‘Vitesse doet op slotdag van de transferwindow nog zaken met Zenit’

Maandag, 2 september 2019 om

Vitesse moet op de valreep nog afscheid nemen van Vyacheslav Karavaev. Het Russische Championat meldt dat niks een transfer van de 24-jarige vleugelverdediger naar Zenit Sint-Petersburg nog in de weg staat. Karavaev gaat zijn handtekening zetten onder een vierjarig contract en wordt maandag gepresenteerd in zijn thuisland.

Karavaev werd anderhalf jaar geleden voor anderhalf miljoen euro overgenomen van Sparta Praag. De vleugelverdediger speelde tot dusver 65 wedstrijden voor Vitesse, waarin hij goed was voor 2 doelpunten en 9 assists. In een eerder stadium werd Karavaev al in verband gebracht met een terugkeer naar Rusland, waar hij in de jeugdopleiding van CSKA Moskou speelde. Hij verkaste vervolgens naar Tsjechië, waar hij eerst op huurbasis voor Dukla Praag en Jablonec speelde. Sparta Praag nam hem vervolgens definitief over van CSKA.

Het is onduidelijk wat voor bedrag Zenit neertelt om het tot 2021 lopende contract van Karavaev bij Vitesse af te kopen. Volgens Championat staat het vast dat de vleugelverdediger zijn handtekening gaat zetten onder een vierjarig contract. Het nieuws zal maandag nog wereldkundig gemaakt worden, zo voorspelt het Russische medium. Na afloop van het duel met AZ (2-1 overwinning) hield Karavaev zich in gesprek met de Gelderlander nog op de vlakte over een eventuele transfer.

“Ik kan niet zeggen of ik bij Vitesse blijf. Nu speelt er niets, maar alles kan in een split-second veranderen. De transferwindow is nog enkele dagen open. Alles kan nog heel erg spannend worden. Of doodstil. Ik maak me er niet druk om. Dat is voor het management. Ik ben gelukkig in Nederland en richt me op het voetbal", zei de verdediger. De Gelderlander maakt maandagochtend ook melding van de concrete belangstelling van Zenit, al stelt het regionale dagblad dat er nog geen sprake is van een akkoord. Vitesse heeft in Sint-Petersburg een vraagprijs van acht miljoen euro neergelegd, inclusief een doorverkooppercentage.


Poll

Snap jij dat Vitesse Vyacheslav Karavaev laat vertrekken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

36 reacties (laatste reactie door markbal)

Mag toch hopen dat Vitesse meer dan 10 miljoen voor Karavaev vangt, dit is hij ook waard namelijk. Uitstekende back. Daarnaast moet Vitesse dan wel anticiperen op een vervanger...

Gevalletje 2 miljoen en n zakje snoep. Kom op vitesse dit kan toch niet nu heb je minimaal 3 a 4 nieuwe spelers nodig waar haal je die vandaan? Ik vind het schandalig voor de supporters dat jullie zo aan het bezuinigen zijn. En zo goedkoop spelers verkopen. Echt idioot

2 september 2019 om 09:03

In de gelderlander hebben ze het over een vraagprijs van circa 8 mln inclusief een doorverkooppercentage (ben dan wel weer benieuwd hoeveel procent).

2 september 2019 om 09:26

Ja ben ook wel benieuwd dan. Dit zou niks voor vitesse zijn. Zoveel vragen. Maar je moet wel je moet echt wel 3 nieuwe spelers halen vandaag 2 backs links em rechts. En een midmid

2 september 2019 om 11:52

Kevin Diks terughalen? Lijkt me geen gekke optie

2 september 2019 om 13:35

Sergei Egorov wist te melden dat Vitesse en Zenit er uit zijn gekomen qua transfer waarde. Het totaal bedrag is inderdaad uitgekomen op 8 miljoen.

Toen ik het pushbericht kreeg, was ik best blij. Dacht namelijk dat we op het laatste moment nog een Russische cvm hadden GEKOCHT of zo. Maar nee hoor.. Hoe moet dit zo verder? Alleen maar eigen jeugd?

Oh ja laten we ook nog op de laatste dag even snel één van onze beste spelers vertrekken...

Waarschijnlijk voor een habbekrats, want dat zijn we gewend. Zoals we ook gewend zijn, dat we op de laatste dag nog flink wat jonge huurspelers gaan halen.

Wat een fail beleid. We bouwen financieel nog steeds te weinig op, er komen nog steeds te weinig jeugd door. En dan vallen we steeds maar weer terug op het huren (opleiden voor andere clubs) van spelers.

2 september 2019 om 08:47

Écht eh. Waren we eindelijk minder afhankelijk van (voornamelijk van Chelsea) huurspelers, gaan we dit weer krijgen. Waar houdt het op?

2 september 2019 om 09:21

Aan de ene kant jammer, want het is een van de beste rechtsbacks van de Eredivisie wat mij betreft. Voor Lelieveld vind ik het juist weer mooi, weer een eigen opgeleide speler die zometeen basis gaat spelen. Het komt alleen niet zo goed uit dat Clark is geblesseerd. Misschien gaat Vroegh dus ook nog minuten maken. Ik vind het juist positief dat eigen opgeleide spelers minuten gaan maken.

We gaan vandaag zien wat er nog binnenkomt. Ik zou niet gek staan kijken als er inderdaad nog een verdediger en aanvaller bijkomen, maar wat ze met die aanvaller moeten, weet ik ook niet.

2 september 2019 om 10:31

Welkom in de subtop. Beetje b-garnituur van buitenlandse clubs en topclubs opleiden en je beste spelers elk jaar inleveren. Onze selectie die iedereen “geweldig” vindt bestaat ook uit huurspelers van nota bene Mainz en afdankertjes van andere clubs. Groningen verkoopt ook Doan en haalt geen kwaliteit terug, Heerenveen heeft 1 gehuurde flutspits nadat ze afgelopen zomer hebben lopen cashen. Vind je het gek dat de stadions van subtopclubs zo leeg zijn.

2 september 2019 om 10:46

Je hebt helemaal gelijk.

talenten kiezen al snel voor het buitenland en als het daar niet lukt, dan kiezen ze vaak voor een ander buitenlands avontuur.

En de Eredivisie wordt overspoeld met buitenlands B-garnituur (uitzonderingen daar gelaten). Eigenlijk ben ik best jaloers, wat jullie gehaald hebben (ramselaar, Dalmau, Hoogma, Cerny, Maher etc). Dat zijn uitstekende spelers voor de subtop.

Wellicht vallen de resultaten nu nog iets tegen, maar ik zou me daar geen zorgen over maken. Bij ons maak ik me meer zorgen met deze smalle selectie....

2 september 2019 om 10:52

Het zijn ook wel goede spelers. Maar ook Maher, Ramselaar en Cerny zijn afdankertjes van de topclubs. Hoe kunnen wij dan in godsnaam de top 3 aanvallen zoals veel mensen beweren? Wij hebben een selectie bestaande uit afdankertjes en spelers die we kopen voor een paar ton. Ajax heeft een selectie waar een bankspeler meer kost dan onze hele selectie bij elkaar. Cerny is hun 6/7e buitenspeler en die moet ons de top 3 in schieten? Geloof ik echt niet in.

AZ zou deze jongen met gemak voor een miljoen of 10-15 verkopen, want dat is hij ook wel waard. Kan prima mee bij Ajax of psv, verzaakt nooit. Vitesse kennende zal het wel 2 miljoen zijn inderdaad, helaas.

Je beste verdediger laten gaan en niemand ervoor terug halen... We mogen inderdaad geen kampioen worden, nee. Wij zijn een potentiële titelkandidaat (qua grootte van club iniedergeval), maar het beleid is echt om te janken. Dit jaar waarschijnlijk weer tevreden moeten zijn met een maximaal 5e plaats...

2 september 2019 om 09:07

Voor Vitesse is het elk jaar maximaal 5e plek, weet niet waar je het vandaan haalt dat we titelkandidaat zouden kunnen zijn in het licht van de grootte van de club..?
Wel is dit natuurlijk super teleurstellend, na Serero de beste speler laten gaan, op het laatste moment, er staat geen vervanging tegenover en hoogstwaarschijnlijk voor een fooi, want zo kennen we Vitesse..

2 september 2019 om 09:21

In het jaar van Bony, Propper, v ginkel, etc. Hadden we kampioen moeten worden.
Verder moeten Heerenveen, Utrecht, Groningen altijd voor plaats 5 t/m 8 spelen. Persoonlijk vind ik dat wij elk jaar een betere selectie hebben dan die ploegen.
Dus misschien is titelkandidaat een beetje overdreven, maar we mogen toch echt wel dromen van meer dan een 5e plek.

2 september 2019 om 10:23

Vitesse eindigde toen op 16 punten van Ajax, dat noem ik niet echt een team wat kampioen had moeten worden. Ja, ze hadden goede spelers, maar kijk even wie er toen bij andere clubs rondliepen: Bij Ajax had je toen nog Eriksen en Alderweireld, bij Feyenoord Pelle en De Vrij, bij PSV Wijnaldum en Depay, en zo kan ik door blijven gaan. Nee, de beste prestatie ooit van Vitesse was een 3e plek in de jaren 90, en in de laatste 10 jaar hebben ze dichter bij de nacompetitie dan bij het kampioenschap gezeten (in 2010/11 zaten ze letterlijk op doelsaldo buiten de nacompetitie).

2 september 2019 om 15:27

In het seizoen 12/13 eindigde ze op 12 punten van Ajax en lieten ze 11 punten liggen in de laatste 5 wedstrijden, terwijl Ajax toen maar 2 punten lieten liggen. Dat was ook het jaar waar ze twee keer in een seizoen van Ajax hadden gewonnen.

Dat was het beste Vitesse dat ik ooit bewust heb meegemaakt. Als ze de boel niet zo hadden verzaakt op het einde en als Ajax nog een slippertje had gemaakt (ajax moest nog tegen PSV uit) dan hadden ze best kampioen kunnen worden.

2 september 2019 om 09:52

Potentiële titelkandidaat? Wel een beetje realistisch blijven hoor. Elk jaar een prima selectie en een sterke subtopclub, niet meer dan dat. En zolang je dit soort beleid blijft voeren blijft het daarbij. Vitesse heeft toch in geen enkele wereld de mogelijkheden en potentie om te gaan wedijveren met Ajax en PSV en in mindere mate Feyenoord en AZ, om kampioen te worden.

2 september 2019 om 10:15

Potentiele titelkandidaat? Nee. Daarvan zijn er in Nederland maar twee of drie, en wie dat zijn hoef ik niet uit te leggen denk ik. En pas heel ver daarna komt een club als Vitesse. En de vijfde plaats is inderdaad het maximaal haalbare, de top 4 bestaat normaal gezien uit Ajax, AZ, Feyenoord en Psv, in dit geval op alfabetische volgorde.

Op de laatste transferdag één van je beste spelers verkopen voor 1,5 miljoen, goed beleid hoor.

2 september 2019 om 09:16

En wie weet verkopen we onze aanvoerder en gangmaker Linssen ook nog wel of onze topscorer Matavz. Ze zijn er gek genoeg voor.

En waarschijnlijk gaan we nog wat spelers huren van de A-6 van Chelsea en misschien nog een middenvelder van het 2e elftal van SC Bastia of Murcia...

Sorry dat ik zo cynisch ben, maar ipv een bepaalde opbouw brokkelt het alleen maar verder af...

2 september 2019 om 09:43

Vitesse heeft heeft geen geld! En de achterban is relatief klein. Aalbers en Jordania hebben een onrealistisch verwachtingspatroon gecreëerd bij de supporters. Een trainingscomplex is mooi maar levert geen geld op. Qua clubgrootte hoort vitesse eigenlijk in het rijtje ado en willem II thuis.

Zou voor Karavaev een begrijpelijke stap zijn. Zowel financieel als sportief is Zenit voor hem een stap hogerop en op zijn plek heeft Zenit wel behoefte aan verversing.

Met afstand de beste speler van Vitesse, En rus, dus begrijpelijk dat Zenit hem wil hebben. Je hebt de vervanger klaarstaan, want Lelieveld deed het gister ook weer zeer goed. Echter op de laatste dag moet het bedrag gewoon + een paar miljoen. Typisch vitesse om dit niet goed op te vangen! Zelfde is die hele chelsea samenwerking. Hoe kan het in godsnaam dat Ajax een linksback van Chelsea huurt terwijl wij zonder zitten

Wat eens stelletje idioten zijn ze toch bij Vitesse! We hebben al weinig spelers en laten ze ook nog de beste rechtsback van de eredivisie vertrekken! Vitesse kennende zal het wel weer heel goedkoop laten vertrekken! Echt een aderlating voor ons team. We kunnen eerder nog wel 3 a 4 spelers gebruiken ipv Kara te verkopen. Wat een prutsers .......

Volgens Verschillende Russische media heeft Zenit een bod van circa €7.000.000 over voor Karavaev en heeft Vitesse dit geld nodig om het gat in de begroting te dichten; Vitesse zal dus blijkbaar geen vervangers halen of het moeten huurlingen/transfervrije spelers zijn + zullen dan ook wel welwillend staan tegenover een verkoop. Vind persoonlijk alleen, dat 1 van je beste spelers + einde van transfermarkt mee moet wegen in de prijs; €10.000.000 zou in deze dan een betere prijs zijn.

Als je als Vitesse zijnde 1 van je beste spelers op de slotdag van de transfermarkt laat gaan, zonder daar een adequate vervanger voor te halen. Heb je als club weinig ambities vind ik.

2 september 2019 om 12:26

Tel daarbij op dat serero verkocht is en geen vervanger ervoor gehaald is . Clarc musonda en gong geblesseerd zijn ( langdurig ) en ook daar nog geen vervangers voor dan heb je weinig ambities ja

Vitesse en Zenit hebben het bedrag bekendgemaakt waarvoor Karavaev verkocht is; Zenit wilde eerst niet verder gaan dan circa 7 miljoen eventueel doorverkoop percentage, maar het totale bedrag is dus bij deze €8.000.000 (8 miljoen).

Beroemde Journalist Sergei Egorov heeft dit naar buiten gebracht.

8 miljoen is een mooi bedrag, maar liever had 'ik ' Karavaev gehouden. Mooie speler. Het zal wel noodgedwongen zijn. Ben benieuwd of er nog iets voor terugkomt met toegevoegde waarde voor het eerste elftal. Ik snap alle frustratie van de supporters maar die hoeven zelf geen miljoeneninvesteringen te doen. En we willen ook nog het stadion kopen. Als ik de boekhouder van Vitesse was zou het klamme zweet me uitbreken. En toch was het gisteren niet zo heel slecht. We staan twee weken bovenaan .

Vitesse zal nooit een titel kandidaat worden, maar plaats 3 tm 7 is realistisch, alleen je zit met een dunne spoeling en je verkoopt 2 van je beste spelers, ik denk persoonlijk plaats 5 dit jaar. Als voetbal maar beetje leuk is, en misschien de beker zal geweldig zijn. Maar goed ajax is natuurlijk de favoriet om kampioen te worden. De leuke tijden met bony kalas etc zijn helaas voorbij. Wordt ook weer eens tijd dat er jeugd door stroomt. Van Ginkel en propper zijn eigenlijk een beetje de laatste goede voetballers die zijn voortgebracht.afgelopen jaren is er aardig wat weggehaald door de top 3 in de jeugd, dus tja je maakt zo andere clubs zwakker in het voetbal maar ook financieel, ook niet goed op een beetje het niveau op te krikken in Nederland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Zenit Sint-Petersburg

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Krasnodar3513
3.Rostov346
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
I. VorobjovAanvaller00
N. GoyloKeeper00
M. KerzhakovKeeper80
A. LunevKeeper110
N. RybikovKeeper00
A. VasyutinKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Zenit Sint-Petersburg.

2 fans
Verdediger, 24 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 28 januari
Manchester United en Tottenham Hotspur vechten om de handtekening van Islam Slimani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren