Almería trekt Amsterdammer voor 8,8 miljoen aan: ‘Sorry Manchester United’

Maandag, 2 september 2019 om 14:51Daniel Cabot Kerkdijk • Laatste update: 00:49

De wegen van Arvin Appiah en Nottingham Forest scheiden per direct. Zowel Almería als de Championship-club maakt maandagmiddag via de officiële kanalen bekend dat de pas achttienjarige aanvaller voor een bedrag van 8,8 miljoen euro naar de Spaanse club is getransfereerd. Appiah zag het levenslicht in Nederland, in Amsterdam om precies te zijn.

Appiah, die Ghanese roots heeft, verhuisde op zesjarige leeftijd naar Nottingham en beschikt over de Engelse nationaliteit. De aanvaller doorliep diverse vertegenwoordigende elftallen van Engeland en komt momenteel uit voor Engeland Onder-19. Hij maakte in oktober 2018 zijn debuut in het eerste van Nottingham en kwam uiteindelijk tot acht duels.

Hoewel Appiah in januari zijn contract tot medio 2023 verlengde, maakte hij nu de overstap naar Almería. De club, die op het op een na hoogste niveau van Spanje uitkomt, is maar wat blij met de komst van de aanvaller. “Sorry Manchester United”, zo maken de Zuid-Spanjaarden met een knipoog de komst van Appiah officieel. Appiah, die meteen de duurste aankoop ooit van de club is, werd immers lange tijd met Manchester United in verband gebracht.

Appiah is alweer de elfde versterking van Almería, dat sinds deze zomer eigendom is van de schatrijke Turki Al-Sheikh. Hij is adviseur van de koninklijke familie van Saudi-Arabië. Met zeven punten uit drie duels zijn de Zuid-Spanjaarden goed aan het seizoen gestart.Gerelateerd

Meer sportnieuws

9 reacties (laatste reactie door london calling)

Ben benieuwd hoe hij zich ontwikkeld!

8.8 mil is geen laag bedrag denk bijvoorbeeld dat feyenoord dit niet makelijk op tafel kan leggen laat maar is zien waar we als eredivisie staan

Toch raar dat een club uit de tweede divisie van een relatief arm land zoveel geld uit de mouw kan schudden terwijl een club uit een van de belangrijkste havensteden ter wereld het moet doen met Luciano Narsingh en Ayoub.

2 september 2019 om 16:32

En met pijn en moeite 7,6 miljoen euro neer moet leggen voor Senesi. Het teken van jarenlang bestuurlijk wanbeleid. Doodzonde, want we hadden financieel al veel verder moeten zijn dan nu. Vooral na het kampioensjaar met al die verkopen.

2 september 2019 om 17:24

Ik weet niet of het wanbeleid was, misschien heeft het toch ook te maken met het verwachtings patroon dat is in de ogen van veel Feyenoorders niet de derde plaats, terwijl Feyenoord gemiddeld (dus inclusief de uitschieters naar boven en beneden) deze eeuw tussen de 3e en de 4e plaats eindigd en daar zitten ze ook op financieel gebied.
Het geld van het kampioensjaar en van de CL het jaar daar op kon niet volledig worden geherinvesteerd omdat er ook nog schulden afgelost moesten worden en er is ook een bedrag in de trainings accomodatie gestoken.
Daarnaast is er die zomer ook gewoon voor 27 miljoen aan spelers gekocht.
Van die spelers is alleen Amrabat met een klein verlies verkocht (2.5m tegen 4m) terwijl Boetius (1.5m gekost en voor 3.5 verkocht) en St. Juste 4.8m gekost en voor 9-12m verkocht een leuke winst hebben opgeleverd en de andere aankopen nog gewoon bij de selectie zitten en in de toekomst ook nog geld op gaan leveren (o.a. Berghuis toen voor 6.5m gehaald). Er is geen enkele TD die alleen maar voltreffers heeft, maar op basis van die aankopen was het zeker niet heel slecht (voor 10.3m spelers gekocht en deze voor 17-19m verkocht en daarnaast is Berghuis je beste speler en komen ook Haps en Larson genoeg aan spelen toe).

Het enige wat je achteraf misschien anders had kunnen doen was Jorgensen verkopen toen je de kans had en die opbrengsten ook al voor een deel herinvesteren.

2 september 2019 om 16:39

Heeft een rijke eigenaar gekregen uit Saudi Arabie die er kennelijk wat geld in wil stoppen.

2 september 2019 om 16:47

Ah ok, vandaar.

Heeft hij een paspoort van Ghana, Nederland en Engeland?

2 september 2019 om 21:44

Is daar wat mee dan?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Almería

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Almería7933
2.Eibar7715
4.Tenerife6919
Voor de complete stand: LaLiga2
SpelersPositieW
César de la HozMiddenvelder380
PortilloMiddenvelder373
Alejandro PozoMiddenvelder373
Curro SánchezMiddenvelder342
U. SadiqAanvaller3417
Juan VillarAanvaller111
Voor de complete selectie: Clubpagina Almería.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Almería.

In de wandelgangen

Donderdag 12 mei
Internazionale en Tottenham Hotspur azen op de handtekening van Sofyan Amrabat. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren