Club Brugge troeft Anderlecht af en bedingt koopoptie van 13 miljoen euro

Maandag, 2 september 2019 om

Club Brugge neemt Mbaye Diagne voor de rest van het seizoen op huurbasis over van Galatasaray, zo maken beide clubs maandagmiddag wereldkundig. Club legt bijna 3,5 miljoen euro neer voor de huurdeal en kan de 27-jarige aanvaller volgend jaar voor dertien miljoen euro definitief overnemen van de Turkse club.

De verbintenis van Diagne bij Galatasaray loopt nog vier seizoenen door. De verhuurde aanvaller kwam in januari voor tien miljoen euro over van en maakte elf doelpunten in twintig wedstrijden voor de regerend landskampioen van Turkije. Desondanks kreeg de negenvoudig international van Senegal de gelegenheid om tijdelijk van club te wisselen. Een en ander heeft waarschijnlijk te maken met de komst van Radamel Falcao, die zondagavond werd gepresenteerd door Galatasaray.

Diagne stond ook op het lijstje van Anderlecht, maar de 1.93 m lange aanvaller kiest volgens Het Nieuwsblad voor Club vanwege het feit dat de Bruggenaren deze jaargang actief zijn in de Champions League. Naar verluidt wordt ook zijn jaarsalaris van circa twee miljoen euro overgenomen door de deelnemer aan het miljardenbal. De Belgische krant meldt tevens dat Hellas Verona de spits over wilde nemen, maar hij vervolgt zijn loopbaan dus tijdelijk in de Jupiler Pro League.

Diagne genoot zijn opleiding bij Juventus, al bleef een definitieve doorbraak in de hoofdmacht van la Vecchia Signora uit. De tijdelijke aanwinst van Club speelde eerder in België op uitleenbasis voor Lierse SK en Westerlo. Het is de tweede deal die Club maandag sluit, want de van FC Basel afkomstige Éder Balanta tekende een meerjarig contract in Brugge. Met de transfer van de 26-jarige verdediger annex middenvelder uit Colombia is naar verluidt een bedrag van 2,5 miljoen euro gemoeid.


Poll

Goede zet van Club Brugge?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door takana)

Zie de laatste tijd veel miljoenentransfers vanuit Brugge gebeuren. Een volger van t Belgische voetbal die mij daar meer over kan vertellen, is er miss een pot met goud gevonden daar? Of komt t puur en alleen door de (europese) successen aldaar van de afgelopen jaren?

2 september 2019 om 13:37

Europese successen plus veel uitgaande transfers in de vorm van Izequierdo, Wesley, Nakamba, denswil,...

2 september 2019 om 13:37

Met de verkopen van Wesley, Danjuma en Nakamba hebben ze zeker 50 miljoen opgehaald. Daar komt nog eens het geld bij voor plaatsing voor de CL.

2 september 2019 om 13:39

Ze hebben toch flink wat ontvangsten ontvangen a.d.h.v. transfers toch?

2 september 2019 om 13:44

Dat is natuurlijk waar indd. Ze hebben dan wel veel kwaliteit verloren maar naar mijn weten ook redelijk ingekocht, Belgische titel is een zekerheidje? Meedoen in hun UCL poule lijkt me toch wel een brug te ver?

2 september 2019 om 13:51

Ze hebben niet zoveel aan kwaliteit ingeboet. Enkel het vertrek van Wesley kan je als kwaliteitsverlies zien en met Okereke lijken ze een goede vervanger aangetrokken te hebben. Ik zou zeggen dat ze eerder er op vooruit gegaan zijn qua spelersmateriaal en vooral qua coach.

2 september 2019 om 13:54

Wesley Nakamba Denswil en Danjuma brachten zo'n 55 a 60 miljoen op. Vorig jaar 33 miljoen verdiend met CL en dit jaar ook CL gehaald dus weer een miljoen of 25 in het laatje. Brugge doet goede zaken. Alleen deze transfer vind ik een beetje vreemd. Enerzijds snap ik wel dat ze een type Diagne willen want we hebben 2 kleine snelle spitsen en nog geen sterke beer als Diagne maar anderzijds hoop ik dat hij de ontwikkeling van die 2 jonge gasten niet in de weg zal zitten. Had sowieso liever nog een centrale verdediger en rechtsback gezien maar goed. Blijkbaar hebben ze vertrouwen in Diagne. Ik weet het niet zo, is een garantie op goals maar ook een moeilijke jongen.

2 september 2019 om 14:16

Vooral de nood aan hem lijkt me niet zo hoog bij brugge? met Tau, Okereke, dennis, openda,... heb je toch heel wat scorende aanvallers in vorm zijn? 13 mil ook veel geld

2 september 2019 om 14:21

Wees blij dat hij naar Brugge gaat, als fan van Anderlecht zou je je kapot ergeren aan hem.

2 september 2019 om 14:22

In de CL voorronde bleek wel wel duidelijk dat ze een gebrek aan lengte hadden in aanvallend opzicht. Zeker toen ze er niet voetballend doorgeraakten speelde hen dit parten. Tegen Kiev heeft Okereke denk ik geen enkel kopduel gewonnen.

2 september 2019 om 15:36

@Bon Jovi

Diagne is eerder een wasbeer. De man heeft een fantastische fysiek maar is de meest luie speler die ik ooit heb gezien. Hij komt niet in de bal, wint geen kopduel en zijn first touch is vergelijkbaar met de plaatselijke spits van de 2e klasse. Ben verrast dat we hem nog hebben kunnen lozen. Als je ziet wat we ervoor terug hebben gehaald met Falcaoo!!! en Andone als Back-up ben ik superblij. Ik wens hem verder nog veel succes.

2 september 2019 om 21:34

Ok dank voor de info. We zullen zien, normaliter is hij niet gehaald als eerste spits dus mocht hij tegenvallen is er geen man overboord. Tot over 2 weken in de Champions League. We hebben Falcao vorig jaar al ontmoet en hebben daar goede herinneringen aan

Dat we hier nog een euro aan hebben kunnen overhouden, hulde aan het bestuur. Een van de slechtste spitsen die ik ooit heb mogen aanschouwen in ons tenue, kon werkelijk waar niets behalve penalty’s erin schieten. En dan te bedenken dat hij een recordaantal doelpunten erin heeft geschoten afgelopen seizoen. Met Falcao hebben we al zijn vervanger binnen, en als Brugge zijn optie licht beginnen we volgend seizoen met +11 miljoen balans. Heerlijk.

2 september 2019 om 13:54

Diagne is het levende bewijs dat je niet blind moet staren naar statistieken.

2 september 2019 om 14:10

Flacko, nou doe je hem wel tekort. Hij heeft ook gescoord met kopballen.

2 september 2019 om 14:19

Dan nog is het een van de slechtste spitsen die GS heeft gehad.

2 september 2019 om 14:46

Als hij inderdaad zo slecht is zal Brugge hem niet kopen. Dan krijg je hem terug en mag je naar die +11 miljoen fluiten.

2 september 2019 om 17:17

TheWorld, wie weet, misschien schiet hij zichzelf ook bij Brugge de recordboeken in zoals hij heeft gedaan bij Kasimpasa en ons. Begrijp me niet verkeerd, 1 op 1 is hij wel een killer maar hij kan totaal niet meevoetballen en past helemaal niet in het systeem van Fatih Terim. Al koopt Brugge hem niet, we zijn door de huursom nu wel in de plus bij de UEFA. Al met al, goede zet.

2 september 2019 om 19:55

Ja de huursom is altijd mooi meegenomen, Brugge verwacht tot dat hun spitsen mee kunnen voetballen. Maar wie weet.

2 september 2019 om 15:06

Broer,

Dankzij deze transfer zitten wij nu in de + bij Ffp. Hele goede zet van ons bestuur.
We hebben na Falcao, Andone ook Lemina erbij. Nu hopen op een CV verdediger.

2 september 2019 om 17:33

Als ik jouw reactie lees, lijkt de kans me klein dat Club die optie licht Zo slecht zal hij wel niet zijn zeker als hij 30 doelpunten maakt in 29 wedstrijden bij de nummer 14 in Turkije? Ik vermoed dat Club hem vooral huurt om als back-up voor Okereke, we hebben niet echt een vervanger voor hem. Bovendien staat er bij Club veel voetballend vermogen om hem heen, dus als hij de kansen die hij krijgt ook effectief maakt, doet Club er wellicht een goede zaak mee.

Is dit nou die spits die de hele Turkse league vorig jaar aan gort schoot?
Dan maakt Brugge hier echt een geweldige deal.

2 september 2019 om 13:42

Vorig jaar 12 gespeeld 10 gescoord.

2 september 2019 om 13:47

En in de eerste seizoenshelft bij Kasimpasa 20 goals in 17 wedstrijden.
Das een aardig moyenne dan.

2 september 2019 om 13:55

Waarvan 12 stuks ofso uit penalties. Geloof me sinds hij bij Gala speelt is er iets aan de hand met deze speler. Lijkt alsof er iets is geknapt bij hem, hij draaide voor geen meter.

Goede transfer, ze misten toch wel echt een kopbalsterke spits. Waarschijnlijk zullen ze hem niet aankopen, want dat is toch wel een heel hoog bedrag voor waarschijnlijk de tweede spits.

2 september 2019 om 13:42

Ach je weet nooit. Als hij goed presteert en Club haalt volgend jaar weer CL, kunnen ze makkelijk de gok wagen. Dit lijkt me eerder ook een transfer om Anderlecht te "kloten" en de broodnodige spits te ontzeggen. Win win.

Gerucht gaat dat Diagne een akkoord had met Anderlecht en plotseling de telefoon ging ophangen en zei dat hij snel iets moest doen. Vervolgens kwamen ze bij Anderlecht erachter dat hij bij Brugge had getekend 😂. Diagne was denk ik mentaal niet in orde want hij deed hele rare dingen. Het zou wat zijn als hij tegen Gala scoort in de cl, kan die nooit meer een stap in Florya zetten.

Wie had dat gedacht, twee Belgische topclubs die streden om Diagne. Blijkbaar heeft Diagne tegen Anderlecht gezegd dat hij ff iets moest regelen en is hij vervolgens akkoord gegaan met Brugge, hahaha. Zul je nou net zien dat hij tegen ons scoort in de CL over 3 weken Wel echt goed geregeld door ons bestuur, we krijgen namelijk een huurbedrag van 3 miljoen euro waarmee we in de plus staan volgens de FFP. Dan ook nog is een koopoptie van 13 miljoen euro die ze waarschijnlijk niet zullen gebruiken, maar toch. Nou nog wachten op de gedetailleerde KAP's van Falcao, Andone en Lemina.

2 september 2019 om 15:56

Waarom waren ze bij Galatasaray niet tevreden met Diagne? Heeft vorig jaar in 12 wedstrijden 10 doelpunten gemaakt en daarmee een groot aandeel gehad in de titel. Zo'n speler laat je toch niet gaan voor Falcao?

2 september 2019 om 17:11

Zes doelpunten van de tien komen van penalty's en daarbuiten heeft hij een paar intikkertjes gescoord. Ik weet niet hoe hij bij Kasimpasa speelde, maar bij ons was zijn spel niet om aan te zien. Hij kon bij ons echt bijna niets meer. Daarnaast is hij niet helemaal oké, op social media plaatst hij rare berichten en hij kwam ook niet naar de kampioensviering. Daardoor is hij ook niet een gewilde speler bij de supporters.

VZ: aanvullende info: voordat Diagne in de winterstop overkwam naar Gala had ie er al een stuk of twintig goals ingepeerd. Dit is wel essentiele info voor degenen die hem niet kennen.

Balanta? Wat is die man afgezakt. Enkele edities terug nog een waanzinnig (en goedkoop) talent op fm 😅 meermaals in de Engelse top zien eindigen 😂

Brugge is een beetje hetzelfde aan het doen als wat Ajax en PSV de laatste jaren doen. Spelers opleiden, verkopen en dat geld herinvesteren. Ik ben benieuwd hoe ver de clubs uit de lage landen gaan komen met dit concept. Ik verwacht wel dat ze over een aantal jaar structureel kunnen concurreren met de topclubs uit Portugal en de subtoppers uit top competities. Jaren lang werd het gat met de top alleen maar groter omdat teams uit de top competities een stuk meer geld krijgen maar dat is nu een beetje aan het omslaan. De clubs krijgen wel meer geld maar in de top competities is d'r nauwelijks nog ruimte om een talent de kans te geven als je bovenin mee wilt doen. Bij ons heb je die kans wel omdat het niveau van de competitie wast lager ligt en dus moeten we hier die mogelijkheid vol uitspelen. Met jong talent opleiden, voor veel geld verkopen aan die top competities en dat geld herinvesteren in nieuw talent heb je gewoon een heel goed model om ook veel geld binnen te krijgen. Dit soort aankopen passen trouwens ook binnen die filosofie. Alleen maar jonge spelers opstellen heeft ook geen zin. Je moet ook ervaren spelers hebben die echt iets toevoegen en de leiding nemen. Je hebt bijvoorbeeld Dusan Tadic bij ajax die er mede verantwoordelijk voor was dat ajax de halve finale haalde. Door zijn aanwezigheid speelt Neres soms niet maar ook door zijn aanwezigheid hebben jonge spelers als De Jong, De Ligt, Van de Beek een boost gehad in hun marktwaarde.

Opvolger van Wesley. Okereke is een ander profiel, beweeglijker en minder groot. Jammer dat Wanyama niet gekomen is, Balanta is voor mij ook een 'grote' naam want was toch een groot talent. Die kan nog doorgroeien en kunnen we nog doorverkopen later.

Toch geen slechte statistieken voor zo’n beperkte voetballer. Heb hem niet al te vaak aan hetvwerk gezien maar uit de reacties op Vz en vrienden kan hij er echt geen bal van. Zoals hier boven ook werd gezegd, scoort hij straks de winnende tegen CL... of zal GS achter dat complot zitten om de tegenstander te verzwakken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. KrmenčíkAanvaller83
D. OkerekeAanvaller81
E. DennisAanvaller70
S. MignoletKeeper120
S. SchrijversAanvaller70
P. ClementVerdediger
S. DeliVerdediger101
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

0 fans
Aanvaller, 29 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 27 november
Ajax krijgt in januari twee Zuid-Afrikaanse jeugdinternationals op proef. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren