Manchester United maakt 16,5 miljoen euro verlies op aankoop Van Gaal

Maandag, 2 september 2019 om 11:14Yanick Vos • Laatste update: 11:45

Matteo Darmian maakt per direct de overstap van Manchester United naar Parma, zo maken beide clubs bekend via de officiële kanalen. De Italiaanse vleugelverdediger was op Old Trafford op een zijspoor beland en kan zijn carrière in de Serie A nieuw leven inblazen. De 29-jarige rechtsback heeft zijn handtekening gezet onder een vierjarig contract tot medio 2023. Volgens diverse media is er een transfersom van 1,5 miljoen euro gemoeid met de overgang van Darmian, die door the Red Devils in de zomer van 2015 nog voor 18 miljoen euro werd aangetrokken.

Het vertrek van Darmian bij Manchester United komt niet uit de lucht vallen. Manager Ole Gunnar Solskjaer liet afgelopen vrijdag tijdens een persconferentie al weten dat de Italiaan waarschijnlijk ging vertrekken. Niet veel later bereikte de Engelse topclub een akkoord met Parma. Darmian reisde het afgelopen weekend af naar zijn geboorteland en doorstond de medische keuring zonder problemen.

Met zijn transfer komt er een einde aan een ongelukkig huwelijk met Manchester United. De verdediger kwam vier jaar geleden over van Torino en speelde in totaal 92 wedstrijden. Na het ontslag van Louis van Gaal in 2016 kwam Darmian amper meer aan de bak. Zijn enige doelpunt voor United maakte hij in 2016, in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Crystal Palace op Old Trafford.

Darmian werd opgeleid bij AC Milan en schopte het tot het eerste elftal, al bleef een definitieve doorbaak in het San Siro uit. Palermo nam hem in 2010 over en verkocht hem twee jaar later aan Torino. In Turijn groeide Darmian uit tot een vaste waarde, met een transfer naar de Premier League als gevolg.Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door hangover96)

Typisch voor het beleid momenteel in Manchester, ongelofelijk dat daar niemand opstaat met een idee over de toekomst

2 september 2019 om 11:54

Ik heb net de indruk dat ze nu wel eindelijk een idee hebben. Alle overbodige spelers verkopen en vooral Engelse spelers aantrekken.

2 september 2019 om 12:23

Ze hebben juist een beleid. Ze verkopen spelers die wat ouder zijn en een hoog salaris hebben en kopen jonge spelers en geven de kans aan talenten. Ze hebben een paar fouten gemaakt deze transferzomer maar het gaat steeds beter met United.

Jezus 1,5 miljoen euro, ED clubs hebben lopen slapen

2 september 2019 om 11:25

Hahaha dat zeggen we bij elke transfer. Denk je dat een Itiliaan die nauwelijks heeft gevoetbald laatste jaren naar Nederland wilt komen en de vraag is in hoeverre hij echt versterking zal zijn.

2 september 2019 om 11:41

Denk dat psv en ajax hier wel degelijk hebben lopen slapen

2 september 2019 om 13:17

Onzin, uitgerangeerde spelers moet je niet willen. Die zijn niet meer gretig genoeg

2 september 2019 om 11:28

Waarom zou je naar de ED gaan als je terug naar n topcompetitie kan, dat ook nog eens je thuisland is. Genoeg Italianen denken Ãâ¼berhaupt al 3x na als Engelse of Spaanse club navraag doet; meeste Italianen willen niet hun thuisland verlaten.

veel geld verdienen op hoog niveau, dat allemaal in je eigen landje, plus vaak mooi weer, lekker eten,ik snap het wel!

Goed gehandeld van Parma. Was volgens mij op een EK of WK heel erg goed begreep destijds de aankoop zeer zeker heeft ook meestal redelijk gespeeld.

Zappacosta,Darmian, allen waren/zijn heerlijke backs in italie. Vooral Zappacosta.

Welkom terug in onze mooie competitie!

2 september 2019 om 11:52

Allemaal net niet spelers vind ik het . De stap omhoog is te hoog gebleken voor beide . Leuk voor Parma of Torino maar niks voor een topclub

2 september 2019 om 12:58

Hopelijk hervinden ze hun oude vorm. En is dit een goede les voor andere Italianen. Op een of andere manier mislukken ze vaak in Engeland

Exodus gaat verder, dat is positief. Maar wat is Woodward een amateur. Deze jongen moest al 2jaar geleden weg. Toen kon je tussen 5-10mil voor krijgen.
In plaats daarvan bleef hij 2mil per jaar verdienen en amper spelen. Nu mag hij voor 1.5mil weg.
Hoe kan zo'n incompetente mens nog bij United blijven?!

Was destijds de beste beste rechtsback van de serie A daarom trok United hem aan, echter in Engeland heeft hij het nooit laten zien.

Dat het bizar weinig is dat klopt maar darmian is niet gek.die weet ook dat ie dat salaris nooit meer gaat krijgen.die bleef lekker zitten

Louis Van Gaal heeft daar louter miskopen binnen gehaald bij United. ongelofelijk dat je als club je aankoopbeleid laat bepalen door een trainer wat slechts een passant is

2 september 2019 om 12:56

@toppertje ouwe

Mourinho heeft ook redelijk gefaald in zijn aankoopbeleid. mijn verwijt is ook niet perse naar Van Gaal want elke coach wil het liefst zelf de aankopen doen. het is meer een verwijt naar het bestuur van United die niemand lijken te hebben binnen de gelederen die de lange termijn bewaakt en het aankoopbeleid verzorgt

2 september 2019 om 13:01

Ware het niet dat United al met Herrera en Shaw bezig was voordat van Gaal kwam. Die kwamen niet uit zijn koker.

Ook de doorbraak van Rashford kan je moeilijk op de conto van van Gaal zetten. Ja, hij was de coach. Maar hij schatte het talent in Rashford zo hoog in dat hij eerst Will Keane terug haalde van Preston, terwijl die daar niets liet zien, voordat hij aan Rashford dacht. Keane raakte echter ook snel geblesseerd en toen mocht Rashford mee. Er was simpelweg geen ander meer. Martial raakte geblesseerd in de warming up in de Europa League en de rest is geschiedenis.

Van Gaal heeft gefaald, net als zijn voorloper en opvolger. Het transferbeleid is niet best geweest in de afgelopen jaren.

Er lijkt gezien de afgelopen periode een goede weg in te zijn geslagen, maar het niet aantrekken van een middenvelder is een grove fout.

2 september 2019 om 13:39

En hoe denk je hoe het bijvoorbeeld bij City is gegaan onder Pep? Die heeft ook zn spelers gekregen die hij wilde en nodig had voor in zijn systeem. Als je een team op een bepaalde manier wilt laten spelen. Moet je daar waar nodig is spelers halen.

Het enige waar je United op kan aanspreken. Is dat ze geen TD hebben. Iemand voor een langere periode.

2 september 2019 om 14:21

@zlatanunited

lijkt me niet dat Pep dat helemaal in zijn eentje allemaal bepaald daar. je moet als club een beoogde speelwijze hebben, de trainer is slechts een passant. een coach moet inspraak hebben in het aankoopbeleid maar niet in zijn eentje gaan bepalen wie er gaan komen. City koopt overigens wel beter in als United. Van Gaal bv haalde de raarste middelmaat binnen

2 september 2019 om 14:23

@toppertje ouwe

ik snap wel dat ze LvG toen niet hebben verlengd. hij heeft destijds aardig wat mogen kopen en na 2 jaar zat er nog steeds geen enkele lijn of progressie in het spel. dat gebrek aan vooruitgang gekoppeld aan de slechte resultaten hebben zijn ontslag ingeleid wat ik destijds een logische beslissing vond van United. ik vind dat hij toen nog heel erg veel krediet van ze heeft gehad want het voetbal en de resultaten leken nergens op

2 september 2019 om 15:19

Elke trainer roept dat hij meer tijd had moeten krijgen, maar zo werkt het niet helemaal. Overal moet je een stijgende lijn laten zien, dan mag je blijven, anders ga je eruit. Van Gaal presteerde in zijn eerste jaar matig en zijn tweede jaar ronduit slecht, daar zat geen stijgende lijn in. Dan moet je weg, dat was bij een Barcelona, Juventus of City ook gebeurd.

Een Pep, Klopp of Pochettino laten stijgende lijnen zien sinds hun komst, en dus zitten ze er nog. Zelfs een Valverde mag zitten, want hij wordt kampioen en halve finalist CL. Maar logischerwijs kan niet elke club een stijgende lijn laten zien, dus worden er altijd trainers weggestuurd. Zelfs een Zidane met een werkelijk fenomenale historie bij Real heeft nu na 1 half jaar ook niet het krediet om nog een tweede mislukt jaar te draaien.

Natuurlijk, Pochettino, Guardiola en Klopp hebben na afgelopen jaar het krediet om een slecht jaar te mogen draaien, maar als ze twee seizoenen lang geen CL ticket pakken ofzo, dan kunnen ook die trainers op zoek naar een nieuwe baan. Bij een topclub overleeft niemand twee slechte seizoenen, je moet echt met een kaarsje zoeken naar voorbeelden.

2 september 2019 om 17:09

Feit is dat die namen allemaal pas ten sprake zijn gekomen en aan zijn getrokken toen van Gaal op de stoel zat. Dan kan je stellen dat van Gaal die ineens zonder inspraak in zijn maag gesplitst heeft gekregen, maar ik denk dat je zelf ook wel beter weet.

Ik zie niet in wat je met de opmerking over Fellaini probeert te zeggen. Die was er al toen van Gaal kwam, heeft redelijk veel gespeeld in het eerste seizoen maar kwam in het tweede seizoen van van Gaal op 16 wedstrijden voor 1069 minuten in de PL, met 1 goal als inbreng. Dat noem ik geen prima functioneren.

En zo heeft Valencia onder Ferguson en Moyes ook al met enige regelmaat als rechtsback gespeeld. Dus nee, ook dat is geen uitvinding van Louis geweest.

Mata speelde in het halve seizoen onder Moyes al 6 van de 15 PL wedstrijden op rechts. Onder van Gaal eerste seizoen 10 van de 29. Dus ook hier breng je weer een argument dat simpelweg feitelijk niet juist is. Van Gaal had het niet verzonnen en deed daar iets wat zijn voorganger(s) ook al eens deden.

Van Gaal heeft onderaan de streep 2 transfer zomers gehad met enorme uitgaven en het was nog steeds niets. Zijn tweede seizoen was aantoonbaar slechter dan zijn eerste, dus ipv vooruitgang was er achteruitgang. Waar baseren mensen het dan op dat het in het derde seizoen wel zou zijn gelukt? Als er een stijgende lijn zichtbaar zou zijn geweest dan had hij de kans wellicht wel gekregen. Alleen was die lijn er niet.

Voor Parma een leuke versterking, Vooral voor die prijs prima gehandeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Parma


45 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
A. TarozziUnknown
G. BuffonKeeper
L. SepeKeeper
M. TurkKeeper
B. BaloghVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Parma.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Parma.

8 fans
Verdediger, 31 jaar

In de wandelgangen

Zondag 1 augustus
Erik Palmer-Brown heeft de mogelijkheid om zijn carrière voort te zetten in de Serie A. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren