areola niet denken. Van eerste keeper van PSG, naar tweede keer van Real. Tja, het is maar hoe je het wilt bekijken. Dan had in liever Lunin gehouden als tweede keeper.

Altijd een zwak gehad voor Aréola omdat het een jongen is van de club maar je moet realistisch zijn in het gegeven dat dit een enorme upgrade is. Navas is een zeer goede en stabiele keeper die op weinig fouten te betrappen viel gedurende zijn periode in Madrid. Aréola heeft zijn kansen gehad maar kon nimmer echt overtuigen, hoe spijtig ik dat ook voor hem vind. Met Navas en vermoedelijk ook Icardi hebben we achteraf een prima transferwindow achter de rug. Jammer dat Neymar niet is vertrokken maar er staat wel een ploeg die in het Champions League zeker beter moet kunnen doen dan de voorgaande jaren.

Jammer dat hij zo slecht is behandeld en af bedankt na alle successen die hij mede heeft gebracht nou staat die matige zoutzak Courtois in het doel wat ik een erge matige keeper vind.

2 september 2019 om 19:54

Los van het feit dat Courtois inderdaad niet tegen zijn beste niveau zit en tot nu niet echt punten heeft gepakt, moeten we ook niet doen alsof Keylor onbetwiste nummer 1 was. Ja hij was belangrijk op cruciale momenten, maar hij heeft ook zat momenten van flaters gekend. Tegen Juve in de terugwedstrijd CL bijvoorbeeld, heeft hij ze eigenhandig in de wedstrijd in de wedstrijd geholpen om maar even een moment aan te halen.

Daarbovenop speelt Real dit en vorig seizoen bijna zonder verdediging (gezien de gatenkaas), wat het ook niet makkelijk maakt voor Courtois. Blijft wel jammer voor Keylor, want lag enorm goed in de groep. Aan de andere kant had hij ook zijn vertrekwens eerder kunnen bekendmaken, zodat Madrid Lunin had behouden. Jaartje Areola om te overbruggen is mijn grootste zorg niet.

2 september 2019 om 20:36

Niet tegen zijn beste niveau zit, are you kidding me ?
Die lange aardappelzak is sinds zijn komst geen 1 moment een redder in nood geweest waarbij hij een hele wedstrijd voortreffelijk heeft gekeept en ook dit heeft uitgestraald.
Zijn communicatie met de verdediging is super slecht, zijn reddingen zijn lachwekkend en courtois heeft meer blunders gemaakt (CL kwart-finale ajax) in 1 seizoen dan Navas in 3 seizoenen. De blunder van Navas heeft Real niet de CL gekost, die van Coutois wel, daarnaast komt die man nooit zijn lijn uit, is hij super traag en heeft hij met geluk 1-2 x een mooie redding in huis gehad waarbij Navas week in week uit commentatoren, supporters en zelfs spelers met een open mond achter liet op de belachelijke reddingen die hij had. De enige voordeel van Courtois op Navas zijn de hoge ballen, maarja tegenwoordig scoort elk team uit een corner, vrije trap bij Real Madrid dus het is niet echt alsof dat wat toevoegt.

Navas hoefde niks te laten weten aan Real, die heeft als een leeuw al vanaf dag 1 vorig jaar huilend gezegd ik zal liever sterven in dit shirt dan Real verlaten en heeft gevochten voor zn plek en laten zien dat hij beter is dan courtois in de wedstrijden dat hij mocht keepen. Toen Zidane terug kwam dacht Navas dat hij echt een kans zou maken, je hebt immers prijzen met elkaar gewonnen en je waarde getoond aan Zidane alleen helaas dit mocht niet baten, Zidane heeft hem juist aan het lijntje gehouden en dan is het logisch dat Navas als een gentleman heeft aangegeven geen zin te hebben om nog een hele seizoen op de bank te zitten, vooral als je een zoutzak hebt die je plek overneemt en het slechter doet.
Dat is hetzelfde als eeb hazard die op de bank word gehouden door een vasquez dan zou je toch als speler zijnde helemaal door draaien

2 september 2019 om 22:06

Wablieft ? Volgens jou heeft Courtois Real de CL gekost? En die 10 anderen waren fantastisch bezig of wat? Ben het met je eens dat hij niet goed bezig is, al is de verdediging ook een zeef, maar ge moet niet overdrijven in uw commentaar eh

4 september 2019 om 21:34

Die man laat gemiddeld 3-4 doelpunten per wedstrijd door waar een Keylor er zeker 2 pakt.
De beschamende vrije trap van Schone die er in ging, is getuige van hoe slecht Courtois heeft gekeept.

Kijk naar afgelopen weekend weer een ongeloofelijk slechte en zwakke redding van Courtois op de blunder van Ramos, je bent eind station, hij heeft een ziekenhuis schotje met alle moeite tegen gehouden , niet klim gehouden en de rebound die nergens op sloeg eindigt bij de tegenstander.

Hopen dat hij onze prutser uit Belgie uit de basis speelt.

2 september 2019 om 20:26

Dus jij denkt een Navas die world-class is en het gewoon alleen om zn naam en wat hij voor het team heeft betekend een basis plaats verdiend, tegen courtouis aflegt dat areola die half zo goed is het wel gaat winnen.
Dit is gewoon een macht spelletje geweest van Perez en Zidane.
Blijkbaar kunnen beide heren het prima met elkaar vinden en kiezen zij niet de spelers uit die beter zijn voor de basis elf maar wie zij aardiger of leuker vinden.

PSG krijgt zo wel weer een prachtig team. Bovendien hebben ze, in tegenstelling tot andere jaren, met bruikbare spelers als Sarabia, Herrera en Kehrer een veel bredere selectie. Sterker nog; ze hebben ook sterren als Cavani en Di Maria op de bank. Ik verwacht dat dit de basisopstelling gaat worden: Navas; Kimpembe, Silva, Marquinhos; Bernat, Gueye, Veratti, Meunier; Neymar, Icardi, Mbappé (3-4-3). Alleen de links-back positie is wat ondermaats naar mijn mening. Mochten ze bijvoorbeeld Alex Telles halen, zou dat wel echt een verbetering zijn t.o.v. Bernat

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4255 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
3.Sevilla3610
4.Barcelona3420
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
AsensioAanvaller171
K. BenzemaAanvaller1710
Vinícius JúniorAanvaller162
RodrygoAanvaller110
T. CourtoisKeeper190
E. HazardAanvaller72
M. DíazAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Zaterdag 23 januari
Everton is niet de enige club met interesse in Bayern München-spits Joshua Zirkzee. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren