Update: Wegen van Wesley Hoedt en Southampton scheiden

Maandag, 2 september 2019 om 19:00Chris Meijer • Laatste update: 19:06

Royal Antwerp wil Wesley Hoedt verlossen uit zijn uitzichtloze situatie bij Southampton, zo weet Het Nieuwsblad te melden. De 25-jarige verdediger komt bij the Saints niet in de plannen voor en mag om die reden vertrekken. Antwerp wil Hoedt graag op huurbasis overnemen van Southampton, met een optie tot koop.

Hoedt werd door Southampton in de zomer van 2017 voor zestien miljoen euro overgenomen van Lazio. De centrumverdediger speelde in zijn eerste seizoen in Engeland 32 wedstrijden en begon als basisspeler aan zijn tweede jaargang, maar verdween in december 2018 richting de reservebank. Southampton verhuurde Hoedt in de tweede helft van het vorige seizoen aan het Spaanse Celta de Vigo, waar hij tien wedstrijden speelde.

Hoedt, die in het zuiden van Engeland nog vastligt tot medio 2022, behoorde dit seizoen voorlopig nog niet tot de wedstrijdselectie van Southampton. Om die reden staan the Saints open voor een vertrek van de zesvoudig international van Oranje. Antwerp ziet Hoedt graag komen en wil hem in eerste instantie huren van Southampton, met een optie tot koop. De verdediger is overigens niet de enige versterking die Antwerp op de slotdag van de transferwindow hoopt de verwelkomen.

Steven Defour is reeds in Antwerpen gearriveerd om de medische keuring te doorlopen. De 52-voudig international van België zat zonder club, nadat zijn contract bij Burnley in onderling overleg werd ontbonden. Defour droeg eerder het shirt van Anderlecht, FC Porto, Standard Luik, KRC Genk en KV Mechelen. De 31-jarige middenvelder is na Kevin Mirallas de tweede meervoudig Belgisch international die voor Antwerp kiest.

Update 2 september 19.00 uur - Wegen van Wesley Hoedt en Southampton scheiden
Wesley Hoedt gaat definitief aan de slag bij Royal Antwerp, zo bevestigt de Belgische club via de officiële kanalen. De Nederlandse centrumverdediger wordt voor één seizoen gehuurd van Southampton. Royal Antwerp heeft een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst.


Poll

Is Antwerp een goede club voor Wesley Hoedt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door lucaij)

Zou een geweldige aanwinst zijn voor Antwerp. Je zou toch zeggen dat er ook Nederlandse subtoppers zijn die Hoedt er bij zouden willen hebben.

2 september 2019 om 11:10

Feyenoord misschien

2 september 2019 om 11:18

Feyenoord zeker. Maar wat te denken van Psv, dan kan je je probleem op LCV oplossen en kan Viergever naar Linksback. Het lijkt er toch wel op dat Boscagli het niet gaat worden op de korte termijn.

2 september 2019 om 11:32

Feyenoord gaat juist Senesi vandaag vastleggen.

2 september 2019 om 11:41

Hoedt is op dit moment absoluut niet beter dan Viergever en geen basiswaardig materiaal voor Psv.

Het zou een leuke centrale verdediger zijn voor Vitesse, AZ of Utrecht nu Bergstrom weg is. Vraag me zelfs af of die Ié niet een stuk beter is voor Feyenoord.

Het Belgische voetbal heeft net als het Nederlandse voetbal een aantal aansprekende namen opgehaald. Denk dat Wesley Hoedt wel een sterkere club aan kan, dus RA heeft goed gehandeld.

Jammer dat Hoedt zo is afgegleden. Deed het in eerste instantie prima bij Southampton en Lazio. Antwerp zou wel een soort van deceptie zijn.

2 september 2019 om 19:32

Ik snap het ook niet helemaal, hij heeft toch wel aangetoond dat hij een heel seizoen lang het Premier League basisniveau aankon, plus dat hij daarvoor bij Lazio ook gewoon mee kwam in de Serie A. Dan zak je toch niet zo ver af lijkt me, zeker als centrumverdediger waar je toch pas ver achterin de twintig piekt.

Nou, afgaande van wat ik heb gezien van Antwerp (wel 2 hele wedstrijden). Niet echt een club waar ik voor zou willen spelen.

Naja ik wel, want ik kan er niks van.

2 september 2019 om 11:33

Er wordt wel ferm overdreven met de, ik zou het bijna haat durven noemen tegen Antwerp. Ze hebben zich inderdaad niet heel mooi geprofileerd in die twee matchen tegen AZ, maar dat vond ik van AZ ook niet persoonlijk. Zo een Lamkel Zé is gewoon een idioot, maar daar moet je toch niet heel de club Antwerp voor afvallen? Antwerp is een veel mooiere club dan veel ploegen uit België en Nederland, zowel qua historie, als toekomstperspectief en qua sfeer in het stadion.

2 september 2019 om 11:46

Ik doelde meer op de fans.

Al is dat van iemand die voor Feyenoord is wellicht wat ironisch te noemen.

2 september 2019 om 11:47

Ging vooral ook om de supporters. De AZ-fans moesten op een gegeven moment naar binnen vluchten, wat ik hoorde.

Dat er op het veld af en toe wat fel gespeeld wordt, is in mijn ogen geen bezwaar. De manier waarop Lamkel Zé en Mbokani eraf moesten was vooral erg dom en daarmee benadeelden ze hun club, maar het was niet omdat ze heel gemeen of grof waren.

2 september 2019 om 11:55

Antwerp FC staat er gewoon bekend om een hele nare aanhang te hebben. Dit jaar hebben ze ook gewoon een naar elftal op de been.

Jongens als Van Damme, Haroun en Mbokani zijn in het verleden vaker slecht in het nieuws geweest. Daarnaast heb ik gisteren vernomen dat Bolat en Lamkel Zé uit de selectie zijn gezet omdat ze op de vuist zijn gegaan. Ik kan me nog herinneren dat Lamkel Zé vorig seizoen ook al disciplinair geschorst is geweest omdat hij Van Damme een knal verkocht. Het lijkt me dat een nette club zo'n jongen al lang de deur had gewezen.

Er zitten veel brood voetballers bij Antwerp. Daar is niks mis mee, maar het zijn geen jongens die met plezier voetballen en dat is compleet het tegenovergestelde van die jonge jongens van AZ afgelopen week die lekker tikken met vol plezier. Dat ze zich dan ook laten gaan komt door de jeugdigheid

2 september 2019 om 12:40

De laatste jaren vallen de voorvallen goed mee, zeker sinds ze in eerste klasse zitten is dit bijna een van de eerste echte grote problemen die zich stellen (in het stadion) bij Antwerp qua supporters. Verder is het nog steeds schandalig wat er gebeurt is, maar het is natuurlijk ook grotendeels te wijten aan (zeer begrijpelijke) frustratie.

2 september 2019 om 13:23

Ja omdat het sportief voor de wind ging, dan hebben supporters ook geen reden om zich te misdragen.

Nu gaat het Europees niet zoals gewenst en je ziet het resultaat.

2 september 2019 om 13:31

Ja want het is de laatste jaren nooit slecht gegaan zeker? Dit was gewoon een heel frustrerende partij voor de supporters omdat ze hem gewoon hadden kunnen winnen. Dat er dan heel frustratie bij komt kijken als je op het einde volledig onverdiend agesraft wordt is te begrijpen (al is de manier waarop dat totaal niet).

2 september 2019 om 14:25

Ik zie dat onverdiende eerlijk gezegd niet. Antwerp krijgt twee domme rode kaarten, dat is volledig hun eigen verantwoordelijkheid. Als ze daardoor verliezen, dan is dat daarmee dus "verdiend" in mijn opinie.

Maar nog los daarvan, zelfs als Antwerp de sterren van de hemel speelde, AZ alle hoeken van het veld liet zijn, eigenlijk met 6-1 had moeten winnen, maar door alle mogelijke vormen van pech tóch uitgeschakeld raakte, dan nog, hoor je je als supporter te gedragen en hoor je geen supporters van de tegenstander naar binnen te jagen.

En ja, wij zien in Nederland natuurlijk maar beperkt beelden van de Belgische competitie en dan moeten we ons baseren op dit soort gebeurtenissen. En als dat dan de basis moet zijn voor onze meningsvorming, dan is het toch niet gek dat we een wat minder positief beeld van Antwerp hebben?

2 september 2019 om 14:54

Ik bedoelde niet dat de nederlaag meteen onverdiend was, want dat hadden ze zoals je zelf zegt zelf in de hand, maar eerder dat het een soort van afstraffing werd. Zeker toen de supporters ver buiten de grenzen van het toelaatbare gingen leek het er even op dat AZ wel een goal of vijf kon maken, en dat had Antwerp natuurlijk ook niet verdiend.

Verder kan ik wel snappen dat je niet meteen een goed beeld van hen hebt, maar zoals sommigen hen hier afschilderen gaat er natuurlijk ver over.

Ik vraag me af wat er voor reacties zouden komen als ik alles wat over Antwerp gezegd wordt zelf over Ajax zou zeggen , aangezien hun supporters zich ook ferm misdragen hadden in die jeugdpartij tegen Feyenoord. Maar dan hoor je meteen vergoelijkend taalgebruik zoals "ja maar dat zijn maar enkelingen", terwijl heel de club Antwerp nu als een malafide bende wordt afgeschilderd.

2 september 2019 om 16:27

@lierse Wat bedoel je nou met de weinig voorvallen in de afgelopen dagen.
De rellen in Eupen waren in 2016, dat is nog maar drie jaar geleden. Dat is alleen lang geleden als je zelf vijf jaar oud bent. Hoeveel gewonde agenten waren er toen en wil je dat vergelijken met die laffe daad tijdens die jeugdwedstrijd van Ajax en Feyenoord? Ik snap uberhaupt niet dat je als Lierse fan dat tuig verdedigd.

2 september 2019 om 17:18

Dat was natuurlijk ook een ongelooflijke schande, er waren toen iets van een twaalf agenten gewond dacht ik. Je hebt inderdaad gelijk dat een deel van de supporters van Antwerp niet spoort, maar mijn probleem is dat iedereen de club Antwerp hier afschildert als een afschuwelijke club terwijl ze dat niet zijn. Ik verdedig dan ook absoluut het tuig dat zo’n dingen uitsteekt niet, maar wel de overige Antwerpsupporters. Als Lierse-supporter is Antwerp natuurlijk niet mijn favoriete club, maar er wordt gewoonweg iets teveel op de club gehaat de laatste tijd op dit forum.

Wat een spelers voor een club als Antwerp. Die hebben straks echt gerenommeerde namen lopen met Mbokani, Defour, Mirallas, Hoedt, Refaelov en de Laet.

Hoedt, Defour en Mirallas zijn niet de minste. Zeker voor een club als Antwerp. Topaankopen, ben benieuwd of ze misschien zelfs wel om de titel kunnen spelen

2 september 2019 om 11:28

Daarnaast hebben ze ook Benson en Gano van Genk binnengehaald. Gano is een grote targetspits en Benson maakte vorig seizoen furore op de flanken bij Moeskroen. Als daar dan ook nog eens hoedt bij komt kunnen ze met de combinatie dat ze geen Europees spelen het de toppers inderdaad wel eens heel moeilijk maken en zijn ze inderdaad misschien zelfs een outsider voor de titel.

2 september 2019 om 13:07

Club lijkt me nog een niveautje hoger qua spelerskern en is dé titelfavoriet.

En om eerlijk te zijn acht ik Club Brugge de tweede beste club op dit moment in de Benelux; iets minder dan Ajax, iets beter dan Psv.

2 september 2019 om 13:33

je bent zo te zien groot brugge fan maar het niveau in Nederland is wel iets hoger hoor dan de belgische competitie kijk maar naar jullie sterspeler Marin die bij Ajax niet mee kan.
Ik denk eerder dat Club brugge niveau Az/vitesse is.

2 september 2019 om 13:41

Jeetje, Club Brugge net iets onder Ajax scharen. Club Brugge, dat is toch die ploeg waar Ruud Vormer de grote man is?

2 september 2019 om 13:42

Daarom dat België 2 clubs in de champions league heeft en bijna 3 in europa league als Antwerp niet 2 domme rode kaarten pakte. De realiteit is dat België Nederland is gepasseerd als competitie en Ajax over een paar jaar al die toppers heeft verkocht dan zullen zelfs zij middelmaat zijn en gaat Nederland geen punten meer pakken in Europa. En Marin heeft 3 wedstrijden gespeeld, dus De ligt moet tijd krijgen bij Juve maar Marin moet er onmiddellijk staan??

2 september 2019 om 13:45

Club brugge dat vorig jaar tegen Atletico en Dortmund gelijk speelde en nu in de CL voorronde Dynamo Kyiv en Linz uitschakelde is niveau Vitesse?

Maar het o zo geweldige PSV haalde het wonderbaarlijk genoeg niet van Basel dat het op haar beurt niet haalde van Linz. Gek toch.

Joh je bent veel te bescheiden. Club Brugge is niveau Groningen, de Eredivisie is dan ook niveau Premier League. Dikke nekken lol.

2 september 2019 om 14:20

Marin speelde gewoon bij Standard en niet bij Club Brugge. Verder staat Brugge gewoon voor op het niveau van PSV, en zoals Vázquez zegt staat alleen Ajax nog we duidelijk een niveau hoger dan Club. Verder is het Vormer argument natuurlijk volkomen belachelijk aangezien hij gewoon zijn interlands gespeeld heeft voor Oranje en de laatste jaren meer dan uitstekend presteert.

2 september 2019 om 15:47

Ik kan niet perse zeggen dat club beter is dan psv. Misschien gaan we een duel meemaken als club EL gaat spelen.

2 september 2019 om 16:35

Ach hier gaan we weer met onzinnige vergelijkingen ....

2 september 2019 om 19:54

hahaha, ik reageer hier niet zo veel meer, maar hiervoor heb ik toch nog eens ingelogd.

Marin de sterspeler in België? Club van het niveau Az/vitesse?

Manmanman, de blinde arrogantie is hier nog erger geworden.

België zit met 2 ploegen in de CL en 2 in de EL (en dat hadden er eigenlijk 3 moeten zijn, zelfs ten koste van een Nederlandse club, ware het niet dat er 2 idioten bij Antwerp rondlopen), NL heeft er voor het eerst sinds jaren weer 3 in de EL en eentje in de CL, wat dan zorgt voor een hosanna sfeertje alsof er een mirakel is gebeurd, en dan nog zo denigrerend doen over de Belgische competitie en de beste Belgische club op dit moment? Serieus?

Is ie zo ver afgezakt dat ie enkel bij Antwerp terecht kan? Dacht dat ie bij een ploeg als Vitesse, Heerenveen of middenmotor in Spanje ook wel kan meespelen.. Antwerp is in mijn ogen een te grote stap terug

2 september 2019 om 11:12

Heerenveen is op het moment echt niet beter dan Antwerp imo

2 september 2019 om 11:18

Een Vitesse idem. Als je kijkt wat ze hebben binnengehaald en hoe ze speelden tegen AZ, op die idiote overtredingen na, dan is dit een sterkere club dan Vitesse en Heerenveen at the moment.

2 september 2019 om 13:05

Niets van aantrekken; de Nederlanders hier baseren de club Antwerp op basis van de twee wedstrijden tegen AZ (waar Antwerp overall beter was maar goed).

In realiteit is Antwerp een grotere club met een grotere historie en een groter budget.

En ik zeg dit dan nog eens als Clubsupporter...

2 september 2019 om 11:30

Antwerp is een stap hoger dan hen, ze zitten gewoon op een vergelijkbaar niveau van AZ. Zeker als je de selecties naast elkaar legt is het duidelijk dat dit eerder een stap vooruit is ten opzichte van Vitesse en Heerenveen dan een stap achteruit.

Zou hem heel graag terug zien komen in Alkmaar. AZ heeft een CV nodig en Hoedt is dan een uitstekende keuze, wat mij betreft.

2 september 2019 om 12:00

Lijkt me toch ook dat je liever bij AZ speelt momenteel.. Spelen EL tegen o.a. United en lijken een serieuzere kans op een top3/4 klassering te hebben dan Antwerp. Zeker met de onrust van de schorsingen van Bolat en Lamkel nu.

Voetbal blijft een rare sport. Hoedt deed het uitstekend bij Lazio, had een verdienstelijk eerste seizoen en is vervolgens twaalf maanden later helemaal uitgerangeerd bij Southampton.
Of hij nu naar Antwerp gaat of niet, hij moet gewoon gaan spelen bij gewoon een goeie verdediger. Misschien dat een club in Italie hem nog wel haalt of misschien wel Lazio zoals Atlanta ook heeft gedaan met De Roon

Je vraagt je af waarom Feyenoord hem niet heeft geprobeerd. Nederlands sprekend lijkt me handiger dan Ie en die Argentijn achterin. Zo duur zal hij niet zijn als bankzitter toch?

2 september 2019 om 12:01

Zit wel wat minder restwaarde aan lijkt me. En Ié heeft vorig seizoen een heel seizoen in de basis gestaan bij Toulouse in de Ligue 1. Ik heb zo maar het gevoel dat Ié een stuk beter is dan Hoedt op het moment

2 september 2019 om 12:15

Edgar Ié speelde vorig jaar 7 wedstrijden voor de winterstop voor Lille, en 9 voor Nantes op huurbasis na de winter.16 wedstrijden in totaal dus het hele seizoen

2 september 2019 om 16:51

Oef ik had m'n bronnen niet helemaal op orde... In m'n herinnering speelde hij 16 wedstrijden vóór hij naar Nantes ging. Dan heeft hij inderdaad niet veel gespeeld.
Thanks voor de verbetering!

2 september 2019 om 12:59

Hahaha, ja, laten we als Feyenoord zijnde doorgaan met lekker middelmaat op te pikken.. Hou toch op.. Met Senesi hebben een speler die normaal gesproken over 2,3 jaar minimaal 20+ miljoen waard is.. En Ie is een stuk beter dan Hoedt.

Er zitten hier NL clubs te slapen!!

En de Nederlandse toppers Halen wat Argentijnen. Die hebben liggen slapen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Antwerp FC

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. VerstraeteMiddenvelder121
M. FreyAanvaller1212
J. ButezKeeper120
B. ManuelAanvaller123
V. FischerAanvaller101
K. MiyoshiAanvaller81
J. BatailleVerdediger110
Voor de complete selectie: Clubpagina Antwerp FC.

7 fans
Verdediger, 27 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren