Mauro Icardi krijgt na omvangrijke soap op valreep toptransfer

Maandag, 2 september 2019 om

Mauro Icardi krijgt op de valreep zijn gewenste transfer. Verschillende Franse en Italiaanse media, waaronder RMC Sport, L’Équipe, Sky Italia en de Corriere dello Sport, weten te melden dat Internazionale en Paris Saint-Germain een akkoord hebben bereikt over de Argentijnse spits. Het betekent automatisch dat Icardi zijn contract bij i Nerazzurri met een jaar gaat verlengen.

De contractverlenging was voor Internazionale een belangrijke voorwaarde om in de stemmen met een huurconstructie. PSG wil Icardi graag in eerste instantie op huurbasis overnemen van de Italiaanse topclub. Er wordt nu gemeld dat er voorlopig sprake is van een huur zonder optie tot koop, al onderhandelen beide partijen volgens transferspecialist Gianluca Di Marzio om die nog in de huurovereenkomst op te nemen. Internazionale mikt op een optie tot koop ter waarde van zeventig miljoen euro.

Het huidige contract van Icardi bij Internazionale loopt nog tot medio 2021. Indien zijn huurperiode bij PSG tegenvalt, kan dat in combinatie met zijn contractsituatie zeer ongunstig uitpakken voor zijn transferwaarde. Om die reden wilden i Nerazzurri eerst zijn contract verlengen, alvorens er werd ingestemd met een huurperiode. Wanda Nara, de zaakwaarnemer en vrouw van Icardi, heeft de hele nacht met de clubleiding van Internazionale onderhandeld over contractverlenging en is naar verluidt tot een akkoord gekomen.

Icardi stapt maandagmiddag in het vliegtuig naar Parijs en zal rond vijf uur ’s middags in de Franse hoofdstad arriveren. Het zou een einde maken aan een opmerkelijke transfersoap. Het was al langer duidelijk dat Internazionale Icardi kwijt wilde, maar hij wees een overstap naar Napoli van de hand. De spits zou zelfs het liefst naar Juventus hebben gewild, maar een overstap naar la Vecchia Signora kwam niet van de grond. Valencia wilde Icardi tevens huren van Internazionale, alleen viel de keuze dus uiteindelijk op PSG.

Ancelotti ontwijkt vraag over Icardi: 'Blij met Milik en Mertens'
Meer video's

Poll

Is Mauro Icardi een aanwinst voor PSG?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door raedos)

Icardi heeft nog een contract tot 2021. Geen idee waarom het dan nodig is om te verlengen, want hij gaat niet in 2020 gratis de deur uit, omdat niet tot 2020, maar 2021 onder contract staat.

2 september 2019 om 11:19

Wanneer PSG besluit hem niet definitief over te nemen in juli 2020 dan mag hij vanaf januari 2021 onderhandelen met andere clubs over een contract. Inter is dan dus bang dat hij transfervrij over zal stappen.

2 september 2019 om 13:30

Juist slim van Inter. Je mag naar Psg maar dan wel een jaar erbij. Als Psg hem straks niet definitief binnenhaalt, dan komt hij terug bij inter in 2020. Dan heeft hij nog maar een jaar contract en zal hij voor nog minder kunnen vertrekken. Die risico willen ze dus vermijden.

70 mil. Moet je nagaan als hij niet zo negatief in het daglicht stond en n' meerjarig contract had. Uitstekende spits, die niet had misstaan bij MANU,Real,Chelsea ect

2 september 2019 om 12:05

Tjahhhh hij heeft toch zijn vrouw als zaakwaarnemer en clubs regeren tegenwoordig toch liever met harde hand en hard beleid.

2 september 2019 om 13:15

Maarja, zijn Man Utd en Chelsea momenteel wel een betere optie dan PSG? Ik denk dat PSG meer kwaliteit heeft. Real is ook al voorzien met Benzema en Jovic. De meeste topclubs hebben al een of meerdere spitsen, waardoor er niet veel keuze meer overblijft voor Icardi.

Wat moet PSG hier nou mee? Met Cavani en Mbappé heb je toch al twee toppers in het centrum, is dit dan gewoon machtsvertoon? Enige wat ik kan bedenken is dat Mbappé over niet heel lang gaat vertrekken of dat ze in hem meer een rechtsbuiten zien (zonde!).

2 september 2019 om 11:20

Beiden zijn als ik me niet vergis geblesseerd momenteel. Mbappe speelt trouwens vaak vanaf rechts.

2 september 2019 om 11:25

Weet ik, maar vind dat zonde en had de hoop dat ie (als Cavani vertrekt bijv.) gewoon naar het centrum verhuist. Die kans lijkt minder aanwezig als Icardi komt.

Dat van die blessures klopt ook trouwens, maar zou het dan logischer vinden een goede backup te halen die het niet erg vindt ook weer op de bank terecht te komen als beiden weer fit zijn.

2 september 2019 om 12:16

Hebben ze al in Choupo Moting.

2 september 2019 om 13:33

Cavani wordt dit seizoen alweer 33 jaar en sukkelt met blessures.

Mbappe in het centrum, ik weet niet of dat werkt. Een groot deel van zijn effectiviteit is vanwege zijn snelheid vanaf de flanken, als hij zoals Cavani nu vaak in dubbele dekking met de rug naar de goal staat, dan haal je toch niet echt het maximale eruit denk ik.

2 september 2019 om 11:20

Mbappe en cavani zijn geblesseerd en neymar zit vaker in de lappenmand dan dat hij fit is.

2 september 2019 om 11:26

Cavani wordt ook een dagje ouder, en heeft de afgelopen 1,5 jaar toch verschillende blessures opgelopen (heup/dij en kuit/scheenbeen en spierpijn). Met Icardi erbij hebben ze weer wat meer mogelijkheden in de aanval, omdat ook Mbappe er zeker nog een maand uit ligt.

2 september 2019 om 12:39

Haha cavani is 32 ofzo mbappe 21 en mbappe is geen echt spits... Wat moet psg hiermee... deze man scoort aan lopende band... Dus wat moet je ermee🤣🤣🤣🤣🤣

Bedankt voor al je goals Mauro. Ondanks dat ik vind dat je je afgelopen seizoen echt hebt misdragen, hebben we ook fenomenale seizoenen gekend. Ik hoop dat je het goed gaat doen in Frankrijk zodat ze je definitief gaan overnemen!

2 september 2019 om 11:44

Ik heb nooit zo goed door gehad waarom Icardi een probleem geval was voor Inter. Waar komt precies het probleem van Icardi vandaan bij inter? Enige dat ik van Icardi weet is dat Inter zijn droomclub is en hij voor niemand anders wil spelen. Daarna was er een hoop actie reactie tussen Icardi en de club, al is me nooit geheel duidelijk geworden wie de eerste actie had.

Volgens mij was die vrouw van hem nogal een ***. Is zij de vonk geweest die deze "oorlog" heeft doen starten?

2 september 2019 om 12:09

Zoals elk verhaal heeft dit verhaal ook twee kanten. Om het echt goed te kunnen begrijpen moeten we eigenlijk helemaal terug naar de tijd dat Moratti nog de eigenaar was bij Inter. De tijd dat niet de club maar de zaakwaarnemers en spelers de baas waren bij Inter. Aan die periode is een einde gekomen toen Beppe Marotta afgelopen seizoen werd overgenomen van Juventus. Individuen werden ondergeschikt aan het teambelang. Zoals bij elke succesvolle voetbalclub. Icardi heeft zich niet kunnen aanpassen aan deze ommezwaai.

Het verhaal dat Wanda Nara zijn teamgenoten afzeek in de media is algemeen bekend. Waarna Inter besloot Icardi zijn aanvoerdersband af te nemen (hij had in de eerste plaats nooit tot aanvoerder benoemd moeten worden, daar is hij het karakter namelijk niet voor). Icardi weigerde vervolgens nog voor Inter uit te komen en deed voorkomen alsof hij geblesseerd was. Opstootjes in de kleedkamer met Brozovic en Spalletti waren de druppel die de emmer deed overlopen.

Inter wilde een andere koers varen. Icardi heeft aangetoond niet binnen deze koers te passen. Erg jammer want ik geloof dat Icardi de club een warm hart toedraagt. Echter vind Icardi één ding nog een stuk belangrijker dan de club, en dat is Icardi zelf.

PSG doet me overigens erg denken aan het Inter van Moratti. Er word met geld gesmeten voor erg goede spelers, maar er wordt geen team gecreëerd. In de competitie levert dit nog wel succes op, maar dat komt vooral door het gebrek aan concurrentie(zoals Inter dat eigenlijk na Calciopoli ook niet had), maar internationaal zullen ze op deze manier geen potten gaan breken.

2 september 2019 om 13:05

"psg doet me overigens erg denken aan het Inter van Moratti. Er word met geld gesmeten voor erg goede spelers, maar er wordt geen team gecreëerd."

Als je huidige transfermarkt bekijkt dan zie je dat PSg juist wel een team creeert en niet alleen maar grote namen koopt voor veel geld, de selectie is nu eindelijk een keer goed breed. PSG staat zelfs in de plus deze zomer.

2 september 2019 om 14:50

Ja ik snap dat ook niet echt, als je PSG de afgelopen jaren ziet voetballen is dat een goed ingespeelde ploeg, totaal geen onsamenhangend zooitje. De kern is ook al jaren hetzelfde, en ik vind dat ze heel structureel de boel stap voor stap verjongen, ook dit is weer een logische vervanging van de 32-jarige Cavani voor een 26-jarige topspits.

Financieel zijn het misschien onsympathieke fraudeurs, maar qua daadwerkelijk spelersbeleid en voetbal doen ze het heel netjes vind ik, er staat nu een selectie die kwalitatief denk ik alleen duidelijk door Manchester City en Barcelona wordt overtroffen. De CL winnen is altijd lastig (vraag maar aan die twee ploegen) maar ik geef ze toch minstens net zoveel kans als een Juventus, Real Madrid of Bayern.

2 september 2019 om 11:49

Sportieve reactie van je man! Beter voor beide partijen dat hij is vertrokken.

2 september 2019 om 12:13

Ondanks dat ik echt een beetje een hekel heb gecreëerd ten opzichte van Mauro, koester ik ook nog warme gevoelens voor deze man. We hebben de laatste seizoenen weinig te juichen gehad maar we hadden wél Icardi. Tot twee maal toe capocannoniere. Hij heeft meerdere keren de kans gehad ons in tegenspoed te verlaten, maar bleef de club trouw. Jammer dat uitgerekend hij moet vertrekken nu het weer beter lijkt te gaan. Helaas was de relatie te erg beschadigd om nog gelijmd te kunnen worden.

Leert PSG dan niets na Neymar? Weer een probleem geval binnenhalen.

Hoezo zijn gewenste transfer? De grootste wens van Icardi was om ondanks alles in Milaan te blijven. Inter had makkelijk 100 miljoen voor hem kunnen ontvangen een jaar geleden.

Zijn gewenste transfer? Heb hier tog echt al minimaal 50 berichten gelezen dat hij bij inter zou blijven om ze dwars te zitten

2 september 2019 om 12:14

Een jaar banken en niet met het elftal trainen zou zijn verdere carrière natuurlijk geen goed doen. Tenminste dat is mijn gedachte. Inter heeft een duidelijk statement afgegeven. Beter om te gaan en PSG is natuurlijk een prima club voor hem momenteel.

Erg goede aanwinst voor Psg. Hopelijk zal hij bij PSG weer wat meer gewaardeerd worden en weet hij tevens ook zichzelf een beetje beter te gedragen, met andere woorden: zijn vrouw en zaakwaarneemster onder controle te houden.

Er is genoeg over Icardi gezegd de voorbije maanden, ik denk zeker dat hij een aantal flinke fouten heeft gemaakt in zijn tijd bij Inter, maar ook de club heeft hun fouten begaan. Ze hebben hem en zijn entourage jaren hun gang laten gaan waar ze eerder paal en perk hadden moeten stellen. Maar door hem ineens als persona non grata te bestempelen en hem zonder pardon uit de club te werken is een beetje raar. Je had ook van verre kunnen zien aankomen dat hij hierdoor zou gaan steigeren. En dan naar de buitenwereld alles presenteren alsof de volledige schuld bij Icardi ligt. De waarheid ligt in het midden zegt men wel eens, en zo is het ook in dit geval.

Kwalitatief een hele goede spits, zou mooi zijn hem bij een prima club zoals PSG weer te zien schitteren.

Medische keuring afgerond. Nu handtekening! Marotta 👌🏻👏

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Actuele wedstrijden

37 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2019/2020 Paris Saint-Germain 1 0 0 0
2019/2020 Internazionale 0 0 0 0
2018/2019 Internazionale 29 11 0 0
2017/2018 Internazionale 34 29 2 0
2016/2017 Internazionale 34 24 1 0
Laatste voetbalnieuws

Vervloekte Neymar laat Parijs in blessuretijd ontploffen met omhaal

Neymar heeft Paris Saint-Germain zaterdagavond bij zijn rentree hoogstpersoonlijk de drie punten bezorgd. De Braziliaanse superster kon in de thuiswedstrijd tegen Strasbourg rekenen op een basisplaats en zorgde in de blessuretijd...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 19 september
Manchester United hoopt de aan Real Madrid gelinkte Paul Pogba te verleiden tot een nieuw contract. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren